Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Ingenting är omöjligt

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Hästfunktionen är enligt mig den mest revolutionerande funktionen i Star Stables historia. I början fanns det nio hästar att välja mellan att köpa, och alla såg då ut som starthästen i kroppsformen. Så småningom kom frieserhästarna, och folk blev som galna. Tror att nästan alla jag känner ägde en frieser, och ett tag var det enbart frieserar som struttade runt i ridhuset. Strax därefter började det pratas om ponnyer och många - inklusive jag själv - var negativa och trodde att det skulle bli alldeles för svårt att lägga till i spelet på ett fungerande sätt. Vi hade fel, och den Jorvikiska Ponnyn lades till i utbudet, lika fluffig som uthärdlig. Idag har vi 6 hästtyper, och jag har höga förväntningar på de raser som kommer att läggas till i framtiden. Frågan är bara vad vi får härnäst?
 
Då SSO verkar lyssna en hel del på communityn när det gäller hästar så har jag snokat runt lite på deras facebooksida. De generellt mest populära önskemålen verkar vara mustang, shire och islandshäst. De två första kan jag mycket väl tänka mig att de läggs till så småningom, men islandshästen har jag mina tvivel om. Själva formen på islandshästen skulle SSO-teamet absolut kunna fixa, men hästarna skulle behöva ha en eller två extra gångarter/sätt att röra sig utöver de 5 som redan finns. Det handlar inte enbart om animationerna utan även om hur hästen ska kontrolleras. Om man exempelvis behövde mana på en islandshäst fler gånger än en vanlig häst skulle de troligtvis även ta längre tid att komma upp i högsta hastighet för dem, vilket ger dem ett klart handikapp i championaten. Jag själv skulle inte se något problem med det, men de som aktivt deltar i championat skulle förmodligen det. Vi vet ju vilket gnäll det blir så fort en häst inte är som alla andra, tyvärr.
 
Jag har ju dock haft fel förut, och jag hoppas att jag har det igen. Den senaste tiden har jag fått känslan av att ingenting är omöjligt för Star Stable, och att ha en islänning som kan ridas i både tölt och pass vore så otroligt häftigt att ha i spelet! Vad tycker ni?
 
 
Miranda gästbloggar: Pink Pony

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Jag blev förvånad när jag hittade de rosa jeansen i min garderob för de hade jag av någon anledning  helt glömt bort att jag ägde. Förtjust över detta valde jag att köra på en rosa och svart outfit, både stilren och lite gullig på samma gång. Bäst passar förstås min Moonbeam i den, han är söt som socker och klär verkligen i rosa. c:
 
 

Mina svar på era frågor

   Komplett med inte bara en herrans massa svar, men också material på mig själv till häst.
 
Ett kort uppdrag

   Uppdraget med Ed Field var väldigt kort, men man fick ett par dojor som jag tyckte var fina. En massa nya grejer finns det också i gallerian, och jag tror att jag ska köpa rätt mycket. Jag är ju en sparare och samlare av naturen och samtidigt som jag vill ha väldigt många klädesplagg i spelet så vill jag inte släppa iväg mina Star Coins, för jag får för mig att "nej då har jag inte råd till annat". Menmen, Penny har ca 3000 Star Coins och Esme ligger gott och väl över 17.000 (den som spar den har) så jag tycker att jag ska skämma bort mig själv med lite nya, fina grejer. Jag har sålt av lite i garderoben också; mest nybörjargrejer som går att köpa igen. Jag får nästan lite ångest över att sälja grejer man fått i uppdrag, de går ju inte att få tillbaka igen...
 
   Det blev ingen ridning för mig idag men jag åker till hästgården rätt tidigt i morgon och räknar med att få rida åtminstone en häst där ^^ Just nu har jag en massa förberedelser att ordna, ska försöka få ihop ett par blogginlägg till helgen också... nästa helg kommer jag iaf vara hemma!
Here we go!

   Jag älskar Star Stables nya logga och det hymlar jag inte med. Spelet går in i nya tider och jag tror så mycket kan hända med den här loggan. Tänk bara på den söta symbolen med hästen, hur enkelt den kan föras in i spelet på t ex klädesplagg och hur snyggt det skulle bli på merch? Jag stöttar förändringen till 100%! Nu taggar vi väl till att den ska börja användas officiellt också? :D
   Det här bidrar självklart till att Jorvikipedia ska få en ny logga (trots att den nuvarande är jättefin), för att hänga med i svängarna. Exakt hur vi löser den frågan får vi se lite!
 
 
Ut på äventyr

   Esme och Pretty
Förvirring råder som vanligt

   Jag skriver ett prospekt över en kurs min chef på hästgården ska hålla i till hösten och försöker tolka hans handstil för att komma fram till vad jag ska ändra sedan jag skrev det från början i januari. Det är alltid så, så fort som något ska skrivas eller någon datormojäng ska ordnas så är det jag som liksom bara råkar hamna med grejerna framför mig.
 
   Det kanske inte är så roligt för er men roligare är väl att jag har börjat med frågestundsvideon. Ljudspåret är inspelat (har varit igång sedan tidigt idag, haha) så nu är det bara en väldig massa videoklippning kvar innan jag kan visa resultatet. Flera hade bett om att få se mig rida IRL så jag har rotat fram lite gamla filmer, hehe... det får ni la ha överseende med då ni väl ser dem, det är bara filmer som är några år gamla eftersom det enda nya jag har är från ett ridpass på "min" ungponny som var stark, bångstyrig och ställde sig och hoppade på bakbenen några gånger så det är inget fint man direkt vill visa upp x) Red som en kratta gjorde jag då också...
 
   Nejmen det var typ det, jag har nog inget roligare att dela med mig av förrän i morgon. Uppdatering är det ju då och jag ska kanske åka iväg och rida ^^ Risken finns alltså att jag inte langar in något förrän sent på kvällen i morgon :)
~

   Esme och Corinne
 
   Jag vet inte vad ni tycker om att jag har börjat lägga till en kort bildbeskrivning till mina morgonbilder, men jag tänker att det blir lite lättare för er att ha koll på mina hästar på så vis. Då finns det aldrig någon tvekan om vilken spelare hästen tillhör och dessutom kan man få ett grepp om hästen; kan tänka mig att man annars inte har en tanke på vad flera av mina hästar heter, särskilt inte de som syns mindre ofta!
YouTubes sökfunktion är värdelös

   Bara sådär i förbigående. För det är den. Den går på aktivitet istället för relevans, oavsett hur man försöker söka. Sjukt irriterande.
 
   Det här är en sån där dag då jag har känt mig som en höna som springer runt i cirklar med avhugget huvud. Jag har ändå fått mycket gjort och har till och med hunnit spela in hela första dagen av uppdragen i "nya" Moorland för Pennys räkning. Frågan kvarstår när jag kommer hinna få upp videorna, om det sker denna vecka eller nästa. Jag är lite rastlös den här veckan, jag vill bara tillbaka ut till hästgården mitt ute i ingenstans och pyssla med hästarna. Det blev en kort hemgång den här gången, jag hade nästan kunnat stanna kvar och jobba hela veckan, haha x) Meeen om allt går som det ska så ska jag rida islandshäst för första gången i mitt liv under den här veckan :D
 
  ...btw, jag insåg idag att jag fick femton myggbett under mina två dagar ute i vårvädret på hästgården. Tyvärr är stället översvämmat av myggor och bromsar under sommartid och jag känner att det är läge att packa ner myggspray till helgen - jag är nämligen oerhört allergisk och mina myggbett är inte roliga. Nu vet ni något ni kanske inte ville veta. Tjo.
Coolt va?

   Hur coolt är inte det här? Såg videon igår kväll och tyckte att jag behövde dela med mig av den, det är ju jättehäftigt!
 
Dötrött

   Oh dear, jag är helt körd och jag känner en massa måsten som rullar upp över veckan... mycket är roligt, men det jag stressar mest över är YouTube-kanalen. Är oklar på vad som pågår med flera uppdrag på SSO, gäller de plöstligt bara under en-två veckor? Det är det jag är lite oroad för, i övrigt känner jag att jag kan låta kanalen vara i en vecka till.
 
