Chrome Pointer

Lite musiktips

   Jag har flera gånger under frågestunder fått frågan vad jag gillar för musik, och jag känner att jag inte har kunnat ge så jättebra svar på det. Vad gör man åt det? Nu då inläggsidéerna ändå tryter så får ni här lite musik som jag tycker om och som gör mig glad :)
 
   Jag förstår att det här kan verka lite förvirrande, för det är... en ganska bred smak jag har ^^'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Jag kan sammanfatta lite med att säga att jag lyssnar på nästan allt - kanske bara inte så mycket inom vissa genrer. Smörig pop kan absolut blandas med hårdrock, på mina spellistor kan country gå hand i hand med soundtrack från filmer, det enda som betyder något är om själva låten/hopkoket av låtar (som i några medleyn här uppe) funkar för mig :)
Vad jag tycker om dessa hår i SSO

   Detta inlägg önskades av Lovisa Westforest.

   Tanken var nog inte att jag skulle ta alla frisyrer, men man kan ju inte göra ett halvdant arbete, eller hur? ^^ Dock så får ni dem bara i en färg, för annars hade det nästan varit överkurs, haha... (Notera dock att det blir ett långt inlägg!)
 
   Jag vill också påpeka att det här är gjort för skojs skull. Alla får ha sin egen åsikt - hur kul vore det om alla gillade samma sak? Då skulle ju alla se likadana ut!
 
   Denna frisyr kommer jag alltid förknippa med Ödesryttaren Lisa, och jag tycker det känns lite konstigt att se spelare med den... Personligen är jag inte så jätteförtjust i den, då jag föredrar lite mjukare former :)
 
   Jag tycker den här är lite söt - inget jag skulle använda på Esme, men jag tycker om de korta hästsvansarna.
 
   Esme ser ut som en tonårskille i den här frisyren, haha! Just den här tycker jag ser ganska stripig ut och det är inte min favorit om man säger så.
 
   De här dreadsen hade Kyomi i Star Academy och jag tycker faktiskt de är rätt snygga! Dock passar de inte riktigt in i min stil och därför kommer jag nog aldrig ha den här frisyren, men jag gillar den ändå :)
 
   Det här var frisyren Esme hade under sina första två år i Jorvik och uppenbarligen så tycker jag mycket om den! Den har ett snyggare fall än min nuvarande frisyr, men jag kände nästan lite desperat att jag var tvungen att ha en förändring. Kommer inte byta tillbaka till den här på ett bra tag, men det är en frisyr jag verkligen gillar.
 
   Jag är tyvärr inte alls förtjust i korta frisyrer i spelet, och den här är inget undantag. Inget för mig, tyvärr.
 
   Okej då, den här kan nog räknas som kort, men jag tycker den är jättesöt! Om jag hade en annan karaktär hade jag absolut kunnat tänka mig att ha den här frisyren.
 
   Jag gillar grejen med en lång fläta, men hela bakhuvudet ser jättekonstigt ut. Med hjälm/hatt ser det bättre ut, men jag gillar inte hur nacken i kombination med bakhuvudet ser ut.
 
   Denna hästsvans har jag seriöst funderat över att byta till, men så har det aldrig blivit. Jag tycker den är fin, helt enkelt!
   Det finns också en version med rak lugg, som jag dock glömde att fota. Den versionen tycker jag inte alls är lika snygg, tyvärr, snedluggen gör mycket här!
 
   Den konstiga nacken från frisyren med flätan kombinerat med en liten stump - njae, den här frisyren ligger tyvärr inte alls i mitt tycke.
 
   Folk kanske tycker att jag är galen, men den här frisyren tycker jag är jättehäftig! Är nästan lite ledsen över att den inte finns i den bruna färg jag förknippar med Esme, för jag skulle iaf vilja kunna tänka mig hur hon skulle se ut i det här ^^
 
   Denna populära frissa funderade jag på då Esme skulle uppdatera sitt utseende förra hösten, men det blev inte så. Denna frisyr är nog som snyggast snett framifrån, och ibland kan jag nästan vilja ha den här frisyren, men... jag är nog lite glad över att jag valde rakt hår istället.
 
   Denna nya frisyr är jättesnygg! Den ser fräch och luftig ut - jag som gillar långt hår hade dock velat ha lite längre toppar, isf hade jag nog slagit till.
 
   Jag har jättesvårt för den här frisyren - tycker tyvärr inte att den är snygg.
 
   Denna frisyr såg man först i Star Academy, men den har uppdaterats lite nu - vilket är tur, för den ser mycket naturligare ut nu! Jag tycker det är kul att den finns i spelet, men det är inget som jag vill använda.
 
   Den här frisyren var superpopulär för ett bra tag sedan, då i princip alla bloggare hade den. Personligen tycker jag dock inte om den särskilt mycket, jag tycker mest att håret liknar en korv som hänger över axeln.
 
   Den här frisyren kanske inte är jättesnygg bakifrån, men framifrån är den faktiskt en av mina favoriter.
 
   Lite för kort, lite för hårda kanter - inget för mig!
 
   Den här frisyren tycker jag är supersnygg och om Esme någon gång skulle få kort hår är det denna frisyr som ska sticka fram under ridhjälmen.
 
 
   Den jag inte har tagit med nu är frisyren som Esme har i dagsläget, men den har ni sett på så sjuuukt många bilder så jag tycker inte att jag behöver visa den nu. Det längsta, raka håret som går att köpa i Jarlaheim är en av mina favoritfrisyrer - jag tycker att håret ser jättetrist ut framifrån utan hjälm, men med hjälm/möss/hatt är håret nästintill perfekt. Så tycker jag ^^
 
 
   Berätta gärna vilken frisyr ni tycker allra bäst om :)
 
Svart, vitt och turkost

 
Utlottning - Vinn en målad bild

   Det var länge sedan jag hade en tävling och nu tycker jag det är dags igen! Denna gång är det en utlottning, där vinnaren får ett målat porträtt av en av sina hästar i sitt hemstall :)
 
   Regler:
 
   - Du deltar genom att skriva en kommentar där du berättar hur din häst ser ut, och om du vill får du skriva vad den heter. (T ex. "Jag vill ha en bild av min häst Ashdancer, som är ett Jorvikiskt Varmblod. Han är gråskimmel med vit man och kallas för Ash." Man måste inte vara så tydlig, men jag måste förstå vilken häst i spelet ni menar!)
 
   - Ni får endast skriva en kommentar. Fjäsk gör så att ni diskas. (Om kommentaren av misstag skickas två gånger - ignorera det, då förstår man ju att det är ett misstag)
 
   - Det är endast SSO-hästar som gäller - jag vill inte måla IRL-hästar, då det känns som för mycket press.
 
   - Jag kommer på söndagen 3/8 dra två stycken vinnare. Vinnarna får sina bilder så fort som jag hinner rita klart dem.
 
   Och svårare än så är det inte! Alla får delta :)
 
 
   Exempel på bilder jag tidigare har målat till andra (klicka på bilderna för att se dem i större format):
Four Souls, Four Riders, Four Soul Riders

 
Utrustningsfunderingar

   Om jag inte minns helt tokigt var det någon som under Göteborg Horse Show hade pratat med våra GM's och fått höra att det framöver skulle komma hästtäcken till spelet. Jag kan inte låta bli att fundera lite över det - kommer de isf till vintern, då det faktiskt är kallt i Jorvik? Vad är det för täcken som gäller, är det "riktiga" täcken eller är det ridtäcken? Eftersom vi inte kan göra något med hästarna från marken (...än, vågar jag nästan säga) så känns det väl som att ridtäcken skulle vara mer logiskt?
   Varför säger jag "än"? För att om det är en sak som SSO-spelarna ber om så är det att kunna leda hästarna. Och med tanke på hur mycket SSO-teamet lyssnar på sina spelare gällande såna saker så tror jag faktiskt att det inte är helt omöjligt att det någon gång händer. När?
 
 
   Det finns en till grej jag har tänkt lite på - träns. Då i synnerhet hackamore. Varför? Jo, jag skulle gärna se pullar/aachen/remontträns i spelet, för jag älskar variation på det sättet, men så som tränsen idag sitter på hästarna tror jag inte att det riktigt går. Bettet sitter så pass långt ner vid hästens mun så det finns ingen plats för remmar nedanför bettet att lägga sig i kindkedjegropen. Däremot ett hackamore skulle inte råka ut för det problemet, eftersom det faktiskt inte är ett bett på det sättet, utan mer en nosgrimma med hävstång. Jag skulle iaf tycka att det var en kul grej!
   Måste också säga att jag är lite trött på de jättelånga och flaxande tyglarna. Okej att tyglarna är långa, det kan jag köpa, men jag gillar inte att de svänger en meter upp och ner i den korta galoppen - det ser jättemysko ut.
 
 
   Jag har drömgrejer som är lite mer orealistiska också - förbygel (med fempunktsfäste, dösnyggt), martingal, svanskappa (till ponnyerna skulle jag vilja ha det...)... huva också, alltså såna man har till ridning. Om något sånt en dag kommer till spelet - det vore allt något!
Bara för att jag nästan känner mig tvungen-

   Tecknade serier från 90-talet är ju helt fantastiska! Just de här Warner Bros-produktioner var kanske inte direkt en del av min egen barndom, men jag roas åtminstone av dem nu ^^ (och jag kan inte låta bli att visa dem, haha)
 
 
 
 
 
 
 
 
Rosa gnistor

 
Fina collage

   Förra veckan fick jag ett par mejl innehållandes dessa collage som Daphne Dragonheart har gjort av ett antal av mina bilder. Jättekul grej, tack så mycket Daphne!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photoshop för SSO-spelare - Linsöverstrålning

   En av de vanligaste sakerna folk vill lära sig i redigeringsprogram är hur man lägger till linsöverstrålning. Det är en effekt som ger illusionen av en sol i bilden.
 
   På denna bild har jag linsöverstrålning - ni ser solen uppe till höger och hur cirklarna som faller ger bilden mer liv.
 
   Det hela är faktiskt superduperenkelt!
 
   1. Öppna en bild i Photoshop
 
   2. Gå till Filter -> Återgivning -> Linsöverstrålning
 
   3. Ett nytt litet fönster kommer upp. Klicka på den lilla bilden i fönstret för att placera din sol, och använd inställningarna för att förstärka eller försvaga solen.
 
