Chrome Pointer

Rubriklös

För en gångs skull har jag inte minsta idé alls till en rubrik, så det blir (typ) ingen.

Vad händer? Jag är på en hästgård i ingenstans och vet inte när jag ska åka hem. Det som avgör är när jag får ett samtal/mejl från mitt förhoppningsvis-blivande-jobb, men innan de hör av sig känner jag att jag lika gärna kan stanna här. (Dessutom har de valpar på gården, som är så stora att man får träffa dem nu på tisdag - vill helst inte åka hem innan jag fått gosa med dem, haha ^^)

Vad gör jag här? I helgen har jag jobbat på ett ungdomsläger. Såna läger hålls på den här gården nästan varje helg och består av barn som av olika anledningar kan behöva komma hemifrån lite. Vissa är så kallade "problembarn", som är stökiga i skolan, andra är såna som är så tysta och blyga att de glöms bort av skolväsendet. Jag var ett sånt barn och det var så jag hamnade här för lite mer än åtta år sedan. Har sedan dess återkommit minst en gång om året och jobbar nu här vid tillfälle :) det här var dock första gången jag jobbade en helg och gissa om man blev lite nostalgisk! Förutom att umgås med barnen är det mycket stalljobb, men det är ändå det jag gillar mest. Jag har inget emot att mocka om man säger så, det är faktiskt rätt kul att göra om man har radion på samtidigt ^^

För att prata om något SSO-relaterat så fick jag häromdagen ett meddelande från min klubbkamrat Genevieve Nightbard, som upptäckte att både hennes och mitt Facebook-konto för våra spelkaraktärer verkar ha raderats. Jag har väldigt dåligt internet här ute, men det verkar som om mitt konto är borta. Tycker inte det känns särskilt kul - jag har inte ens fått ett mejl som informerar om att mitt konto ska vara borta. Om kontot nu skulle bort ville jag allt kunna ta bort det själv! Jag vill dessutom kunna vara aktiv i SSO's communityt utan att behöva använda mig av mitt "riktiga" Facebook-konto, för det vill jag helst inte använda alls. Ska försöka undersöka saken mer, men det är svårt då internet går långsammare än Skalmans faster på kryckor...
Har någon av er råkat ut för ett raderat Facebook-konto till er spelarkaraktär?
Varför jag bor i Jorvikstallet

   Det här inlägget föreslogs av Sofia.

 
   Då SSO öppnade för över två år sedan var jag jättebesviken över att Jorvikstallet inte fanns där. Eller jag såg ju att det fanns på kartan, men man kunde ju inte besöka det. Jag bodde alltså i Moorland, och flyttade runt lite då och då för att lättare kunna resa fram och tillbaka mellan uppdrag - notera att det inte kostade något att byta hemstall på den tiden. Oavsett vad så återgick jag alltid till Moorland, för det kändes relativt centralt samtidigt som det kändes som "hemma". Jag gillade inte att bo vid Steves; jag skulle fortfarande inte vilja bo där. Känns "fel", även om det är mer centralt.
   Jag visste sedan långt innan att då Jorvikstallet väl öppnade, då var det där jag skulle bo. Och visst ser det inte riktigt ut som det gjorde i SSL eller Höstis, men det känns fortfarande som "hemma" efter alla dess år. Därför är det för mig en självklarhet att bo i Jorvikstallet :)
 
 
Rött, vitt och svart

 
Hästraser jag önskar till SSO

   Det här inlägget föreslogs av Moa Ponyforest.

 
   Hästar finns det ju i mängder nu i spelet, men man är alltid ute efter mer. Mer och mer. Jag kan ibland tänka "vad fräckt det vore med en häst i den här färgen", men annars känner jag mig i dagsläget rätt nöjd - det finns redan så sjukt många hästar jag vill ha.
   Men om man ändå ska ta hästraser, bara för att:
 
   Fjordhäst - självklart är ju fjording en ras jag skulle vilja ha till spelet. Det är den hästras som alla verkar vilja ha just nu. Och jag är faktiskt inte ett dugg orolig, för jag tror att SSO-teamet har koll på att typ 97% av spelarstaben vill ha fjordingar och det brukar leda till att hästen dyker upp förr eller senare.
 
   Svenskt halvblod - Nu har vi fått Nordsvensken, vilket är åzum - men jag bangar inte på en till svensk ras. Dock bryr jag mig inte så mycket om hur den här ser ut, det är mer det att jag tycker det vore nice att göra lite reklam för våra fina svenska raser.
 
   Islänning - Tänk en islänning med tölt och flygande pass? Det tror jag isf ligger lååååångt i framtiden, om det någonsin skulle komma (vilket det kanske inte ens gör), men ändå. Man får väl drömma ^^
Iddylur

 
Gamla uppdragsbilder

   För er som inte har träffat Lisa i spelet - SPOILER ALERT!
 
 
 
 
 
 
Glad

Det finns få saker som kan lyfta en så mycket som ett bra ridpass, inte sant?


   Fick rida på denna lilla raketanka idag - fast hon gick så fint så vi kom fram till att hon är en dressyranka istället. Underbara häst!Word Crimes

   Jag upptäckte den här i morse och tyckte den var så fantastisk så att jag ville dela med mig av den. Det är nog inte bara jag som roas av den här texten!
 
 
 
 
   (Kan nämna att jag inte alls tycker om originalversionen av den här låten med Robin Thicke - budskapet i den versionen är vidrigt.)
Åker iväg igen

   Gissa vem som åker tillbaka till hästgården mitt ute i ingenstans? Jo, jag! Jag åker idag och är nog hemma i början av nästa vecka (bra planering här, det här bestämdes mellan mig och chefen sent i går kväll) beroende på när jobb nummer 2 hör av sig. Ni får ett par tidsinställda som jag turligt nog hade fixat sedan innan, men i övrigt är jag tillbaka på måndag eller tisdag :)
 
   Jag har iaf blivit lovad ridning, + att jag kommer tjäna lite pengar under helgen så det här blir jättebra ^^
 
   Om jag har tur har min rödskäckade raket där borta inte åkt till sitt vinterhem än...
 

PS: Vad tycker ni om nya designen?
Icequeen

 
   Isdrottningen Elsa är en ståtlig häst som är som född för att springa långa distanser. En oerhört snabb och uthållig häst som dock har stora problem med sina nerver och nervöst kan stå och småstegra på samma ställe i en kvart innan hon kan lägga energin på arbete istället. Nerverna till trots är Elsa en häst som älskar att bli ompysslad och hon njuter av att få uppmärksamhet. Hon vill helst ha samma rutiner hela tiden; annars blir drottningen för stressad för sitt eget bästa.
 
   Namn: Icequeen
   Tilltalsnamn: Elsa
   Namnbetydelse: Icequeen betyder "Isdrottning". Elsa är namnet på drottningen från Disneyfilmen Frozen.
   Ålder: 7
   Ras: Achal Teke
   Lynne: Nervöst lagd, men älskar uppmärksamhet. Dock en enmanshäst.
 
 
We're on our way, way, way, we're on our way somehow

 
   Kände mig tvungen att återvända till The Fashion Barn för att köpa de röda stövlarna - man säger väl att man inte ska klä röda hästar i rött, menmen...
   Jag kan nämna att Clark idag gick upp i level 15, vilket innebär att nu ska en ny häst flytta in! Men inte bara är det en ny häst, utan jag har börjat med en ny bloggdesign. Eller ny och ny, det blir nytt färgtema eftersom jag fortfarande inte tycker att det blir bra om jag ska ändra på min struktur för mycket. Om jag orkar så blir den färdig redan ikväll (jag jobbar rätt fort, som ni kanske har lagt märke till, heh)...
 
   Just nu vet jag exakt vilken häst som ska flytta hem (Jag måste ju göra ett realistiskt porträtt på den, så ni får nog inte se den förrän i morgon), men jag är tagg på fler... Finns många, många fina hästar jag vill ha hem! Gah xP
Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna

   Esmes ansikte ser ut som det gör och jösses vad jag kämpade med att få det vettigare... men vinklar i människoansikten är verkligen inte min grej. I övrigt - galet nöjd.
 