   I helgen har jag jobbat som ungdomsledare på ridläger. Jag trodde att det skulle bli min sista gång med den gruppen (som min chef sa - "jävla roligt att du har fått jobb men det är förjävligt att du trivs för jag har dig hellre här") men då de åkt visade det sig att jag ska ha dem en gång till i mitten av maj. Det känns iaf som att man gör ett bra jobb; då jag sa till barnen att det var min sista gång med dem hördes en flod av "nej vi vill att du jobbar varje gång vi är här" och det är väl det bästa kvittot man kan få, eller hur?
   Den här veckan händer en massa IRL-grejer så jag blir nog lite frånvarande härifrån, hehe. Tanken är att det blir bio med Siri en dag, jag ska följa med en kollega till hennes häst och rida den någon dag och på torsdag kväll eller fredag morgon åker jag tillbaka till ridlägergården där jag ska spendera helgen ensam med elva hästar och två hundar. Jag fick "bara" rida en gång den här helgen så jag ser fram emot mer ridning då, haha ^^
 
   Tyvärr har jag inte mer att komma med som är av intresse för er just nu - eller jo, har ni sett att SSO har en YouTube-tävling just nu? (Folk har reagerat på att en screenshot från en av mina speed edits användes av spelet för att göra reklam för tävlingen men de har frågat mig om tillstånd så det är inget att oroa sig om) Ladda upp en speed edit som är SSO-relaterat på YouTube och lägg till taggen #SSOSpeedEdits i videons titel för att tävla om en ritplatta! Kom också ihåg att enbart använda er av eget material, jag har sett en fräck stöld då en tjej laddade upp en video som är gjord av en av mina kompisar och försökte delta med den... Usch och fy för stölder!
   Hursom, tävlingen avslutas i morgon så om ni inte har deltagit än, passa på och gör det idag!
Okej så jag blev lite kär i en pixelhäst

   Jag har nog alltid varit lite skeptisk mot de Frisiska sporthästarna, vet inte varför haha... den svarta sporthästen är dock en av mina favoriter i spelet, har bara inte kommit mig för att faktiskt skaffa den.
   Men, alas, jag har ju ett tredje konto som jag har nämnt väldigt lite. Ni kommer få se mer av det i framtiden. Men, just nu är det så att jag i princip bara har köpt en massa hästar (som inte ens har fått namn, haha, allt är bara slumpat) och kastat in dem huller om buller i hemstallet, och då jag skulle ta mig en vända tidigare i veckan så tog jag en av hästarna på måfå - och ooooj vad jag fastnade! Trodde inte att jag skulle tycka denna häst var så maffig men nu är jag tagg på att skaffa in den till Esme! Ska bara levla klart min Quarter och hitta på ett namn till denna supercoola häst. Hoppas att det inte dyker upp någon annan häst nu så att jag tappar fokus xP
 
 
   Jag testade att byta ansikte till det nya, bleka och fräkniga på den här karaktären. Jag tycker ansiktet är supergulligt och funderade på fullt allvar att byta på både Esme och Penny, men jag är glad över att jag tänkte över det och testade med det här först; tycker nämligen att hudtonen är för blek och trots att ansiktet är fantastiskt fint så är det inte jag. Ansiktet är så blekt att ögonen ser lite omarkerade ut med de sminkningar jag föredrar också. Esme och Penny får båda behålla sina gamla utseenden och det känner jag mig nu nöjd med! :)
Välmatchat

   Esme och Sharada
Nya och snygga kläder

   Det finns några plagg inne i Gallerian som jag tycker är jättehäftiga, men jag har inte kommit mig för att faktiskt köpa dem än. Hursom så tycker jag det är häftigt att jämföra hur utvecklingen i spelet går. Jämför bara de här grejerna med t ex. Bobcatjackan, haha...
 
 
 
 
 
På genomresa

   Esme och Ash
Loggobyte!

   Så som man kan läsa i en intervju med grafikern Malin på SSO's hemsida sedan igår så är det ett loggobyte på gång! Detta för att spelets gamla logga är lite svår att arbeta med både på webben och i tryck.
   Har ni koll på vem Malin är för den delen? Hon är också Game Master Lucia och de flesta av er som har träffat SSO-teamet på mässor har nog träffat henne!
 
 
   Det som visats upp nu är alltså en ikon som kommer symbolisera den nya loggan och det verkar som att vi får se hela loggan nästa vecka! Hur taggade är vi på en skala? Jag ser fram emot en förändring, jag tror det blir väldigt positivt :D Vad tycker ni? Bu eller bä?
 
Sådär lite random frågeställning

   Följer ni några hästbloggar? Och i så fall, vilka? Jag har typ ingen koll på hästvärlden nu då Ponnysannaing är så inaktiv...
Humhumhum

   Penny och Charizard
 
   Jag drar iväg på jobb på hästgård och är tillbaka på söndagkvällen. Tidsinställda kommer ofc som vanligt, hare bäst!
Miranda gästbloggar: Firgrove

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Nog för att jag gillade det gamla Moorland, men det nya ser fantastiskt ut! Älskar att det inte bara är byggnaderna som fått en makeover, utan även alla npc's och lite saker i omgivningen. Det har fått en lite annan känsla nu, från det lite bleka startområdet med massa byggställningar till ett fräscht tillhåll för familjen Moorland och spelare i alla levlar.
 
Moorlands ombyggnation fick mig att fundera lite över de andra stallen/byarna. De flesta har fått nya objekt, nya affärer eller blivit uppdaterade på olika sätt. Den byn som jag däremot inte sett så mycket utveckling i sedan jag började spela är Firgrove. Omgiven av berg och skog så har Firgrove en fantastiskt fin natur, vilket jag kan se stora möjligheter i, men den utnyttjas sällan. Förutom lite maskiner i rörelse nere vid den stängda tunneln så är området söder om Firgrove ganska dött, precis som byn det tillhör.
 
 
Vad skulle man kunna förändra? Byn i sig känns lite instängd och mörk, men det största problemet är kanske att byggnaderna bara står där som stora klossar utan särskillt mycket personlighet. Lite mer detaljer skulle vara trevligt, och kanske fler npc's som gick omkring eller så så att byn inte kändes så död. Lite nya texturer skulle även sitta fint tror jag. Jag skulle gärna vilja se ett eller två lite längre distanslopp som skulle gå en bit ner söder ut och sedan vända upp genom äppellunden och kanske sandtaget. Distanslopp är förutom dressyr det grenen jag saknar mest i spelet just nu. Skulle även gärna se att hinderbanken från Höstryttaren blir tillagd i spelet. Det är mitt favorithinder genom tiderna och är saknat av många av oss 'veteraner'.
 
Men just nu måste jag tyvärr erkänna att jag undviker Firgrovebyn lite. Men dess stora gräsplättar, äppellunden(viken?) och fina terränghinder håller mig i alla fall kvar i dess omgivningar, och jag vill verkligen gilla byn mer. Därför hoppas jag att även FG får sig en uppdatering snart!
 
 
Miranda gästbloggar: He's a pirate

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Nu har de vackra nykomlingarna funnits i spelet i över två veckor, så jag tänkte att jag skulle passa på att presentera mitt senaste hästköp. Denna svarta skönheten heter Pirat (aka Farcry, döpt efter spelet med samma namn) och har under den korta tiden han varit med oss lyckats nysta in sig riktigt bra i familjen Moonbell. Han är för övrigt den andra svarta hästen jag äger vilket betyder att mitt engelska fullblod Storm fått lite konkurrens. ^^
 
 
 
Hjälm: FIskebyn - Jacka: Valedale - Handskar: Vingården - Byxor: Jarlaheim - Stövlar: Ferdinands hästmarknad
Träns: Valedale - Sadel: Uppdrag - Schabrak: Jorvik Citys galleria - Benlindor: Fiskebyn
Radioaktiva buskar

   Jag gissar att det är så att några buskar har fått nya texturer och att det är någon bugg med dem? Buskarna fungerar nämligen alldeles utmärkt som gatulyktor nu på kvällskvisten. Sådär ljusa brukar de då inte vara!
 
 
   Hittade också två buggar, den ena lite värre än den andra. Den lättare versionen är att Carins nya avatarbild inte dyker upp om man ska övernatta i Stallet Gyllenbladet (och det är ju inte direkt något som man gör varje dag ändå), den lite värre är att utrustningsbutiken i Moorland är borta. Ja, det kom ju en ny butik, men den gamla butiken med hästutrustning (den som "sitter ihop" med hemstallet) har blivit ersatt av butiken som ligger mitt emot, så det finns två butiker inom fyra meter från varann som säljer exakt samma grejer. Det lär dock vara ordnat igen till nästa vecka!
Ett helt nytt Moorland

   Så, nu är det här. Borta är de dassiga väggarna och tråkiga byggställningarna och framför oss har vi istället familjen Moorlands vackra gård. Den nya ryktesfraktionen med Bobcatklubben som jag förväntat mig har jag än inte sett något av, men mycket annat har hänt. Inte bara är stallet ombyggt, men karaktärerna i området har också fått sig ett lyft. Både Tan och Loretta ser mycket äldre ut nu, och deras hela squad av Bobcattjejer är utökad och uppiffad. Desstom har Jenna, liksom alla andra stallföreståndare med samma utseende runt om i Jorvik, blivit rejält uppdaterad. Och har ni märkt att alla uppdaterade NPC's blinkar? Helt strålande! Thomas Moorland tillhör dem, men han ser inte så mycket annorlunda ut än vanligt.
   Esme och Melody ~ Har tyvärr inte mye till bra bilder eftersom det var så pass mycket folk...
 
   Okej, förutom det så har Conrads smedja blivit mycket mer hemtrevlig jämfört med det gamla skjulet det en gång var (och ingen tycks komma ihåg att han heter MARSDEEN, inte Maarsden? Det är felstavat i vartenda uppdrag han är med i numera) och Mrs. Holdsworths hus är också omgjort. Det ser riktigt trevligt ut! Sen är det också en textur på låga stenmurar som är omgjorda, och det ser sjukt bra ut; dock används samma modell/textur runt om i hela Jorvik och det ser faktiskt lite skumt ut i GåD.
 