   4. Klicka på "OK"
 
   Klart! Tänk dock på att om du ska redigera bilden, gör det först. Linsöverstrålningen ändrar färger på bilden och om du ska försöka måla eller klippa ut där effekten har hamnat kommer det inte se snyggt ut. Linsöverstrålningen ska vara det absolut sista du gör på ett lager!
Lämna storstan

 
Under nästa vecka...

   ...kommer en tutorial där jag visar hur jag ritar hår! Photoshop-kursen kommer alltså igång lite ^^ Kommer också länka till några penslar som kan vara användbara :)
 
 
   Denna bild redigerade jag till det avsnittet - ett väldigt snabbt arbete, men det är verkligen roligt att redigera :)
Otroligt gammalt

   För flera år sedan ville jag försöka printa ner SSL på papper. Liksom skriva ner hela handlingen, men göra det lite mer personligt på vägen, blanda spelen med de två serietidningar som kom ut. Jag kom inte så långt, kan jag ju säga, fastnade efter en sådär 1000 ord. Men jag tänkte dela med mig av inledningen jag skrev. Dokumentet ändrades senast i augusti 2012 - tror att just det här stycket är minst ett år äldre än så. Är iaf ganska bergsäker på att jag skrev det här innan SSO öppnade.
   Nu har jag faktiskt utökat texten lite sedan jag återupptäckte den för en månad sedan, men jag tror inte att den kommer få se dagens ljus. Just det här stycket tycker jag ändå att jag kan dela med mig av.
 

   Natthimlen var klar och stjärnfylld, och gläntan i skogen, hemlig för de flesta, badade i månljus. Stencirkeln, uråldrig och sliten, syntes nu i sin fulla glans.

   En vanlig människa hade säkert beskrivit gläntan som ett slags Stonehedge. Stenpelarna stod stadigt nedkörda i marken i ett symmetriskt mönster och i cirkeln i mitten, i alla hundratals småstenar som lagts exakt rätt för att få fram det vackra mönstret, syntes konturerna av de gamla Ödesryttarna och deras springare. Konturerna var blåvita av ljuset, och då en stjärna sköt över himlavalvet lyste de för några sekunder upp i en eldgul färg.

   Den där mystiska blåvita färgen den återgick till då stjärnskottet försvann hade även den lilla ekorren som satt framför den cirkelformade bilden i marken och granskade den. Ekorren lade huvudet på sned, som om den tänkte på något, och kliade med en liten tass på magen med små lila mönster.

   ”Stjärnan är alltså påväg”, hördes en vagt maskulin röst, som mot all förmodan verkade komma från ekorren. ”Det var då på tiden. Om Garnok återuppväcks är Jorvik i fara. Men om hon inte hinner… Hennes springare måste få leva. Hm…”

   Ekorren hoppade upp från sin plats och klättrade snabbt och smidigt upp på en av stenpelarna, med god utsikt över bergskanten. Hela halvön bredde ut sig framför honom, med några få ljuspunkter från flygplatsen.

   ”Om Garnoks generaler hinner före till springaren är allt hopp ute. Skynda dig… Lisa.”

Ut på jobb!

   Jag åker iväg och jobbar idag och är borta i en vecka; tidsinställda kommer finnas här på bloggen under hela perioden, dock blir uppdateringen självklart mycket lägre än vanligt ;) Ha det bäst allihopa!
Rear and roar

 
Vad glad man blir

   Då jag kom hem från dagens äventyr och öppnade Facebook fick jag se detta meddelande:
 
 
 
   Blir så himla glad över att jag kan visa de här spelen även för de som inte ens pratar svenska egentligen; blir så himla glad att jag kan visa det här alls! Så himla häftigt att det jag gör också uppskattas av andra människor, det känns verkligen sanslöst! Jättehärligt :)
Perfect Sit?

   Är det någon som har ett Perfect Sit-träns och har köpt till käkrem till det? Eller om ni bara råkar ha en bild av ett träns med käkremmen på (på en häst alltså) så skulle jag gärna vilja se det... Jag har fastnat djupt nere i träsket och har kommit fram till att den dagen jag köper häst (vilket i den här takten lär ta tio år, men aja) så vill jag ha ett träns från PS, dels för att de är supersnygga (har ni t ex. sett det nya High Jump Revolution? Riktigt annorlunda men galet snyggt, särskilt med fårskinnsludd på nosplattan!) och dels för att utformningen verkar fungera så himla bra på hästarna. Titta hur bra nackstycket ligger an bakom öronen, till skillnad från ett vanligt träns!
   Hursom, det gör detsamma vilket av tränsen, men om ni har bild på något av dem med den tillköpta käkremmen skulle jag gärna vilja se, bara för att jag är nyfiken ^^
 
   Det snygga tränset Flying Change Revolution från Perfect Sit of Sweden - dock utan käkrem, och jag skulle gärna vilja se hur det ser ut med remmen... Bild från officiella hemsidan, originallänk genom att klicka på bilden.
Spurta järnet

 
Ny skrivbordsbakgrund

   Jag har haft mitt skrivbord på datorn i en kall, blå ton väldigt länge, och nu behövde jag desperat uppdatera mig...
 
 
  Det är precis så att färgerna inte blir för starka och det är kul med något rosa!
 
   (Om ni undrar varför Sommarryttaren saknas så hade jag avinstallerat det för att installera det på engelska istället, men jag orkade aldrig ta tag i det... xP)
Vad är det för fel med människor?

   Det här är inte SSO-relaterat, men jag är så himla förbannad fortfarande så jag vill dela det här.
 
   Idag åkte jag in till stan med två av mina kompisar. Då vi går genom Kungsträdgården i Stockholm springer en tonårskille fram till oss. Ingen av oss är särskilt bekväm med en sådan situation, och det blir inte mycket bättre av att han säger "hej, kan ni hjälpa mig att översätta den här?" för att sedan dra upp sin t-shirt upp till halsen för att visa två kinesiska tecken som han har intatuerade på bröstet. Jag bestämmer mig kort för att försöka hjälpa till för att slippa honom, men eftersom han avbryter oss alla mitt i meningarna så får man ändå inte en syl i vädret, utan han verkar vara där bara för att störa oss. Först går han på mig: "Åh, är du nitton, du måste plugga, annars hamnar du på donken och får jobba där, yolo, whazzaaaap", sen drar han en liknande fast snällare vals med mina kompisar. Sen återgår han till mig: "Vaddå du kan ju inte komma härifrån, du har ju dialekt och du har sandaler på dig - du kommer från landet, visst kommer du från dalarna?".
 
   Inser ni hur fel det är att en kille jag aldrig sett förr i hela mitt liv springer fram till mig på stan och går på mig om mina livsval som han inte vet någonting alls om? Eftersom han var helt ensam inser jag att han höll på med något slags social experiment (särskilt eftersom vi några timmar senare möter ytterligare en kille med liknande taktik), men hur är det någonsin okej för en främmande människa att pika mig för mina klädval? (För det han sa om sandalerna var en pik, eftersom han gick vidare på den saken.) Hur jag pratar? Han hörde mig säga max femton ord och drar slutsatser som jag känner mig förnärmad av, för om det är något jag avskyr är det då folk ska kommentera hur jag väljer att klä mig. Då han hade gett mig de där två kommentarerna valde jag att stänga av och inte vara trevlig, för det hade jag försökt vara från början. Mina kompisar stod mest där och fnittrade lite, för de blev liksom jag väldigt ställda och lite förvirrade av situationen, men det var inte heller något bra stöd för mig. Självklart tycker de i efterhand att jag överreagerade - men de är också tonårstjejer som passar perfekt in i normen och de fick istället höra att de såg bra ut. Jag fick höra "glasögon och långt hår, du ska väl vara den smarta då?". Inte okej alls.
 
   Nämnda kille vänder sig till mig igen, då jag är riktigt förbannad på honom, och säger "ni är singlar allihop va? Du Blondie" - ja, han kallade mig Blondie, jag fick jobba lite för att inte ge honom en riktig känga - "vill du gifta dig med mig? Vi kan producera femhundra barn och sälja dem och flytta till ett hus i afrika" - hur kan man gå fram till en främling och bete sig sådär? Jag tycker det är helt vidrigt och oförskämt. Nu i efterhand känner man ju att man borde ha ignorerat honom från början, problemet är bara att man är för snäll och för artig för att göra så.
 
   Om någon är i Stockholm och en tonårskille ni inte känner springer fram för att försöka prata med er - ni är härmed varnade. Jag tycker alltid det är obehagligt att vara ute bland mycket folk, eftersom jag till viss grad lider av både torgskräck och social fobi, och nu kommer jag tycka det är ännu värre. Det finns tamefan en gräns för hur man kan bete sig mot andra människor, särskilt de man inte känner och inte vet något alls om.
Star Stable: Vinterryttaren ~ Full Ride Through

   Helt klart!
 
 
Nytt område

 
   Dags att åter dra ut den hederliga spoilerskylten, för det har hänt grejer i SSO nu! Om ni inte vill spoilas av det som möjligen kan ha att göra med kommande huvuduppdrag, sluta läs nu.
 
   I onsdags hörde jag rykten om ett träd. För att specifiera det lite mer - ett urträd. Jag begav mig alltså upp i Firgroves berg, och efter en stunds klättrande, felridningar samt diverse fula svordomar var gång man fastnade, så...
 
 
   Detta stiliga urträd ligger högt upp i Firgroves berg och går att få från bergspassvägen. Det finns faktiskt - hör och häpna - även en varg uppe på berget! Jag brydde mig inte så mycket om den, så jag vet inte om det fanns fler, men det var verkligen på tiden att det faktiskt dök upp en varg i Firgrove (Ni som har spelat Höstryttaren bör förstå vad jag menar).
   Man kan ju anta att detta träd kommer ha något att göra med huvudstoryn, och jag hoppas detta betyder att det inte kommer ta ytterligare ett halvår innan det händer något på den fronten. Kanske vi får nya huvuduppdrag redan till hösten? :D
 
   Förutom trädet fanns det flera vackra klippavsatser där man har utmärkt utsikt över Jorvik. Bara att rida runt trädet för att kunna se både Firgrove och Valedale!
 
 
   Undrar ni hur man tar sig dit? Frukta icke!
 
 
Senare idag...

   ...avslutas min Ride Through av Vinterryttaren. Inspelningarna är färdiga, så klippen ska bara redigeras och klippas.
 
