Chrome Pointer

Lär dig webbdesign - En rejäl genväg

   Nu har vi pratat om koder, färger, och lite hur man hittar bland koderna. Men vi måste ju ha en design att jobba med.
   På Blogg.se finns många fina gratisdesigner. Man kan ändra på dem, det går alldeles utmärkt. Man kan också ladda ner en bloggdesign på Designadinblogg.se. Det är därifrån jag har fått de designer som jag har. Den jag har just nu har jag omsorgsfullt pusslat ihop av två olika gratisdesigner, + att jag har ändrat storlek och färg på väääldigt mycket. På den sidan går det också att hitta massvis med grejer gällande koder.
   EDIT: Fick nu tips om Bloggdesign.nu, ni kan kika in där också!
 
   Om ni vill ha något att börja med tycker jag att ni ska utgå från en gratis design, och jobba utifrån den. Det är lättast, särskilt om man inte kan så mycket om webbdesign. Man kan lära sig mycket bara av att läsa i koderna också.
   Så testa olika BloggEsse-designer, eller ladda ner någon fin design från Designadinblogg.se, och se vad ni kan ändra i kodningen. Ni kan ändra bilder, ändra färger, ändra storlekar. Testa lite allt möjligt, helt enkelt. Tänk på, om ni laddar ner en design, att det måste finnas fem olika filer - ni ska ju ha en stilmall, en kodmall till huvudsidan, en kodmall till inläggssidan, en kodmall till kategorisidan och en kodmall till arkivsidan. Om det är ZIP-filer som laddas ner måste man packa upp filerna innan man kan använda dem, kom ihåg det!
   Läs dock noggrant på om vad som gäller för var design som ni laddar ner - vissa designskapare vill inte att man ändrar på för mycket, och det är mycket viktigt att respektera!
 
   Det viktiga nu är att ni testar och läser. Ni kommer inte kunna lära er allt av mig, utan ni måste prova er fram :) Ni märker nu att jag inte riktigt ger er saker gratis och berättar exakt var designerna finns på sidan - för nu gäller det att ni är lite vakna.
 
   Lycka till, så kommer nästa del i morgon :)


Bella Mcdawn

Designadinblogg.se är en asbra hemsida för den som inte kan alla koder utantill och behöver hjälp. Majoriteten av allt jag lärt mig inom kodning och bloggdesign har jag fått därifrån. En hemsida att rekommendera!

Daniella 🌙

Bloggdesign.nu är grym med!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.