 
   Träns inspirerat av Jump Off Revolution från Perfect Sit of Sweden
   Förbygel inspirerad av High Five från Perfect Sit of Sweden
*Gasp*

   Har ni sett de nya stövlarna i The Fashion Barn? DET ÄR TRETORNSTÖVLAR! Asså jag har väl nån gång funderat på att köpa Tretorn själv eftersom alla säger att de är så sköna, men jag föredrar själv en mer avskalad stövel (har ett par från Hööks som är supersnygga) - men herregud vad glad jag blev över att se Tretornstövlar i SSO! De svarta köpte jag på stubinen, superfina ♥
   Btw - den nyaste Painthästen finns både vid Hästmarknaden och i Valedale. Mycket suspekt. Tror inte att det var meningen?
   Ehm, vad var det mer... Nordsvenskarna ser väl ut exakt som en Tinker, tycker jag. Fast det gör inte så mycket, för det är en så snygg modell på häst ändå. Tycker det är så bra att det äntligen finns en svensk hästras i spelet! Hoppas på Svenskt Halvblod härnäst!
   Jag är nu beundrad med Hästmarknaden, men det hände inte något direkt roligt förutom det. Nope. Men nu ska jag färdas mot ridhuset för att fota den sista bilden jag behöver till min nya redigering, för den vill jag gärna visa upp nu.
Fast

   Skulle in på SSO för att fota den sista bilden jag behöver för att klippa ihop min nyaste redigering, oooooch så var servern nere. Hade helt glömt att det var onsdag!
   Är jättetagg på att se Nordsvenskarna. Har fått för mig att de (i spelet alltså) skulle ha smalare ben än Tinkerhästen, men jag vet inte om jag inbillar mig? Får se då de väl dyker upp. Jag har sett i olika medier att vissa spelare har klagat på sneak peek-bilden och säger att Nordsvenskar inte alls är sådär kraftiga, men det känns ju lite som att dessa spelare förvirrar brukshästen med travaren. Nordsvensken är ju egentligen två olika raser, som många av er vet, eftersom travaren är uppavlad för att kunna röra sig snabbt = den Nordsvenska travaren är mycket lättare i kroppen. (Då jag jobbade på ridlägret förra veckan var det btw en ryttare som hade med sig sin egen nordistravare, som visserligen aldrig startat på banan - men guuud vilken dösnygg häst det var! Han gillade allt att visa upp sig för folk, helt kolsvart och glänsande med världens charmigaste ögon...)
 
   Jag har satt mig och tagit tag i några Wiki-sidor, för jag har knappt rört Jorvikipedia den här sommaren. Känns som att de flesta har glömt att Wikin finns, inklusive jag själv. Tror dock att jag kommer ha mer tid för den i höst än jag tidigare trott, men det är verkligen dags för nya redigerare att visa framfötterna tycker jag. Det finns så många duktiga skribenter i det här communityt, men jag vet inte riktigt hur man ska marknadsföra Wikin på bästa sätt?
   Anledningen till att jag kände mig tvungen att ta mig i kragen var för att jag ÄNTLIGEN blev beundrad med Sunfields igår kväll, och därmed är väldigt nära att komma upp i lvl 16. Några är ju redan där, men jag registrerade mig så tidigt att jag inte kunde dra nytta av den förhöjda XP'n i december 2011. Det jag har kvar nu är att bygga rykte med GED, vilket jag inte alls ser fram emot. Tror att jag är populär med dem, men har halvvägs kvar till beundrad. Usch, kanske läge att försöka jobba mig upp där nu?
 
   Nu väntar jag med spänning på att servern ska öppna, dels för uppdateringens skull och dels för att jag vill bli klar med min redigering, som jag vågar påstå är min mest episka as of yet. Stay tuned!
 
 
EDIT: Har ni sett den här bilden? Visst är Nordisarna fina? Jag älskar texturen på den högra, ska bli spännande att se i spelet - är så himla glad över att det ÄNTLIGEN kommer en svensk hästras till spelet :D
 
Fina starka och härliga Nordsvenskar!
Ljusa skyar

 
Det stora projektet

 
   Har lyxen att vara ledig under hela onsdagen så jag lär sitta en stund till med den här...
Horse Life 2 - Recension

   Titta i HD!
 
Visste ni att...?

   ...jag alltid sitter och är jättenervös innan jag ska spela in min egen röst på datorn? Jag satt i minst en kvart och panikade över mig själv innan jag kunde börja spela in min recension av Horse Life 2, haha...
 
   Videon bör btw bli färdig idag, jag måste spela in lite mer material och spela in slutet av manuset igen (eftersom jag failade alldeles för mycket för att kunna rädda upp den delen) men förhoppningsvis kommer videon upp innan kvällen :)
 
 
   Kan dessutom nämna att Windows Movie Maker är så himla praktiskt, det har varit så grymt enkelt för mig att klippa ihop det här! Dock skulle jag vilja konvertera ljud från ett av klippen, är det någon som vet hur man gör då?
~

 
Hopklippt

   Jag håller på med någon slags recension av Horse Life 2, som kommer dyka upp på min YouTube-kanal då den är klar. Kan dock ta ett tag - jag ska skriva ett manus som ska spelas in och sen ska jag klippa ihop allt mitt filmmaterial. Men, så ni vet, så är det påväg :)
 
 
 
Att det kan lösa sig

   För åtta veckor sedan kände jag ungefär "skjut mig nu, jag kommer aldrig lyckas få jobb och kommer sitta här i min håla och vältra mig i ångest för evigt" - inte då! Ser ut som att jag kommer få ett jobb som verkar passa mig superbra, som kommer vara en deltidstjänst, samtidigt som jag kan spendera tid på hästgården jag har hängt på i sommar. Jag trodde verkligen att jag skulle bli tvungen att välja något av dem, men nu verkar jag kunna få båda delarna på en gång - drömjobbet och hästarna. Nu är det bara ett möte på arbetsförmedlingen jag inte vet vafasen jag ska ta mig till med, jag har ju fixat ett jobb... men jag måste ändå reda ut grejer med dem.
   Jag vill dock inte berätta vad jag kommer jobba med - lite vill jag hålla privat :) Kan säga att det innefattar datorer iaf!
 
   Nu är jag taggad på allt känner jag, och jag vill verkligen göra en ny bildredigering. Ska spåna runt på nätet och se om jag hittar inspiration till någon schyst lineart bara! Men, jag tänker banne mig spela SSO idag för Clark vill jag levla upp. Tror att han är halvvägs till lvl 14 eller något sånt. Och jag är supertaggad på typ fem nya hästar, vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med den saken haha... Kom på ett så sjukt bra namn under förra veckan så nu känner man sig typ lite mallig och vill skaffa hästen lite bara för att x)
 
   Efter denna superdag är jag taggad på allt!
Önskerubriker?

   Har ni idéer på något som jag borde skriva om? Idéerna tryter lite i dagsläget - jag hade tänkt göra om min egen bloggutmaning om SSO, eftersom det nu var väldigt länge sedan jag gjorde den själv och rätt mycket har ändrats. Men jag skulle verkligen behöva något annat att skriva om också, så kom jättegärna med förslag så ska vi se om jag lyckas få ihop några inlägg ^^
Ett år med lilla ponnyn

   Idag har jag ägt lilla prinsessan Gigi i ett helt år!
 
 
Tillbaka i civilisationen

   Hej, goddag, hallå. En vecka senare är jag tillbaka i min egna lilla håla efter jobb ute i ingenstans. Kommer åka tillbaka senare i veckan om inget kommer i vägen, för de behövde någon som jobbade i helgen och jag behöver pengar. Kaching!
  Just nu är jag dötrött efter en massa trassel med försenade tåg (höll på att sätta mig ner och storgrina då det verkade som att tåget inte skulle komma alls och att jag istället skulle behöva ta en buss som skulle ta dubbelt så lång tid som originalresan...), men nu blir det till att ladda om för morgondagen kommer bli oerhört intressant för min del. Utgången av ett möte i morgon kommer nämligen forma hela min höst! 
 
   På ett helt annat ämne - Jag hade fått ca 45 kommentarer under veckan och jag tror att jag rensade igenom dem lite för snabbt - om ni känner att jag kanske helt har missat en viktig kommentar kan ni väl hojta till, så ni får svar.
 
   Återigen för att helt byta ämne så har jag självklart inte hunnit spela SSO alls, så jag tänkte kika in nu. Kommer rida runt på ledsna hästar - finns ingen vits i att mata upp dem om jag ändå åker iväg igen på typ torsdag. Det jag är mest nyfiken på just nu är självklart Nordsvensken som kommer nästa vecka. Hoppas att de inte ser ut exakt som Tinkerhästarna, för isf vore det nästan lite trist att de annonserades ut en vecka i förskott. Är dock superdupertagg - på gården jag har spenderat en vecka på nu har vi haft en Nordsvensk Brukshäst som lägerhäst och en privathäst under veckan var en Nordsvensk travare som aldrig startat (och som var typ den snyggaste hästen jag sett i mitt liv, kolsvart, glänsande och med ett grymt snyggt steg), så nu trissas förstås förväntningarna upp!
 
   Jag kanske syns i spelet under kvällen, måste ju kika på nya kläderna!
My Horse And Me - bildspam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Över berget

 
Natt i Jorvik

 
Barbacka

 
Trust Is Shareware

 
   The Ark - Trust Is Shareware
Skolstart för vissa

Jag gissar att skolan har kommit igång nu? Jag har liksom helt missat den saken och kan inte riktigt fatta att alla mina kompisar inte är lediga på dagarna... Ni vet, jag umgås ju i princip enbart med några tjejer som alla är yngre än nitton och jag är den enda som faktiskt är färdig med skolgången.