 
   Jag måste säga att under sommartid är SSO-communityt inte särskilt roligt - åtminstone inte om man är så intresserad av andra bloggar som jag är. Självklart blir det ju så att aktiviteten går ner mycket under sommartid, men jag hade nog inte förväntat mig att den skulle gå ner fullt så mycket. Är det någon som bloggar ungefär lika mycket som vanligt nu under sommaren? Hojta gärna till då, för jag känner att jag är i behov av mer läsning, haha xP
Trassel

   Har tre avsnitt av Vinterryttaren på lager men något verkar vara på tok med YouTube, för uppladdningen funkar typ inte... hoppas att det ska fungera.
 
   Jag har varit ute och bergsklättrat i Firgrove, efter att ha sett lite bilder på Instagram och på Facebook. Tog en stund innan jag fattade vart jag skulle, men det hela löste sig. Undrar bara hur i hela friden någon hittade dit från början? Aja, jag kommer visa vad jag pratar om senare, med en stor fet spoilervarningsskylt, så ni behöver inte oroa er över det.
 
   Jag kan btw redan nu säga att på söndag reser jag bort och är borta i en vecka - jag ska nämligen åka iväg och jobba igen. Därför blir jag ännu segare här, för jag försöker dra ihop tidsinställda inlägg till dess. Bloggen blir ju också lite lidande av att jag spelar in min Ride Through och för att jag försöker ha ett liv på sidan om (den saken går mindre bra), men det är ju ändå sommar :)
Ett år med Popstjärnan

   Idag har jag ägt min fina Poppy i ett helt år!
 
 
 
 
  Första gången jag kom upp i klocktornet fick jag värsta flashbacken till HP&PoA, med en viss person som står vid klocktornet och tittar ut över slottsgården på Hogwarts...
Serverproblem

   På SSO's Facebook (självklart inte på nyhetssidan, som vanligt... blir faktiskt riktigt irriterad, hur svårt kan det vara att ge info? Tänk om man inte kan/vill/får använda Facebook?) står det att det är trassel med Mac-versionen av spelet och därför har vi fortfarande inte fått komma in än. Lite synd, men aja, inte mycket att göra åt det.
 
   Upp till Del 3 av Vinterryttaren ligger ute just nu. Jag tänker vänta lite med att spela in nästa avsnitt, för jag vill ha lite respons från de/ni som tittar. Såååååå jag har typ roat mig framför tvn hela dagen, heh... hoppas att servern öppnar snart, för jag är nyfiken på hur uppdateringen är i själva spelet, hur Tobbe fungerar där osv ^^
Oj, så mycket nytt

   Gissar att ni redan har sett nyheterna - Tobbe Larsson kommer ju nämligen till Jorvik idag.
 
Tobbe ger dig tips och tricks på hur du på bästa sätt handskas med din häst!
 
   Det var så himla mycket nytt! Får lista upp det så att jag inte missar något:
 
   Uppdrag med Tobbe - Jag är lite fundersam över vad det innebär med att vi ska få tips av Tobbe varje dag. Eftersom uppdragen med honom blir tillgängliga tidiga i spelet (vad blir det, typ level 4-5 nånting?) så känns det lite som att det blir bra-att-ha-tips för de som inte har spelat så länge, men man vet ju inte. Att han blir en hästtränare också är för min del lite "meh, okej" - jag använder inte den funktionen själv, eftersom jag är alldeles för snål!
 
   Nya kläder vid Wolf Hell Inn - Med tanke på beskrivningen "fruktigt" så tror jag inte att det blir något för mig, men det blir spännande att kika på!
 
   Hästmarknaden - Bra att Ferdinand och Eddie är tillbaka; blir kul att se vilka hästar som kommer till dem nästa vecka! Jag måste tjäna ihop lite JS nu, haha, för jag vill köpa ett par grejer i deras butik.
 
   Borttappat paket - De borttappade paketen är ganska roliga tycker jag, de ger en något att göra. Får återkomma om det då man vet vad det är för belöning!
 
   Övernattning - Jag är inte mycket för övernattningsfunktionen, men jag antar att det är bra för de som vill sova över? Hoppas dock att det inte bidrar till mer spoilers i chattarna då det kommer nya uppdrag, nu då fler har råd att sova över.
 
   Midsommar - Jag orkade inte bry mig mycket om midsommarfestligheterna, så jag gjorde skattjakten väldigt få gånger. Jag fick ändå några hästdekorationer som jag nästan hade tänkt köpa nån gång, så det var trevligt!
 
 
   Jag kommer nog spela in Vinterryttaren idag (har ni sett att första avsnittet redan är uppe?), men det här måste man ju inspektera :) Rätt stor uppdatering, det är väl kul!
Väktare av Jarlaheim

 
En liten fjording

   Denna sötnöten har jag pysslat med medan jag har väntat på att mina videor ska laddas upp idag. Baserad på en bild på Meteor, eftersom jag ville använda mig av en klar kroppsform.
 
 
 
   PS - missa inte inlägget under, där spellistan med alla mina videor från Höstryttaren nu finns uppe!
Star Stable: Höstryttaren ~ Full Ride Through

   Fullständig Ride Through med alla tävlingar, alla platser, alla uppdrag och tonvis med nördfakta och idéer. Jag hoppas att ni uppskattar mitt arbete och jag blir jätteglad av att höra vad ni tycker!  
 
 Glöm inte att titta i HD!
 
 
Lite annat

   Idag har jag knappt suttit vid datorn, eftersom min bästa vän Lily Goldforce bestämde sig för att våldgästa mig. Ni skulle allt se oss då vi är igång, idag slutade med att vi låg helt utslagna i varsin ände av mitt vardagsrum och förhörde varandra på olika Harry Potter-quiz...
 
   Jag har planerat att det endast ska vara två avsnitt kvar av Höstryttaren. Jag vet inte om jag lyckas dra ihop det på så sätt, men det är planen, och tanken är att jag ska bli färdig idag. Om det går? Inte en aning. Jag ska dock förbereda och börja filma redan nu, för den här kvällen tänker jag ägna åt att titta på Men In Black; då man inte har en enda bra DVD hemma uppskattar man verkligen då det kommer bra filmer på tv!
 
   Jag började också jobba på en bild av en SSO-fjording tidigare idag. Det är en målad bild baserad på Lindas häst Meteor - den lär komma upp här rätt snart, har bara en massa skuggning kvar :)
På en skala mellan svart och vitt

 
Klart för idag

   Jag håller på att spara del 14 av Höstryttaren nu - den blev MYCKET längre än jag hade tänkt mig, för att resvägen tog så lång tid... nästan 30 minuter ligger avsnittet på. Nu ska jag inte spela in något mer idag, men del 14 kommer upp på YouTube så snart som möjligt. Det kan dock ta uppemot en timme.
 
   Idag har jag spenderat så mycket tid framför datorn så då jag har fått ordning på avsnittet samt förberett inför nästa (ie. ridit tvärs över Jorvik igen) ska jag stänga ner och hitta på något annat. Mer av mig lär ni alltså inte se idag, men I'll be back i morgon :)
Redigering från Adalyn

   Denna fina bild på mig och Clark har Adalyn Snowburg redigerat! Riktigt duktigt av henne tycker jag :D
 
 
Nattligt sällskap

   Jag är vanligen inte jättesocial i SSO och nu då jag inte har spelat mycket under sommaren har jag knappt sett en kotte jag känner. Därför behövdes verkligen stunden i går kväll då jag gled runt en stund med Alva och Myra!
 
   Notera att jag för en gångs skull hade med mig ett av mina husdjur - cat, imma kitty cat! 
 
 
   Vi kan väl sammanfatta det hela i att Alva köpte en nya häst (-> den svarta snyggingen hon rider på) och att jag tvingade Myra att titta på Sagan om de Bannlysta (<- episk parodi). Vissa stunder, trots att de må vara korta, behövs verkligen för själen, och det är himla häftigt hur man kan få såna bra upplevelser trots att människorna man umgås med kan vara hundratals mil bort. Tänk detta fenomen vid namn internet!
Vattenhästen

 
Nu får det bli paus

   Spellistan på YouTube med min nya Ride Through av Höstryttaren (som jag började sent igår) uppgår redan till ca två timmar och nu blir det SSO istället, för jag saknar lite liv och rörelse omkring mig. Om ni tittar på min Ride Through vill jag förstås gärna höra vad ni tycker, och om ni har förslag på vilken häst jag borde rulla runt på ett tag tycker jag att ni kan säga till ^^ Tänker inte länka spellistan nu, men kanalen heter som vanligt Monokerus! (Ni kan söka på mitt namn så kommer den upp också.)
 
   Men nu behöver jag hoppa in i livligare marker, för jag saknar att glida runt på mina fina pixelhästar.
 
 
Tävling hos Lily Rainstorm!

   Lily Rainstorm fick ju dela ut goodiebags från Min Häst på Falsterbo Horse Show och just nu lottar hon ut en till sina läsare - kika in hos henne HÄR för att delta i tävlingen!
En Iddy-bild

   Den här söta bilden fick jag i mejlen igår av Sofia - tack så jättemycket! :D
 
 
Så galet avundsjuk!

   Jag har sedan många år tillbaka spelat Zoo Tycoon på min fritid - då andra har spelat The Sims har jag byggt djurparker istället. Relativt nyligen kom det ut ett nytt Zoo Tycoon-spel, fast endast till Xbox - och jag äger ingen Xbox! Är jättebesviken över det, och igår hittade jag denna video som fick mig att bli ännu mer bitter över att tv-spel inte är något för min familj... Är det någon som har spelat Xbox-versionen av ZT? Är det så trevligt som det ser ut eller tröttnar man efter ett tag? Jag som ZT-älskare känner ju att jag så oerhört gärna skulle vilja spela det här...
 
Star Academy ~ Full Walkthrough

   Välkommen till den antagligen enda spellistan som finns på internet med kompletta genomgångar av alla fyra Star Academy-spel - på svenska dessutom!
 
   Om någon video saknas, vänta några minuter, uppdatera sidan och försök igen!
 
 
Del 4 på gång

   Star Academy 3 laddas upp på Youtube nu, och nu har jag bara ett avsnitt kvar, alltså spel nummer 4. Efter det kommer jag någon gång börja med Höstryttaren och gå igenom Star Stable-serien - vet dock inte hur lång tid det kommer ta, eftersom jag åker iväg och jobbar igen nästa söndag.
 
