Chrome Pointer

Kan inte riktigt fatta det

   Att det har blivit så mycket? Jag har redan spelat in över 200 avsnitt av SSO Ride Through, många fler om man räknar in de bonus/högtidsavsnitt som kastats in här och var. Liksom... oj?
 
   Här har ni iaf det senaste avsnittet, från igår.
 
Så sjukt fint

 
   Abzû
 
   Jag har letat som en tok efter spel som är fridfulla och "kravlösa" som Abzû, samtidigt som jag har mina krav på grafiken. Jag har dock inte blivit klokare av alla mina Googlingar, tyvärr. Någon som har tips? Uppskattas särskilt om spelet inte är superdyrt! (Enbart PC, tack!)
Cecilias bloggutmaning: Hur väljer du hästnamn?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   En av de saker jag blivit lite erkänd för i det här communityt är hur jag döper hästar. Namnet är väldigt viktigt på hästen tycker jag - namn är i mitt tycke väldigt viktigt överlag!
 
   Jag börjar alltid med att fundera ut vad jag vill kalla min häst för. Jag har inget speciellt tema förutom då jag spelar på Penny, och alla hennes hästar får namn efter Pokémon. Jag gillar smeknamn på fiktiva karaktärer och därför skulle jag nästan inte ens kunna tänka mig att använda en hästs "riktiga" namn i spelet som dess tilltalsnamn.
   Då jag bestämt mig för något ska jag pussla ihop ett "officiellt" namn. Jag kan där gå till rätt långa längder för att få det som jag vill ha det, och egentligen är det enbart fantasin som sätter gränser. Här har ni några exempel:
 
   Min Appaloosa Gambit är i mitt tycke som en spelare (alltså typ som på kasino, inte en gamer haha). Han har prickar som en tärning och jag gav honom namnet DiamondIce - men jag kastade in ett eget mellanslag i namnet, så att det istället för Diamond Ice blev Diamon Dice. Ett unikt namn med en hint tillbaka till spelaren! (Dice = engelska för tärning)
 
 
  Min Tinker Clark är döpt efter Clark Kent (= Superman). Han fick namnet SuperMane, men återigen kastade jag in mellanslaget och fick istället Superman E. Det ensamma "E"-et kan ju vara ett stuterinamn, vad vet jag!
 
 
   Mitt fullblod Sherlock heter Scarlet Mystery. Sherlock är självklart döpt efter Sherlock Holmes, som löser mysterier (Mystery) och vars första framträdande var i boken "A Study In Scarlet".
 
 
   Jag köpte in fyra hästar döpta efter huvudkaraktärerna i boken De Tre Musketörerna. Häng med nu, för nu är det komplicerat, haha Eftersom de är fyra "riddare" döpte jag dem alla efter de fyra olika väderstrecken avslutat med "Knight", så det blev Southknight, Northknight, Westknight och Eastknight. För att dela upp dem till den häst som passade bäst valde jag att koppla ihop varje karaktär med ett av Hogwarts elevhem, och sedan dela ut namnet utefter vart elevhemmets grundare kom ifrån. Långsökt? Ja. Kul? O ja. Det viktigaste är i slutänden att jag fick ihop Athos, Porthos, Aramis och d'Artagnan! Jättefina hästnamn, förövrigt.
   Porthos, den enda av Musketörerna som är av en gammal hästmodell. Om den uppdaterade Frisiska Sporthästen kom i den här färgen... Hahah skulle vara det bästa ever
Fundering!

   Under åren innan SSO kom till fanns det en diskussion i det lilla community som fanns, en diskussion som återkom ofta och som lätt hettade upp lite. Det handlade om vilka raser Ödesryttarnas hästar var.
 
   Många har sina egna tankar om det, andra har inte funderat på det alls. Men är det inte en lite kul tanke, att tänka sig hur hästarna kunde se ut på riktigt?
 
   Jag tänker mig att Tin-Can är en lite kraftigare häst. Han är tyngre i typen och jag tänker mig att han antingen är en typ Döehäst/lättbyggd Nordsvensk/korsning av något liknande. Eller kanske en fjordkorsning! Om det vore en tyngre fjord skulle det kunna vara en grej. Jag har sett snack om Islandshäst, men jag tycker själv inte riktigt det passar in!
 
   Concorde är svår, för han är rätt tung i kroppen men tunn i ben och huvud. Jag tänker mig hästen lite som en mix mellan en P.R.E. och en arab. Inte för att P.R.E. är tunga hästar, men det ger en elegans samtidigt som det är mer bastant än en arab. Makes sense?
 
   Starshine ska ju vara snabb som attan, men han ser bulkig ut. Han är ju enligt Jorvikisk lore en Starhäst, men låt oss säga att han skulle ta klivet ut i vår värld - hur skulle han se ut? På grund av muskelmassa och snabbhet tänker jag Quarter, men samtidigt är han supersnabb på långa distanser vilket får mig att undra om något annat skulle mixas in på vägen... typ Engelskt fullblod?
 
   Meteor ska vi inte ens prata om, haha. Han är liksom de andra hästarna rätt kraftig, vilket inte är till fördel för en hopphäst. Jag har jättesvårt att placera honom som ras! Genom åren har de flesta sagt Haflinger just för hans färgs skull, men Haflingers är så himla små så jag tycker inte det matchar, eftersom ingen av hästarna är ponnyer. (Jag har högljutt ifrågasatt påståendet från SSO om att Tin-Can är en ponny. Fått höra att det är kontinuitetsfel och han är ingen ponny även om han inte är den största av hästarna.) Men på riktigt, jättesvårt? Jag ser ändå honom som rätt lik Tin-Can, men större.
 
   Nu kommer det mest spännande - hur skulle ni rasbestämma de här fyra om de vandrade ut i vår värld?
 
    Starshine Legacy: Episod 4
Oj vilket ointresse!

   Sällan skådat att communityt bara "meh", rycker på axlarna och inte säger ett knyst om veckans uppdatering. Hallå folk, var är ni?! Finns på riktigt inget mer skrämmande än komplett tystnad, för det tyder på att det inte finns något intresse för att säga varken bu eller bä.
 
   Fashion Week, och Raptor är tillbaka. Hans nya singel Jorvik City är varken en ny Hey Yo eller en Ritch Ratch (senaste singeln hette väl Doh Da men for real Ritch Ratch låter coolare), men det är en ny låt och det är kul! Jag tyckte jättemycket om de nya kläderna i gallerian, särskilt ett par jeans som jag hoppats på i evigheter. Finns ett par liknande fast med brun skoning, och jag såg inte skoningen då jag köpte byxorna och har ångrat köpet sedan dess, haha. Nu finns det ett par likadana utan skoningen och jag är happy :D ska göra mig av med de gamla x) Tröjora var också jättefina, de flesta grejerna lär landa i min garderob.
 
   Veckans Star Stable Show visar igen på att nyheterna kommer ha litet till noll fokus den här gången. Skönt tycker jag faktiskt, det finns ju nyhetssida att läsa allt på redan. Det är den fantastiska och döroliga GM Ylva som är i fokus med Matilda i det här avsnittet och kombon mellan dem är genialisk.
 
 
 
   Annars? Jag känner som vanligt då det är en sån här mindre uppdatering - större grejer är på gång. Det rä ju just därför mindre uppdateringar sker, för att all energi läggs på de stora uppdateringarna som är på väg - som det kommande området senare i år, för att inte tala om hemstallen. Dessutom kommer det ju fler hästar i år också. Om det kommer någon ny ras vet vi ju inte, men det kommer ju hästar i nya färger, den saken är säker!
Ny dag

   Jag har på riktigt inte hunnit spela SSO än den här veckan, haha. Onsdagar är dock bra speldagar och jag hoppas på att hinna hem i vettig tid idag, särskilt eftersom jag jobbat sent både igår och i måndags. Plus att jag åker in extra tidigt idag för att beta av grejer jag måste få gjort!
   Spännande att se vad som händer! Gallerian pyntades ju med Fashion Week-grejer i senaste uppdateringen, kanske är det det som kommer nu?
 
   Linda och Tin-Can från Starshine Legacy: Episod 4
Cecilias bloggutmaning: Hur många konton har du?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag har några konton ni känner igen, och några konton som jag håller i skymundan för att det är så himla skönt att spela i total anonymitet ibland. Finns liksom ingen vits med att dela med mig av de kontona ändå, eftersom ni aldrig kommer se dem i bloggen!
 
   Esmeralda Silverforce, level 19
   Esme är den ni följer här i bloggen, och det är också "jag". Om några dagar firas det femårsjubileum, så länge har jag och Esme hängt ihop! Esme finns på svenska servrar men hoppar just nu runt lite för att undvika andra spelare. Min gräns nåddes liksom lite då en spelare började skriva ut mitt IRL-namn i globalchatten. (Ångrar faktiskt att jag inte tog ordning på namnet och gick vidare med det, för det är faktiskt emot SSO's användaravtal att sprida personliga uppgifter om andra användare.)
 
   Penelope Kinglee, level 16
   Penny ser ni på min YouTube-kanal och ni ser precis ALLT hon gör i spelet förutom att levla hästar och bygga rykten. Penny är alltid på servern Fluffy Unicorn.
 
   Esmeralda Kinglee, level 17
   Esmeralda Kinglee ser ni inte så mycket av varken här eller på min YouTube, men däremot ser ni henne på Star Stables YouTube-kanal. Jag har under sommaren jobbat med att få ihop material för att fortsätta med de videor jag gör där och hoppas kunna få tid att komma igång med det till hösten igen! Det är ett otroligt roligt projekt. Denna karaktär hoppar runt på olika servrar för att undvika andra spelare, så att det blir enkelt att spela in film.
 
   Esmeralda Silverforce, level 9 (USA)
   Yes box, jag lyckades haffa mitt namn även i USA. Även här har Esme sin trogna grå pålle Ashdancer och här återupptäcker jag spelet ytterligare en gång - men det händer inte så väldigt ofta, då jag sparar det till då jag är riktigt spelsugen.
Visste ni att...?

   Race!
 
  Förra veckan släpptes ett nummer av tidningen Min Häst, som hade ett SSO-reportage i sig. Där bekräftades det att uppdragen med de slutna hästarna skulle fortsätta i vinter! Gaaah, kan knappt vänta! :D
Yay!

 
   De här båda påsarna går alltså att köpa i SSO's webbshop! Känns slitstarka och jag älskar både print, färg och material. Den rosa ska bli "dataväska" åt min jobbdator som jag typ alltid har med mig, och den svartvita får bli för övrigt bruk.
 
   Jag har inte riktigt något annat att komma med idag för jag måste sätta mig och fortsätta jobba. Intensiv period just nu och jag behöver beta av mycket, även om det blir även på kvällarna! :)
En sak jag stör mig på

   Det är väl ingen nyhet för er att det jag riktar in mig på är just hästspel, och därmed har jag sett det mesta i den här vägen och har sett många grejer som funkar bra och ännu fler som funkar relativt askasst. Här är en sak som nästan alla hästspel gör fel och som jag stör mig väldigt mycket på.
 
   Hästtjejer är pryltokiga. Det är fakta. Att slå in sin häst i fårskinn, färgglada benlindor och fluffiga täcken är allt annat än ovanligt, och det är nästan roligare ju onödigare det är. Det som ändå blir nödvändigt och som ständigt återkommer i hästspel är att man kan byta sadel, träns och schabrak. I sällsynta fall kan man till och med få en vojlock. (Vojlockar är btw totalt utdöda i Sverige om man inte ser till ridskolor. Kanske är en av tjugo privatryttare som använder vojlock numera?)
   Men inte nog med att man ska kunna byta grejer på hästen, att byta på ryttaren är ju minst lika viktigt just för att matcha, det måste man ju (Eller måste och måste men ni hänger med nu va).
 
