Chrome Pointer

Tillbaka

   Jag har ju varit borta i helgen, men är tillbaka igen. Har haft några lite turbulenta dagar, särskilt den här kvällen har varit riktigt, riktigt jobbig. Jag känner mest för att gå och gräva ner mig nånstans.
 
   Har lite SSO-spelande att ta igen, förstås. Har en massa ryktesuppdrag jag antagligen borde göra, men det finns andra grejer på kartan också. Meeen det dröjer till i morgon. Jag har inte energi eller lust att spela nu.
Tröttnat på ponnyer

   Esme och Gigi
 
   Jag har nästan helt lagt av med att rida runt på ponnyer i SSO. Jag älskar dem för att de är så söta, men jar orkar inte hur långsamma de är. Jag ger liksom upp och tappar suget för att spela efter typ tio meter i spelet...
   Gigi är gullig iaf.
Visste ni att...?

   Det har kommit en ny polsk server! Polen har tidigare haft Cookie Valley, men nu är det så många polska spelare att ytterligare en server är öppen, vilken har fått namnet Honey Valley! Roligt för de Polska spelarna :D
 
   Dock så har den inte fått någon fin serverikon än (precis som Fluffy Unicorn), så vi väntar med spänning på att få se hur den blir!
   Serverikonen som både Fluffy Unicorn (SWE3) och Honey Valley (PL2) har just nu
 
   Cookie Valleys serverikon. Se fler serverikoner på Jorvikipedia!
 
Tillbaka till vintertid

   Esme och Misty 
 
   På ett sätt saknar jag snön i spelet lite. Å andra sidan vet jag att jag alltid tröttnar på den efter någon vecka eller två.
   Men det är faktiskt sjukt kul att Jorvik täcks av snö år efter år.
My Horse And Me 2 ~ Full spellista!

   Då var det klart! Är ni nyfikna på vilket spel som kommer härnäst?
 
Badtur

    Esme och Ash
 
   Mina pixelhästar får semester och jag drar iväg och jobbar på hästgård i helgen. Tidsinställda kommer som vanligt men jag svarar inte på kommentarer eller mejl förrän jag är hemma igen på söndag :)
Miranda gästbloggar: Dyrare mat = Bättre hästhälsa

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
I Star Stable Onlines yngre dagar var man tvungen att mata sin enda häst varje dag med de ensamma hötussar som man köpte för 50 Jorvik shillings eller 2 star coins. Idag finns det inte bara fler alternativ på mat, utan även hö i storpack och hästskötsel. Den 'speciella' maten som lagts till är äpplen, clementiner och morötter, och dessa kunde man först endast köpa under speciella högtider. Idag kan man köpa dem i butikerna som säljer hästmat vid varje stall, och de kostar 100 JS eller 3 SC. Skillnaden mellan dessa och vanligt hö är att hjärtan dyker upp vid hästens huvud när man matar den.
 
Men känns det inte lite mycket att folk betalar det dubbla priset (utgår från att majoriteten köper med JS nu) för bara ett par hjärtan som stannar i luften i ca 5 sekunder? Jag hade gillat om man fick något mer för pengarna så som att hästarna blev 'extra' mätta och fick dubbelt så många humörpoäng mot vad de fått av hö. Alltså: Hästens humör beror på hur väl man sköter om den, om man exempelvis missar en dag så tar det två dagars skötsel för hästen att bli inspirerad igen (få en grön smiley). Tänk om äpplen/morötter/clementiner gjorde så att man fick två poäng istället och därav fick upp hästens hälsa dubbelt så snabbt?
 
 
Om de införde detta skulle jag absolut kunna acceptera om de höjde priset på specialmaten lite till exempelvis 150-200 JS och 4-5 SC. Personligen skulle jag tycka att det var väldigt värt för det är alltid lite segt när man loggar in och märker att man glömde mata hästarna föregående dag eller att stallskötseln visst tog slut i förrgår.
 
Vad tycker ni om idén?
Number 1

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Blev helt lycklig när jag såg att de ganska nyligen tillagda klubbtröjorna med nummer bara kostade några hundra JS, så inhandlade både den blåa och den röda med nummer ett på. Efter att ha funderat lite på vad jag skulle använda dem till kom jag på att även om de ser ut att höra hemma på någon form av klubbaktivitet så kan de likaväl användas under en mysig strandritt. Återigen får Pirat vara med och modellera en outfit, men från och med nästa gång ska jag se till att variera hästvalet mer! ^^
 
 
Hjälm: Fiskebyn - Tröja: Jorvik Citys galleria - Handskar: Vingården - Byxor: Goldspurs gård - Skor: Lifetimegåva
 
Träns: Valedale - Sadel: Uppdrag - Schabrak: Jarlaheim - Benskydd: Jarlaheim
Listan över bloggar är rensad!

   Det har länge funnits en sida på Jorvikipedia med olika SSO-bloggar, och det har varit enormt många bloggar där - tyvärr med de flesta tomma eller nedstängda. Min superduktiga admins har rensat igenom sidan och nu är alla bloggar som är raderade/som inte har uppdaterat sedan 2014 rensade! Jätteskönt, är så glad att jag har sån fenomenal hjälp :)
 
   Kika på sidan HÄR!
Nytt kort uppdrag och kommande hästar

   Dagens uppdrag var väldigt kort, och utrustningen kom kom till gallerian var enbart utrustning som matchar tävlingskläderna (alltså de nya med siffror på sig). Men det jag tycker är roligast i veckans uppdatering är nyheten om de kommande Painthästarna! Jag har alltid velat ha skäckar med oregelbundna mönster i spelet, och nu är de snart här :D Älskar också att de får Quarter-modellen, då den känns lite mer passande i spelet nu. Mer rundat och mjukt än originalhästens hårda pixelkanter!
 
