Chrome Pointer

Året 2013 - vad hände här?

   Jag hade egentligen inte tänkt göra något sånt här, men det blev så ändå. Mähä.
 
   Favoritbild:
   Det här är verkligen min favoritbild. Jag har lagt till extra stjärnor på bilden, men annars är den helt oredigerad. Jag tycker den är fantastiskt vacker, älskar den ♥
 
 
   Något jag har målat:
   Jag kom ju inte igång med mina målerier förrän mot slutet av året. Den här är verkligen jätteslarvig, jag bara hafsade över den, men jag tycker verkligen om den.
 
 
   Något som representerar mig:
   Jag tycker verkligen så otroligt mycket om den här. Det här är inte Esme, det är jag. Jag älskar att sjunga, men kan inte hålla en ton om den så ska rädda mitt liv. Dessutom är låten Welcome Christmas helt underbar, jag har gått runt och ylat på den under hela december månad.
 
 
   Ett inlägg jag vill lyfta fram:
   Vet ni hur svårt det här är? Under det här året, bara det här året, har jag skrivit över 1480 inlägg. Inser ni hur mycket det är? Jag kan omöjligen välja något av så många inlägg. Det jag kan säga är ändå att jag är stolt över det jag har skrivit, och om jag tycker att ni ska läsa något så är det mina lite längre, analyserande inlägg. De tycker jag att jag har lyckats allra bäst med.
 
 
   Den största glädjen:
   Hästfunktionen har gjort sitt intåg i SSO, och vi har sett så mycket vackra ting med både hästar och nya miljöer. SSO's utveckling har varit min stora glädje under det här året.
 
 
   Mina verk:
  Det här året har så mycket hänt. Jag har gått från en liten blogg med två läsare om dagen till en av SSO's lite större bloggar, med ungefär 180 läsare per dag. Att 180 människor dagligen tar sig tiden att läsa det jag skriver är helt makalöst. Jag har drivit fram en Wiki. Jag har startat upp två hemsidor, som otroligt nog har dräglig statistik trots aningen sporadisk uppdatering från min sida. Jag har börjat måla igen, något som jag inte kunnat göra sedan jag blev deprimerad. Jag har lärt mig bildredigering. Jag har orkat fortsätta med webbdesignen jag lade av med vid depressionens början och känner att jag växer med den hela tiden. Estetiskt sett är jag en ny människa.
 
 
   En sak jag vill ändra 2014:
   Jag vill våga vara lite modigare och säga ifrån mer i spelets chatt än jag gör. Det händer att jag hoppar in och ryter ifrån då saker spårar ur (som häromveckan då en flicka skrev "gå och dö" till en annan och jag spunkade sönder totalt), men jag vill våga säga till då det går över gränsen.
 
 
   Monokerus.blogg.se/sso vs. Monokerus.se
   I november uppgraderade jag bloggen till PRO, och med det köpte jag ett domännamn. Jag vet inte om inläggen har blivit så mycket bättre sedan dess, men det känns som att mina bilder magiskt blev snäppet bättre efter den dagen. Så länge som jag fortfarande finns inom SSO är det Monokerus.se som är jag, så är det bara.
 
 
   2013 har varit ett, ursäkta, riktigt jävla skitår. Det enda som gjort det drägligt är några få lyckliga stunder IRL kombinerat med SSO, som numera är mitt enda riktiga intresse. Om det är något jag är glad över är det de stunder jag haft i det här communityt och jag hoppas på att kunna fortsätta här länge, tillsammans med er.
   I morgon är det ett nytt år, nya tider. Siri Moonbear inleder det nya året med ett gästinlägg här efter att hon vann min senaste tävling, jag tycker det är en alldeles utmärkt början :) Ta hand om er över natten, råka inte ut för kaos, få inte fyrverkerier på er (jag fick en del av en pjäs på axeln ett år då jag var lite mindre, inte att rekomendera) så ses vi år 2014 :)
 
   Tack för det här året, underbaringar! ♥




Lär dig webbdesign - Vad ska vara var?

   Vi säger nu att jag är inne i kodmallen till min huvudsida. Jag behöver ändra där det står "Om mig" i menyn till höger, för informationen stämmer inte längre.
   Vissa designer man laddar ner har en metalänk, en intern länk, som kopplas till just "Om mig" så att det man har skrivit i bloggens information under "Inställningar" hamnar där. Om det finns en sådan är det väl rätt trevligt, det är enkelt och man slipper gå in i kodmallen. Alla designer har det dock inte så - allt som står i mina sidomenyer är inskrivet för hand i varje kodmall. Så gillar jag att ha det, helt enkelt.
 
   Det gäller nu att veta vad man ska leta efter. Jag ser att över texten "Om mig", där jag har skrivit om mig själv (rosa cirkel), finns en <img>-tagg (min profilbild, blå cirkel), en rubrik som heter "OM MIG" i versaler (grön cirkel) samt en till <img>-tagg - den lilla blå blomman (gul cirkel).
 
   Jag ser alltså direkt vad jag ska leta efter, vilket gör det hela mycket lättare. Om ni har en sidomeny i era designer, gör samma sak. Försök se vad ni ska leta efter.
 
   Vi kan nu gå snäppet djupare. Om jag undrar hur en hemsidas eller bloggs kodmall ser ut kan jag se det direkt (och det är superpraktiskt, man kan lära sig myckt från det). Högerklicka någonstans här på bloggen och välj "Visa sidkälla" eller vad er webbläsare har för egen version. Det borde vara något liknande oavsett om ni kör i Chrome, Firefox eller IE.
   Det nya fönstret som poppar upp är en förenklad version av min kodmall. Allra högst upp har vi de superviktiga koderna som gör att det här faktiskt är en internetsida (om vi tar det lite luddigt), under dem finns koden för den pil ni har som datamus på bloggen.
   Om ni bläddrar ner lite kommer ni hitta min "om mig"-text. Titta lite hur det ser ut bland koderna, bara läs. Fundera över vad som gör vad. Om ni hittar en kod ni inte förstår, prova att "försvenska" ordet, se om det går att översätta till svenska. Det brukar lösa många problem ^^
   EDIT: Ni som använder Mozilla Firefox kan ladda ner Firebug för att lättare hitta element på hemsidan. Googla på saken så hittar ni!
 
   Ni kan visa sidkällor på i princip alla hemsidor som finns. Ibland ger det inte så mycket - jag har mycket kodning i mina kodmallar, så man ser rätt mycket hos mig. Det är dock rätt klokt att se hur olika designer är uppbyggda, vad som ligger högst upp, vad som ligger längst ner, allt vad det nu är.
   Tänk på att sidkällan är förenklad. Ni kan inte se hur CSS:en ser ut genom att titta på sidkällan.
 
   Om ni vill ha information om t ex era hästar i den här menyn är det alltså i kodmallen man fixar det. Jag råder er dock att hellre ha länkar till era hästar än att skriva en hel roman med information i menyn - menyn kan bli jättelång och de flesta av era läsare kommer ändå inte orka bry sig om att läsa det. Menyn blir bara klumpig. Tänk därför efter innan ni skriver in jättelång information!




Felstavningar

   Jag har tydligen ett namn som många har svårt att stava. Det har faktiskt hänt väääldigt många gånger i chatten att jag har sett spännande variationer på Esmeralda - Emeranda, Emersadla, Emersalda, Emerandla, Emserand (jag skojar inte), Emerauld - asså jag fattar om någon bokstav hamnar på fel ställe om man skriver fort, men seriöst, haha? Notera att "s"et i namnet lätt försvinner iväg också, urmysko.
   Det är typ då man nästan skulle vilja registrera Esme som officiellt spelnamn, bara så att folk faktiskt ser vad jag heter x)
 
   Jag har btw tänkt lite på det - om man skulle kunna registrera egna smeknamn på sig själv. Ett per skalle så att det inte skulle bli urmysko. Dock skulle ju det vara helt ohållbart - skulle sluta med att folk har samma smeknamn till samma efternamn (personligen känner jag bara till en "syster" med samma efternamn som mig, men många efternamn är ju lite vanligare), man skulle kunna smyga in lite mer opassande namn osv osv.
 
   Nejmen jag vet inte om jag borde skratta eller gråta då jag ser de här allra värsta felstavningarna. Minns ni den där tjejen som attackerade mig på Facebook för ett tag sedan? Hon skrev någon totalt urmysko stavning hon också, det var då jag faktiskt började tänka på saken xP




Något jag inte hade tänkt på

   För några veckor sedan utökade jag mina hästars info i kategorin "Mina hästar", med deras namnbetydelser. Och det var ett namn jag faktiskt inte hade koll på själv - Jag googlade på "Freya" för att se vad det namnet egentligen betyder. Jag valde det ju för jag tycker det är ett vackert och charmigt namn.
   Och vad betyder det om inte "Härskarinna"? Jag har ju en sån slumpartad tur med mina namn så det är inte klokt! Esmeralda Silverforce direktöversätts till "Lysande silverkraft", vilket jag tycker är helt fantastiskt med tanke på Aideens ljus. Och det var ju också en slump, det hade jag inte en aning om förrän jag hade spelat ett tag!
 
 
   Nu har jag ju en massa hästnamn planerade redan, men om det dyker upp fler spontana fall får man väl hoppas att jag har samma tur med dem ^^




Smarta verktyg till din blogg

   Jag har fått både mejl samt frågor i spelet om det här, så jag tänkte dela med mig av olika "verktyg" som jag använder :)
 
   Pollcode.com är det jag alltid använder då jag startar omröstningar. Gratis samt väldigt lätt att använda :)
 
   Web.stagram.com använder jag för att visa mina senaste Instagrambilder i den högra menyn. Om man har koll på var man vill ha verktyget samt vet hur mycket utrymme man kan använda (vilket jag inte visste, vilket gav mig en massa problem medan jag testade funktionen, fail) så är det lätt och enkelt att använda. Prova på en testblogg först!
 
   SCM Player är för musiken jag har på bloggen. Superlätt att använda och sätta in på bloggen. Om ni vill använda er av den råder jag er starkt att INTE ha på autoplay. Då jag för första gången startade en lista förstod jag inte vad det innebar och därför startade musik så fort som man kom in på bloggen. Det är mycket bättre att ge läsarna valet att själva sätta på musiken - det är inte så roligt om man har många flikar uppe och desperat försöker stänga av ovälkommen musik.
 
   För min translatebar i menyn till vänster använder jag Google Translate. Googla på typ "Google translate for blog" så borde ni hitta rätt ^^
 
   För pilen som finns i nedre högra hörnet som man kan klicka på för att scrolla uppför sidan, gå till DEN HÄR LÄNKEN. Det går att lägga in egna färger istället för den vanliga svarta och det bör väl gå att ha en bild istället också. Jag har valt att inte lägga tid på det själv, eftersom jag inte tycker det är så viktigt ;)
 
   Förutom det har jag bara en länk till Bloglovin', ni som använder er av Bloglovin' kan fixa länkar via era egna konton. Man kan byta ut bilden själv, gäller bara att man har en egen bildkod! (Bilden jag har är en gratisbild som gjordes av April Starwood för ett antal månader sedan.)




Lusten sinar lite

 
   Jag får be lite om ursäkt, faktiskt. Julens uppdatering har inte handlat mycket om SSO. Just nu kämpar jag egentligen bara med Arwens levling, och mer än så händer inte i spelet. Eller jo, klubbchatten är lite mer aktiv sedan Guardians utökades med ytterligare två medlemmar. Det är riktigt trevligt :) Utanför spelet har jag "Lär dig webbdesign" - jag har inte hört mycket från er, men jag hoppas att avsnitten är till hjälp. Väntar dessutom fortfarande på mina The Sims-spel som jag beställde i torsdags... Ugh.
   Sent ikväll kommer det upp en slags mindre sammanfattning om mitt år här på bloggen och på SSO, jag hoppas åtminstone att det blir lite intressant för er :)




Följ solen under dess resa

 




En grej jag hoppas på - profilblad

   Ni vet då man klickar på en annan spelare, och deras namn, nivå samt häst dyker upp på skärmen? Jag skulle tycka det var riktigt nice om man kunde gå steget längre. Om man klickar på ikonen med spelarens namn kommer ju alternativen upp som följande:
   Om det också kom upp typ "Profil" eller något sånt - tänk er som då man läser sin egen klubbinformation. Eftersom SSO är mycket för att skydda sina användares identitet så bör man väl inte kunna visa för mycket, men jag kan väl tänka mig att det för mig kunde se ut typ såhär:
 
Namn: Esmeralda Silverforce
Ålder: 19
Nivå: 15
Hemstall: Jorvikstallet
Klubbledare i Night Guards (ersätts förstås mot sin egen titel i sin egen klubb)
Antal hästar: 8
Antal samlade stjärnor: 64 (Jag har inte pallat hämta den sista även fast jag typ vet var den är, haha)
 
   Nejmen jag skulle verkligen tycka att något sånt vore lite trevligt. Man får ju inget grepp alls om andra spelare bara genom att se deras namn, nivå samt en av deras hästar. Att man kanske inte kan skriva egna presentationer, det kan jag väl ta - spelet är ju väldigt skyddat, vilket är både bra och dåligt. Mestadels bra, tycker jag nog. Men i ett sådant här profilblad röjs ju ingen mer personlig information än min ålder, allt annat är ju fortfarande skyddat.
   I en drömvärld skulle jag väl också vilja kunna skriva i en typ blogglänk i en sådan här profil, så att folk kan titta dit om intresse, men det skulle sabba syftet med att hålla presentationen skyddad. Dessutom kan folk skriva i precis vad som helst i en sådan ruta - jag har faktiskt sett länkar till högst opassande hemsidor i globalchatten vid tillfällen.
 
   Vad skulle ni tycka om en sån här funktion?




Lär dig webbdesign - En rejäl genväg

   Nu har vi pratat om koder, färger, och lite hur man hittar bland koderna. Men vi måste ju ha en design att jobba med.
   På Blogg.se finns många fina gratisdesigner. Man kan ändra på dem, det går alldeles utmärkt. Man kan också ladda ner en bloggdesign på Designadinblogg.se. Det är därifrån jag har fått de designer som jag har. Den jag har just nu har jag omsorgsfullt pusslat ihop av två olika gratisdesigner, + att jag har ändrat storlek och färg på väääldigt mycket. På den sidan går det också att hitta massvis med grejer gällande koder.
   EDIT: Fick nu tips om Bloggdesign.nu, ni kan kika in där också!
 
   Om ni vill ha något att börja med tycker jag att ni ska utgå från en gratis design, och jobba utifrån den. Det är lättast, särskilt om man inte kan så mycket om webbdesign. Man kan lära sig mycket bara av att läsa i koderna också.
   Så testa olika BloggEsse-designer, eller ladda ner någon fin design från Designadinblogg.se, och se vad ni kan ändra i kodningen. Ni kan ändra bilder, ändra färger, ändra storlekar. Testa lite allt möjligt, helt enkelt. Tänk på, om ni laddar ner en design, att det måste finnas fem olika filer - ni ska ju ha en stilmall, en kodmall till huvudsidan, en kodmall till inläggssidan, en kodmall till kategorisidan och en kodmall till arkivsidan. Om det är ZIP-filer som laddas ner måste man packa upp filerna innan man kan använda dem, kom ihåg det!
   Läs dock noggrant på om vad som gäller för var design som ni laddar ner - vissa designskapare vill inte att man ändrar på för mycket, och det är mycket viktigt att respektera!
 
   Det viktiga nu är att ni testar och läser. Ni kommer inte kunna lära er allt av mig, utan ni måste prova er fram :) Ni märker nu att jag inte riktigt ger er saker gratis och berättar exakt var designerna finns på sidan - för nu gäller det att ni är lite vakna.
 
   Lycka till, så kommer nästa del i morgon :)




#ettstarstableföralla

   Ni som hänger på SSO-sidan av Instagram kanske har sett den taggen. "Åh vi måste gå ihop mot mobbningen, tagga det här och visa att ni bryr er!" Bra tanke - helt fel tillvägagångssätt.
 
   Jag kan slå vad med vem som helst om en obegränsad summa pengar att denna tagg inte kommer hjälpa ett dugg. Nu säger jag inte att det här är dåligt, men jag skräms lite över att folk seriöst tror det räcker med det här "Nu sprider vi trygghet i spelet", "Jag står för ett tryggt Star Stable" osv, och sen inte gör mer än kanske Instagrammar någon enstaka taggad bild/skriver något blogginlägg om mobbning. Det hjälper inte. Vad gör det för skillnad? Jo, att det kanske dyker upp ytterligare några spelare som säger "Men åååh vad bra". Och som sedan försvinner efter några timmar. Glömmer att de någonsin ens har sett inlägget.
 
   Det som man faktiskt kan göra är att aktivt jobba mot mobbning och dåligt uppförande i spelet. Våga säga ifrån. Om ni ser någon som skriver något elakt, säg till. Säg att det där inte var okej. Om det fortsätter, anmäl spelaren till support, berätta vad den har gjort och ungefär när det hände och ignorera sedan spelaren. Jag har anmält fler spelare än jag kan räkna för regelbrott mot spelets användarvillkor. Jag har flera gånger sagt till i chatten "stopp, det där är inte okej". Tyvärr har jag ibland vänt bort blicken, och det försöker jag verkligen bättra mig på. För att hjälpa varandra direkt i spelet, det är det vi borde göra. Inte ens hälften av SSO's spelare använder sig av externa medier som Facebook, Instagram och bloggar för att läsa mer om spelet. Jag tror inte ens att hälften av SSO's spelare känner till att den kulturen existerar.
   Att informera utanför spelet - bra. Men det räcker inte. Var aktiv mot mobbning och dåligt uppförande i spelet, våga säga till då någon inte är snäll. Om du själv blir attackerad då, anmäl direkt och ignorera spelaren. Funktionen "Ignorera" är en jättebra grej, använd er av den.
 
   Det var typ det jag hade att säga nu, tack för mig. #esmeout
 
   (PS: Det här är ett sånt inlägg som ni gärna får dela med er av. Inte för att jag tror att det kommer hända, för väldigt få verkar bry sig då såna här viktiga saker faktiskt kommer upp...)




Ytterligare en Arwen

   Kate Seaheart har målat denna jättefina bild på Arwen! Visst är den söt? ^^
 
 
   Tack så mycket Kate!




Den allra vanligaste frågan jag får

   Det finns en fråga som är konstant återkommande, oftast ställs den till mig i spelet. Frågan lyder "Hur gjorde du för att få en stor blogg?". Jag tycker det är en ganska intressant fråga, för besöksmässigt är min blogg inte en av de allra största. Frågan är också intressant pga att det är ju inte jag som bestämmer om min blogg blir populär - det är ni läsare som bestämmer det.
 
