Chrome Pointer

Fem år tillsammans

   Det är nu elva år sedan jag först klev in i Jorviks värld. Fem av de åren har jag spenderat som Esme Silverforce. Spelet och dess community har blivit en stor del av mitt liv och jag har hittat sådana fantastiska vänner tack vare det här spelet. Höjdpunkterna har varit många, och många fler väntar. Som jag sa i söndags, jag är inte klar på långa vägar.
 
   Här är bara några av alla de saker som hänt under fem år.
 
   Juni 2013 bestod av en sjukt otålig väntan. Året innan hade Gyllenåsarnas Dal kommit till spelet, och alla väntade på Södra Jorvik, som det hette på den tiden. Bortom en trasig bro fanns inget annat än vildmark. Ett par månader efter att den här bilden togs fanns plötsligt ett värdshus där borta.
 
   I väntan på Skördebygden
 
   I juli samma år fick vi möta lite magi på riktigt. Vi var nog alla i lite eufori efter det där!
 
   Linda visar upp sin magi i Jarls gravvalv
 
   I december 2013 undrade vi alla "kan det bli bättre än såhär?" medan vi tittade på de fya modeller av hästar som då fanns i spelet. Ja, alla-SSO-spelare-från-2013, det kunde bli MYCKET bättre.
 
   Tripp, trapp, trull?
 
   Vi besökte Jorvik City för första gången under 2014. Jorvik Citys museum är fortfarande en av mina absoluta drömdestinationer i spelet... en dag, en dag kommer vi tillbaka dit.
 
   Drömställe!
 
   Under 2014 snackades det om Södra Skördebygden. Det skulle dröja ytterligare ett år innan vi fick veta att området hette Epona.
 
   Från att den här bilden togs skulle det dröja ytterligare ett år och några månader innan det var dags för utforskning.
 
   Årets område för 2014 var istället Den Gömda Dinosauriens Dal. En handfull spelare hade på SSO-kontoret provspelat området ett par dagar innan öppning, och jag hade turen att vara en av dem. Just öppningssekvensen, då man språnger sig in i dalen, hade vi dock inte fått prova på och därmed var vi nog lika hetsiga som alla andra som ville in.
 
   KABOM!
 
   2015 var förändringarnas år. Gammalt och utdaterat började bytas ut mot nytt och fräscht. Hästarna väcktes till liv och områden började byggas om.
 
   Efter två år med byggställningar såg Moorland bättre ut än någonsin!
 
   Hösten 2015 bringade med sig Epona, som är ett fantastiskt vackert område som troligen kommer bli väldigt viktigt i spelets framtid med tanke på platser som Väktarnas Dal och Fort Maria.
 
   Äventyr som heter duga var det verkligen!
 
   Det senaste området som släpptes,vilket skedde under våren 2016, blev Sydhovens halvö. Vildhästar var plötsligt en verklighet!
 
   Sydhoven må vara ett tomt område, men det är vackert!
 
   Juni 2016 innehöll ett event på Inferno Online. Den längsta dagen i mitt liv tror jag, men vi hade faktiskt sjukt roligt trots att det var en kaotisk dag med långt många fler besökare än någon kunnat föreställa sig. (Minns att jag spontant drog av ett askasst skämt på scen under en utlottning och GM Ylva tyckte det var så kul så det tog ett tag innan vi lyckades få ordning på livet igen. Det var kul.)
 
 
   Just nu ligger framtiden för oss. Vi väntar på ett nytt område, vi väntar på ett hemstall och troligen många fler spännande saker. I uppdragsväg vet vi säkert via Min Häst-tidningen att Mr Anwir och de stulna ponnyerna kommer dyka upp igen!
 
   I uppdragen med den här skumma snubben insåg nog många av oss hur otroligt långt Star Stable kommit sedan hösten för fem år sedan.
 
  Det finns förstås mycket, mycket att säga om allt som hänt under åren. Det är härligt hur mycket som är dokumenterat tack vare den här bloggen! Jag har haft mycket att fundera över i den här världen under åren, haha. Jag minns min skräck där under spelets första månader, att det skulle stänga ner igen så som RCC gjorde, och min lycka då jag insåg att det faktiskt skulle kunna hålla sig levande. Jag kan fortfarande bli sådär barnsligt överlycklig över grejer som händer i det här spelet - och det är väl lite meningen med det också! :D






Lottie Snöfödd

Ja herre vad spelet har gett mycket. Gladast är jag nog, ärligt talat över att ha fått träffa dig, Siri och Neo. Tänk vad ett spel kan påverka ens liv. Aldrig hade jag träffat er fantastiska människor annars.

Svar: ♥♥♥
Esmeralda Silverforce

sally

Hej jag är glad över att spelet är levande men vad är och betyder RCC? Tack sam för svar.

Svar: Riding Club Championships!
Esmeralda Silverforce

Smulan

Åh! Vilket roligt blogginlägg! :D

Kan inte du lägga upp bilder och berätta lite om hur det var precis när spelet öppnades, för oss nya spelare som missat den tiden :).

Som att köpa hästfunktionen måste ha varit jättestor, och även när hemstallen kom! :D

Svar: Jag har ganska mycket sådant på bloggen! Har ändå skrivit i ca fyra år. Det finns t ex en kategori vid namn "nostalgitripp" där du kan läsa mer om just detta!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.