 
   Jag skulle dock inte ha något emot om de originala Painthästarna uppdaterades med även ny modell. Jag har själv en (min Paint Misty) men jag skulle nästan hellre ha hennes färg i Quarter-modellen. Tror dock inte att en sådan uppdatering kommer ske, men drömma kan man ju? Haha ^^
   Oavsett vad så tycker jag att de tre färgerna vi ser ovan är grymt snygga, ska bli kul att se hästarna i spelet! Hoppas att det inte är långt kvar!
   Vad skulle ni tycka, bra som det är eller uppdatering av de gamla Painthästarna?
Vitt på svart

    Esme och Mandrake
BomBomBomBOOOOOM

   Jag har inget jättekul att komma med, hehe, mer än att I need heeeelp! Jag ska köpa ett nytt mobilskal och vet inte vilket av följande jag vill ha. Kom med smakråd är ni snälla! :D Helst vill jag ju ha alla tre haha
 
   Alla är wallet cases (alltså sådana med plats för betalkort/busskort i fodralet)
   EDIT: Dessa underbara skal finns alla på Etsy.com och kostar alla under 200kr! Det finns hundratals skal inom många olika fandoms som är DÖSNYGGA, kika in på Etsy och sök efter er fandom för att se vad som kan dyka upp :D Jag har köpt både mina två senaste mobilskal samt fem sjukt coola affischer jag har hemma på Etsy och rekommenderar sidan starkt!
 
Hogwarts School Of Wizardry Wallet Case Choose iPhone 4/4s, 5/5s, or 5c.
 
Hogwarts a History Harry Potter handbook Smartphone case for iphone 4 4s 5 5s 5c 6 plus Galaxy S3 S4 S5
 
Harry Potter Inspired The Marauders Map iphone 4 4s iphone 5 5s iphone 6 & 6 Plus wallet  Leather gear for iphone cases wallets phone covers
~ Horse Life 2 ~

   Nästa avsnitt av My Horse And Me 2 som kommer upp på min YouTube-kanal blir det sista, och jag har börjat tänka på vad nästa spelserie ska bli. Jag har funderat på Horse Life 2, eftersom spelet nu fungerar som det ska, MEN. Jag tror att spelet lätt kan ta lika lång tid som Horsez gjorde - alltså ca 14 timmar. Det innebär MÅNGA avsnitt. Med väldigt mycket samma saker och konstant upprepning. Jag tror inte jag kommer orka fortsätta, jag kommer nog tröttna helt halvvägs. Så jag vågar inte spela det. Än.
 
   Vad blir nästa? Lutar mot Penny Girl. Långt det med, men mer intressant än Horse Life 2.
 
 
 
 
 
 
    Den stora frågan, oavsett vilket spel det blir, är ändå "När ska jag ha tid att spela in?". Jag trodde inte jag skulle jobba mer på hästgården men nu ser det ut som att jag inte bara ska spendera närmare en månad på deras sommarläger, dessutom kanske jag blir kvar där till hösten...
Karta över Pandoriska sprickor

 
 
 
 
 
 
 
Victory Lap

   Det var omöjligt att inte bli inspirerad av Sveriges sjätte vinst i Eurovision Song Contest! Denna redigering gjorde jag igår.
 
 
   Klicka på den lilla bilden för att se redigeringen i högre upplösning!
 
En fråga jag tycker är oerhört viktig

   Detta inlägg kan vara triggande för de som har/har haft självmordstankar.
 
 
   Det finns en sak som jag absolut inte tolererar på något plan någonstans. Det är så någon säger rakt till en annan person "du borde ta livet av dig".
   Det är ALDRIG ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN OKEJ ATT SÄGA SÅ. Och det är någonting jag står för. Jag har fått lite skäll över direktmeddelande på Instagram idag över att jag skrev ett inlägg efter att ha sett en helt oacceptabel konversation i natt. Då blev jag skurken för att jag sa att beteendet inte är okej och att alla berörda borde skämmas. Oavsett tillfälle, oavsett var, oavsett vad, säg ALDRIG åt en annan person att ta livet av sig. Särskilt här bakom dator- och mobilskärmar vet man aldrig vem som sitter på andra sidan. Det kan vara någon som mår så pass dåligt att denne faktiskt lyder uppmaningen.
 
 
   Det är så att jag kommer aldrig backa undan i den här frågan - jag kommer fortsätta säga högt att beteendet inte är okej. Jag tänker inte låtsas som att det är guld och gröna skogar bara för att undvika att såra någons känslor. Jag sårar hellre någons känslor än att stå vittne till en människa som tar livet av sig pga någon annans ord. För det har hänt, och det kommer hända igen, för att människor säger fel saker i stundens hetta eller bara är oerhört okänsliga.
 
   Sen bryr jag mig inte ett dugg om att det finns några enstaka människor som tycker att jag är världshistoriens största asshole. Jag tänker inte tillåta sådana kommentarer och jag gör det bästa jag kan på de sätt jag kan nå ut för att berätta för folk hur fel det är att uppmuntra andra till självmord. Jag kunde inte bry mig mindre om vem som släpper en sådan kommentar, om det är min värste fiende eller bästa vän, det är inte okej.
 
   Så är det. Jag backar inte på det här - nån gräns får det vara för hur man beter sig mot andra på nätet. Särskilt i ett comunity riktat till unga tjejer, varav många redan slåss med osäkerheter och, tyvärr, vacklande mental hälsa. Jag har varit en av dem. Och jag tänker göra mitt bästa för att skapa en trygg tillvaro för de som är kvar.
"DET ÄR SOM 2012!!!"

   Nu blire IRL-grejer fär jag måste avreagera mig, haha.
 