   Men SA4 kan jag börja spela in redan idag - måste bara ha svar på en fråga:
 
 
Vilken spelarkaraktär ska jag spela SA4 (Star Academy: Starstruck!) som?
  
pollcode.com free polls 
Asså seriöst-

   Sitter och går igenom nya bilder medan jag väntar på att första avsnittet av SA3 ska sparas. Får upp den här. Säga vad man vill, men Tinkerhästarna är ju så fantastiskt fina så det nästan är larvigt åt det. Bra jobbat med dem, SSO-teamet!
 
 
SSO i NYC

   Ni som följer SSO på Instagram har nog sett bilderna som kom upp igår/i natt/nånting åt det hållet. Jag har Googlat mig tokig men har inte blivit så mycket klokare gällande vad det var som hände, men det verkade som att SSO i samband med KidzVuz tillät barn att möta amerikanska Game Masters (GM Marie, GM Paula samt Taina, som enligt SSO's Instagram är chef för global kommunikation) och spela SSO nånstans i New York City. På bilderna ser man rätt små barn som provar spelet samt får med sig SSO-merchandise.
 
   Jättehäftig grej att SSO kan visa upp sig i New York - men återigen, varför kunde man inte få veta att det är saker på gång? Jag använder inte Twitter och vill inte heller använda det, men där verkar information ha släppts om att det här skulle hända. Och självklart skulle jag inte åka tvärs över Atlanten för en sån här grej, men det är banne mig en principsak - varför får inte alla samma information? Om man som svensk spelare ändå skulle vara i krokarna vore det väl jättekul att kika förbi och träffa utländska spelare?
   Detsamma gäller de goodiebags som delades ut under Falsterbo Horse Show. De innehöll (förutom ett presentkort på Hööks) en bild på Tobbe Larssons kommande avatar i SSO, samt Min Häst-tidningen med den senaste SC-koden. Jag hade inte haft den blekaste om den saken om jag inte läst det på Lily Rainstorms blogg (sen missade jag själv påsarna ändå eftersom de delades ut på rekordtid, men det är just det här att vi inte får veta vad som händer som stör mig.). Borde inte alla spelare få reda på samma sak, oavsett var man spelar? Jag tycker att ett spel som har gått globalt på det här sättet borde försöka få med sig sitt community lite, väcka lite engagemang.
 
   Dessutom tycker jag det här är lite uttjatat eftersom SSO-teamet redan har fått mycket kritik för sin brist på lika information till alla spelare - om information ska komma upp någonstans så bör det absolut vara på deras hemsida, för det är den alla spelare känner till och kan använda.
 
 
En Instagram-tävling hos...

   ...Stephanie Snowhall! Hon lottar ut en SC-kod från Min Häst-tidningen där man också fick Mulle-tröjan. Kika in på hennes Instagram (Länk till den HÄR) och delta om ni är ute efter den koden! Vinst av koden innebär 200 SC samt en tröja med Mulle-motiv!
 
   Är det fler av er som lottar ut en sådan kod? Hojta till så får ni också en länk isf!
Jovisst ja, hade glömt-

   Jag köpte faktiskt en Min Häst-tidning för att få Mulle-tröjan - eller rättare sagt, jag skickade min mamma för att köpa tidningen, eftersom den kom ut medan jag var bortrest och jobbade. Mamma tyckte det var lite lagom kul att bli ivägskickad till affären för att köpa en barntidning åt sin vuxna dotter...
   Jag fick iaf Mulle-tröjan, vilken var riktigt söt, samt 200 SC. Tröjan var egentligen inte av så väldigt högt intresse, men jag älskar att samla på saker så det var en kul grej ändå. Jag tycker det är jättekul då SSO kan ha samarbeten på det här sättet; för jag hade nog aldrig räknat med att världens mesta häst, som jag tyckte så mycket om som liten, skulle hamna i mitt favoritspel!
 
 
   Idag har jag spelat in SA2, och det sista avsnittet, nummer 7, håller på att laddas upp på YouTube just nu. Vet inte om jag kanske ska göra annat i morgon, eftersom jag nu har spelat in rätt mycket under de senaste dagarna, men halva Star Academy går nu alldeles strax att se :) Ni kan se videorna antingen på min YouTube-kanal Monokerus eller i inlägget under det här, som spellista.
 
   Mycket roligare än så här blir det iaf inte nu, jag behöver en liten paus från datorn efter så pass mycket inspelning ^^
Star Academy: Audition! ~ Full Walkthrough

   Jag är helt färdig med inspelningarna och håller på att ladda upp alla avsnitt på YouTube. Det är nio avsnitt (+ introduktionen) som kommer rulla upp under dagen, så om alla avsnitt inte finns uppe då du tittar här, kom tillbaka lite senare ^^
 
 
 
 
    Och, förstås, den obligatoriska frågan:
 
Vilken spelarkaraktär ska jag spela SA2 (Star Academy: Showtime!) som?
  
pollcode.com free polls 
Vad som händer nu

   Jag har börjat spela in Star Academy 1 och har lagt upp några delar på YouTube. Just nu har jag dock stött på rätt stora problem; då jag skulle fortsätta från där jag var igår buggade spelet sönder och jag var tvungen att spela om en ganska bra bit, men jag hann inte ens komma tillbaka innan en ny bugg stoppade mig. Nu blir det alltså försök nummer tre medan jag sparar typ efter varje dialog bara för att jag inte orkar spela om det här tusen gånger till.
 
   Då jag väl är tillbaka där jag ska är det dock inte långt kvar till spelets slut, så förhoppningsvis blir jag färdig med SA1 idag. Ska bara kämpa mig fram genom typ två-redan-inspelade-avsnitt på vägen...
 
 
   På tal om YouTube så kan jag inte svara på flera kommentarer som har lämnats på videorna, för det finns helt enkelt ingen "svara"-knapp. Så om ni har frågor och liknande och jag inte svarar på YouTube kan ni hojta till nånstans här istället.
En fin teckning

   Häromdagen fick jag ett mejl från Sofia, som hade ritat av Gambit. Titta vilken fin bild! Tack så jättemycket för den :D
 
 
Nästa spelserie...

   ...blir Star Academy. Jag kommer då spela igenom spelen precis som jag gjorde med SSL.
 
 
 
   Det finns dock en grej som jag behöver bestämma först - vilken karaktär ska jag spela som? Och det får ni bestämma! Vi tar en sak i taget, för jag tror det kommer ta ett tag att spela igenom de här spelen.
 
 
Vilken spelarkaraktär ska jag spela SA1 (Star Academy: Audition!) som?
  
pollcode.com free polls 
Starshine Legacy - Hela spelserien

   Välkommen in till 6 timmar av SSL!
 
 
Gah, all denna väntan

   Egentligen skulle jag kunna dra igenom sista episoden av SSL ganska fort, men eftersom min externa hårddisk har spunkat lite flyttar jag över allt material till min "riktiga" hårddisk för säkerhets skull. Det innebär också att jag inte fifflar så mycket med datorn samtidigt, i hopp om att det kanske ska gå liiiite fortare.
   Min process ser vanligen ut såhär:
 
   1. Spelar in ett avsnitt
   2. Redigerar avsnittet i Move Maker (aka. lägger till logga i början och hänvisning till Jorvikipedia i slutet samt ändrar ljudinställning lite)
   3. Sparar avsnittet. Detta tar jättelång tid och eftersom det alltid blir ett litet "ping!" då det är klart vill jag inte spela in samtidigt.
   4. Då avsnittet är sparat laddar jag upp det på YouTube, och så fort som processen där fungerar som den ska gör jag något annat - sista dagarna har jag börjat spela in nästa avsnitt under den tiden.
 
   Några av er har också svarat på frågan om vilken spelserie jag ska gå igenom härnäst. Just nu leder Star Academy med 9 röster över Årstidsryttarnas 6 röster. Jag tror ändå det kan vara bra att ta Star Academy härnäst, eftersom det faktiskt funkar lite som en övergång mellan SSL och SS, så det blir antagligen så.
 
 
   Btw så har jag än inte sagt något om gårdagens uppdatering i SSO. Jag tycker det är bra med nya dagliga uppdrag, för man tröttnar ju på vissa efter att ha gjort dem typ hundra gånger om. Lite nice med en ny ryktesfraktion att jobba sig upp i också; dock har jag kvar G.E.D, för jag har inte pallat jobba på med de uppdragen. Känns inte värt det då man får så otroligt lite rykte!
   Den nya frisyren var jättesnygg framifrån och bakifrån, men jag tyckte den såg liiiite mysko ut från sidan. Sen är jag nöjd med Esmes utseende just nu, så jag lär nog inte byta själv, även fast man faktiskt var lite frestad :)
 
   Nu börjar iaf min dator vakna till liv igen så jag ska återgå till inspelningarna. Ska nu klippa ihop SSL4N4 samt spela in SSL4N5 - dags att återbesöka min barndoms värsta mardrömmar!
Snabbt arbete

 
 
 
   Glöm inte att svara på frågan, är ni snälla!
Tre fjärdedelar färdiga

   Börjar spela in Episod 4 i morgon och ska nu logga in på SSO för att mata mina stackars bortglömda hästar. Men till dess... ~
 
 
Snabba ryck

   Just nu sparas SSL3N4 i mitt redigeringsprogram - det är alltså nivån som heter "Pandoria", och det är 20 minuter fullt av Pandoria-snack och möjliga konspirationsteorier. Jag tror att många av er kommer uppskatta den episoden!
   Just nu gör jag inte mycket annat på datorn än att spela in SSLRT (for future reference - StarShine Legacy Ride Through, åzum förkortning där) samt vänta på att det ska sparas. Det tar ca 10-15 minuter innan det har sparats klart i mitt redigeringsprogram och jag vill inte belasta datorn med att göra annat samtidigt så då blir det alltid en paus.
 
   Det är alltså vad jag pysslar med just nu - men jag vill också passa på att kasta ut ett bautastort tack till alla er som tittar på videorna och lämnar kommentarer om både dem och mina bilder. Jag har blivit jättedålig på att svara på kommentarer alls på sistone, och prioriterar därför då folk ställer frågor (eftersom de känns viktigast att svara på), men jag uppskattar verkligen allt snällt ni säger och det är jätteroligt att ni tar er tiden att lämna ett litet avtryck, oavsett om det är på bloggen eller Instagram. Det värmer verkligen i själen och även om jag inte svarar på alla kommentarer vill jag bara att ni ska veta hur sjukt glad jag blir :)
SSL Ride Through - Halvvägs igenom

   Hela Episod 2 är nu uppladdad och här har ni spellistan med alla klipp som än så länge är färdiga.
 