   Jag har turen att göra något som jag tycker är roligt samtidigt som det uppskattas av ett hundratal läsare. Det är ganska häftigt. Jag kan dock säga att jag inte har varit särskilt aktiv gällande att locka nya läsare. Som ni vet så avskyr jag bloggreklam i chatten - särskilt då folk klistrar in exakt samma meddelande med ca två minuters mellanrum. ("Nejmen jag spammar inte, jag väntar så att folk hinner skriva lite innan jag skickar igen!" Sorry fellas, fortfarande spam.) Under mina mer än två år i spelet har jag gjort reklam för min blogg i spelet exakt en gång. Lär inte hända igen. Tycker inte att andra spelare ska behöva se min reklam.
   Det som jag aktivt har gjort är att kommentera bloggar. Kommentera intressanta inlägg, kommentera trevliga bilder. Startat en Wiki. Tror dock inte att det är mer än tiotalet människor som verkligen kopplar mig till Wikin ändå. Så jag har inte gjort så mycket. Jag har drivit den här bloggen på ett sätt som jag trivs med och tycker är roligt, och det har uppskattats. Och det är väl så det ska vara? Varför skulle jag bygga ett rykte på spam i globalchatten? Just nu kan jag tänka mig att några extra läsare har tillkommit sedan jag startade Instagram- och Facebookkonton, men det har ju inte riktigt varit ur reklamsynpunkt - det har jag startat för att jag tycker det är kul.
 
   Det finns ingen magisk lösning för att få tusen dagliga besökare på bloggen över en natt. Och... vad gör det för skillnad egentligen? Varför inte göra det här bara för att man själv tycker det är roligt? Jag tycker det här är lika kul nu, med 180 läsare per dag, som jag tyckte då jag hade 10 läsare per dag. Visst är det väl lite extra kul de dagar som det exploderar och massa nya besökare hittar hit och kanske lämnar ett avtryck, men ofta försvinner de lika fort som de kommit. Jag gör helt enkelt det jag gillar, och ibland är det rätt trevligt att höra att ni också gillar det. Det är liksom som en liten extra morot i det hela ^^
 
   Det var väl typ det jag hade att säga om det här ämnet. Jag har inget bra svar mer än att jag har turen att bli uppskattad för det jag gör :)




Stallets anslagstavla

   Detta inlägg önskades av Stefanie Diamondhill.

 
   Ni vet då man ska välja stallhjälp i sitt hemstall? Man går fram till anslagstavlan och väljer antingen stallhjälp eller sortering av hästarna i stallet.
 
   Dock är det två funktioner som än inte är tillgängliga, och det är de båda som ska diskuteras den här gången.
 
   Jag tror att den ena av dessa funktionerna är Hästön. Det känns ganska logiskt att man är inne i sitt stall och där väljer att skicka några djur på semester. Och vi får väl verkligen hoppas att det är en gratis funktion! Vi lägger ut massvis med pengar bara på att köpa hästarna, jag tycker faktiskt att det skulle vara rätt girigt av SSO att sätta ett pris på Hästön i sig. Däremot kan jag kanske tänka mig att om man skickar dit en häst kan man inte hämta hem den på x antal dagar, så att man inte skickar hästar fam och tillbaka bara för att slippa betala mat åt dem.
 
   Den fjärde funktionen är jag dock väldigt osäker på. Det enda som kommer upp i mitt huvud är typ "ett loft för förvaring av mat" eller "möjlighet att gå ut i någon hage med en häst" (vilket jag inte ens tycker känns logiskt, heh). Om vi har riktig tur kanske det är något gällande våra husdjur? Husdjuren var ju något otroligt efterlängtat då de kom runt förra julen (de har inte funnits längre än så), men väldigt många spelare blev väldigt besvikna. Jag tror att de flesta av oss hade tänkt oss någon liten hund som sprang efter hästen medan man red ut i det gröna, men så blev det ju inte.
 
   Så jag gissar att funktion nummer ett är Hästön, men jag har verkligen inte den blekaste om funktion nummer två.
 
   Vad tror ni finns bakom de låsta knapparna?
 
   (PS: Tack för era fina kommentarer om headern!)




Ny header!

   Jag vågar påstå att jag är rätt nöjd, jag tycker den blev riktigt trevlig ^^ Det är kul att se hur jag blir tryggare och tryggare med att rita såna här motiv för varje gång jag försöker, det kan bara bli bättre dessutom ^^
 
   Vad tycker ni om headern? :)




Lär dig webbdesign - Enkla koder

   Vissa koder är verkligen bra att kunna utantill. De som jag visar idag är väldigt grundläggande, och kan kombineras på olika sätt :) Det ni alltid måste komma ihåg är att stänga koderna efter er. Om ni har startat en kod måste ni också slutföra en kod. Här öppnar och stänger jag en mängd olika koder, så att ni ser hur det ser ut.
 
   <b>Fet text</b> - Det här är nog en av de allra vanligaste koderna som finns. "b" står för "Bold".
 
   <i>Kursiv text</i> - Också en väldigt vanlig kod. "i" står för "Italic".
 
   <u>Understruken text</u> - Används inte lika ofta, men är bra att kunna.
 
   <s>Överstruken text</s> - Detsamma här.
 
   <p>En paragraf</p> - Då ni kommer till att koda utanför BloggEsse kommer ni stöta på denna tagg. <p> står för en paragraf, alltså ett stycke. Om man kodar allt "bakom kulisserna", och inte har lyxen att kunna skriva så enkelt som man kan på Blogg.se, behöver man använda sig av denna tag för att avsluta sina stycken.
 
  <br> eller <br /> (INTE båda två, välj en av dem!) - Denna tagg är ensam, den har ingen "kompis" såsom alla andra taggar vi har sett än så länge. Denna tag står för en ny rad, det är alltså samma sak som om ni skulle trycka på Enter.
 
   <hr> - Är också ensam tagg. Om den används i källkodning blir det en linje så som den nedan:

 
 
 
   Det jag kommer göra nu är att råda er att besöka den här länken. W3schools.com har stått för mycket av min designkunskap, även om det ibland blir riktigt krångligt att förstå. Om ni har intresset för att lära er koda - försök hitta så mycket ni bara kan, och slarva inte med läsningen! Häng inte för mycket på vad andra (i detta fallet jag) säger, utan försök hitta själva, googla, prova, vad som helst! På W3schools kan man dessutom testa kodning direkt på sidan, vilket kan vara guld värt ibland.
   EDIT: Fick också tips om ytterligare två sidor, kika in på dem HÄR och HÄR :D
 
   I morgon gäller det lite mer om själva designen än kodningen :)




Slarv och otur

   Igår hade jag tänkt levla. Tror ni att det gick bra? Nä, jag satt istället i evigheter och chattade i klubben och pallade verkligen inte ta tag i levlingen. Loggade ut, gjorde annat och kom på vid två på natten då jag skulle sova att "oj, jag skötte inte om hästarna heller..."
 
   Idag skulle jag en "snabb" sväng över till en bortrest kamrat för att släppa ut hennes undulater en stund. Undulaterna flaxade, satte sig i gardinen och somnade. Jag somnade i soffan. Då jag vaknade igen höll jag på i över en timme att försöka få in fåglarna i buren igen för att jag skulle kunna gå hem. Tror ni det gick bra? Nä, fjäderfäet Tonks (gissa vem han är döpt efter, haha) totalvägrade att hoppa in i buren och det blev ett par sms till hans ägare som hälsade att jag skulle säga åt honom att skärpa till sig. Det gick inte så bra.
   Nu är fåglar inlåsta och matade, och jag behöver inte gå ut mer idag. Hallelujah! Idag ska jag försöka levla seriöst eftersom det bara blev typ fem lopp igår (Arwen är på lvl 12 så egentligen är det väl inte så farligt, men jaja) och jag ska försöka få min nya header färdig! Vore kul att kunna sätta in den så snart som möjligt :)
 
   Nämen jag återkommer, måste hälla i mig lite mat bara.




En till bild

   Igår fick jag den här jättesöta bilden på Freya i mejlen! Avsändaren skrev tyvärr inte med sitt SSO-namn, så jag vet faktiskt inte vem som har målat... Hojta gärna till om det var du som skickade mejlet ^^
 
   EDIT: Det var Sofia Turtlebear som är konstnären :)
 




Sån torka

 
   Jag har jättesvårt att komma på inlägg just nu! Igår kom jag dock på hur man gör för att spela in videor via webbkameran på min dator, så jag satt och pratade högt med datorn i ungefär en timme bara för att testa. Det kändes så otroligt sjukt, men det var lite häftigt också ^^
   Jag känner att jag har inget emot att sitta och vifta framför datorn, men skulle ni tycka det var intressant att se? Då måste jag ju dock ha något att snacka om också, haha...




Nu ger jag mig för idag...

 
   Ni kanske kan gissa att mitt nuvarande projekt innefattar Remus och Gigi... Jag hoppas på att bli färdig i morgon, fast jag har myyycket skuggning kvar! Och skuggning är inte direkt min starka sida, så man får se hur det här slutar xP
 
   Nä, nu ska jag sova.




Jag hade en tanke...

   Igår frågades det om jag någon gång kunde göra typ en video då jag målar/redigerar bilder, och det skulle jag faktiskt gärna göra. Jag har dock också funderat över att någon gång göra en vlogg.
 
   Dock behöver jag er hjälp för något sådant - känner ni till enkla och gratis program som går att använda det det här? Gällande vlogg (om det nu blir någon sådan) så har jag ju en webbkamera, men jag vet verkligen ingenting om inspelning eller hur den används.. Gällande video så vill jag ju då "filma skärmen" medan jag har Photoshop uppe, och det tänkte jag öka hastigheten på - det finns nog inget projekt som jag sitter med i en sittning, och det blir nog roligare för er om det går att se vad som händer på typ tre-fem minuter istället för att sitta i en join.me i x antal timmar där jag inte ens pallar färdigställa det jag håller på med.
 
   Nu ser det här säkert jätteluddigt ut, men jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig xP Så... förslag uppskattas ^^




Recap - SSO under år 2013

   På SSO har det hänt sjuukt mycket saker under 2013. Och jag tänkte ta upp några av de allra största grejerna här, för att få perspektiv på det hela.
 
   Januari
   - Stjärnorna kommer till spelet
   - Träns utan nosgrimma introduceras
   - Två tävlingar öppnas
   - Globalchatten ersätter Stallchatten
 
   Februari
   - Man kan träna sin häst upp till lvl 15
   - GåDC öppnas, samtidigt som MLC stängs tillfälligt eftersom det strulat massor.
 
   Mars
   - Notarien kommer till spelet
   - Det blir möjligt att ta av hästens träns
   - MLC öppnar igen
   - FGC öppnas
   - Cowboybootsen kommer till spelet
 
   April
   - Hästfunktionen kommer till spelet. Tillgängliga hästraser blir Danska varmblod, Engelska fullblod, Morganhästar samt Holländska varmblod.
   - Senare under månaden kommer två Achal Teke-hästar samt tre Moraber
   - Spelaren kan dölja sin hjälm
 
   Maj
   - VDC öppnas
   - Vingårdens trädgård dyker upp, och med den kommer ett nytt lopp
   - Det blir möjligt att köpa hö i tiopack
   - Oldenburgarna kommer till spelet
   - Man kan ha upp till 8 hästar i hemstallet (tidigare gränsen var 6 hästar)
   - FPC öppnas
 
   Juni
   - Hästhårstylisterna kommer till spelet
   - Frieserhästarna kommer till spelet
   - Man kan börja bygga rykte lättare med A.A.E. och ett nytt lopp dyker upp efter att man kommit en bit med uppdragen
 
   Juli
   - Painthästar kommer till spelet
   - Appaloosahästar kommer till spelet
 
   Augusti
   - Hästtränaren kommer till spelet
   - Ponnyerna kommer till spelet
 
   September
   - Två till ponnyer kommer till spelet
   - Glasögonen släpps
   - Stallhjälpen kommer till spelet
 
   Oktober
   - SSO fyller 2 år
   - Andalusierna kommer till spelet
   - Man kan nu äga 10 hästar
   - Skördebygden öppnar
   - Två nya tävlingar kommer tillsammans med Skördebygden
   - Fyra nya hästar kommer till spelet
   - Halloweenfirandet blir mycket större än året innan
 
   November
   - Två till Andalusiers kommer till spelet
   - JSC öppnar
   - En till tävling kommer till spelet
 
   December
   - Arabiska fullblod kommer till spelet
   - Julfirandet blir mycket större än tidigare år
   - Snön kommer till Jorvik
 
 
   SSO är inte samma spel som jag började spela 2011 - det är mycket bättre. Tyvärr försämras denna underbara upplevelse av att vissa människor är så otroligt elaka mot varandra på nätet. Vi hoppas på att 2014 bringar med sig nya tider, nya härliga uppdateringar till spelet - samt kanske moderatorer som kan vaka över chatten och kicka ut de som inte kan bete sig som folk?
 
   Vad tycker ni är det bästa som hände under SSO år 2013?




Ny spellista till bloggen

   Nu är det snart ett nytt år, och fram till dess får bloggen ha sig en annan spellista än vanligt, med låtar som gjort mitt 2013 lite bättre. Det här är några av låtarna som gått i mina hörlurar under det här året.
 
   Seasons of Love - Glee Cast
   Wake Me Up - Avicii
   Applause - Lady Gaga
   Everybody Talks - Glee Cast
   Born to Hand Jive - Glee Cast
   Some Die Young - Laleh
   Cups - Sam Tsui, Kurt Schneider, Alex G & Kina Grannis
   What Makes You Beautiful - The Piano Guys (Fem killar och ett piano - seriöst, bli inte bortskrämda av titeln)
   It Takes A Fool To Remain Sane - The Ark (Ja, den är gammal, men det är fortfarande världens bästa låt ♥)
 
 
   ...man kanske borde äta något...?




Lär dig webbdesign - Hur man gör en bildlänk

   Bildlänkar är populära, och det är inte så konstigt eftersom de också är snygga. Idag kommer jag alltså berätta två saker - hur man lägger in en länk i sin kodmall, och hur man länkar via en bild. Notera att vi nu är inne i kodmallen, inte stilmallen. Om man vill att koden ska finnas i alla fyra kodmallar får man lägga in koden på samma ställe i alla fyra kodmallar. Det är dock inte särskilt vanligt - jag har valt att låta mina menyer se likadana ut i alla kodmallar, eftersom jag personligen tycker det är snyggast och mest praktiskt.
 
   Som exempel tar vi SSO Wikis logga som finns i menyn till vänster. Det är en bildlänk.
   Det är den här bilden jag menar.
 
 
   Vi säger att jag vill länka en text, till att börja med. Jag vill länka till mig själv. Texten som jag vill ska länka till mig ska vara "HEJSAN". Då skriver jag, där jag vill att koden ska finnas:
 
<a href="http://monokerus.se">HEJSAN</a>

   Så här ser koden ut om man länkar något, vad som helst. Webbadressen, vilket i det här fallet förstås är "http://monokerus.se", byts ut mot den adress som det ska länkas till. "</a>" efter mitt ord, måste jag ha för att "stänga" koden. Länken tar alltså slut där. Om jag missar att skriva </a> kommer länken fortsätta i oändlighet och det skapar trassel. Kom ihåg att alltid avsluta koder.
 
   Nu lägger vi bort länken för en stund, så pratar vi om bilder. Nu vill jag lägga in SSO Wikis logga i min kod. Först laddar jag upp bilden på bloggen, genom att gå till "Arkiv" -> "Bilder" och ladda upp den där. Bilden måste nämligen finnas på internet för att man ska kunna lägga upp den på bloggen så här. Tänk på bildens storlek, då ni laddar upp den. Alla bilder jag har i mina inlägg är max 700px (pixlar) breda. Bilderna jag har i sidomenyerna brukar jag ladda upp till 200px, eftersom mina boxar är 185px breda. Jag kan ändra bildernas storlek i koden, men jag vill komma så nära rätt upplösning som jag kan.
 
   Då jag har laddat upp bilden kommer det synas två stycken olika webbadresser. Jag föreslår att ni alltid väljer adressen för fullstor bild. Vi kan nämligen ändra bildens storlek senare,
   Jag kopierar bildadressen (markera adressen, kopiera den) och går tillbaka till kodmallen.
 
   Nu har jag valt ett ställe där jag vill ha min bild, förslagsvis i sidomenyn. Jag skriver in koden för min bild:
 
<img src="LÄNKEN HÄR">
 
   Enkelt va? Det där kan absolut räcka. Men, min bild är 200px och får inte vara bredare än 185px. Så jag skriver istället:
 
<img src="LÄNKEN HÄR" width="185px">
 
   Tadaa! Nu passar bilden i min design. Kom ihåg att förhandsgranska innan du sparar, så att du vet hur det faktiskt ser ut, och så att du är säker på att du placerat bilden rätt. Tänk på att du kan ändra bildens bredd precis hur du vill, men det är alltid bättre att förminska än att förstora. Det blir mycket bättre kvalité på bilden då, helt enkelt. Du kan ändra höjden manuellt också, men nu då jag bara väljer bredden kommer bilden automatiskt anpassa sig så att den inte blir utstretchad.
 
 
   Nu ska vi tillsist placera länken. Det gör vi genom att lägga ihop koderna.
 
<a href="LÄNK TILL SIDA"><img src="LÄNK TILL BILD" width="185px"></a>
 
   Klart! Glöm inte att om du skriver i hur många pixlar bred bilden ska vara så MÅSTE du ha med "px" i koden - annars händer ingenting.
   I morgon går jag igenom lite enkla baskoder som kan vara bra att kunna :)
 
   (PS! Under hela den här serien uppskattas det om ni kommer med tips på saker som ni vill lära er! c:)




Åååh så mycket grejer

   Idag har varit en konstig dag. Hade tänkt gå upp tidigt för att levla så det var klart, men vaknade vid tio. Sen har jag i princip väntat på att familjen skulle åka till landet, för jag tycker inte om att göra saker alls då det är folk hemma. Nu är klockan jättemycket och jag har inte varit hos mina barnvaktsungar (=de galna undulaterna) eller egentligen hunnit med något alls idag. Kaos!
 
   Vid 14.00 kommer nästa avsnitt av Lär dig webbdesign, men jag är borta personligen i några timmar. Tydligen är det ju lördag också (jag trodde det var torsdag) så jag måste handla också, man vill ju ha godis... GAH vilken konstig dag :'c




En till bild på Arwen

   Fick denna supersöta bild på Arwen av Felicia Greenhill igår! Den är verkligen jättefin, tack så mycket! :D
 
   Det är verkligen jättegulligt av er att ta er tiden att rita av mina hästar, ni har inte en aning om hur glad jag blir då jag får de här bilderna i mejlen ♥




1 år med denna rosa dagbok (som numera är blå)

   För ett par veckor sedan fyllde min älskade Wiki 1 år, och idag är det denna rosa dagboks tur (jaja, den råkar vara blå just nu men den är rosa för mig - typ). Ett år som aktiv inom SSO's community, och jag stormtrivs. Jag hoppas att jag kommer stanna här länge, länge, för det här är så fantastiskt roligt.
 
   Jag har fått höra så många underbara kommentarer både på bloggen och i spelet från er, och det värmer så mycket. Så som jag har sagt innan driver jag bloggen för min egen skull, för att jag tycker det är så kul att skriva, men det är fantastiskt att få höra alla fina ord och komplimanger från er.
 