   Nu kommer mitt problem. Varför kan man aldrig se ryttare och häst sida vid sida?
   Det är så sjukt störande! Du får först gå in i stallet, kasta på hästen något, sen gå till ryttarens omklädningsrum och byta kläder bara för att gå tillbaka ut igen och inse att färgerna inte passar ihop. Och det här är inte i ett hästspel, det är så i typ vartenda hästspel jag kan tänka mig! VARFÖR?!
   I många spel är saker matchade på ett helt ok sätt från början, men i andra finns det faktiskt ingenting annat som matchar vissa objekt. Jag blir alltid lika frustrerad då man ser sånt, för det är lite som att spelets grafiker bara inte brytt sig. "Åh, ingen kommer väl vilja använda det här ändå men vi kastar in det bara för att" typ.
 
   PennyGirl har så skumma kläder dessutom. Typ fem val per plagg på hästen, typ tjugofem på ryttaren och hälften är inte ens i närheten av att matcha något på hästen. I ett spel där man alltid använder ryttare och häst tillsammans bör man väl ge spelaren valet att kunna göra snygga kombinationer på ett enkelt sätt?
 
   Att se ryttare och häst tillsammans i ett bra ljus, helst så att man kan rotera dem medan man väljer ut plagg som passar - det är så det BORDE vara, för det är det logiska alternativet. Det enda spelet jag kan minnas mig som faktiskt gjorde så var My Horse And Me, som faktiskt överlag är ett väldigt fint exempel på hästspel.
 
    My Horse And Me - det enda logiska hästspelet
Jobbar med en redigering

   Jag har under typ en vecka petat på en redigering i Photoshop på lediga stunder. Jag sitter fast med den just nu eftersom jag tycker det är så tråkigt att måla ryttaren, haha, så ni får faktiskt se hästen så länge medan jag försöker påta vidare för att bli klar med hela bilden. Det här är alltså egentligen bara ett work in progress och jag kommer ändra på vissa smådetaljer osv innan ni får se den slutgiltiga versionen :)
 
   Här ser ni iaf Esmes fjording Pichu!
 
 
Nere i gravvalvet

   Jon Jarls spöke är inte nog för att skrämma Esme Silverforce
 
   Nu var det länge, länge sedan jag hade anledning att vara nere i Jarls gravvalv sist. Det betyder inte att stället är mindre intressant för det! Det finns minst ett rum kvar där inne som vi inte har fått nå än, och det kan ju vara så att det finns kammare för både blixt och sol längre in i berget... (Edit: det var så länge sen jag var här inne så jag hade glömt att första kammaren faktiskt är solens, lol...)
 
 
   Den låsta kammaren
 
  Jag tänker ofta på spelets huvudstory, och hur den ska fortsätta. Så många trådar att koppla samman, men samtidigt blir varje nytt tillägg av dess uppdrag bättre, bättre och ännu bättre. Spelets ökade kvalité förändrar så mycket.
   Väntan är förstås olidlig. Men förhoppningsvis finns det anledningar till att det blir såhär. Men jag kan fortfarande knappt vänta på en fortsättning.
Ny Q&A Sunday

 
   Del 2! Återigen ett väldigt kort avsnitt - ska det bli så för resten av säsongen nu? Om man tittar igenom kommentarerna ser man ju ändå att det inte är mycket SSO kan svara på, Game Masters säger ju verkligen hela tiden att de inte kan avslöja varken vad eller hur eller när då det kommer till nya grejer i spelet... Och det är nästan det enda folk frågar om.
I väntan på färjan

   Penny och Meloetta
 
   Jag avgudar den här hästen. Tycker färgen är helt fantastisk och tycker så sjukt mycket om Shirehästarna. Om det blir så att vi får utökat utrymme i hemstallet då det uppdateras ska den här hästen direkt köpas in till Esmes stall!
 
   Jag körde btw en storsortering på Jorvikipedia igår, för att kunna visa upp The Star Stable Show på ett enkelt sätt. Mitt nördhjärta blir lite lyckligt då min wiki ser fin ut ♥
Cecilias bloggutmaning: Hur hittade du spelet?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   I oktober 2011 var jag sjutton år och hemma från skolan med feber. Jag roade mig med min bärbara dator som hade trasig fläkt och dog av överhettning stup i kvarten, och gick igenom hela mitt datorspelsbibliotek från 2002 och framåt - ja, ni förstår väl hur länge jag varit hemma med tanke på att jag faktiskt kom igenom alla spel också, trots döende dator, haha.
   Då jag började komma mot slutet av mitt spelbibliotek hoppade jag som hastigast in på Höstis och de andra spelen i samma serie. Tröttnade ganska snabbt på det just då och tänkte "Men vad sjutton hände med onlineversionen av de här spelen? Skulle det inte komma typ nångång innan 2012?"
 
   Google och jag är ju bundisar sen långt tillbaka så jag testade. Och hamnade på Starstable.com. Den sidan hade jag besökt mååånga gånger under de senaste... vad kan det ha varit, två åren? Jag visste ju att det var något på g, men förutom en trailer och några få teaserbilder visste jag ingenting, och webbsidan var i ärlighetens namn totalt värdelös för någon som ville ha någon som helst information, haha.
   Men just den dagen såg sidan annorlunda ut än jag mindes, och det fanns en stor, grön knapp där, där det stod "Spela nu"...
 
   Och den dagen, samma dag som spelet öppnade för allmänheten, föddes Esmeralda Silverforce.
 
 
   Den allra första bilden som existerar på Esme och Ash, från augusti 2012. Det dröjde nämligen ett bra tag innan jag ens tänkte tanken på att börja skriva om Star Stable alls!
Whoop!

   Nu är jag klar med alla dagens tråkiga grejer (inklusive matlagning för två veckor framöver - uppskatta skolmaten medan ni har den, lättare så än att behöva kirra lunch själv varje dag för det blir dyrt) och kan göra roliga saker istället :D
   Har sjukt många nya bilder, varav 20 på min nya häst som jag inte visat än. Det är en Penny-häst, så inom ett par veckor får ni se den. Det var lite av ett spontanköp eftersom jag ändrade mig mitt i hästköpet, men det är en jättefin pålle!
 
   Så länge kan jag spamma med bilder på Knightley, för jösses vad snygga Lipizzanerhästarna är!
 
   Esme och Knightley - til och med "fulgaloppen" är jättesnygg på denna häst! Passar jättebra ihop med ryttarens nya animationer, för det ser ut som en galopp med bra tryck i lätt sits. Så kul att det blev sån skillnad med animationerna!
Som piggast på helger

   Helgerna är mina piggaste dagar i veckan! Jag har redan varit ute och storhandlat och ska fixa en massa andra grejer nu, men jag tänkte försöka spela in lite mer videor idag. Vore t ex skönt att beta av hela PennyGirl Episod 4, så hela spelet blir klart. Episod 3 är redan färdiginspelad, men för att få tid på mig att bunkra upp med mer material släpper jag en del i veckan. Efter det här kan jag ju börja med ett nytt spel att varva SSO-spelandet med! Jag har några olika på lager, så då det kommer till kritan blir det det spel jag har mest lust att sätta igång med då allt annat är klart.
 
   Sen ska jag fota en massa SSO-bilder idag också! Mitt bildbibliotek är nästan obefintligt nu och dessutom har jag ju några nyare hästar som inte synts så jättemycket. Tyvärr märker jag ju mer och mer att de äldsta hästarna glider allt längre in i glömskan. Jag tycker helt enkelt inte det är kul att rida runt på de stela pixelälgarna längre! Hoppas mer och mer på att alla Premiumhästar (= alltså det SSO kallar alla omgjorda hästar) ska få in färger från sina gamla kusiner, men det känns lite som att det inte kommer hända. Hoppas kan man ju ändå...
   Samtidigt kanske det blir roligare att använda sina gamla hästar om det nya hemstallet har plats för alla? Kanske. Men det vet vi inte än...
 
   Förutom hemstall ser jag fram emot nya uppdrag. Förutom hästlevlande och två ryktesfraktioner har jag inget att göra på Air Star för tillfället!
Lugia

Blä.

   De tre bokstäverna sammanfattar den här dagen. Blä. Började med att jag vaknade vid tre och var klarvaken, somnade om och vaknade igen vid fem och då var det helt hopplöst att somna om igen. Då jag kom till jobbet kom jag inte in i min dator på en halvtimme för att den bestämt sig för att uppdatera sig utan att jag godkänt något, och direkt efteråt börjades det renoveras på kontoret vägg-i-vägg så väggarna skakade, bullrade och dunkade konstant. Jag var gråtfärdig innan klockan slagit tio så det blev tidigt hemgång idag då jag ändå ska jobba lite i helgen.
 
   Just nu håller jag på och renderar ut en video där Penny Kinglee köper Lipizzanerhäst. Fanns ju inte en chans att Penny inte skulle ha en! Penny har en annan helt ovisad häst också, men det dröjer kanske fem-sex avsnitt innan den visas upp, så det händer grejer även på YouTube.
 
  Min dator är tyvärr alltid rätt oanvändbar då jag renderar ut videor (det går iaf inte att spela spel samtidigt), så jag passar på och spelar Pokémon så länge. Hörs igen senare!
SSO's Gift Shop är uppdaterad!

 
   Igår uppdaterades SSO's Gift Shop med helt nya grejer! Jag väntar nu ivrigt på de båda påsarna för jag kunde inte låta bli. Tycker den grå hoodien är lite to die for men är osäker på storleken så jag avvaktar. T-shirtarna är jättesöta, men lite för "unga" för mig. Jättekul ändå att om man tittar noga på dem ser man att det är silhuetter av både Araber och Jorvikiska Varmblod från gamla nyhetsbilder, superkul att det faktiskt är hästar från spelet!
 
   Ska ni köpa något?
Cecilias bloggutmaning: Vilka sociala medier är du med på

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag går att hitta lite överallt. Jag räknar absolut bloggar som ett socialt media, men bloggar är förstås svårare att hitta till än t ex ett Instakonto.
 
   Jag har min blogg, jag har Instagram, jag har Facebook och jag har YouTube.
 
   Här på bloggen ser ni förstås allt och inget om spel, och då mest Star Stable (och ibland lite annat random som jag får lust att kasta in). Så fort som jag har en fundering eller prata av mig, då är det bloggen som gäller! Dessutom är de ett bra media att samla allt konstigt jag gör på.
 
   Instagram är min största kanal följarmässigt sätt, då jag har över 30 000 följare. Kan säga att typ 90% av dem är spökföljare numera, det är synd, men det är ju så det är då en kanal blir stor. Otroligt nog är det också följarmässigt sätt det allra största kontot bland SSO-spelare som inte postar annat än spel, och jag undrar dagligen hur sjutton det gick till, haha. Jag brukar posta på Insta ca två gånger om dagen, men det händer att jag spammar på med allt jag har lust med under en dag om det känns roligare. Ni hittar min Insta HÄR.
 
   YouTube är den kanal jag använder som har störst följarengagemang sett till visningar och kommentarer i jämförelse med antal följare. Lustigt nog är det kanalen jag har minst hjärta för, och med det menar jag att det är den jag sköter om minst av alla. Där varvar jag SSO med andra hästspel och vid speciella tillfällen blir det något helt annat också. Ni hittar min kanal HÄR.
 
   Facebook syns jag på allra minst men jag är väldigt aktiv där. Jag gillar ju att läsa vad andra tycker och tänker om spelet och därmed passar det utmärkt att stalka olika SSO-grupper för att se vad som pågår. Ni hittar min sida HÄR.
 