Det är ju dock inte bara mina vänner som är yngre än mig - majoriteten av er läsare går ju fortfarande i skolan. Några av er är lika gamla som mig eller äldre, och går fortfarande i skolan.

Ni som fortfarande behöver släpa er till skolbänken - vilken klass har ni börjat, eller ska börja snart?
Vita prinsessan

 
Skutta högt

 
Ris och ros - Husdjuren

 
 
 
+
   + De är söta
   + Det finns många olika valalternativ på husdjur
 
-
   - De gör ingen nytta mer än ser söta ut
   - De kostar tonvis med Star Coins (åtminstone några gör - 300SC för en katt? Ugh)
   - Då de inte är med i sadelväskan märks det knappt att de finns
   - Man "måste" (man får ju en i början) köpa sadelväskor för att ha med sig husdjuret
   - För att ha varit en så efterlängtad och hypad funktion hände det inte mycket med den - den känns lite halvfärdig.
Ut på nya äventyr

 
Mobilblogg från ingenstans

Saker händer hela tiden! Jag har lite internet just nu så here goes:

- Jag råkade typ få ansvar för ridlägrets hemsida

- Jag fick idag rida för första gången på en månad, för första gången på över ett år för instruktör, på chefens fyraåring. Chefen konstaterade "riktigt bra, men din sits är inge vidare så i vinter blir det sitsträning på vår dressyrhäst" - vilken råkat vara min favorithäst på denna jord så jag är lika glad ändå (gratis ridlektioner på världens bästa häst + att dagens korta ridpass kändes fantastiskt)

- Min andra chef kan typ trolla med knäna så jag kanske får ha min praktik trots att arbetsförmedlingen spunkar

- Just nu jobbar jag på ett vuxenläger så på kvällarna är jag typ ledig och ibland är det så skönt att bara kunna slappa då man är här

- Oavsett vad som händer då jag kommer hem så kommer jag ha någon slags inkomstkälla i höst för jag har blivit erbjuden att jobba på en massa korta läger

- Efter att ha kikat på SSO's nyheter fick jag veta att det kommer nordisar nästa vecka så nu är jag glaaaaaad

   Kampen efter internet är över, jag har skrivit av mig, Esme out
10 snabba om mig

 • Då jag var fjorton fick jag någon specialanställning av min skola för att hålla datorkurser för pensionärer. Under fem-sex veckor fick jag och några andra elever i skolan sitta med två pensionärer var och lära dem hur man startar en dator (de var ju så förvirrade och hade knappt sett en dator förr, stackarna), hur man kan läsa tidningen på nätet, hur man använder Microsoft Word samt hur praktiskt det är med SVT Play... Det var sjukt roligt och dessutom fick jag min första lön någonsin på det :D
 
 • Jag har inte spelat SSO dagligen sedan i april. Jag har så mycket annat att göra!
 
 • Det finns jääääättemånga hästar i SSO som jag skulle vilja köpa - fast jag får dåligt samvete då jag inte har tid med de hästar jag redan äger.
 
 • Jag brukar sällan tycka om ston IRL. Nästan alla mina favorithästar genom de tio år jag har sysslar med hästar har varit vallacker.
 
 • Högst upp på min önskelista till SSO just nu är fjordingar och dressyr.
 
 • Då jag spelade in mina SSL-Ride Throughs fick jag spela tre nivåer en gång till - för jag lyckades inte få igång mikrofonen från början och upptäckte det inte innan jag skulle klippa avsnittet. Smidigt.
 
 • Då jag flyttar hemifrån vill jag skaffa hund (allergiska föräldrar, vet ni). Mina drömraser är Shetland Sheepdog och Welsh Pembroke Corgi.
 
 • Just nu har jag Star Coins i femsiffrigt belopp. Dels för att jag är oerhört snål, sen var jag ju tvungen att passa på att köpa 3000SC för bara 200kr då det erbjudandet var ;)
 
 • Jag har seriösa funderingar på att köpa en SSO-häst som väldigt många tycker är superful. Jag har dock ett namn på lager och... det vore lite kul att sticka ut.
 
 • Jag har elva husdjur i SSO men de brukar mest få ligga och ruttna i garderoben. En dag ska de få se solens ljus igen!
Popp i topp

 
SSL4, N6

 
 
 
Alla tolv Jorvikspelen

   Kom på att jag hade utlovat att lägga upp alla mina Walkthroughs och Ride Throughs i samma inlägg, men det hade jag ju förstås glömt. Menmen, här ni!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grodperspektiv

 
Funktioner jag önskar till spelet

   Detta inlägg föreslogs av Lilly Underwood.

 
   I dagsläget finns det inte mycket jag önskar mig till SSO i funktionsväg. Men det finns ju ändå ett par grejer, förstås.
 
 • Dölj spelare-knapp. Jag gillar verkligen det här med MMORPG, men jag tycker det känns så sjukt fånigt med att man är utvald för att rädda Jorvik - tillsammans med övriga femtusen kottar på samma server. I t ex de senaste huvuduppdragen så såg jag ingenting ibland, eftersom kameravinklarna var fasta och ryttare ibland ställde sig ivägen. Då det är huvuduppdrag vill jag vara ensam utvald till att rädda Jorvik!
 
 • Mer synlighet i garderoben. Då jag ska byta kläder i spelets garderob får jag dra garderobsfönstret fram och tillbaka för att kunna se vilka kläder jag plockar ur, och jag tycker det är svårt att hitta kläder i garderoben trots att jag har ett sjukt välordnat sorteringssystem. Jag skulle vilja att garderoben omformades lite så att man ser hela ryttaren och hästen på en gång samtidigt som man kan plocka ur garderoben (och då gäller detta oavsett hur bred datorskärm spelaren har).
 
 • En "brb"-funktion. Det har hänt mer än en gång att folk har försökt skriva till mig i chatten medan jag springer ifrån datorn och då jag kommer tillbaka för jag så dåligt samvete över att den här spelaren tror jag har ignorerat denne. Tänker att brb-funktionen också kan vara bra om man helt enkelt inte vill chatta då man är inloggad, för jag tror inte att jag är ensam om att ibland bara vilja släppa tanken på chatt och bara koncentrera sig på spelet.
 
 • Könsbestämma sina hästar. Bara att en ikon finns vid hästens namn som visar "hane" eller "hona", det behöver inte vara mer komplicerat än så. Jag skulle iaf tycka det vore en kul grej att klicka på en annan spelare och se inte bara vad spelarens häst heter, utan också om det är just hane eller hona. (Sen om "hane" ska utvecklas till de båda alternativen Hingst och Vallack, det vore väl att föredra, men jaja)
Ponnygalopp

 
Penny och Evita

   Visste ni att jag älskar The Big Bang Theory? Jag satt faktiskt och tänkte på om jag skulle kunna trycka in ett *knock* *knock* *knock* "Penny!" i mina Ride Throughs, men så blev det inte, haha... fanns liksom aldrig ett passande tillfälle tyckte jag ;)
 
   Ja, jag har målat på ny man och pannlugg på Evita... gjort på typ tre minuter, hehe
Ut på jobb!

 
   Jag åker iväg och jobbar idag och är borta i ungefär en vecka (ärligt talat vet jag inte exakt när jag kommer hem, haha); tidsinställda kommer finnas här på bloggen under hela perioden, dock blir uppdateringen självklart mycket lägre än vanligt ;) Ha det bäst allihopa!
Unicorn

 
   Från PC-spelet Horse Life 2 ~
Bildstölder

   Om det är något som får mig att må dåligt så är det då folk stjäl bilder från mig. Bilder jag har lagt ner tid och omtanke på, och sen kommer någon och bara plockar på sig dem och tror att de får göra vad som helst med dem.
 
   Jag är väldigt tacksam till alla er som någon gång uppmärksammar mig på att någon har tagit en av mina bilder. Senast hände det idag att en tjej har tagit min piaff-redigering på Ash, spegelvänt den och målat över den och sedan sagt att hon har gjort den. Det är dock uppenbart att hon inte har det, eftersom hästen har EXAKT samma position som på min redigering och benlindorna har fortfarande kvar skuggningen som jag har gjort.
   Mellan henne och mig blev det inget bråk, däremot verkar hon tycka att jag är lite dum i huvudet som kommer och säger att hon har baserat bilden på min redigering. Det finns ju dock ingen som helst tvekan om saken - hon har bytt ut ryttaren till sin egen och målat man och svans själv, men det är i grund och botten MIN bild. Att hennes kompisar sen säger "nej jag såg då hon ritade den", "det finns likheter men de är ju olika för det är en annan ryttare och annan man och svans" - jag blir jättearg och jätteledsen.
   Varje gång jag upptäcker en bildstöld måste jag alltid ta en ångestdämpande tablett det första jag gör. För jag mår jättedåligt av att folk tar cred för mitt arbete. Det har också hänt att jag har blivit attackerad av folk på nätet då jag har försökt få andra att ta ner mina stulna bilder, vilket är helt hemskt.
 