   Jag började här, arton år gammal med en skimmelfärgad virituell hingst. Jag fortsätter här, nitton år gammal, med ytterligare sju hästar och med en hel jäkla Wiki i bagaget. Och ett eget domännamn, samt en trevlig liten logga.
 
   Tack, helt enkelt. Tack för att ni bollar åsikter med mig, skriver med mig, jag trodde aldrig att det skulle vara så här roligt att driva en SSO-blogg.
 
 




Många saker i rullning

   Jag har varit lite frånvarande från bloggen de senaste dagarna. Nästan alla inlägg just nu är tidsinställda, det har inte blivit så att jag haft någon riktigt inspiration till att skriva inlägg. Därför passar det väl extra bra med att Lär dig webbdesign-kursen startade just nu ^^
 
   Jag kan iaf säga att jag har börjat levla på typ heltid igen, haha. Arwen är på lvl 12, det är jätteskönt. Ska fortsätta levla varje dag tills hon är fullevlad, sen blir det semester för hennes del medan jag kutar runt lite med övriga pållar. Det behövs, särskilt mycket har jag nu saknat Gigi och Pops.
   Just nu ska jag dock sätta mig med två olika headers - dels min egen, som det inte är så väldigt mycket kvar på, dels en som jag gör på beställning :) Får mysa ihop mig framför datorn med min stora rosa snuggie (fleecefilt med ärmar på, bästa uppfinningen någonsin) samt ritplattan för resten av kvällen ^^
 
   Morgondagen är faktiskt en lite speciell dag. Kika in här på morgonen, så får ni veta varför ^^




I Believe

 
   Secret Garden - Affirmation




Lär dig webbdesign - Färger och färgval

   Något som är oerhört viktigt med allt som sker på webben är färger. Färgerna gör så mycket och med fel färger kan jag garantera dig att du skrämmer bort läsare från din blogg. Jag har faktiskt slutat läsa vissa bloggar pågrund av fel färgval.
 
   Vad pratar jag om nu? Jo, man måste ha en färg som är snäll för ögonen. Tänk om jag gjorde hela bloggen ljust illgrön. Även om man gillar färgen skulle man få ont i ögonen av att se så mycket av färgen på en ljus datorskärm. Har ni tänkt på att Facebook, Tumblr och Twitter alla har blå färgteman? Blått är lugnande. Jag valde med flit en lugnande blå ton att ha på den här bloggen nu under vintern. Blått kan ändå också slå fel, beroende på vilken nyans man väljer.
   Färger är bra, att sticka ut med en ovanlig färg är ofta uppskattat - men tänk på att den inte får vara för skrikig. Om du vill använda den skrikiga färgen ändå - gör inte det. Jag menar det. Om det är någon yttepyttedetalj någonstans, okej, men annars ska man vara väldigt försiktig med gälla färger. Jag kan själv inte besöka hemsidor med för mycket gälla färger, för mina ögon pallar inte det och jag blir lite illamående.
 
   Alla färger ses inte på samma sätt på webben. Det kan bero på webbläsare, eller skärm. Min blogg ser grå ut då jag tittar på den från min iPad. Jag tycker dock det ser ganska okej ut, annars hade jag rättat till det. Det är en sak som nog är lättast att testa sig fram med.
 
   Hur gör man nu med färger på webben? Ni kanske minns då jag pratade om div-taggar igår. Där fanns en färgkod.
   Färgkoder består av en hashtagg, "#", och en kombination av sex stycken bokstäver/siffror. Jag vet direkt att #FFFFFF är vitt, och att #000000 är svart. De är de enda färgkoderna jag kan utantill, och jag behöver inte kunna några fler egentligen. Man kan säga att den färgkoden är en HTML-färg.
   Då jag vill ha fram HTML-färgs kod använder jag sidan http://html-color-codes.info/. Om man bläddrar ner en bit på sidan kan man välja precis vilken färg man vill och få färgkoden för den. Dessa färgkoder kan också användas om man vill ha en exakt ton i t ex Photoshop, fast det är en annan historia.
 
   Edit: Fick tipset om Color-hex-com, ni kan kika in där också!
 
   Jag använder mig också av ett tillägg som heter Instant Eyedropper. Jag har skrivit om det förut, men det var ett tag sedan. Det är ett tillägg man installerar (helt gratis från den officiella hemsidan) på datorn, och med det kan jag se HTML-koden för en specifik pixel på datorskärmen. Jag använder det inte särskilt ofta, men då jag väl kodar är det ett jättepraktiskt verktyg att använda, särskilt då jag byter färgtema på bloggen. Ni kan läsa om Instant Eyedropper och ladda ner det HÄR!
 
   Det var väl ungefär det jag hade att komma med idag. I morgon visar jag hur man gör en bildlänk!
 
   (PS! Under hela den här serien uppskattas det om ni kommer med tips på saker som ni vill lära er! c:)




En jättefin bild

   Då jag kikade in på min mejl igår såg jag att jag hade fått den här fantastiska bilden på Arwen! Tack så jättemycket Alva Moonfall, både för fin bild och väldigt vänliga ord! :D
 




Angående mobilanpassningen

   Tack så mycket för att ni svarade på frågorna gällande mobilanpassningen! Den får vara avslagen nu, eftersom det verkade vara mer problem än nytta, så får man se om funktionen blir bättre i framtiden och om jag aktiverar den då :)
 
   Om lyckan står mig bi blir jag färdig med den nya headern idag, hoppashoppas :D




Julen är över

 
   Åtminstone i mitt huvud! Vet inte om det är bra eller dåligt, kan inte bestämma mig riktigt. Årets största ångest är ju iaf över, det är positivt!




Regnet det bara öser ner

 
   Började med den här för evigheter sedan - i oktober, tror jag. Nu är den iaf färdig! Just nu inser jag att jag skulle ha velat haft mycket större vattenpölar längre bort på arenan, för att verkligen ge ett intryck av att den är översvämmad, får se om jag ändrar det någon gång ^^ Förutom vattnet är jag riktigt nöjd, vattnet ser ändå bättre ut än jag förväntade mig då jag började måla det :)
 
   Vad tycker ni? :)




En fråga - The Sims

   Jag har aldrig spelat The Sims, men jag börjar bli sjukt taggad då jag ser alla fantastiska bilder som finns på Facebook. Får lust att bygga och utforska, särskilt i hästväg eftersom Husdjur verkar vara en fantastisk expansion. Det kombinerat med alla otroliga Downloads som finns på nätet samt att CDON.com just nu har över 50% rabatt på The Sims 3 och typ 40% rabatt på Husdjur... gissa om jag får lust att införskaffa spelen?
 
   Så jag frågar er som spelar The Sims - tror ni det är värt pengarna (177kr x2 eftersom jag vill ha orignalet samt Husdjur) om jag skaffar mig spelen? Är de bra, roliga, vad än det nu är? Uppskattar verkligen er respons här, för jag är jättenyfiken på spelen :)
 
   EDIT: Tack så mycket för era svar! Jag klickade hem båda två nu, ska bli superkul att börja spela :D
 
   EDIT2: Spelen borde dimpa ner i min brevlåda senast på måndag den 30, yaaay :D




Saker händer här bakom

   Jag vet att uppdateringen har varit lite sämre än vanligt, men jag har massor att göra IRL just nu. Just för tillfället jobbar jag på bloggens kommande header, jag vill gärna ha den klar så fort som möjligt. Har lagt ner mycket tid på "Lär dig webbdesign"-serien också, jag hoppas verkligen att det märks.
   Om ni har några bra idéer om vad jag kan skriva om i mer SSO-väg så får ni jättegärna komma med dem, för mitt huvud är blankt just nu. Kanske är för att jag fortfarande är helt körd efter några heldagar med massa folk hemma, för min del är det oerhört utmattande xP
   Då jag fått ordning på det här kommer det bli så sjukt åzum så det finns inte - hoppas jag ^^'
 
   Jag sätter mig och fortsätter måla med min nya, fluffiga, babyrosa Snuggie (en fleecefilt med ärmar - typ bästa julklappen eveeer) över mig, så återkommer jag då jag har något roligare att komma med. Tjofräs!




Lär dig webbdesign - Div-taggar

   Igår pratade jag om hur man hittar rätt på Blogg.se. Idag ska vi diskutera om div-taggar, som är något väldigt viktigt.
   Jag vill också att ni noterar att alla kodar på olika sätt. Man kan koda på helt andra sätt än det jag gör och ändå lyckas bra, eller bättre, och ibland kanske man använder för många eller för få koder. Så om ni nu kodar på andra sätt än jag gör och tycker att jag är helt bakom flötet, håll det till er själva, tack. :)
 
   Vi tittar på ett utdrag ur min kodmall.
 
 
   Ser ni att det står "<div>" och "</div>" lite här och var? En div-tagg hänvisar till något som finns i CSS:en. Som jag sa igår så är kodmallen väldigt grova koder, och står egentligen bara för placering. Ett exempel - högt uppe på bilden ser ni div-taggen "<div id="side2">". Det är en av mina menyer, alltså en av de här boxarna som finns på var sida om den här texten (den ena boxen där det står om mig och den andra med länkar). I min CSS ser den ut såhär:
   Här har vi två div-taggar: Side2 och Side. I de här div-taggarna står det hur boxarna ska se ut. Det här är lite krångligt, men man måste inte behöva sitta och skriva sånt här själv (även fast jag gillar att göra det, jag älskar att koda från scratch ^^)
   Vi tar Side2, och går igenom den diven, så att ni förstår ungefär vad den innebär. Det är lugnt om ni inte förstår allt, ni behöver inte använda er av det här, men det kan vara bra för en snabb förförståelse.
 
 #side2 {   <- här berättas vad taggen heter. Taggen måste ha ett namn, annars kan den inte länkas till i kodmallen. Den här "{"-grejen berättar att koden börjar här.
 
position: relative; <- Position är samma sak på svenska. Den här menyn är relativ till boxen i mitten, där ni läser nu.
 
float: left; <- Den här menyn "flyter" på bloggens vänstra sida.
 
margin-left: 5px; <- Margin är kort för Marginal. Den här koden har jag mest för om någon läser bloggen från en väldigt liten datorskärm - det innebär att sidoboxen kommer vara minst 5 pixlar bort från skärmens vänstra kant.
 
width: 185px; <- sidoboxen är 185 pixlar bred. Det gäller att inte har en för tunn box, eller för bred box. Man får testa lite tills man hittar vad som är lagom för sin egen design.
 
margin-top: 0px; <- Marginal till toppen.
 
background: #FFFFFF; <- Bakgrundsfärgen på boxen. Den här bokstavskoden ger en vit färg.
 
border-right-width: 0px; <- border är samma sak som kant, eller ram. Den här designen hade en ram från början, men jag har dolt den genom att sätta bredden till 0 pixlar. Varför har jag kvar koden? Om jag vill ha en ram i framtiden kan jag bara öka värdet, istället för att behöva lägga in en ny kod. Om jag ökar värdet till 1 pixel kommer en tunn ram att synas.
 
border-bottom-width: 0px;
border-left-width: 0px; <- Märkte ni här att det finns tre olika "border"-koder? Det är för att designen hade en ram på tre sidor. Om jag vill ha en ram runt alla fyra sidor räcker det med att bara skriva "border-width".
<- Den här stoppar upp koden, och stänger in den.
 

  Det finns miljoner olika koder att använda sig av, bokstavligt talat. Det är egentligen bara fantasi och kunskaper som sätter gränser. Det här verkar antagligen jättesvårt, men det blir lättare då man kommer in i det. Om ni nu har en testblogg där ni kan prova allt möjligt, testa att gå in i stilmallen och ändra saker. Sätt en margin till 1000px bara för att se vad som händer. Experimentera! Då man väl börjar förstå vad olika saker gör så blir det superenkelt, men man måste testa lite också. Det är otroligt svårt att lära sig om man vill ha det helt gratis, så prova allt ni kan tänka er! :)
 
   I morgon pratar jag om färger, färgval och hur man visar färger på bloggen.
 
   (PS! Under hela den här serien uppskattas det om ni kommer med tips på saker som ni vill lära er! c:)




Planerade inlägg till kursen

   Jag har skrivit några inlägg till "Lär dig webbdesign"-serien, men jag tar fortfarande gärna in förslag från er så att ni lär er det ni vill :) Det som jag redan har skrivit färdigt är:
 
   * Hur man hittar rätt bland mallarna
   * Hur Div-taggar fungerar
   * Hur viktiga färger är
   * Hur man gör en bildlänk
   * Grundläggande koder som man borde kunna utantill
   * Var man kan hitta grunddesigner som man kan bygga vidare på
 
   Och jag håller på att skriva följande:
 
   * Hur man själv gör två stycken sidomenyer
   * Hur man byter ut header och bakgrund
   * Hur man sätter in ett bildspel till header
   * Att gå lite djupare ner i stil- och kodmall
   * Hur man gör en dropdown-meny
 
   Så ser det ut just nu :) Jag försöker förstås göra texterna så grundläggande jag bara kan så att alla kan förstå dem, men ni får ju hojta till om det är helt omöjligt att få ut något av mina beskrivningar. Och om ni vill lära er något som inte finns med här, säg bara till så fixar jag det ^^
   Jag vill också säga redan nu att det kommer bli aningen lite svårare för varje gång. Om ni verkligen vill ha ut något av det här så förväntar jag mig att ni testar att koda själva, och faktiskt försöker hitta själva. Det är nämligen helt omöjligt att lära sig det här och bli duktig utan att testa själv ^^




Vitdal

 
   Det snötäckta Gröndal tycker jag är jättehäftigt, det är en sån perfekt skog det där!




Inlägg nummer 1500

   Ja. Det här inlägget är nummer 1500 på Monokerus.se. Det känns... sjukt. Jag har lagt ner väldigt mycket tid här, fast det är tid som jag inte ångrar. Det är tid som jag faktiskt har behövt.
 
   Hur ska jag fira detta? Åh, den där headern jag ville få färdig har jag inte ens rört... Och jag har inte hunnit spela alls idag. Har fortfarande gäster hemma. I morgon ska jag till Lily Goldforce och leka med hennes undulater, eftersom hon är bortrest. Jag måste planera tiden, vill så gärna få klart den där headern... trot nämligen att det kan bli min bästa hittills.
 
   Nä, vet ni? Jag tänker med inlägg nummer 1500 säga Tack så grymt, otroligt mycket för att ni är med mig här på bloggen. Det är jätteroligt att ni uppskattar det jag gör, jag blir alltid lika glad då ni lämnar ett avtryck i form av en kommentar. Ett livstecken.
   Tack, fina ni, för att ni är med här. Jag älskar visserligen att skriva, men utan respons från er tror jag inte att jag hade kommit upp i 1500 inlägg på såhär pass kort tid. Tack!




Fråga om mobilanpassningen

   För några dagar sedan aktiverade jag mobilanpassning på bloggen, eftersom BloggEsse erbjöd det som funktion för PRO-medlemmar. Det verkade dock inte fungera för alla, så jag har för tillfället valt att ta bort det.
   Själv läser jag inte bloggar från mobilen alls, men jag vet att många av er gör det. Därför skulle det verkligen vara till hjälp om ni ville svara på det här, så att jag vet om jag borde slå på mobilanpassningen igen och försöka lösa problem med BloggEsse eller om jag ska låta det vara så som det är nu. Allt för att göra saken lättare för er läsare ^^
  
Tyckte du att mobilanpassningen var bra?
  
pollcode.com free polls 
 
   Om ni har ytterligare något att tillägga för ni gärna skicka en kommentar - det här är för er skull! ^^




Lär dig webbdesign - Att hitta rätt

   Då sätter vi igång! Under hela den här serien kommer jag visa hur det ser ut på Blogg.se. Jag kommer använda mig av den gamla kodningen, eftersom jag tycker den är lättare att hitta i och dessutom så är min design för komplex för att visas i det nya läget. Det är dock samma saker man gör, och då man har koll på koderna så är det här superenkelt. Det är ungefär som att spela piano utan att titta ner på tagenterna :)
 
   Innan vi börjar så föreslår jag att ni skaffar er en testblogg, där ni bara kan ludda runt och där det inte gör så mycket om något går åt skogen. Jag har t ex en underblogg som heter monokerus.blogg.se/test, och den har jag haft i flera år. Om jag vill testa något nytt gör jag det där, och det är där jag pusslar ihop mina nya designer. Och det behövs, för även fast jag är rätt van vid att koda så kan det väldigt lätt bli väldigt fel.
  Ni skapar en till blogg genom att klicka på er profilbild i övre högra hörnet.
 
   Så! Vi säger nu att ni är redo att börja koda. För att komma till det gamla designläget loggar ni in på den blogg ni vill ändra på och då ni är på sidan där ni kan se t ex statistiken trycker ni ner tagenten Alt. Då ser ni den här synen:
 
 
   Klicka på "Design".
 
   Det är nu vi har hittat till kodmallarna.
 
   Det är nu det gäller att ha koll, och vi ska gå igenom vad de här olika grejerna betyder.
   En kodmall är en grov sorts kodning. Kodmallen visar var saker och ting ska ligga. Det finns vissa saker som alltid måste finnas med i en kodmall, men det ska vi inte bekymra oss över just nu.
   Som ni ser så finns det fyra olika kodmallar - Startsida, Inlägg, Arkiv och Kategorier. Det är för att sidan ser lite annorlunda ut beroende på vart i bloggen dina läsare är. I mallen "Inlägg" finns t ex koderna för att man ska kunna kommentera på bloggen. Därför är det väldigt viktigt att man håller isär de här fyra, för annars kommer dina besökare inte kunna kommentera bloggen eller gå tillbaka och se vad du tidigare har skrivit. Jag har sett flera som gjort det misstaget, och det blir väldigt trist om man vill ha kommentarer - eller om man vill kommentera hos de som missat den detaljen.
 
   Bredvid fliken "Redigera kodmall", som vi är inne i nu, finns fliken "Redigera stilmall".
 
   Nu är det lite mer färgglatt! En stilmall kallas också för CSS-sheet. I dina kodmallar finns en länk som kopplar dem till den här CSS:en. Det är jätteviktigt. Om den länken inte finns så har kodmallen ingenting att bygga på, och då har du i princip ingen design alls. (Länken finns dock automatiskt i din blogg just nu, så du behöver inte bekymra dig över den.) I kodmallen finns den grova kodningen, men i CSS:en finns alla detaljer som gör att det ser bra ut. Det sker genom div-taggar, som jag ska ta upp i nästa avsnitt.
   Så vi har alltså fem olika mallar - Stilmallen samt fyra stycken kodmallar. De här ska inte se exakt likadana ut. Om koderna i dem alla ser exakt likadana ut är det något fel.
 
