Chrome Pointer

Byte av hästar och utrustning

   På Facebook har det nu i veckan varit en massa snack om att kunna byta hästar och utrustning mellan spelare. (Om ni har missat det så finns det en liten SSO-värld även på Facebook) Och visst kunde det vara underbart - men vad innebär det egentligen?
 
   I grunden tycker jag att det vore en häftig och trevlig funktion. Om man ville skänka bort en häst till någon som "behöver" den bättre så hade det ju varit trevligt - t ex hade det säkert blivit ett populärt pris i diverse tävlingar. Att kunna byta kläder och utrustning mot andra delar man hellre vill ha, och samtidigt göra en annan spelare glad.
   Det finns dock ett mycket, mycket stort problem med denna funktion. "SNÄÄÄLLA, kan jag inte få din häst?", "kan du köpa en häst åt mig?", "jag vill ha den där dyra sadeln du har, du kan få min nybörjarhjälm för den" osv.
   Det är nämligen så att många spelare inte förstår det här med respekt. Lite mer välkända spelare skulle säkerligen bli överösta med förfrågningar om att byta bort deras hästar, eller att ge bort deras hästar, eller att alltid byta utrustning bara för att folk vill ha kontakten med dem.
   Det finns en till del som vore väldigt negativ. Om en spelare skulle hacka mitt konto i dagsläget finns det inte mycket att göra som gynnar denna spelare. Den kan sälja mina hästar och sabba mitt rykte kanske, men den kan inte dra nytta av mina Star Coins eller mina hästar genom att skicka dem vidare. Om det nu däremot skulle komma en bytesfunktion då finns det något att hämta ur kontohackning. Då skulle konton kunna tömmas på hästar och dyr utrustning och allting.
 
   Så på ett sätt tycker jag att det kunde vara en funktion man kan dra nytta av. Jag vill byta bort mina dubletter i julönskningarna mot de grejer jag inte har fått, och en hästbytesfunktion kanske vore nice för några, men jag tror verkligen att det är mer nackdelar än fördelar och därför så hoppas jag att en sådan här funktion INTE kommer.
 
   Vad tycker ni?






Evangeline Silverbell

Jag tycker som du.
Ett sätt att göra det mindre riskfyllt är kanske om det inte gick att ge bort något utan att få något tillbaka, alltså verkligen att byta ut det.
Och om det bara gick att genomföra medan de två spelarna som ska byta är inloggade samtidigt. Då blir det svårt för en som tagit sig in på någon annans konto att byta med sej själv, eftersom att denne måste vara inloggad på sitt egna konto också!

Men jag tror att det skulle bli så olidligt med tjat om att få byta med andra, som du skrev, att det inte skulle väga upp fördelarna så jag hoppas också att funktionen INTE kommer :p

Siri

Jag har aldrig känt ett behov av att byta/sälja hästar och utrustning, men jag ser såklart både fördelar och nackdelar av det. Om nu SSO teamet vill införa detta kan man ju alltid ha ett extra lösenord för att kunna spela (ett för att logga in på kontot och ett för att spela) för att göra de svårare att hacka.

Britney Moonwood

Håller med dig. Denna funktion borde inte införas och om den blev det så måste det var noga uttänkt. För som du säger skulle hackare kunna tjäna på att hacka andra spelare vilket även skulle kunna betyda att det blir mer hackare i spelet vilket jag är 110% emot.

Myra Riverfall

Nej, nej, nej! Absolut inte.
Jag känner att de skapat ett bra spel där man själv har ansvar över sina kläder, hästar och ägodelar. Man kan inte byta saker med varandra eller ge gåvor. BRA! Nu kan man inte tjata på varandra att byta kläder, ge bort hästar eller dyligt. Man är oberoende av andra i sin ekonomi och det är så det ska vara.
Har spelat alldeles för många spel där det är rena rama hysterin och tiggerier osv. Hackning på sådana sidor är ju naturligtvis vanligare eftersom det gynnar en själv. Nu, som du skrev, gör det inte det på samma sätt. Man kan förstöra för någon men inte själv dra nytta av det. De flesta drar sig då från att göra något.. Känns som att spelet skulle förändras så mycket. Det skulle handla mer om vad man har. Folk skulle (antagligen) börja ta betalt för saker osv. Till exempel gå med i coola klubbar. Varför inte ha en avgift när man kan? Varför inte ha avgift varenda vecka? Det öppnar många, DÅLIGA möjligheter. Alldeles för mycket nackdelar. Naturligtvis finns det fördelar, hur kul vore det inte att kunna köpa en häst till sin vän till exempel? Men samtidigt så vore det absolut inte värt det. Skulle vara den första att göra en protestlista om de ens kom på tanken.

Matilda Greenstone

Skulle vara kul att kunna byta hästar och så men Nej, usch och fy!
Tänk, SSO skulle inte kunna tjäna pengar om alla slutade köpa SC och alla bytte och skulle då inte kunna hålla igång spelet.
Man skulle som du säger kunna tjäna på att hacka och nej fy, hoppas VERKLIGEN att detta inte går igenom!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.