   Okej, jag har sagt det x antal gånger förr men jag säger det igen - Eurovision Song Contest är höjdpunkten på året för mig. Sist jag var såhär taggad var 2012, då jag satt och chattade med mitt "gäng" hemifrån och det slutade med att det var jag och en till tjej som orkade sitta uppe, medan jag knappade siffror febrilt på miniräknaren på mobilen innan jag hoppade upp och vrålade "VI SLOG RYSSLAND". Notera dock att jag först suttit och panikat i närmare en timme över att små ryska tanter kanske skulle slå Loreen.
   Igår var det samma grej. Hade dock lite fler att chatta med denna gång; satt med Gen hela kvällen, kom ibland ihåg att kika på chatten med Siri och samtidigt så levde mina Jorvikipedia-Admins rövare i vår chatt. Och det var typ panik då röstningen satte in! Eller ja, först höll vi på att somna av alla ballader, men sen var det typ krig då vi längtade efter poäng. Allt medan Ryssland ökade i poäng och jag kände "nä det här är precis som 2012 igen".
   Sen satt jag och funderade. Miniräknaren åkte fram igen. Ooooch sen var det kört, för jag insåg långt innan de sa något i sändningen att det var avgjort. Så jag satt och grinade och var glad och började spamma chattar, så kan vi sammanfatta det här. Åååååh så glad man blev och Måns var allt en värdig vinnare tycker jag!
 
   Om ESC 2016 inte hålls i Stockholm krossas jag, jag vill så hemskt gärna vara med på den här cirkusen! Jag hade planerat att gå på ESC redan 2013 men det fanns inte en chans att jag skulle kunna åka ner till Malmö... Tror inte det kommer bli lättare 2016 så jag får hoppas på Stockholm, haha. Friends Arena måtte väl fungera bra för ESC?
 
   Jag har sovit lite för lite i natt (dokumentär med den skäggiga drottningen Conchita direkt efter ESC, det kunde man ju inte missa) men har grejer att ordna idag så jag behövde ändå vara uppe tidigt ._. För er YouTube-entusiaster kommer det upp ett nytt avsnitt av SSO Ride Through under dagen!
Tankar om de så kallade "Hackarna"

   "Jag har blivit hackad." Ack, så många gånger man har sett de fyra orden. Nu ska vi också prata om några roliga grejer runt det här.
 
   Om man har blivit "hackad", kan det bero på följande.
  • Man har gett ut sina uppgifter till någon.
  • Man har gett ut delar av sina uppgifter till någon som har listat ut resten av uppgifterna.
  • Man har lämnat sina inloggningsuppgifter öppet på datorn då man har gått ifrån den
  • Man kan ha kopplat sina uppgifter till Facebook och därmed kan en "hackare" komma in med ett enda knapptryck. De två sista grejerna händer lätt på t ex skoldatorer.
   För om vi nu pratar allvar, vad får en hackare ut av att hacka ett SSO-konto? Tänk på det. Det är omöjligt att föra över kläder, hästar eller Star Coins. Därför kan man inte vinna något av att sabba ett SSO-konto. Det är alltså inget jätteprojekt som någon kommer på, för man får ju ingen vinst på det.
   Och, varför är det aldrig någon av de "större" spelarna som råkar illa ut? Varför är det inte Alice Winterbell eller Alicia Starnight som blir utsatta för de här "hackerattackerna"? Varför har aldrig en Game Master blivit hackad? För let's be real, om det hade hänt skulle det vara totalt omöjligt att hålla hemligt. Och varför har aldrig jag utsatts för en "hackerattack"? Slår vad om att det finns ett antal spelare där ute som gärna skulle sabba lite för mig, för oavsett hur man gör går det inte att hålla sig sams med alla och jag syns rätt mycket i det här communityt.
   Tänk på det.
 
   Ge inte ut era lösenord till någon, inte ens vänner och familjemedlemmar. Se till att logga ut från alla sociala medier innan ni lämnar en dator och var väldigt försiktiga med att koppla ert konto via Facebook. Det är oftast oförsiktighet och slarv som gör att man råkar illa ut.
   Gör istället som min polare Gen och skaffa er ett larvigt svårt lösenord på 20+ tecken om ni är oroliga. Jag är inte det minsta orolig för att något ska hända med något av mina konton på spelet; mina lösenord är säkra.
Idag ser ni inte mycket av mig!

   Det kommer ett tidsinställt inlägg som antagligen kommer väcka lite kontroverser senare idag, men i övrigt ser ni inte mycket av mig; jag har idag för första gången på närmare en månad verkligen tid att spela in videor, så det är vad jag ska försöka göra. Notera att jag antagligen inte kommer gå tillbaka till mitt gamla videoschema - jag har mycket att göra just nu och det blir nog bara mer och mer framöver. Ska se om det blir något schema alls, annars kommer grejerna bara rulla upp då de väl är klara. Uppskattar verkligen om ni inte tjatar om den saken, jag tycker ändå att jag har varit tydlig med att informera om det både här, på YouTube och på Instagram!
   Sen ikväll är det ju finalen i Eurovision Song Contest! Jag är astagg trots att startfältet är rätt svagt i år (alla ballader gör ju så att man somnar), tror det kan gå bra för Måns och den lilla streckgubben :D
 
   (Heh, om någon btw undrar om min premiärtur på islandshäst igår så kunde det ha gått bättre! Mitt mål var att kunna skritta, trava och galoppera men vi skrittade samt gled runt i någon nyuppfunnen gångart mellan tölt och galopp hela tiden, haha... Så går det efter närmare elva år med hästar, helt plötsligt är man nybörjare igen x) Svår häst men det var kul och jag hoppas på bättre lycka nästa gång! ^^)
Bobcat var det ja!

   You know the drill - för er som inte har hunnit göra även dag 2 av de nya uppdragen:
 
   Spelets uppdrag förändras. Rätt mycket. Och samtidigt som jag tycker att många av uppdragen är väldigt bra tycker jag ibland att de strosar lite långt från det SSO som JAG känner till. Alla gamla uppdrag är som de alltid har varit medan de nyare vävs in; och då jag nu spelar igenom spelet på nytt inte bara med Penny Kinglee, utan även med mina två extrakaraktärer, kan jag ibland känna att det blir lite för mycket blandning. Det känns nästan lite rörigt med mixen mellan nytt och gammalt då det är så stora skillnader mellan både hur uppdragen är uppbyggda och i uppdragsdialoger. Jämför bara Tan och Loretta i spelets början jämfört med då man gör uppdragen som kom i samband med nya Moorland? Men, det kanske bara är jag som tycker så.
 