 
Det går fort vet ni

   Jag är färdig med Episod 2 av Starshine Legacy och Nivå 7 sparas just nu i redigeringsprogrammet. Nivå 6 håller på och laddas upp på YouTube och så fort som Nivå 7 är klar i WMM laddas det också upp. Jag börjar spela in Episod 3 idag, och ser hur långt jag orkar - jag har haft problem med halsen hela sommaren så jag måste passa rösten så att den håller.
 
   Då hela Episod 2 ligger ute på nätet lägger jag upp spellistan med min Ride Through här igen, så slipper ni jaga efter den. Det kanske tar en stund dock, för det verkar vara något problem med YouTube så att klippen laddas upp långsammare än vanligt. Sen tar det ju lite tid också för att det är bra kvalité på klippen, och det blev nästan ännu värre då jag skaffade en mic med riktigt bra ljudupptagning...
 
   Aja, det är iaf på väg ^^
Nu kör vi hårt

   Jag förstår inte själv hur jag hinner med allt jag gör, men vet ni vad jag gjorde igår...?
 
 
   Räknar med att bli färdig med hela episoden senast i morgon!
 
 
 
 
 
 
 
En varm sommardag

 
   Kan säga så här - hästen är inga problem. Däremot är det så äckligt svårt att rita människor (vilket kanske är anledningen till att jag ALDRIG gör det); men jag är jättenöjd med det här resultatet ändå, för jag lyckades inte få det bättre oavsett hur många gånger jag målade om det.
Jätteredo!

   Nytt headset hemma! Så inte bara har jag min header att färdigställa, nu ska jag spela Starshine också...
Snart så

   Jag kutar runt och gör femton saker samtidigt här hemma, eftersom jag är så duktig på att skjuta upp saker, men det finns en till sak...
 
 
   Nya headern kommer bli åååååzum! (y)
Vad i hela...?

   Spånade igenom SSO's Facebooksida och hittade frågan "Vilka uppdrag ska man ha gjort för att kunna få ner transporten till ridhuset?". Det här var svaret:
 
 
   ORVAR? Om jag inte missminner mig heter G.E.D.-praktikanten i Vingårdens Källare inget annat än Conny - har de ändrat hans namn eller är det en superfail från SSO's sida?
Ugh, himla redigeringsträsk

   Är ganska precis halvfärdig med redigeringen jag pysslar med och har den svåraste delen kvar. Har suttit och målat en stund nu på morgonen men det är så SVÅRT! Gah, vet inte hur jag ska lösa det här, för jag vet precis hur jag vill ha det...
 
   Å en lite roligare sida så kan jag börja spela in SSL2 inom ett par dagar, beroende på hur snabb posten är. Om det blir som planerat kan jag då spela in på min egen dator, istället för att behöva spela in på min mammas dator och flytta över inspelningarna till min dator för att redigera där. Men det är på gång iaf, mitt paket postades i går kväll så det är nog antagligen framme i morgon ^^
 
   På tal om filmredigering så undrar jag en sak, riktat till er som har lite erfarenhet inom ämnet. Jag vet att många använder Sony Vegas som redigeringsprogram, och jag laddade ner den enda versionen jag kunde hitta av det, en trial-version (finns inte en chans på jorden att jag skulle ha råd att köpa programmet...) - men det är ju galet svårt! Eller jag vet inte om jag bara är lite obegåvad, men jag förstod ingenting. Vet ni om det finns någon typ "hjälpguide för idioter" eller något åt det hållet, så att en virrpanna som jag kan lära mig fatta ungefär hur man gör vad i programmet?
Jobbar på

   Har under dagen pysslat med det som förhoppningsvis blir min nya header samtidigt som jag har gjort tio andra saker samtidigt... (SIRI, är färdig med CoHF)
   Iaf, har en massa skuggning kvar på den här bilden för att den ska se snygg ut utan lineart. Sen är det en till del som ska passas in - är inte bergsäker på hur jag ska lösa den. Det blir nämligen svårt, men jag tror att det kan bli ett sjukt bra resultat...
 
 
 
   Dessutom försöker jag levla Clark och jag fastnade nånstans runt Silvergladeområdet då jag blev hungrig. Hm, så mye att göra!
Som ni kanske har märkt...

   ...så har jag köpt mig en ny häst. Då Hästfunktionen först kom till SSO och man kunde ha som max sex stycken hästar planerade jag noggrannt för att se till så att mina sex hästar var värda sina platser i mitt stall. Och jag visste direkt att jag ville ha en plats till en stor och mäktig häst vid namn Superman. Så det blev en lång väntan, för man kunde ju inte låta bli att hoppas på att en passande häst en gång skulle komma - och nu är han här! Det sade verkligen "klick" då jag såg den här hästen i spelet och det är superkul att jag nu har de tre hingstar jag från början planerade i stallet - de tre är då förstås Ash, Iddy och Clark.
   Btw måste jag återigen bara nämna hur dösnygga Tinkerhästarna är. Det lär sluta med att jag äger minst två till, kan jag berätta...
 
 
   Jag håller faktiskt på och filar på en ny header - dels måste jag ju ändra headern eftersom Clark inte finns med än, dels håller jag på med en idé jag har tänkt på ända sedan i vintras. Den är typ... 45% färdig, och jag tror att det kan bli riktigt bra. Ska försöka bli färdig med den fort, för den passar som bäst på sommaren ^^
Superman E

   Stålmannen Clark går inte av för hackor. Superman E är hans fulla namn, men liksom Clark Kent behöver han en förklädnad att gömma sig bakom. En mycket vänlig, lugn och försiktig häst som dock ger allt och är orädd med en modig ryttare på ryggen. Han kanske inte är särskilt snabb på långa distanser, men då han väl skjuter framåt röjer han bort allt i sin väg.
 
 
   Namn: Superman E
   Tilltalsnamn: Clark
   Namnbetydelse: Superman är en superhjälte från DC Comics. Clark Kent är hans alter ego.
   Ålder: 11
   Ras: Tinkerhäst
   Lynne: En häst som alltid följs av ett roingivande lugn - så länge han inte hamnar framför nya situationer. Snabba ryck gäller i personligheten och klippan kan förvandlas till ett nervvrak och tillbaka till en orädd soldat på bara sekunder, allt beroende på hans ryttares självsäkerhet.
 
 
Mitt nya stjärnskott

   Säg hej till hästen jag väntat på i över ett år - Clark!
 
 
G till G

   Gigagirl, mer känd som Gigi, min allra första ponny som jag köpte för snart ett år sedan.
 
   Effektivitet på hög nivå idag! Nu är jag färdig med alla mina fjorton hästar, och jag är himla nöjd med vad jag har lyckats med. Jag har just nu ett hemligt projekt som kommer upp ikväll eller i morgon, beroende på när jag får det klart.
En liten Smokesong

 
 
 
   Bara Gigi kvar nu, sen kommer det en överraskning antingen idag eller i morgon...
Spacepearl

   Min lilla fina Sparkle, asså hur söt är inte den här hästen egentligen? Tycker det är jättekul med den här unika färgen i SSO!
   Hursom, nu har jag bara två redigeringar kvar i den här stilen - Gigi och Savoy.
 
 
Eveningstar

   Det är nästan så att jag ser fram emot att köpa fler araber bara för de här exteriörbilderna, för de gör sig så sjukt bra i de här redigeringarna... Hur som helst har vi här självklart min arab Eveningstar, som ni känner mer som Arwen. (Jag ÄLSKAR verkligen den här redigeringen... ni anar inte hur roligt jag har medan jag gör de här!)
 
 
Kolla här

   Den här jättefina bilden redigerade Moa Ponyforest förra veckan, med en av mina bilder som bas. Supersnygg blev den ju, titta hur noggrann hon har varit! :D
 
 
Dragonmane

   Min mäktiga Frieser som jag är så oerhört förtjust i - Dragonmane, vanligen känd som Mandrake.
 
 
Diamon Dice

   Senaste installationen i min realismserie - min Appaloosa Diamon Dice, till vardags mest känd som Gambit.
 
 
Försening

   Äh, det tar några dagar innan jag kommer igång med inspelningarna av SSL2 - självklart var det lite grejer som sket sig på vägen. Däremot har jag återigen börjat med min realism-serie av exteriörbilder på mina hästar, så om jag pallar med det kommer ni få se Gambit senare idag :)
 
 
   På tal om något helt annat så är det ju verkligen lågsäsong då det kommer till datorer. Det är bra väder, folk är lediga, folk reser bort. Jag märker det genom att jag har väldigt mycket färre bloggar att läsa än i vanliga fall, och statistiken här på bloggen har sjunkit något enormt. Det sistnämnda är dock inget jag oroar mig över - jag skulle kunna blogga även om inte en kotte läste, jag gör ju det här för att det är kul!
   Men jag vet att många har svårt att komma på saker att blogga om nu under sommaren, och jag har sett att flera bloggare håller på med mina gamla bloggutmaningar, vilket är superkul. De jag minns just nu är Alicia Starnight, Luna Snowwatcher och Esther Lightwater - kika in hos dem om ni vill se vad de har skrivit än så länge! Om du också gör någon av utmaningarna just nu, kommentera så får du också en länk! Jag tycker själv det är riktigt kul att folk vill använda utmaningarna; nu har jag ju både komponerat dem och gjort dem en gång själv så de hjälper inte mig mycket, men det är som sagt kul att se vad andra skriver i dem :) Om du själv vill använda utmaningarna, klicka HÄR!
 
   EDIT: En bloggutmaning hittas hos Alisa Goldstone!
 