   Jag har funnits på några andra ställen också genom åren, mest för att testa och se hur det funkar eftersom jag utanför SSO har ett väldigt lågt intresse för sociala medier. Så ovanstående kanaler är de som är aktiva! :)
Gårdagens Star Stable Show

 
   Gårdagens TSSS bjöd på en ny grej - de tog inte riktigt upp nyheterna i avsnittet. Och det gillar jag! Man kan läsa nyheterna både på SSO's webbsida och i deras app, så jag tycker det vore lite överflödigt att ha det här med.
   Vilka sjukt fina hästar också! Jättekul att se, inslaget var superhärligt. Men jag undrar verkligen vad som händer i avsnittet nästa vecka? Hoppas verkligen att det håller sig till att Matilda bara är ute och gör roliga saker som det här...
 
   Vad tyckte ni om avsnittet? (Och glöm inte att det ska komma en Q&A på söndag också!)
Jag är helt såld!

   Älskar Lipizzanern, tycker rasen är helt fantastisk. Eller IRL bryr jag mig inte sådär jättemycket (återigen - hästen som individ går över vilken ras den tillhör), men de är helt fantastiska i spelet.
 
   Esme och Knightley
 
  Har ni märkt att det här är min allra första häst efter fem års spelande som har knoppad man? Jag avskyr den knoppade manen på de flesta hästarna, men den ser rätt naturlig ut här och svansen ser inte lika hemsk ut som den gör på många av de gamla hästarna. Jag känner ändå att jag kan byta lite fram och tillbaka mellan knoppad och utsläppt på den här hästen, för samtidigt som knoppar är snyggt på'n så känns det lite... onaturligt? Nejmen man rider ju inte runt med knoppar i manen varje dag IRL, haha.
   Jag gillar btw de båda andra hästarna också och kan lätt tänka mig att köpa en. Eller två. Dock hoppas jag verkligen att det kommer en brun Lipizzaner i nästa hästsläpp! Jag är vanligtvis inte så mycket för bruna hästar, men jag tror det skulle vara riktigt snyggt på den här hästen.
 
   Yo LipiSquad, where you at? Köpte ni någon pålle igår och i så fall vilken?
Mistknight

   Mr Knightley är ridderligheten själv. Klok och arbetsför är denna häst mycket lättlärd, och trots sin relativt unga ålder är han en fantastisk läromästare då han alltid tålmodigt väntar in ryttarens korrekta signaler innan han lägger någon som helst möda på sin uppgift. Han trivs mycket bra på dressyrbanan med en tydlig ryttare, men om ryttaren inte håller måttet och klart och tydligt visar vart skåpet ska stå rör han sig långsammare än en död ko.
   Hans lättlärdhet har lönat sig genom åren och förutom att ha väldigt lätt för både passage och piaff har han  även bemästrat den mycket avancerade levaden.
 
 
 
   Namn: Mr Knightley (Mist Knight)
   Tilltalsnamn: Knightley
   Namnbetydelse: Mist Knight kan översättas till "Dimmig riddare". Mr Knightley är en karaktär från Jane Austens bok Emma.
   Ålder: 10
   Ras: Lipizzaner
   Lynne: Klok och arbetsvillig. Flashig i gången.
   Level: 15
 
 
Nya prylar i hästvärlden

   Jag tycker det är kul att följa Hippsons prylkoll för att se lite vad som dyker upp i hästvärldens materiella del, och för några dagar sedan kom en artikel om hjälmar. Nytt på marknaden är både dressyrhatt och westernhatt med inbyggd ridhjälm - är det inte fantastiskt? (Läs artikeln och se alla bilderna HÄR)
 
   Jag är ju en stor förespråkare av hjälm på hästryggen och tycker huvudet ska skyddas till varje pris. Sen är jag inte ens sådan som tycker man ska bunkra upp med hjälm och väst i stallet (de tenderar att vara i vägen mer än de skyddar - om man uppmuntrar ridskoleelever att ha hjälm och väst i stallet kan man nästan undra vad det är för hästar de har där), men väl uppe på hästryggen ska man enligt mig alltid ha hjälm på sig.
   Därmed är det kul med olika alternativ som passar bra i olika grenar av ridsporten! Och som ni kanske kan gissa så skulle jag absolut förespråka för sånt här att komma in i olika spel. I SSO? Jo, varför inte! Bör man inte uppmuntra användadet av hjälm där man kan?
 
   Nu är ju just Sverige en nation där vi ryttare överlag är väldigt duktiga på att skydda skallen (och även i privata ridhus är hjälm oftast en regel), men samma sak gäller ju inte i många andra länder tyvärr. Vore det inte underbart att föregå med gott exempel i t ex SSO, där man kan influera och inspirera många unga ryttare?
 
   Westernhatt med inbyggd hjälm. Läs mer HÄR
 
 
   (Ibland kan det nog låta som att jag håller på med hjälmpropaganda haha, men jag har aldrig hört om någon som sagt "oj vilken änglavakt jag hade då jag trillade av min häst, om jag hade haft en hjälm på mig hade jag dött" - motsatsen får man dock höra rätt ofta då man hör historier om avfallningar som gått illa!)
Dagen D!

   Idag kommer Lipizzanerhästarna! Gaaah så spännande! Och ja, jag säger "hästarna", för än så länge har det aldrig hänt att Star Stable har släppt färre än tre hästar i ett nytt, hypat hästsläpp och jag tror inte det händer nu heller. I trailern för Islandshästen visades bara en färg, men det kom tre hästar... Jag hoppas på en brun Lipizzaner. Hoppas.
 
   Jag hoppas på en okomplicerad dag, för jag vill ha tid att spela SSO ikväll, hehe. Och jag vill redigera! Satt med en bild igår kväll och känner att den kommer bli jättebra. Tappade suget då Photoshop kraschade och raderade senaste halvtimmens jobb, men jag ska sätta igång igen så fort som jag har tid!
 
   Hur många tror ni kommer rida runt på den här ascoola hästen ikväll?
Yoo!

   Min Pokémonplan lyckades! Jag nådde level 22 och utvecklade en av mina tre Dratinis till en Dragonair. Nu har jag 103 registrerade Pokémon i mitt Pokédex!
 
   SSO-spelandet går inte lika bra eftersom det alltid är så sent då jag sätter mig vid datorn på kvällen. Suck. Igår natt låg jag vaken med ångest över att min kreativitet bara åker ut genom fönstret (och om jag inte är kreativ vet jag inte vad jag ska vara så det var väl en 18 år tidig 40-årskris) så jag tänkte att nu ska jag försöka fokusera på att börja redigera igen. Jag vill ju verkligen, men jag brukar vara för trött för att orka börja med projekten. Så nu tänker jag spendera resten av min kväll med att peta i Photoshop - om det blir något av det vet jag inte, men jag behöver sitta med en penna i handen.
 
   Gammal redigering på Esme och Umbreon
Cecilias bloggutmaning: Föredrar du gamla eller nya hästar i SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag föredrar helt klart de nya hästarna - och då jag säger nya så menar jag de som kan blinka och beta. Betandet gör mig detsamma, men att de blinkar och ser sig om gör väldigt mycket. Hästarna är levande, till skillnad från polygonälgarna som fanns i spelet innan dess.
   Det betyder ju inte att jag säger usch och fy till de gamla hästarna, men det är som att hästarna är i två helt olika spel eftersom det är så stor skillnad på dem. Jag skulle fortfarande önska att alla de gamla hästarna skulle uppdateras och få sina gamla färger på nya modeller, så att man fick byta bort dem om man ville det. Jag skulle lätt betala extra för att få den möjligheten!
 
   Ponnyerna var en sak i det Star Stable som en gång var - men skillnaden mellan dessa och Welshponnyerna är så stor, så stor. Om en uppdaterad ponny i den här färgen kom though...
Tisdag

   Esme och Ash
 
  Ja ni.. tisdag! Det här är min enda dag på hela veckan där jag inte har några jobbmöten inplanerade och eftersom jag jobbat sent i princip varje dag i typ en månad tänkte jag försöka ta mig hemåt i någorlunda vettig tid. Kommer det bli så? Troligen inte.
   Jag räknar med att komma upp i level 22 på Pokémon GO idag iaf! Dessutom har jag nu bara fem Dratini candies kvar innan jag kan skaffa mig en Dragonair, och då har jag registrerat alla sedda Pokémon i mitt Pokédex. Dragonair har rymt från mig två gånger, jättefrustrerande! Men i övrigt går det bra - jag har nu 101 registrerade Pokémon, så jag har inte så hemskt mycket kvar. Just nu söker jag mestadels Squirtles - jag kan utveckla en Blastoise redan nu om jag vill, men min Wartortle har bara runt 200 i Combat Power så det är inte värt det. Bättre att hitta en Squirtle med hög CP och utveckla den!
 
   Btw har jag en sjuk Pokémonhistoria från helgen. I söndags var jag inne i Stockholm på ett ärende och gick på vägen hem förbi Gamla Stans tunnelbana (där det kryllar av Pokémon som ofta är ovanliga på andra håll). Då jag gick därifrån kutar plöstligt en tjej på kanske 13-14 år förbi mig, stannar upp och vinkar till sig någon - och plötsligt kutar säkert 20-30 små Pokémonspelare förbi mig och verkligen springer så fort de bara kan mot Västerlånggatan. Det är inte svårt att identifiera en Pokémonspelare kan jag säga er, om någon har en powerbank i fickan är det till 110% chans en Pokémonspelare oavsett åldersgrupp. Så medan ungdomarna rusade iväg kom det några äldre tonårskillar bakom, som inte riktigt ville släppa all värdighet och springa fort men som helst klart ville ta del av vad som nu hände (så de försökte powerwalka efter folkmassan medan de försökte se lite coola ut), så jag tog rygg på dem för att se vad som stod på. Jag hittade hela gruppen på en sidogata där människor mellan åldrarna 8 till typ 60 stod och nästan skrek på varandra i medan de försökte fånga sig varsin Pikachu.
   Säga vad man vill om Pokémon GO men jösses vad roligt man kan ha genom att betrakta dess spelare x)
Min plan sprack direkt haha

   Var på jobbet tidigt och insåg lagom till kl 18 att "oops, dags att åka hem...!". Jag som skulle försöka ta tag i mitt liv och åka tidigare x)
 
   Jag tänkte hoppa in i SSO och leta skelettdelar i Dinodalen, för jag har fortfarande ett par ridbyxor jag väldigt gärna vill ha därifrån. Så sanslöst tråkigt utan globalchatt though! Menmen...
 
   Jag lämnar därmed er med videon jag postade i morse!
 
Det Jorvikiska Varmblodet

   Det absolut första man gör innan man ens kommer in i spelet är ju att välja sin karaktär - och sin häst. Sin allra första häst, som antingen blir ens bästa kompis eller största skam. Haha, då det blev möjligt att köpa fler och fler hästar var det så många som nästan låtsades som att de inte hade ett Jorvikiskt Varmblod för att de var så missnöjda med färgen de valt.
   Jag har alltid varit nöjd med min starthäst och mitt enda problem har varit att jag gillar många andra starthästar också och gärna skulle ha även dem i mitt hemstall. Eller ja, inte nu kanske, då spelet har fått in så många fina rörliga hästar. (Min most upopular opinion ever kanske haha, att jag skulle vilja ha en remake på starthästarna)
 
   Jag har då tre starthästar som ni har sett. Jag har några andra konton på SSO också, som jag dock använder så sjukt sällan så de är inte ens värda att nämnas, haha. Där har jag ändå startisar i andra färger.
 
