Chrome Pointer

Photoshop för SSO-spelare - Måla man, svans och hår

   Bland det populäraste som finns att redigera på sina bilder är man, svans och hår. Det finns miljoner olika tekniker, och ett bra sätt att lära sig kan vara att söka på "how to draw hair" eller "draw hair tutorial" på nätet, för att få fram bilder och videor som kan vara till hjälp.
 
   Det som är allra viktigast innan ni börjar med att måla hår är att ni tar ett nytt lager att måla på. Om ni vill sudda en bit eller ändra en bit så sabbas inte originalbilden. Jag kommer nu visa hur jag oftast gör, och ni får tycka att tekniken är jättebra och ni får tycka att tekniken är jättedålig - men den funkar för mig och det är det viktigaste :)
 
   1. Välj en bild. Jag använder ny en bild som jag visade häromdagen då jag pratade om frisyrer i spelet.
 
   2. Gör ett nytt lager och rita konturen till håret. Detta görs enligt min mening bäst med en rätt liten pensel. Här har jag skissat hur jag har tänkt mig håret. Uppe i vänstra hörnet har jag kluttat ut de färger jag vill använda mig av. (Färgerna ligger förstås på Lager 1, så att jag kan sudda ut dem sen.)
 
   3. Jag fyller i håret. I kanterna på sidan av huvudet drar jag många långa tag med en tunn pensel, för att ge illusionen av ett lite "fluffigare" hår. Akta så att det inte ser ut som en julgran - det kanske är roligt att dra iväg hårtestar åt alla håll, men det ser oftast bara slafsigt ut!
 
   4. Nu kommer jag koppla ett lager till det lagret där jag målade håret. Om ni undrar hur man kopplar lager kan ni titta tillbaka lite i kursen. På detta nya lager kommer jag nu skugga mitt hår. Eftersom det är en väldigt stor yta använder jag en pensel som är till för just hår för att göra min grund. Då jag målar på vanliga bilder från spelet använder jag en helt vanlig runt pensel, storlek nånstans mellan 2-3-4 px på full opacitet (alltså noll genomskinlighet), och drar bara långa streck.
   Penslar för just hår kan ni ladda ner t. ex. HÄR, HÄR och HÄR. Av de tre är de från den sista länken min personliga favorit och det finns förstås många fler sådana här penslar på nätet - bara att googla! Om ni undrar hur man installerar penslar kan ni klicka HÄR.
 
   Om vi återgår till själva bilden så skuggar jag håret med i princip alla färger jag har i min palett uppe i hörnet. Jag drar långa penseltag som följer håret. Vid rötterna i benan blir det mindre, mörka streck för att ge textur. Jag kan lova att mina bilder alltid ser riktigt illa ut i början, men efter en stund med många lager färg blir det till slut bra - och var inte rädd för att börja om på nytt om det blir riktigt dåligt!
 
   5. Nu har jag gett håret textur med olika färger, och avslutat det med att ta en tunn pensel med full opacitet och dragit långa streck för att imitera lite mörker i håret. Jag koppar ett nytt lager ovanpå och gör highlights med ljusa färger. Jag använder fingerverktyget för att smeta ut det ljusa, så att det ger lite liv till håret.
   Halvvägs genom mina highlights...
 
   ...och då de är utsmetade har håret genast mer liv i sig.
 
   Svårare än så behöver man inte göra saken! Självklart fungerar denna teknik som bäst om man har en ritplatta, men om man är duktig kan man lyckas med datormusen också. Vet ni att Juliette Stardawn, som imo är en av de duktigaste redigerarna i vårt community, har redigerat massvis med bilder på hennes blogg med endast musplattan på hennes laptop? Så det är fullt möjligt!
 
 
  En sak som dock kan vara väldigt bra att tänka på är att man försöker måla över det hår som redan finns på bilden, om man nu inte kan få det man målar på att smälta in så snyggt som möjligt. Om man målar över allt hår istället för att bara lägga till lite ser det ofta naturligare ut :)
 
   Tänk alltså på:
  • Undvik att ha för många lösa hårstrån i olika längd - det ger intrycket av något slitet och ovårdat.
  • Använd flera olika färger för att få önskad effekt på skuggningen. Var inte rädd för att blanda i både vitt och svart, om du vill ha håret ljusare eller mörkare!
  • Prova att använda penslar av olika storlek och former för att se vad som passar dig bäst.
  • Om du kan använda dig av lager, gör det - det gör processen mycket enklare för dig!
   Lycka till :)


Esmeralda Slowvalley

Heej!Jag vill Järna också börja redigera bilder och så. Men problemet är att jag vet inte om det är typ en app eller så. Isf vad heter det du redigerar med?

Mvh: Esmeralda "Esmy" Slowvalley <3

Svar: Såvitt jag vet är en app en applikation på en mobiltelefon/surfplatta. Jag använder ett program som heter Photoshop.
Esmeralda Silverforce

Cassandra Watersmith

När man ser dig göra det så ser det så ser det så himla lätt ut, och nu när jag testar med min nya ritplatta så är det skitsvårt! Dags att börja öva för mig haha...

Svar: Haha det tog lååång tid innan jag kunde vänja mig vid plattan! Kan säga att jag kan fortfarande, nästan tio år senare, inte ha plattan på ett skrivbord, utan jag MÅSTE ha plattan i knäet för att kunna göra något alls ;)
Esmeralda Silverforce

Haley Icestorm

Hej!
När jag läser på b.l.a din kurs hur man ritar och målar så nämns det en skrivplatta. Många använder det och om jag använder musen ser det bara ut som en enda röra. Så jag undrar om du vet vart man kan få ta tag i en sådan skrivplatta?

Det skulle hjälpa mig så mycket!❤️
MVH Haley

Svar: Mitt bästa tips är att Googla efter RITplattor!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.