Chrome Pointer

Äntligen igenom!

   Jag spenderade nästan hela min kväll igår med Pokémon Moon. Jag var så trött på att av misstag snubbla över spoilers för spelets handling, haha. Jag brukar ofta vara duktig på att undvika spoilers, men det är inte lätt att hålla sig undan då spel så stora som Sun & Moon släpps! Sen har det gått typ tre månader sedan spelen släpptes, men jag har inte riktigt haft tid och ork åt dem. Nu då jag avslutat mainstoryn har jag ändå lagt 24 timmar enbart på Moon, och det blir säkert lika mycket på Sun.
 
 
   Och vad kan jag säga om Pokémon Moon? Jag är inte riktigt lika imponerad som många andra verkar vara. Jo, det var jättebra spel, men jag var faktiskt inte superförtjust i faktumet att Pokémongymmen helt plockades bort till förmån för Island Trials. Och alla cutscenes, AAARGH! Jag satt fast i ENBART cutscenes i över 30 min igår, helt galet! Häften av scenerna var så totalt värdelösa dessutom, och jag ville ju bara vidare för att faktiskt få spela istället för att titta på en skum festival i en kvart. Jag lyckades aldrig riktigt känna mig som hemma i Alola! Nu är det iaf över och det är dags att bita tag i post-game! Ska börja med att skaffa mig en Weavile jag kan använda False Swipe med för att fylla upp mitt Pokédex.
 
   Om jag sammanfattar spelet lite:
   + Snyggt spel med ljuvligt soundtrack
   + Rätt bra urval av Pokémon även innan spelet kopplades samman med Pokémon Bank
   + Utmanande utan att vara dösvårt
   + Asgrymt att nästan alltid få välja om man vill ha en fight med viktiga karaktärer, så att man har en chans att heala upp sig först om man är sanslöst oförberedd
   + Bra möjligheter till att tjäna pengar
   + Tidig access till riktigt bra TMs
   + Inga HMs längre - så skönt!
 
   - Jag gillade inte konceptet med borttagna Gym.
   - Cutscenes som är så långa att man hinner tappa intresset
   - Ingen cykel. Jag struntar i hur många Pokémon jag kan rida runt på, VAR ÄR MIN CYKEL
   - Fisket är skumt nu. Kan inte längre dra upp mitt fiskespö och fiska vart farao jag vill. Blä.
   - Jag gillade inte alls konceptet med Z-moves, tyckte bara det var en konstig grej och det "tvingade" en att använda items man egentligen inte alls ville ha med på sina Pokémon
   - Hallå, vad hände med Mega evolutions?! Hade varit grymt att få ha det innan post-game!
   - Alola är både coolt och vackert, men jag lyckas inte riktigt tycka om det så som jag skulle vilja. Hemlängtan till Sinnoh
 
   Om man ser till serien Pokémons framtid tror jag att de här spelen var fullkomligt perfekta. Det tillkom många grejer som lyfte spelet enormt mycket, och även om jag själv inte känner så väldigt mycket kärlek för Alola precis som Unova (å andra sidan älskar jag Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh och Kalos) så hoppas jag att känslan och funktionaliteten kan gå vidare till nästa spel. Jag liksom många andra hoppas på att nästa Pokémon-spel blir remakes på Diamond/Pearl/Platinum, och det är fullt möjligt med tanke på hur många referenser till Gen IV som dök upp i Sun/Moon. D/P/Pt var de spel jag först lyckades lägga vantarna på då jag började spela Pokémon och remakes på dem är DRÖM. De är så sanslöst bra spel med seriens allra bästa Pokémon Champion (kom igen, INGEN slår Cynthia) så nu hoppas man till tusen... Annars tror många att Pokémon Stars blir nästa grej, för at följa upp på Sun och Moon och för att Alola kryllar av Starmies.
 
   Nä, nu har jag babblat av mig om det här i vilket fall, haha. Ser verkligen fram emot post-game, men nu då det äntligen är dagsljus och jag inte har något bättre för mig är det dags att spela SSO och börja fundera på vad jag nu egentligen ska döpa mina nya tre Jorvikiska Urhästar till...






Rachel Mcbell

Vill såååå gärna ha Diamond/Pearl/Platinum remakes, dom är ju bara jätte mysiga att spela. Vet inte direkt hur jag ska förklara men jag kom aldrig precis in i Sun/Moon, visst var det ju ändå roligt men det var inget "wow." Till exempel får jag fortfarande rysningar bara jag tänker på Black/White och deras sequels, usch så fina spel.

Men blir det några shiny hunts då? :D

Svar: Jag har aldrig haft tålamod nog för att jaga shinies, men till att börja med ska jag fylla upp Pokédexet!
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

Sun & Moon hade många nya bra funktioner, bland annat att man slipper HM:s (tack gode gud) och att man fick en förfrågan innan en fight med en viktig karaktär (hamnade framför Wally och hans Mega Gallade med Leaf Blade i Omega Ruby med en halvdöd, långsam Swampert i partyt.. lyckades dock på något mirakulöst sätt överleva), men ärligt talat tycker jag att spelet saknade lite personlighet om man jämför med ORAS. Älskade Kukui, men de flesta andra karaktärer var ganska.. grå. Dessutom var Alola-regionen inte alls lika färgglad och tropisk som jag hade hoppats.. Stor tumme ner för det, och för borttagna gym och inga nya Mega Evolutions. Var heller inte överdrivet förtjust i konceptet med Z-moves, hade hellre önskat att de spann vidare på Mega Evolution. Spelet får 2/5 av mig.

Svar: Håller verkligen med! Gillade Kukui och Hau, försökte gilla Lillie men det känns som att hon mjölkades ut för mycket tills hon bara var ett störningsmoment. Och de hade kunnat göra så mycket med med Gladion!
Esmeralda Silverforce

Amanda Rainwood

[Svar till min förra kommentar]
Jaa, Gladion! Så himla trist att det inte gjordes mer med honom! Och konceptet med Ultra Beasts var väldigt.. meh. Är heller inte så förtjust i att de slänger in fler och fler legendariska Pokémon, de blir liksom mindre och mindre speciella för varje ny generation. Nä, Sun&Moon är inte en favorit hos mig.

Tessan Nihgtsea

Jag har hittat en massa mega stenar

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.