   Jag har två konton som heter Esmeralda Silverforce, ett Europeiskt och ett Amerikanskt. Missade att haffa namnet i Oceanien. Crap. Båda har självklart samma starthäst, vilket är gråskimmeln Ashdancer. Jag är inte den enda som gillar den här kombon och det är en av de absolut vanligaste starthästarna. Det är absolut min favorit av alla färgkombinationer fortfarande, jag tycker apelkastat är så himla snyggt. Med ljus man då, jag tycker inte alls det är lika snyggt med mörk man.
   Ash har varit med längst av alla. Inte bara är han min första häst i spelet, han var en av de 25 första hästarna i spelet NÅGONSIN. Är inte det rätt coolt? Jag tycker det är rätt coolt.
 
   Sen har jag förstås Penelope Kinglee som har Firehoof. Jag älskar verkligen den här färgen men fattade inte hur mycket jag gillade den innan jag började läsa Veronika Dragonforces blogg (den är tyvärr lösenordsskyddad numera och Veronika spelar på en annan karaktär). Veronika hade i vilket fall den här starthästen och jag tyckte så pass mycket om färgen att det slutade med att jag också använde den.
   Jag gillar verkligen den här färgen som ni förstått, jag gillar tonen på det bruna och tyckre den vita underläppen är charmig. Färgen är rätt intetsägande med andra manfäger, men är riktigt snygg som linfux med vit man.
   Firehoof kallas till vardags Rapidash. Jag har faktiskt bara tre bilder någonsin på häststackarn. Kanske är dags att ge honom ett eget litet bildgalleri.
 
   Nummer tre är den ni sett minst för jag har inte haft så mycket anledning att prata om kontot. Det är i vilket fall Esmeralda Kinglees starthäst Opalice som i mitt huvud heter Oona. Det är nästan precis samma häst som det Holländska Varmblodet i Vårryttaren, manfärgen är bara varmare och lite mörkare. Gillar den här färgen massor för man har ju efter alla mina hästköp i spelet kunnat lista ut att jag är svag för hästar med bläs och strumpor, haha x)
    Jag har gjort någon redigering på Oona, men annars har hon synts väldigt lite här.
 
  De här är de tre färger jag personligen tycker är absolut snyggast på de här hästarna, då man själv väljer man och svans.
   Det finns väldigt mycket att säga om denna hästras - t ex att den i spelets början hette Jorvikiskt Fullblod och då det en dag ändrades var vi rätt många som var lite "men stopp och belägg, vad farao pågår?". Värt att nämna är att åtminstone jag fortfarande inte har en aning om vad som hände, haha. Men, i och med att det finns mycket att säga tänker jag lämna det hela här och istället fråga er:
   Vilken kombination av färger tycker ni är allra snyggast på starthästarna?
Ny vecka!

   Jag tänker mig att nu fasen blir det lite förändringar! Jag ska försöka mig på att sova mer till att börja med, haha. Är så lättdistraherad på kvällarna så jag har svårt att gå och lägga mig då det finns så mycket kul att göra! (tbh brukar jag mest läsa på om paleontologi och annat nördigt because of reasons)
   Förutom det så ändras mina arbetsuppgifter på mitt jobb rätt mycket från och med idag (eller ändras och ändras, mer så att jag bara får ännu mer att göra lol), så det får stå för ytterligare en nystart. Ska bli kul! Och jag hoppas att mitt i förändringarna ska jag lära mig att sluta vara lat på kvällarna (det är ju så sjukt tråkigt att åka buss så länge för att komma hem haha så det är i ärlighetens namn en stor anledning till att jag ofta jobbar sent) och därmed ha lite mer tid för saker jag vill göra på min fritid, typ skriva och måla! Plus att två nya Pokémonspel släpps om två månader också, så jag måste ju se till att ha tid att spela då de kommer, hehe.
 
   Den här veckan ser jag verkligen fram emot onsdagsuppdateringen - jag tror verkligen att Lipizzanerhästen är en riktig Esme-häst :D
 
   Bild från My Horse And Me
Matilda är tillbaka!

   Från och med nu blir det tydligen The Star Stable Show på både onsdagar och söndagar! Den stora frågan är exakt hur stor förändringen i avsnittens innehåll blir nu då Q&A kommer hållas på söndagar.
   Väldigt kort avsnitt också, jag hade gärna sett att ett par fler frågor besvarades på en gång. Vad tyckte ni om det?
 
Cecilias bloggutmaning: Favorithästras i spelet

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Det här varierar väldigt ofta, mest efter dagsform. Om man ser till de hästar vi just nu har i spelet gillar jag för stunden bäst Welshponnyerna! Jag tycker de är väldigt uttrycksfulla, rör sig fint och all in all är superfina hästar.
 
   Esme och Taran
 
 
   Har dock en känsla av att det här kan ändras på efter onsdagen haha, så himla taggad på Lipizzanern nu...
 
Höst

   Esme och Iddy
   
Senaste redigeringen

   Denna gång på engelska fullblodet Scarlet Mystery, aka. Sherlock. Äntligen, har haft så mycket problem med inspiration för att bli klar med det här.
   Den här bilden kommer inte finnas med i mitt redigeringsgalleri, men däremot kommer den finnas på Sherlocks egen sida som ni hittar via knappen "Mina hästar" i menyn till vänster!
 
 
Pokémon Generations

   Pokémon har börjat släppa short stories baserade på Pokémonspelen. Jag var nyfiken och efter att ha sett det här första avsnittet - inte en fråga om saken, jag ska se resten! Jag tror man känner igen sig lite om man bara sett animeserien (kan ju säga att jag inte sett ens hälften av de många hundra episoderna - men kanske hälften av de från säsong ett fram till Johto League Champions, sen hade jag växt ifrån serien), men för mig som spelat alla spel var det en strålande nostalgirunda och jag tycker art stylen är fantastisk. Pikachu ser lite skum ut, men jag kan tänka mig att det är gjort för att det här är en annan Pikachu än den vi alla är vana vid.
   Tränaren som äger denna Pikachu är dock Red, som Ash från animeserien är baserad på. Red är karaktären man spelar som i spelen Blue, Red, Green, Yellow, LeafGreen och FireRed, och han är den slutgiltiga bossen att klå i Gold, Silver, HeartGold och SoulSilver.
 
 
 
   Episod 2 släpptes tillsammans med den här, och i den syns Looker - som är en av mina favoritkaraktärer genom hela spelserien. Tjoho!
Ah, trist

   Mitt bildbibliotek med SSO-bilder har långsamt tunnats ut så jag har suttit nu på morgonen och börjat fota nytt. Det roliga med nya bilder är att det nu är helt nya animationer på spelaren att vänja sig vid, vilket ibland är helt strålande och ibland lite frustrerande då man förväntar sig att det ska vara som det alltid varit (t ex är det inte lika lätt att fånga ryttarens blick i vissa vinklar).
 
   Jag plockade hem min nordsvensk Charizard från Azkaba- förlåt, Hästön, och blev lite besviken över att ryttaren inte sitter i sadeln utan flyger ovanför den. Så ska det ju förstås inte vara och det är bara att maila support och säga att det är en bugg, men jag tappade mitt flyt helt, haha. Såg inte bra ut! Hade hört innan att folk har samma problem emd araberna, men jag använder inte araberna längre så det hade jag missat.
 
   Har ni märkt av samma grej på någon annan hästras?
 
 
Full fart

   Esme och Aramis
På onsdag då!

   Här är jag igen, jätttesen haha, men nu är en lång och händelserik vecka över för min del. Ser fram emot en lugn helg!
 
   I morse släpptes en trailer på Lipizzanern. Wow, tycker den är riktigt, riktigt fin! Många klagar på att den rör sig likadant som Welshponnyn och ser ut som Engelska fullblodet men jag tycker det är överdrivet. Newsflash - hästarna kan vara lika varandra för att de är hästar.
 
   (Även fast jag skämtar nu så håller jag faktiskt fast vid att jag tycker många klagomål om att hästarna är lika varandra är lite onödiga. Väldigt många raser är väldigt lika varandra, och det finns liksom bara så många sätt att röra sig på dessutom.)
 
   Tillbaka till ämnet, inte nog med att hästen ser jättefin ut så avslutas videon med en levad! Jösses i min lilla låda, det hade jag faktiskt inte väntat mig! Jag tror dock på att det här på riktigt är en levad, och inte att det här är hästens stegring. Det skulle ju se asskumt ut om man kraschar i ett träd då man levlar och hästen snällt samlar upp sig medan ryttaren sitter blickstill?
 
 
 
   Otroligt taggad för det här nu, jag tror verkligen att det här blir en ras jag kommer gilla väldigt mycket :D Dessa kommer enligt videon den 21 september, alltså på onsdag. WOHO!
Cecilias bloggutmaning: Funktion från annat spel du vill ha i SSO

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

   Den här rubriken är jätterolig! Mest för att man kan utveckla något enormt här, hehe.
 
   I My Horse And Me finns en reprisfunktion. Varje gång du har avslutat en tävling kan du se din prestation i repris, från andra kameravinklar. Det är det som tillåter mig att fota riktigt snygga bilder från spelet och det hade varit jättekul att ha i SSO!
 
   My Horse And Me
 
  I Horsez kan man sätta sig i biblioteket och plugga för att lära sig dressyrrörelser och hästskötsel som krävs för att fortsätta i spelet. Vi har ju ett jättefint bibliotek i SSO redan, om det bara fylldes ut med böcker... kunde ju vara så att man fick läsa böcker för att kunna rida "bättre" och för att bli snabbare och mer effektiv med sin hästskötsel? (Alltså att hästen inte behöver skötas om under en längre tid än i dagsläget t ex)
 
   Horsez - dock inte från biblioteket, då jag inte har några bilder därifrån!
 
   I Häst & Ponny: Min första ponny kan man trickträna. Den funktionen skulle kunna utvecklas så den blev roligare, men visst vore det lite charmigt att kunna få sin häst att göra olika trick?
 
 
Akhal Teke

   Esme och Elsa
 
  Jag undrar om SSO har planer på att göra om Akhal Teken? Det är ju en väldigt unik hästras IRL med metalliska färger och en väldigt slank kroppsbyggnad. Undrar verkligen hur den hästen skulle se ut med den nya grafikstilen på hästar!
Herrejösses!

   Som många av er vet är jag en trogen spelare av Zoo Tycoon 2, och har de senaste åren spelat med nedladdat material gjort av ett team som kallar sig för Aurora Designs. Och de människorna tänjer spelets gränser till såna sanslösa längder!
 
   På sin kommande isbjörn kommer de låta björnen växla mellan tre olika pälstexturer, beroende på om den klivit ner i vatten och är blöt eller om den är på land och är torr. Mitt emellan de båda kommer den tredje texturen in. Alltså... WOW? Det blir lite som den Jorvikiska Urhästen i SSO, men jag undrar verkligen exakt vad som kommer trigga förändringen. På sin hemsida skriver teamet att det kommer bero på hur länge björnen varit i vatten/på land, så det kan ju vara tidstriggat, men jag undrar verkligen hur långt det går att pressa ett över tio år gammalt spel. Hur mycket kan en hobbyspelare koda om sånt här?
 
   (Läs mer på Aurora Designs hemsida)
 
 
 
 
GOTTA CATCH 'EM ALL

   Asså ni förstår inte hur taggad jag är inför släppet av de nya Pokémonspelen i november! Då senaste generationsbytet av spel skedde och spelen bytte konsol från Nintendo DSi till Nintendo 3DS tog det några år innan jag flyttade med pga ekonomi och att jag helt enkelt inte kände att jag hade tiden för att spela Pokémon, men nu, nu fasen! Jag har dessutom gått upp i arbetstimmar på jobbet så jag tjänar mer = behöver inte ha dåligt samvete över att lägga undan lite pengar för mina spel. Tjoho!
 
