Chrome Pointer

Spelnytt för min del

   Igår visade jag upp mina nya ponny Ponyta i ett avsnitt av SSO Ride Through. Jag hade tänkt tanken på namnet förr och sedan glömt bort det, men sen slog det mig i nyllet igen då jag stod framför ponnyn. Hur perfekt är inte namnet?! Ponyta finns alltså både i Esmes och Pennys stall.
 
   Esme och Ponyta - Ponyta har inte fått en egen sida på bloggen än, men det kommer!
 
   Gårdagen tillät ju att man drog tillbaka klockan en timme, och för mig som aldrig hinner med dagens bestyr i vanliga fall var det helt perfekt. Förutom att jag spelade in ca två timmar material till SSO Ride Through så hann jag spela väldigt mycket OmegaRuby. Jag spelar igenom spelet med ett Pokémonteam bestående av enbart drakar, och eftersom jag har fått hem alla drakarna via trades är de liiite överlevlade (har dock fött upp alla själv, men de får ju ökad xp då de är tradeade), men samtidigt har de inte mycket attack att skryta om innan de kommer upp i nivåerna. Min Vibrava utvecklades äntligen till en Flygon igår! Jag fattar inte hur Trapinch kan vara så bekväm att arbeta med, för Vibrava är fullkomligt värdelös och det är tio levlar av pest och pina innan den utvecklas till Flygon. Nästa gång låter jag den vara en Trapinch fram till level 44 så man bara behöver genomlida en level som Vibrava :( Jag utvecklade också min Tyrantrum och bytte över min Seadra till ett annat av mina spel för att dels lära den några moves som faktiskt är till någon som helst nytta (typ Ice Beam) samt för att utveckla till Kingdra. Nu är det Noivern och Dragalge jag väntar på, så segt de sista två-tre niåverna innan utveckling! Min Deino ligger ca 5 levlar efter alla andra, den kräver så sjukt mycket xp. Ska bli så skönt då den är färdigutvecklad - bara ca 20 levlar kvar :))))
 
   Jag har börjat spela Zoo Tycoon 2 igen också. Jag fick sånt craving efter att bygga hus x) Slutade med att jag byggde lokaler för besökarna att se vissa djur ifrån, samt lite vattenfall och dammar och broar och grejer. Jag har verkligen spammat med växter och stenar ovanpå varandra för ett realistiskt intryck, så jag undrar om inte spelet kommer krascha nästa gång jag försöker komma in i det... ^^' Jag försökte ta lite bilder, men vinklarna gör inte bygget rättvisa.
 
   Aja, det är allt som hänt för mig sista dagarna. Hoppas på att ha lite SSO-relaterat att prata mer om snart! :)
Holy cow!

   I helgen upptäckte jag ett spel som är in production, men som jag nu kommer vaka över noga för att se vad som händer med det. Man har ju sett spel i "produktionsläge" förr (*host* Riding High), men det finns mååååånga uppdateringar om vad som händer med det här spelet, trots att det är ett tag mellan var uppdatering. De här kan iaf producera något värt att visa, till skillnad från vissa andra "spelutvecklare" (*host host* Riding High).
   Jag är ju helt tokig i Zoo Tycoon 2 och jag har sökt efter liknande spel i åratal. Jag köpte t ex ett spel i Wildlife Park-serien, som var alldeles för svårt att begripa för mig och jag har inte lyckats få igång det på datorn jag haft under de senaste tre åren. Då får man väl hoppas att det här släpps inom de kommande åren då!
   Prehistoric Kingdom heter det här och om man har tur kanske en demo släpps inom en rimlig tidsram. Har sett ett par olika filmklipp från olika stages i utvecklingen och det ser riktigt snyggt ut!
 
 
 
   Finns det något spel in production som ni väntar på?
Än fler svar på frågor!

Från Tanja Eaglevalley:
   Om jag förstår rätt så är du väldigt intresserad i Eurovision, så min första fråga till dig är: vilken är din favoritlåt från Eurovision någonsin? 
   Neeeej vilken svår fråga! Finns väldigt många låtar som jag tycker sjukt mycket om. Dels finns det ju klassiker som visserligen är äldre än Denver men som fortfarande är så fantastiska just för att de är klassiker, sen finns det nya som verkligen slår sig i toppen. (Graham Norton sjunger inte ens men borde vinna tävlingen varje år) Jag kan omöjligen välja en enda, men just för idag kan vi välja en som jag tycker blivit väldigt bortglömd trots att det är en fantastiskt fin låt! (Oavsett hur många gånger jag skulle bli tillfrågad skulle jag kunna välja en ny favorit varje gång, finns lika mycket bra som dålig musik i den här tävlingen!)
 


   Har du någon gång funderat på att sluta med SSO?
   Jag gillar att spela hästspel lite för mycket! Nä, jag har tagit några kortare pauser under de senaste fem åren, men det har aldrig varit på tal om att sluta helt. 

   Vilken är din favoritras av dem hästar som har nya animationer?
   Jag blev faktiskt vrålkär i Lipizzanern! Samtidigt tycker jag jättemycket om Welshponnyn.
 
Från Amanda Silverlord:
   Om du skulle få välja mellan att bo i ett land där endast du kan svenska men ingen annan eller bo i ett land där alla kan svenska utom dig, vilken väljer du? 
   Jag tror inte jag riktigt begriper hur kommunikationen går ihop där, men jag hade inte haft något emot att byta över helt till engelska om det vore så! Jag hade nog hellre varit ensam om att kunna svenska då ^^

   Favorituppdragskedja i dagsläget? 
   Kan man säga att huvudstoryn är en uppdragskedja? Förutom den ser jag mest fram emot uppdrag med Professor Hayden, störtskön karaktär!
 
   Esme och Artemis möter Professor Hayden

   Vad är din åsikt om SSOs Community? 
   Jag tycker att det är ett mestadels trevligt community som ofta lägger sin energi på väldigt konstiga saker och som ofta är väldigt skenheligt då det kommer till hur man behandlar andra människor. Är glad att jag inte är en del av det tyska communityt though - de är så negativa och giftiga i sin attityd att man faktiskt blir förvånad över att de är så många som fortfarande spelar.

   Om du skulle beskriva SSO för en person som aldrig hört talas om spelet, hur skulle du beskriva det? 
   Ett trevligt, våldsfritt spel med fokus på att alla tjejer är hjältar samtidigt som det finns inslag av både hästar och fantasy.
 
    ♥

   Favoritsmak på glass?
   Rocky Road eller den nya Empowering Mint från B&J!
 
 
Från Iris Highgarden:
   Hur valde du admin till Jorvikipedia? 
   Varje gång jag tagit in nya Admins har jag först bett alla ansökande att maila en beskrivning av sig själva till mig, och baserat på vilken känsla jag fått kombinerat med vad personen redan bidragit med på Wikin har jag tagit in nya Admins. Det viktigaste med mina Admins har alltid varit att vi ska ha kul tillsammans och kunna strukturera upp Jorvikipedia tillsammans, samtidigt som de måste vara duktiga skribenter samt vara källkritiska.

   Hur känns det aatt ha skapat den största Wikia sidan i Sverige?
   Det är ju inte den absolut största (senast jag kollade upp det var Jorvikipedia tredje störst!), men jag är superstolt över att vi som community tillsammans skrivit en Wiki som är så informativ och pålitlig att även SSO-teamet använder den för att snabbt kolla upp smågrejer!
Aaah, vad dött det är?

   Var är alla? Är det för att det är höstlov (eller heter det läslov numera? Min chefs dotter informerade mig bittert häromdagen att man numera förväntas PLUGGA på skollov, skandal!) som alla är som försvunna från jordens yta? Har Mr Sands låst in 90% av alla SSO-spelare i Pandoria? Vem vet! Stentråkigt är det i vilket fall.
 
  Skulle väl vilja säga att jag gör spännande saker i SSO, men det gör jag inte, haha. Nu då det är helg (jag var som en zombie igår så jag missade typ att det var lördag haha) ska jag passa på att bygga rykten på Fluffy Unicorn och jag kanske till och med ska spela lite på mitt amerikanska konto? Spela in film ska jag iaf göra, det är inte alls långt kvar tills Penny når Epona. Jag ska kasta ut ett avsnitt med henne idag, där hon köper en häst, så missa inte det! Jag hade en plan då jag började med videon och sen då jag väl stod framför hästen jag tänkt köpa ändrade jag mig helt och hållet, haha.
 
   Bild från Abzû
Thompas häst

   Galloper Thompson har ju hunnit gå och bli Thompa med hela svenska folket (= alla svenska SSO-spelare), men hans häst har knappt fått någon uppmärksamhet alls. Jag trodde absolut att den stora snackisen skulle vara hästens medeltidsinspirerade träns! (Som egentligen kanske blev mer som ett uppkäk på trav men jag förstår tanken i det hela)
   Har ingen bättre bild på pållen än denna officiella, såååå...
 
   Jag har alltid varit lite förundrad över att i en så prylfixerad sport som vi håller på med kan det aldrig någonsin överföras till spelvärlden, oavsett hur många spel som görs. SSO är det första spelet jag någonsin spelat där man faktiskt får välja mellan två olika tränsmodeller! Det blir dock inte nog, då utbudet på den ena modellen är rent av dåligt och det har inte släppts nya nosgrimslösa träns på (jag skojar inte) åratal.
   Tränset ovan tycker jag är jättefint ändå! Det kan nosa lite mot det akademiska hållet med ett pannband som går i kors, även om det inte är en direkt referens. Vill ha!
 
   Hästen i sig är också riktigt cool btw, haha. Vem vill inte ha en pålle med brinnande man och svans? Vore supercoolt att ha den färgen på en Jorvikisk Urhäst!
12k!