   Jag traskar in i Photoshop-träsket igen och kanske dyker upp om några timmar. Tjofräs!
I'M BACK

   Ååååh så skönt det är att kunna slappna av lite igen. Det är jobbigt att hela tiden bo hos andra människor!
   Idag kommer jag svara på mejl osv, men det kanske blir lite segt eftersom jag har jättemycket att göra. Jag glömmer dock inte bort er, jag har bara lite annan prioritering just nu ^^
 
 
   Igår spelade jag SSO igen för första gången på evigheters evighet, känns det som. Mandrake är på lvl 13 och mitt mål är att snabbt levla upp honom till 15 för att sedan köpa en ny häst. Är dock inte helt säker på vad jag ska köpa... Eller jo, egentligen är jag väl det, men ni får veta mer om det då det faktiskt kommer ^^ Jag funderar på att göra en utlottning där ni kan få vinna en ritad bild, eftersom det inte blir någon gissningstävling den här gången heller. Vore det av intresse?
   Men iaf, jag hämtade ner transporten till ridhuset. Jag hade nog tyckt att uppdragen var ganska roliga om jag inte varit så sjukt trött som jag var, men det känns bra att det finns en transport där nu! Jag använder aldrig transporter (och då menar jag verkligen aldrig), men jag vet att många har önskat sig en transport dit och det känns bara rimligt att man ska kunna åka till det populära ridhuset.
   Jag är också glad över att midsommarskattjakten är kvar, eftersom jag bara har hunnit göra den fyra dagar. Jag vet inte hur länge den stannar, men det är kul att jag hinner göra litegrann trots att jag har varit borta så länge.
 
   Jag återkommer till spelet senare, men nu måste jag springa iväg och fixa några av alla miljoner grejer jag behöver ordna under den kommande veckan. Adieeeeeeeu
Trippande på tå över tunga broar

 
We're on our way, way, way, we're on our way

Gissa vem som har fem och en halv timmes tågresa framför sig nu? Jo, jaaaag! Jag älskar att åka tåg men det känns lite segt nu då man längtar hem.

Jag är så grymt taggad på att spela in fler avsnitt av SSL, och på att redigera bilder. Och jag är dessutom grymt tagg på att spela SSO igen! Jag har saknat att skriva här under tiden jag har varit bortrest och jag vill komma igång igen, vilket innebär att jag får sätta mig in lite i spelet igen. Dessutom har jag en miljon grejer angående Jorvikipedia att ta tag i, för att inte tala om min privata mejladress som har spärrat sig utan anledning så jag kommer inte in på den, och det är kaos. Varför händer sånt här alltid då man är bortrest för?

I morgon nån gång har jag nog hunnit reda ut lite kaos och då börjat jag spela in SSL2. Ska bli sjukt roligt!

För att avsluta med något lite roligare kan jag ställa den här frågan - har ni varit eller ska ni på ridläger i år, och om ja, vart då?
Bokutmaning, Dag 5 - Harry Potter

   Alla har hört om Harry Potter-serien på något vis - nån kanske har läst en enstaka bok, någon har sett ett par filmer, en annan är helt frälst och vet allt som går att veta om den magiska världen som fortsätter breda ut sig än mer trots att serien är avslutad. Om man inte har läst dessa fantastiska böcker har man missat något och eftersom det statistiskt sett bör vara så att åtminstone några läsare här på bloggen inte har läst böckerna - here goes. (Jag baserar det mest på att INGEN av mina fyra svenskalärare under de sista fem åren av min skolgång har läst böckerna. Skamligt- särskilt då de väljer att läsa Twilight istället.)
 
   Världen är fylld av magi - magi, och människor som är för blinda för att se den. De människor som inte kan bruka sig av magi kallas för Mugglare av häxor och trollkarlar, som gömmer sina förmågor så gott de kan för att få leva i lugn och ro. Alla tycker dock inte att det ska gå till så - genom världshistorien har flera magiker försökt nedgradera Mugglarna till varelser som inte ens är värda att leva. Den senaste i ledet är Lord Voldemort, som anser att endast de från rena trollkarlsfamiljer är värdiga människor. I sin jakt på sin utopi jagar han ikapp familjen Potter och dödar dem, men då han försöker döda familjens ettårige son Harry slår något snett och Voldemort tappar plötsligt all sin kraft.
   Harry, nu föräldralös, växer upp hos sin mosters familj, endast bestående av Mugglare. Att han är en trollkarl och att han är världsberömd för en händelse han inte ens minns är något han aldrig kunnat drömma om innan han blir kallad till skolan Hogwarts för att lära sig bruka magi.
 
 
   Genom sju böcker, åtta filmer och en herrans massa merchandise och spel får man inte bara följa Harry Potter och hans närstående, utan man lär känna trollkarlsvärldens historia och seder. Informationen som ibland ger mer än man någonsin kunnat önska kombinerat med J.K. Rowlings sätt att kunna återberätta Harrys skolgång på ett varmt och inbjudande manér gör att man känner sig som hemma och man blir nästan tom inuti efter att ha avslutat en bok. Filmerna ger mycket - men om du inte har läst böckerna har du missat så mycket värme, glädje, kärlek och karaktärsdjup. Dessa böcker måste läsas!
 
   För er som är ute efter mer:
 
   Pottermore
 
   Pottermore är J.K. Rowlings nuvarande projekt, där det med jämna mellanrum kommer upp ny information om den magiska världen. Inte bara får man lära sig mer om lagar och historia, utan ibland kan det även komma upp tidigare okänd information om karaktärer från böckerna.
 
   Voldy den II Hitler, eller Voldemort besökte aldrig Treblinka
   Mitt slutprojekt i skolan bestod av en jämförelse mellan Lord Voldemort och Adolf Hitler i uppsatsform. Uppsatsen säkrade högsta betyg för min del och fin respons har rullat in från håll och kanter. Vid intresse av att läsa uppsatsen är det bara att mejla mig! (Gäller endast till måndag 14/7)
Ut och möta världen

 
SSO på mobila enheter

   Som ni alla vet så går det i dagsläget endast att spela SSO på datorer. Telefoner och plattor är bara att glömma i dagsläget, men många hoppas ju på att spelet ska komma till dessa mobila enheter. Personligen har jag inget emot att bara ha tillgång till SSO via datorn - då jag väl är borta från datorn är det ju rätt skönt att "slippa" fundera över ett onlinespel. Men, det finns två saker på mobila enheter som jag skulle tycka vore jättebra att ha tillgång till.
 
   Den första är en skötselfunktion. Tänk typ som en smartphone-app där man kan logga in på sitt konto för att sköta om sina hästar via telefonen. Jag är en sån som numera alltid glömmer bort att sköta hästarna, och eftersom jag ofta kommer på det samma sekund som jag har klickat på "Logga ut" så pallar man ju inte gå tillbaka in i spelet igen. Tycker bara att det vore så sjukt praktiskt, att kunna logga in på mobilen och sköta om hästarna via några knapptryck. Tänker mig att man i den appen skulle kunna köpa mat åt hästarna också, om man inte har nog med mat i ryggsäcken.
 
   Den andra är en chattapp. Första gången jag hörde om idén (det här är alltså inget som jag har hittat på själv) tänkte jag "det är nog inget som jag skulle ha någon nytta av, men andra skulle nog tycka det vore jättekul". Nu har jag dock ändrat mig och skulle jättegärna ha en chattapp där man har tillgång till Vän- och Klubbchatt. För hur lätt är det att få tag i folk som inte är online egentligen? Då vore det ju superpraktiskt att kunna skicka iväg ett meddelande med telefonen, utan att för den delen behöva ge ut sitt telefonnummer (eftersom man verkligen inte ska ge ut sitt nummer hur som helst till människor på nätet). Känner själv att jag jättegärna skulle vilja ha alternativet, om jag nu verkligen vill ha tag i någon i spelet. (Typ som då man vill tjöta böcker med någon - Siri, jag har läst ut Clockwork-serien och får tillgång till CoHF i morgon, whooop!)
   En sak som jag också tycker skulle vara en viktig del av den chatten vore att blockeringslistorna från SSO följer med i appen. Om jag t ex har blockat Spelare1 och alltså inte vill att hen ska kontakta mig, då ska Spelare1 inte heller kunna ta kontakt med mig via chattappen.
 
 
   Om det någon gång i framtiden blir så att hela SSO blir tillgängligt på t ex mobil (vilket jag just nu är lite skeptisk till, eftersom det inte skulle kunna se likadant ut med upplösning, grafik, uppbyggnad av spelet och allt) - det vore ju superkul. Men, nu har man ju datorerna, som kan ta ganska mycket mer än en liten mobil kan. I dagsläget är ju smartphones väldigt mycket vanligare än den klassiska knapp-telefonen, och därför lär det ju bli någon slags smartphone-app om det nu blir något. Just en chatt-app skulle vara så sjukt bra tror jag, och jag hoppas att något är i görningen för mobilernas skull - det är ju ändå många spelare som önskat sig att kunna få tillgång till spelet över mobilen!
Bokutmaning, Dag 4 - Lord of the Rings

   På svenska mest känd som Sagan om Ringen, eller Härskarringen; detta är en av de mest episka bokserierna som någonsin har skrivits. En serie på tre böcker, där ett brödraskap försöker förgöra en magisk ring som kan ge den store fienden Sauron obeskrivlig makt.
 
   (Jag får i förskott be lite om ursäkt för namn och termer - jag har läst böckerna i två olika svenska översättningar samt på engelska, och ibland blandas termerna ihop i skallen på mig)
 
   Från början möter vi hobbiten Frodo, som har levt ett ganska långt och glatt liv med vänner i hobbitlandet Fylke. Då hans farbror Bilbo gav sig iväg till alvernas stad Vattnadal flera år tidigare lämnade han kvar ett litet paket som Frodo inte har rört. Då trollkarlen Gandalf dyker upp efter många års frånvaro ber han Frodo att öppna paketet, som visar sig innehålla en liten guldring. Det är inte vilken ring som helst, utan det är fienden Saurons ring, som nästan har en egen sinnesnärvaro och driver män galna över den. Frodo måste nu ta med sig ringen till alverna i Vattnadal, och med på resan följer landsmännen Sam, Merry och Pippin. Halvvägs framme möter de en människa som kallas Vidstige, och som följer dem på färden. Efter några vilda turer kommer de fram, och det beslutas att ringen måste förstöras för alla rasers säkerhet. Ett brödraskap formas för att förstöra ringen i det mörka landet Mordor - Frodo tillsammans med hobbitarna Sam, Pippin och Merry, trollkarlen Gandalf, dvärgen Gimli, alvprinsen Legolas samt människorna Boromir och Vidstige, som egentligen heter Aragorn.
   En lång och farlig resa påbörjas då brödraskapet ska försöka ta sig till Saurons mörka rike för att förstöra ringen i vulkanen där den blev smides. Och det, det är grunden för tre av mina absoluta favoritböcker.
 