   En av de senaste officiella videorna på de nya spelen
 
   Då jag spelar Pokémon har jag alltid som huvudfokus att slutföra mitt nationella Pokédex. Det innebär att jag vill fånga minst en av varje Pokémon som finns där ute för att registrera dem i min bärbara databas om just Pokémon. Nu då det blir ännu fler har jag ännu mer jobb framför mig (jag har än aldrig lyckats med mitt mål, lol) men tacka vet jag Wonder Trade! Om den funktionen inte kommer med till de nya spelen vet jag itne vad jag gör. Wonder Trade innebär att du kan lämna ifrån dig en av dina Pokémon för byte med annan spelare, och du har inte en aning om vad du får i gengäld förrän du har skickat bort din Pokémon. Visst får man mycket "skräp" (väldigt låglevlade Pokés som folk har skickat in i hopp om att få något bättre), men jag tycker det har blivit mycket bättre de senaste månaderna! Jag tenderar att mest byta bort det jag kläckt i ägg som jag sedermera inte vill ha, så jag kläcker alltid fler ägg än jag egentligen behöver för att kunna byta till mig nya roliga saker. Innan jag byter bort mina Pokés lär jag dem roliga TMs också, för att de ska kunna vara till någon som helst nytta för sin nya ägare.
 
   Så väljer jag att spela, då jag är klar med spelets main story! Hur spelar ni Pokémon?
Vad coolt!

   Jag testade nya championatet igår och wow! Svårt, men riktigt kul. Det kommer väl aldrig bli tävlingsryttare av mig varken IRL eller digitalt, men det var jätteroligt! Vad tyckte ni om det?
 
   Esme och Glòin vandrar runt i Epona
Haha, jag vet vad ni väntat på!

   Jag råkade få mig en riktigt sen dag trots att det inte var planen idag, haha. Jag och en kollega satt och spanade lägenheter på nätet tills jag insåg att "holy moly nu kanske det är läge att ta sista motorvägsbussen hem så man kommer hem innan midnatt", lol.
 
   Men jo, jag ser ju på statistiken att folk hängt här idag ;) Inte så konstigt i och med dagens teaser; tror att de flesta SSO-bloggar exploderar sådana här dagar!
 
 
   Nu är det alltså bekräftat - efter en väldigt, väldigt lång väntetid är det dags för Lipizzanern att dansa in på Jorvik! Vad vet vi om den just nu? Faktiskt ingenting. Vi vet att det kommer minst en häst och att den kommer vara vit. Förutom det vet vi ingenting! (HOPPAS att det kommer en brun, det är ju tradition att hålla en brun häst vid Spanska Ridskolan.)
   Jag har inga personliga anknytningar till Lipizzanerhästar och har aldrig förstått varför de är så otroligt coola jämfört med andra raser, men det ser ut som en riktigt snygg häst och det ska bli superkul att se den i spelet! Än har vi dock inte fått ett datum för när den släpps. Jag tänker gissa på att det dröjer max två veckor eftersom vi fått två teasers allaredan.
   Snyggt att hästen står i levad på bilden btw, det är ju en rörelse hästen verkligen är känd för. Har sett att många klagar på att bilden ser målad ut, men det är en 3D-rendering. ALLA spel gör så, de "printar" ut 3D-modeller från ett 3D-program och drar sedan in det i Photoshop där de i princip enbart ändrar på lite ljussättning. SSO har gjort renderingar miljoner gånger förr, bland annat på en av de andra nyhetsbilderna den här veckan på flickan och hästen med nya kläder och utrustning på sig. Positivt med renderingar är att man kan printa ut sina verk så enormt stora att man slipper pixlade kanter på dem, vilket enkelt leder till mycket snyggare bilder.
 
   Det blir spännande att se om denna efterlängtade kuse lever upp till förväntningarna, men jag har en känsla av att jag kommer tycka väldigt mycket om den här. Ser riktigt snygg ut på bilden!
   Ni då, vad tänker ni om denna berömda hästras till SSO?
Ännu en onsdag

   Återigen en onsdag där jag inte har den blekaste om vad som ska hända. Häst? Det där championatet som stått oöppnat i Epona? Uppdrag? Vem vet, haha!
 
   Jag är fortfarande inte helt såld på nya Frieserhästarna, men jag börjar tänka på att Mandrake (min enda Frieser som ni ser ovan) ska bytas ut mot en ny. Den här hästen kommer jag ändå inte använda igen känner jag...
 
   Btwwwww, glöm inte att kika på min video om Abzû om ni inte redan gjort det - och ett nytt avsnitt av PennyGirl släpptes på min YT-kanal i måndags!
In i leken? Tål leken.

   Är medveten om att det säkert kommer några kommentarer nu som säger "men aah, du har fel om det och det ämnet", men jag pratar om breda ämnen här va. En nypa salt här och var.
 
   Någonting som väldigt många SSO-spelare missar är att om man spelar Star Stable har man accepterat att följa vissa villkor och riktlinjer. Om man inte följer dessa kan man bli avstängd från spelet.
 
   Varför finns dessa villkor och riktlijer? De finns dels för att:
  • Skydda företaget Star Stable Entertainment.
  • Skydda företagets anställda.
  • Skydda Star Stables spelare från människor som använder produkten på fel sätt (t ex pedofiler).
   För att alltid erbjuda en trygg miljö för sina spelare har Star Stable vissa regler som förhindrar spelarna att hamna i situationer som kan spåra ur. Det innebär t ex att man inte är tillåten att ge ut personlig information (t ex säga var man bor), stämma träff med andra spelare IRL, dejta och disktuera något som helst av sexuell natur. Varför? Jo, för att om Star Stable skulle sitta och peta och välja och säga "jomen du får prata om din sexualitet om du säger det här, men inte om du säger det här", då skulle det troligen krävas femton heltidsanställda per server som dygnet runt vaktar så att de diffusa reglerna följs. Att istället säga att ämnen av sexuell natur inte alls är tillåten blir det lättare att erbjuda en trygg miljö för alla spelare.
 
   Det är inte en mänsklig rättighet att använda Star Stable för att prata om ämnen som Star Stable valt att inte tillhandahålla. Därmed är det också viktigt att som användare av produkten Star Stable förstå att vissa ämnen inte är okej att prata om. Om en Game Master eller en Moderator säger "Sluta upp nu", då får man faktiskt skylla sig själv om man blir avstängd från spelet och att ragea på sociala medier över att GMs och Moderatorer är dumma i huvudet - det tycker jag är väldigt, väldigt konstigt i den situationen.
 
   Anledningen till att jag sitter och skriver detta är dels på grund av den sjukt tråkiga attityd många spelare uppvisar mot Star Stable trots att de själva gått med på att följa spelets villkor (det går inte att komma in i spelet utan att acceptera användaravtalet), dels på grund av en händelse som några spelare på en server i ett annat land blåste upp något enormt i helgen. För att kort dra ihop det blev spelarna ombedda att inte genomföra en Prideparad i spelet av en Moderator på grund av att det inte passade i spelet, och Moderatorn blev genast nedtryckt, kallad allt från dum i huvudet till bitch och ett stort antal spelare gick till attack mot SSE och kallade företaget homofobiskt. Att exakt samma sak hade hänt om de gjort en parad för heterosexuella, det valde spelarna förstås att inte ta i åtanke. Samma spelare tyckte det var otroligt konstigt att bli ombedda att inte prata om cancer i spelet.
   Men då är frågan - kan man som användare av produkten Star Stable kräva att få använda den hur man vill för vilka syften man vill? Nej, det kan man inte. Och det är inte något som kommer ändras för att man pratar illa om företaget. Spelet har sina regler för att skydda sina spelare, i synnerhet de allra yngsta, och att som äldre spelare hoppa in och tro att man ska få prata om precis vad man vill bara för att det är yttrandefrihet i det här landet är bara respektlöst mot alla sina medspelare.
   Självklart kan man prata om allt - men inte i det här spelet. Vill du prata sex, sjukdomar och politik (<- please note att jag menar vissa specifika ämnen inom det och inte ämnet i helhet)? Fint, då finns det tusentals olika forum på internet; men Star Stable är inte ett av dem, och som spelare har du accepterat ett avtal där du godtar att du inte ska ta upp vissa specifika ämnen.
 
   Nu har iaf jag rageat av mig såhär på kvällssidan. Men det här är ett viktigt ämne som inte pratas om nog ofta.
   Det ska inte behöva bli slagsmål mellan spelare och SSO-teamet. Som spelare ska man dock acceptera att det finns vissa regler de måste följa för att få spela spelet. Samma grej om man är på en fest - om man far runt som en huligan och vrålar och skriker och kastar saker på folk, då åker man ut. Samma sak i spelet; visa hyfs eller be out.
Yo buddies!

   Jag är så trött så jag vet knappt vart jag ska ta vägen?! Hur blev det såhär x) Både igår och idag har varit långa (men effektiva) arbetsdagar.
 
   Har funderat lite på bloggdesign nu då hösten är här-men-ändå-inte (löven faller men det är så in i bomben varmt så man blir inte klok på vädret - svinkallt är det varje morgon ändå), och jag skulle vilja kasta in något höstaktigt men jag har ju inte riktigt tid att redigera grejer just nu. Eller tid, men det är lite svårt att orka då man redan är så trött så man knappt orkar dra igång datorn vid hemkomsten, haha. Jag är inne i värsta Pokémonperioden och ligger gärna halvt nedkrupen i sängen efter middagen med en kopp te och mitt Nintendo 3DS XL (<- sicket monsternamn på en konsoll).
   Såååå jag får nog sikta på vinterdesign direkt? Känns inte som att det hinns med annat!
 
   Medan jag gör annat har jag iaf börjat lyssna (och halvt titta på) The Big Fat Quiz Of..., alltså brittisk game show. Jag gillar brittiska game shows, Bara så ni vet.
Vad skulle göra SSO bättre?

   Jag älskar utvecklingskurvan SSO kör på just nu. Herregud vilken utveckling vi har sett! Snart fem år in the running och särskilt under de senaste två åren har det gått helt bananas med grejer man som pessimist (ie. jag) aldrig kunnat drömma om.
 
   Jag spelar mest SSO för uppdragens skull, men sen finns det ju funktioner som gör spelet bättre. Det som jag idag sitter och verkligen inväntar är uppdateringen av hemstallet, då jag hoppas att man ska kunna ha fler hästar hemma istället för att skicka dem till Azkaba- förlåt, Hästön. Efter upppdragen är hästarna det jag gillar bäst, och därmed vill jag kunna samla dem på ett ställe! SSO skulle alltså blir mycket bättre i mina ögon om jag fick tillgång till fler boxplatser.
 
   Under 2014 hade jag nio hästar i min ägo. Antalet har nu tredubblats!
 
 
   Så berätta ni - om ni fick bestämma helt själva, vad skulle göra SSO bättre?
Rainbow

   Esme och d'Artagnan
 
   Minns ni regnbågsjakterna i våras? Det var kaos eftersom servrarna inte pallade trycket av spelare (åtminstone inte Air Star), men jag tyckte det var sjukt kul! Och Chaun the Leprechaun var ju supergullig, haha...
Ett av de vackraste spelen som finns

   Igår natt (då jag egentligen borde ha gått och lagt mig för jag klev upp okristligt tidigt i morse) satt jag och klippte film. Den talar nog för sig själv.
 
Cecilias bloggutmaning: Favoritfunktion i spelet

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Min absoluta favoritfunktion är för mig väldigt självklar, för andra kanske inte alls. Men då man har spelat under en tid utan det här, under så lång tid som jag gjorde, så uppskattar man det desto mer.
 