   Längst ner på alla dessa sidor finns knapparna "Förhandsgranska" och "Publicera ändringar". Båda dessa är jätteviktiga. Om du har skrivit något i en kodmall och ska gå över till nästa kodmall måste du först publicera dina ändringar, annars försvinner de. Om du har skrivit en längre kodremsa och måste gå tillbaka för att göra om det blir man rätt trött på sig själv, tro mig.
   Man kan inte använda knappen "Förhandsgranska" för mycket. Det är jätteviktigt att hela tiden veta vad man pysslar med, och då man förhandsgranskar ser man precis hur det faktiskt ser ut för stunden. Vissa script (det tar vi framöver) visas dock inte med förhandsgranskningen, och då får man publicera för att kunna se hur det ser ut.
 
   En till sak som jag säger idag, innan vi avslutar - var inte rädd för att besöka din egen blogg. Klicka på länkar, läs kommentarer, klicka på allt som går att klicka på. Varför? Jo, för att se till att kodning och design hänger ihop. Trasiga länkar är jätteirriterande tycker jag, så jag har stenkoll på mina länkar för att se till att de verkligen fungerar. Om inte annat kan du kanske se var saker ligger, så att det blir lättare för dig att hitta dem då du sedan ska koda. Jag vet t ex att mina två menyer jag har på sidorna av den här texten ligger ganska högt upp i min kodning - den högra överst och den vänstra under den.
 
 
   För att hålla det här i färskt minne fortsätter vi redan i morgon, med div-taggar :)
 
   (PS! Under hela den här serien uppskattas det om ni kommer med tips på saker som ni vill lära er! c:)




Lär dig webbdesign - Introduktion

   Vad är egentligen webbdesign? Det är inte bara koder. Webbdesign innebär kodning av webbsidor för att ge dem en design som är estetiskt tilltalande för läsaren samtidigt som designen måste vara användarvänlig. Det ska alltså vara lätt att hitta på webbsidan, det ska vara ett "rent" språk som riktar sig mot målgruppen och bilder/grafik ska inte bryta mot upphovsrättslagen.
 
   Det här ska vi bland annat gå igenom under den här kursen:
   - Hur man lär sig hitta bland BloggEsses koder
   - Att välja färger till sin webbsida
   - Hur man kodar vissa element på sin blogg
   - Hur man infogar bilder/länkar i kod
   - Hur man kan använda sig av bilder i sin design
   - Upphovsrättslagen




Oh, what's the matter with the crowd I'm seeing?

 
   Billy Joel - It's Still Rock And Roll To Me




Alla mina hästar

   På begäran från flera läsare (egentligen sedan denna blogg startades) tänkte jag här dra ihop ett inlägg om mina åtta hästar.
 
   Ashdancer "Ash" är min första häst, ett Jorvikiskt Varmblod. Jag ser honom som en modig och framåt hingst med visst sadeltvång.
 
 
   Wildheart "Iddy" var den första hästen jag köpte, ett Holländskt Varmblod. En lugn och vänlig kille som vid tillfälle kan tagga till rejält och som älskar långa skogsritter.
 
 
   Firequeen "Freya" är mitt första sto, en svart Oldenburgare med bläs och fyra halvstrumpor. En riktig primadonna som älskar att stå i centrum och som är mycket förtjust i att plaska i små vattendrag.
 
 
   Popstar "Poppy" är ett Appaloosasto med fantastisk spänst i steget. En häst med mycket egna åsikter som lätt glömmer bort att hon har en ryttare på ryggen.
 
 
   Gigagirl "Gigi" är en Jorvikisk ridponny, kategori C. Stallets maskot, en liten tjej med glimten i ögat som aldrig jobbar i onödan.
 
 
   Morningmist "Misty", det tuffa paintstoet, lever för terrängen och hoppningen. Hon stannar inte för något och vet inget bättre än att galoppera över ängarna mot nästa hinder.
 
 
   Mooneye "Remus" är Andalusierhingsten som alltid tänker till. En mycket klok och försiktig häst som alltid funderar över hur han kan lösa en uppgift på bästa sätt innan han försöker lösa den.
 
 
   Eveningstar "Arwen" är den Arabiska primadonnan som alltid tycks dansa fram. Lugn och harmonisk, nästintill lite opersonlig, innan hon står framför en utmaning, som hon kastar sig över med hjärta och själ.




Hej o ni fina

   Hade ni en bra dag igår? Jag hoppas att ni hade det. Själv kutade jag runt hos diverse släktingar och först idag blir det någon julklappsutdelning, då alla samlas hemma hos mig. Så blir det då man har styvsyskon med egna familjer, en high-tech liten mormor samt en och annan ytterst förvirrad gammal morfar (morfars kommentar igår då han kämpade sig upp från en pall och tog tag i mig för att komma upp, stirrar på mig och säger "värst vad du har blivit lång" - ja morfar, jag har inte växt en milimeter på fem år, kul att du minns mig), vad gör man liksom.
 
   Idag blir det därför rätt tomt här, liksom igår. Men jag vill visa upp en jättefin teckning som den superduktiga Siri Moonbear har ritat på min Freya:
 
   Den är verkligen jättefin! Tack så jättemycket till Siri för både teckning och väldigt fina ord. ♥
 
 
   Ett par tidsinställda kommer under dagen, men jag kommer antagligen inte vara i närheten av datorn. Klockan två kommer första delen av "Lär dig webbdesign"-serien, så kika in då om ni är intresserade!




Nya tider

 
   Nu får det banne mig ta och bli nyår - både 2012 och 2013 har varit två överlag vidriga år för min del. Jag hoppas på ett bättre 2014 och det nya året kan inte komma snart nog!




A very merry Christmas

 




Christmas Lights

 
   Coldplay - Christmas Lights




I'm dreaming of a white Christmas

 
 




So This is Christmas

 
 




En julklapp från Myra

   Jag har fått en fantastiskt fin julklapp från Myra Riverfall, är den inte underbar?
   Tack så otroligt mycket, Myra, så fantastiskt fin ♥
 
   Myra har just nu dessutom en tävling där man kan vinna en målning på sin häst i SSO, så kika genast in hos henne HÄR! :D




Welcome Christmas

 
   Jag kan utan tvivel säga att ni kommer aldrig någonsin vilja höra mig sjunga för jag sjunger så sjukt falskt, därav Remus mindre glada uppsyn, stackars häst x)
   Welcome Christmas från filmen How The Grinch Stole Christmas är min absoluta favorit-jullåt, och just idag tycker jag den passar väldigt fint. (Sen att vi svenskar öppnar paketen "en dag för tidigt", julen är ju liksom idag och sen är det färdigt...) Förutom denna härliga låt tycker jag väldigt mycket om Do They Know It's Christmas, en fantastiskt fin låt.
 
   Jag önskar er en väldigt god jul och låter min älskade blogg vila idag, med undantag av några bilder. Ha en fantastiskt trevlig dag och berätta gärna - vilken är er favorit bland alla jullåtar som finns? :)




~

 




Inskickat

   Tror ni att jag kom ihåg att skicka mejlet om sadelgjordarna i morse? Självklart inte. Nu är det dock inskickat och vi får väl hoppas lite extra nu då, vi som vill ha sadelgjordar :) Nu var det över 170 röster, vilket är åzuuum! Tack till alla som drev fram omröstningen, oavsett vad ni röstade på ;)
 
  Musikquiz var det, jaja...




Bakom kulisserna

   Nu har jag skrivit tre avsnitt i den kommande serien "Lär dig webbdesign", jag hoppas verkligen att det går att förstå det jag gaggar om! Jag är helt självlärd, och det är lite svårt att försöka föra kunskaperna vidare ^^'
   Förutom det har jag idag bakat fudge (utan att bränna ner köket, hallelujah) samt köpt min sista julklapp. Och nu kämpar jag med ett musikquiz jag ska hålla i för familjen på annandagen. Jag brukar visserligen ha mina musikquiz på midsommar (med Melodifestivalen och Eurovision som tema, de brukar bli rätt uppskattade), men mamma bad mig att göra ett nu så jag kämpar på med julsånger - som jag faktiskt inte kan någonting om x) Nejmen jag har bara fyra frågor kvar att knåpa ihop, så det blir nog bra.
 
   SSO har jag inte hunnit med alls, gah xP Dock är jag faktiskt inte överförtjust i den slutgiltiga julklappen man får från Rådsman, så det är rätt lugnt ändå ^^ Ska logga in och levla Arwen samt göra dagens juluppdrag iaf, om jag lyckas få ihop det här quizzet... Så måste jag slå in den här sista julklappen, samt sätta snören på alla paket... Huga, jul xP
   Miss J visar ungefär hur jag känner mig just nu, mähä




Bara så ni vet-

   Det är några stycken som mejlat och bett om hjälp med både headers och kodning på sina bloggar, det är jätteroligt att ni vänder er hit :) Nu gör jag så att jag börjar med webbdesignkursen den 25 december, för det verkar som att flera av er är intresserade av den. Jag ska försöka hålla avsnitten rätt korta, och med bilder, men det är inte helt lätt att fatta sig kort x) Det allra först avsnittet handlar iaf om att lära sig hitta designverktygen på Blogg.se, nu börjar vi från noll så att alla kan hänga med ^^ Jag kommer även tipsa om bra verktyg och hemsidor man kan använda sig av då man kodar, så kika in här under fortsättningen av lovet så ser vi hur långt vi kommer!
 
   Jag fortsätter att svara på mejl också så om ni har frågor får ni absolut mejla, jag hjälper er så gott jag kan :)




Planer på snabbkurs

   Skulle det vara intressant om jag skrev ihop ett par inlägg om grundläggande webbdesign? Jag vet att många bloggare överlag inte är särskilt bekväma med kodning (vilket iofs inte är så konstigt, för innan man kan det är det sjukt svårt), så därför tänkte jag tanken.
 
   Ungefär vad jag hade tänkt få med:
   - Vad som är skillnaden mellan en stilmall och kodmall
   - Vad en div-tagg är och vad den gör
   - Hur man lär sig hitta i kodmallarna
   - Hur man förstår vad mallarna gör
   - Hur man lägger upp en header
   - Hur man gör bildlänkar
 
   Sen kan jag självklart skriva om andra saker också, men just de där tycker jag kändes mest relevanta :)
 
   Vore det här av intresse?
 
EDIT: Eftersom det åtminstone är några som vill (och som har svarat inom en väldigt kort tidsperiod) så kör jag på och det här börjar i övermorgon om allt går enligt planen :)




Snöväder

 
   Något som jag tycker är jättehärligt med snön i år är att vädret växlar! På vissa ställen växlar det mellan att vara molnigt med snöfall, till soligt väder, och det är så himla mysigt! Med tanke på hur det ser ut nu kanske vi inte helt ska räkna bort det här om väderlekar - jag vet att många gärna skulle vilja att det regnade i spelet. Jag skulle nog kunna klara mig utan det, men det vore ju absolut en häftig detalj om det hände!
   Även fast jag gillar det här molniga så blir det dock få bilder på det - jag har svårt för färgen på bild. Dock försöker jag samla på mig bilder ändå, så att jag kan titta tillbaka på SSO's fina snö senare under året :)




Eviga levlingsrundor

   Jag tror nog att de flesta av oss har någon slags plan då man levlar för dagen. Man gör ju inte ett lopp i Firgrove, kutar till Silverglade för att sedan springa tillbaka och göra de sista två loppen, det är ju bara slöseri med tid.
 
   Jag börjar alltid hemma i Jorvikstallet, tar loppet vid Jarlaheim, och sen gör jag samma runda som jag alltid har gjort. Moorland -> Fort Pinta -> Firgrove -> bergspasset till Valedale -> Observatoriet, galoppbanan -> Steves, kvarnen, kaninerna, Marley -> Vingården + trädgården -> Ridhuset och till slut GåD.
  Jag tycker det är en rätt effektiv bana - efter Valedale är jag alltid lite "meh" och har mest lust att gräva ner mig någonstans (jag avskyr både Firgroves skogsbanor samt typ allt i Valedale), så då kämpar jag mig igenom Silverglade innan jag besöker Marley, vars banor jag verkligen gillar.
 
   Har ni någon särskild levlingsbana? :)




Ris och ros - Man- och svansfunktionen

 
 
   Det som gäller idag är den funktion som jag antagligen har skrivit mest om här - Man- och svansfunktionen.
 
 
+
   + Det är möjligt att byta man och svans på sina häster (duh)
   + Det finns flera olika alternativ
   + Det är relativt billigt
   + Olika typer av hästar har sina "unika" manstilar att välja bland
   + Stylisterna finns på många olika ställen och är lätta att hitta
   + Enligt GME är det "högst troligt" att sortimentet kan utökas ytterligare och det låter väldigt trevligt
   + Funktionen tillåter spelarna att skräddarsy sin häst lite mer
 
-
   - Det är ett väldigt begränsat utbud
   - Man kan inte välja man och svans separat, utan de hänger ihop
   - Det går inte att byta man alls på Frieserhästarna
   - Då man väljer att titta på manstilarna "fastnar" kameran i ett visst läge, vilket gör att det inte går att se hela hästen. Därför är det svårt att verkligen se vad man köper.
   - Det finns bara två olika stilar till Araberna




Inaktiv dag

   Idag har jag hunnit med massor, men självklart inte det som jag faktiskt planerade för, haha xP Men jag drog ihop en redigering som dansat runt i mitt huvud i flera dagar, är jättenöjd med den även fast den är rätt enkel :) Den får ni se om ett par dagar.
 
   Just nu har jag jättemånga idéer gällande teckning och redigering, men huvudet blir helt blankt varje gång jag öppnar upp Photoshop. Snacka om att skallen inte vill samarbeta!
 
   Btw så har det nu kommit in över 150 röster på den här "Vill ni ha en sadelgjord"-grejen, så jag skickar in det i morgon. Anledningen till att jag satte en gräns var för att undersökningen skulle ge något - om jag hade dragit gränsen vid tio pers så är det ju bara vad just de här tio människorna vill. Ju fler som röstar, desto mer giltigt resultat får man, helt enkelt :) Tack till er som röstat där, och tack till er som spridit den vidare. Självklart kan man fortsätta att rösta, men jag skickar in resultatet då jag vaknar i morgon. Just nu i skrivande stund är det 156 pers som röstat, yay (y)
 
   Nä nu ska jag försöka göra lite nytta på något vänster.




Tillbaka i träsket

   Jag satt och kodade en blogg fram till typ tolvslaget igår (precis det jag sa att jag inte ville göra, haha, fast det var faktiskt askul) så jag tog mig friheten att sova ut idag. Jag har inte sovit såhär länge på eeeevigheter, jösses vad skönt!
   Dagens agenda är att handla mina sista tre julklappar samt att slå in alla jag redan har köpt. Jag är tacksam över att jag har så lite kvar, julhandeln tycker jag verkligen är vidrig! Förutom det ska jag jobba vidare på en header jag började på igår till en annan spelare, samt måla lite på min egen. Tänkte få klart min egen innan nyår, får se hur det går med det x)
 
   Sen jag köpte Arwen har jag faktiskt varit duktig och börjat levla på allvar igen, har gjort alla lopp varje dag sedan i onsdags. Så förutom julklappar och Photoshop blir det en väldigt massa lopp idag... Sen har min mamma bestämt att jag ska julbaka. Själv. Vet inte hur hon tänkte där, hon kommer ju inte ha något kök kvar då jag är färdig... Finns alltså en viss risk att jag inte överlever den här dagen xP Jag återkommer antagligen senare, helt enkelt ^^
 
   PS: Ni vet att jag startade en omröstning igår, om sadelgjordar i spelet? Då det har nått 150 röster mejlar jag in den till SSO, för då vågar jag väl nästan påstå att det är en marknadsundersökning. (Just nu är det 107 röster, ca 87% av dessa vill ha sadelgjordar - klar majoritet) Så sprid jättegärna inlägget vidare!




Börjar känna mig lite hemma

   Jag har aldrig riktigt tyckt om GåD. Jag trivs helt enkelt inte där. Västkobben älskar jag iofs, men resten av GåD ger mig en obehaglig känsla. Det kanske märks även här, jag tror inte att jag har lagt upp en enda rejäl bild med det här gyllene diset som finns i detta ålderdomliga län.
   Dock så hamnade jag där med Arwen för några dagar sedan. Och jag... Hm. Vet inte riktigt. Tror att jag faktiskt kände mig lite som hemma, för jag började fota på utan att riktigt hinna tänka på var jag var någonstans. Och bilderna blev fantastiska, så... Kanske borde försöka vänja mig vid att hänga där uppe i norr?
   Sen är ju hästen dösnygg också, haha... Känner att jag spammar lite med Arwen-bilder men det är svårt att låta bli ^^' 




Ny grej - headerhjälp

   Jag har fått ett antal frågor gällande om jag kan koda bloggar till andra. Tyvärr känner jag att det är ett för stort arbete. Då jag kodar så begraver jag mig i arbetet och kommer inte upp innan jag är färdig. Ni skulle ha sett mig då jag som ett skolarbete gjorde en hel hemsida från grunden då jag läste kursen Webbdesign på gymnasiet - ingenting annat existerade, jag åt, sov och kodade. Satt på vartenda lektion och kodade hemsidan, jag lade ner hjärta och själ på den. Så kodar jag, jag kommer inte upp ur träsket innan jag är färdig.
 
   Däremot känner jag att jag kan göra headers, åtminstone nu under jullovet. Det går fort och är roligt. Den headern jag har nu gjorde jag på ca 40 minuter.
   Dock är det inga mastodontprojekt jag vill ta på mig då, alltså vill jag inte flytta vartenda kroppsdel som finns på en häst. Men, om du känner att du har en färdig idé där det bara är lite mindre saker som behöver fixas på en bild, eller kanske bara lite text, så kan jag absolut hjälpa till. Jag kan även förklara hur man lägger in headern, eller lägga in den åt dig.
 
Vad jag erbjuder mig att göra:
   - Flytta kroppsdelar på häst (huvud eller ben, jag flyttar inte hela hästen)
   - Måla man och svans/hår
   - Lägga till text (jag har ca 200 olika fonter att välja bland, t ex Disney-fonten)
   - Lägga till effekt som t ex linsöverstrålning
   - Hjälpa dig att lägga upp headern på din blogg
 
   Det som krävs från dig är att du har en idé och bilder som jag kan använda :) Det innebär att du får berätta hur du vill ha det, för jag är ingen tankeläsare. Notera också att jag gör det här gratis, för att jag tycker det är kul och jag vet att många inte kan koder/Photoshop särskilt bra, så det uppskattas om du är trevlig också ;)
 
   Om du är intresserad, mejla bild/bilder samt idéer till esmesilverforce@hotmail.com så försöker jag hjälpa till så gott som jag kan :)




Sadelgjordar åt folket!

   Jag vill ha sadelgjordar till SSO. Jag vet att jag inte är ensam. SSO-teamet har försvarat de förlorade gjordarna med att de skulle "åka in i hästen" då den rör sig. Men, vi har ju tyglar, och de åker ju också in i hästen (samt flyger åt olika håll och kanter...)
   Jag tänkte nu samla på mig era röster, och sedan mejla in till spelet. För jag vill faktiskt ha sadelgjordar i SSO!
 