 
   De här böckerna gavs ut på 1950-talet och är skrivna på ett rätt gammalt språk. Det är långa, tunga böcker och det tar ett tag innan det börjar hända saker i bok nummer ett, vilket nog är den största anledningen till att många struntar i att läsa böckerna alls. Det är dock fantastiskt bra böcker och om man har sett Peter Jacksons filmer om ämnet (vilket de flesta har om de inte har bott under en sten de senaste tio åren) så lär man antagligen gilla böckerna också. Jag ska inte säga mycket mer än så, men dessa böcker är fantastiska och om man har intresset så plöjer man lätt igenom dem trots att det är mycket text.
Gyllene häst

 
Saker jag vill ska förändras i SSO

   Det här inlägget är önskat av Alisa Goldstone.

 
   Jag hade aldrig spelat ett MMORPG innan jag började med SSO, och det är väl på både gott och ont. Jag har inget stort att förvänta mig, så jag blir ganska nöjd med vad som finns, men ibland kanske jag kan tycka "det här var ju inte så bra" men utan att veta hur man ska kunna göra det bättre.
   Men det finns en sak som jag vill förändra, och det är stämningen bland spelarna i spelet. Mestadels är det så att chattarna är riktigt tråkiga att se, för det är mest bråk och spam och det har lett till att... folk vill inte skriva i chatten. Det var faktiskt riktigt länge sedan jag såg något vettigt alls skrivas i chatten, oavsett om det är Säg eller Global. Och det är himla trist.
 
   Jag skulle vilja att stämningen lyftes på något sätt. Att engagemanget kom tillbaka, att folk skulle kunna skriva och vara trevliga mot varandra utan att någon besserwisser genast ska komma och säga "du har felfelfel" (känns som att mycket i chatten ligger i att bevisa hur smart och duktig man är), att det ges konsekvenser om man missköter sig...
   Det är väl lite på den nivån alltså. Själva spelet trivs jag med, men det känns som att atmosfären i communityt är stelare än någonsin. Det kanske är jag som inbillar mig, vad vet jag, men det är känslan som jag får och det är något som jag gärna skulle ändra på - hur man nu skulle göra det på enklaste sätt...
Bokutmaning, Dag 3 - Pride and Prejudice

   Jane Austens mest kända bok heter på svenska Stolthet och Fördom. Det är en bok man helt enkelt måste läsa, trots att den är över 200 år gammal.
 
   Familjen Bennet består av mor, far och fem döttrar. Mrs Bennet är besatt av tanken att kunna gifta bort flickorna med rika män för att säkra deras framtid, och då den unge och välbärgade Mr Bingley flyttar in i en närliggande herrgård är hon i extas. Mr Bingley finner snabbt den äldsta dottern Jane, men den näst äldste Elizabeth, eller Lizzy, hamnar å andra sidan genast på fel fot med Bingleys gode vän Mr Darcy, som är ännu rikare. Mr Darcy är dock så otrevlig att inte ens Mrs Bennet vill ha med honom att göra, och det blir inte mycket bättre då Lizzy träffar Mr Wickham från det lokala regementet, eftersom Wickham och Darcy avskyr varandra. I slutänden är det dock mellan Lizzy och Darcy, och gällande vem av dem som håller på sin stolthet och vem som fortsätter förblindas av sina fördomar.
 
 
   Jag har än bara läst två böcker av Jane Austen, och förutom den här är det Emma. Båda böckerna är fantastiskt välskrivna, men det som alltid slår mig trots att jag läst båda böckerna flera gånger är med vilken humor Austen skildrar sina karaktärer. Det klaraste exemplet är Mrs Bennet, som är ett komplett vrak och högljutt klagar över sina nerver samtidigt som hon gör sitt yttersta för att hinna skvallra med sina väninnor och ha stenkoll på vad som händer i omgivningen.
   Aja, det är hur som helst en fantastiskt bra bok och alla borde läsa den. Om man vill utöka sitt engelska ordförråd lite kan det vara en väldigt bra idé att läsa boken en gång på svenska och sedan läsa den igen på engelska - språket är gammalt, förstås, det är en gammal bok, men det kan dyka upp ord som är bra att känna till.
 
   Om du redan har läst boken men är ute efter mer:
 
   Stolthet och Fördom och Zombier
   Denna parodi av boken är helkonstig, men förvånansvärt roande. England härjas av en mystisk farsot och zombier reser sig från gamla gravar på jakt efter färska människohjärnor. De fem systrarna Bennet är väl lärda i konsten att döda zombier, men då den rike Mr Bingley kommer till trakten tillsammans med sin vän Mr Darcy, känd som en skicklig zombiedödare, kan flickornas mor inte tänka på annat än äktenskap.
   Boken går att köpa jättebilligt på t ex CDON.com.
 
   The Lizzie Bennet Diaries
 
   Lizzie Bennet är en tjugofyraårig mediastudent som bor hemma tillsammans med sina föräldrar och två systrar. Som ett projekt via skolan startar hon en videoblogg, där hon berättar om vad som händer i sitt liv med hjälp av systrarna Jane, Lydia samt bästa vännen Charlotte. För att kunna återberätta vad som händer i vardagen klär flickorna ut sig i kostymer och återspelar händelserna som teater framför kameran; ofta med manus skrivet av Lizzie.
 
 
   Då berättelsen börjar är Lizzie utled på sin mammas tjat om att hon måste hitta en man att spendera livet med, och då den rike läkarstudenten Bing Lee flyttar till området har Lizzie inget annat val än att följa med familjen och hälsa på honom. Bing visar sig vara trevlig, men hans vän William Darcy å andra sidan... Lizzie har sällan avskytt en person så mycket och då saker och ting trasslar ihop sig vet hon inte riktigt vad hon ska ta sig till.
 
   The Lizzie Bennet Diaries går att se gratis på YouTube i ett hundratal avsnitt (varje avsnitt är mellan 3-7 minuter långa) och en tillhörande bok har släppts i USA.
Ridhustrailer

Jag sitter fast i trafikstockning halvvägs till Falsterbo så jag tänkte snabbt dra en vända över nya uppdateringen. (Mitt gäng var lite segstartat i morse så vi kom iväg en halvtimme senare än planerat och då var det kört med trafiken...)

Jag trodde faktiskt inte att det skulle komma en transport till ridhuset, trots att många ville ha en. Anledningen till det var en diskussion om saken då jag var på Pixel Tales-kontoret, och jag kände att de ändå hade rätt bra argument för att inte ha en transport där. Dock så är ju ridhuset en av Jorviks populäraste platser och en transport sär känns ganska självklar att ha. Jättebra grej tycker alltså jag, och det ska bli kul att göra de uppdragen i helgen.

   Jag kommer btw hem på fredag kväll, men ni bör inte förvänta er att jag hinner ta tag i allt här innan lördagen. Om saker går som planerat ska jag börja spela in SSL2 på lördag eftermiddag, så ni kan ju börja hålla utkik då :)

   Nu har min buss nästan kommit i rörelse så jag ska koncentrera mig på annat och återgår här till tidsinställda. Till helgen alltså!
Mot Falsterbo!

Jag ska till Falsterbo för andra och sista gången i år. Ska ni dit i år? ^^
   Instagrambild från gårdagen

Barbacka på morgonritten

 
Bokutmaning, Dag 2 - The Spiderwick Chronicles

   Spiderwick är en serie böcker som riktar sig mot lite yngre läsare, men det är böcker som lyfte mitt intresse för genren Fantasy samt mytologiska varelser, och därför tycker jag absolut att de är värda en plats här. Då är det de fem äldsta böckerna som ligger i fokus.
 
   Syskonen Grace - nioåriga tvillingarna Simon och Jared samt deras trettonåriga syster Mallory, flyttar tillsammans med sin mamma in i en gammal herrgård som ärvts från gamla släktingar. Redan första kvällen hittar barnen ett hemligt rum, och råkar göra sig ovän med husvätten Tråckeltum, som skött om huset i många år. De upptäcker snart att den specielle Tråckeltum inte är den enda mystiska varelsen i krokarna och en helt ny värld av magiska väsen och oknytt sprider sig framför barnen då de försöker komma fram till vad som hände deras anfader Arthur Spiderwick, som försvann från herrgården för många år sedan.
 
 
 
   Det här är mer barnböcker än ungdomsböcker, men jag älskar de här böckerna, det gör jag verkligen. Böckerna är skrivna av Holly Black och Tony DiTerlizzi, som också bidragit med fantastiska bilder som går att hitta genom böckerna. Jag som både som barn och nu hade och har dåligt bildminne älskar de fina bilderna, som hjälper att visualisera inte bara vad som händer, utan också hur de konstiga vidundrena ser ut. Böckerna är inte heller långa, vilket passar lite yngre läsare bra. Dock var de alldeles för korta för mig; jag kom igenom en bok på någon timme som liten och väntade sedan spänt på att nästa bok skulle släppas. Hur som helst så har man verkligen missat något om man inte har läst de här böckerna!
 
   Då Spiderwick ändå är på kartan måste jag också tipsa om Arthur Spiderwicks Fälthandbok Över Vår Sagolika Omgivning, en oerhört vacker bok som jag älskar att bläddra igenom. Om den inte finns i vanliga bokaffärer kan jag lova att den finns i Science Fiction-Bokhandeln. Den innehåller beskrivningar och vackra bilder över alla varelser som syskonen Grace stöter på i böckerna, samt många fler.
 
 
 
 
 
 
Hoppelihopp

 
Önskefunktioner i SSO

   Det här inlägget är önskat av Alisa Goldstone.

 
   Som jag har sagt tidigare så trivs jag väldigt bra med SSO som det är nu, men det finns några saker jag önskar mig ändå.
 