   Det finns ett undantag. Det är om någon frågar "Får jag använda din bild", för då säger jag alltid ja. Jag tycker om att folk uppskattar mina bilder, och folk får jättegärna använda dem, bara de frågar först och faktiskt säger att "den här bilden kommer från Esme Silverforce". Men att någon plockar på sig mina bilder, sätter på ett filter eller något och säger "den här är min" - det är inte bara oerhört kränkande mot mig, det är också olagligt. Man kan inte bara ta bilder hur som helst.
 
   Och sånt här gör också att man slutligen inte vill dela med sig av sina bilder. Man vill inte visa hur man gör, man vill inte visa sina verk; åtminstone jag tappar sugen på att göra något alls eftersom det kan sluta så negativt. En bild jag älskar kanske jag inte kan se på utan att få ångest för att jag tänker tillbaka till den här oerhört jobbiga stunden då jag försöker hävda min upphovsrätt.
 
   Stort tack till er vänliga människor som berättar för mig då ni hittar en av mina bilder på vift. Ni är guld värda.
Ugh

   Jag blir alltid så himla stressad då jag ska ut och resa för det är alltid miljoner saker jag måste ordna innan, hundra saker att ordna då jag är där och tusentalet grejer att fixa då jag kommer hem igen.
 
   Då jag är hemma igen tänkte jag göra en kort Ride Through av My Horse And Me (finns ingen vits att dra igenom hela spelet, eftersom det bara är femton miljoner hoppbanor då man har gjort minispelen - bättre att korta av det och snacka om saker som faktiskt är intressanta), tänkte klippa ihop något av Horse Life 2 också. Men aja, det blir till då - men så att ni vet så kommer det fler videor på min YouTube-kanal ^^
 
   Just nu ska jag iaf ta tag i några av de miljoner grejer jag måste ha koll på, så ni lär nog inte se mycket av mig idag ^^'
Dagens redigering

 
   Om någon nu undrar är det en bettplatta vid munnen - den ser förstås bättre ut i full storlek x) Höll på att få totalt spunk för precis då jag hade avslutat alla smådetaljer och skulle spara bilden så kraschade Photoshop - som tur var gick det snabbt att fixa igen, men det var ändå himla surt.
 
   Video:
 
 
 
 
Hej och välkommen in

   Sitter och jobbar med en bildredigering just nu. Har försökt få ihop inlägg till nästa vecka då jag är bortrest, men det blir nog ganska tomt på den fronten eftersom jag inte har några direkta inläggsidéer och jag orkar faktiskt inte skriva på Photoshop-kursen. Får bli mycket bilder då istället ^^
 
   Hur som helst så får ni en sneak-peak på min nya redigering.
 
 
My Horse And Me

   Ja, jag har lite brist på SSO-bilder, heh... men ibland är det så himla kul att fota i andra spel! (Tyvärr är det så dålig upplösning på alla bilder från My Horse And Me, suck)
 
 
 
 
Jamen visstja, uppdrag var det

   You know the drill - för er som inte har gjort dag 2 av huvuduppdragen:
 
   Precis som seden har gett på sistone så var det två dagars uppdrag denna gång. Och hur var uppdragen? De var bra. Inte så episka som sist, men jag tycker de var bra.
 
   Jag vet inte ens var jag ska börja då jag ska försöka sammanfatta det här. Vi kan ju komma fram till att vi har besökt Jorvik City, trots att vi inte har sett något av staden mer än en liten siluett. Skyskrapor blir det alltså inte, om man ska lita på den. Dock är det berg, vatten, och många byggnader. Om vi inte får utforska denna plats i sin helhet en dag...
 
 
   Själva museet? Jag tänker bara "mer". Jag vill veta så mycket om Jorviks historia och om vi har tur kanske vi får lära oss det vid museet då det är färdigrenoverat? (Om det avstannar som Baronessans Galoppbana blir jag tokig, haha)
 
   Ehm ja, Esme har gått och blivit cowgirl btw...
 
   Aideens sång tycker jag var fantastisk. Jag satt och lyssnade på den och missade helt att jag skulle fånga noter i luften; den var så fin! Älskar då det kommer nya musikspår till spelet.
 
 
   "Hästen som sprang över vattnet" var titeln på en av mina Ride Through-videor (alltså då Penny på hästen Madonna kutade över isblock i Vinterryttaren - se avsnittet HÄR), men jag hade inte väntat mig att bokstavligt talat få springa över vattnet, haha!
 
 
   Men vi får inte glömma det stackars urträdet, som nu äntligen fick hjälp tack vare det här. Hon verkar gladare nu - men varför nämnde ingen trädet i Firgrove, som man bokstavligt talat sprang rakt under? Jättekonstigt, men jag antar att det kommer dyka upp någon annan gång?
 
   Slutsats - mycket häftigt dök upp i dessa uppdrag, bland annat lite info som har fått åka in på SSO Wiki, och den här Jesusgrejen med att traska på vatten var ju helt sjukt åzum. Aideens sång var underbart fin, Jorviks museum var superhäftigt trots att vi inte har sett mycket av det... Till skillnad från förra gången det var huvuduppdrag känner jag inte mig inte nöjd, nu vill jag verkligen ha mer! Man får se hur det ser ut framöver, helt enkelt ^^
Lite ordnat

   Min praktik verkar det bli kaos med (förbenade arbetsförmedling, ge mig min praktik!), men jag tror nästan att jag börjar få lite ordning på livet. Och det är alltid något! Aja, jag åker ändå iväg på jobb på praktikplatsen-som-kanske-inte-blir-en-praktik på söndag och dagen efter att jag kommer hem ska jag åka på ett möte som förhoppningsvis slutar bra, så jag tycker framtiden ser ljus ut ^^
 
 
 
   Då jag kom hem efter dagens strapatser upptäckte jag det här med en gratis tröja till alla SSO-spelare eftersom spelet har fått 3 miljoner spelare. Asså wow, är inte det häftigt? (Dock undrar jag hur många det är som har flera spelarkaraktärer...) Riktigt kul att spelet är så stort nu, och trevligt med en gratisgrej till alla spelare :D Jag har verkligen väntat på just den här tröjan, eftersom vi har sett den på... promobilder, kan man säga att de heter så? Hur som, vi har sett den på officiella spelbilder i evigheter och det är kul att vi äntligen får den nu!
 
   Jag har en bloggdesign att pyssla med just nu, vilket är riktigt kul. Inget avancerat, men det är mysigt att fiffla med koderna. Jag ska dock ta en paus från den och traska in i SSO för att hämta ut min tröja.
   (Självklart ska jag utvärdera huvuduppdragen, det blir dock senare ikväll!)
En fråga för dagen

   Tycker att det här kan vara... bra. Personligen störs jag jättemycket av då många personer flockas kring en NPC då det är huvuduppdrag - igår då jag pratade med Linda såg jag inget annat än insidan av ett hästhuvud eftersom någon hade ställt sig mitt i henne, och det var verkligen jättesynd.
 
   Ni kan välja flera alternativ!
 
Störs du av då det är många spelare som flockas vid huvuduppdragen?
  
pollcode.com free polls 
 
 
   Så här såg det ut under en del av huvuduppdragen för min del... det förstör jättemycket för mig. Här sitter man dessutom fast i högen och kan inte flytta sig...
 
   Det jag vill komma fram till är att då det är huvuduppdrag borde det finnas något "main story mode" som man kan gå in i så att man inte ser andra, så som det t ex var då man byggde bron till Skördebygden. Det har varit så under något mer uppdrag, vilket har varit fantastiskt, och jag var så besviken över att det inte gällde vid Sovande Änkan den här gången...
...borde verkligen ta tag i mig själv

   Jag måste gå till arbetsförmedlingen och prata om praktik (för att inte tala om att skriva in mig, det kan nog vara en bra idé har jag fått höra), har typ fem viktiga samtal att ringa (varav... två, bör bero på arbetsförmedlingen), jag skulle behöva byta ut hela min garderob för att den har sett exakt likadan ut i fem år (det FINNS inget tråkigare än att handla kläder; eller jo, skor. Jag hatar skor.), jag skulle behöva göra någon sjuk storsortering i mitt rum och jag borde verkligen pallra mig iväg och köpa ett nytt tangentbort + en ny datormus. Häromdagen försökte jag försvara mig för min mamma med att tonåringar brukar ha det virrigt om sig - sen kom jag på att jag inte är tonåring längre. Typiskt.
 