 
Borde vi få sadelgjordar i SSO?
  
pollcode.com free polls 
 
   Sprid gärna det här inlägget vidare om ni vill, ju fler röster vi får in desto bättre!




Om inte Blogg.se

   Jag har alltid bloggat på Blogg.se. Började blogga då jag var fjorton och skrev nästan dagligen på en enda blogg fram till i våras, på depressionens topp, då jag fick en massa skit för den och tappade suget helt. Då hamnade jag här på heltid istället.
 
   Jag tycker att Blogg.se är en sjukt bra bloggportal. Då det väl spunkar så spunkar det mycket, men annars är det lättanvänt och trevligt. Jag var tvungen att använda Wordpress till en skolblogg under ett projekt då jag gick tvåan på gymnasiet, men jag avskyr verkligen Wordpress. Vissa funktioner var trevliga, men jag längtade bara tillbaka till BloggEsse.
   Bloggo skulle jag aldrig kunna tänka mig att använda. Sjukt störigt med trafikgräns och gräns på inlägg! Tycker det känns helt sjukt, då är det ju mycket bättre med en annan portal.
 
   Vad är då så bra med Blogg.se? Jo, man kan skriva obegränsat antal inlägg, det är enkelt att komma åt stil- och kodmallar, lätt att ladda upp och hosta bilder, bilderna behåller bra kvalité, man ser bloggstatistiken på första sidan. Jag köpte ju PRO väldigt nyligen, och då köpte jag domännamnet samtidigt, och funktionerna som tillkommer är sådana som man klarar sig utan - men de är ändå trevliga att ha. Jag kan se att 50% av min utländska besökarstab kommer från Finland. Jag ser vilka inlägg som är mest populära just nu. Det är kul att veta, faktiskt.
 
   Om jag inte skulle kunna fortsätta på Blogg.se av någon anledning skulle jag faktiskt byta till Weebly. Har gjort två Weeblysidor än så länge och det är sjukt enkelt. Är inte helt nöjd med de designalternativ som finns till brödtexten, men Weebly ger en otrolig möjlighet att driva blogg och hemsida på samma gång.
   Faaast nu älskar jag ju BloggEsse och stannar här. Jag är en vanemänniska och efter fem år med denna portal kan jag inte tänka mig att byta, haha.
 
 
   Vad tycker ni bäst om med er bloggportal?




Bloggtips - Myra Riverfall

   För er som än inte har hittat in till Myra Riverfall så tycker jag att ni ska ta och pallra er över till hennes fina blogg illa kvickt. Myra skriver väl genomtänkta inlägg (vilket jag tycker är åzum) och tar jättefina bilder. Häromdagen skrev hon t ex ett rejält ingående inlägg om SSO's araber som jag tror att många skulle tycka är intressant :)
 
   Kika in hos Myra HÄR!




Ut i snön vi går

 




Mobilanpassning

   Jag aktiverade igår BloggEsses mobilanpassning på bloggen. Jag är lite tveksam till vad jag egentligen tycker om det - på ett sätt känns det lite lättare att navigera från mobilen, å andra sidan tycker jag det ser lite trist ut.
   Jag kan se rätt mycket statistik över bloggen, men jag ser inte hur många av er som läser från mobilen. Ni som faktiskt gör det, hur tycker ni det ser ut? Vet inte om jag ska låta det vara såhär eller om jag ska ändra tillbaka :s




Vinnaren av gästbloggningen

   Jag har lottat vinnaren (skrivit namn på lappar, kastat ner dem i en tomteluva, skakat om den och dragit en lapp) och jag kan lova till 100% att det var en rättvis dragning ^^ 26 stycken deltagande blev det i slutändan, jättekul att så många ville vara med :)
 
   Dock är det bara en vinnare, som är Siri Moonbear! Grattis till dig Siri, och nu hoppas jag att du mejlar ditt inlägg till mig på esmesilverforce@hotmail.com innan den 31 december så att jag hinner lägga upp det inför det nya året. Du får bifoga bilder om du vill det och du får skriva precis vad du vill :)
 
   Stort grattis till Siri och tack till alla deltagande :)




Fina Freya

 
   Då jag har en häst som jag levlar glömmer jag lätt bort mina andra hästar. Freya var en av dem som verkligen ruttnade bort medan jag levlade Remus. Sen blev jag verkligen kär på nytt medan jag jobbade på bilden jag målade på henne i veckan, så nu ska jag verkligen försöka sätta undan tid till denna vackra pålle ♥




Små uppdateringar

   Igår blev det lite uppdateringar här och var - min önskelista, som det finns en länk till i menyn till vänster, är nu uppdaterad så att den inte har felaktig information. Den ska dock fyllas på ytterligare framöver :)
 
   Min Weebly-sida Esmesilverforce.weebly.com har fått sig ett par uppdateringar - Arwen finns nu med, och jag har lagt till ett bildgalleri med bilder jag har ritat.
 
   Den lite nyare Weeblyn SSOwiki.weebly.com har också fått sig lite uppdateringar. Den är fortfarande inte klar (har knappt hunnit tänka på den under december månad), men det jobbas på. Om någon vill hjälpa till med den vore det uppskattat, jag tänker att den ska marknadsföras lite mer för att vara en bra hjälp till många spelare som inte söker SSO Wikis lite mer djupgående information :) Om någon vill "skänka" en stjärnkarta, fiskekarta samt karta över Pandoriska sprickor skulle det uppskattas till tusen (självklart ges då cred och länk tillbaka till ägaren). Jag tänker att om man får igång den Weeblyn och lyckas lansera den så finns det så pass mycket info att allt spam med onödiga frågor i spelchatten minskar? Det är åtminstone mitt slutgiltiga mål ^^
 
   Den uppmärksamme märker också att jag har uppdaterat min header - Arwen finns nu med. Jag får jullov idag och i morgon är sista jobbdagen innan januari, så nu har jag tid till att jobba med min helt nya header, med snö och allt :D Om den blir som planerat kommer den bli åzum, samt något som sällan ses bland SSO-bloggare. Sååå den ska jag jobba hårt med ^^
 
   Och... det var nog typ allt just nu, tror jag x) 
 
   (Jag skulle tydligen ut och kuta i världen nu på kvällen, därav lite låg uppdatering. Vinnaren i tävlingen kommer upp då jag kommer hem!)




Ridicule is no shame, it's just a way to remain sane

 
   The Ark - It Takes A Fool To Remain Sane ♥




Tävlingen avgörs i morgon!

   I morgon stänger jag tävlingen om gästbloggningen, så passa på att anmäla er nu om ni inte redan har gjort det :) Efter kl. 16.00 räknas inte anmälningarna och vinnaren kommer upp senare under kvällen. (Kan inte lova exakt när, men det kommer upp, det kan jag åtminstone lova ^^)
 
   Länk till tävlingen HÄR!




Fyra olika hästar

 
   Jag tycker det här är så sjukt härligt, med dessa fantastiska olikheter mellan hästarna! Först var jag lite skeptisk till arabens storlek, men araber är ju faktiskt inte särskilt stora och i spelet passar de verkligen i den här storleken. Gigi såg nästan stor ut jämte Arwen eftersom de är så olika i typen, haha! Liten biff jämte smidig gädda (för Arwen ser nästan ut som en gädda, hehe).
 
   Mitt största önskemål gällande hästarna just nu? Jo, ni vet att de stora hästarna, ponnyerna samt araberna rör på sig då de står still? Jag vill att alla hästar ska röra sig på det sättet. Om inte annat, åtminstone vår starthäst. De ser så mycket mer levande ut då de rör på sig, och det är så fantastiskt fint. Hoppashoppashoppas att det händer någon gång :D
   (Sen vill jag bara ha en Tinker och en Fjording, hehe...)




Julklappar till alla snälla barn

   För er som inte gjort de dagliga juluppdragen igår och idag:
 
 
   Igår kom ju ett nytt, härligt juluppdrag, där man sitter i jultomtens släde och kastar ner julklappar i Jarlaheims skorstenar.
 
   Jag måste säga att det här uppdraget är helt genialiskt! Det är rätt enkelt och jag tycker det är jättemysigt. Stort plus på att det automatiskt blir natt då man åker runt dessutom, det ger en mycket bättre känsla. Det som är lite negativt om något är att det är en lite väl lång tur man åker, det hade kanske räckt med 20 paket istället för 35. Musiken är... helt okej. Jag känner mig nästan lite bortskämd med de senare ljudspåren som har kommit till spelet (alltså alla spår från Skördebygden, det från Ponnyloppet och det från Pacman-spelet), men jag vet inte om de tidigare spåren har varit för bra, så att man har svårt att uppskatta vad som kommer sen. Men musiken fyller väl ändå sitt syfte tycker jag, den är rätt trevlig.
   Men asså den där månen... ♥
 
   Jag älskar de här små minispelen som har tillkommit - Pacman till Halloween och nu det här. Kanske vi har sån tur att det dyker upp ett till sånt här spel till påsk? :D Sen tycker jag också verkligen om att det är grejer som finns på just högtider, det gör dem ännu mer speciella ^^




En negativ sak med araberna

   Jag älskar verkligen spelets araber - jag behövde en stund på mig för att vänja mig, men de är så himla fina på alla sätt och vis. Men det finns ändå en sak som jag inte gillar med dem, och det är att det bara finns två olika alternativ för man och svans på dem. Det hade varit mycket trevligare om man hade något extra alternativ, för jag skulle nog gärna vilja byta man på Arwen. Om inte annat så är det ju alltid roligare då folk hittar sina egna favoriter, så att hästarna ser olika ut.
   Dock så hoppas jag att det blir ändring på den saken - jag frågade GM Elise igår om det fanns planer på att utöka sortimentet i Man- och svansfunktionen, och hon sa att det var "högst troligt", vilket jag tycker låter nice :D Det är ju jättemånga spelare som uttryckligen har bett om fler manstilar, och det är kul att veta att SSO-teamet åtminstone har tänkt på saken, för det är ju en början ^^ Tills dess klarar jag mig ändå med mina pållar, jag tycker att alla ser rätt bra ut :) (bara det att jag skulle vilja kapa manen på Iddy men behålla hans fina svans...)
 
   Haha asså titta på henne, hur söt får man vara? ♥




Bara för att chatten driver mig till vansinne

   - Araberna finns på Goldspurs Gård i Skördebygden, strax utanför Jarlaheim. Gården är uppdelad i två delar och araberna finns på den nedre delen, alltså inte samma ställe där man är barnvakt åt de två små gangsterungarna.
 
   - Araberna kostar 910 SC.
 
   - Man får en ren (jajaja, spoileralert eller något men vafasen) om man gjort klart alla juluppdrag hos rådsman. Det går inte att göra på andra sätt och det hjälper dig inte att veta "vad uppdraget heter".
 
   - Om du inte vet var du ska fiska, googla på det istället för att spamma sönder chatten.
 
   Asså ni anar inte hur jag håller på att spunka sönder på chatten, så fort som man besvarat en fråga kommer nästa som frågar exakt samma sak femton gånger. I Caps. Och som vägrar läsa nyheterna på SSO's hemsida. Jag tycker faktiskt det är respektlöst mot alla andra spelare, att verkligen vägra försöka tänka själv.
 
   Esme out.




Marodörer och alver och allmäna kreatur

   Strax efter att jag köpt min Andalusier Mooneye "Remus" köpte min kamrat Genevieve Nightbard hästen Dogstar "Sirius". Jag visste faktiskt om att hon tänkte köpa den hästen eftersom vi pratat om det då vi traskade runt en dag i Gamla Stan, men jag hade inte sagt något om mina planer på en egen Marodör. Den här gången blev det lite tvärt om - jag köpte min Eveningstar "Arwen" och satt nyfiket och väntade medan Genevieve köpte sin arab. Jag visste att det var ytterligare en alv, men inte vilken. Trots snack om kvastar och skyfflar och en och annan förvriden hobbit så bidde det en stilig kille med namnet Springhunter, kallad "Thranduil", som man mötte upp med.
   Igår kväll tog vi några foton tillsammans. Måste säga att jag dör lite över arabernas charm, tycker de är fantastiskt fina! Sneak peak-bilderna gjorde verkligen inte hästarna rättvisa, de är så mycket finare i spelet ^^
   Bara för att det här var den enda bilden där Arwen ser ut som att "nä nu är jag trött på den där andre", hehe
 
   Tänker vi fortsätta skaffa hästar med samma tema? Vi vet nog inte riktigt själva än. Lite snack har det varit, och om man tänker på saken kan det bli riktigt kul också ^^




Det här är ju nästan inte okej

 
   Hur får man vara såhär perfekt? På ett fototillfälle har jag nog aldrig fått så många bra bilder som jag fick tidigare ikväll då jag fotade Arwen i ridhuset. Nu hoppas jag verkligen att Hästön kommer snart, så att jag kan köpa de båda andra araberna utan dåligt samvete, för de är så sjukt vackra så det finns inte ♥




Min rosa helikopter

   Arwen är nog ingen häst, hon är i hemlighet en helikopter.
   (Var tvungen att rita ett par slarviga outlines så att hästen skulle synas alls, hehe)
 
   Nejmen araberna hoppar så roligt! huvudet rätt ut och så liksom kastar de sig iväg. Jag tycker verkligen att det ser ut som helikoptersprång, det ser iaf jätteroligt ut. Och charmigt!




En arab i huset

   Jag velade mellan svart och vitt eftersom jag genast kom fram till att fuxisabellpalominon (jag tänker inte ens försöka tänka på vafasen det är för färg) passar fantastiskt bra till ett annat namn jag velat använda ett tag. Men jag kom fram till att min Arwen fick bli en skimmel och att den svarta skönheten en dag blir en hingst.
 
   Om jag ska sammanfatta veckans uppdatering lite snabbt - wow. Jag är inte helt van vid Arwen än, hon är mindre än jag trodde hon skulle vara (det behöver ju inte vara något dåligt, trodd bara att hon skulle vara lite större), och jag blev liiiite besviken då jag tänkte kika på olika alternativ till man och svans bara för att inse att mitt enda andra alternativ var knoppar. Jag vill inte ha knoppar. Fast förhoppningsvis kommer det fler alternativ i framtiden :)
 
   Sen är det massa juluppdrag idag, nice att ta tag i dem! Jag älskar verkligen juluppdragen trots att jag gjort dem två år tidigare, sen att vi har jultomten med extra presenter är ju verkligen en bonus. Dock väntar jag nog till framåt kvällen med uppdragen, eftersom jag snart måste åka hemifrån för en stund.
 
   Om ni ser mig i spelet idag är det antagligen tillsammans med Arwen och jag ska försöka levla så gott jag hinner ^^




Eveningstar

   Aftonstjärnan Arwen är lugnet själv, en klok och förståndig häst. Då tillfälle ges tvekar hon dock inte en sekund innan hon sträcker ut benen i en hetsig galopp över Jorviks vida fält. Lika fort som hon satt igång kan hon tas tillbaka till en lugn och avslappnad gångart utan vidare strapatser.
 
 
   Namn: Eveningstar ox
   Tilltalsnamn: Arwen
   Namnbetydelse: "Evenstar" är vad alven Arwen kallas i J.R.R. Tolkiens verk om Härskarringen.
   Ålder: 12
   Ras: Arabiskt fullblod
   Lynne: Ett ädelt litet sto som älskar att klippa långa distanser på kort tid.
 
 




Åh herregud

   Vit eller svart eller fux? Vad kommer passa min aftonstjärna bäst? Beslutsångest xP Tekniskt sett har jag ju råd med alla tre, en dag SKA jag ha alla tre, men... GAAH!
 Underbara Arabhästar!
   (Öronen såg mycket bättre ut på dagens bilder btw!)




Att ge bort SC

   Igår skrev jag om de (mestadels) negativa sidorna hos en bytesfunktion i spelet. Idag tänkte jag däremot ta upp en grej som jag tror skulle kunna vara genomförbar, samt trygg.
 
   Ni vet att många ger bort SC i utlottningar och tävlingar, eller hur? Jag tänkte mig typ att göra det säkrare och enklare.
   Tänk er att ni ska ge SC till någon. Om ni då loggar in på spelets hemsida, väljer "Köp SC", och att det sedan finns ett alternativ - antingen köper man till sig själv, eller så får man skriva in en annan spelares namn. Kravet för det kanske är att man bara kan köpa SC till någon på samma server som en själv? Innan man går vidare med köpet till en annan spelare ska det givetvis komma upp en ruta där det står "Du har valt att ge Star Coins till Spelare SpelSpel, vill du fortsätta?", så att man är bergsäker på att man skickar till rätt kotte. Då Spelare SpelSpel sedan loggar in på spelet kan det komma upp en ruta där det står typ "Du har fått X antal Star Coins av Spelare1 SpelSpel!" eller något åt det hållet.
 
   Min genialiska plan spricker väl om man i framtiden kan växla server hur som haver, men vi vet ju inte riktigt hur det där kommer se ut ändå. 
 
   Vad tror/tycker ni? Tror ni att något sånt här skulle funka alls?




Idag, idag, idag...

   En sån där frustrerande dag väntar! Jag kommer sitta hela morgonen och uppdatera SSO's hemsida i mobilen för att se vad som händer... Jag gissar att det kommer minst tre araber, det känns mest logiskt så. Och jag är ganska bergsäker på att en av dem blir min. Igår tyckte jag att hästens öga såg giantiskt ut, men då jag sedan tog mig en sväng med mitt ponnyskrutt Gigi insåg jag att hon också har väldigt stora ögon. Allt kanske ser mycket bättre ut i spelet? Dock så var hästens öron så otroligt små, det gillade jag inte riktigt... Gah!
  Jag lär sluta skolan relativt tidigt, men jag har en läkartid inplanerad på eftermiddagen så det dröjer ändå innan jag kommer hem. Jag lyckas alltid få in läkarbesök på onsdagar, fail xP
 
   Btw, det här är ju sista uppdateringen innan julafton. Fler juluppdrag väntar, nya hästar - tror ni att det kanske händer något mer? Jag hoppas ju på Hästön, men jag tvivlar lite nu...




Hallelujah

   Igår kämpade jag mig upp till lvl 15 med Remus, vilket innebär att alla mina sju hästar är på lvl 15. Alla tidigare hästar har jag sträcklevlat med, alltså gjort alla lopp varje dag utan undantag tills de varit fulltränade. Hade inte tid med det den här gången, men nu är det ju snart jullov så... :)
 
   Nu blir det alltså ett av två alternativ.
   Alternativ 1: Jag köper mig en arab i morgon och börjar träna den. Det är dock endast om det finns en häst som passar för namnet jag har planerat, annars återkommer namnet senare.
   Alternativ 2: Hästarna tilltalar mig inte och jag startar en gissningstävling som avslutas på fredag (ja, lite kortare den här gången), och då köper jag istället hästen jag hade planerat för innan.
 