   Min favoritfunktion är att kunna köpa hästar.
   Eftersom vi får längre perioder utan något att göra i spelet är det lite som en hobby att köpa häst. Hästköpandet lockar de flesta av oss till att stanna kvar i spelet för att tävla i lopp efter lopp efter lopp. För min del är det faktiskt inte så väldigt många andra funktioner jag använder heller i dagsläget - men nu väntar jag ivrigt på de uppdaterade hemstallen, för om man kan ha många fler hästar hemma åt gången kommer jag köpa ännu fler hästar. Just för att man ska slippa skicka iväg dem till Azkaba- förlåt, Hästön, hela tiden.
 
   Så här såg det ut i mitt hemstall i juni 2013. Oldenburgaren Freya, Holländska varmblodet Iddy och förstås den eviga följeslagaren Ash.
Araberna

   Förr älskade jag SSO's araber, men nu har jag inte använt någon av dem på närmare ett år. Jag vill tycka om dem och jag tycker fortfarande att deras huvuden är jättefina, men i övrigt är de så hemskt stela i kroppen.
   Hoppashoppashoppas att nästa omgjorda häst är en arab! Tror häste skulle bli sanslöst vacker med den nya grafikstilen i SSO.
 
 
   Esme och araben Helios - den dagen araberna görs om hoppas jag verkligen att en av dem får den här färgen!
 
 
Back in business

   Jag har haft sån lust att redigera på sistone men har alltid fastnat så fort som jag har öppnat Photoshop. Nu lyckades jag i alla fall få ett gammalt projekt klart! Det här är alltså mitt engelska fullblod Mycroft, och bilden kommer finnas på hans infosida som nås genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster.
 
 
Cecilias bloggutmaning: Tillfälliga uppdrag

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Tillfälliga uppdrag är något som upprört vårt community rejält. Det är alltså väldigt korta uppdrag som bara finns i spelet under en enda vecka.
 
   Jag är en av dem som inte gillar konceptet. Många som är negativa säger "det är så orättvist om man inte har lust att spela den veckan uppdraget finns, för då missar man belöningen" - men det är ju just det som är poängen! Det är ett sätt att locka in spelare i spelet.
   Även fast jag förstår poängen, så gillar jag den inte. Jag tycker att om det nu är ett så väldigt kort och enkelt uppdrag som de här tillfälliga har varit (egentligen bara gå ut och leta efter ett föremål som tappats bort av en NPC) så kan det lika gärna stanna i spelet. Mer att göra för de som har gjort det mesta liksom, så tycker det är dumt att uppdragen plockats bort igen. Det gäller då i synnerhet att de som inte gjort uppdragen inte får belöningarna från uppdragen, som t ex ett par orange benskydd som är väldigt populära (men av självklara anledningar rätt sällsynta).
 
   Högtidsuppdrag å andra sidan är ju en helt annan grej - och de uppskattar jag verkligen! Det enda är väl att man blir lite trött på juldekorationerna efter sex veckor...
   Alltså, högtidsuppdrag känns kul så länge som det inte känns som att de är där bara för att fylla ut så att teamet ska köpa sig lite extra tid för att jobba på annat.
 
   Öppet hus vid Jorvikstallet är en tradition som påbörjades förra året.
Dagsläget

   Esme och Artemis
 
   Jag ser på statistiken att intresset sjunker på er sida, och det är väl lite trist nu då jag äntligen är lite aktiv igen, haha. Nejmen jag har ju inte så mye SSO-relaterat att komma med för stunden eftersom jag är klar med allt i spelet och har lite idétorka efter 4300 inlägg här på bloggen, men jag gör ju annat som har med spel att göra och sitter och filar på några SSO-inriktade inlägg som jag inte har fått riktig ordning på än. Men det kommer, det kommer! At the end of the day skriver jag ju ändå för min egen skull och för att jag tycker det är kul, men många av er har spännande åsikter, tankar och funderingar och det är alltid så kul då ni delar med er av dem!
   I natt lade jag in några nya bakgrunder i mitt galleri med gratis bakgrunder till bloggar/webbsidor. Ni hittar dem genom att klicka på länken "Gratis grafik" i menyn till vänster!
 
 
   Igår släppte jag episod 189 av min Ride Through genom SSO, och den här gången var det dags att besöka Sydhoven!
 
Jag har hittat ett nytt beroende

   Inte bara har jag under mindre än 24 timmar sett ALLA avsnitt av The Lizzie Bennet Diaries för ungefär tjugoåttonde gången, jag råkade hamna i The Sims-träsket. Jag är och har alltid varit otroligt ointresserad av allt som har med The Sims att göra (vilket går tillbaka till då jag var sju år gammal och spelade det allra första spelet där jag inte förstod någonting och lyckades bränna en Sim inne, vilket ledde till både en i förtid traumatiserad Esme samt slutet till min Sims-karriär), men nu råkade jag hamna inne i den delen av fandomen som lägger upp YT-videor på då de bygger hus. Har enbart sett med The Sims 4 men jag älskar den lite orealistiska grafikstilen som påminner mig lite om SSO och jag har på allvar sett över trettio videor varvat i mitt TLBD-maraton. Hur kan alla vara såna mästerarkitekter?! Titta på det här under t ex, det är ju helt sanslöst?
 
 
   Jag äger faktiskt The Sims 3 + Husdjurspacket som jag köpte på julrea för typ två år sedan för att jag ville bygga hus (finns det några arkitektspel i övrigt därute?), men det var så förbaskat svårt och det tog sån himla tid att bara komma in i spelet så jag tappade lusten rätt fort. Nu känner jag att jag vill testa igen - MEN HUR HAR FOLK TID?! Det tar ju hundra år att ens komma på hur fasen man ska planera sina byggen och jag har for real inte tid med det här, haha. För att förtydliga har jag fortfarande absolut noll intresse av själva gameplayet, jag vill bara bygga.
 
 
   Aja, jag har hunnit både städa lägenheten och spela in videor idag, så jag kanske kan sträcka mig till att hoppa in i mitt spel och försöka bygga typ nån liten skruttig sommarstuga (vilket är rätt lämpligt med tanke på min kunskapsnivå och vana vid spelet, haha)...
Visst ja!

   Jag glömde totalt bort att skriva om det här eftersom det hände en dag då jag var borta en heldag med jobbet, men i torsdags släppte SSO en intressant bild på sin Instagram!
 
 
 
   Så vad ser vi? Vi ser en stegrande häst och en ryttare som ser väldigt mer kontrollerad ut än i den animationen vi är vana vid då hästen stegrar (eller ja, den vi håller på att vänja oss vid). Stegringen i sig är också mycket mer kontrollerad än den som hästarna än så länge visat upp!
 
   Det som ändå är viktigast är väl att hästen är helt övertäckt av färg. Det enda vi ser är att det är en häst (well, duh) och att den ser ut att vara relativt stor. Ingen ponny här inte! Dock tycker jag ser ser ut att vara typ en normal ridhäst, och inte Clydesdale eller Nordsvensk som många har föreslagit. Ryttarens lite mer dressyraktiga klädsel hintar inte heller mot Mustang, som många andra tror på.
   Nä, det här blir himla spännande. Kan knappt vänta på att se mer, det känns som att det här blir någonting vi inte sett förr!
Passar på

   Oavsett hur mycket jag tycker om Star Stable är det oändligt tradigt att spela om man inte har något att göra. Visst, jag har typ två rykten i hela spelet kvar (av de som finns tillgängliga, förstås) och man kan ju alltid köpa nya hästar, men jag vill faktiskt inte köpa fler hästar innan vi vet vad som händer med hemstallet. Det är så trist att bara dumpa av häst efter häst på Hästön och se dem ruttna bort.
 
   Så medan jag väntar på bättre tider (bokstavligen) så lattjar jag runt på Chocolate Cupcake istället. Eftersom Chocolate Cupcake är en Nordamerikansk server ligger den i en annan region än Air Star - och andra regioner innebär att man kan använda samma namn på sin karaktär igen. Så Esmeralda Silverforce och Ashdancer springer runt även i USA, än så länge bara på level 9. Och det är perfekt! Då jag känner att jag vill spela SSO kan jag glida in där, och eftersom det inte är samma tidszon där är det fortfarande dagtid i spelet då jag spelar på kvällen - samtidigt som det känns "rätt" eftersom jag fortfarande är Esme. Underbart! Jag har inte heller något emot att spela igenom spelet igen, trots att jag gjort det fyra-fem gånger genom åren. Det är så stressfritt eftersom jag bara spelar då jag har lust, så det blir bara en trevlig grej.
 
   En otroligt gammal bild - men den står också för lite nostalgi som man får återuppleva nu!
Puh!

   Jösses i min lilla låda, de senaste tre veckorna har varit totalt kaos och jag är så glad över att äntligen få en helg helt för mig själv. Förutom att åka ut och handla ska jag inte göra något annat än att spela in videor och titta på film, hehehe. Jag träffade en gammal bekant till familjen igår och blev utfrågad om vad jag gör nuförtiden och där insåg jag lite att jag som ändå anser mig knappt ha ett liv lyckas pressa in rätt mycket i det. Hehe...
 
   På tal om spelrelaterade saker så har jag hela veckan varit på jakt efter Magikarps. Jag har alltså spelat en herrans massa Pokémon GO och struntat helt och hållet i allt som dykt upp förutom Magikarps. Enda undantaget var i morse då jag satt på bussen och i panik försökte fånga en Magikarp jag hade uppe innan bussen hann åka förbi den Lapras jag fått syn på. Men Bittertant Esme, hon kan hon, idag har det blivit både en ljuvlig Lapras och en sjövild Gyarados! 98 Magikarps tog det för mig, jag hade turen att kläcka några ur ägg som gav mig extra candies. Trägen vinner, men vafarao ska jag satsa på nu? Är i desperat behov av fler Pokémon, så jag hoppas att Gen II släpps snart. Om inte annat kommer snart ett Buddy system, vilket blir intressant. Pokémon GO Plus släpps den 16 september och jag hade från början tänkt köpa den - men det är seriöst inte värt det om inte fler Pokémon släpps. Dessutom sparar jag pengar för att kunna köpa Pokémon Sun & Moon 18 november.
 
   För mig är samlandet det viktiga! Visst hade Lapras kunnat ha högre CP men det viktigaste är att jag äntligen fick tag i en! Älskar Lapras och har använt dem lite väl många gånger då jag spelat core-spelen just för att de är mångsidiga (Kan ju lära sig t ex Thunderbolt), är perfekta för Surf och har rätt bra attack även fast de är lite mer defensiva.
Fredag!

   Jag har haft några superhårda veckor och jag ser så otroligt mycket fram emot den här helgen, särskilt eftersom jag Ä-N-T-L-I-G-E-N får vara ensam! Har varit omgiven av folk konstant senaste veckorna och jag dör lite inombords om jag inte får min ensamtid någon heldag då och då.
 
   Jag har inte hunnit tidsinställa någon inlägg till i eftermiddag och numera jobbar jag fler timmar varje vecka så det blir lite senare än vanligt för mig idag. Ska försöka dra ihop något framåt kvällen - vill skriva något! :)
 
   Bild från My Horse And Me
Cecilias bloggutmaning: Uppdrag du önskar en fortsättning på

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   För ungefär två år sedan fick jag höra att om man slog ihop alla uppdrag i SSO till en bok så skulle texten kunna jämföras med hela Lord of the Rings-trilogin. Med tanke på hur mastiga uppdragen varit sedan dess (det har varit mycket text!) undrar jag om det inte närmar sig Harry Potter-hållet. Men med många uppdrag så kommer många lösa trådar, för att breda väg för framtida grejer.
 