   Jahapp, och där gick prenumerantsiffran på YouTube upp till 12 000. Jag kan inte riktigt begripa hur mina nördiga rants medan jag spelar hästspel som jag troligtvis egentligen är tio år för gammal för kan locka så mycket folk, men samtidigt är det ju roligt att det uppskattas. Tack och bock och huvudet i tagentbordet!
   Jag ska faktiskt försöka dra ihop något för att fira saken- men det kommer troligtvis dröja ett par veckor. Samtidigt så har det planerats lite för en stream jag ska göra med tre andra SSO-profiler på engelska, vilket jag verkligen ser fram emot. Håll utkik för mer info om det, jag berättar mer så snart som jag vet mer :D
 
   Jag är inne i en enorm Pokémonperiod just nu, mest för att det bara är ca 20 dagar kvar tills de nya spelen släpps. Samtidigt spelar jag OmegaRuby med ett team bestående av enbart drakar, vilket än så länge har fungerat bra nu då jag nyss tagit Normans Gym Badge. Snart börjar deras xp-flow tryta och då kommer jag slita mitt hår, men det är sjukt kul än så länge och jag får slita mig från Nintendot för att göra annat, haha.
   Nu är en sån stund då jag måste slita mig - för jag ska spela in SSO Ride Through. Jag har bara några korta uppdrag kvar tills jag kan nå Epona, samtidigt som jag ligger rätt bra till i huvudstoryn. Så himla kul, Eponauppdragen är jättebra och ni vet ju redan vad jag tycker om huvudstoryn vid det här laget. Det jag kan säga redan nu är att i nästa avsnitt av serien får ni se Penny köpa ny häst!
 
 
Tack och lov för helg

   Esme och Athos
 
  HEEELG! Jag var på Halloweenfest igår och även fast det inte blev sent var jag supertrött då jag kom hem. Jag var Batman. Jag tror att fem eller sex pers frågade mig vad jag var innan jag pekade på min t-shirt med enormt Batman-tryck och då de försökte försvara sig med att jag inte hade en mantel fick jag vifta med min stora svarta cardigan och då gav de upp på mig.
 
   Jag kommer inte livestreama i helgen, men videor ska jag försöka spela in. Jag har fortfarande inte fått igång Word of Warcraft och jag tror att jag igår fått lite hjälp på traven så jag ska testa olika lösningar och se om jag får igång spelet. Vill ju så gärna prova nu, särskilt då jag har en bunt kompisar som vill spela med mig så att jag slipper virra runt själv. I övrigt funderar jag på ett par andra MMORPGs att testa, vi får se vad som blir av det...
Fler svar på frågor!

   En till batch med svar på min senaste frågestund!

 
Från Charlotte K:
   Skulle du vilja att det var möjligt att ändra kroppsform på karaktären? 
   Det är inget som jag tycker är superduperviktigt, men det vore absolut kul om det var möjligt!

   Ditt favoritämne du hade i skolan? 
   Jag avskydde skolan i alla former fram tills jag började gymnasiet. Jag hade så otroligt bra lärare i många kurser att de blev roliga bara av farten, men svenska, kinesiska, historia, kultur- och idéhistoria samt webbdesign var de kurser jag längtade till varje vecka. Webbdesignen var så kul att jag en period inte gjorde annat än att koda CSS oavsett vilken lektion jag satt på...

   Några platser du vill ska komma till spelet t.ex fungerande bibliotek, museum mm 
   Bibliotek har jag önskat mig hur länge som helst! Det är en riktig dröm att kunna sätta sig och läsa Jorvikiska historieböcker i Vingårdens bibliotek. Jag hoppas också att museet i Jorvik City kommer öppna en dag, och att man då kan vandra runt och se Jorviks historia i utställningsform. Vore väldigt udda, men samtidigt fantastiskt spännande med tanke på alla hemligheter ön ruvar på!
 
    Drömdestination! Jag är superintresserad av historia och arkeologi, så Jorvik Citys museum är något jag verkligen hoppas på i framtiden.
 
Från Justine Greennose:
   Vad hette den första hästen som du red på som du fortfarande kan minnas? 
   Den allra första hästen jag fick lära mig rida på var en skäckfärgad shetlandsponny vid namn Aladdin. Jag red honom tre dagar i rad och eftersom jag var rätt lång som liten så var han den enda shettisen jag någonsin ridit på.
 
    Esme nio år var bara skinn och ben (och väldigt blond, vad hände där?!) xP Ponnyn hade ju väldigt liten mage för att vara shettis ändå!

   Mer könsneutrala kläder i spelet, Hiss / Diss? motivera ditt svar. 
   Jo men varför inte? Kläder som kläder kan jag tycka där! Hur är ett klädesplagg könsneutralt ändå, var går gränsen? Så länge det är en bred mix av olika modeller med olika färger och mönster borde man väl täcka det mesta ^^

   Hur ofta läser du SSO-bloggar?
   Varje dag! Dock är ju urvalet väldigt litet numera, så egentligen borde man kanske begränsa det till någon gång i veckan så att man känner att man har något att läsa... :/
 
 
Från April Beedawn:
   Ungefär hur går det till när du ska spela in till Star Stables YouTube-kanal?
   Först och främst skriver jag ett väldigt basic manus på svenska som i princip mest innehåller information om vad som ska dyka upp i vilken ordning i videon (och kanske någon pun om jag lyckas komma på något kul). Det skickar jag till Archie, som översätter till engelska och därmed får kreativ frihet att kasta in precis vad han vill i manuset (vilket passar bra eftersom han är ett kreativt geni + rätt mycket bättre på engelska än vad jag är). Då han har tid spelar han in manuset och skickar tillbaka inspelningen till mig, som sen får börja filma och klippa. Då jag är helt klar med videon går den iväg till GM Eleanor, som laddar upp den på YouTube.
   Det här med att "flyga" med kameran är en sån där grej som inte vem som helst får göra (för man kan ju se precis allt på spelkartan), och därför spelas alla såna sekvenser in på SSOHQ. Vissa grejer måste också spelas in på SSO's interna servrar för att det ska bli "rätt" (typ som då jag spelade in Leda Hästen, som inte släppts till spelet då den behövde spelas in), och det måste ju förstås också göras på plats.
 
    Eftersom Archie är en ninja finns det inga bilder på honom, men här har ni ett citat
Freeeedag!

   Ah, fredag. Ser så mycket fram emot helgen! Först blir det en lång dag och jag kommer troligen hem sent, men sen blir det en härlig helg. Det kan till och med hända att jag provar på en livestream i helgen. Beror på om jag blir sponsrad med något att lotta ut under streamen, fick en hint om det tidigare i veckan men ska kolla om det verkligen blir så...!
 
   Esme och Charizard
 
   Ni som spelar Pokémon GO, återigen, missa inte eventet med dubbla candies som gäller i helgen! Jag har lyckats utöka mitt Pokédex sedan eventet kom ut och ligger nu på 118 Pokémon (fortfarande är jag level 23). Jag lär absolut inte få den Charizard jag ville ha innan helgen är över, så jag tänkte passa på och traska runt med något annat istället för att kunna utveckla. Tyvärr ligger jag rätt dåligt till med candies (har en massa Pokés som utvecklas vid 100 candies och jag ligger på ca 30 på många av dem), men jag kanske lyckas nå upp till 120 i alla fall?
Ooooch man är på banan igen!

   Videon i detta inlägg är producerad i samarbete med Star Stable.
 
   Det har tagit lång tid, men äntligen lyckades det bli så att det blev en till Star Stable Tutorial! Tack och lov har jag fått material nog för att göra en till inom de kommande veckorna, sen är det nog läge att börja skriva tutorial för nya hemstallet...
   Det är så sjukt kul med de här videorna, men då man har gjort dem känner man sig alltid så låst då man inte kan välja exakt var man vill ha kameran längre, haha...
 
Provhytter

   Kyomi i Jorvik Citys galleria
 
   Man kunde ju tro att det här med att stå i provhytter i stora butiker är något unikt för SSO då det kommer till Jorvikspelen, men Star Academy gjorde det faktiskt först! Man kunde inte byta vinklar och systemet lämnade lite att önska, men det fungerade. Självklart är det låååångt mycket snyggare i SSO, men man ska inte glömma att det inte började där!
   Jag gillar då gamla grejer återkommer och förbättras. Det ökar känslan av att spelen faktiskt hänger ihop!
Jag ville ha en groda :(

   Grodorna är ju så söta så man dör lite! Jag var påväg för att köpa en, men spelet hakade upp sig då jag letade efter Frida Frog. Först slutade chatten fungera, sen dog min ryggsäck, och då jag startade om spelet kom jag inte in igen. Hepp. Får köpa mina tre grodisar i morgon istället! (De ska självklart heta Froakie, Politoed och Mudkip, vad tror ni om mig?!)
 
   Titta på dem! De är ju så söta så man smäller av! Tycker det är jättekul att vi fått helt nya husdjur i form av både grodor och grisar. Vad får vi härnäst, ett lamm?
 
   Ni som spelar Pokémon GO har väl inte missat spelets Halloweenevent? Från och med idag fram till och med 1 november gäller följande:
   - Dina buddy Pokémon ger dig candy efter en fjärdedel av deras vanliga walking distance
   - Gastly, Haunter, Gengar, Zubat, Golbat, Cubone, Marowak, Meowth, Drowzee och Hypno är vanligare än vanligt. Jag har bara idag fångat 20 (!) Meowth.
   - För varje Pokémon du fångar och för varje Pokémon du släpper iväg får du dubbelt då många candies som vanligt.
 
   Det är sjukt värt att spela nu! Man vinner enormt mycket på det. Jag hade lite hoppats på att hinna gå ihop till en Charizard, men det blir ändå rätt mycket att gå nu då jag har 8 candies och behöver 100... Däremot, eftersom jag visste att eventet skulle komma, skrapade jag idag ihop till att utveckla en Arcanine! Äntligen! :D
 
   Btw, jag har ju fortfarande inte lyckats komma igång med att spela WoW eftersom jag får deras variant av nätverkfel. Det visade sig häromdagen att vår internetrouter är nio (!) år gammal! Hahah, att den ens fungerar? Jag får hem en ny i morgon, och då lär det bli stor skillnad på min uppkoppling. Hade märkt redan för ett par månader sedan att vårt Wi-Fi här hemma är riktigt, riktigt dåligt, men jag tänkte inte på att routern var så gammal... x)
För er som är nyfikna på merch

   Stacy Place, som gör Walkthroughs på SSO's YouTube, har fått hem ett paket med grejer från SSO's Gift Shop. Jättebra att se för er som undrar över tröjstorlekar och lite över kvalité på grejerna, hon visar upp dem väldigt ingående! Dock ingen hoodie, då de hann säljas ut fort som bara den.
 