 
 
   För att tala om något som ni kanske är intresserade av så håller jag på och finslipar bloggdesignen, men jag har några element som inte riktigt fungerar som jag vill ha dem - kommer jobba vidare på det. Men i menyn till vänster finns nu små knappar med länkar till Insta, Fb, YT, Bloglovin' och min mejl. Länkar till några av dessa medier finns som alltid också i menyn högst upp, i dropdown-listan under mitt namn.
   Dock känner jag just nu att jag är supertagg på att pyssla med bloggdesign - och jag är nöjd med min egen, jag vill inte ändra på den särskilt mycket. Är det någon därute som skulle vilja ha lite hjälp att slipa på en design, byta ut färger/bilder eller något åt det hållet? Skulle tycka det vore så himla kul att ha en design att mixtra med, hehe...
   Om ni undrar vad jag har gjort tidigare så har jag kodat element på både Siris och Myras bloggar samt hjälpt flera SSO-bloggare med att få till deras designer - sen har jag självklart pusslat ihop min egen design av två olika grunddesigner + en massa extra koder jag har anpassat till mig.
   Nejmen om det är av intresse kan ni langa iväg ett mejl, adressen är som alltid esmesilverforce@hotmail.com.
Oooh så mycket information!

   Eller så jättemycket var det väl inte, men allt som sades var grejer som är bra att veta och jag måste dyka in i Wikin... Jag skulle allt behöva ha två datorer, en att spela på och en bredvid där jag kan skriva in Wiki-grejerna i realtid för det suger att gå igenom en massa Frapsbilder i efterhand för att se exakt vad som hände... För visst går det fortfarande inte att ha SSO i fönsterläge? Det är ju helt värdelöst att minimera spelet för att skriva, för jag glömmer allt sekunden som spelet inte är framför mig...
 
   För er som än inte har gjort dagens uppdrag:
 
 
   Jag tyckte det var riktigt roligt att få veta mer om Jorviks flagga. Jag har tänkt över den förut, men har kommit fram till "nejmen det är en harpa, nån kanske gillar musik eller något idk" och sen glömt bort den helt. Superbra att vi nu vet varför den ser ut som den gör! Men var det verkligen så att Aideens ljus nu blev omdöpt till Jors Flamma? Jor kom väl till Jorvik ett bra tag efter Aideen, eller vad är det som pågår? I'm confused.
 
   Jag har aldrig riktigt gillat Lisa för att hon har verkat lite opersonlig, och jag tycker att hon verkade göra ett personlighetshopp mellan de här uppdragen och de förra uppdragen. I förra uppdragen var hon bara superåzum, här var hon lite... som hon försökte smita undan sitt ansvar och skämta bort något så viktigt som det stackars urträdet. Jag tycker synd om Sovande Änkan!
 
 
 
   Morgondagen bringar Jorvik City, men till vilken grad vet endast de som har sovit över. Jag har fått en hint och tänker därför inte hoppas på för mycket, men morgondagen lär nog bli spännande i vilket fall.
 
   Den som ger ut minsta lilla spoiler nu åker på en propp, jag vill inte veta något alls mer än jag redan hört innan jag har hunnit spela igenom morgondagens uppdrag...
Spam

   Medan jag väntar på att servern ska öppna kan jag lika gärna börja spamma bilder från Horse Life. Syns det att jag diggar dressyrsadlarna, hehe?
 
 
 
 
 
 
 
 
   Måste ju nämna att min skäckfärgade starthäst i spelet heter Misty!
YES!

   Jag som varit nervös över att jag skulle vara bortrest då det kom nya huvuduppdrag... HALLELUJAH!
 
Kan du och Lisa hjälpa Den sovande änkan?
Hästliv

   Screen från Horse Life 2 ~
Andra spel

   Jag har inte ens loggat in på SSO på flera dagar tror jag! Har lagt ner tid på mycket annat, i synnerhet andra spel. Jag provade t.o.m. att installera ett av mina äldsta datorspel på min nya dator (i detta fall var det ett uråldrigt Barbie-spel), vilket chockerande nog fungerade jättebra! (Fast tyvärr funkade inte Fraps i spelet - blast!)
 
   Idag har jag mest spelar Horse Life 2. Det funkar inte riktigt - det är något med laddningstiderna som hänger sig, så jag måste minimera spelet och dra upp det igen väldigt ofta för att kunna ta mig framåt i spelet. Just nu tänkte jag att jag ska spela igenom hela spelet så att jag har tillgång till fler hästar, och sen kanske jag kan göra en review av spelet som läggs upp på YouTube? Dock kan det ta lååång tid, för jag vet som tidigare konstaterat inte hur min höst ser ut.
   Hur som - oavsett hur tradigt Horse Life kan bli om man sträckspelar det så är det ett oerhört vackert spel.
 
   Helt oredigerad bild - inte illa va?
Star Stable: Sommarryttaren ~ Full Ride Through

 
...klar

   Jag håller just nu på och sparar de sista de avsnitten i min Ride Through av Sommarryttaren. Känns trist på ett sätt, för det här var sjukt kul, men jag är faktiskt grymt stolt över mig själv som kunde påbörja ett så pass stort projekt och dessutom avsluta det! Jag är jättedålig på att avsluta grejer, det får jag höra jämnt och ständigt, hehe...
 
   Det blir dock inte mina sista videor någonsin, för jag har redan börjat langa upp lite från My Horse And Me 2. Det jag har kvar är de åtta dressyrbanorna, vilka jag dock avskyr, haha... får se när jag pallar med dem. Jag har fått förfrågan på att göra en Ride Through genom Arvet från Rosemond Hill, och det vore verkligen superkul - dock kan jag inte spara spelet på min dator så det innebär att jag måste sträckspela hela spelet, vilket är ganska långt. Får se om det går att lösa, helt enkelt!
 
   Lägger upp kompletta spellistor här då filmerna har sparats, stay tuned!
~

 
Denna dagen - en dag

   Tre nya avsnitt av Sommarryttaren ligger uppe på YouTube och under den senaste timmen har jag hållt på med den här:
 
 
 
 
   Jag fick idag också ett mycket oväntat paket på posten som jag blev oerhört glad över. Nu äger jag alla tolv Jorvik-spel i originalförpackningarna, något som jag faktiskt aldrig trodde skulle hända - tack så otroligt mycket till Fredrik som har hjälpt mig massvis med Star Academy-spelen!
Oväntat bad

   Tänk en strandritt, då man skrittar ner till stranden barbacka, viftar med tårna och sitter och tänker på annat då man låter hästen kliva ner i vattnet. Hästen stannar upp för att plaska i vattnet, men man vill ju ta sig längre ut, så man kortar tyglarna, fortfarande utan att vara riktigt vaken, driver på, hästen rör sig snällt framåt - innan den tvärnitar och skjuter ner huvudet för att dricka av det klara vattnet. Man håller ju förstås kvar i tyglarna och åker per automatik med neråt, ser vattenytan närma sig - men kan man sitta kvar?
 
 
   ~ baserad på en bild då en liten ponny ska smaka på snön och ryttaren som har tittat åt ett annat håll gliiiiider neråt...
Tips på datormöss/tangentbord?

   Då jag köpte min dator fick jag till skänks ett tangentbord och en datormus, men det var billiga varor utan hållbarhet alls. Datormusen har ett glapp i sig så den är oftast typ oanvändbar (ni som har sett mina Ride Through's har säkert hört ett klickande ljud i bakgrunden då jag stannar upp och mixtrar med skrället) och eftersom jag inte är lika fattig som vanligt för tillfället vill jag köpa nytt.
   Har ni tips på tangentbord och datormus i ett pack? Skulle tycka det var skönt att köpa dem tillsammans, men annars köper jag ju var för sig. Söker ett relativt snyggt tangentbord som är skönt att skriva på samt en datornmus som är rätt stor med bra stöd för handen. Säg jättegärna till om ni tror ni känner till något, alternativt vet någon sida där man kan leta alternativ! (Cdon.com var inte till mycket hjälp tyckte jag, heh)
 
   Dessutom vill jag gärna ha lite tips från er gällande en annan sak. Jag vill jättegärna dela med mig av fler Photoshop-tips, men mitt huvud står helt still. Säg vad ni vill lära er så ser jag till att det kommer nya inlägg i Photoshop-serien under veckan! :)
Uppdaterad Weebly

   Ni kanske minns att jag för ganska länge sedan startade en Weebly-sida bara för att se om det var så idiotenkelt att göra en som jag hade hört. Det var riktigt enkelt, ja, och grymt kul. Jag har nu uppdaterat sidan så att den är up to date med nya bilder och ny info på många sidor. Kika in, vet ja :)
 
   Gå till sidan genom att klicka på bilden!
 