 
   Bortsett från det tycker jag det var en kul uppdragsserie med snygga "effekter" (<- som antagligen inte alls heter så men jag kommer inte på bättre ord just nu) och med en ny ryktesfraktion känns det som att det finns mer att göra igen. Nya loppet var ju inget revolutionerande, men jag gillar korta lopp. Om något tycker jag att man fick för lite xp till hästen av det - föredrar då loppen ger som minst 125 xp.
   Men, slutsatsen är att jag gillade de nya uppdragen. Spelet förändras ju hela tiden och det kanske är svårast för oss som spelat sedan början. Det är så mycket bra som händer; men samtidigt blir jag lite orolig över spelkänslan. Är det värt att oroa sig över? Antagligen inte. Det kommer nog bli hur bra som helst i slutänden.
 
 
 
Instagramvinst

   Tidigare i veckan höll jag i en mindre tävling på Instagram för att fira 8000 följare. Vinnaren skulle få en redigering och den som vann var @makeupbyarina24, som fick en redigering på sin vita andalusier. Jag är grymt nöjd med resultatet, men jag får ju erkänna att varken man eller svans är vad de kunde vara. Aja, övning ger färdighet, I guess!
   Hästen jag fotade för det här i spelet hade den allra längsta manen, och därmed så är det väldigt svårt att klippa ut hästens huvud och använda i redigeringar. Därför är hela huvudet målat "för hand" medan resten av hästen är en "klassisk" redigering. Tycker att det smälter in sjukt bra ändå, kul att se att jag blir bättre och bättre hela tiden! :D
 
 
Igår och idag

  Igår gjorde jag en ny skrivbordsbakgrund! Ni vet ju att jag älskar att göra såna ;)
 
   Haha bilden på Helios i högra hörnet är med typ överallt men den är nog ändå min favoritredigering!
 
 
   Idag blir det inte mycket dator, för jag ska ridaaa! Ska rida en kollegas islandshäst, ska bli grymt kul! Hela min hästsituation är så grymt oklar just nu men det vore perfekt att rida någon häst i Stockholmsområdet så jag tar varje chans jag får, haha...
   (Utvärdering av gårdagens uppdatering kommer självklart under dagen!)
Miranda gästbloggar: Jorviks alla hemligheter

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
Många av mina kompisar brukar kalla mig för nyfikenheten själv, och de har väl lite rätt i det. Mysterier, hemligheter och okända saker väcker ett begär att få veta mer och detta gör att Star Stables sätt att gå vidare med storyn och öppna nya platser/områden får mig att hoppa upp och ned ibland.
 
Ta Fornkungens torn/Forntornet exempelvis; GÅD öppnades för över två år sedan, och trots detta har vi knappt hört något om platsen, och än mindre sett den. Vad finns där uppe egentligen? Sedan har vi Grådaggsbergen (eller mer exakt Devil's gap), Södra Skördebygden, området bakom Kallternas port och sist - men förhoppningsvis inte minst - det vi antar är Garnokvulkanen. Jag vill inte bara höra dessa platser nämnas kort i en dialog, jag vill veta mer om dem och besöka dem. Jag vill veta vad vi väntat på i över två år, och vad det kommer att betyda för storyn. Det känns så frustrerande när fler platser dyka upp som gråa zoner mitt i kartan, när det redan finns så många vi inte har tillgång till.
 
 
Givetvis betyder detta inte att jag vill att de ska öppna områden som inte är färdiga, för sådant slutar aldrig bra. Men kanske skulle de kunna fokusera mer på att färdigställa de mindre, gråa delarna av den nuvarande kartan istället för att göra go-and-get-uppdrag som försvinner efter två veckor.
In i dimman

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Det är helt galet hur tomt det är i Dinodalen numera. Förut var det fullsmockat och folk for till höger och vänster för att bygga rykte, levla, leta fossiler och utforska. Nu är det bara tomt förutom enstaka individer lite här och där. Kanske var det just tystnaden och det tomma som gjorde att jag kände för att rida en sväng till dalen för ett par dagar sedan. Pirat fick då sätta hovarna på is för första gången, och trots färgkontrasten tycker jag att han passade riktigt bra in bland den vita, yrande snön.
 
 
Hjälm: Fiskebyn - Tröja: Fiskebyn - Handskar: Vingården - Byxor: Jarlaheim - Stövlar: Ferdinands hästmarknad
Träns: Valedale - Sadel: Uppdrag - Schabrak: Fiskebyn - Benlindor: Fiskebyn
Ingen mer arkeologi, tjofräs!

   JAG ÄR BEUNDRAD MED ARKEOLOGIN! Saknar fortfarande ett par boots från det röda skelettet men jag är typ redo att ge upp så jag har vant mig vid tanken att jag inte kommer få bootsen. Nu har jag bara Nic och Jarlasson att bygge rykte med innan jag är beundrad överallt!
 
 
   Nu stänger jag ner SSO för dagen och taggar morgondagens uppdatering. Utvärdering av den kommer dock inte förrän på fredag, eftersom torsdagarna är dagen för Mirandas gästbloggningar.
Har ni sett den nye Justin?

   I och med ombyggnationen av Moorlandstallet för några veckor sedan var det inte bara Jenna och Bobcat-tjejerna som förändrades i en handvändning - även Justin Moorland fick sig en rejäl re-design!
 
 
   Tyvärr så blinkade han på den enda bra screenshoten jag lyckades ta, haha... jag har än inte sett honom i sitt lite mer ondskefulla tillstånd, så jag är sjukt tagg på att jobba mig fram till Dark Cores plattform så att jag får se hur han ser ut nu!
 