   Jag har själv bara påsarna (både svartvit och rosa) men kan intyga att de är väldigt hållbara. Jag använder den rosa som datorväska för min laptop!
 
Välkommen onsdag!

   Och onsdag betyder uppdatering! Jag är dock liiiite mer taggad för en grej som händer i morgon just nu :D
 
 
   Min stackars Frieser Mandrake har spenderat väldigt, väldigt lång tid på Hästön nu. Tyvärr är han nog en av de hästarna som för evigt kommer bo i den "lösdrift" som blir i och med hagen i det nya hemstallet. Förstår verkligen inte hur man kan uppskatta hästen ovan mer än de nya Frieserhästarna, skillnaden är natt och dag. Jag har lite av en baktanke att sälja Mandrake och ersätta honom med den av de nya Frieserhästarna som ligger närmast honom i textur, men jag har än aldrig sålt en häst så det vore ändå lite skumt... Även fast jag vet att han aldrig kommer tillbaka till mitt hemstall.
Svar på frågor

  Här har vi första batchen med svar på min senaste frågestund! Svaren kommer vara uppdelade i många olika inlägg, för att det inte ska bli för långt och för att ni ska få något (förhoppningsvis) intressant att läsa lite då och då!

 
Från Esmeralda Nightnest:
   Om du kunde förvandla dig till valfritt djur, vilket skulle du förvandla dig till och varför?
   Katt. Livet som katt verkar vara riktigt skönt. Man bara chillar, käkar och blänger på människor.

   Vilka språk har du studerat?
   Förutom de självklara svenska och engelska har jag pluggat fyra år franska och två år mandarin (standardkinesiska). Mandarin var ett sjukt bra språkval för gymnasiet, tyckte det var rätt roligt och språket är inte svårt alls att hänga med på då man pluggar på så låg nivå.
 
 
Från Lova Winterside:
   Vilket är ditt favoritspel förutom SSO?
   Jag försöker spela mer och mer olika grejer, men favoritserien är ändå Pokémon. Exakt vilket spel varierar - just idag gillar jag mest OmegaRuby eftersom jag nyss startat om spelet med ett team jag redan älskar att spela med, men i november lär jag säga att jag gillar Sun/Moon mest! 

   Vilken är din favorithögtid? 
   Jag är inte så mycket för högtider, men jag får säga påsk. Påsk innebär alltid att min familj är bortrest och jag har bostad för mig själv. #introvert
 
   Jag på högtider

   Funktionen du gillar minst i sso?
   Den var svår! Finns nog ingen funktion jag tycker är direkt dålig, men det finns ju många jag inte alls använder. Om man ser till hur funktionen fungerar i praktiken tycker jag nog sämst om garderoben just nu. Om den är full med väldigt många items är det pest och pina att gå igenom den, vilket det inte ska vara då man köpt på sig en massa fina kläder.

   Har du några bra låtar att rekommendera? 
   Jag lyssnar mest på The Ark (vilket jag gjort sen jag var typ fjorton haha tröttnar aldrig), men jag har nyligen börjat lyssna på väldigt mycket musik på jobbet och därmed återupptäckt Enyas musik. Tycker det är perfekt bakgrundsmusik då man behöver koncentrera sig :D

   Favoritbok? 
   Jag brukar alltid svara Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, och jag har inte läst något fantastiskt på sistone heller så det är det svaret ni får nu med xP

   Favoritstad? 
   Haha, jag är ingen stadsmänniska, jag som ogillar folkmassor! Stockholm, men jag blev väldigt förtjust i London då jag var där några dagar i våras. Kulturnörd som jag är så finner jag stadsplanering rätt intressant.

   Favorit Tv-serie? 
   Just nu har jag snöat in på superhjältar, så det är Arrow, The Flash och Supergirl som gäller. Det är dock rätt sällan jag aktivt letar tv-serier, då jag inte är så jätteintresserad av att följa något.

   Varför lägger du inte ut konspirationsteorier om SSO här på bloggen längre? De var så himla roliga att läsa! 
   Min tid var förbi! Även fast jag tycker sånt är jättekul så kände jag att det inte riktigt var min grej längre - och det är okej! Man utvecklas och hittar andra grejer man vill göra, och känner att man inte längre har ett behov av vissa saker man gjort förr.
 
   En gammal konspirationsteori gällde om trädet på mosaiken inne i slottet var världsträdet Yggdrasil. I efterhand, några år senare, kan vi nog konstatera att det istället är ett av Jorviks många Urträd.
En dag idag med å'

   Horse Life 2
 
   Så himla kul med nyheten om stallet igår! Det känns som att hela communityt väcktes till liv igen, lite:
 
   Skönt att det är lite uppsving igen! Jag blir nästan lite överglad då det är så pass bra stämning i communityt, är jag den enda? Jag spenderar ändå så otroligt mycket tid nedgrottad i SSO-communityt och jag glömmer lite att klättra ut lejongropen då stämningen blir dålig, vilket bidrar till att jag lätt mår dåligt till följd av det. Jag ser ju liksom er som mina kompisar på ett sätt, just för att jag ser vad ni tycker om grejer och bildar mig en uppfattning om er!
   Så härligt med den här glädjen och jag hoppas att den håller i sig!
INGET MER AZKABAN!

   "Men Esme, är det verkligen det du fokuserar på?"
   JO! Det är det!
 
 
   Okej, ni kommer det seriösa. Jag tror verkligen inte jag var den enda som otåligt uppdaterat Instagram hela dagen i väntan på nytt! Strax innan klockan fyra gav det utdelning - vi fick se mer av det hemstall vi så länge väntat på.
 
   Stalldelar? Är det här skisser på hur olika delar ser ut, eller är det enbart concept som förändrats i ett senare skede?
 
    Skiss på hemstallet...
 
   ...och en mer stiliserad bild på hemstallet.
 
   Idag fick vi alltså veta att nya hemstallet, som (åtminstone just nu) har det officiella namnet MyStable, kommer släppas i november. Det innebär att inom fem veckor kommer vi få det nya hemstallet! Fem veckor!
 
   Vårt gamla stall kommer alltså försvinna helt och ersättas med skönheten ovan. Någon som är ledsen över det? Inte jag iallafall! Bort med ladan, in med ett stall. Teamet har nu haft tid att fundera på hur stallet kan bli bättre, och titta på det här. Det här är hur ett riktigt stall ser ut! Eller ja, kanske inte ett slitet ridskolestall, men ett omsorgsfullt inrett privatstall/tävlingsstall kanske. Vilket passar oss alldeles perfekt!
   Med tanke på att det gamla stallet kommer försvinna kan vi alltså dra slutsatsen att för den här grunden behöver vi inte betala något. Annars hade vi ju varit tvungna att ha kvar det gamla stallet, om man inte hade råd att uppgradera sig. Istället får alla ta del av stallet!
   Inte nog med det, utan från att ha haft tio hästplatser får vi nu tolv! Med tanke på att det är riktiga boxar den här gången kan jag tänka mig att vi slipper den mörka "skamhörnan" längst in i stallet, och istället lär det bli riktiga boxar till alla hästapållar. Hallelelujah! Riktigt spännande att man kan utöka sitt stall till upp emot 18 hästar, men jag är väldigt nyfiken på hur. Blir stallet längre och längre? Kommer boxar tillkomma via sidogångar? Vilken form kommer stallet alltså få, ju fler hästar som dyker upp - och är det avlångt från början, eller är det bara en "korridor" vi ser i stallgången ovan? Blir jättespännande att se!
 
   Jag älskar murbruk. Om jag någonsin skulle flytta från lägenhet och bo i hus vill jag bo i ett rustikt hus av rött tegel - OCH NU FINNS DET TEGELVÄGGAR I STALLET?! Dröm ♥ Jag är inte mycket för heminredning, men stallinredning däremot, haha! Lyktor är det också, och jag hoppas att de kommer bidra till att stallet är ljust även under nattetid.
   Då det kommer till skottkärran och det andra som står där - är det props bara för att se levande ut eller är det en riktig grej, att man får ställa ut grejer i stallet?
 
 
   Nu kommer det. 
 
   #Alla Esmes hästar på Hästön
 
   (Okej okej, tekniskt sett har jag väl bara varit en del av Jorviks värld i elva år, men lite kan vi tänja på gränsen för den här möjligheten kommer aldrig igen)
   AZKABAN FÖRSVINNER! Ingen är gladare än Bittertant Esme som hoppar tre meter upp i luften av glädje och får ryggskott i landningen. Att vi istället får ett gratis alternativ till Hästön är precis det jag önskat mig i flera år och äntligen kommer vi inte längre bli bestraffade för att köpa hästar. Inga extraavgifter, köp hästen du vill ha bara! Det gör mig ingenting alls att det verkar som att man kommer se lika lite av hagen som av Hästön (alltså kommer man troligen inte kunna se sin hage framför sig), det viktiga för mig är att vi kan köpa hästar utan att behöva betala varje gång vi vill byta häst. Ett stort steg framåt för SSO tycker jag!
 
 
   Möjligheten att kunna byta hästar lättare kommer betyda jättemycket för mig som gillar att fota, och jag tror inte jag är den enda som ser fram emot det. Sen finns det troligen saker vi inte fått berättat för oss än, och jag ser verkligen fram emot att höra om mer. Vad är ni mest taggade inför?
Tre av fyra färdiga!