 
Vad är definitionen av "känd"?

   Nej, jag tänker inte starta en ny debatt gällande "säger man känd eller igenkänd" - däremot undrar jag lite var gränsen går mellan känd och okänd.
 
   Jag har förstått att vissa anser mig som en av SSO's mest kända spelare i dagsläget. Jag blir dock förvånad då jag hör det, för då jag väl är inne i spelet är jag som vilken spelare som helst. Jag får random vänförfrågningar ibland (vilket jag antar att alla får, för sådana har jag fått från dagen jag började spela), jag blir inbjuden i grupper där folk kanske frågar "hej vill du gå med i min klubb?" eller säger "hej" och sen inte hörs av något mer etc. etc. Men det är faktiskt sällan, och då menar jag verkligen sällan, som någon reagerar och faktiskt känner igen mig som Esme SIlverforce, inte bara Esmeralda Silverforce. Eftersom jag under 99% av tiden jag spelar spelet är som vilken spelare som helst så ser jag mig ju själv som vilken spelare som helst. Däremot utanför spelet kan man få sig en liten boost, för det är där jag får höra reaktioner på ditten och datten. Men då jag väl spelar - då verkar ingen veta att jag existerar. Det är inget jag klagar över, missförstå mig inte, men då det är så mycket snack om kändisskap hela tiden så tycker jag det är en intressant grej, särskilt då jag har fått höra att många anser mig vara känd. 
 
   Vad tycker ni? Var går gränsen mellan okänd till känd? Vad krävs? Är det antalet besökare på en blogg, antalet visningar på en video eller hur mycket man syns inne i spelet? Jag har inga svar själv, och därför kastar jag istället ut denna fundering. Svara gärna med dina tankar - jag är nyfiken!
 
EDIT: Får känslan av att jag kanske har uttryckt mig klumpigt. Min mening med det hela är ungefär så att många spelare söker kändisskap - men vad innebär det och hur uppnår man det? Och den frågan ställer jag eftersom jag faktiskt inte vet själv :)
Flannagan

   I de två sista avsnitten av min Ride Through genom Vårryttaren hade jag hästen Flannagan.
 
 
   Det här är enligt mig en av de snyggaste hästarna i hela Star Stable-serien - färgen är ju helt underbar!
 
   Har ni någon favorithäst från Star Stable-spelen?
Tack

   Tack för era gratulationer och allt (fick bland annat ett jättefint mejl av Danielle Lightfall och en underbart komponerad dikt av bästa Månisbjörnis) - jag är lika virrig och klantig som jag var igår, trots att man nu inte längre är tonåring, men era glada lyckoönskningar uppskattas verkligen :)
 
   I morgon är jag självklart tillbaka här som vanligt.
 
   Gammal bild från lyckligare dagar - hoppas på mer hästar och mer ridning för min del framöver!
Två decennier

   Idag vandrar jag ut ur tonåren och fyller den läskigt stora siffran 20. Livrädd för framtiden, men någon gång kommer väl allt lösa sig!
 
 
I see fire

   Fick en himla lust att göra en remake på en bild från i november. Gjorde en. Väldigt slarvigt, men jag gillar hur kjolen faller - och trots att den är långt från perfekt har den en charm i sig. Baserad på "Hellfire"-sekvensen från Ringaren i Notre Dame (också där med en Esmeralda, om ni förstår vad jag menar)
 
 
 
   Den gamla bilden: (Klicka på den för att se i stort format)
Tidig födelsedagspresent till mig själv

  Ni som är Life Time Star Rider har nog sett att ni har fått ett mejl med en kod till en snygg jacka i spelet, samt ett erbjudande att köpa 3000 SC för bara 199 kr - erbjudandet var så pass bra att jag köpte en tidig födelsedagspresent till mig själv.
   Det gäller dock bara till på måndag, erbjudandet, så se till att passa på nu!
 
   Jag glider runt på Gigi i spelet, för jag är jättetagg på att göra en redigering baserad på en bild på en av mina kompisar. Jag och mitt kompisgäng fotade ponnyer på ridskolan för ett par år sedan och en av de bilderna är så fantastiskt söt, failad och rolig att jag måste göra en redigering av den. Hoppas att den kommer se vettig ut, haha ^^
 
   Som ni kanske har lagt märke till så har jag btw slutfört Vårryttaren och jag har lagt upp två avsnitt av Sommarryttaren. Har ytterligare två sparade på datorn, men eftersom jag inte kommer kunna spela in något i morgon sparar jag dem till helgen :)
Star Stable: Vårryttaren ~ Full Ride Through

 
Kartor

   Jag har en massa bildmappar med bilder till SSO Wiki, och idag gick jag igenom en där jag hittade de här bilderna. Asså det är ju sjukt hur långt framåt spelet har gått sedan man började spela!
 
 
Denna första karta... jag tror faktiskt att den komma från SSO's Facebook, för jag tror iaf inte att just den här versionen någonsin var i spelet...? Kartan som faktiskt fanns i spelet såg dock väldigt lik ut, men de saker som här är utmärkta med orange prickar fanns inte med i spelet.
 
   Kartan då GåD släpptes...
 
 
   Denna nedre karta är den vi har nu - den fotades bara för några dagar sedan så den är helt up to date.
 
   Jag tycker det är intressant att "South New Jorvik County" har tagits bort från kartans övre vänstra hörn. Undrar varför?
   Sen tycker jag det är riktigt kul att se hur Skördebygden har uppdaterats genom dessa tre kartor också!
Kaxig piaff

   Klart att dressyrryttaren Esme kan rida en snygg piaff på sin andra halva Ash enhandat!
 
 
 
   How it's made:
 
 
Dagens Photoshop

   Stackars Ash hamnar ofta i skymundan i skuggan till mina lite nyare hästar, så nu är det allt hans tur! Hade först tänkt ta Poppy faktiskt, men hon var på Hästön och jag var för lat för att hämta hem henne, haha...
 
 
 
 
Ugh

   Jag har så pass dåligt internet att det skulle ta ca 20 timmar att ladda upp ett nytt avsnitt av Vårryttaren på YouTube, vilket suger. I vanliga fall tar det ca 15 minuter... men jag räknar med att få hjälp med uppkopplingen åtminstone till i morgon.
 
   Jag har faktiskt börjat på en ny bildredigering som jag spelar in precis som med den jag gjorde på Clark. Vet inte när jag pallar göra klart den, men jag räknar med att allt på bilden ska spelas in. Egentligen har jag ju en massa viktigare grejer att ta tag i, men jag flyr in i datorns förlorade värld medan jag fortfarande kan...
Vinnarbild

   Igår annonserade jag ut min första Instagramtävling någonsin, då jag skulle välja en vinnare som fick en bild på sin SSO-häst. Denna bild blev till just för att jag ville ta mig av den spännande färgen, och hästen tillhör @catherinediamondnight!
 
 
Internetkrångel

   I morse vaknade jag med ett brak klockan fem, då ett gigantiskt åskoväder ståtade utanför mitt fönster. Jag har ju åkt runt lite i Sverige under sommaren och jag har missat allt regn hela tiden, så jag har inte sett regn sedan i juni - så jag är tacksam över att det regnade så pass mycket att det faktiskt är svalt ute idag. Dock hade jag åskan precis över mig; jag är inte alls rädd för åskan, men det var faktiskt lite obehagligt att åtminstone fem blixtar slog ner inom en kilometer från mig på bara femton minuter. Åskan dånade så högt så det fanns ju inte heller en chans att få somna om...
   Om jag nu ska sluta prata åska så måste jag ändå nämna att en av dessa fem blixtar sabbade vårt internet. Som tur är har vi en liten Telenordosa som jag har kopplat in till datorn, så jag överlever ändå.
 
 
   Kan utlova minst två avsnitt av Vårryttaren idag, och de två ligger på ca 20 min var. Har planer på en bildredigering som jag kanske spelar in också, måste bara bestämma mig om jag ska använda Ash eller Poppy till den (+ att jag måste fota bilder till det...). Har också en liten Instagramtävling för utländska spelare, där de kan vinna en målad bild på en av sina SSO-hästar. Valde att ha den endast för icke-svenskar, eftersom det faktiskt bara är svenskar som fått bilder av mig.
 
   Jag har lust att rota runt i SSL's spelfiler också - skulle vilja testa att byta ut Starshine mot Meteor!
 