   Vad tycker ni? Gillar ni förändringen?
~

 
 
Ombyte åt Marley

   En vecka sent ute, men jag vet inte om någon har skrivit om det här? Bloggarna blir färre och färre för varje vecka, det är faktiskt riktigt, riktigt synd.
 
   Hursom, Marley Summers har fått sig en liten redesign med ny skjorta och keps. Kanske var läge nu, så att alla tre bröderna Summers ser lite olika ut? Men det är hemskt ovant med blått, efter Marleys långa vistelse i spelet. Minns ni i spelets början, då hans gård inte existerade utan då det bara var ett stort fält där?
   Jag lär vänja mig snart, men jag tycker Marley ser så hemskt konstig ut nu då man inte är van x)
 
   Känner mig lat, haha, har inte pallat byta kläder på Esme sen jag gjorde min hopp-redigering förra veckan...
DET ÄR EUROVISION IDAG

   Ni som varit med länge vet att det är typ det bästa som händer på hela året för min del, haha... jag har haft så mycket att göra på sistone så jag hade glömt det helt innan en av mina kollegor ivrigt tog upp ämnet igår. Första semin idag, tagga tagga tagga!
 
   My Horse And Me
Höjden av klantighet

   Sorry guys, jag lyser med min frånvaro - fick lite problem med ett dokument jag skrev på jobbet idag så allt försvann och eftersom jag vill ha dokumentet klart typ igår så sitter jag och skriver ett tag framöver. Sen har jag lite papper som ska till SRR också så...
   Om inte annat dyker jag upp i morgon, då jobbar jag hemifrån och jag ska se om jag hinner med något nice åt bloggen också!
 
   PS: Missa inte min Instagramtävling med chans att vinna en redigering på valfri SSO-häst! @esmesilverforce är det som gäller!
Dags att få ordning på saker!

   Jag har inte riktigt haft tid att landa än så allt här går lite på halvfart medan jag lägger tid på annat. Jag måste bland annat sortera mina bilder lite så jag vet vilka som är använda och vilka som inte är det ;)
   Mitt hopp är att kunna ladda upp några fler videor på YouTube i veckan! Ska bara hitta tiden för att få ordning på allt ^^
 
 
Wow!

   Jag har varit bortrest sedan tidigt i torsdags och nu då jag kommer hem ser jag 8000 följare på Instagram, 3000 prenumeranter på YouTube och där även närmare 500 000 videovisningar - wow! Helt galna siffror! Jag kommer hålla en mindre giveaway på Instagram med chans att vinna en redigering, jag måste bara rädda upp mitt liv först och se exakt hur mycket jag kommer ha att göra framöver, haha... har några rejäla jobbprojekt som sätter igång på allvar väldigt snart och dessutom har jag några dokument som måste skickas till SRR (Svenska Ridlägers Riksförbund) typ pronto. Och jag kanske äntligen ska rida den där islänningen i veckan, och så ska jag jobba ytterligare ett par helger på min älskade hästgård framöver... Många bollar i luften men trots att jag egentligen är väldigt bekväm av mig så tycker jag det hela går riktigt bra! Tror iaf inte det finns någon som inte kan säga att jag jobbar hårt :D Det blir ju också den självklara anledningen till att jag börjar få mindre och mindre att skriva om; jag har väldigt mycket att göra utanför SSO!
 
   Nu var det nästan en vecka sedan jag kunde spela SSO på allvar och jag är astaggad, nu tänker jag satsa hårt med rykte hos Jarlasson! Jag har faktiskt fortfarande rykte kvar hos Nic i Dinodalen (fy på mig) samt några tiotal poäng med arkeologin, men Jarlasson går först just nu.
 
   Hur ser det ut med era rykten? Har ni mycket kvar innan ni är beundrade med alla fraktioner?
Serverbyten

   Jag har sett många spelare som har klagat över att de bytt server till Fluffy Unicorn och sedan inte kan byta tillbaka till Marshmallow Clouds eller Air Star för att de är fulla. Och det är ju synd att de inte trivs; men de har ju själva gjort ett aktivt val att byta server.
   Det finns två stycken checkboxar att kryssa i innan man kan byta server. De påminner om att just det här kan hända - men jag vet inte om det stoppar folk...
 
   Jag säger som jag har gjort förr - tänk noggrant över era beslut, vare sig det gäller serverbyten eller köp av hästar, för att förhindra att ni blir missnöjda med era val!
 
Vackra hästar, meeeen...

   Esme och Melody
 
   ...jag tycker de är jättesvåra att fota? Det blir snyggt i den snabbaste galoppen, men annars har jag aldrig varit med om maken gällande dåliga bilder. Jag lyckas ALDRIG trycka av min screenshot i rätt stund, trots att jag fotar jättemånga bilder på raken. Samtidigt så tycker jag att alla andra lyckas med så grymt snygga bilder och jag blir typ lite avis, haha...
Glöm inte menyraden!

   I min bloggmeny till vänster finns det massvis med grejer som kan hjälpa er. Det finns länkar till min FAQ (Frequently Asked Questens = Vanliga frågor), alla mina hästar, gratis mobilbakgrunder som ni får använda - och det finns dessutom snabblänkar till alla hjälpinlägg jag har på bloggen, samt snabblänkar till min Photoshopkurs. Jag ska se till att få upp snabblänkar till min webbdesignkurs framöver också!
 
