Chrome Pointer

Hästen med de viftande öronen

   Jag är helt såld på den smidiga hästen med de vänliga ögonen som viftar på öronen och betar lite då och då. Det tror jag inte jag är ensam om.
   Men nu kommer grejen som folk började prata om redan förra veckan: "Varför kan inte alla hästar göra så?"
 
   Jo, mina kära vänner, för att de är inte byggda på så vis. Varför har denna nya häst en så pass lång hals? (Jag tycker btw inte ens att den är lång, men typ alla andra verkar tycka det är en giraff?) För att kunna nå ner med huvudet till marken. Se också hästens öron, som är "tjockare" än alla andra hästars. Ögonen blinkar, och hästen vrider ögonen för att fästa blicken på olika saker. Hela nospartiet är förstås annorlunda eftersom hästen gapar och tuggar, vilket innebär att även insidan av munnen måste se ok ut.
 
 
 
   (Det är fullt möjligt att olika termer är felaktiga här, för det lilla jag kan om ämnet kommer från mina erfarenheter på engelska Zoo Tycoon-forum så jag är helt lost på svenska men aja)
   För att alla andra fina hästar på Jorvik ska kunna göra samma sak behöver deras modeller antagligen uppdateras, om jag nu får gissa. Då har vi dels sex olika modeller som behöver uppdateras. (Vanlig häst, stor häst, ponny, fjording, arab, arbetshäst.) Men! Det räcker inte där! Då modellerna uppdateras finns det ingen garanti för att texturen som sitter på dem ska se ut som den alltid har gjort. Den kan också behöva uppdatering för att nu passa på den nya modellen. Tänk er att ändra på varje häst i hela spelet. Inte bara är det de 88 köpbara hästarna som fanns innan onsdagens uppdatering, utan det är också 16 färger på våra Jorvikiska Varmblod, starthästarna. Då är vi uppe i 104 hästar. Vi kanske kan slopa några stycken, eftersom vissa hästar har samma pälsfärg fast med olika manfärg (nu vet jag inte hur det går till för jag har väldigt små kunskaper om sånt här men jag gissar att päls och man är kopplade från olika texturer, eftersom manen är utbytbar), men ni ser ju vilken siffra vi hamnar på. Det där är ingen grej man ordnar på tio minuter.
   Slutligen så måste man ju koppla en animation till modellen, och se till så att det hela fungerar. Bara för att en animation funkar till en modell behöver det inte betyda att den funkar lika bra på en annan. Tänk er till exempel då hästen vilar ett bakben - kommer det se fläckfritt ut då en av hästarna med hovskägg gör samma sak? Kanske inte.
 
   Hoppas jag på att alla hästar ska få dessa charmiga animationer? Självklart, det vore väl fantastiskt om alla Jorviks hästar var så levande! Men samtidigt så ser man ju att det inte är något som sker i en handvändning. Jag tänker ta det hela med ro och se hur det här slutar, helt enkelt :)






Capucine Papapoulos

En detalj som jag tycker mycket om med Quarterhästarna är att tyglarna ser tjockare och mer stabila ut! Tyglarna tycker jag annars har en tendens att likna garn eller något haha

Matilda Southtree

Vaddå giraff? Hallå vad menar du? (cX)
Finns inga giraffer ju ;D

Lea Bravedaughter

I videon såg halsen väldigt lång ut tyckte jag men när jag såg den, dem har verkligen gjort ett bra jobb med halsen! / Sumr

Aixa Shynight

I videon så såg halsen vääldigt lång ut. Men när jag rider på den så tycker jag halsen är lagom :) Älskar deras animationer också. Jag tror jag inte skulle tycka om Quarterhästen lika mycket om alla hade samma animationer!

Sabrina Eastforest

Jag tyckte deras halsar ser långa ut i videon sso publicerade men nu efter att ha köpt en (den svarta) så tycker inte jag heller att halsarna ser långa ut.

Alanis Moonstorm

Det jag tycker är synd med de nya fina hästarna är att allting runt omkring dem ser så fruktansvärt daterat ut. Jag skulle hemskt gärna vilja se en gradvis uppdatering av alla texturer på byggnader och träd osv samt även en gradvis uppdatering av i alla fall texturerna på våra äldre hästar för vissa av dem ser verkligen ut att vara från ett äldre spel brevid de nya hästarna.

Du är mestadels rätt i det du skriver om vad som skulle krävas vad gäller animationerna. För att alla hästar ska kunna gapa, blinka och nå ner till marken krävs en uppdatering i modellen, ja.
Eller ja, att blinka kanske alla hästar skulle kunna göra, för det animeras med blendshapes om jag inte minns fel och iom att alla hästar har ögonglober som är separata från deras ansikten så skulle det nog kunna gå att göra. Lika så örinviftningarna skulle gå att göra, det man måste uppdatera då är animationsriggen för dem, och se till att inkludera joints för öronen i det.

April Pinehill s2

Jag skulle inte vilja att alla hästarna i sso skulle få de nya animationerna, eftersom då skulle inte Quarterhästarna vara lika speciella längre (bortsett från gångarterna). Isåfall hade jag ångrat mitt Q-köp, eftersom jag köpte den mest pga animationerna :)

Daniela silentmoutain

Hej! har ett litet önskemål. Jo om du kanske kunde göra ett inlägg där du pratar om dom olika hemstallen i sso och sedan ge dom poäng

Molly Mountaingirl

Håller med dej, den är inta alls SÅ lång

linnea snowwood

hej esme!jag har två frågor!

1.kan du göra två filmer när du filmar hemstall på esme och penny?

2.om man byter server.man levlar ju sin karaktär och så.men om man byter server kommer man va den leveln man va på förra servern?

Svar: Jag ska göra det någon gång, det har bara inte blivit av än då jag har haft mycket att göra på sistone. Om man byter server kommer ALLT vara som det var på förra servern, bara det att man inte ser sina vänner som online längre!
Esmeralda Silverforce

Linnea snowwood

Jag har kommit på en fråga till.okej här kommer den.

1.kan du berätta vad din nya häst på esme heter?skriv dess kön,hingst vAlack eller sto.skriv också dess namn och ålder.helst färg med.skulle bli tacksam för svar😘

Felicia Kittenstar

Alla som kommenterade om giraff och det, dom har så långa halsar för att dom ska kunna beta (äta gräs) på sso. Om dom hade t.ex. Starthästens längd på halsen skulle den inte gå ner ända till marken. Dom har så långa halsar för sina nya animationer ;) Men jag håller med om att det kan vara lite giraffliknande, haha!

Svar: Haha det var ju exakt det jag skrev?
Esmeralda Silverforce

Linnea snowwood

Svara på den föra kommentaren!

Svar: Jag har redan skrivit om när och hur informationen kommer i ett inlägg... (två, dessutom)
Esmeralda Silverforce

Esmes största åtta-åring fan

Kan du filma på esme snart?

Svar: Nej, jag kommer inte filma på Esme.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.