 
   ...btw är jag nästan lite förvånad över att någon aldrig reagerar på att jag har en sån total avsaknat på ett liv så att jag faktiskt har tid att göra allt det här. Jag är iaf förundrad själv över all den tid jag har över.
Travtur

 
Spring ut i natten och skrik

 
 
 
 
 
 
   Jag vill säga en sak - och det är att jag blir riktigt ledsen då folk stjäl mina bilder och påstår att det är deras egna. Oavsett om det är en redigerad bild eller en jag bara fotat - det gör ont i själen. ALLA får låna mina bilder så länge som det fortfarande nämns att det är jag som äger bilden, men det är faktiskt inte okej att plocka på sig bilder och säga "nejmen de här är mina".
   Känns som att jag borde börja vattenmärka alla bilder rakt över motivet, och det vore så himla trist - dock så blir man nästan grinfärdig då någon bara tar ens saker.
Färdig med dagens projekt

   Den sista videon då jag visar hur jag gör kommer upp om en stund.
 
   Måste säga att jag är sjukt nöjd med hur det här blev! Jag har alltid så dåligt tålamod i slutet av de här projekten, men fasen vad stolt man är över sig själv ibland ändå :D
 
 
   Jag som är totalt insnöad på Perfect Sit-träns var förstås tvungen att ge Clark ett High Jump Revolution med fårskinnspadd, hehe...
 
EDIT:
 
 
Puh!

   Jag verkar ha fått en lösning till mitt Wiki-problem, glad att ha fått respons så snabbt! Men jag tar gärna in fler Admins, för någon måste hålla skeppet uppe medan Esme ugglar på en hästgård mitt ute i ingenstans :)
 
   Idag är det ju onsdag, något som jag hade missat helt och hållet. Jag har spelat igenom de nya uppdragen och hade faktiskt rätt kul åt dem - men jag förstår inte för allt i världen varför Ydris får sig en hästtransport? Jag fattar ju att det är för att man ska kunna rida från Wolf Hell Inn och direkt kunna transportera sig vidare i Silverglade, men jag trodde att SSO-teamet med mening hade gjort det lite "jobbigt" att ta sig mellan områdena (det var nämligen det jag fick höra på SSO-kontoret i våras) - men aja. Jag använder ju inte transporterna själv, men jag antar att det finns folk som blir glada över det här?
   Jag hoppas dock att transporten kan ha något att göra med kommande uppdrag, för med tanke på hur olika områden har uppdaterats i spelet på sistone känns det som att något är på gång. Är bara liiiite orolig gällande när uppdragen väl kommer, eftersom jag är jättetagg på fortsättning av huvuduppdrag och om jag flyttar i höst... heh.
 
   Åh btw, här har ni en video.
 
Sökes: Medarbetare till Jorvikipedia

   Jag inser redan nu att Jorvikipedia kommer lida till hösten, då jag inte kommer ha samma tillgång till dator som jag har nu. Jag har nu under sommaren inte orken att ta tag i Wikin, eftersom det finns så mycket annat jag också vill göra. Dessutom har jag just nu bara en annan Admin på Jorvikipedia och det fungerar inte i längden.
 
   Jag söker:
   Dig som har bra koll på vad som händer i SSO och kan vaka över Jorvikipedia. Du ska vara vänlig och visa andra respekt, men du måste också ha pondus och kunna säga ifrån om du ser något som inte stämmer på Wikin.
 
   Något jag verkligen vill lyfta fram är det att man som Admin aldrig behöver redigera mer än vad man vill. Wikin ska vara något roligt, men jag har ett par krav jag måste hålla på den här gången.
 
   Du ska:
 • Kunna lägga in onsdagsuppdateringarna på både svenska och engelska versionen av Jorvikipedia vid behov
 • Åtminstone någon gång i veckan titta över Wikins senaste ändringar och se till så att inget felaktigt har lagts till/motverka spam och förstörelse
   Helst önskar jag att du kan vara aktiv på både svenska och engelska Jorvikipedia (som ni ser ovan så har jag inga stora krav). Om du vill redigera sidor eller utöka Wikin på annat sätt får du självklart göra det, men ovanstående två punkter är de som krisar mest. Du behöver alltså inte gå in på Wikin mer än en gång i veckan om du inte vill.
 
   Är du intresserad? Skicka mig ett mejl på esmesilverforce@hotmail.com, berätta kort om varför du tror att du är rätt person för jobbet och håll tummarna :)
Eftersom jag inte har något liv -

 
På allmän förfrågan ~

 
Funderar på speed paint

   Jag hade tänkt mig att göra någon SSO-redigering som jag kan spela in för att sedan lägga upp på Youtube, så att ni ser hur jag redigerar. Funderar dock på vilket program som är bäst att spela in med - jag har gratisversionen av Bandicam och pro-versionen av Fraps, men jag har hört att CamStudio ska vara bra om man vill spela in det man gör i Photoshop? Jag vet inte om Fraps funkar alls, men de där små "hörnsiffrorna" (har tappat ordet gällande vad de egentligen heter) dyker upp då jag har Photoshop uppe...
 
   Har ni något tips på ett bra program för saken?
 
   PS: Del 3 och 4 av Vårryttaren ligger ute nu!
 
 
   EDIT: Har nu testat CamStudio, som inte gjorde mer än att försöka ge mig ett epilepsianfall samt skrämma livet ur mig då det var helt omöjligt att få bort från datorn... aldrig mer! Söker dock fortfarande gratis program att använda för att spela in mina redigeringar.
Vilken häftig!

   Satt och sökte på bilder på nätet för att få inspiration till någon ny redigering och hittade den här bilden. Vilken otroligt cool färg hästen hade!
 
scrim2
   Originallänk med fler bilder genom att klicka på bilden
You are my sunshine, my only sunshine

 
Vinnare nummer 2 - Stephanie Snowhall

   Den andra lotten dragen i utlottningen tillhörde Stephanie Snowhall, som önskade sig en bild på sin ponny Estelle. Jag hoppas du gillar bilden Steff, och hojta till om du vill ha den över mejl!
 
 
En framtid för mig

   På lördag fyller jag tjugo år. Tjugo. Då är jag inte ens tonåring längre - då förväntas jag på riktigt att vara vuxen, veta vad jag vill med mitt liv, veta vart jag vill ta vägen. Nå, har jag allt utplanerat? Självklart inte. Jag är fattig och arbetslös.
 
   Jag har dock en oerhörd trygghet. Då jag var inne i min första depression, då jag var rätt liten, fick jag chansen att åka till en gård en gång i månaden och träffa andra barn som kunde behöva ett bryt i vardagen, och väl på gården fick vi också rida. Jag red på ridskola sedan innan, men den gården har jag stannat på. Jag var på gården en gång i månaden under två års tid, och har sedan dess varit där på sex stycken sommarridläger och jobbat på flera av deras ridläger och jag är i dagsläget en av de mer erfarna lägerledarna de har. Förra sommaren, då jag hade lämnat min ridskola efter lite tumult, fick jag tack vare människorna på den gården möjlighet att jobba hos en ridklubb hemma i mitt område. Den här sommaren fick jag en ny chans - praktik. Så som det ser ut nu kommer jag bo på den hästgården under perioder under hösten, jag vet inte själv under hur långa, och jobba och rida där. Det är en gård jag är van vid och älskar, det är fina hästar jag trivs bra med och det är människor som har lärt mig otroligt mycket under de senaste åtta åren.
   Gården ligger dock en bra bit hemifrån, då det tar ca två timmar att ta sig dit oavsett vilket färdsätt man väljer. Det är en ganska isolerad gård som ligger bokstavligt talat mitt ute i ingenstans, och ni förstår väl vad det innebär. Medan jag är där kan jag inte hålla den här bloggen uppe. Jag har inte ens internet på telefonen då jag är där, om man säger så.
 
   Det här är inte en permanent grej. Jag vill hålla på med hästar, jag kan absolut tänka mig att jobba med hästar, men jag vill egentligen inte bo hemma hos någon annan, som jag kommer göra i och med det här. Hur länge kommer jag ha den här platsen? Jag vet inte om det blir några dagar åt gången, en vecka här och där eller åtta månader i sträck. Grejen är ändå den att det är en fantastisk möjlighet för mig att utveckla min ridning och att lära mig mer om hur det kan gå till då man sköter en hästgård.
   Jag tycker faktiskt att den här bloggen är en grej som gör att jag vill hålla mig hemma. Bloggen är mitt stora intresse i dagsläget. Jag tycker det är så himla kul att skriva här, och det är sjukt kul att få responsen från er läsare. Det här är inget jag vill sluta med och det är något jag kommer fortsätta med så fort jag får tillfälle (typ om man är hemma över några dagar eller något sånt), men det är absolut något som blir lidande av en flytt till den här gården.
   Det är inte heller bara bloggen som blir lidande av det här, utan också Jorvikipedia. Men det är ju så att man får offra saker ibland, och det är ju inte konstigt att jag får offra min datortid för att komma vidare i mitt liv.
 