   I menyraden högst upp på bloggen finns också länkar till de sociala medier jag använder, samt en länk med all min kontaktinfo. Jag har gjort det väldigt enkelt för er att hitta allt ni vill ha bara ni ser er om! :)
 
   My Horse And Me - full Ride Through finns på min YouTube-kanal!
Photoshop för SSO-spelare - En egen logga

   Om du nu har kommit igång med att redigera/måla SSO-bilder kan det vara lite roligt att ha någon speciell signatur, så att alla vet att verket tillhör dig. Det finns flera fördelar med en bra logga - folk vet vem som har gjort verket, du får cred för det du gjort och risken för att folk stjäl din bild minskar. Därför är det bra att kunna få in sin logga på ett ställe i bilden där den blir svår att klippa bort.
   Självklart behöver man inte ha en logga, man behöver inte sätta en stämpel på sina bilder alls om man inte vill. Egentligen ska det inte behövas från början, eftersom bildstöld är olagligt. Det här är ju mest en kul grej :)
 
   Det finns några saker man måste tänka på om man ska göra en logga.
   - En logga ska helst inte vara för detaljerad. Tänk på att loggan ska synas tydligt även då den är förminskad och sitter på en bild!
   - Kopiera inte din logga från någon annan. Loggan kommer representera just dig, och därför är det viktigt att folk kan koppla dig till den. Om du kopierar från någon annan kan du anklagas för plagiat.
   - Tänk på vilken färg din logga ska ha. Det kan vara väldigt praktiskt att spara den i både svart och vitt, så att du kan använda dig av båda delarna beroende på hur ljus eller mörk din bild är. Om du vill kan du självklart ha den sparad i fler färger!
 
 
   Hur har jag gjort min logga?
   Jag öppnade ett ark i Photoshop och skapade ett nytt lager. Jag ritade min logga och sparade den i flera olika versioner:
   - Basloggan som ni oftast ser; Enhörningen och bloggadressen.
   - Loggan som syns på mina redigeringar; Enhörningen och bloggadressen tillsammans med min signatur (Esme)
   - Loggan som används på designer; Enhörningen, bloggadressen och min hela signatur.
Dessa sparas i PNG.-format, utan bakgrund.
 
   Man ser ganska väl att loggan inte är helt perfekt, då man ser den på nära håll - men det gör mig inget, för den ser väldigt bra ut i mindre format!
 
   Jag klistrar in min logga på mina bilder genom funktionen "Montera". Jag väljer passade logga i en mapp där de alla ligger och placerar den på bilden. Jag lägger nästan alltid till en lagerstil på loggan; skugga, och ibland även en tunn kontur. Superlätt!
 
   Återigen, det viktigaste av allt - kopiera inte någon annan, det kommer bara bli jobbigt för er själva i slutänden! :)
Spunkande inspelningar

   Penny, Umbreon och en mycket skum liftare
 
   Jag är seriöst fortfarande lite bitter över att äventyren med Penny och Dark Core-snubben försvann... som ni videotittare har hört så hände något med inspelningen så bara de sista 30 sekundrarna spelades in trots att jag satt i över en halvtimme med avsnittet. Helt vidrigt, särskilt eftersom Fraps inte visade något som sa att det inte spelade in...
Lär dig Webbdesign - Google Translate på bloggen

   Ja, det är väl en kul grej? Ett sätt att säga "Välkommen in" till utländska läsare är att göra deras besök på din blogg lite enklare med en translate bar.
   Men, vet ni? Det finns redan en jättebra guide till det här på Designadinblogg.se, så jag kommer hänvisa dit idag. Länk HÄR!
~ My Horse And Me ~

 
 
 
 
   (Glöm inte att jag är bortrest i helgen - jag svarar inte på kommentarer förrän jag är hemma igen på söndag!)
 
En egen starhäst

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
För hundratals år sedan föll ett meteorregn över ön Jorvik, och strax efteråt dök en ny hästras upp. Hästarna hade blå man och svans och vita kroppar, och det sägs att de besitter magiska egenskaper. Starhästar kallas de idag, och lever på Jorvik som vildhästar. Den enda kända tama starhästen heter Starshine och är ödesryttaren Lisas häst.
 
 
Jag får känslan av att starhästar är relativt sällsynta och att de lever i flockar, kanske på platser som ligger lika isolerade som Dinodalen. Kanske kommer vi att stöta på dem i framtida uppdrag eller i områden som ej öppnats ännu. Men jag har en liten idé som jag hemskt gärna skulle vilja se förverkligad: Att man kunde äga en egen starhäst.
Kanske låter detta lite lore-breaking i och med att de ska vara ovanliga och nästan omöjliga att tämja, men kan inte låta bli att tycka att det vore otroligt häftigt. Tänk er att de kanske såldes i ett speciellt sorts försäljningsstall skött av druider, och att man måste ha slutfört en viss uppdragsserie relaterad till starhästarna innan man får köpa en själv. Uppdragsserien skulle innehålla både lite information om starhästen, både sådant vi redan känner till och nya detaljer. Lite druid/soulrider-magi skulle också vara himla roligt om det var inblandat i uppdragen, eftersom att det skulle kännas logiskt om framför allt soul riders och druider hade lättare att tämja vildhästarna då de på sätt och vis har samma magiska energi i sig.
 
Skulle ni vilja äga en starhäst?
Purple Symphony

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Älskar den nya tröjan vi fick av Star Stable, riktigt snygg och gullig på samma gång! Satte direkt på mig den när jag loggat in och red runt på fina Lyra som passar något fantastiskt i just ljuslila och rosa toner. Tack så mycket SSO-teamet!
 
 
Hatt: Silverglade's deluxebutik - Tröja: Gåva av SSO - Handskar: Vingården - Byxor: Fort Pinta - Stövlar: Ferdinand's hästmarknad
Träns: Fort Pinta - Sadel: Firgrove - Schabrak: Fiskebyn - Benlindor: Silvergladebyn
STREEEEESS

   Åh, varför är den här veckan så kort? Jag hade ett par sjukt intressanta möten på min arbetsplats idag och jag vill bara sätta igång med efterverkningarna nu på momangen. Har höga hopp för nästa vecka, men ändå, haha.
   Sen kom jag NU fram till att jag ska boka tidig tågbiljett till i morgon och jag har inte packat än. Och innan jag åker måste jag städa och handla och jag har typ inte ens ätit middag idag, uäääh! Aja, i morgon får jag krama på "mina" hästar igen. Värt det.
 