   Nu hoppas jag verkligen på en arab, visserligen blir det kanske lite många ston i flocken men jag har ju fler grabbar planerade. Jag har faktiskt fler nammn för hingstar på lager än vad jag har för ston, så... ^^
 
   Har ni planer på att köpa en arab? :)




Jobbar på ny header

   Jag fick en sjuk snilleblixt då jag gått och lagt mig igår, så jag var tvungen att gå upp och rita upp min plan innan jag kunde sova, haha. Jag tänkte att det får bli en ny header runt typ nyår, så att det blir lite snöigt :) Så nu fasen, upp med Photoshop ^^
 
   Och på tal om header så händer det en liten kul grej här på fredag, då jag får jullov. Dels så koras vinnaren i utlottningen om en gästbloggning, dels så är det en grej som jag gissar kommer uppskattas av åtminstone några av er. Det här jullovet blir nog allt ett trevligt ett, hoppas jag :)




Arab eller hästö, hästö eller arab

   För är det antingen eller, eller både och, som kommer i morgon? (Det verkar åtminstone komma en vit arab...)
 
 
   Tror att ni kan gissa vad jag hoppas på, haha




Byte av hästar och utrustning

   På Facebook har det nu i veckan varit en massa snack om att kunna byta hästar och utrustning mellan spelare. (Om ni har missat det så finns det en liten SSO-värld även på Facebook) Och visst kunde det vara underbart - men vad innebär det egentligen?
 
   I grunden tycker jag att det vore en häftig och trevlig funktion. Om man ville skänka bort en häst till någon som "behöver" den bättre så hade det ju varit trevligt - t ex hade det säkert blivit ett populärt pris i diverse tävlingar. Att kunna byta kläder och utrustning mot andra delar man hellre vill ha, och samtidigt göra en annan spelare glad.
   Det finns dock ett mycket, mycket stort problem med denna funktion. "SNÄÄÄLLA, kan jag inte få din häst?", "kan du köpa en häst åt mig?", "jag vill ha den där dyra sadeln du har, du kan få min nybörjarhjälm för den" osv.
   Det är nämligen så att många spelare inte förstår det här med respekt. Lite mer välkända spelare skulle säkerligen bli överösta med förfrågningar om att byta bort deras hästar, eller att ge bort deras hästar, eller att alltid byta utrustning bara för att folk vill ha kontakten med dem.
   Det finns en till del som vore väldigt negativ. Om en spelare skulle hacka mitt konto i dagsläget finns det inte mycket att göra som gynnar denna spelare. Den kan sälja mina hästar och sabba mitt rykte kanske, men den kan inte dra nytta av mina Star Coins eller mina hästar genom att skicka dem vidare. Om det nu däremot skulle komma en bytesfunktion då finns det något att hämta ur kontohackning. Då skulle konton kunna tömmas på hästar och dyr utrustning och allting.
 
   Så på ett sätt tycker jag att det kunde vara en funktion man kan dra nytta av. Jag vill byta bort mina dubletter i julönskningarna mot de grejer jag inte har fått, och en hästbytesfunktion kanske vore nice för några, men jag tror verkligen att det är mer nackdelar än fördelar och därför så hoppas jag att en sådan här funktion INTE kommer.
 
   Vad tycker ni?




HOLY MOTHER OF

 
   På ett sätt - sjukt jäkla åzum. På ett annat sätt - Alienögon och väääldigt små öron. Är det meningen?




Idag...

   ...ska jag sortera på min dator. Mappar, filer, musik - mest musik, eftersom jag fick i uppdrag av min moder att fixa ett musikquiz till juldagen (brukar oftast vara en tradition på midsommar, men det är roligt att fixa så jaja). Dessutom hamnade min externa hårddisk (med ALLA SSO-bilder på) kvar i skolan igår, så jag har tyvärr inga nya bilder att bjuda på förrän mot eftermiddagen (Oops ^^'). Om jag får lust så kanske jag sätter mig och målar något nytt i eftermiddag, det känns som att jag har lite idéer på lager nu :D
   I SSO-väg så längtar jag mest till i morgon, men om jag har tur så vaknar min trötta hjärna till liv och kan sätta ihop något roligt inlägg gällande något spännande. Faaast det är ett "kanske".
 
   Arkivbild




Svartvändargränd

 
   Jag tror inte att jag har sett någon skriva om denna mörka gata utan att nämna Svartvändargränden från Harry Potter-serien. Och jag måste faktiskt hålla med, det var ju det allra första som poppade upp i mitt huvud då jag och Ash för första gången skrittade igenom den.
   Jag är grymt nyfiken på vad den här gränden innebär. En flicka vid namn Malin håller till här nere, det finns stängda butiker (som lär öppna någon gång) och det finns en smedja, dock utan smed. Nu tror jag ju inte att det händer något här innan nyår, men jag hoppas att denna mörka gata snart får ta del av spelets handling, för den är ju jättesnyggt gjord och det kan verkligen hända vad som helst här nere ^^




Beslutsångest, gah

   Idag får jag maxat med JS, men vet inte vad jag ska göra med dem...
 
 
Vad ska jag köpaaaa?
  
pollcode.com free polls 
 
   Hjäääälp mig xP




Två julklappar jag väldigt gärna vill ha

   Jämfört med många andra tror jag att jag har haft tur med mina julklappar i spelet. Jag har nog ca tolv-femton dubletter allt som allt, tror jag. Men det finns ändå grejer som man känner "omg, vill ha", och jag hoppas verkligen att jag får chansen att lägga vantarna på dem!
   Då är det i synnerhet den svarta sadeln med stjärnor jag vill ha. Och tränsdekorationen formad som en... mistel? Amen ni vet vilken jag menar iaf.
 
   Finns det någon särskild julklapp som ni gärna vill ha?




Misty raskar över isen

 




Ut i snön

 
   Det gick fortare än jag väntat mig, är väl inte helt nöjd med varken Esmes stövel eller Freyas öga men fasen vad svårt det var att få till!
   I övrigt är jag sjukt nöjd med resultatet :)




Nya grejer

   Vad gör man då man har en ångestframkallande skoluppgift? Man kastar sig in i den animerade världen.
 
 
   Vet inte om jag hinner klart med den idag... den kommande veckan ser inte så positiv ut. Kan det inte vara fredag och jullov nu direkt?




Ris och ros - Frieserhästarna

 
 
 
 
+
   + Hästarna var revolutionerande då de kom till spelet. Stora, med hovskägg! De kan nog ha varit bland de första hästarna i ett hästspel någonsin där man faktiskt kan jämföra hästarna vid varandra och se hur mycket större dessa djur är, och hovskägg är inte heller vanligt i hästspel.
   + Deras steg är makalöst
   + Man kan ha benlindor på dem även fast de har hovskägg som "sticker ut" i vanliga fall
   + Jag älskar deras långa man och svans, att det skulle vara unikt för dem
   + Det är sjukt häftigt att se en större grupp spelare rida runt då alla har Frieserhästar. Ser grymt mäktigt ut!
   + Hästarna är verkligen tre nyanser av svart och det är superbra, för tonerna är så lika och ändå så olika. Det finns liksom en häst för alla!
   + Hästarna rör på sig då de står still, vilket är ascharmigt och alla hästar borde göra så, inte bara Friesers, ponnyer och Andalusier
 
-
   - I det långa loppet är det synd att det inte går att ändra manen och svansen på något sätt. Man vill ju ändå kunna frisera sin häst litegrann!
   - Ibland buggar hovskägget då benlindorna är på, och då sticker hovskägget rätt ut ur lindan, vilket är jättefult (Äger ingen Frieser själv (än) men har sett många ryttare som ridit förbi mig)
   - Att de rör sig supercharmigt (då de står still) men våra starthästar får inte vara lika charmiga
   - Hästarna är större än de vanliga hästarna, men de är väldigt tunna över ryggen för att spelarkaraktären inte ska se konstig ut på dem
   - Folk verkar ha tröttnat på dessa vackra skapelser och man ser dem inte lika ofta i spelet längre




Framtida hästnamn

   Jag gillar att planera för framtida hästar. Jag hoppas ju verkligen att Hästön inte blir avgiftsbelagd (vi spelare lägger ju en massa pengar bara på att köpa hästarna, känns lite onödigt att trissa upp priserna ännu mer), för jag vill köpa hur många hästar som helst, hehe.
   Just nu har jag tjugoen potentiella hästnamn på lager. Lär inte använda alla, men då man väl står framför en häst och tänker "vafasen ska man döpa den här till?" så är det lite skönt att ha något i åtanke. Då kan man iaf ha chansen att gå tillbaka för att se vad jag tänkt på tidigare :)
 
   Här är namnen jag har framme just nu. De namnen inom citat är tilltalsnamnen. Angeleye och Superman E är namn jag nämnt tidigare, därför är de helt ocencurerade, men övriga har jag valt att dölja för stunden. De kommer ändå dyka upp senare, och det kan väl vara kul med någon liten överraskning ^^ Sen så tänker jag fortsätta på spåret att ni får gissa vilken min nästa häst är, och då blir det nog lite bättre om jag bara kan dra ut ett namn från ingenstans.
   De namnen som är synliga är namn som jag är ganska bergsäker på att jag vill använda. Det finns fler, men eftersom de här är rätt intetsägande tyckte jag att de passade bra att visa upp. Om något av de här namnen dyker upp härnäst, det vet jag dock inte än. Om det kommer en passande arab kommer en häst redan på onsdag, och då den är färdiglevlad börjar nästa gissningstävling.
 
   Så Hästön kommer lär det alltså bli en massa nya hästar, och sjuuuukt mycket levling för min del... Fast det blir värt det, i det långa loppet ^^
 
 
   Har ni planerat namn för framtida hästar, eller hittar ni på något i stundens hetta?




Att hålla bloggen vid liv

   Jag tycker inte det är särskilt svårt att hålla igång mitt SSO-spelande, samt denna blogg. Jag har vissa dagar då andra saker kallar, men det här med tidsinställda inlägg är ju en himla trevlig funktion. De inlägg som kommer på mornarna, mellan klockan sex och sju, är nästan alltid tidsinställda. Det är dels för att jag gillar att någonting händer på mornarna, dels för att de som faktiskt hinner läsa bloggen tidigt på mornarna ska ha något att titta på. Ofta har man ju bråttom så tidigt, så jag vill inte ha stora inlägg då. På lördagarna är alla inlägg tidsinställda fram till efter fyra, eftersom jag jobbar på förmiddagen.
 
   Då jag väl sätter mig för att skriva har jag ofta en plan. Antingen så vet jag "jag såg en grej som jag vill skriva om", eller så tänker jag "jag vill skriva på det här sättet idag, vad passar inom den ramen". Ibland dyker idéerna upp då jag väl sitter med ett tomt bloggdokument framför mig. I dagsläget planerar jag inlägg då jag sitter i skolan - jag är grovt understimulerad och har ofantligt tråkigt i skolan. Nästan så att jag längtar tillbaka till gymnasiet, där det faktiskt hände något under dagarna.
   Oftast skriver jag klart ett inlägg på under tio minuter. Om det är något längre, eller om jag är grymt okoncentrerad, så kanske det tar upp till en halvtimme, men väldigt sällan längre än så. Vissa inlägg kan dock ligga ett bra tag i utkastet innan jag har inspirationen till att faktiskt slutföra det...
 
   Jag gillar ju att ha foton på lager, så att man kan lägga in en passande bild då det känns rätt. Det är väldigt skönt, det sparar en massa tid. Om det är något särskilt jag behöver bild på så kan jag kasta mig in i spelet och ta en bild bara för sakens skull, men jag undviker gärna det om det går.
   Det går ändå rätt fort med bilderna - de fotas, jag beskär dem och sätter på loggan. Kanske något moln eller filter läggs till. Less is more, åtminstone i det här sammanhanget tycker jag :)
 
 
   Det är typ så det ser ut, det funkar bra för mig och eftersom jag inte hör några klagomål så verkar det vara ett vinnande koncept ^^




Nya juläventyr

 
   Det är verkligen synd att juluppdragen ligger så pass mycket "före" som de gör. Nu tog ju uppdragen för denna vecka slut redan i fredags, det hade verkligen varit härligt om uppdragen kunde gå från onsdag till tisdag så att det faktiskt blev som en riktig julkalender.
   Nåja, kommande onsdag lär ju bli åzum hur som helst ^^




Oooh snap

   Jag har typ femhundra bilder i min Fraps-mapp att gå igenom, bara från idag... Den negativa delen med att ha bilder på lager, man måste gå igenom dem alla också xP
   (Sen är jag så sjukt askass att hålla mappen uppdaterad till att börja med, har bilder från Årstidsryttarna och SSL i mappen som jag borde ha lagt in på Wikin för typ ett halvår sen...)




Regn och rusk

   Ute är det regnväder, jag har ganska precis nyligen kommit hem från jobbet. Kvällen kommer spenderas framför SSO, jag ska bara äta någon slags kombinerad lunch-middag och dammsuga lägenheten innan jag parkerar mig framför datorn. Åsså måste jag bli färdig med mitt pepparkakshus!
 
   Jag ska alltså lämna datorn en stund, men jag tänkte bara påminna om SSO Wiki i allmänhet och SSO Wiki's Facebooksida i synnerhet. Glöm inte att Wikin existerar, mycket har hänt där i december!




Mina mål inom SSO

   Jag vet inte om alla har mål inom SSO, men jag har det. Kanske inte mål som jag varje dag tänker på, men ändå. 
 
Mina mål:
   - Se till att alla hästar jag äger (oavsett hur många de blir) är på lvl 15
   - Köpa alla föremål på min shoppinglista
   - Äga alla husdjur som finns
   - Någon gång få "Bäst någonsin" på ett lopp
   - Börja tävla championat utan att få ett nervöst sammanbrott
   - Någon gång vinna ett championat
   - Äga en komplett samling av medaljer från championaten
 
 
   Har ni några mål?




Trött på reklam?

   Jag är en sån som blir knäpp av all reklam man stöter på överallt i vardagen, i synnerhet den på internet. Numera kan man inte ens titta på Youtube utan att hälften av klippen har reklam innan de startar.
   Det går dock att lösa problemet, så jag tänkte dela med mig av det - jag har aldrig problem med störande reklamvisningar eller pop-up-fönster längre, vilket är sjukt skönt!
 
   Jag använder ett program som heter Ad Block Plus. Det är superenkelt att installera och sen är allt reklam puts väck! Jag har använt det i några månader nu och är supernöjd, inget är fel på datorn efter nedladdningen och jag slipper störas av all reklam. Inga pop-ups, ingen reklam på youtube osv. Rekomenderar absolut programmet! Det finns tillgängligt för Chrome, Firefox, Internet Explorer och Opera :)
 
   Direktlänk till Google Chrome HÄR (det går att ändra inställningarna beroende på vilken webbläsare på sidan, så kika in!)




Hej, mitt vinterland

 




Typ såhär kul har vi i Night Guards

   Asså det började typ med lite hederlig censur, och för några veckor sedan kom jag fram till att ett mycket trevligt ord faktiskt går att skriva i chatten (vilket är konstigt, med tankte på hur långt det är)...
 
 
   Sen hamnade vi inne på andra roliga konversationer, men det hör la inte hit just nu kanske. Nejmen jag tycker det är lite kul. Jag har ju en häst vid namn Remus och Genevieve har en häst vid namn Sirius, och båda namnen är censurerade i spelet (har inte den blekaste om varför?). Många lite "finare" ord censureras så att man sitter och kokar av irritation då man snabbt som attan försöker hitta synonymer, men att Mary Poppins ord som man säger "då man inte vet vad man ska säga" (Mary Poppins var min stora barndomsidol och jag har sett filmen alldeles för många gåner för att det ska vara hälsosamt, okej) går in utan problem... Är dock halvt tveksam på om den engelska varianten är helt rättstavad, jag bara drog fram något.
   Nejmen jag vet att jag inte är ensam om att spunka sönder på censuren. Dishonor! Dishonor on the censur! Take notes!
 
   (Bara för att jag råkade komma ihåg att jag faktiskt har en sjukt stor mapp med sparade GIFs på datorn)




Nu fasen!

   Den här helgen händer massa saker för mig (gaah, ingen tid till SSO), men då jag väl kan spela ska jag verkligen försöka. Jag vill ha upp Remus till lvl 15 så fort som möjligt, för jag antar att det kommer araber på onsdag och jag är 95% säker att jag vill ha en pronto.
   Så idag ska jag levla, fota (måste ju verkligen passa på så länge som det finns snö!), göra juluppdrag, börja skriva på lite olika inlägg som ska komma upp i helgen. Jag kan säga att jag har knappt hunnit röra datorn i veckan så det är ett under att det faktiskt har kommit inlägg här alls. (Idag har jag dessutom ett projekt med årets pepparkakshus hemma - jag står för pusslandet, mamma står för svärandet. Brukar vara oerhört underhållande.)
   Nä nu ska jag passa på och logga in på spelet innan jag hittar på någon annan jobbig grej jag måste göra. Paniiiiik!
 
 
    (Glöm inte att bläddra lite längre ner på sidan om ni är intresserade av att vinna en gästbloggning här!)




En chans att synas

   Massa duktiga bloggare har under denna månad gjort diverse julkalendrar på sina bloggar och gett ut fina priser. Jag har ingen möjlighet att ge ut priser som kostar pengar, det jag kan ge ut är saker jag gjort själv. Och det kanske inte alltid är så himla kul ändå.
 
   Men här har ni som har bloggar en chans att kanske utöka er publik! Jag lottar nämligen ut en gästbloggning här, som kommer ut den första januari - ett utmärkt sätt att starta det nya året på, eller hur?
 
   Vad ska ni göra för att vara med?
Ni skickar bara en kommentar på det här inlägget, och ni är med i lottningen. Så enkelt är det! :) Du behöver inte ha en egen blogg, du kanske bara vill säga något om dig själv, eller om spelet. Du har alltså en chans att säga vad du vill här!
 
Vinnaren utses den 20 december, alltså om en vecka. Jag kommer inte återkomma till vinnaren, utan den som vinner har på eget ansvar att mejla sitt inlägg till mig på esmesilverforce@hotmail.com. Om vinnaren vill ha med bilder i inlägget ska de infogas på något sätt i mejlet. Därför är det viktigt för er att faktiskt återkomma hit om ni verkligen är intresserade av vinsten :)
 
Så - vinnaren utses den 20 december och jag vill då ha inlägget på min mejl senast den 31 december, så att jag har en chans att lägga upp det här den första januari. Det inlägget blir alltså det allra första som sker här år 2014!
 
Lycka till!
 
   Sista anmälning är fredag 20/12 kl. 16.00!




Bästa fålen apelgrå

 
   Hoppas att ni alla har en trevlig luciadag! 




Såja

   Kika in här i morgon bitti för en liten luciagrej ^^ Eller två saker händer faktiskt i morgon, en av dem är en tävling som bokstavligt talat ALLA kan vara med i, så håll utkik :)
 
   Nu ska jag logga in och försöka hinna spela lite, sen har jag dessutom en stor läxa tills i morgon som jag inte ens har hunnit titta på... den här veckan har varit så sjukt hemsk, nu ska jag bara överleva skoldagen mellan halv nio och halv ett i morgon och sen blir det heeeeelg :D




Usch, mycket händer

   Jag är ju en rätt asocial människa och december månad är vidrig i det att man måste möta så sjukt mycket människor överallt. Idag var en sådan dag, lite oväntat dessutom, så nu är jag äckligt trött.
 