 
 
 
 
   Jag tycker att uppdateringen var välbehövd och dessutom var den snygg. Tänk att komma som ny spelare och nästan vilja vända i dörren för att det första man ser är byggställningar jämte grådassiga och trasiga stallväggar? Nä, jag tror att man får ett bättre första intryck av spelet nu :)
   Vad tycker ni om allt det nya?
 
   Uppdragen pratar vi om en annan dag! ^^
Nej, nu backar jag

   Jag tycker att YouTube-kanalen är rolig, jätterolig till och med, men just nu är det för mycket. Jag har blivit stressad av allt "lägg upp mer videor", "lägg upp det här och det där", "när kommer det här", "ska det här spelas in" - och jag har verkligen stressat. Finns inte en chans att jag hade hunnit med annars. Nu är det en lite annan vinkel än den jag hade i inlägget tidigare i morse, men jag insåg att geez, det funkar inte. Jag slarvar bort videoklipp, klipper fel, stöter på buggar i klippningen som förstör mitt resultat, blandar ihop videor, hinner inte klippa ihop dem - det är för mycket just nu, på alldeles för kort tid. Och ja, det har faktiskt funkat väldigt bra fram tills idag egentligen, men det är först nu som jag faktiskt måste stanna upp eftersom jag inte har tiden. Jag ska vara hemifrån två helger i rad för att jobba, och jag är ju inte ledig bara för att jag är hemma i min lilla sketna förort. Jag har egentligen inget att direkt stressa för, men jag gör det ändå. Jag har helt enkelt lite för mycket just nu och jag känner att jag inte räcker till då jag får kommentarerna som kräver mer videor.
 
   De videor som jag har färdiga kommer rulla upp, men sen kan det gott och väl vara tomt fram tills att jag verkligen har tiden att göra något bra av det jag sysslar med. Min prestationsångest och vilja att vara andra till lags har återigen gått lite överstyr då det gäller den här aspekten och åtminstone just nu behöver jag trappa ner. Hur fasen hamnade jag i det här, jag är ju bloggare egentligen?
 
   Självklart fortsätter jag med YouTube-grejerna, men jag behöver kunna lägga fokus på annat utan att hela tiden behöva tänka "har jag en video som kan gå live i morgon" för att hålla videotittarna nöjda. Och jag vet att majoriteten är vänliga, förstående och många tycker nog att jag överreagerar, men de där få kommentarerna som innehåller tjat är väldigt, väldigt stressande att få.
 
   Puh, nu har jag fått ur mig det här - och nu återgår jag till att lägga energi på mitt jobb istället. Jag återkommer efter onsdagsuppdateringen!
Fjord i kvällsljus (och angående YouTube)

   Esme och Pichu
 
   För er som ser mina videor på YouTube vill jag bara varna om att jag kommer få svårt att få upp nya videor framöver, eftersom jag nu kommer spendera helger på hästgården innan dess sommarridläger sätter igång. Under sommaren kommer jag jobba där under tre veckor, dessutom, vilket kommer leda till låg aktivitet från mig överlag. Det blir dock troligen min sista sommar där och jag tänker njuta av den mellan allt hårt arbete.
   Just nu, dock, blir det inte mer än en video per dag (möjligt med undantaget om jag hinner klart med min Q&A-video) fram tills att jag kan spela in nya videor igen. Kan hända att det blir några videolösa dagar, men jag tror folket överlever, eh? (Tror dock det kommer synas på mina inkomster, haha)
Största tävlingen ever!

   På Star Stables Facebook pågår just nu en enorm tävling där man kan vinna en resa till Tobbe Larssons gård! I priset ingår även möte med några anställda på Star Stable samt en övernattning i Malmö. Detta gäller 27-28 maj. Vinnaren får ta med sig två vänner och en förmyndare på resan! Andra priser i tävlingen är Life Time Star Rider och Star Coins.
 
   Jag tycker absolut att ni ska delta! Tänk vilken möjlighet? Jag kommer inte delta själv (jag har ju ett jobb att sköta, haha) men jag tror att vinnaren av den här tävlingen kommer ha fantastiskt kul!
 
   Om ni är intresserade av att delta ska ni kika in på Facebook och spela Star Stables Memoryspel! Kom ihåg att kolla med era föräldrar om tillstånd innan ni deltar! ;)
Våra nya Wiki-Admins

   Det var väldigt många som sökte platsen som Admin på Jorvikipedia, och under jakten valde tyvärr vår härliga medarbetare Cecilia att kliva ner från platsen för stunden (men vi hoppas att hon kommer tillbaka i framtiden!). Därmed blev det istället två stycken nya som fick joina oss och dessa båda blev Ylva Moonwright och Sofia Diamondnight! Vi har pratat ihop oss under de senaste dagarna och jag tror verkligen att det var två superbra val :) Nu är jag lite tagg för framtiden, eftersom jag vill ändra några grejer på Wikin, men det kommer få vänta lite. Vi får hoppas att det inte tar alltför lång tid medan jag skissar på mina idéer ^^ Bland annat är det ett nytt mallsystem för hästarna i Årstidsryttarna jag vill få in, så det kommer bli mycket kodning för mig om jag ska lyckas lösa det här!
 
 
Masterpost - Hjälp

 
   I spelet
 
   Högtider
 
   Hjälp med uppdrag
 
 
   Utanför spelet
 
   Finns det något mer som kan passa i detta inlägg? Säg gärna till så kan det kanske läggas till framöver :)
Star Academy ~

 
 
 
 
 
 
Summersong

   Som en sommarsång kan man höra vänliga små mullranden, som en melodi, från denna bildsköna häst. Melody är tillgiven och pratglad, och hon gör sig gärna hörd om hon inte får uppmärksamhet. Om hon ignoreras för länge blir hon tillbakadragen och lite butter, men hon vaknar snabbt till liv bara hon hör ljudet av sitt namn. Hon är en kämpe att rida och gör allt som krävs av henne utan att tveka, och hon är den perfekta hästen att ha med sig om man snabbt behöver klippa långa distanser.
 
 
   Namn: Summersong
   Tilltalsnamn: Melody
   Namnbetydelse: Summersong översätts till Sommarsång, liksom Melody översätts till Melodi.
   Född: 2007
   Ras: American Quarter Horse
   Lynne: Pratglad och ambitiös. En ängel i alla lägen.
   Level: 15
 
 
Syster

   Det är ju så att man inte kan välja vilka namn som helst i SSO, och i slutänden finns det många spelare med samma efternamn. Blir nästan automatiskt som att man får en syster, right? Jag känner till två Silverforce förutom jag själv och den ena ser ni på bilden nedan; Den enda extra Kinglee jag har mött sitter jag själv bakom spakarna på c;
   Känner ni till någon syster? (Eller bror, för den delen)
 
 
Horse Life 2 ~

 
 
 
 
 
Nu hoppas vi!

   Jag har idag skickat mejl till två personer som vi (jag och Lys) hoppas ska bli våra nya kamrater som Admins på Jorvikipedia. Tack så hemskt mycket för era över 40 ansökningar, det är otroligt roligt att se det här engagemanget! Nu hoppas jag på att de båda vi vill ha in den här gången är lika taggade som vi är :) Kom ihåg att om ni inte fick platsen denna gång kanske ni kan få den nästa; så håll utkik efter nästa gång vi söker medarbetare! (Det är mycket större chans att få platsen om man har varit aktiv på Wikin tidigare också!)
 
   Jag hoppas på en positiv förändring över hela Jorvikipedia. Jag vill kunna släppa tanken på texter lite och kunna fokusera mer på att koda nya mallar för att göra navigeringen och upplevelsen på Wikin bättre, och jag hoppas att vi får in lite mer liv i projektet med två nya, taggade medarbetare. Kom ihåg att alla kan redigera på Wikin, så länge som man har ett Wiki-konto! :D
 
 
 
 
   Ni skulle se min att göra-lista för idag, haha, den är milslång men jag måste ha listor över nästan allt på min dag för att minnas att det ska göras... hej dåligt minne!
   Idag hoppas jag hitta energi för att bli färdig med min Quarterredigering så att jag kan visa upp min häst för omvärlden, haha x)
Penny Girl-spelet ~

 
 
 
 
 
 
Frågestund

   Har den här videon uppe på YouTube och kände att jag lika gärna kan kombinera det med att reda ut frågetecken här.
 
   OBS: Tänk på att jag kan välja att inte svara på frågor jag tycker är för personliga.
 
Något är skumt med min launcher

   Har ni problem med att komma in på spelet med launchern? Jag har försökt tre gånger idag.
 
   Försök ett: Loggar in via launchern. Ser den vanliga rosa skärmen med katten och precis då den byts ut mot "överblicken" av Jorvik dyker det upp "Nätverksfel" och sen fryser skärmen. Försöker starta aktivitetshanteraren genom Ctrl+Alt+Del men muspekaren syns inte. Alls. Den fungerar men syns inte på skärmen. Lyckas efter mycket om och men ta mig ner till menyn för att starta om datorn eftersom jag inte villa "tvångsstarta" den.
 