   Nu är tre av fyra episoder av PennyGirl-spelet avslutade. Jag började spela in Episod 4 i helgen och har redan ett par avsnitt klara. Jag ser fram emot att avsluta serien för att verkligen kunna knyta ihop den och fortsätta med något nytt! Helst av allt vill jag spela in Harry Potter och Fenixordern, men det är ett oerhört långt spel och jag känner att det troligen inte kommer passa i tiden eftersom det kommer bli svårt för mig att hitta tid att spela in ett så långt spel. Just nu lutar det mot att jag drar igenom Stallets Hemlighet och sedan fortsätter med de fyra Springdalespelen, som har stora likheter med de första Star Stable-spelen och SSO!
 
Oooooch det går vidare

   Tråkig helg där jag mått dåligt, men det reder sig, tror jag. Är så trött på att vara sjuk!
 
   Tack till alla er som frågat grejer i frågestunden, jag har redan börjat skriva ihop inlägg av det. Jag kommer försöka sprida ut svaren lite, så att det blir lite mer intressanta inlägg framöver än vad jag lyckats åstadkomma på sistone, haha. Ni kommer bland annat få se en bild på den allra första hästen jag red på någonsin! (Ett riktigt litet flufftroll, haha!)
 
   Nu är man ju sanslöst nyfiken inför morgondagen. Vad händer med hemstallet? Datum, bild, film? Info om vad som ska komma eller bara en snabb sneak peek? NÅGOT ska hända, men vad vet vi inte. Spänningen är olidlig!
 
   Vad tror ni kommer hända?
 
   Den superfina bilden vi sist fick se från det kommande hemstallet
Mer info i morgon?

   I (säsongens?) sista Q&A avslöjar Matilda att det kommer någon slags info om hemstallet på sociala medier i morgon. Om det är ett releasedatum, en bild eller bara mer info överlag om det vet vi inte än - men NÅGOT händer!
 
På uppsving

   Jag mår lite bättre idag, så det kanske händer lite SSO-relaterat i krokarna.
 
   Sista dagen med frågestunden nu! Klicka HÄR för att komma dit.
 
   Esme och Ash under första april 2016
Det går så bra nu :)))

   Jag har vetat att det är lite problem med min internetrouter hemma, men nu är den värre än någonsin. Jag har försökt redigera på Jorvikipedia sedan igår men kommer. Inte. In. AAAAARGH! Som om det inte är nog med de där förbannade spökena?!
   Har en massa måsten att göra, måste skatta bort en hel månadslön (älskar att vara vuxen </3) städa och göra en massa andra svintråkiga saker. Hade ju hoppats på att kunna ge er en video idag, men det gick ju fullkomligt åt skogen igår. Mitt videoförråd är i princip tomt dessutom, så jag måste spendera min lediga tid i helgen med att spela in nytt material.
 
   Frågestunden från i torsdags finns fortfarande kvar om ni scrollar ner lite, så om ni har något särskilt ni undrar över kan ni skjuta in det där!
 
   My Horse And Me
 
 
   Edit: Verkligen inte min helg, jag har feber igen så jag tackar för mig och kryper ner i sängen och sover bort den här helgen som redan bara kan bli bättre. Hoppas ni har en bättre helg än jag!
Kan inte begripa

   Jag har på fullaste allvar ALDRIG haft så mycket problem med något i Star Stable som med årets spökjakt. Jag är typ redo att lägga mig och gråta, så film över det här blir det nog faktiskt inte i år. Det har tagit mig ungefär fyrtio minuter per spöke som rör på sig, och då VET jag ändå vart de går eftersom jag har kollat upp det innan. Som spöket som åker runt slottet varje år? Jag har fortfarande inte hittat det efter över en timme. Jag är så arg så inspelningarna går inte ens att använda eftersom det verkligen hörs på mig hur frustrerad och uppgiven jag är.
 
   Så sorry, men det går faktiskt inte. Jag ska försöka få upp en spökkarta, men jag ger upp på att spela in det här nu. :(
 
 
   EDIT: Mer information om Galloper Thompsson finns nu tillgänglig på Jorvikipedia!
Ryttaren galopperar vidare

   Jag kommer fortsätta uppdatera om Galloper Thompson på Jorvikipedia, och jag kommer förstås berätta för er då jag har mer info! Från och med ikväll kommer jag vara lite mer aktiv, jag måste bara få bli färdig med jobbveckan innan jag kan fokusera all in på SSO.
 
   Jag vet inte om jag kommer börja spela in alla spöken ikväll, för jag kommer troligen hem sent pga möten och grejer och jag minns att hela inspelningen förra året tog ca två timmar. Jag hoppas på att jag hinner göra det ikväll, för då kan videon renderas över natten och kan gå ut i morgon. Min video med födelsedagsquizen tog fyra timmar att rendera ut och om jag ska kunna spela in andra videor i helgen kommer det här inte gå ihop alls, haha...
 
   Bild från det fullkomligt magiska spelet Abzû
Frågestund!

   Då var det dags igen då! Fråga vad ni vill och jag kommer svara på allt som känns ok att svara på (jag svarar t ex aldrig på frågor jag anser är för personliga) i separat inlägg. Ni har till söndag kväll på er, så kör på!
 
   PennyGirl-spelet
Galloper Thompson (SPOILERS!)

   Läs inte vidare om ni inte vill höra mer om Galloper Thompson!
 
 
   Så, nu kan man väl inte säga att jag inte varit noggrann?
 
   Igår kväll begav jag mig ut på jakt. I Gröndal lönade sig jakten! Jag hörde ett (rätt förskräckligt) ljud och började leta runt efter den redan ökände Galloper Thompson med Fraps i högsta hugg (eftersom jag ändå inte kände att jag skulle behöva en mikrofon då jag ville göra något kort på engelska). Och jag hittade honom! Jösses i min lilla låda, hur coolt är inte det här?!
   Jag vet inte när eller om vi får veta mer om denna huvudlösa spökryttare, men att Jorviks lore utforskas än mer är inget annat än underbart. (Och HALLÅÅÅÅÅÅÅ, hästens träns?!)
 
 
Följande vet vi om Galloper Thompson:
   - Han dyker upp varje heltimme mellan 18.00 till 02.00.
   - Oavsett var du är på Jorvik hör du honom då han spawnar och de-spawnar.
   - Han dyker upp på olika platser varje timme
 
   - Första gången du möter honom får du XP och en tröja + en amulett. Alla andra gånger får du JS och en amulett.
THIS IS HALLOWEEN

   Okej, kanske inte just nu, men nu är det Halloween på Jorvik! Allt som brukar vara på plats är det - spöken, pacma- sorry, pumpajakten, äppelhinkar och, precis som förra året, ett spöktåg.
 
   Jag har redan börjat få en massa frågor om vad jag ska spela in på film. Först och främst måste helgen falla över oss, sen kan jag börja fundera på videoinspelningar. Det jag direkt kan säga är att jag kommer spela in spökena, eftersom jag hört att åtminstone vissa är på nya ställen i år. Var snälla och tjata inte om det här, jag kan inte trolla med knäna och ska spela in nytt så fort jag kan.
   Ryktet går också om Galloper Thompson, en av Jorviks uråldriga spökhistorier. Jag har rotat runt på nätet på bussen på väg hem från jobbet, så jag har redan fått lite spoilers (inga spoilers i kommentarerna dudes, play nice!), men jag kommer prata mer om Galloper Thompson då jag har tid att spela i lugn och ro till helgen.
 
   Jag har fortfarande en massa att göra innan jag ens kan logga in i spelet, så så länge kan jag ju hänvisa till då jag spelade igenom Halloweenuppdragen förra året, samt till videon jag tidigare gjort på pumpajakten i slottskällaren!
 
   Uppdragen i videon nedan är alltså exakt desamma som i år, men om ni gjort dessa förut kan ni inte göra dem igen!
 
 
    EDIT: Kan inte vänta? Kika in på min YouTube för att se ett videoklipp på Galloper Thompson!
Jag tror på Halloween!

   Förra veckan kickade ju SSO's Halloweenshop igång på spelets webbsida, så jag tror det är dags för Halloweenuppdatering, särskilt eftersom Halloween tenderar att finnas i spelet i två veckor. Hoppas på det nu! :D
 
   Throwback till Halloween 2013
 
   Igår släpptes också demoversionen till Pokémon Sun och Moon! Jag har aldrig förr spelat en Pokémon-demo, men HERRE*****GUD VILKET SPEL! Utan en enda 3D-effekt är spelet helt magiskt vackert och jag känner att jag kommer älska funktionaliteten. En bunt grejer från spelet läckte också ut i och med demon, vilket får mig att undra lite om Game Freak gjorde något fel eller med vilje tillät sina spelare att rota rätt på hela Pokédexet från Alola. Nu längtar jag ihjäl mig efter den riktiga versionen av spelet, jag tror verkligen det blir episkt :D
Yo-hoo!

 
   Ja ni, hösten är här! Mörkt som bara den är det på kvällstid, usch.
 
   Jag har ingen anledning till att spela SSO just nu och därför är aktiviteten inte jättehög här. Ser dock verkligen fram emot höstens uppdateringar - det lär ju bli spöken igen under Halloween så som alltid och då får man ju grejer att göra!
   Jag har inte spelat in en video på ett tag heller. Detta pga inspirationsbrist och dålig timing, för då jag väl får chansen att spela in har jag inte lust. Till helgen däremot...!
 
   Jag förbeställde Pokémon Sun & Moon igår! Jag lär inte få dem på releasedagen, för jag bokade från CDON som säger att de släpps den 23 november medan de släpps world wide den 18. Men kanske de räknade in frakten? Eftersom det ändå var en förhandsbokning?
   Jag laddar upp genom att bygga upp ett team av drakar att använda i min kommande playthrough av OmegaRuby. (Alltså MIN playthough, ingen inspelning eller något - verkar som att man måste köpa en massa specialutrustning för att kunna spela in från ett Nintendo?) Jag är halvvägs genom spelet men är så sjukt oinspirerad och trivs inte alls med mitt team, så ska starta om spelet och byta över mitt drakteam. Blir en utmaning, särskilt i en region täckt av vatten (Water-types kan ju ofta Ice-type moves), men jag tror det blir kul! Jag kommer troligen vara såååå trött på min Deino inom ett par timmar, för att träna den upp till en Hydregion är typ det värsta som går att göra som Pokémontränare (går så långsamt och den är typ värdelös att använda innan level 64), men då han väl utvecklas för sista gången kommer det vara så sanslöst värt det. Jag har bara tre av sex klara though, så jag måste byta runt lite Pokémon och kläcka lite ägg innan jag kan sätta igång!
 