   Jag är alltså lite splittrad - jag är helt inställd på att spendera tid vid mitt paradis på jorden, men det är lite synd att lämna det jag byggt upp under så pass lång tid väldigt abrupt. Återigen, då jag har chansen kommer jag självklart spela SSO, återvända till bloggen och redigera på Jorvikipedia, men jag kommer inte kunna vara så aktiv som jag har varit under de senaste... snart två åren.
   Det här är alltså det som gäller till hösten, preliminärt. Så som ägaren till ovan nämnda gård brukar säga så betyder det att det är vad som gäller så länge det funkar. Jag vill absolut inte att kommande två veckor ska innebära det sista ni ser av mig - oavsett vad som händer kommer jag resa mig igen och återkomma in i detta fantastiskt härliga community!
 
    Ibland leder livet till nya vägar man aldrig hade kunnat ana skulle finnas där - och ibland, trots alla rädslor, behöver man kasta sig fram över denna nya väg för att upptäcka nya möjligheter; och det är just vad jag gör nu.
Vinnare nummer 1 - Emmy Winterknight

   Första lotten jag drog från utlottningen blev Emmy Winterknight, som önskade sig en bild på hennes arab Wilda. Jag hoppas att du tycker om bilden Emmy, och säg gärna till om du vill ha den över mejl!
 
 
   Jag ska nu dra ytterligare en lott och börja på nästa bild - håll utkik :)
Nämen kolla

   Igång igen! Dock kommer det nog gå lite segare den här gången, då min familj är hemma från semestern och jag därmed inte kommer spela in på kvällar.
 
 
   Vinnarna från veckans utlottning av ritade bilder kommer upp senare idag! ^^
Arenaritt

 
I'm home!

   Känns konstigt att sitta vid datorn efter en veckas hårt stalljobb, men jag är nu hemma i två veckor innan jag åker tillbaka till gården. Dock vet jag inte hur min framtid där kommer se ut - jag kommer berätta mer om den saken i morgon.
 
   Nu ikväll kommer jag sitta med bilderna från veckans utlottning. Ska dra två vinnare och måla porträtt på deras hästar, ska bli riktigt kul :) Men det hela lär ta lite tid, så ni ser inte mer av mig idag. Jag är dock tillbaka och borde vara igång igen på full fart i morgon. Hare bäst!
Photoshop för SSO-spelare - Tips på penslar

   Man kan göra allt möjligt tänkbart med de vanliga standardpenslarna i Photoshop, men med lite roligare eller annorlunda penslar kan fantasin flöda över. Testa olika penslar och låt dig bli inspirerad!
 
   Här har ni länkar till ett antal olika penslar; några som jag själv gärna använder, några som kanske kan väcka nya idéer :) Tänk på att läsa skaparens regler för användning av penslarna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Bild målad med endast blyertspennan och "smeta ut"-verktyget
 
Ponnyplutt

 
Photoshop för SSO-spelare - Måla man, svans och hår

   Bland det populäraste som finns att redigera på sina bilder är man, svans och hår. Det finns miljoner olika tekniker, och ett bra sätt att lära sig kan vara att söka på "how to draw hair" eller "draw hair tutorial" på nätet, för att få fram bilder och videor som kan vara till hjälp.
 
   Det som är allra viktigast innan ni börjar med att måla hår är att ni tar ett nytt lager att måla på. Om ni vill sudda en bit eller ändra en bit så sabbas inte originalbilden. Jag kommer nu visa hur jag oftast gör, och ni får tycka att tekniken är jättebra och ni får tycka att tekniken är jättedålig - men den funkar för mig och det är det viktigaste :)
 
   1. Välj en bild. Jag använder ny en bild som jag visade häromdagen då jag pratade om frisyrer i spelet.
 
   2. Gör ett nytt lager och rita konturen till håret. Detta görs enligt min mening bäst med en rätt liten pensel. Här har jag skissat hur jag har tänkt mig håret. Uppe i vänstra hörnet har jag kluttat ut de färger jag vill använda mig av. (Färgerna ligger förstås på Lager 1, så att jag kan sudda ut dem sen.)
 
   3. Jag fyller i håret. I kanterna på sidan av huvudet drar jag många långa tag med en tunn pensel, för att ge illusionen av ett lite "fluffigare" hår. Akta så att det inte ser ut som en julgran - det kanske är roligt att dra iväg hårtestar åt alla håll, men det ser oftast bara slafsigt ut!
 
   4. Nu kommer jag koppla ett lager till det lagret där jag målade håret. Om ni undrar hur man kopplar lager kan ni titta tillbaka lite i kursen. På detta nya lager kommer jag nu skugga mitt hår. Eftersom det är en väldigt stor yta använder jag en pensel som är till för just hår för att göra min grund. Då jag målar på vanliga bilder från spelet använder jag en helt vanlig runt pensel, storlek nånstans mellan 2-3-4 px på full opacitet (alltså noll genomskinlighet), och drar bara långa streck.
   Penslar för just hår kan ni ladda ner t. ex. HÄR, HÄR och HÄR. Av de tre är de från den sista länken min personliga favorit och det finns förstås många fler sådana här penslar på nätet - bara att googla! Om ni undrar hur man installerar penslar kan ni klicka HÄR.
 
   Om vi återgår till själva bilden så skuggar jag håret med i princip alla färger jag har i min palett uppe i hörnet. Jag drar långa penseltag som följer håret. Vid rötterna i benan blir det mindre, mörka streck för att ge textur. Jag kan lova att mina bilder alltid ser riktigt illa ut i början, men efter en stund med många lager färg blir det till slut bra - och var inte rädd för att börja om på nytt om det blir riktigt dåligt!
 
   5. Nu har jag gett håret textur med olika färger, och avslutat det med att ta en tunn pensel med full opacitet och dragit långa streck för att imitera lite mörker i håret. Jag koppar ett nytt lager ovanpå och gör highlights med ljusa färger. Jag använder fingerverktyget för att smeta ut det ljusa, så att det ger lite liv till håret.
   Halvvägs genom mina highlights...
 
   ...och då de är utsmetade har håret genast mer liv i sig.
 
   Svårare än så behöver man inte göra saken! Självklart fungerar denna teknik som bäst om man har en ritplatta, men om man är duktig kan man lyckas med datormusen också. Vet ni att Juliette Stardawn, som imo är en av de duktigaste redigerarna i vårt community, har redigerat massvis med bilder på hennes blogg med endast musplattan på hennes laptop? Så det är fullt möjligt!
 
 
  En sak som dock kan vara väldigt bra att tänka på är att man försöker måla över det hår som redan finns på bilden, om man nu inte kan få det man målar på att smälta in så snyggt som möjligt. Om man målar över allt hår istället för att bara lägga till lite ser det ofta naturligare ut :)
 
   Tänk alltså på:
 • Undvik att ha för många lösa hårstrån i olika längd - det ger intrycket av något slitet och ovårdat.
 • Använd flera olika färger för att få önskad effekt på skuggningen. Var inte rädd för att blanda i både vitt och svart, om du vill ha håret ljusare eller mörkare!
 • Prova att använda penslar av olika storlek och former för att se vad som passar dig bäst.
 • Om du kan använda dig av lager, gör det - det gör processen mycket enklare för dig!
   Lycka till :)
~

 
Spellistor med färdiga klipp

   Tänk att jag är färdig med alla Jorvik-spel förutom två? Då jag kommer hem igen ska jag börja med Vårryttaren, och sen är det bara Sommarryttaren... galet hur effektiv man råkade vara under de två veckor jag var hemma sist!
 
   Här har ni iaf kompletta spellistor på de spel som jag har hunnit täcka än så länge!
 
 
   Starshine Legacy Episod 1-4 ~ ca 6 timmar
 
 
 
    Star Academy, del 1-4 ~ ca. 5 timmar
 
 
 
    Star Stable: Höstryttaren ~ ca. 4 timmar
 
 
 
    Star Stable: Vinterryttaren ~ ca. 3 timmar
 
Ris och ros - Araberna

 
   Dessa vackra hästar har bara funnits i spelet sedan i December, men känns redan som en självklar del av SSO.
 
 
+
   + Araberna har en helt egen kroppsform
   + De finns i många olika färger
   + De har snygga man- och svansalternativ
   + De har luftiga gångarter, i synnerhet traven och den korta galoppen
   + Araberna var mycket efterlängtade av många spelare och nu ses dessa vackra varelser väldigt ofta runt om i Jorvik
 
-
   - Araberna blir väldigt "baktunga" då de rör sig fort, bakdelen sjunker ner väldigt mycket och det kan se konstigt ut
   - Det finns endast tre man- och svansalternativ till hästarna, och svansarna ser nästan exakt likadana ut
   - Vissa tycker att hästens gångarter överlag är väldigt fula
   - Vissa stora schabrak med mönster ser lite hoptryckta ut på araben
   - Arabens hals kan se väldigt smal och konstig ut ur vissa vinklar då hästen har knoppar
Skogstur

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.