   Försök två: Startar upp datorn igen, öppnar launchern. Knappen "Spela" är grå. Reloggar, fortfarande samma sak. Ger upp, öppnar Internet Explorer (så desperat var jag) och loggar in via hemsidan. Blir kickad från servern efter att ha tabbat ner spelet under någon minut.
 
   Försök tre: Loggar in via launchern, ser skärmen med katten, överblicken över Jorvik kommer upp och sen hörs ett knäppande ljud och spelet försvinner ner pang-bom. Jaha, tack så mycket...
 
   Extra kul då det här händer då man på kort tid försöker spela in nya videor eftersom jag inte kommer ha tid på två veckor framöver xP Kom igen SSO, give me a break...
Svartvitt

   Esme och Mandrake
Haha asså hela dealen med Quarterhästen

   Quarterhästen har nu "saktats ner" för att vara lika snabb som alla andra hästarna i spelet. Eller det är inte helt korrekt; den är nämligen lika snabb som fjordingen, som är snäppet vassare än alla andra. Och, nu kommer folk och klagar och kräver Star Coins tillbaka: "Hej det var så fuskigt med att Quartern var så mycket snabbare än alla andra hästar så jag köpte en för att också kunna fuska och nu då det inte går längre vill jag ha mina pengar tillbaka" - ni hör väl hur det låter?
 
   (Kom igen, då jag väl hade en reaction gif med Stephen Fry var jag ju tvungen att använda den haha)
 
   Liksom kul att folk är engagerade, för så är det ju verkligen just nu, men man kan inte bete sig hur som helst. Man får visa lite eget ansvar, man kan inte bara skylla på andra även om det ibland är befogat. Spelet är ju uppbyggt för att man ska kunna klara sig utan att behöva köpa speciella hästar (undantaget ponnyloppet, men eftersom ponnyerna är spelets billigaste hästras så tycker jag inte det är en big deal; man får ju inte mycket xp att tala om heller) och särskilt under första veckan något är i spelet vinner man ju bara på att fundera lite mer över det. Stanna upp, tänk, fundera, vänta lite! Det blir bara positivt i slutänden.
 
   Lustigt är ju att medan det under förra veckan lät "ÖÖÖÖH Quarterhästen är för snabb det är så fuskigt den måste saktas ner" så låter det den här veckan "ÖÖÖÖH jag vill ha pengarna tillbaka för nu är min häst inte snabb länge" - haha jösses, kan folk bara inte vara nöjda någon gång?
 
 
   Vi kan säga så här - väldigt mycket klagomål skulle försvinna om spontanköpen minskade :)
Så otroligt tacksam över vad jag har fått

   Jag har gett mycket till Star Stable Online. Tid, pengar, energi, engagemang. Men allt detta har också gett mig mycket tillbaka, och en sak som jag verkligen fått tack vare spelet är nya vänner. Dels de vännerna som man enbart ser via skärmen, dels de som man möter IRL, både de som man ser ofta och de som man ser alldeles för lite av på grund av både det ena och det andra.
   Igår var det ett sånt där superhärligt tillfälle där jag fick möta spelvänner igen. Siri Moonbear är ju numera min eviga partner in crime och vi ser rätt mycket av varandra, men nu var även Alice Winterbell med, som jag inte har sett sedan SIHS (=alldeles för länge sedan), och jag fick även träffa April Skystorm som jag suttit och chattat med under tisdagkvällen. Jag tror vi alla hade oerhört kul, och det blev rätt sent också; jag satte mig på bussen strax efter elva efter att ha följt Alice till pendeltåget. Var hemma lagom till tolv då jag typ drog av mig skorna, rullade fram till sängen och somnade på studs, haha... Är inte avundsjuk på Siri och Alice som båda har skola idag!
 
   Nejmen det är verkligen så, jag har fått ut så mycket av min resa med Star Stable och jag är så otroligt tacksam för det.
Grålle

   Esme och Ash
 
   Om ni är intresserade av den öppna Adminplatsen på Jorvikipedia kan ni fortfarande ansöka - jag kommer gå igenom ansökningarna på allvar i morgon kväll. Se mer HÄR.
Miranda gästbloggar: Huvudstoryns utveckling

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Min ankomst till Jorvik skedde under en eftermiddag i oktober. Efter att ha blivit medlem i Pollux hästbokklubb fick jag första Starshine Legacy-spelet skickat till mig och installerade det ivrigt på datorn. Jag minns att jag först var förvirrad över sättet att styra (W,A,S,D) samt att det fanns levlar, men jag lärde mig snabbt och blev helt fascinerad av spelets story. När jag var klar med det första spelet väntade jag på nästa, sedan nästa, och sedan nästa. Jag grät till och med när jag avslutade sista spelet, för jag var både glad och bedrövad över att denna magiska resa var över. Men det blev inte slutet, för berättelsen jag älskade skulle leva vidare.
 
Efter ytterligare fyra hästspel (storymässigt sätt knappt relaterade till originalberättelsen) fick jag höra att en onlineversion var på väg. Glad blev jag, men det glömdes bort och inte förens februari 2012 skapade jag ett konto på Star Stable Online. Jag hade inte väntat mig att storyn som jag älskade så mycket skulle fortsätta, så ni kan ju tänka er hur högt jag hoppade av glädje när den maskerade ryttaren samt Dark Core dök upp.
 
Jag insåg dock snabbt att SSO och SSL skiljde sig åt på fler sätt än de uppenbara. Alla sidequests som NPC's ger ut är ofta komiska och ganska repetativa vilket ger en lättare och varmare stämning i spelet. Ta exempelvis Ed Field som lagar allt möjligt konstigt som borde vara oätbart men istället alltid blir succé, den väldigt bestämda Courtney som har koll på allt vad etikett heter, eller den virrige Gavin som varken vet vem du är eller om han drack kaffe imorse. Trots detta tycker jag att SSO's huvuduppdrag hittills har hållit ett bra mått seriöshet. Jag tycker om att det är skillnad på de uppdragen som handlar om att öppna en restaurang och de som handlar om att rädda världen. Visst blev jag besviken över att Lisa inte fanns bland grådaggsbergen utan i en pandorisk spricka strax brevid, men uppdragsserien med den sovande änkan som följde var helt makalös. Magin, mörkerryttarna, miljön och ett bekant rött hårsvall band allt samman på ett bättre sätt än jag någonsin vågat hoppas. Jag hoppas att vi även i framtiden kommer att fortsätta få så pass välarbetade och intressanta huvuduppdrag som de senaste.
 
 
Tyvärr finns det även saker jag tror att vi nog inte kommer att få se i spelet på grund av dess unga målgrupp. Det jag pratar om är fighter mot Dark Core och Garnok där vi får börja använda våra krafter in-action (så som i exempelvis Starshine Legacy 4) och att bli jagade genom skog och bergsklyftor av varelser som ej vill oss väl. Jag tycker att blixtens 'själakraft' är ganska snäll (för att användas på monster och människor som vill förstöra världen) och vill gärna få slåss lite med den, men kan förstå om den är aningen mörk och skrämmande för yngre personer. Det häftigaste vore enligt mig att lära sig kombinera sina krafter på olika sätt, men en bra fight kan vara svår att få till i den här typen av spel. Särskilt den slutliga striden mellan gott och ont som känns ganska oundviklig. Blod och massa våld skulle inte passa in, men däremot måste ju storyns slut vara något mer actionfyllt än att alla goda och onda blir vänner och sedan tar en hamburgare på Silvergaffeln. 
 
Vad är era tankar om huvudstoryn?
Miranda gästbloggar: Fjording i rosa

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
För ett par veckor sedan fick vi en snygg och väldigt rosa westernskjorta av Star Stable, och fram tills för ett litet tag sedan visste jag inte hur jag skulle matcha den. Häromdagen hittade jag dock detta fina schabrak i gallerian och bestämde mig för att handla in det, även om nyanserna skiljer sig pyttelite. Mitt fina fjordingsto Lyra fick vara fotomodell medans hon skuttade över några hinder nere hos Marley, och det slog mig att man nästan glömmer hur söta de gamla raserna är nu när alla har quarterfeber. ^^
 
 
 
Mössa: Silvergladebyn - Skjorta: Gåva från SSO - Handskar: Vingården - Byxor: Jarlaheim - Stövlar: Ferdinands marknad
Träns: Valedale - Sadel: Uppdrag - Schabrak: Jorvik City's galleria
Vi gillar olika

   Idag, vänner och Jorvikaner, tillåts vi utforska något nytt i SSO. Vi tillåts skräddarsy vår karaktär snäppet längre. Star Stable Online tillåter oss nu att ändra hudfärg på våra karaktärer. I en värld där vi alla ser så olika ut var det banne mig på tiden, det är perfekt, det är underbart, det är vackert, och det är jättehärligt att det nu finns en möjlighet att förändra sin karaktär för bättre representation. Mörkhyade karaktärer brukar tyvärr inte alltid se särskilt bra ut i de spel jag har spelat, men jag tycker att de som tillkom idag är jättevackra.
 
   Jag har inte tittat på funktionen helt själv i lugn och ro än, men jag tror inte att jag kommer förändra något på mina egna karaktärer. Jag trivs bra med hur de ser ut, och hur de alltid har sett ut.
 