 
   Har dock ett litet projekt jag hade tänkt göra idag, hoppas att jag hinner bli färdig med det för jag vill gärna visa upp det i morgon...
   Ska logga in och åtminstone mata hästarna idag, men om inte annat återkommer jag med roligare grejer i morgon ^^
 




Snöigt värre

   All snö hos mig IRL har försvunnit, men snön i spelet gör att man åtminstone får någon julkänsla kvar ^^
 
 
   Har ni snö hemma hos er?




Found it!

   Folk har frågat vilka penslar jag använder i Photoshop för att rita hår (dock har jag endast hunnit använda de här penslarna en gång, på den senaste bilden jag ritade och lade upp här), och nu då jag rotade runt så hittade jag rätt länk! Kika in och kolla om ni tror att penslarna är något för er ^^
 
http://www.deviantart.com/art/Hair-and-Fur-Brush-Set-348333064
 
   (Om ni undrar hur man installerar penslarna finns en guide i min kategori "Hjälpavsnitt"!)




Vinter i Skördebygden

   Jag trodde faktiskt inte att vintern skulle komma till Skördebygden. Jag trodde att det skulle bli för mycket jobb för SSO-teamet att fixa till - de har ju nyss släppt stället, så ska de langa in en massa snö? Men jag tycker det blev himla bra, blomster- och sädesfälten hade jag varit lite skeptisk till gällande vintern (det var väl mest på grund av de som jag kände att vintern inte skulle komma till Skörde), men jag tycker de ser riktigt bra ut i vinterlandskapet ändå. Det blir härligt i vår, då det återigen blir vackra blommor där ^^
   Misty på promenad i det som igår var ett fält med blåa blommor




Walking in a winter wonderland

 
   Igår avslutade jag spelet i hemstallet och jag skrek verkligen rakt ut då jag kom in i spelet och såg Jorvikstallet. Skördebygden ser helt fantastisk ut, det kunde nog inte ha blivit bättre. Nu ska jag göra juluppdragen för idag, sen ska jag fota hästarna i den fina, fina snön ^^
 
   Vad tycker ni om årets snö? :D




Wihi

   Jag har verkligen inte hunnit spela sedan i söndags, det ska bli roligt att faktiskt ha tid att spela igen :D Mina stackars hästar är rätt ledsna nu dessutom, hehe...
   Stort tagg på dagens uppdatering, om vi har extra stor tur kanske vi får oss ytterligare en sneak peak på araber/hästön? ^^
 
   Arkivbild




Nämen hej

   Ojojoj, det var länge sedan jag var ute och flaxade så mycket som jag gjort både igår och idag! Kaos på hög nivå, särskilt i snövädret då en av tjejerna i mitt gäng hoppade runt på kryckor (ni skulle ha sett då fem vilsna idioter varav en på kryckor kutade järnet för att hinna med ett tåg igår, konduktören såg ut som att han sett allt... hehe)
 
 
   I morgon är det onsdag, vilket är mycket trevligt. Jag tänker faktiskt hoppas på snö i spelet i morgon, visst vore det trevligt? För att inte tala om fler julgrejer överlag! Hoppas på ett lucialinne och en luciakrona, det skulle vara sjukt åzum :D
 
   Hoppas ni på något särskilt i morgondagens uppdatering?




Även idag...

   Sorry hörni. Igår blev jag borta eftersom en av mina bästa vänner kom hem från en lång utlandsresa, och i morgon flyttar hon tvärs över landet så idag är min sista chans att träffa henne på länge. Därför blir det tomt här idag också, men jag kanske hinner langa in något ikväll ^^ (igår var jag inte hemma innan klockan elva så då fanns det ingen chans till varken spelande eller bloggning)
 
 




Idag blir det tomt här

   Idag händer det för en gångs skull något roligt IRL, så jag ska flaxa ut på överklassafari och bloggen får sig en vilodag. Jag återkommer i morgon ^^
 
 




Har ju glömt att visa

   Jag har kutat runt i julkläder i ungefär en vecka nu, och den ändras lite då och då allteftersom jag får fatt i nya grejer. Så här ser det ut just nu!
 
 
   Nu fattas bara snön, hoppas verkligen att den kommer på onsdag!




Slut på veckan

 
   Jag säger god natt. Kommande vecka blir för min del relativt pissdålig (december är verkligen inte min månad, hehe), men jag har lite idéer så att jag kanske lyckas göra den dräglig. Vi får väl verkligen hoppas på att det kommer lite snö på onsdag också va? ^^




There we go

   Mitt första projekt någonsin i Photshop CS2, och jag måste säga att jag är riktigt nöjd trots några missar (hade otroligt svårt att få till armar och händer, trots att jag målade direkt ovanpå en bild från discot... sen är det så sjukt svårt att få till en bra hudton med skuggning så att allt ser vettigt ut, gah!). Jag har aldrig förr gjort något sånt här, jag har inte ritat en människan sedan lågstadiet och jag har aldrig ritat kläder i rörelse. Aja, jag är glad, nu har jag testat det här, och jag ska prova mer sånt här i framtiden ^^
 
   (Klädernas design kommer självklart från Walt Disney Studios)
 
   Vad tycks? :D




Plan för idag

   Jag brukar vara igång sååå mycket tidigare, men idag tog jag mig min första riktiga sovmorgon på ett par månader. Otroligt välbehövd.
 
   Idag ska jag banne mig bli färdig med den där bilden jag började med i veckan! Det som stoppade upp mig igår var att det hunnit bli mörkt i spelet, eftersom jag ska fota en bakgrund, sen har jag lite småfix kvar (som lär bli "lite större fix", har det svåraste kvar...) innan det är helt färdigt.
   Jag ska levla också... Remus är på lvl 13 och det ska bli så otroligt skönt då han är färdiglevlad! Jag "måste" vara färdig innan den artonde, eftersom jag gissar att araber kommer till spelet då. Jag hade egentligen inte tänkt köpa en till häst innan nyår, men med tanke på att det faktiskt ska komma en helt ny typ av häst så tror jag inte att jag kommer kunna låta bli ^^
 
   Btw, nu har jag skrivit några olika inlägg med tips och hjälpmedel gällande lite olika saker, av det gäller mycket Photoshop. Jag börjar bli lite varm i kläderna, så om ni undrar hur jag gör något i Photoshop så är det bara att säga till :) Fick för rätt länge sedan en förfrågan om jag kunde visa hur jag "flyttar hästens huvud" (<- det var den exakta frasen, så jag tar det bokstavligt :) ), så det hade jag tänkt visa någon gång i veckan.
 
 
 
   Mot spelet!




Några penslar jag använder

   Fick en förfrågan igår om att länka till några penslar jag använder i Photoshop, så jag har letat upp några :) Om ni undrar hur man installerar dem så finns det en guide till det i kategorin "Hjälpavsnitt"! (Många av penslarna funkar precis lika bra i Elements som i CS-serien samt GIMP!)
 
 
http://www.deviantart.com/art/23-Free-PSD-Brushes-363268954
   Utan ovanstående penslar skulle jag inte överleva! Nr 19 är min favoritpensel någonsin och den har jag använt då jag har skuggat i princip allt jag någonsin visat här på bloggen.
 
http://www.deviantart.com/art/Beyond-the-Mist-109090166
   Ovanstående penslar, Beyond the Mist, är väl mer som en stämpel. Helt ljuvliga är de hur som helst!
 
http://www.deviantart.com/art/Aurora-Borealis-Brushes-68718527
   Om ni vill måla norrsken är det dessa penslar som gäller! Samma skapare har gjort tonvis med fantastiska grejer, så kika in där om ni är ute efter liknande grejer.
 
http://www.deviantart.com/art/Branches-and-Foliage-Brushes-31795694
   Dessa penslar är också lite som stämplar, och kan ge en fantastisk touch till en nästan färdig bild!
 
 
   Den här bilden är gjord med pensel nummer 19 från första länken (bakgrund samt dimma mellan träden), norrskenspenslarna från tredje länken samt två olika penslar från Beyond the Mist (andra länken). Det var ett arbete på fem minuter som jag gjorde precis då jag klickat hem penslarna för att se hur de fungerade. Gjord i Photoshop Elements 4.0, just nu använder jag Photoshop CS2 men penslarna fungerar lika bra där.
 
 
   Tyvärr hittar jag inte vissa andra penslar jag velat visa, men om man pallar leta ett tag så dyker de upp!
   Det absolut bästa man kan göra är att söka efter det man vill ha, klicka på något som verkar intressant och sedan fortsätta leta efter liknande grejer med den här "Liknande verk"-funktionen. Sen får man också tänka på vad man faktiskt söker efter. Jag brukar skriva in "Photoshop brushes" och kanske även vad jag är ute efter mer specifikt. Rätt penslar kan hjälpa till en bra bit på vägen, och man lär sig mycket av att testa många olika :) Jag får grymt mycket inspiration av att bara kladda runt med konstiga penslar i olika färger, och utan inspiration kommer man ingenvart ^^
 
   Hoppas att det här hjälpte något :)




Som vanligt blir det inte som planerat

   Hinner inte färdigt med bilden idag som jag tänkt xP Var så äckligt trött då jag kom hem från jobbet och nu bidde det så att jag måste vänta till i morgon innan jag vågar visa bilden.
 
   Borde levla. Vet inte om jag pallar det, menmen... kanske borde försöka dra igenom åtminstone ett par stycken lopp. Det är ju iaf bättre än inget!




En sak jag inte förstår

   Jag har sett på Facebook och på bloggar att folk som lyckats fylla sina stall med tio hästar klagar över att vi kan ha för få hästar och att de måste sälja en häst så fort de kan för att köpa en ny. Jag tycker det är lite mysko.
   Vi har ju blivit lovade en Hästö. Jag tror inte att det dröjer jättelänge innan den kommer, och om inte annat så vet vi ju faktiskt att den kommer. Personligen skulle jag inte panika innan vi verkligen vet hur den funktionen ser ut, jag tycker det känns lite förhastat att sälja av hästar så fort som det kommer en ny ras "bara för att". Tänk hur sjukt mycket SC som slösas hit och dit, huga!
 
   Och btw, tänk på hur hästfunktionen såg ut i början - vi kunde ha max sex stycken hästar. Jag tycker inte att vi riktigt kan klaga över för lite utrymme i dagsläget, eftersom vi vet att det snart kommer mer. Däremot förstår jag de som tycker att själva hemstallet är för litet, för det går ju nästan inte att få in tio hästar i boxarna utan att det ser helt knäppt ut (och dessutom vill man ju helst inte använda den mörka lilla boxen i hörnet...)
 
   Har ni några tankar om det här?




Ris och ros - Transporterna

 
 
   Jag tänkte börja med en ny grej - att lite då och då lyfta fram positiva och negativa saker med olika funktioner i spelet. Det som dyker upp på kartan först är transporterna.
 
 
 
+
   + Transporterna är relativt billiga jämfört med mycket annat i spelet.
   + Det finns många olika ställen att åka till, som ändå är rätt nära varandra. Fler valmöjligheter är ändå bra!
   + Det är trevligt att transporterna har olika färger i olika områden (ie. rosa i Silverglade, röda i GåD och blå i Skördebygden)
 
-
   - Det går inte att ta transporten mellan de tre olika stora områdena
   - Det finns ingen transport vid ridhuset




Det händer...

   ...att jag undrar "varför köpte jag Iddy". Varför? Han är den som rids minst av mina hästar, jag tycker det är svårt att hitta på utrustning som passar honom och då frestas man att istället glassa runt på Poppy och Freya som passar i allt. Men det kommer såna där stunder då man hajjar till och känner "därför". Då jag drog ut honom i torsdags var ett sånt tillfälle, och det är då man blir lite varm i kroppen och känner "wow, vad jag tycker om mina pixelhästar".
   Snygga, snygga djur ♥ (Helt oredigerad bild btw)
 
   Då Hästön kommer ska Iddy få sig en semester där, under ett bra tag. Jag tänker mig att då jag har honom på bete och inte behöver skämmas över att han ruttnar i stallet blir det trevligare då man väl susar runt på honom. Absence makes the heart grow fonder!




Tankar om gårdagens nyhet

   Nu har väl alla sett denna bild, eh?
 
   Vad tror jag om den här? Jag tror verkligen att den pekar på araben. Det är ju solklart att den där silhuetten är en arab, med tanke på det där fina gäddhuvudet. Men, varför visa den vid horisonten, utan att ens egentligen visa den? Transporten är ju ett tecken på förflyttning, och därför vågar jag nästan tro att araberna och Hästön kommer samtidigt.
   Det har nämligen sagts att Hästön från början skulle ha släppts tillsammans med Skördebygden, vilket innebär att den redan då var väldigt långt gången. Därför är jag inte alls förvånad om den faktiskt är helt färdig.
   Jag gissar att det här är uppdateringen som kommer den 18 december, men vi vet åtminstone att det här händer innan jul. Jätteroligt ska det bli, och jag hoppas verkligen att araberna lever upp till förväntningarna - dessutom är det helt underbart att få en "fjärde häst" i spelet, jämte de vanliga hästarna, de stora hästarna och ponnyerna. Vad tror vi, är de här lika stora som våra vanliga hästar kanske? (Och jag är jättenyfiken på hur deras svansar ser ut!)




Följ kusten

 




Arabfeber

   Drog upp skissen jag ritade i skolan för ett par veckor sedan (ni som följer mig på Instagram har redan sett den) och testade att färglägga på ett sätt jag aldrig gjort förut. Borde sova nu, eftersom jag ska upp och jobba i morgon. Ugh.
 
   Kunde vart bättre, men vafasen. För att vara första gången jag försöker mig på denna teknik (vet inte ens vad den heter, men i princip helt utan konturer) så är jag nöjd.
 
Go'natt




Det går framåt

 
   Det går framåt! Har ett litet dödläge, men tänkte ta itu med det då jag kommer hem från jobbet i morgon. Alla nya penslar jag har laddat hem har verkligen gjort mycket, t ex så hittade jag en underbar pensel som är perfekt att måla hår med :D
   Förhoppningsvis blir jag färdig med den här i helgen ^^




Nämen oj

   Efter att jag skrivit klart förra inlägget kikade jag in på Facebook och hittade den här bilden.
 
 
   Araberna är på väg! :D Åh, vad kul det här ska bli! Min nästa häst kanske blir en arab? ^^ Siluetten ser jättebra ut, så det blir roligt att se hur de ser ut i spelet. Hoppas på att det inte bara blir tre hästar nu, och om det bara är tre hästar hoppas jag att det kommer fler framöver :) Helt underbart med en ny typ av häst!
 
   Vad är era förväntningar på dessa nya djur?




Klubbar - i desperat behov av en uppdatering

   Vad är den allra populäraste funktionen i SSO? Jo, klubbarna. Men de lämnar väldigt mycket att önska, och jag har några viktiga punkter som jag tänkte ta upp, för att förbättra och förenkla.
 
   I dagsläget har nya klubbar oerhört svårt att ta sig upp i rangordningen. Alla vill ha en "känd" klubb. Jag brukar ju säga att man faktiskt kan vara känd i SSO, däremot så varierar det lite mer med klubbarna, då de faktiskt kan upplösas helt och bara försvinna från kartan (typ Ocean Panthers). Lite svårt att veta vilka klubbar som är mest kända - de jag faktiskt känner till är väl DBC, Water Roses och Sneaky Dragons. Och Rainbow Dragons.
   Ämnet var det. Det borde finnas något sätt så att man i spelet kunde söka efter klubbar. Antingen söker man efter klubbägare, namn på klubben, antal medlemmar eller något åt det hållet. Inse hur mycket lättare det skulle vara! Då man har fått upp en klubb borde man där kunna läsa klubbens info, så att man ser vad den handlar om, och sedan kunna ansöka om medlemskap genom att klicka på en knapp. Då klubbens ägare loggar in kan denne välja att antingen acceptera förfrågningen eller avslå den, precis som med grupper eller vänner (fast klubbansökan borde kunna skickas även om ägare är offline).
   Alltså, om jag söker efter en klubb ska jag kunna skicka en förfrågan till klubben. Om klubben är full kommer det ett meddelande där det står typ "Tyvärr är klubben full för tillfället".
   Om möjligt skulle det väl kunna vara bra med en klubbkö, alltså att man på något sätt kan ställa sig i kö till klubben om den är full.
 
   Vi säger att jag ser en spelare som tillhör en klubb. Jag vill veta mer om den klubben. Så jag klickar på spelaren, såsom man gör om man vill se namnet på spelarens häst samt level, och kan i rullistan som dyker upp välja ett nytt alternativ där det står "Klubb".
   Lånade en random kotte jag hittade på vägen. Tänk er att ytterligare ett alternativ dyker upp bara.
 
   Där ska man kunna läsa om klubben och skicka en förfrågan om man vill.
 
   Även för klubbägaren borde det bli lite lättare. T ex så borde möjligheten att skicka klubbmejl finnas. Det är så fånigt att det i dagsläget behövs bloggar där klubbarna ska frodas, för det kommer ju från början ur det här att klubbarna inte klarar sig bara i spelet. Det behövs ju ett annat ställe att informera på, och det är lite synd.
 
   Det här tror jag skulle vara en början för att göra klubbsystemet mycket bättre. Vad tror ni? :)




Gömda stigar i glömda skogar

 




Projekt för stunden

 
   Jag tror att det här blir jättebra då jag får ordning på taket, än så länge så är det så pass att jag är helt förundrad över vad jag lyckats med xP Förhoppningsvis blir jag färdig i helgen och kan visa upp det här :)
 
   Kan ni gissa vad det är?




Luddar runt

 
   Fick lust att dra ihop en häst som gick på tygeln för en gångs skull, men pallade inte flytta på halsen så istället har vi här en hoptryckt pålle. Samt min pepparkaks-outfit.
 
   Jag kan bli beundrad med fisket i söder idag, men jag har inte pallat fiska än. Har fem redigeringsprojekt som jag inte riktigt pallar ta tag i. Aja, jag har iaf köpt ett par nya hästskor, till min nästa häst. Väntar dock ett tag nu, jag tror att jag vet vilken häst jag vill ha hem, men jag funderar på om nyheterna SSO utlovade senare i veckan (vilket bör vara i morgon, för de släpper ofta nyheter på fredagar) kan vara antingen Araberna eller Hästön. Eller Lipizzanerhästarna? Det enda vi egentligen känner till förutom det är ju södra delen av Skördebygden, så det är väl antingen något ovanstående eller något helt nytt.
   Kort sagt så blir det väldigt spännande att se vad som är på gång (om det bara är en sneak peak på snön är det kanske inte lika kul, heh)
 
   Äh, man kanske skulle försöka göra lite nytta.