   Dels vill jag fortsätta med Kallterna. Jag vill hemskt gärna komma bakom Isenport och se Kallternas kulltur. Jag har fortfarande en vision om igloor. Eller ja, uppdrag i Dinodalen är uppskattat hursom! Älskar platsen och tror den har mycket mer att bjuda på.
 
 
   Stackars Herman hålls ju fången av GED, och det är ju verkligen något man vill vidareutforska också. Hoppas att det inte dröjer jättelänge innan vi får en fortsättning, de senaste uppdragen i den serien var så otroligt bra!
 
   Jag är sjukt nyfiken på vad Mr Anwir kommer bjuda på i framtiden nu efter att han plockade med sig Madisons Nightdust från Sydhoven, så det är uppdrag jag ser otroligt mycket fram emot!
 
   Den här killen vill jag också veta mer om, hur skön var inte han?
 
 
   Och, sist men inte minst - ni vet vad. För vi önskar alla samma sak.
 
Har det alltid varit såhär?

   Spelade lite på ett extrakonto jag har på Chocolate Cupcake häromdagen och traskade iväg för att upptäcka ett färjeläge. Men har det alltid varit glitter där? Jag trodde det bara brukade vara ett utropstecken?
   Kanske bara är bittertant Esme som börjar bli senil?
 
   Att glittra eller inte glittra, det är frågan
 
 
   Jag känner att jag har varit lite frånvarande på sista veckorna, vilket mest beror på att jag har så sjukt mycket att göra hela tiden och det har blivit många långa jobbdagar. Idag är jag borta på konferans hela dagen och sen borde mitt liv typ återgå till det normala och jag kanske till och med hinner börja skriva i lugn och ro igen x)
Nya animationer!

   Igår var det lite vemodigt då jag loggade ut från SSO, för även om jag såg fram emot animationsuppdateringen så skulle det bli en enorm förändring och aldrig mer skulle man få uppleva det man sett nästan dagligen i snart fem år.
 
   Det är en stor förändring och ibland behöver man vänja sig vid förändringar. Jag tycker dock det här är en väldigt bra förändring! Jag älskar att man äntligen kan välja mellan att gå och springa, vilket kommer göra livet så mycket lättare för oss då vi gör uppdrag. Dessutom tycker jag animationerna på marken är superbra! Jag älskar att Esme plötsligt är lite "biff", det är som att hon är redo att springa rakt in i en fiende och tackla en till marken, haha. Nejmen istället för att typ svassa fram som hon gjorde förr så går hon ordentligt! Jag hade nog hoppats på någon mer idle animation (ni vet som hästarna rör på sig även om de står stilla - våra karaktärer står just nu bara stilla och andas), men jag älskar skillnaden. Den springande animationen är asgrym, tycker det ser jättesnyggt ut!
 
   Ryttarens sits till häst är svår. Våra karaktärer har inte rätt proportioner jämte en riktig människokropp, vilket mestadels märks i stort huvud och väldigt korta armar. Det gör förstås också att saker och ting ibland kan se skumt ut då det kommer till animationer (ryttaren passar t ex inte i hästarnas sadlar, då de är formade på ett sätt som inte passar karaktärens byggnad), men jag tycker ändå det hela har lösts väldigt, väldigt bra! Är det 100% realistiskt? Nej, det är det inte. Men det här är ett stort steg på vägen och jag tycker inte att någon av animationerna ser dålig ut, absolut inte. Den animationen jag tycker absolut bäst om är den då ryttaren sitter av hästen, som är mjuk och realistisk (och dessutom tio gånger smidigare än hur jag ser ut då jag gör samma grej lol).
   Äntligen sitter ryttaren kvar på hästen då den hoppar! Inga mer fötter som typ åker över huvudet på hästen, utan fötterna är som klistrade i stigbyglarna och ryttaren åker inte heller på näsan i språnget. Så som karaktären är uppbyggd tror jag nästan inte det kan bli bättre, och den hoppanimationen ryttaren har nu är den i särklass snyggaste om man jämför SSO med både SSL och de originala Star Stable-spelen. Äntligen!
 
   Star Stable går framåt med stormsteg och det här var otroligt välbehövligt. Jätteglad över förändringen, och jag ser fram emot vad framtiden mer kan erbjuda. Det här är en stor förändring, och det är en bra en :D
 
   Ni kommer dock under en längre tid få stå ut med bilder här på bloggen innehållandes de gamla animationerna. Det kommer ta åratal att uppdatera alla bilder jag fotat men inte hunnit använda än, haha!
Ser ni skillnaden?

   Till vänster ser ni det sminket jag startade Star Stable med, till höger ser ni det jag bytte till ett tag efter att Skördebygden öppnat, direkt då det kom till spelet.
 
 
 
   Platt och tråkigt versus rödrosigt och glatt. Det finns en enda sminkning i hela spelet som gör att vår spelarkaraktär drar lite på munnen, och det är den här. Nu har jag absolut inget emot den och trivs bra med den - men är det inte lite synd hur begränsad man är om man vill se lite mer levande ut?
 
 
   Det var allt jag hade att säga just nu, haha. Återkommer i kväll då jag kommer hem från jobbet och hunnit prova dagens uppdatering! :D
Husdjuren

   Star Stables husdjur var något som alla spelare såg fram emot innan funktionen kom, men sedan glömdes de väldigt snabbt bort igen. De är egentligen bara extra utrustning - väldigt dyr utrustning.
 
   Det har jag faktiskt ingenting emot! Det jag har något emot är att husdjuren enbart kan användas i samband med en sadelväska. Mitt stora problem emd sadelväskorna i SSO är att det finns alldeles, alldeles för få. Det finns enormt många sadlar och träns i spelet, men det finns inte en enda sadelväska som matchar mina favoriter. Det leder till att jag helt enkelt inte använder husdjuren!
   Om det fanns sadelväskor i färger som matchar, kanske någon till svartgrå och åtminstone fem olika nyanser av brunt så att det finns en chans att det matchar någon av de ca 20 bruna sadlarna - då skulle ni sällan se mig utan husdjur. För jag vill ju använda dem - men jag ser ingen anledning till att göra det om det inte ser bra ut.
 
   Ni ser att väskan faktiskt inte har riktigt samma ton som sadeln...
Ny text ute på AO3

   Oftast avslutade jag mina äventyr med en känsla av att magi existerade överallt på den här ön, men den här dagen kändes det som att magin lämnat oss för evigt, tillsammans med den svarta sagoponnyn som försvunnit mot okända marker.
 
   Läs hela texten HÄR
 
 
Nya animationer på g!

   Herregud så roligt, det som väntar på onsdag! En teaser som släpptes på SSO's YT och Insta idag visade upp lite av helt nya spelaranimationer, vilket är sjukt kul nu då våra spelares hästar rör sig så mycket bättre. Animationen då hon sitter av hästen är jättefin, och HON KLAPPAR PÅ HÄSTEN! Ser ni?! Mitt nördhjärta gråter lite, så himla roligt!
   Har sett folk som klagar över att spelaren fortfarande inte blinkar, men det är inte så enkelt som man kan tro. De hästar som kan blinka har ögonlock - vår spelarkaraktär har inte ögonlock. För att karaktären ska kunna blinka måste de alltså göra om hela karaktären, och inte bara titta på animationerna i sig. Men ändå, vi vet ju inte om det är helt klart än? Kanske det blir ändring på det i framtiden!
   Ska bli jättekul att se mer, så himla roligt att det kommer redan på onsdag. Glädje!
 
 
 
   Jag har ett par redigeringar på lut men jag har också lite jobb att göra. Nu ska jag sätta mig framför Morden i Midsomer (för det är allmänt asmysigt att lyssna på i bakgrunden medan man gör anant) och sätta mig med lite jobb som jag känt mig stressad över på sistone. Vill bara ha det ur världen men hinner aldrig med det på dagtid, haha. Gah, deadlines!
Jorvikipedia är ett evigt arbete

   Som sagt, ingen rast och ingen ro med Jorvikipedia! Jag har ju alltid annat på g så man har ju ren tur då man har tid att skriva och koda, haha (för att inte tala om att orka koda, wikikodning är rena rama grekiskan - vad är det för fel på hederlig HTML och CSS?). I helgen började jag styra upp serversidorna på allvar, så att de är enkla att navigera. Enkel navigering är det absolut viktigaste i webbdesign enligt min mening, och ett av mina favorituttryck är "gorillainstruktion" - man ska vara så pass tydlig att en relativt begåvad gorilla kan hänga med i svängarna.
 
   Tycker att serversidorna börjar se riktigt bra ut nu! Borde egentligen koda om färgerna i den högra infoboxen men jag hatar wikikodning så jag låter det vara så länge som möjligt. Den nedre boxen ska kodas om på enklare vis eftersom mina geografikunskaper är sämre än mitt lokalsinne och några servrar ska flyttas till andra regioner. Sen då grovkodningen är klar måste själva informationen på de flesta serversidorna skrivas om och utökas...
 
 
Blå blomster

   Esme och Melody
Cecilias bloggutmaning: Önskekaraktärer till spelet

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Som spelare av de tidigare Jorvikspelen Starshine Legacy, Star Stable och Star Academy finns det några karaktärer man lärt sig gilla och som man gärna ser mer av igen.
 
   Kevin
   Kevin är underbarnet som är Jorviks egen Mozart. Honom lär man känna i Star Academy, och han dyker även upp i Sommarryttaren, där han inte direkt visar sin intelligens. I Höstryttaren dyker han som hastigast upp på jakt efter Disco, som han tappat bort. I SSO verkar han ha tappat bort Disco igen, för hunden sitter i Silvergladebyn och Kevin is nowhere to be found. Jag gillar Kevin och hans helyllestil och hoppas att han en dag dyker upp i SSO!
 
   Då jag säger att Kevin inte är ett ljushuvud i Sommarryttaren så menar jag det!
 
   Leonardo
   Leonardo driver en glassbar i Jorvik City, och hans glassbar syns mycket i Star Academy. Man ser inte så mycket av Leonardo egentligen, men jag tycker att han känns lite som Star Academys version av Herman. Alltså, en karaktär att gilla.
Bildresultat för star academy leonardo
   Den enda bilden på Leonardo jag kunde hitta, haha
 
   Brittany och Kyomi
   Brittany är en av spelarkaraktärerna i Star Academy, detsamma med Kyomi. Kyomi dök dock upp även i Sommarryttaren, där hon helt random blivit stallföreståndare.
   Den tredje spelarkaraktären, Lisa, finns ju redan i SSO, men det vore kul om hennes båda kompisar också fick vara med. Dessutom vore det kul att lära sig mer om de båda, eftersom de var rätt personlighetslösa i Star Academy. (Självklart hade det sina orsaker, men det är en annan historia.)
 
   Lisa i fronten med sina polare Brittany och Kyomi där bak!
De försvunna ponnyerna

   Veckans uppdragsserie bjöd på några fantastiska animationer som lyfte det hela något enormt, och uppdragen i sig - asså wow, man sitter nästan och gapar konstant och undrar vad som hände med det där stela äventyrsspelet man började spela för fem år sedan. Den här utvecklingen är helt magisk!
 
   Men, först:
 
   Man blev inte direkt välkomnad då man hälsade på hos eremiten, som trodde man orsakat försvinnandet av en bunt Welshponnyer. Men det här är spännande! Det här med att rida ikapp med Welshponnyer och sätta sändare på dem tyckte jag var en kul grej, det blir mer och mer så att SSO blir mer interaktivt. Kvalitén på spelet ökar!
 
   Påhittigt och fyndigt! Kul med ponnyikonen där uppe i toppen också.
 