   Får era karaktärer ett lyft idag? Berätta i så fall om er förändring!
Snacket om för snabba Quarterhästar

   Okej, så här är det - Quarterhästarna är de snabbaste hästarna i spelet pga en bugg. Många spelare har tydligen köpt hästen enbart för att den är snabb och de vill vinna championat. Nu börjar vissa fundera på "men om buggen fixas till så har jag ju slängt mina pengar i sjön - borde jag inte få Star Coins tillbaka?".
 
 
   Man ansvarar själv för vad man lägger Star Coins på. Nu då hästen var så otroligt mycket snabbare än alla andra kunde man ju nästan lista ut att det var något skumt som inte skulle vara så egentligen. Att dra nytta av en bugg och sen kräva Star Coins för det - hallå, det funkar inte.
Som en panter

   Penny och Umbreon
 
 
   Jag tycker att Quarterhästen är rätt svår att fota i rörelse, men den här snabba galoppen är ju så oerhört snygg...
Med mening att se ner på andra

   För någon vecka sedan gick jag med i en sluten Facebookgrupp för SSO-spelare. Det är en rätt trevlig grupp med x antal hundra medlemmar, mycket aktivitet dessutom. Men, en sak tycker jag illa om och det tar jag upp här, då jag tror att jag kan påverka mer via blogginlägg. Åtminstone så känns det bättre för mig att få skriva av mig på det här sättet.
 
   Det verkar i gruppen vara lite av en grej att lägga upp bilder på chatten där någon har skrivit något som kan klassas som dumt/ointelligent med meningen att de i gruppen ska ha roligt på den personens bekostnad. Det är en regel i gruppen att om något kommer från en chatt så måste namnet på personen vara utsuddat för att ingen ska behöva känna sig träffad (vilket är en självklar regel - man ska aldrig hänga ut någon), men jag blir faktiskt lite illa till mods över att man ska behöva göra sig rolig på andras bekostnad sådär från början.
   Det är inte alla SSO-spelare som kan skriva korrekt svenska. Det är inte alla SSO-spelare som kan alla ordspråk. Det är inte alla SSO-spelare som förstår hur deras ord kan missuppfattas i andras ögon. Det kan bero på olika saker. Det kan bero på att en spelare är för ung för att ha lärt sig skriva på ett bättre sätt, man kanske inte har hunnit bli allmänbildad nog för att lära sig vissa ordspråk, man kanske inte har svenska som förstaspråk och därmed blandar ihop ord och ordföljd, man kanske har svårt med stavning av olika anledningar, man kanske ser livet på ett annat sätt än vad andra gör - kanske för att man har en diagnos, kanske för att man helt enkelt har en annan syn på världen.
 
   Vi säger att jag är den som har skrivit den där meningen i chatten som någon reagerar på och lägger upp i Facebookgruppen. Vi säger att jag ser det, och känner igen att "de där exakta orden skrev jag", trots att mitt namn inte finns vid orden. Vi säger att personerna i gruppen reagerar, säger "sådär kan man ju inte säga"; de kanske skrattar åt det, förlöjligar det. De kanske inte vet att jag skrev det - men jag vet det. Och jag vet vad de tycker om saken.
   Om det skulle hända mig skulle jag må dåligt av det. Jag är 20 år gammal med dålig självkänsla. Om jag varit tolv år gammal med lika dålig självkänsla skulle det slå mig ganska hårt. Eller ja, väldigt hårt. Jag kan omöjligt veta hur högt ni tänker om er själva, men jag vet att jag inte är den enda människan på jorden som lider av dåligt självförtroende. Att bli hånskrattad åt i en dålig period, eller i en bra period för den delen, är verkligen inte något som hjälper.
 
   I ett community som riktar sig särskilt till rätt små barn tycker jag inte att vi ska behöva göra oss roliga på andras bekostnad. Inte på det sättet. Vi kan inte kräva att alla spelare ska kunna uppvisa mer än internetvett då chatten öppnas. Det var det jag ville säga om saken. Ta hand om er.
Det bästa med att spela SSO en gång till-

   -är att det finns så många uppdrag som är riktigt, riktigt roliga och som man helt har glömt bort. Kom igen, jag har spelat sedan 2011, vissa grejer har man helt hunnit förtränga!
 
   Den här stunden är från Del 72 av Pennys äventyr!
 
   Okej, det finns uppdrag som man inte är lika tagg på (jag har undvikt Karl Franz och Sunfieldgården i två veckor nu, mest för att jag behöver mental styrka för att ta itu med en restaurang + x antal hönor), men... ändå. Härliga spel. Verkligen.
 
   Igår kom jag btw upp i hela 2500 prenumeranter på YouTube. Sjukt. Tack, rätt och slätt.
Nu är man typ på banan

   Jag har inte haft en sådär jätterolig dag (läkarbesök är det absolut värsta jag vet) men jag har börjat ta tag lite i min stackars dator. Det innebär att jag för första gången på ett par månader börjat sortera ur bilder ur olika mappar. Skönt att få det ordnat och dessutom blir det då fler nya bilder hit.
   Jag har dessutom börjat på min quarter-redigering, men det syns redan nu hur lite kärlek jag orkat lägga ner på den; jag hade inget intresse av saken då jag skulle fota bilderna jag behövde till redigeringen så jag kan liksom inte göra mer innan jag har fotat nya bilder. Skills. Men, det får jag ta i morgon, eller någon annan dag, det är för mörkt i spelet just nu.
 
   Nästa vecka ska jag tillbaka till hästgården där jag jobbade under hösten och det ska bli så skönt att träffa hästar igen, dock tror jag att jag blir ensam på gården med elva hästar under en helg... är lite oklar på hur det hela skulle se ut, haha. Jag håller iaf på och förbereder för grejer som händer framöver för mig, så det bidrar ytterligare till att jag inte syns så mycket här. Jag har just nu inget särskilt att skriva om heller xP
 
   Btw, innan jag avrundar - jag har fått in över 35 ansökningar till Adminplatsen på Jorvikipedia redan, jag blev helt paff då jag öppnade min inkorg, haha... Det går fortfarande att skicka in ansökan och vi kan väl säga att jag går igenom mejlen på riktigt allvar till helgen, så att fler får chansen att mejla in :)
Haha oops, lite frånvarande

   Jag borde verkligen aldrig tillåtas att titta på tv, särskilt inte då det kommer till tv-serier som fortfarande pågår. I need closure! Det är seriöst skamligt hur mycket fan fiction jag har läst sista två veckorna, nu får jag ta och rycka upp mig och hålla mig borta från serietittandet... (vilket kommer gå jättebra eftersom det kommer nya avsnitt av både Arrow och The Flash i veckan, yay not) Har någon av er läst Shadowhunter Academy (av Cassandra Clare) btw? Funderar på att köpa de kapitel som har kommit ut men jag är snål så jag är oklar på den saken.
 
   Alright, Jorvikipedia är en viktig punkt. Jag kan inte sätta något riktigt slutdatum på Adminposten. Jag låter det dröja några dagar och ser om det kommer fler som är intresserade. Det är redan några som jag är nyfiken på, men jag kommer avvakta lite för att lämna platsen öppen. Det kan säkert hända att det blir fler än en, men inget lovad helt på förhand. Det gäller att vi hittar rätt person för Wikin :)
 
   Jag vet btw också att jag inte har presenterat min nya Quarterhäst än, men jag har inte ens börjat med hennes redigering, heh. Eller jo, lineart har jag, jag har bara varit för ointresserad för att göra själva redigerandet. Visste ni att jag tycker Quarterhästar är jättefula? De i spelet tycker jag jättemycket om, men jag tycker inte alls om hur de ser ut IRL, haha... små huvuden, väldigt tjocka överarmar, gigantiska bakdelar som ofta är högre än manken. De ser typ alltid ut att vara byggda i nedförsbacke och medan jag förstår att de måste ha otroligt mye kraft i bakkärran så måste det väl ändå slita något enormt på framdelen? Snyggt tycker jag iaf inte det är, haha. Därmed har jag inte varit så supertagg på redigeringen, eftersom jag alltid strävar efter att få mina hästar realistiska jämte sin riktiga ras.
   Jag har tyvärr inga nya bilder på lager... får se till att ordna det snart.
Sökes: Admin till Jorvikipedia

   Nejmen goddag. Så som många av er vet så har jag under en längre period drivit en väldigt fin liten Wiki som heter Jorvikipedia. Efter lite funderingar har jag bestämt mig för att jag vill släppa in en ny Admin på Wikin, som kan hjälpa till med följande:
 • Lägga in onsdagsuppdateringar på startsidan vid behov
 • Hålla koll på nya redigeringar (en gång i veckan räcker) och rensa bort skräppost och sidor som inte hör hemma på Wikin
 • Svara på frågor från användare
 • Diskutera med övriga Admins för att kunna förbättra Wikin
 • Redigera sidor vid tid, lust och ork. Ingen press vid redigeringen - det ska vara roligt för dig att arbeta med oss!
   Jobbet blir alltså inte större än vad man gör det till och det kan räcka bra med att kika in på Wikin någon gång per vecka. Man behöver inte vara oerhört aktiv - däremot är det bra om man har Facebook och därmed kan joina en chatt där vi Admins pratar om hur vi kan förbättra Jorvikipedia :)
 