   I övrigt i Pokémonväg satte jag igång ett Lucky Egg idag och utvecklade ca 20 Pokémon i Pokémon GO. Av de 20 var 6 helt nya för mitt Pokédex, och på väg från jobbet hittade jag en vild Weezing också! Nådde därmed level 23 och har nu 113 registrerade i mitt Pokédex. Jag tycker fortfarande att spelet är jätteroligt, men jag är riktigt otålig i väntan på en expansion med nya Pokémon.
 
  Där har ni en smärre uppsats av mitt inte-så-jätteintressanta gamingliv xP
Nytt på bloggen

   I helgen gjorde jag om sidan "Mina hästar" som ni når via knappen i menyn på vänster sida. I takt med att nya hästar kommer till Star Stable flyttar nya hästar hem till Esme Silverforce och sidan blev bara längre och längre, trots att jag redan försökt bygga om den på olika sätt flera gånger för att göra den kortare. Nu har jag en lösning jag trivs rätt bra med, och som passar bra in på bloggens övriga tema för stunden. Alla bilder är dessutom länkar som leder vidare till hästarnas egna presentationssidor!
 
   Jo, jag är btw medveten om att mina tre Jorvikiska Urhästar inte finns med på listan. Jag är dock ambivalent till vad jag egentligen ska kalla hästarna för (det lutar mot att jag döper om alla tre till de namn jag valde till Pennys hästar, så att de blir Giratina, Dialga och Palkia) och dessutom finns det inte en chans att de snart kommer hem från Azkaba- förlåt, Hästön, då det redan är fullsmockat i mitt hemstall. Ser fram emot den dagen då man kan trycka in ytterligare några hästar i stallet! Men aja, minns ni då man bara kunde äga sex hästar? Det var tider det xP Man kanske inte ska klaga egentligen, haha...
 
   Esme och ponnyn Sparkle
Star Academy

   Kyomis rum i Star Academy
 
   Jag blev nån gång för några dagar sedan ombedd att skriva mer om Star Academy. Jag har inte så mycket kvar att säga om spelet, men jag ska försöka! Det är ändå ett fint spel som är kul att spela igenom, och det innehåller självklart lite av Jorviks historia. Jag har sedan länge färdiga videoserier från spelet som ni kan se HÄR.
 
   För er som aldrig hört om spelet förr så är det en spelserie med fyra spel som släpptes mellan Starshine Legacy och de första Star Stable-spelen. Star Academy fick aldrig samma fandom som SSL och på grund av sin bristande popularitet är spelen svåra som attan att lägga vantarna på, då de inte producerades i väldigt stor upplaga.
   Skillnaden från alla andra Jorvik-spel är att man får välja mellan tre olika karaktärer att spela som. Dessa tre är Brittany, Kyomi och Lisa. Japp, samma Lisa som också är Ödesryttare.
   Det finns faktiskt inte en enda häst i hela spelserien heller, om man bortser från en bild på Starshine i Lisas rum. Spelet går istället ut på sång och dans och i vart och ett av de fyra spelen finns en specifik låt som allt snurrar runt.
 
   Jag personligen tycker väldigt mycket om de här spelen, och hoppas på att få se fler element från dem i SSO i framtiden. Några av dessa element kommer jag prata om framöver! :)
Sjukt nöjd!

   Senaste timmarna har jag pysslat med en helt ny redigering och jag är sjukt nöjd med utfallet! Nu har även Knightley, min Lipizzaner (som jag fortfarande tycker är så sanslöst fin så jag kan knappt använda en annan häst i spelet) en egen redigering.
 
   Mr Knightley - bilden kommer från och med idag finnas att se på hans egen presentationssida som ni når via knappen "Mina hästar" i menyn till vänster.
 
   Knopparna är inspirerade av de som Emilie Nyreröd gör på sina tävlingshästar. Jag brukar föredra små, liggande knoppar (själv knoppar jag Flyingeknoppar så att fingrarna brinner, älskar att knoppa!), men samtidigt tycker jag det är kul med något lite vågat i den annars oerhört konservativa dressyrvärlden. Ger också ett maffigt intryck. Hade gärna testat det på hästen jag brukar knoppa, men hon har lite eksemkänningar och tenderar att klia av sig halva manen oavsett hur mycket man försöker se efter den...
 
Mitt senaste projekt

   Esme på Elsa, med Poppy som handhäst
 
   Mitt senaste redigeringsprojekt var inte direkt svårt, mest omotiverande. Jag är dock supernöjd, det blev precis som jag föreställt mig! Tänker att jag ska försöka att inte enbart göra redigeringar på min trogna gamla grålle Ash, trots att det är svinkul, hehe.
   Ni kan som vanligt se bilden i högre kvalié i mitt redigeringsgalleri, som ni når via knappen i menyn till vänster!
Kort artikel i Ridsport

   Häromdagen skrev tidningen Ridsport en kort artikel om att fd. bloggaren Tyra Sjöstedts varumärke Star Rider, som sedan slutet av 2012 sålt bla ridbyxor, inte längre får använda sig av just det namnet. Patent- och registreringsverket, PRV, har kommit fram till att varumärket kan förväxlas med Star Stable och produkterna som säljs inom spelet.
 
   Det går att läsa hela processen mellan Tyra och SSE på PRV's hemsida. Jag har aldrig haft en direkt bra bild av Tyra då jag anser att det är fel att hänga ut folk på det sättet hon under flera år gjort på sociala medier, men det här är en riktig bilolycka att titta på. Vad som också är intressant är att Tyra på bara några dagar verkar ha bytt ut alla produktbilder på webbsidan hon säljer sina produkter på till bilder med nya namnet "Starlight Equine". Det finns redan veterinärkliniker och liknande med exakt det namnet, så frågan är om hon får behålla det då det finns ännu större risk för förväxling nu, särskilt då hon försöker expandera utomlands? Dessutom har webbshopen fortfarande kvar domännamnet Starrider.se, och frågan är om hon kommer behöva byta och om SSE i så fall rycker ut och "tar tillbaka" domänen.
 
   Det här kanske innebär att SSE (äntligen) kan använda sig av "Star Rider" på sina egna kläder. Med tanke på ovanstående process är det ju självklart varför det inte redan hänt, och jag har faktiskt undrat över det själv då Star Rider är en sån självklar term i SSO-sammanhang.
Sjuk igen!

   Låg närvaro den här helgen beror på att jag är sjuk igen och jag ligger och sover, haha. Hare bra så hörs vi då jag är frisk igen!
 
   Penny och Lugia
En förklaring

   Nu finns en väldigt lång nyhetspost uppe på Star Stables nyheter som förklarar mer om vad som har gjorts och vad som hänt nu sedan förrförra uppdateringen då saker gick lite snett.
 
 
 
   Vad som hänt är kortfattat att Star Stable har gått ifrån det utdaterade Direct X till Open GL. Direct X och Open GL är båda programvaror som krävs för att kunna rendera grafik, och SSO byter nu till Open GL för att följa med tiden i utvecklingen. Direct X är så gammalt att om SSO fortfarande använde det, och det skulle braka, då är spelet kört på riktigt för inte ens Microsoft (som producerat Direct X) ger support för det längre.
   Vi spelare sätter också högre och högre krav för hur spelet ska se ut och prestera. Med Open GL kan Star Stable lyftas till nya höjder - t ex har alla Mac-spelare redan blivit av med det där hemska turkosa vattnet.
 
   Det här innebär också att vissa spelare måste uppgradera till en annan dator för att kunna fortsätta spela spelet. Jag tror att rätt få av oss i Sverige kommer drabbas, men i länder som t ex Polen, där man inte har det så väldigt bra ställt och fortfarande använder Windows XP på sina håll, kan det bli värre.
 
   Nu har jag nog inte lyckats så väldigt bra med att förklara det här, men ni kan läsa det hela i lite proffsigare ord och med kompletta förklaringar HÄR!
Planerat i god tid

   Det gör detsamma hur gammal man är, hur många ridläger man gått på eller för den delen hur många ridläger man jobbat på - man är ändå lite pirrig då man anmäler sig till nästa sommars ridläger! (Och lite uppgiven då någon av kompisarna säger "vaddå, var det inte det andra lägret vi skulle anmäla oss till?" då alla äntligen fått iväg sina anmälningar, haha) Jag åker alltid på läger på samma ställe, har ett sånt band till både gård, hästar och personal att det aldrig skulle gå att komma till något annat ställe ^^ Väntar bara på att gårdens ägare ska ringa mig nu och börja fråga om vilka läger jag ska jobba under nästa sommar...
 
   FREDAG som är väldigt välkomnad. Jag hoppas på att komma till ro och sitta och peta i Photoshop ikväll. Nog för att det överlag är väldigt roligt med de redigeringar jag brukar göra, men jag ska snart beställa en ny kalender till nästa år och då vill jag ha lite ny art på den. Jag har en bunt av gamla redigeringar på min nuvarande, men jag vill bara ha nytt till nästa år! Dags att lägga på ett kol, hehe...
 
   Gjord i augusti förra året
Skulle vilja komma med något roligare...

   ...men jag har inget på g just nu. Jag är fortfarande inte på topp igen och mådde svindåligt idag och det var ett under att jag överlevde dagen, haha. Den här helgen blir vilohelg så att man är på topp nästa vecka igen, gäller bara att överleva morgondagens jobb!
 