   Så första dagen gick rätt fort, men sen hände det allt mer! Ni minns väl Anwir och Carl, som bytte ut Baronessans häst Butterfly? Carl hamnade ju bakom lås och bom, men Mr Anwir är tillbaka med råge! Tidigare hade han en unik kroppsmodell, men nu har han en uppdaterad nu kroppsmodell med samma animationer som Darko och Alex mamma, alltså att han han skrynkla ihop ansiktet och röra munnen. Vi har alltså tre sådana karaktärer i spelet nu, och om så mycket tid har lagt på honom kanske det är så att han kommer ha en stor roll framöver?
 
   Mr Anwir - tillhör han Dark Core? Det där ÄR en DC-plattform och de där grönklädda snubbarna känner vi ju väl igen...
 
   Den där sekvensen då Madison simmar ikapp pråmen, klättrar upp på den och blir nedknuffad i vattet - ASSÅ PÅ RIKTIGT! Vad är det här för något?! De här uppdragen är så snyggt gjorda och visar verklige hur långt Star Stable har kommit sedan starten. Samma grej då Anwir slår den bruna ponnyn på rumpan, att flera karaktärer gör olika animationer beroende av varandra har bara hänt typ två gånger innan någonsin i det här spelet.
 
   Det enda problemet med de här uppdragen var att de tog slut. KOM IGEN, vill ha mer mer mer! Fy vad roligt, jag tyckte det här var en jättebra uppdragsserie och jag vill ha en fortsättning. Madison måste återförenas med sin ponny!
 
   Kan inte låta bli att hoppas att det hela på något sätt slutar med att Madison får adoptera Nightdust som sin egen ponny som hon sedan upptäcker Jorvik med, hon som älskar äventyr så mycket!
 
 
   Vad tyckte ni om de här strålande uppdragen?
Utanför träsket

   Esme och Sweetie
 
   Igår satt jag och petade på två separata redigeringar som legat och dammat alldeles för länge. Om jag har tur hinner jag få klart åtminstone en av dem idag :D
Drömutrustning

   Notera att detta gäller utrustningen vi redan har i spelet, inte nya saker i helt nya modeller.
 
   Det bästa med ett spel som ständigt är under utveckling, som SSO, är att drömmar kan slå in. Glöm aldrig det, för det är så ofta spelets utveckling tas för givet. Det är en fantastisk resa som spelare att se det här spelet utvecklas och bli bättre, glöm inte bort att uppskatta den resan!
 
   Det finns rätt vardagliga grejer jag önskar i hästväg till spelet. Då menar jag inte de där drömmarna som är helt out there, utan mest färgvariationer för att göra det man redan har lite roligare.
 
   Efter snart fem år finns det fortfarande ingen svart westernsadel. Det finns en grå. Inte en svart. En helt svart/väldigt mörkt grå westernsadel med nitar/detaljer i silver/guld, det vore grejer det!
 
   Om den här var mörkare och det fanns varianter utan de röda detaljerna hade jag kunnat leva med den - men det behövs fler svarta westernsadlar!
 
   Det har inte kommit ett enda nytt westernträns på över ett år. Nu tycker jag verkligen det är dags! Tycker att nästan alla träns som kommer borde finnas i två varianter, en med och en utan nosgrimma. Det skulle leda till roligare varianter - men samtidigt är jag en sån som nästan enbart vill använda brunt och svart på sadel och träns. Mer sånt önskar alltså jag!
 
   Det här tränset tror jag skulle vara jättesnyggt i svart! Men samtidigt så finns det ett enormt underskott på träns utan nosgrimma.
 
   Sen kommer sadelväskorna... Jag skulle använda husdjur hela tiden om det bara fanns sadelväskor som matchade sadlarna. Det finns säkert fler än hundra sadlar, men det finns bara sadelväskor som matchar kanske femton. Vet inte vilken tur man har i år, men annars kanske man kan hoppas på en sanslöst stor sadelväskebutik i gallerian nästa år? Haha...
 
   Schabrak? Jo, schabrak är ju det man lättast byter runt på som hästmänniska. Jag skulle älska att få typ en miljon vita schabrak med bara olika kantband, vore så stilrent och enkelt att matcha!
 
   Typ så här skulle jag vilja ha det! Så enkelt, och därmed superenkelt att matcha till typ allt.
 
   Det var nog det som jag spontant ville dra upp just nu. Ni då, vad har ni för färger och variationer ni önskar er på den utrustning som redan finns i spelet?
Två Pokéevent

   För alla er Pokémonnördar som spelar ORAS/XY kan jag påminna om att två event är live i Europa just nu. Dels kan ni hämta hem en Victini via Mystery Gift > Receive Gift > Get via Internet, dels kan ni hämta hem en Darkrai via koden DARKRAI2016. Glöm för i jösse namn inte att direkt hämta upp dina båda Legendaries i närmaste Pokécenter, och glöm inte att spara direkt efteråt! Det missade jag under senaste Shaymin-eventet då jag fick för mig att det sparades automatiskt (vilket jag är bergsäker på att det gjordes i Gen IV), så istället för fyra Shaymins som jag borde ha fått har jag två.
 
   Victini är en Fire/Psychic Mythical Pokémon på level 100, har abilityn Victory Star samt attackerna Incinerate, Quick Attack, Endure och Confusion.
 
   Darkrai är en Dark Mythical Pokémon på level 100, har abilityn Bad Dreams och har attackerna Dark Void, Ominous Wind, Nightmare och Feint Attack.
 
   Victini går att hämta fram till 24 september och Darkrai går att hämta till 30 september!
 
   Bara för det får ni ett intro till en av alla miljoner Pokéfilmer, just den där Darkrai introducerades. Enjoy!
Spännande!

   Jag spelade nyss igenom första dagens uppdrag på Sydhoven, de som kom i onsdags. Bådar riktigt gott än så länge! Älskar Madison, sån gullig karaktär. Kommer skriva om uppdragen då jag är klar med dem!
 
   Jag har gått och blivit sjuk, och jag har ändå känt på mig det här i nästan en månad då det är en återkommande öroninflammation. Nu fasen ska jag bli frisk! Så trött på att vara hängig och ha ont. Jag ska börja schemalägga videor till YouTube så att det finns tills jag kan börja spela in på nytt igen, vilket kan dröja ytterligare ett par veckor. Tror det blir så att jag kommer spela in Abzû på film, vilket borde vara relativt enkelt eftersom man spelar igenom spelet på max tre timmar.
 
   Abzû
Cecilias bloggutmaning: Karaktärer du vill veta mer om

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Det finns otroligt många karaktärer på Jorvik. Det håller SSO-teamet också med om, haha. Men det som är bra med att det finns många karaktärer är att det finns utrymme för att utforska mer.
 
   Dels vill jag veta mer om tjejerna som hjälper till runt om på Jorvik - för de borde få lite mer uppmärksamhet. Då tänker jag på Minka, Sophie, Pauline, Johanna, Bobcatztjejerna, Bulldogztjejerna... alltså de tjejer som står ute i vildmarken (eller i mer civiliserade områden) och hjälper till eller ansvarar över lopp. De har alltid funnits med, åtminstone tjejerna i Silverglade, och jag tycker det vore kul om man fick lära känna dem lite närmare.
 
   Tre av Jorviks många stalltjejer - btw tycker jag nog att många av dem förtjänar en grafikuppdatering!
 
   Bröderna Buttergood tillsammans med fienderna CHILL (eller ja, vännerna i Bobbys fall) är jag också väldigt nyfiken på, och även fast vi troligen får veta mer då det kommer nya uppdrag med att försöka rädda Herman från GED så vill jag absolut veta mer om karaktärerna involverade i uppdragen! Mrs X t ex, hon verkar ju vara en riktigt intressant karaktär.
 
   Esme möter Mrs X
Väktarnas Dal

   Esme och Glòin i skuggan av de stora statyerna
 
   Helt sjukt att jag inte skrivit om det här än, men sen så har typ hela livet varit kaos sen Epona släpptes så jag har inte ens skrivit om hälften av området, haha...
 
   Way back in the days of Starshine Legacy så fanns ett plejs som hette Pandoria. Där fanns fyra stora statyer. Ja, ni förstår, det är alltså samma statyer som de ovan.
   Inte helt samma dock. Statyerna då var inte helt unika. Två av hästarna hade vingar, och två hade bara spetsig man. Här ser man skillnad på dem; en har vingar, en har ett enhörningsliknande horn, en har "getskägg" (vilket också är lite enhörningsliknande) och en är mer... vanlig. Om man tittar lite närmare på de fyra ser man att de också har på sig Ödesryttarnas sigill, vilket också identifierar dem med varsin Ödesryttare. Man kan alltså dra slutsatsen att "enhörningen" är Starshine, "getskägget" är Meteor, "pegas" är Concorde (Annes häst) och den sista är Tin-Can.
   Jag är väldigt nyfiken gällande vad de här hästarna kommer betyda för oss i framtiden. En plats som den här, med en trappa längst bort i dalen som leder rakt fram till berget, utlovar något spännande. Om inte annat lär det bli spännande backstory! Tycker iaf det är superkul att statyerna kom igen, och att de dessutom är unika nu jämfört med SSL3.
 
   Många verkar ha svårt att hitta statyerna - de finns i Epona, och man hittar dem genom att följa en bergsstig ovanför Dews övergivna Toscana-inspirerade gård.
Speltips: Abzû

   Så, för ett par dagar sedan köpte jag spelet Abzû. Abzû går att köpa på Steam och är tillgängligt för datorer med Windows 7 eller senare operativsystem. Ska också fungera på PS4 vad jag har förstått. Spelet kostar ca 20 dollar.
 
   Första intrycket av spelet
 
   I detta fridfulla spel vaknar du upp i havet och ditt mål är att utforska och ta dig fram till nya områden. Spelet är initialt välsigt lättsamt, men i mitten blir det plöstligt väldigt mycket mörkare och även då jag kommit förbi den biten och återigen hamnat i ett lättare miljö var jag lite väl mycket på min vakt och kunde inte riktigt njuta av spelet. Bra att veta nästa gång jag spelar! Det går inte att "dö", men en del i spelet tyckte jag ändå var stressande.
   Kontrollerna är nog så enkla som de kan bli, men jag var väldigt ovan vid dem och det tog åtminstone en timmes spelande innan jag slutade dyka då jag ville simma uppåt. Det var lite jobbigt i början och jag kan inte riktigt använda kontrollerna fullt ut än, men om jag spelar ett par gånger till tror jag att det kommer gå bättre.
 
   Lat? Lifta! Ja, man kan ju inte lova att du hamnar där du tänkt, men det är sjukt coolt att simma fram till en stor fisk eller sköldpadda och trycka ner SHIFT för att sedan hänga med på en simtur!
 
   Miljöerna är helt galna. Man får se många olika havsmiljöer med olika fiskar och övriga invånare. Jag har inte utforskat 100% av spelet för att jag simmade vilse konstant (är någon förvånad?), men jag ska ju spela mer så förr eller senare hittar man väl allt.
 
   "JAG SER LJUSET!"
 
   Spelet kallas "avslappnande" men jag hade växande ångest under hela speltiden på 2½ timme. Det grodde troligen i att jag inte mådde jättebra redan då jag satte igång, men jag tyckte inte spelet var så avkopplande som jag trodde det skulle vara. Däremot var det intressant, spännande, roligt och väldigt, väldigt vackert. Jag rekommenderar absolut detta fantastiska spel och tänkte faktiskt försöka spela in det på film någon gång då jag har tid!
 
   Me and the Blåval
Upp igen

   Igår var en dålig dag, idag får ta och bli bättre.
 
   Här har ni ett par bilder på Abzû så länge!
 
   Väntar på att en drone ska bryta sig igenom korall för att få fortsätta resan
 
   Liftar med en sköldpadda
 
   Mor porten!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.