 
 
   Det här kräver vi av dig:
 • Du måste självklart vara en registrerad användare på Jorvikipedia.
 • Du ska ha god kunskap om Star Stable Online och du är level 15 eller högre. Det är ett plus, men inte ett måste, om du känner till Starshine Legacy, Star Stable och Star Academy. Om du inte har spelat dem försöker jag hjälpa dig att få tag på dem.
 • Du bör tycka det är roligt att skriva, och du har god koll på grammatik och stavning.
 • Du är respektfull och trevlig och är någon man känner att man vill vända sig till med frågor. Du kan säga ifrån då någon beter sig illa men du är aldrig en översittare.
 • Du är villig att prata med oss andra Admins för att komma fram till lösningar och förbättringar på Wikin. Det vi pratar om stannar mellan oss, även om du väljer att lämna din post senare.
 • (Det är ett plus om du är duktig på engelska och kan hjälpa oss utöka vår engelska Jorvikipedia, som är i stort behov av lite omtanke. Detta är inte ett måste.)
   Jag vill inte ha några oseriösa förfrågningar. Vi söker dig som har genuint intresse av att bli del av en av Sveriges största Wikisidor och vill få den att bli ännu större och ännu bättre.
 
   Tror du att det här är något som passar dig? Mejla mig på esmesilverforce@hotmail.com och berätta lite om dig själv och varför du tror att du passar för jobbet. Om jag tror att du är rätt person kommer jag ta kontakt med dig.
TV-shop och träsket som tillkommer

   Vet ni hur lätt det är att fastna i träsket som heter TV-shop? Jag och min mamma har suttit i nästan två timmar på YouTube och asgarvat över alla konstiga produkter som finns där ute. Helt knäppt! Fast vissa grejer är lite roliga också och vi har funderat på att köpa en eller två grejer, haha...
 
   I morgon kommer en liten utlysning här på bloggen gällande Jorvikipedia. Hoppas verkligen på att det kommer väcka intresse ^^ Jag hoppas att ni har en grym lördag i övrigt; jag har spelat in sjukt mycket videomaterial för veckan idag och nu ska jag sätta mig och chilla framför Tumblr, min maximala avslappning :) Dags att djupdyka ner i några fandom-taggar!
Hästen med de viftande öronen

   Jag är helt såld på den smidiga hästen med de vänliga ögonen som viftar på öronen och betar lite då och då. Det tror jag inte jag är ensam om.
   Men nu kommer grejen som folk började prata om redan förra veckan: "Varför kan inte alla hästar göra så?"
 
   Jo, mina kära vänner, för att de är inte byggda på så vis. Varför har denna nya häst en så pass lång hals? (Jag tycker btw inte ens att den är lång, men typ alla andra verkar tycka det är en giraff?) För att kunna nå ner med huvudet till marken. Se också hästens öron, som är "tjockare" än alla andra hästars. Ögonen blinkar, och hästen vrider ögonen för att fästa blicken på olika saker. Hela nospartiet är förstås annorlunda eftersom hästen gapar och tuggar, vilket innebär att även insidan av munnen måste se ok ut.
 
 
 
   (Det är fullt möjligt att olika termer är felaktiga här, för det lilla jag kan om ämnet kommer från mina erfarenheter på engelska Zoo Tycoon-forum så jag är helt lost på svenska men aja)
   För att alla andra fina hästar på Jorvik ska kunna göra samma sak behöver deras modeller antagligen uppdateras, om jag nu får gissa. Då har vi dels sex olika modeller som behöver uppdateras. (Vanlig häst, stor häst, ponny, fjording, arab, arbetshäst.) Men! Det räcker inte där! Då modellerna uppdateras finns det ingen garanti för att texturen som sitter på dem ska se ut som den alltid har gjort. Den kan också behöva uppdatering för att nu passa på den nya modellen. Tänk er att ändra på varje häst i hela spelet. Inte bara är det de 88 köpbara hästarna som fanns innan onsdagens uppdatering, utan det är också 16 färger på våra Jorvikiska Varmblod, starthästarna. Då är vi uppe i 104 hästar. Vi kanske kan slopa några stycken, eftersom vissa hästar har samma pälsfärg fast med olika manfärg (nu vet jag inte hur det går till för jag har väldigt små kunskaper om sånt här men jag gissar att päls och man är kopplade från olika texturer, eftersom manen är utbytbar), men ni ser ju vilken siffra vi hamnar på. Det där är ingen grej man ordnar på tio minuter.
   Slutligen så måste man ju koppla en animation till modellen, och se till så att det hela fungerar. Bara för att en animation funkar till en modell behöver det inte betyda att den funkar lika bra på en annan. Tänk er till exempel då hästen vilar ett bakben - kommer det se fläckfritt ut då en av hästarna med hovskägg gör samma sak? Kanske inte.
 
   Hoppas jag på att alla hästar ska få dessa charmiga animationer? Självklart, det vore väl fantastiskt om alla Jorviks hästar var så levande! Men samtidigt så ser man ju att det inte är något som sker i en handvändning. Jag tänker ta det hela med ro och se hur det här slutar, helt enkelt :)
Hur man laddar ner grejer till Zoo Tycoon 2

   Det här är superenkelt! 
 
   Bra att veta innan vi börjar:
 • Remake betyder att den här saken kommer ersätta något som redan finns i spelet.
 • Reskin betyder att föremålet/djuret i spelet får en ny textur.
 • Ladda inte ner t ex. fem remakes av en Zebra. Då kommer ditt spel antagligen att krascha. En sak av varje.
 • Du kan när som helst ta bort nedladdningarna från spelet. Om du har ett sparat spel med en nedladdning som du sedan tar bort kommer dock det sparade spelet krascha om du försöker gå in på det igen.
 
   1) Okej, så vi vill ladda ner något till ZT2. Det gäller ju förstås först att man hittar en nedladdning man gillar. Man kan hitta tusentals nedladdningar på ZT2 Download Library, så om ni inte vet vad ni letar efter tycker jag ni ska kika där. Antingen kan man söka efter det man letar efter, eller så kan man välja "Random page" i menyn för att slumpa fram något. Bra att veta är dock detta, gällande "Status":
 • Available innebär att vem som helst kan ladda ner materialet.
 • Personal Use (PU) innebär att man endast får tillgång till materialet via skaparen själv. Exakt hur beror på skaparen; denne kanske enbart delar nedladdningen med nära vänner eller bara använder den själv och vill visa upp sitt arbete.
   Det kan också vara bra att kolla om nedladdningen är en del av ett pack eller inte. Om inte, ja då är det bara just den grejen som kommer in i spelet. Om den däremot är det så får du tänka på att du kommer få fler grejer till ditt spel, och det kan också vara bra att se vad som ingår i packet. Ett exempel på det är packet European Expeditions, som innehåller många djur, ny djurmat, nya byggnader och ett nytt tema till zoobyggnader. (<- EE är gjort av HENDRIX (tidigare DinosaurMan), en medlem i Aurora Designs och en av de (enligt mig) absolut bästa designerna i communityt)
 
   2) Jag hittar en download jag vill använda. I detta fall är det en remake på Buskskogshjorten som redan finns i spelet. Här på denna Wiki som jag använder mig av ser jag enkelt om jag måste ha någon annan nedladdning för att det här ska funka, eller om jag behöver ett expansionspack. Jag behöver Extinct Animals, vilket jag självklart har.
   Vid "Where to find" finns det en länk till nedladdningen. De flesta nedladdningar finns på olika forum, som man kan behöva registrera sig på. (Jag har bokstavligt talat registrerat mig på minst 50 forum under min tid i det här communityt...) Jag tror dock man klarar sig utan inloggning på Round Table, där många nya snygga grejer finns.
 
   3) Jag följer länken och laddar ner innehållet. En z2f.-fil laddas ner. Jag tar den filen och går hit.
   Ja, min C:-disk heter Herman II Hugo, det är tradition att mina datorer får namn
 
   I denna mapp klistrar jag in min hämtade fil. Och sen är det klart! Nu är det bara att gå rakt in i spelet och titta på min nya häftiga hjort!
 
 
    Ibland kan det vara så att filen man laddar ner är så stor att den är komprimerad. Då kan man behöva använda WinRAR för att få tillgång till z2f.-filen. Om så blir fallet för er; hojta till, säg vilken nedladdning det rör sig om, så hjälper jag till :)
 
 
    Nedladdningar jag rekomenderar:
Helt fantastisk

 
   Jag hymlar inte med att jag älskar den här nya hästen. Den korta galoppen påminner mer om en KWPN (hjärtat går i kras då jag tänker på en häst jag har ridit mycket som rörde sig i princip exakt så som denna gör; han finns dock inte på denna jord längre), men särskilt den snabbaste galoppen är guld värd. Den här hästen är väl värd sin plats i SSO-familjen!
 