   Meeen jag har testat nya paddocktävlingen idag (på ett av mina extrakonton för jag tänkte fel och skrev in fel mail #skills) och jag tycker den är sjukt rolig! Jag ska se om jag hinner kolla på de nya ryktesuppdragen idag, jag har halkat efter rejält med mitt ryktesbyggande. Disgraceful! Esme Silverforce som alltid varit i toppen och varit bland de snabbaste med att bygga rykten, det har fallit på sistone, haha...
 
   Nä fasen här kan jag inte sitta, jag har hur mycket som helst att göra...
WhoopwhoopWHOOOOP

   Haha asså är astaggad på att spela SSO, har väntat hela dagen! (Stannade på jobbet tills det blev rätt sent, heh) Blev så sjukt tagg då den grymma teaservideon kom ut samtidigt som nyheterna, är inte banan asgrym? Har dessutom fått höra att hindrena går att riva, hur coolt är inte det? Det tillsammans med varierande hinder är ju det vi har väntat på i alla år :D
 
   Men en sak ingen snackar om - INTROT! INTROT! Guys, kom igen, HUR SNYGGT ÄR DET INTE?! Idag släpptes ju den nya loggan officiellt, och det har inte missats här. Och sen innehåller videon ljudspåret Winner's Circel, som imo är det bästa ljudspåret i alla Jorvikspel ever.
 
   Jag måste ringa chefen på hästgården och sen har jag idag fått ett jobbprojekt som jag vill starta NUNUNUNUNU för jag är så gryyymt taggad, men först ska jag kasta mig in på Air Star och kika på vad som händer nere på Paddockön :D 
Vill redigera och göra massor av grejer...

   ...meeeen jag hinner inte. Heh. Men, den här helgen jobbar jag min sista helg på hästgården för den här terminen, och det är fullt möjligt att det blir min sista helg någonsin. Eftersom det är kort vecka åker jag antagligen redan i morgon. Jag har en väldigt lång historia med den här gården och det är skumt att kliva bort från den då den var så stor del av mitt liv det senaste året. Planen är tre veckors jobb där i sommar, med Falsterbo inklämt därimellan...
 
   Idag ska jag inte vara lika klantig som jag var igår. För igår var jag en riktig jäkla klant för att säga det rakt ut. Gjorde sådär små, dumma grejer hela dagen som bara gjorde mig själv irriterad. Nu åker jag visserligen snart in till jobbet men då jag kommer hem ikväll tänker jag börja skissa på en lineart som jag kan redigera ihop nästa vecka! Jag har faktiskt en bild i huvudet som skulle kunna bli rätt häftig... ^^
 
   Langar in en gammal bild på Rapido för sakens skull!
   
 
Haaaard work work

   Jag började min morgon i morse med att få ett telefonsamtal från hästgården. "Hej vår dator är på lagning och vi behöver skicka papper till länsstyrelsen och du har ju typ alla våra papper så skicka det här är du snäll" och så kan det råka gå. Sen var jag på väg till jobbet, kom på att jag glömt en sak hemma, hoppade av vid första bästa station, det fanns inga bussar så jag sprang hem, missade nästa buss och satt sen och tycte lite synd om mig själv, huehue.
   Just nu har jag en deadline till i morgon så jag sitter med ett rätt nice projekt. Jag har verkligen inget emot att sitta och jobba på kvällen, jag har liksom inget bättre för mig ändå...
 
   Har suttit lite med My Horse And Me på kvällarna nu, för spelet är så fantastiskt roligt att fota i... visst blir det coola bilder?
 
   Är ni taggade för morgondagens uppdatering? Det är jag ^^
Äventyret fortsätter hela tiden

   Jag har just nu inte tid att lägga upp videor lika ofta som tidigare, men det kommer ändå några per vecka :)
 
High Jump

   Sikta mot stjärnorna. Verkligen.
 
 
   Jag har gjort den här redigeringen i flera versioner, ni lär säkert få se samma häst i det fria i framtiden.
Inte mycket händer, sorry!

   Jag har inte så hemskt mycket att säga, haha. Jag har haft en sån menlös dag, hade ett läkarbesök inplanerat precis mitt på dagen så jag kunde liksom inte åka till jobbet för jag hade behövt vända i dörren... och besöket gick på en kvart. Kul. Tur att jag kan jobba hemifrån!
 
   Men, hehe, jag försöker fortfarande bli färdig med den här förbaskade redigeringen! Det enda jag har kvar är ryttaren och jag haaaaatar att redigera/rita människor, det är därför det tagit sån tid. Tror dock det blir värt det i slutänden! Tävlingsoutfit i rött och marinblått med träns och förbygel från PS of Sweden, det kan ju inte bli annat än bra?!
 
 
Superfint!

   Min stackars Frieser Mandrake blir nästan lite bortglömd numera
 
   SCHABRAKET! Det är ju hur fint som helst! (Ehm, dock har jag varit för snål för att faktiskt köpa det) De nya grejerna som kommer till spelet är så himla häftiga, verkligen. Det finns självklart alltid något som man rynkar på näsan åt, men smaken är som baken och det mesta tycker jag är jättefint. Jag börjar dock få lite fullt i mina garderobsutrymmen; det kan inte bara vara jag som har det problemet va? Jag tror nämligen att jag faktiskt har ganska lite kläder jämfört med många andra. Men sen så är jag en samlare som sparar alla eventkläder, och en hel sida i min garderob tas upp nästan enbart av masker från påsk och halloween.
 
   Hur har ni det med utrymme i era garderober?
En grym arkeologikarta!

   Jamie Greenhill har gjort en helt sanslös arkeologikarta! Perfekt för den som fortfarande rider vilse i Dinodalen i sin jakt på arkeologiska fynd!
 
 
Det här spelet är så sjukt fint

   My Horse And Me är verkligen ett av de snyggaste hästpelen som finns! Tyvärr så är hästen lite svårstyrd och replay-funktionen som jag använder för att fota i spelet tappar sin charm desto högre upp i klasserna man kommer. Men, det är ett fantastiskt bra spel! Imo är det MYCKET bättre än My Horse And Me 2, som dock alla kritiker hyllar... fattar inte varför, verkligen inte alls.
 