   Nu får ni höra om något helt annat! Minns ni att jag berättade om en powerbank jag köpte i juli, för att kunna ladda mobilen ute på språng? Jag har inte använt den på kanske två veckor men plockade upp den ur väskan på jobbet idag för att ladda den. Trodde först attt något trillat ner i påsen jag hade den i och "knuffat upp" locket på den, för den var öppen - men då ser jag att spegeln är helt spräckt! Plockade upp hubben och såg att batteriet helt enkelt svällt upp och sprängt spegeln, och batteriet hade blivit så tjockt att det inte gick att stänga locket mer än halvvägs. Obehagligt, det hade ju lika gärna kunnat brinna!
   Shout out till kundservicen på MediaMarkt. Snabba, tillmötesgående och hjälpsamma! De hade aldrig hört om problemet förut så jag valde att ta en ny produkt istället för att få pengarna tillbaka och nu ska jag vakta den här noggrant och se vad som händer med den. Jag är ju långt ifrån ensam om att i Pokémonhysterin ha köpt en powerbank, så om ni har köpt samma som jag, håll koll på den för säkerhets skull! (Nu tror jag verkligen att min kopia var defekt, men jag kommer ju inte lita på min nya till 100%)
 
   Btw, på tal om varför jag ville använda min powerbank idag, så ska jag sätta igång att evolva en massa Pokémon i Pokémon GO. Jag har nu fått ihop ca 130 Squirtle candies, och jag hade det som mål. Jag kan evolva massor med Pokémon nu och räknar med att få in massor av XP :D Jag har verkligen Pokéfrenzy just nu, det är bara strax över en månad tills det att de nya spelen släpps till Nintendo 3DS och jag har höga förhoppningar på spelen. Roar mig så länge med att spela Dark Violet bara för att jag har huvudvärk och inte kan hitta på något vettigare med mitt liv, heh.
 
   Återkommer en annan gång, tjofräs!
Jag har ett litet problem med en term

   Många SSO-spelare tenderar att förkorta servernamnet Fluffy Unicorn till "FU".
 
   Är ni medvetna om att FU är en förkortning för det lite mindre trevliga uttrycket "fuck you"?
 
   Kan vi inte snälla komma överens om att kalla servern för något som är lite mindre offensive? Typ "Fluffy"? Eller vad som helst som inte betyder typ "fan ta dig"?
 
 
 
 
   Jag har inget bättre att komma med just nu så här är en gammal redigering på en enhörning.
 
 
Så fina!

   Hästarna i veckans uppdatering föll verkligen mig i smaken, jag älskar apelkastade hästar! Kommer dock vänta med att köpa någon, jag vill inte behöva skicka iväg hästar till Azkaba- förlåt, Hästön.
 
   Jättefina! Dessutom älskar jag stuket på nyhetsbilderna med nya hästar. Mycket roligare med renderingar än bilder direkt från spelet tycker jag :D
 
   Har sett några reaktioner som är typ "öööh varför får vi nya hästar då det är problem med spelet? Varför stänger de inte ner spelet medan de fixar det här?" Jo, det ska jag förklara!
 
   Det finns fortfarande de spelare som har problem med att komma in i spelet. En bunt problemlösare på SSO-kontoret jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Väldigt många andra kommer in i spelet. Eftersom teamet har uppdateringar redo flera veckor i förväg (allt testas ju först) finns det ingen anledning för dem att strunta i att släppa något som faktiskt är klart, och som alla kommer ha glädje av. Därmed så släpps en uppdatering för att alla som kan spela utan problem ska kunna göra det, medan det jobbas vidare på att stabilisera spelet. Då teamet har gått till botten med inloggningsproblemen kommer de gå vidare till nästa stora grej, och sedan nästa. De har pratat om sina prioriteringar på Facebook, så det här är ju inget jag hittar på.
   Varför stängs spelet inte ner medan de löser det här? Vi vänder på frågan - varför skulle det? Många har problem med spelet just nu, men ännu fler kan spela spelet lika bra som alltid. Varför stänga ner ett fungerande spel som driver in företagets enda inkomst? Dessutom skulle det inte gå fortare om spelet stängdes ner, eftersom de ändå måste testa allt de gör på sina egna servrar först.
 
   Jag har faktiskt inte orkat spela igenom tipspromenaderna på Fluffy Unicorn än, så det tänkte jag göra idag. Lika bra då man ändå har chansen, och jag sov så länge igår så jag är helt feberfri idag :D
Hur högt är ert intresse?

   På en skala från 1-10, hur högt är erat intresse för Star Stable just nu? Vad skulle kunna få ert intresse att öka till mer än vad det är idag?
 
   Min skala ligger på en sjua just nu. Jag väntar på ett hemstall där man kan ha fler hästar hemma på en gång, och helst därmed även en garderob som fungerar som omklädningsrummet i Gallerian. Då det är enkelt att byta hästar och kläder blir det roligare att fota bilder, och bilder är mycket av det som både min blogg och Instagram bygger på. Då det är svårt att ta bilder är det oinspirerande att hålla sig aktiv.
 
   Det var dagens bekännelse från min sida, nu är det er tur!
 
   Penny och Rapidash - Att spela igenom spelet på nytt är ju kul det, men SSO är faktiskt i behov av uppdatering av några grundfunktioner. Jag släppte btw ett nytt avsnitt av SSO Ride Through sent igår, se det HÄR!
Välkommen till sjukstugan

   Mina föräldrar jobbar på en lågstadieskola så om sjukdomar går i småbarnsfamiljer är jag den första att veta det - mestadels för att alla sjukdomar dras hem. Idag är jag febrig och har sovit hela eftermiddagen efter att ha varit på jobbet i morse. Då blir det jobb nu istället!
 
   Om det är lite segt från min sida beror det alltså på det. Hare bra så återkommer jag då jag mår bättre igen ^^
 
   Throwback till förra veckan då Raptor visade upp sitt nya Raptor-move för första gången
Hur gick det då?

   Jag satt och diskuterade med polare över Discord i över två timmar igår, men jag lyckades aldrig komma in i WoW. Spelet påstod bara att jag inte hade någon internetuppkoppling och jag kom aldrig längre än så trots att spelet var nästan helt installerat då jag gav upp, haha. Jag hade det rätt nice ändå och satt och gjorde nya texturer till SSL. Nu finns det alltså två helt nya texturer HÄR - en blingad ridhjälm till Anne med Aideens harpa på, samt svartvita ridkläder till henne. Nöjd med båda!
 
   Nu är ju hösten här på riktigt! Kallt som bara den är det här kring Stockholm och det är något fel på ventilationen här där jag bor så nu kommer årstiden av vinterjacka och vantar framför datorn. Jag skojar inte, vi har värmefläktar på runt om i lägenheten för att inte förfrysa. Förhoppningsvis blir det inte en lika kall höst på Jorvik...!
   
   Star Stable: Höstryttaren
Vet inte om ni kommer tro det här...

   ...men jag håller faktiskt på att ladda ner WoW. Ni kan skylla på GM Siri. Han lovade att det skulle vara kul. Det ska ju ändå vara gratis till level 20, så varför inte rå xP Tror inte riktigt att det här är ett spel för mig, men det är väl bara att prova!
 
   Vad har ni för erfarenhet av WoW? Och har ni något tips till n00b-Esme?
Roligt!

   Igår satt jag ju med Starshine Legacys spelfiler. Det är långt ifrån första gången, men jag har aldrig känt mig riktigt bekväm med att peta i texturerna av någon anledning. Nu blev det så att jag gjorde både en egen dressyrsadel baserad på en Prestigemodell (sadelkåpan blev så bra att man nästan tror att vulstret är extra tjockt då man ser den helt från sidan, trots att meshen är helt platt) samt en Starshine som jag byggde upp på samma sätt som jag skulle göra med en vanlig redigering. Är inte 100% nöjd med honom, men för att vara mitt första försök så är jag nöjd! Har gjort retextures på Starshine förr, men aldrig något som krävde så mycket målande från min sida. Det är ju svårt eftersom han rör på sig, och då man roterar runt honom ser man misstagen som är så svåra att hitta då man sitter med Photoshopdokumentet uppe. För att kunna testa honom måste man ju spara tusen gånger och sen spela igenom en halv nivå i spelet...
   Tränset gillar jag supermycket! Jag tycker lätt pannbanden ser lite tråkiga ut i spelet, så jag lade bling på nosgrimman också. Texturen är baserad på ett pannband från PS of Sweden och jag gillar verkligen effekten som blev.
 
   Supernöjd med min dressyrsadel och mitt träns! Sadeln krävde fyra vändor av retusch innan sätet såg bra ut. Det blev för smalt först och jag hade svårt att hitta vinklarna då jag målade om det. Schabraket är ett från Eskadron som jag klippte in i bilden.
 
    Såhär blev han! Jag ändrade bakbenen lite i efterhand i ett försök att bli av med de fula kanter som dyker upp på insidan av benen. Det går inte riktigt att komma bort från kanterna i det här spelet though...
 
   Gjorde en vit version av schabraket med vitt bling på tränset som Concorde ska få. Nya kläder ska väl göras till både Lisa och Anne också... Kanske Linda med. Linda är ju ändå min favorit av Ödesryttarna!
   Ni kan få använda både sadel och häst! Ni hittar dem HÄR, och guiden för att implementera dem i spelet hittar ni HÄR :)
Egen grafik

   I brist på inspiration för att göra något annat sitter jag och petar i Starshine Legacy's spelfiler. Det enda jag än har hunnit göra är en ny sadel nytt schabrak till Starshine, men jag tänkte försöka ändra lite på hästtexturer och se hur det går. De hästtexturer jag gjort tidigare är otroligt simpla, så vore kul att testa något nytt. Ni kan se de grejer jag tidigare gjort, och även använda dem själva, genom att klicka HÄR.
 
   Gammal bild på Lisa och Starshine, med modiferade filer
Lite tomt!

   Jag har inget att komma med just nu faktiskt. Verkliga livet kallar och jag har inga som helst idéer för något att skriva om. Är så irriterad över faktumet att jag inte kan spela in videor i veckorna, för det är sällan jag numera har lust att spela in på helgtid samtidigt som helgen är min enda chans att umgås med vänner. Idag körde det visserligen ihop sig lite extra och jag behöver nog åka in till mitt jobb en stund på eftermiddagen, men ändå.
 