   Finns dock ett par buggar med den, som flera har märkt:
 • Mac-användare råkar ut för en buggande hals, som vi hoppas ordnas snarast så att alla kan njuta av den fina hästen.
 • Ryttaren flyttar sig inte beroende på vilken sadel man använder. Om man rider barbacka eller med "dressyrsadlarna" som jag gillar att kalla de "raka" sadlarna, ser man att ryttaren sitter en bit ovanför hästens rygg. Jag kan även tycka att ryttaren sitter för långt bak i westernsadlarna; känns som att både sadlar och schabrak borde ligga aningen längre fram på hästen och ryttaren skulle jag också vilja skjuta fram lite; det är ju dock inte en bugg, det är min personliga åsikt.
 • Då man vrider kameran i stillastående åker den tillbaka till "grundläget" då hästen rör på sig. Detta skedde då de förra animationerna kom in i spelet också. Förutom att det är irriterande är det något som försvårar det hela då man ska rota i garderoben.
Miranda gästbloggar: Vildhästglitchen

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Något som under en längre tid varit populärt är att ändra i filerna så att ryttaren försvinner och man kan rida runt som en 'vildhäst'. Detta är ett knep många bloggare och redigerare använder för att fota bilder.  Frågan är bara om det faktiskt är tillåtet eller om det strider mot SSO's regler?
 
Häromdagen var jag inne på SSO's facebooksida och såg att en tjej frågat just denna frågan. Svaren hon fick av medspelare var 'Nej, det bryter inte mot reglerna'. Men hon fick snart svar av Star Stable som svarade att ja, det bryter faktiskt mot reglerna att mixtra med filer så att det glitchar, och man kan till och med bli bannad. Exakt översättning finns längst ned i inlägget, identiteterna är överstrukna för att inte hänga ut någon.
 
Så nu vet vi det, att bli en 'vildhäst' strider mot Star Stable Online's regler och man kan bli bannad för det. Men som jag skrev tidigare är det väldigt många som använder just denna glitchen, bland annat många stora bloggare. Det känns som att de borde blivit bannade för länge sedan i så fall, eller åtminstonde fått en varning? Jag vet inte vad jag ska tro riktigt, för har tidigare hört att man får göra glitchen/buggen, men på egen risk (alltså att om viktiga filer försvinner så får man skylla sig själv). Jag litar dock på att de som jobbar med facebooksidan har bra koll på reglerna, och rekommenderar därför er som läser detta att inte medvetet ändra i filerna eller glitcha/bugga med flit. Tänk på att det är ert ansvar att följa spelets regler!
 
 
Översättning:
Röd: "Kan vi bli bannade om vi gör vildhästbuggen?"
Blå: "Nej."
Röd: "Phew, tack så mycket! :33"
Star Stable: "Ehm, jo haha"
Star Stable: "Alla typer av glitchar/buggar eller fusk bryter mot Star Stables regler, så undvik att använda dessa buggar."
Miranda gästbloggar: Dressyrskönheten Hedda

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Tog nyligen hem min fina Northheart (aka Hedda) från hästön och passade på att klä upp henne i blått, svart och vitt och begav mig upp i Valedales bergspaddock där vi struttade runt en stund och njöt av stillheten. Hon är verkligen en underbart vacker dressyrhäst som jag borde ha hemma lite mer. ^^
 
 
Hjälm: Fiskebyn - Väst: Uppdrag - Handskar: Vingården - Byxor: Lifetime - Stövlar: Ferdinands marknad
Träns: Fort Pinta - Sadel: Firgrove - Schabrak: Juluppdrag 2014 - Benlindor: Fort Pinta
Det är väl klart att jag köpte en Quarter!

  Eller, rättare sagt, jag köpte två!
 
   Ni vet hur det alltid går till med Esmes hästar; hästen får sig en korrekt presentation då den redigerade presentationsbilden är färdig! Det är hursomhelst ett sto :)
 
 
   Penny å andra sidan skaffade sig sin tredje hingst. Jag försöker fortfarande bestämma mig för vilken manstil som han ska ha! Välkomna Moonborn, aka. Umbreon!
 
Åhå, nya hästar idag

   Jag är tagg; jag kommer köpa två stycken av de nya Quarterhästarna, nämligen ^^ Jag har färdiga namn och allting, ska bli himla kul det här!
 
   Hur gör ni; ska ni köpa en av de som kommer idag, eller väntar ni för att se om det kommer fler färger?
Den amerikanska Quarterhästen

   Animationerna, gångarterna, kroppsmodellen, stegringen... Yes folks, det här är en revolutionerande häst. Jag tycker redan väldigt, väldigt mycket om den, och i morgon kommer den till Jorvik! Berätta vad ni tycker om den och vad ni tycker bäst (eller sämst; men förhoppningsvis inte va?) om!
 
Lär dig Webbdesign - Egen muspekare

   Ni har nog lagt märke till att jag har en "egen" muspekare på min blogg, istället för den gamla klassiska. Jag har plockat hem den muspekaren från Cursors-4u.com, där det finns ett gigantiskt urval av muspekare. Det är bara att leta upp den pekare man helst vill ha, klicka på den och klistra in en av koderna som dyker upp i antingen stilmallen eller kodmallen på sin blogg. Instruktionerna är på engelska men det är bokstavligt talat bara en mening man behöver förstå.
 
   Bra att tänka på:
 •    Det kanske är kul med en muspekare som rör på sig; men se upp så att den inte blir jobbig att titta på.
 •    Välj helst inte en muspekare som är för liten. Det ska inte vara svårt för dina bloggläsare att orientera sig!
 •    Undvik muspekare med väldigt skumma former utan att inkludera någon slags pil. Det kan bli svårt att använda den.
 •    Välj en muspekare som fungerar bra ihop med ditt bloggtema. Du vill antagligen inte ha en snöflinga som muspekare om det är sommartema på bloggen.
Viktigt för alla som laddar ner grejer till Zoo Tycoon

   Det är JÄTTEVIKTIGT att man som spelare av Zoo Tycoon 2 och som användare av material som är gjort av andra spelare respekterar hur materialets skapare vill att det ska användas. Det innebär t ex att om någon ber mig om att ge ut en länk till Sophies (Zeta-Designs) brick wall pack så kan jag inte bara ge en länk direkt till innehållet, för då bryter jag mot hennes användarregler. Om jag däremot ger ut Zeta-Designs hemsida istället där man kan gå in och ladda ner sagda brick wall pack, då är det helt okej. Om man ska använda nedladdat material ska man banne mig visa respekt mot de som gjort materialet möjligt från början. Många oerhört talangfulla designers har lämnat communityt för att deras arbete inte respekteras alls, vilket är så sjukt trist så det finns inte.
 
   Uppmuntra inte andra att skicka länkar till nedladdningar; det är inte schyst mot de duktiga designers som finns i communityt. Däremot kan man använda t ex ZT2 Download Library, en sjukt bra Wiki som hela tiden fylls på med grymt innehåll som spelare runt om i världen har skapat, tillsammans med länkar för att kunna hitta till nedladdningarna för att ladda ner dem.
 
   Någon gång under veckan ska jag förklara hur man laddar ner nytt material till spelet btw, så håll utkik...
Saknar ni inte de här kottarna lite?

 
   Snart ett år sedan vi som är i framkanten av spelet såg till Mörkerryttarna. Jag är så himla tagg på att återse dem i spelet, men man vet ju uppenbarligen av erfarenhet att det kan dröja... Nästa gång det blir huvuduppdrag hoppas jag ändå på att få möta dem igen ;)
 
   Vad hoppas ni händer nästa gång det blir huvuduppdrag?
I brist på annat

   Jag har inget att komma med, på fullt allvar. Inget. Ska försöka få ihop några inlägg men jag har annat att tänka på så jag har lite svårt att komma in i att skriva just nu. Sorry folks!
 
   Men, då det kommer till Penny-inspelningarna har vi kommit fram till bland annat Mississippi Jones skattjakt. Sista delen av den är inspelad och kommer postas i veckan (eller tidigt i nästa vecka; har inte räknat ut vilket avsnitt det blir), men så länge så kan jag erbjuda de tre första delarna av den. Just för att jag vet att det finns de som tycker det är jättesvårt, så varför inte liksom.
 
 
 
Massa återblickar

 
   Jag har lite bildbrist överlag, och idébrist dessutom. Menmen, det kan väl inte göra så mycket att man har en och annan bloggfri dag ibland va? :)
   Igår blev en sådan dag och jag spenderade kvällen med de människor jag tycker bäst om på denna jord. Ibland är det svårt att hitta tid till sådant; vi i mitt gäng står alla mitt i olika ställen i livet och vi har alltid svårt att matcha våra tidsluckor med varandra.
 
   Idag har jag en fin att-göra-lista åt mig själv och ni ser nog inte så mycket av mig x) Har en deadline till jobbet i morgon och vill finslipa på mitt projekt så att det är så bra som möjligt :)
Vilken grafik va?

 
   Säga vad man vill om Penny Girl-spelet, men jösses vad fint det är...
 