Ugh

   Jag är faktiskt hemma från skolan idag, för gårdagen gjorde mig nästan självmordsbenägen och jag behövde absolut vila en dag. Har spenderat senaste timmen med kakbak - denna gång blev det Marshmallow-stuffed Chocolate Chip Cookies. Mina marshmallows smälte bort då kakorna vilade, men gott är det (y)
 
   Jag tänkte krypa ihop framför SSO, även fast jag egentligen har en läxinlämning om cyborger. SSO är mycket roligare, det är min högst försvarbara ursäkt. Jag har faktiskt en massa saker att göra även i spelet, vet inte hur bra det går - jag har ju alltid planer på gång, sen brukar de dock falla platt rätt fort.
   Nejmen jag fick den där jättefina svarta stjärnvästen från julklappshögen idag, happiness! Nu saknar jag stjärnsadeln, hoppas verkligen att jag får den snart. Såg någon lycklig ryttare i Firgrove som red runt med hela stjärn-settet, gissa om jag vart avundsjuk, haha!
 
   Den är blå stjärnvästen hade jag sedan innan, men nu har jag även en svart, samt hjälmen och "pärltränset". Det kommer bli så himla snyggt då jag väl kan lägga vantarna på sadeln!
 
   (Btw har jag startat upp en Deviantart nu också, eftersom jag ändå är där 24/7 och letar Photoshop-tips. Monokerus är det även där!)




SSO Wiki - 1 år

   Idag, kära Jorvikbor, fyller SSO Wiki, min lilla bebis, ett helt år. Vid det här klockslaget för ett år sedan skapade jag denna fantastiska samlingsplats. Redan vid halvårsstrecket var Wikin mycket större än jag vågat drömma om, jag är så grymt stolt över sidan som jag har fått höra att många har använt sig av. Nästan 1000 sidor har vi nu, och enligt statistiken just nu är vi fjärde störst i Sverige.
 
 
 
   Stort grattis till SSO Wiki, och ett ännu större tack till alla er som hjälpt mig att utöka den på något som helst sätt. Jag är stolt, jag är glad, jag är otroligt tacksam. Tack.




Vet ni vad det är för dag idaaag...?

   Kika in här igen vid 10.44. Det är en stor dag, idag.
 
 




På jakt efter penslar

   Jag har lite fina idéer till redigeringar, och dessutom vill jag måla. Därför har jag spenderat rätt mycket tid på Deviantart idag, och letat efter olika penslar att ladda ner. Dessutom har jag sorterat de jag redan har och döpt om filerna så att jag kan vara bergsäker på vad som finns i dem. Grej nummer tre är att jag har börjat försöka vänja mig vid Photoshop CS2 - yes, jag funderar på att överge mitt kära Elements. Anledningen är att många av de penslarna som jag vill använda mig av fungerar bättre i CS2, och mitt Elements har ju några år på nacken nu också.
 
   Jag funderar över hur svårt det är att rita till vettig snö på en SSO-bild, har någon av er lyckats bra med det? Jag skulle nämligen vilja ha lite snö xP Det ska tydligen bli snöstorm i mitt område nu på fredag, jag hoppas lite på att det blir sånt kaos att bussarna krånglar så att man slipper åka till skolan och kan spela SSO istället x)
   Nämen jag blev lite besviken över att vi inte fick någon snö i spelet idag. Jag har som sagt noll julkänsla och nu vill jag faktiskt se lite vitt som kan lysa upp min otroligt mörka tillvaro.
 
   Nu ska jag sluta ludda på om ingenting och gå och lägga mig istället. Fridens!




Dubletterna trillar in

   Idag var två av mina fem julklappar dubletter, vilket var trist. Jag har ändå haft tur, den enda dubletten jag fått innan dess var den lilla julfilten som jag haft ända sedan 2011.
   Jag sparar dock dubletterna, i hopp om att man kanske kan byta ut julklapparna efter julen. Då kanske man får fatt i något annat?
 
   I övrigt är jag väligt förtjust i klänningarna och hjälmen som kom till julbutikerna idag. Jättesöta klänningar, hoppas att sortimentet utökas även med "vanliga" klänningar, och den där hjälmen lär bli en av mina favoriter ^^
 
   Har ni fått många dubletter i julklapparna?




Jag är riiiiiik

 
   Kan ju säga att den här höga summan SC är rätt overklig... Nu har man iaf ingen ångest över att slösa SC i onödan (y)
 
   (Nej, jag har inte lagt ut pengar på det här, har bara haft lite flyt för en gångs skull)




Mera jul, tjoho

   Jag har inte hunnit logga in än (har varit hemma en kort stund men den här dagen har varit kaoz med ett fett gigantiskt jäkla "K" så jag har inte pallat med något annat), men av nyheterna att döma antar jag att vi inte har fått någon snö? Dock så känns det verkligen som att stora grejer är på gång, det här "magiska" känns lite som snö... eller? Gah, jag klarar inte av att gissa sånt här xP Fast jag är glad över nya julbestyr och Rådsmannens uppdrag, det ska bli kul att fortsätta med dem ^^
 
   (Ber om ursäkt för eventuella stavfel men jag har förlagt mina brillor och är temporärt blind... fml)




Taggad till tusen

 
   Ser verkligen fram emot dagens uppdatering, ska bli jättekul att fortsätte med julbestyren ^^




Fram och tillbaka

   Fy, ingenting går som jag har planerat numera! Den här dagen blev mycket längre än det var tänkt och jag var inte hemma innan kvart över fem trots att jag slutade skolan klockan tre :(
 
   Just nu håller jag på och kämpar med levling (som vanligt, huh) och har typ lite dåligt samvete över att jag inte är färdig med det än. Det jag kan trösta mig med är att jag ha strecklevlat alla tidigare hästar tills de har varit på lvl 15, och nu har jag ändå bara tre nivåer kvar innan Remus är färdig han med. Nu kommer jag dock inte köpa fler hästar förrän efter jul, pallar verkligen inte med att levla xP
 
   Just nu kan jag åtminstone säga såhär - i morgon får vi nya juluppdrag, och det är verkligen uppskattat! (Åtminstone från min sida, haha) Jag hoppas att det blir minst två julbestyr varje dag nu, så att vi får större chans att få julklappar vi vill ha, och dessutom (vilket jag faktiskt glömde nämna i min önskelista som kom upp tidigare idag) så skulle jag gärna kunna byta julklappar. Ni vet, som julklappsbyte dagarna efter jul. Just nu har jag bara en enda dublett, fast det lär ju dyka upp fler.
   Jag hoppas på att det kommer snö i morgon, kanske man får lite mer julkänsla då? ^^ (Om det kommer snö kan jag lova att jag ska göra ett par redigeringar dessutom!)




Önskelista i dagsläget

   Jag har ju en sjukt lång önskelista till spelet (som desperat behöver uppdateras, ska ta tag i det snart någon gång), men här är lite mer "desperata" saker som jag gärna ser inom en rätt snar framtid :)
 
  • Utökad och uppdaterad garderob - ja, ni läste rätt. Det finns så otroligt mycket fina grejer att köpa i spelet, och om man verkligen vill ha allt (vilket absolut borde vara ett alternativ, vi betalar ju ändå för spelet) så är jag rätt säker på att vår nyvarande garderob inte kan hålla alla grejer. Så jag vill gärna ha en utökad garderob - kanske att man själv får välja att skapa en ny flik vid behov? Dessutom skulle jag gärna vilja sortera flikarna, så att man kan lägga dem i den ordning man vill ha dem. Jag var t ex inte så smart då jag började bygga upp min garderob, så det finns ingen riktig logik i hur mina flikar är sorterade, utan jag behöver alltid leta runt bland flikarna för att hitta det jag letar efter xP
 
  • Då jag ändå är inne på garderoben. Ni vet hur det ser ut då man provar kläder i The Fashion Barn? Jag skulle vilja att om man går fram till sin garderob så hamnar man i en liknande provhytt, men med sin häst bredvid, så att man lätt kan se hur man klär sig själv och sin häst. Det skulle jag tycka var åzum!
 
  • Hästön vill jag väldigt gärna ha snart, är så sjukt spänd på hur den kommer bli!
 
  • Någonting som löser problemen i spelets chatt. Moderatorer eller vad SSO nu vill sätta in, jag pallar faktiskt inte med dagens chatt.
 
  • En "brb"-knapp i spelet, så att man kan aktivera det då man inte är framför datorn. Vore superbra så att folk inte tror att man ignorerar dem om man inte svarar ^^' Annars vore det nice bara att kunna välja typ "Ej aktiv i chatt", så att man bara kan spela utan att chatta en dag om man har lust med det.
 
  • Jag skulle gilla en funktion som var typ lite som en profil för spelarna. Ni vet då man klickar på en spelare och deras nammn samt häst syns uppe på skärmen? Då skulle jag vilja ha valet att läsa spelarens profil, där man kan se typ ungefär var spelaren kommer ifrån, hur många hästar den har (<- såg det förslaget på en annan blogg och tyckte det lät jättetrevligt, minns tyvärr inte vilken blogg), kanske kan man få skriva ett par rader om sig själv och, om möjligt, kanske kunna länka till sin blogg där. Förhoppningsvis skulle det kanske minska reklamen i chatten, tänker jag? Dock finns risken att opassande sidor länkas, och det är nog därför just den grejen inte har utvecklats mer.
 
  • Möjlighet att se info om en klubb innan man gått med i den, eller kunna söka efter klubbar. Tänk vad praktiskt det skulle vara? Då kan man se vad klubben handlar om, så kanske man kunde välja "ställ dig i kö till klubben" så fick ägaren av klubben senare bestämma om spelaren fick joina eller inte. Det tror jag skulle underlätta massor!
 
   Det var typ det jag hade just nu. Vad tycker ni om det här? :)




Spännande vinklar

 
   På sistone (eller ungefär sedan jag bytte frisyr på Esme) har jag börjat experimentera lite med nya vinklar, och med grejer som dyker upp i förgrunden till bilden. Ofta är det lyckliga slumpar som gör att bilderna blir bra, men just den här tyckte jag blev riktigt trevlig ^^




Jag avslutar denna dag...

   ...med en bild. Jag hade lite bilder i min Fraps-mapp som nu är beskurna och redigerade och allt vad de nu är, vilket är skönt :) Kvällsbilder har jag alltid ont om, får försöka ha några på lager så att det blir roligare bilder på kvällarna x)
 
 
   I morgon är det tisdag (vilket för min del innebär finbesök med klassen till Saltsjöbaden, tänk sickna fina områden) men jag vill ha onsdag. Fler juluppdrag och fler julbestyr vill vi ha (jag gillar verkligen julbestyren, men jag hade gärna haft två om dagen redan den här veckan), och nu tror jag verkligen inte att det är långt kvar till snön. Så i morgon blir de väl mest uppladdning inför onsdagen ^^ (och jag ska försöka ta tag i skolarbetet som jag skulle ha gjort idag, skills...)




Framme med ritplattan igen

 
   Jobbar just nu på en helt ny bild... :D Eller två stycken är det faktiskt, vi får se vilken som blir färdig först. Just det här att Esme delar sitt namn med den dansande Disney-karaktären är ju en alldeles för bra koppling att bortse från, och dessutom är det här ett gyllene tillfälle för mig att träna på att rita människor ^^ Jag ritar verkligen aldrig människor, så för att göra dessa edits målar jag ovanpå en bild direkt från SSO. Jag fotade ett antal bilder på discot i fredags, vilket är perfekt att jobba vidare med nu ^^ Det är sjukt svårt, särskilt att få händerna att se vettiga ut, men som sagt, jättebra övning. Det allra värsta är att få rörelse i kläderna, huga!
 
   Btw har jag en liten idé inför Lucia, hoppas att jag hinner fixa det till dess ^^




Mycket i luften

  December är för min del en av de värsta månaderna på året. Massa i skolan innan julen samtidigt som jag ska försöka fördela mina ynka slantar på diverse julklappar till familjen.
 
   Jag ska försöka ta itu med en skoluppgift (bara för att jag tänkte försöka göra något i tid för en gångs skull) så SSO ligger på is till ikväll. Tänkte att jag överlag ska spela bara på kvällstid den här veckan, så att jag får lite gjort då jag kommer hem från skolan :) Så att ni vet det också, jag kommer blogga som vanligt men inläggen kanske blir ett par timmar senare än vanligt om jag inte får någon superidé ut ur det blå ^^
 
   En av mina favoritbilder just nu - man blir lite tagg på att göra en redigering med en hoppande häst ^^




Catherine

   Sedan spelets början har vi känt till Catherine Holbrook. Justins mamma som dog för en herrans massa år sedan.
   Då vi kom till Skördebygden dök det upp en ny karaktär med namnet Catherine. Och jag tyckte det var lite intressant. Denna Catherine har svart hår och ljust bruna ögon - precis som Justin.
 
 
   Sammanträffande, eller låg det något mer bakom Catherines "bortgång" (om man ska säga så)?




Tidiga mornar vid stranden

 




Jag har med flit...

   ...väntat med att uppdatera bloggen idag, så att folk skulle kunna se inlägget innan det här. Det är en jätteviktig sak det handlar om, och jag förvånas verkligen över att folk inte verkar bry sig.
 
 
    Annars har jag tre saker att komma med.
 
1. Ny månad innebär en ny omröstning på SSO Wiki, så pallra er dit och svara på den!
 
2. December månad innebär julkalender, vilket sker på SSO Wiki's Facebooksida. Varje dag lyfter vi fram en ny sida som är värd att läsa.
 
3. Jag har fortsatt jobbet med SSOwiki.weebly.com litegrann. Just nu håller jag på att infoga länkar i texterna, så att man kan läsa mer på själva Wikin.
 
   Jag kan också säga att på Lucia kommer det en liten enkel tävling här på bloggen som alla kan vara med i, så kom ihåg att kika in här då :)




Öppen kritik

   Jag måste faktiskt ge lite öppen kritik till SSO-teamet här - specifikt gällande deras facebook-sida.
 
   Just nu går det att se denna post på SSO's FB:
   Eftersom jag inte bett om lov att få använda det här har jag suddat ut författarens namn, om denne nu kanske inte vill vara med här.
 
   Jag tycker det är lite skrämmande att SSO tillåter att privatpersoner utan egentlig koppling till företaget öppet ska behöva dra ihop folk för att stoppa problemen som finns i spelchatten. Är inte det något som spelets utvecklare ska kunna ansvara för själva? Att den som skrivit ovan också säger "vi jobbar" är också något som gör mig lite fundersam - innebär det att den här personen har kommit överens med högsta hönset att på Facebook behöva skrapa in folk som ska stoppa mobbning? För det känns verkligen inte professionellt på något plan, tycker jag. Om det här nu ska behövas, är det inte mycket mer logiskt att spelets ledning själva går ut med det här direkt?
 
   Något måste göras, och SSO's ledning kan inte förvänta sig att vi spelare, som betalar för tjänsten, ska lösa det här problemet. Då gäller alla regelbrott som sker i chatten - missbruk av reklam (ni vet att jag hatar reklam? För några dagar sedan anmälde jag en spelare som gjorde reklam för en rätt opassande hemsida), spam, mobbning, ovårdat språk etc. Nu är det i synnerhet två saker jag tycker är väldigt viktiga.
 
   För det första så måste de som jobbar med SSO verkligen ta tag i problemen som uppstår i chatten. Att på varje server ha minst ett par moderatorer tror jag är det bästa sättet att lösa problemen på. Moderatorer som kanske inte kan banna folk från spelet, om det nu är utvalda spelare som får göra det här (vilket antagligen blir lättast, istället för att heltidsanställa folk för att vakta chatten), men som med ett knapptryck kan blockera chatten för spelare som inte sköter sig samtidigt som en rapport skickas till "högre makter", alltså de som sitter på SSO's kontor, som där får avgöra om ytterligare åtgärder.
 
   För det andra så krävs det uppenbarligen mer resurser. Bättre supportsvar samt bättre koll på Facebooksidan. Just nu lever spelet nästan på att vi spelare sprider information till varandra. Ni vet då Skördebygden öppnade och det var kaos vid Dews farm? Där fick alla spelare skicka varningar till varandra. Då alla vrålade om att det inte gick att hitta Grå Porten precis då Skördebygden öppnade, då var det någon enstaka spelare som fick sprida vidare från en GM att det för tillfället inte gick att nå porten.
   Ett spel med 26 olika servrar med spelare från hela världen måste väl ändå ha råd att anställa fler folk, för det verkar ju faktiskt behövas. I spelets tidigaste dagar var supporten helt fantastisk, men det har verkligen droppat av i takt med att spelet har blivit större och antalet spelare har ökat. Och det lär ju faktiskt inte gå att lösa utan fler resurser. Fler människor som kan svara på supportmejl, bättre koll på Facebooksidan där SSO direkt kan svara på frågor för att undvika rykten (som ofta inte ens stämmer, utan bara retar upp folk). Om servern stänger ner under en kort stund - SSO bör berätta det på deras sida. Om en bugg som många spelare har märkt dyker upp - SSO bör berätta det på deras sida.
 
 
   Jag tror att det här är väldigt viktigt. Om det faktiskt inte görs något åt problemen i spelets chatt, ta bort chatten, för den erbjuder ofta inte en trygg chattmiljö för barn. Supporten verkar ha blivit bättre på sistone, men det var en period då den tyvärr var under all kritik. På Facebook ser man ofta att folk har haft problem med betalningar, antingen att betalningen inte gått igenom eller att pengar har dragits utan att de fått något för pengarna. Jag har sett att SSO direkt har svarat på en enda sådan notis. Och det var då en spelare var så otroligt förbannad att den i princip hotade att sprida skit om företaget.
 
 
   Jag tycker att något måste göras. Och det är därför jag skriver det här. Jag älskar spelet SSO, men det har sina nackdelar. Mestadels gällande chatten.
 
Det här är ett sånt inlägg som ni gärna får sprida om ni vill. SSO har just nu två stora svagheter, och det är chatt samt support. Och ingenting kommer hända om de inte blir medvetna om problemen på större skala.




Södra Skördebygden

 
   Jag störttrivs i Skördebygden, men byggnaderna i det stänga området gäckar mig ändå. Man blir ju så himla nyfiken på vad de innebär då man ser dem där borta!
   Om jag verkligen fick drömma skulle jag vilja se Pine Hill där, men Pine Hill har alltid legat norrut så det känns inte logiskt. Det man vet finns där ute är Hillcrest, om än inte så som man är van att se det.
 
   Jag tror verkligen att man automatiskt blir ännu mer taggad av att se att det faktiskt finns grejer söderut. Jag tror inte att det här öppnar innan januari (antagligen dröjer det väl mycket längre än så), men det ska bli sjukt spännande att se vad som händer där ^^




Första december

   Första december är alltid en lite ångestfylld dag för min del - huga, nu måste man verkligen se till att införskaffa alla julklappar! Jag är helt värdelös på att hitta på presenter till familjen (och diverse vänner), så jag tycker det är hur jobbigt som helst vaje år. Jag började visserligen lite tidigare i år, men jag är inte färdig än.
 
   Första december innebär också att jag i spelet för en gångs skull ruckar på min eviga hjälmregel och jag lär nu mest synas i min kära tomteluva ^^





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.