   Uppdaterad garderob - om jag ska hämta ut kläder för att fota en häst kan det ta väldigt lång tid. Detta är mest för att jag inte ser hela hästen då garderoben är öppen, samt att alla kläders ikoner är gråa och man måste hovra över typ allt för att veta vad som finns där. Jag skulle vilja att:
   - Klädernas ikoner skulle rättas så att man lättare ser vad det är där. Vissa ikoner är felaktiga - om det är en tjocktröja på ikonen så måste ju själva objektet också vara en tjocktröja, t ex.
   - Klädernas ikoner bör vara i färg, så att man lättare har ett hum om vad som finns där. Behöver inte vara med mönster och allt, men det kan ju underlätta så att man vet om plagget är brunt eller rosa.
   - Garderoben skulle ordnas upp så att man ser hela ryttaren och hela hästen, helst ur valbara vinklar, samtidigt som man har tillgång till garderoben. Jag har spelar på många olika datorer med olika upplösning på datorskärmarna men jag har aldrig kunnat se hela ryttaren och hästen, vilket för min del har varit ett störande moment.
 
   Provridning - detta är något jag har varit lite skeptisk till, men efter en period av funderande samt efter att ha lyssnat till vad andra tycker så tror jag att det kunde vara en bra grej i spelet. Spelaren skulle alltså kunna få provrida en häst under ett begränsat antal minuter, t ex tio minuter i ridhusets dressyrdel, innan man köper hästen. Då man har provridit kan man välja "ja" eller "nej". Medan man provrider kanske det kunde finnas en text på skärmen, typ "du provrider´en häst", så att man inte håller på och provrider häst på häst bara för att fota den men sen struntar i att någonsin köpa den. Så tänker jag, iaf!
 
   Simma med hästen - nu finns det en badzon, vilket jag älskar, men jag hoppas lite att det i framtiden utvecklas så att hästen simmar istället för bara travar. det är dock en ganska onödig detalj och jag förstår absolut om det aldrig blir så.
 
   Man- och svansfunktionen - jag vill uppdatera funktionen så att man kan välja man och svans separat (t ex knoppar med en tjock svans), samt lägga till fler manstilar som stubbman och ponnyfläta. Jag vill också att knopparna ska få alternativet att ha en knopp i pannan, istället för att knopparna stannar mitt mellan öronen (tycker det ser jättekonstigt ut!).
 
 
   Mer än så kommer jag faktiskt inte på för stunden - som sagt, jag är ganska nöjd med hur det är i SSO :)
Bokutmaning, Dag 1 - The Fault In Our Stars

   Om inte inte har hört om TFIOS har ni säkerligen hört om Förr eller senare exploderar jag. Det är nämligen samma bok - fast jag får lite spunk på översättningen. Hur som helst så är det en mycket omtalad bok som även har kommit på film nu under sommaren. Jag väntade länge med att läsa den, och det här var en bok som var omöjlig att lägga ifrån sig.
 
   Hazel Grace Lancaster återhämtar sig från cancertumörer som nästintill förstört hennes lungor, och då hon blir bra nog skickar hennes mamma iväg henne till den lokala kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Hazel tycker inte det är något vidare roligt, men en dag möter hon Augustus Waters, som har fått amputera ett ben men som nu är cancerfri. De finner snabbt varandra och deras drömmar tar dem tvärs över Atlanten, till Holland.
 
 
   Jag har bara läst den här boken på engelska och originalspråk är nog alltid att föredra, om man klarar språket. Boken är skriven av John Green, som berättar en relativt kort historia på ett varmt, roligt, kärleksfullt och sorgligt vis. Jag var helt mållös över flera delar i boken, bara för att de var så fantastiskt skrivna. Jag är en sån som väldigt, väldigt sällan blir känslosam av böcker (innan jag öppnade den här boken hade bara en bok under hela mitt liv rört mig till tårar), men den här boken väckte både glädje och sorg som fick mig att skratta och gråta omvartannat. Den bör absolut läsas - fast kanske inte ute bland folk, för att sitta och storgråta öppet över en bok kanske inte är helt önskvärt på t ex en badstrand.
 
 
   Jag har än inte hunnit läsa något mer av John Green, men det ska ändras på. Har nämligen både Looking for Alaska och Paper Towns som e-böcker, och har fått höra att båda ska vara riktigt bra. Ser fram emot den läsningen, för om de är ens hälften så bra som TFIOS så är de riktigt bra!
Ut i skogen

 
Bloggutmaning - Fem dagar med böcker

   Ja, här kommer det ståta tomt medan jag är i Falsterbo. Jag kanske drar in något mobilinlägg, men i övrigt så är jag vid min egen dator på lördag igen. Som sagt så var ju den här resan inte helt planerad, annars hade jag fixat inlägg till den kommande veckan i förtid ;)
 
  Nu är det ju ändå sommar, och för att lite uppmuntra till mindre datortid så tänker jag nu ta fem dagar och tipsa om fem böcker/bokserier som ni kanske har glädje av i sommarsolen. Måndag till fredag gäller det alltså, varje dag en ny bok/serie. Jag vet att många av er redan har läst mina favoriter, men jag kanske kan frälsa en ny läsare ^^
Svart, grönt och vitt

 
Ingen Larsson i sikte

   Ni vet väl alla nu att Tobbe Larsson är planerad att komma till SSO som en NPC snart. Då det först förkunnades i någon tidning (vafasen var det, Hippson eller Expressen?) sades det att det skulle bli "snart". Det bekräftades också på Tobbes Instagram, och i ytterligare en kvällstidning under förra veckan sades det att NPC'n skulle komma till SSO den tredje juli. Jag vet inte hur många som trodde på det, men jag var skeptisk direkt, eftersom det var en torsdag.
   Jag tycker att jag har sett lite besvikna reaktioner från spelare runt om i communityt, trots att jag inte har hunnit vara särskilt aktiv under de senaste tre veckorna, så jag får väl återigen nämna faran med att lita för mycket på rykten. Innan SSO-teamet själva bekräftar att NPC'n kommer till spelet så kan det ju faktiskt ta ett tag. Nu tycker jag det är väldigt konstigt att ett felaktigt datum släpptes sådär, jag förstår verkligen inte vad det handlade om. Men, tänk på att inte ta saker för givet, helt enkelt!
 
   Min gissning är att NPC'n kommer någon gång under sommaren. Om man tittar efter datumet "den tredje" som infaller på en onsdag så är det den tredje september som gäller i så fall - tror ni att man får vänta så länge?
Noll spelande

   Det gick ju bra med den där midsommarskattjakten känner jag - jag har inte hunnit spela alls sedan i onsdags. Typiskt - men den kanske är kvar även efter nästa vecka? Man få väl se, men snart står jag datorlös igen.
 
   Iofs så verkar hela SSO-communityt ha dött av helt, men det beror väl på att det faktiskt är sommar. Jag kommer iaf komma igång lite mer då jag kommer hem nästa fredag, för jag är just nu supertagg på både att leka med Photoshop och börja spela in SSL Episod 2. Innan dess ska jag bara köpa ett headset - känns skönt att faktiskt ha råd att köpa något man vill ha för en gångs skull ^^
 
   Nåja, eftersom jag inte har hunnit spela SSO har jag inte direkt något roligt att prata om. Jag fick ett par tre stycken rubrikförslag nu i veckan, så de dyker upp under nästa vecka :)
Sunshine ~

 
Saker händer vet ni

   Jag vet att uppdateringen är urkass, men jag har faktiskt inte haft tid att sitta vid datorn. Då man bara har en vecka om året i sin fristad måste man ju ta tillvara på veckan, särskilt då man får rida också! (och jag kanske inte borde klaga över träningsvärk hela tiden, men fyyyyy vad det känns i mage och lår då man går från inte-rida-alls-på-tio-månader till ett-hårt-dressyrpass-om-dagen)
 
   Jag återkommer då jag får tid, helt enkelt ^^
Galopp genom Firgroves skogar

 
Svart och blått

 
 
Uppdatering var det

   Jag tycker de nya Tinkerhästarna var jättesnygga! Kanske att jag nästan tycker de hade passat bättre som typ Shirehästar eller något; men superfina var de hur som helst. Det sade "klick" för mig, och då jag är hemma igen och har levlat klart Mandrake (som kom upp i lvl 13 idag) så ska en ny häst flytta in i mitt stall.
 
   Jag såg inte de nya kläderna, däremot såg jag den nya hästutrustningen. Jag vet inte om det var ljuset i GåD som överdrev utrustningens färger, men jag tyckte tyvärr att de var urfula. Aja, jag har ändå så sjukt mycket utrustning redan, så...
 
   Jag har sån galen träningsvärk i hela kroppen så det finns inte (dessutom red jag idag igen så risken finns att det blir än mer i morgon), så jag är lite trött och vilar från saker som jag kan lägga undan just nu, alltså typ SSO. För er som missade det igår så tar jag gärna förslag på rubriker just nu, annars kommer bloggen vara i princip helt död nästa vecka. I övrigt har jag inte så mye annat att säga. Adios!
Lilla ponnyplutt

 
Träningsvärk och lite hederlig omotivation

   Känns i kroppen att man fick rida igår, heh...
 
 
   Idag har jag inte gjort så mycket mer än typ blivit halvt överspungen av en flock elefanter (typ alla stora hästar på den här ridskolan är ju över 180 i manken, jag känner mig som en liten mygga som flyger som en tumvante efter dem då de inte vill gå dit de faktiskt ska), men jag har faktiskt levlat lite då jag väl satte mig och spelade SSO på eftermiddagen. Är väl inte sådär galet övertagg på att spela, men sen så har jag inte heller något eget ställe att sitta på där jag är nu och det kutar runt folk hela tiden, vilket är jättestressande. Det leder förstås i sin tur till både mindre spelande och sämre bloggning, trots att jag faktiskt har tid. Dessutom har jag hittat lite bra böcker och det var länge sedan jag var så inne i en bok... (SIRI, jag läser Clockwork Prince just nu!)
 
   Men vi gör så här: Önska några rubriker så ska jag försöka skriva inlägg till så många som möjligt av dem! Precis som i mina frågestunder så får varje "rubrikönskare" en länk tillbaka till sin egen blogg (om man nu har någon). Tyvärr kan jag inte bidra med helt nya bilder eftersom jag har "fel" dator, men jag har tillgång till hela mitt arkiv så helt färglöst blir det inte :)
Solhärskaren Helios

   Det här är för tillfället den sista bilden jag har färdig i min serie av realistiska exteriörbilder. Den är också min absoluta favorit. Jag har inte tillgång till Photoshop på den här datorn, men jag kommer fortsätta redigera de här bilderna då jag är hemma vid min egen dator igen.
 
   Hur som helst - min arab Sunmaster, som vardagligen går vid namnet Helios.
 
 
Fina Arwen

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.