   ...jag borde rensa mina bilder. Risken blir bara större och större för att jag ska återanvända en massa bilder nu för jag minns inte vilka jag redan har använt, haha x)
Då vare påsk igen

   Påsk är väl ingen högtid jag direkt firar. Jag är ensam hemma så jag glider runt typ som vanligt.
 
   Jag har en massa påskägga att leta upp i SSO. "Fortfarande?" Yup, eftersom jag spelar på två konton och har gjort hälften av grejerna på vart och ett. Det är väl typ det jag ska sysselsätta mig med i spelväg. Så måste jag spela in nytt videomaterial också. Det är lite svårt då man inte riktigt har lust; tror det märkts lite extra under MHAM2, då jag inte har kunnat låta bli att klaga på spelet. Plus att jag har problem med ZT2 så jag kommer inte in på spelet, så jag kanske måste installera om det... vilket inte direkt gör så att man får lust med de inspelningarna, heh.
 
   Jag har ett annat videoprojekt också; det är iofs typ klart men jag hade tänkt göra flera versioner. Ska bara försöka komma till kritan med det också.
 
 
   Men, uhm, glad påsk, I guess.
Bildrensning

 
   Min Frapsmapp har varit katastrof i ungefär ett år. Sedan huvuduppdragen i april förra året blev det många bilder, mestadels för att jag försökte samla information till Jorvikipedia. Nu behövs det inte längre för infon är faktiskt redan inskriven, men jag har lite svårt att kasta saker ibland, haha :x
   Nu har jag iaf kastat över 200 bilder och har ca 700 att gå igenom och beskära samt ca 300 som ska in på Jorvikipedia (då gäller det mestadels bilder till olika grejer)... Bland alla dessa bilder bidde det en på Fripp. Tjofräs!
Jag tror jag har glömt att nämna det

   Men, jag började för ett par veckor sedan med en ny Ride Through på min YouTube-kanal. Denna gång är det My Horse And Me 2 som är i fokus. Precis allt visas - alla cinematics, alla gömda grejer, alla tävlingar och alla minispel.
 
Nya Moorland

   Jag har sett typ tre reaktioner över ombyggnationen; kom igen, ni måste väl ha något att säga om det?! Bu eller bä?
 
 
 
 
   Jag tycker det är dösnyggt! Jag hade aldrig tänkt mig att dörren vid den lilla stallplanen ledde till ett hus, men nu kan man ju faktiskt tänka sig att Thomas Moorland bor där, eller hur? Moorlandstallet förtjänar så mycket mer än de dassiga väggarna och tråkiga byggställningarna som varit med oss så länge, känns skönt att stallet som alla spelare möter först av allt ser riktigt fräscht ut! Ser ni att till och med höbalarna är omgjorda?
Äggkarta - Gyllene ägg 2015

   Video över alla ägg finns längre ner i inlägget! (Förlåt för möjliga klippningsfel i videon, det tog 4 timmar att spara den och jag har inte ork att göra om den igen...)
 
 
 
 
Miranda gästbloggar: Quarterhästarna

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Quarterhästar blir det alltså, härligt tycker jag! I Star Stables nya video fick vi se en isabellfärgad/palomino och en brun som vi redan fått en skymt av på sneak peaken som släpptes för ett par dagar sedan. Eftersom att nya hästraser brukar släppas i tre eller fler färger tror jag även att vi kan räkna med ännu fler nyanser, mina personliga förhoppningar är en fux med bläs och strumpor eller en mörkbrun med stjärna.
 
 
Vad kan vi vänta oss av den nya rasen då förutom att den har en ny unik kroppsform och nya animationer? Då quarterhästar inte är så stora gissar jag att de kommer att ha ungefär samma mankhöjd som araberna och fjordingarna. Jag tror även att deras gångarter kommer att vara rasspecifika och tänker då framför allt på skritten som ofta innefattar långa steg och något sänkt huvud. Manen och svansen som hästarna hade i videon såg nya ut, men precis som med fjordingarna tror jag att vi kommer att kunna byta mellan standartutvalet och det nya.
 
 
En fundering jag har är dock det här med att quarterhästarna böjer ned huvudet för att beta när de står stilla. Just nu kan det i vissa rörelser hända att våra tyglar 'åker in' i hästens hals (exempelvis i arbetsgaloppen) och jag undrar hur de ska lösa detta? Skulle vara lite skumt om hästen böjer ned huvudet och tyglarna bara försvinner in i nacken och dyker upp någonstans under bringan. Kanske kommer hästens animationer vara annorlunda när man sitter på med utrustning och när den står för sig själv i stallet, eller kanske så kommer de att fixa så att tyglarna löper efter halsen och bogen istället för att de åker igenom. Jag hoppas på det sistnämna men har fullt förtroende för SSO och att de hittat på en lösning! ^^
#Tbt

 
 
Ny grej: Miranda gästbloggar!

   Jag fick ett oväntat mejl häromdagen som jag ändå tyckte var väldigt roligt; det var från Miranda Moonbell, en spelare på Air Star som har haft en av de SSO-bloggarna jag har gillat mest genom åren. Miranda kommer lite då och då komma med inlägg som dyker upp här, för att fylla ut lite då jag inte bloggar på samma sätt som förr :) Jag tycker det känns jättebra - Miranda är en otroligt duktig skribent som dessutom har ett sinne för att sätta ihop sjukt snygga outfits, något jag aldrig har haft riktigt samma intresse för. Miranda känner att hon inte har tid och intresse nog för en egen blogg då hon har mycket annat att göra, men att komma med ett inlägg här lite då och då kan ju inte bli annat än trevligt!
 
   Exakt hur ofta Mirres inlägg kommer dyka upp här kan nog varken jag eller hon lova i dagsläget; men det här är självklart fortfarande min blogg och det här är dels en chans för Miranda att synas lite och dels en positiv grej för mig som inte behöver skämmas över utebliven uppdatering någon dag :) Max en gång i veckan känns som en bra startpunkt för oss båda, tror jag. Jag tycker det här känns jätteroligt, för jag har saknat Mirre i bloggvärlden, och hoppas att ni kommer uppskatta hennes inlägg lika mycket som jag lär göra!
   Alla Mirres inlägg kommer ligga i kategorierna "Gästinlägg/Bilder från er" och "Miranda gästbloggar", för att det ska bli enkelt för oss alla att skilja ur vilka inlägg som hör till vem!
 
   Mirandas första inlägg kommer postas här i morgon. Om ni redan nu är nyfikna på hur hon skriver och fotar kan ni kika på hennes gamla SSO-blogg! (Som dock inte är uppdaterad på ett tag!) :)
SSO sparar energi!

   Hahaha självklart var energisparandet årets aprilskämt; riktigt kul tycker jag! Förra året var ju alla människor i Silvergladebyn utbytta mot en massa Marley-Barney-Carney-Courtneys, minns ni?
 
 
   Jag var tvungen att föreviga stunden; det bidde på engelska denna gång ;) Tycker det är så kul att tiden läggs ner på sånt här åt oss! Glöm inte att April-kaninen enbart är tillgänglig idag btw!
 
En kvarts engelsk mil (och en kvarts minut)

   Den nya hästen som kommer till SSO härnäst är den berömda Quarterhästen! Inte nog med att amerikanarna får sin favorit till spelet, men denna nya häst har helt nya animationer och förutom att den vilar ett bakben då den står still så viftar den på öronen (går att se om man tittar supernoga), tuggar förnöjt, betar, och, dessutom, blinkar.
 
 
   Förutom att vara revolutionerande för SSO så är det här hästen som är snabbast i världen på att springa en kvarts engelsk mil (därav namnet Quarterhäst) och den visas här upp på ungefär en kvarts minut. Lämpligt.
 
   Förutom denna häst (som kommer inköpas till mitt stall; en till Esme och en till Penny c; ) så tillkännages det lite härliga nya funktioner som manikyr (jag kommer lätt börja använda fingerlösa handskar framöver!), möjlighet att byta ansiktsform på sin karaktär (inget för mig, men jag vet att många har längtat ett något sånt här!), och, dessutom, en välförtjänt ombyggnad gällande stallet där vi alla tog våra första, stapplande steg i SOuth New Jorvik County. Yes folks, Moorlandstallet får sig ett lyft. Jag älskar den nya designen, lika väl som jag tycker väldigt mycket om tanken på dessa nya hästar. (Bilder får ni inte av mig; ni får kika på SSO's nyhetssida själva c; )
 
   Förutom dessa finfina grejer så är det denna vecka påsk, och idag är det även första april. Håll utkik efter den magiska kaninen :D
 
   Vad tycker ni? Berätta alla era tankar om dessa nya grejer!
April April din dumma sill

   Ni minns väl Första April-kaninen som dyker upp i SSO varje år? Jag vet inte om den kommer även detta år, men hoppas kan man alltid!
 
   Jag fotade en massa bilder för prick ett år sedan för att ha kvar minnet av de färgglada hästarna! Visst är det en rolig grej?
 
 
 
 
 
 
   Jag kan btw lova att jag INTE kommer med Aprilskämt på något som helst vis; det här är en dag som alla andra. Däremot kan jag inte lova att alla andra håller sig från att driva med omvärlden... Och, btw, jag har en känsla av att det händer något spännande under dagen... c;

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.