   För er som inte sett det än har jag en 40 min lång video om veckans uppdatering längre ner i bloggflödet och den finns självklart också tillgänglig på min YouTube. Om ni har någon idé gällande något jag kan skriva om är det också välkommet ^^
 
   Esme och Mycroft
Årets tipspromenad

   Åhåhåhå vad jag hade roligt med det här! Hoppas att liknande grejer dyker upp i framtiden, för en som älskar trivia och nördfakta var det här typ de bästa uppdragen ever x)
 
Det löser sig!

   Okej, det kanske har sett ut som att det går utför, men SSO-teamet vet vad de håller på med. Vissa har fortfarande svårigheter med spelet, men det här är ett långsiktigt arbete som SSO-teamet gjort för att förbättra kvalitén för alla spelare. Allt kommer inte vara perfekt på tio minuter - men sånt måste vi faktiskt leva med då vi spelar den typen av spel som faktiskt inte är färdigt utan utvecklas hela tiden. Det kommer bli bra, men inget blir bättre av att spy galla! Vissa saker är omöjliga att förutspå ska hända på liveservrar, oavsett hur mycket man testar det innan.
 
   SSO gick igår ut med en nyhetspost om saken. Det är ju självklart at de vet om att det är problem och de löser det så gott de bara kan. Tips till er som har problem är att maila in till support med detaljer om era grafikkort - och uppdatera era grafikkort om ni kan! Jag gjorde faktiskt det igår, efter många månaders "meh, för jobbigt". Mitt grafikkort har varit lite elakt och vägrat gått med på att uppdateras, så jag tog tusen omvägar och lyckades få ordning på det. Det bör gå att ladda hem drivrutiner för era grafikkort på nätet, så kolla upp vad ni har och om det finns en ny uppdatering för dem!
 
   "Se upp för fallande hästar"
 
  SSO gick också ut med att födelsedagsuppdateringen håller sig kvar en extra vecka så att de som allt eftersom kommer in i spelet igen kan få spela tipspromenaderna. Jag har börjat göra dem och tycker de är svinroliga, älskar då det kommer nya småfunktioner till spelet! De har också på sin nyhetssida släppt en kod för fem dagars SR, för de som är betalande och blir av med SR-tid under det här.
 
   För er som upplever trassel med grafiken är det inget att oroa sig över. SSO's högsta prio är ju förstås att se till att folk kan spela alls, och sen vänder de sig åt grafikhållet. Det här communityt tenderar att väldigt snabbt ta till paniken, vilket är lite onödigt. SSO-teamet gör allt de kan för att se till så att spelet funkar!
   Själv har jag haft tur. Min dator som jag alltid spelar in spelet på funkar alldeles utmärkt, installerade spelet på min jobbdator för att testa och det fungerar också felfritt. Däremot testade jag på en tredje dator och där stängdes det ner direkt. Jag ska prova att uppdatera grafikkortet på den burken också och se om det hjälper.
 
   Allmän info alltsåledes! Nu ska jag sätta mig och spela in videor ^^
Kul :)))))

   Kaos på jobbet = Esme som får sitta kvar ett par timmar längre än tänkt. Därmed ingen filminspelning, men aja. De e en dag imorrn å!
 
   Däremot kommer det upp en annan video på min YT om en stund och jag ska sätta mig och måla. Kanske blir klar med min senaste redigering idag om jag ligger i!
 
   Esme och Sweetie
Yay för Friday!

   Yay för fredag! Idag ska jag se till att spela in veckans uppdatering på video, det är mitt enda mål. Jag hade tänkt sitta och måla lite igår men i och med mitt besök på Paradox Interactive blev det inte så då jag var dötrött och gick och lade mig direkt då jag kom hem, haha. Tufft att vara introvet med Aspergers bland så mycket folk som det var där igår, men det är utvecklande och lärorikt.
   Varför var jag på Paradox? Mest som studiebesök för min del. Det var ett mingel för Game Developers och jag fick frågan om jag ville hänga med även fast jag inte har något att göra med någon spelutveckling, haha. Har hört mycket bra om företaget och ville hemskt gärna se deras lokaler! Jag vet faktiskt ingenting om spelen de producerar, men det ska kollas upp. Jag har försökt avskärma mig från alla spel som kan tänkas kosta något under de senaste åren, men nu då jag faktiskt har en ekonomi att tala om kan jag börja testa nya saker x) Iaf, det var ett stoooort kontor med massvis med mötesrum. Jag vet inte om lite var avskärmat för det var långt ifrån så många datorer som man kunnat förvänta sig av ett så stort företag, men det såg riktigt trevligt ut och jag kan tänka mig att det är en riktigt nice arbetsmiljö! Trevligt folk också, askul.
   Också, som jag nämnde igår, ascoolt att få se fler spelstudior än enbart Star Stable.
 
   Ett av många citat som sitter på väggarna på Paradox Interactive! Hittade även ett från Sailor Moon (som ledde till YouTubande med mig och gruppen jag var där med för att jag skulle visa vart det kom ifrån och då dök Paradox CIO upp och frågade vad sjutton vi höll på med vartefter han insåg att han inte hade en aning om vart citatet kom från själv... hehe) samt ett som jag tyckte oerhört mycket om: "A patch is never late, nor is it early. A patch arrives precisely when it's meant to."
 
   Jag har inte så mycket mer att säga för stunden, för jag ska åka till jobbet. Hade först tänkt ta sovmorgon men kör på tidigt för att åka hem tidigare och kunna spela SSO, hehe. GOOOOOO FREDAG!
Hallå där, lever ni?

Man hör ju inget av er, så man undrar om ni är kvar, haha x) Jag är på väg hem från Paradox Interactive som är en spelstudio i Stockholm. Jag har aldrig förr besökt andra spelstudior än Pixel Tales och SSE så det var en upplevelse! Enormt kontor som var jättefint och deras gamingrum är lite to die for, haha. Häftigt att se! Är väldigt intresserad av allt med spelskapande trots liten kunskap, men vad kan vara bättre än att se lite first hand?

Ha det bra ni, så återkommer jag med mer Star Stable-grejer i morgon!

Typ tillbaka till vardagen då!

   Jahapp. Inte mycket mer firande för min del, haha! Ser verkligen fram emot att testa tipspromenaderna i spelet, men jag kommer vänta till i morgon. Jag tänkte att jag kunde spela in det som en del av SSO Ride Through, så det kommer upp under helgen! Kommer spela in det på Esme eftersom Penny fortfarande inte kan ta sig till Epona.
   Återigen, ni som hade problem med spelet igår behöver inte inta panic mode. Det som inte hanns med av teamet igår är ju prio idag - det är ju klart de vill att deras spelare ska kunna använda spelet. Slappna av, läs en bok, gör något annat. Spelet kommer inte gå upp i rök för att man håller sig borta från datorn medan det underhålls! Däremot kan det ju faktiskt bli värre av att tusentals spelare stressar och försöker logga in exakt samtidigt. (Sista jag hörde var att Archie och GM Ylva satt på SSOHQ och svarade på meddelanden till åtminstone halv tolv i natt. Har en känsla av att det där teamet behöver mycket kaffe idag...)
 
   Esme och d'Artagnan
 
   Jag håller på med en rejäl höstredigering som jag tänkte skulle få vara mittpunkten av min nästa bloggheader. Jag gjorde linearten för evigheter sen men hade inte inspiration till att komma igång, men nu är den faktiskt halvklar! Har några större moment kvar, men jag tror den kommer bli fin.
Jo det gick väl som det gick

   Efter dagens uppdatering kunde många inte komma in på spelet alls och några som kom in kunde inte se sin spelarkaraktär eller häst. Råder er som har det trasslet att ta ett chillpill och göra något annat istället - SSO-teamet jobbar sent och Archie höll på att beställa in pizza åt de som stannade kvar då jag åkte därifrån.
 
   Som det går att se på SSO's Instagram Story under ytterligare typ 18 timmar var jag, Matilda och GM Ylva ute på jakt i SSOHQ idag. Det var kul. GM Ylva tenderar att få jaga saker för hon är kass på att hålla hemligheter från alla spelare så folk verkar undvika att berätta grejer för henne... Kom faktiskt inte att tänka på först förrän jag åkte hem att det var den femte oktober för fem år sedan som jag för första gången blev Star Rider och faktiskt började utforska spelet på riktigt. Jakt på äventyr den gången och en liknande jakt idag, må tro?
 
   Om man inte varit där och sett det själv förstår man inte riktigt vilket jobb de här människorna gör varje dag. Det är inte jobb som räddar människoliv eller kommer tjäna in ett nobelpris, men det är jobb som skapar vänskapsband och glädje. De här människorna är otroligt professionella men har samtidigt oerhört roligt med sina jobb och de förtjänar så oändligt mycket mer respekt än vad de får av det här communityt. ♥
Fem år!

   Just idag är det SSO's femårsfirande. Fortfarande, fem år?! Kan inte riktigt fatta att jag faktiskt satt i skolan och var irriterad på onsdagarna för att jag bara ville hem och prova den nya uppdateringen, för det känns som att det var hundra år sedan jag satt i en skolbänk sist x)
 
   Jag kommer troligen inte ha möjlighet att blogga mer idag, men ni lär se mer av mig på annat håll :)
 
   ♥
Throwback

  Tisdag! Stressdag för min del, haha. Nu ser det iaf ut som att en Star Stable Tutorial kan komma ut någon gång det här året, otroligt nog. Kul though, har saknat videoserien.
 
   Ni som minns den här bilden har varit med länge! Den lade jag nämligen först upp samma dag som hästfunktionen släpptes till alla LT-spelare, då jag köpte min första häst förutom trotjänaren Ash. Lääääänge sedan!
 
   Iddan under tidigt 2013...
 
   ...och ett och ett halvt år senare. Vilken skillnad det är bara av att bli av med posteffekterna!
 
   Btw, kan ni tipsa om lite bra musik? Hur gärna jag än skulle lyssna på Hey Yo och Jorvik City tills öronen trillar av känns det lite surt att låta Raptor ta all ära för musiken jag lyssnar på...
Fem år tillsammans

   Det är nu elva år sedan jag först klev in i Jorviks värld. Fem av de åren har jag spenderat som Esme Silverforce. Spelet och dess community har blivit en stor del av mitt liv och jag har hittat sådana fantastiska vänner tack vare det här spelet. Höjdpunkterna har varit många, och många fler väntar. Som jag sa i söndags, jag är inte klar på långa vägar.
 
   Här är bara några av alla de saker som hänt under fem år.
 
   Juni 2013 bestod av en sjukt otålig väntan. Året innan hade Gyllenåsarnas Dal kommit till spelet, och alla väntade på Södra Jorvik, som det hette på den tiden. Bortom en trasig bro fanns inget annat än vildmark. Ett par månader efter att den här bilden togs fanns plötsligt ett värdshus där borta.
 
   I väntan på Skördebygden
 
   I juli samma år fick vi möta lite magi på riktigt. Vi var nog alla i lite eufori efter det där!
 
   Linda visar upp sin magi i Jarls gravvalv
 
   I december 2013 undrade vi alla "kan det bli bättre än såhär?" medan vi tittade på de fya modeller av hästar som då fanns i spelet. Ja, alla-SSO-spelare-från-2013, det kunde bli MYCKET bättre.
 
   Tripp, trapp, trull?
 
   Vi besökte Jorvik City för första gången under 2014. Jorvik Citys museum är fortfarande en av mina absoluta drömdestinationer i spelet... en dag, en dag kommer vi tillbaka dit.
 
   Drömställe!
 
   Under 2014 snackades det om Södra Skördebygden. Det skulle dröja ytterligare ett år innan vi fick veta att området hette Epona.
 
   Från att den här bilden togs skulle det dröja ytterligare ett år och några månader innan det var dags för utforskning.
 
   Årets område för 2014 var istället Den Gömda Dinosauriens Dal. En handfull spelare hade på SSO-kontoret provspelat området ett par dagar innan öppning, och jag hade turen att vara en av dem. Just öppningssekvensen, då man språnger sig in i dalen, hade vi dock inte fått prova på och därmed var vi nog lika hetsiga som alla andra som ville in.
 
   KABOM!
 
   2015 var förändringarnas år. Gammalt och utdaterat började bytas ut mot nytt och fräscht. Hästarna väcktes till liv och områden började byggas om.
 
   Efter två år med byggställningar såg Moorland bättre ut än någonsin!
 
   Hösten 2015 bringade med sig Epona, som är ett fantastiskt vackert område som troligen kommer bli väldigt viktigt i spelets framtid med tanke på platser som Väktarnas Dal och Fort Maria.
 
   Äventyr som heter duga var det verkligen!
 
   Det senaste området som släpptes,vilket skedde under våren 2016, blev Sydhovens halvö. Vildhästar var plötsligt en verklighet!
 
   Sydhoven må vara ett tomt område, men det är vackert!
 
   Juni 2016 innehöll ett event på Inferno Online. Den längsta dagen i mitt liv tror jag, men vi hade faktiskt sjukt roligt trots att det var en kaotisk dag med långt många fler besökare än någon kunnat föreställa sig. (Minns att jag spontant drog av ett askasst skämt på scen under en utlottning och GM Ylva tyckte det var så kul så det tog ett tag innan vi lyckades få ordning på livet igen. Det var kul.)
 
 
   Just nu ligger framtiden för oss. Vi väntar på ett nytt område, vi väntar på ett hemstall och troligen många fler spännande saker. I uppdragsväg vet vi säkert via Min Häst-tidningen att Mr Anwir och de stulna ponnyerna kommer dyka upp igen!
 
   I uppdragen med den här skumma snubben insåg nog många av oss hur otroligt långt Star Stable kommit sedan hösten för fem år sedan.
 
  Det finns förstås mycket, mycket att säga om allt som hänt under åren. Det är härligt hur mycket som är dokumenterat tack vare den här bloggen! Jag har haft mycket att fundera över i den här världen under åren, haha. Jag minns min skräck där under spelets första månader, att det skulle stänga ner igen så som RCC gjorde, och min lycka då jag insåg att det faktiskt skulle kunna hålla sig levande. Jag kan fortfarande bli sådär barnsligt överlycklig över grejer som händer i det här spelet - och det är väl lite meningen med det också! :D
Den här veckan

 
   Denna vecka står vi åter inför samma fråga vi gör varje år - vilken dag fyller SSO år? Det lustiga är att ingen verkar veta. Jag frågade en medlem ur SSO-teamet (som varit med från start) förra året och fick svaret "Eeeeh... typ i början på oktober?" Hahah, hon mindes inte och jag har fortfarande inte koll men jag är 99% säker på att det är den tredje eller den femte. Ska vi säga femte, just för att det är uppdatering den femte i år? Vi säger femte. I år. (Sen att jag förra veckan fick höra från en säker källa att det skulle vara i september, det vet jag inte riktigt vad jag ska tro om, haha... omöjligt att få ett riktigt svar på den här frågan!)
 
 
   Vad vi istället säger om hela veckan är att den här veckan firar jag femårsjubileum. Jag och Esme, fem år senare. Det kommer jag prata lite mer om antingen senare idag eller senare i veckan. Beroende på vad som hinns med!
   (Btw, jättemånga har pratat om att de nya hemstallen skulle komma samma vecka som SSO's födelsedag. Det är ett rykte som inte alls är stärkt av någon officiell info och eftersom vi inte har fått någon teaser tror jag absolut inte det kommer hända!)
Dagens Q&A

Cecilias bloggutmaning: Hur har din SSO-resa varit hittills?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Sista delen av Cecilias fantastiska bloggutmaning har ni här idag, dagen innan SSO's femte födelsedagsvecka inleds.
 
   Min SSO-resa har inte bara pågått under de fem år som spelet nu snart har funnits i. Den började långt, långt innan det, redan för elva år sedan då första episoden av Starshine Legacy åkte ner i min brevlåda.
   Det roliga är att jag minns så väl att jag var så besviken då vi som prenumererade på Polluxklubben fick se de första bilderna på Starshine Legacy. Jag hade hoppats på ett realistiskt spel, så kom det ett med en blå häst?!
 
   "BLÅ häst? Hur tänkte de nu?" Esme elva år gammal var inte imponerad vid första anblicken av Starshine, haha
 
   Star Stable har gett mig enormt mycket. Spelet gav mig en värld att kliva in i då jag var djupt deprimerad. Spelet har gett mig en bunt nya vänner som jag tycker otroligt mycket om. Spelet har varit en inspiration för min kreativitet. Mitt spelande och mitt intresse för spelet och allt runt det har öppnat många dörrar, jag har fått testa mycket nytt och jag har lärt mig massor om hur spel och spelindustrin fungerar. Mycket ligger väl också i min stora törst efter kunskap, men de öppnade dörrarna har hjälpt en bra bit på vägen. Jag har t ex fått möjligheten att göra videor för Star Stables YouTube (något jag verkligen hoppas jag kan börja med snart igen), vilket bara det är mer än man någonsin kunnat hoppats på, haha. Allt som dykt upp på vägen, spel, människor, event och möjligheter har varit väldigt utvecklande och format mig mycket till den person jag är idag!
 
   Min resa har än så länge varit asgrym - och jag är inte klar på långa vägar.
Hur viktig är magin?

   Jag tror nog att de flesta av oss spelar SSO för en bunt speciella uppdrag som kommer rätt sällan - de som vi kallar huvudstory.
   I dessa uppdrag märker vi av Jorviks rätta väsen, en ö fylld av magi och under vi aldrig kunnat föreställa oss. Mellan dessa uppdrag ser vi dock väldigt lite, nästintill ingenting, av detta.
 
   Det är så att man undrar om magi enbart existerar i de här fantastiska uppdragen som vi tyvärr ser alltför sällan...
 
 
   Om man ser till varför vi är i spelet - är magin viktig? Eller är den bara något vi dras med medan vi utforskar resten av Jorvik?
 
   Hur viktig är magin för er?
Livestream på polska

   Igår hade SSO en livestream med Game Master Lovisa på deras polska Facebooksida. Jag kan ju inte påstå att jag begriper mycket polska, men jag lyssnade ändå. Det var över 400 tittare under den halvtimme GM Lovisa streamade, wow! Bästa var nog ändå då Queen of Redeem dundrade in i rummet GML spelade in i, iklädd horse mask x)
 
 
 
   Det polska SSO-communityt är otroligt aktivt och hängivet och dessutom använder de Facebook mycket mer än vi svenskar gör. Undrar om en svensk livestream skulle locka så många tittare? Polackerna har ju också bara en Game Master, till skillnad från oss svenskar som har ett antal. Det är ju ändå inte konstigt, eftersom spelet är svenskbaserat och även om företaget är har anställda från alla möjliga olika länder finns det flest svenskar på SSOHQ.
 
   Streamen går fortfarande att se på Facebook. Om ni undrar hur man byter region på Facebooksidor kan ni klicka HÄR!
 
   (Jag är btw väl medveten om att SSO's födelsedagsfirande har startat på sociala medier. Jag kommer inte prata något om de värdekoder som delas ut där, då jag inte gillar konceptet med värdekoder. Folk är så förbannat giriga och blir arga över att de får gratis saker för att de vill ha mer...)
Helg!

   SSO communityt är dödare än dött, vilket är fullkomligt svintråkigt. Händer absolut ingenting på spelares sociala medier just nu och själv har jag inga idéer så jag har inte direkt något kreativt att komma med heller. Känns som att intresset överlag är helt borta just nu? Är ju svårt som bara den att starta diskussioner, oavsett forum.
   Bra läge för mig att krypa ner i soffan och spela Pokémon den här helgen? Yup. Dessutom ska jag fortsätta kläcka ägg i Pokémon GO. I veckan har jag kläckt både en Onix och en Chansey, precis de som jag ville ha ur mina 10km-ägg!
 
   Anne och Starshine från Starshine Legacy: Episod 4

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.