   Ni kan se mer av spelet HÄR.
 
 
 
 
 
Nu så!

   Jag hann klart med alla jobbgrejer jag tänkt göra igår - nu har jag bara femton nya uppgifter från hästgården att ta itu med eftersom deras dator har brakat ihop, yaay...
 
 
   Nejmen jag ska se till att ett nytt avsnitt av ZT2 kommer upp under dagen så ni som följer den serien kan ju hålla utkik :) Måste gå igenom alla mina filer, minns inte om jag har klippt ihop det avsnittet än...
Jobbjobbjobb

   Jag har lite jobbuppgifter som jag tekniskt sett kan göra på måndag då jag jobbar hemifrån, men jag får väl erkänna att jag kanske möjligtvis har lite prestationsångest. Dessutom känns det bra att börja så tidigt som möjligt, så att jag lättare kan lösa problem som uppstår på vägen :) Jag har sjukt mycket grejer att göra just nu! Det är faktiskt väldigt bra ändå, jag höll på att bli tokig under en period då jag hade för lite att ta itu med. Just nu är det helt perfekt, bara det att jag är lite stressad över den korta veckan som är nästa vecka + att jag ska jobba på hästgården igen... har jobbgrejer jag måste ordna åt dem också. Heh.
   Jag ska se till att en ny Penny-video kommer upp under dagen, men jag vet inte hur mycket annan aktivitet jag vågar lova. Jag har inte så hemskt mycket kvar på min senaste redigering, jag gillar den skarpt som det är just nu :D Nu är det bara det allra värsta kvar, ryttaren, haha... att rita människor är verkligen inte min grej!
Vad är en Game Master?

   Under den här veckan är det många lite nyare spelare som har ställt frågan. Anledningen är nästan självförklarande; flera Game Masters har börjat synas mer och mer. Det har varit en ganska "tom" period, då de oftast loggar in efter onsdagsuppdateringarna, men det här veckan har det varit väldigt mycket aktivitet som communityt märkt av. Själv har jag sett två stycken GM under veckan, Vendela och Eleanor.
 
   Game Master Eleanor, en av de nyare GM's vi har. Bild från min Jorvikipediakompanjon Lys!
 
   Vad är då en Game Master? Jo, personen bakom en Game Master jobbar på något sätt med spelet Star Stable Online. För att man ska vara helt säker på att det inte är någon som luras (visste ni att det är emot SSO's användaravtal att låtsas arbeta för spelet?) visas en Game Masters chattmeddelanden i gult.
   Hur blir man en Game Master? Det är ingenting som man kan bli. Endast de som på något sätt jobbar med Star Stable kan vara Game Masters!
   Vad gör en Game Master? Personerna bakom karaktären kanske gör olika saker (Game Master Elise jobbar som 3D-grafiker, Game Master Vendela har länge jobbat med olika supportärenden osv) men i själva spelet gör de ofta samma saker, alltså pratar med spelare och kollar av läget. De brukar ofta få väldigt många frågor också, som de gör sitt bästa för att besvara.
 
   Den här veckan har globalchatten varit fantastiskt trevlig, ur mina ögon sett. Glada och trevliga spelare som är nyfikna och ställer frågor samtidigt som de berättar hur mycket de tycker om spelet. Jag har sett aktivitet från GM på båda servrarna jag spelar på (Fluffy Unicorn och Air Star) och stämningen har varit så otroligt bra! Sjukt roligt att se, verkligen. Hoppas att den här underbara stämningen håller i sig!
Go Team Jorvikipedia!

   Jag kanske försummar min älskade Wiki lite, men teamet som hjälper mig på Jorvikipedia är så oerhört grymma! Lys, Sof och Ylva är fantastiska och sjukt roliga att ha att göra med, jag är så tacksam över att ha deras stöd och hjälp! Om vi inte bollar idéer flummar vi loss i vår Facebookgrupp och vi utgör ett riktigt bra team!
 
 
   Ni vet Tobbe-tävlingen där man kunde vinna en resa till hans gård? Jag sa till mina Admins att om någon av dem lyckades vinna så skulle jag bjuda dem på team-tröjor med Jorvikipedia-tryck på. Och som de har kämpat! De satsade så sjukt hårt och ett par dagar innan tävlingen avslutades bestämde jag mig för att om en av dem kom i topp tio skulle det bli tröjor av. Och duktiga Lys kom nia!
   Nu ska jag alltså designa tröjor som jag sedan ska skicka ut till mina härliga Admins! Först måste vi dock bestämma oss för en ny Wikilogga, haha... jag har letat typsnitt i snart en vecka och hoppas hitta något som blir riktigt bra! Bara det bästa duger till världens bästa Wikia :D
Miranda gästbloggar: Turister med en twist

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
När man i första början träffade Gunter, Helga och Gretchen verkade de som en ganska vanlig, tysk turistfamilj med en otur som endast folk på Jorvik kan ha. Först hade de hyrt hästar från Fort Pinta som de ramlade av, sedan skulle de grilla bratwurst i Hollow Woods men valde en ganska dålig grillplats, och därefter skulle de köpa ett sommarhus som de blir lurade på. Helt plötsligt visar det sig dock att de faktiskt är en familj av spioner som är på Jorvik.
 
Är det bara jag som får känslan av att det var ett totalt spontanryck att göra familjen till spioner? Jag blev helt ärligt väldigt besviken när de berättade sanningen, för jag tyckte inte alls att det passade in, att det liksom ballade ur lite. Känns lite som att SSO inte alls hade några planer för de tyska turisterna, så de tog den första bisarra idén som ploppade upp och gjorde en uppdragsserie av den. Kanske är det bara jag som är lite småsalty för att jag gillar när uppdragen hålls någolunda realistiska och seriösa. Men jag gillade faktiskt de otursförföljda, smått virriga turisterna, oavsett hur mycket trubbel de ställde till för huvudkaraktären.
 
Så kommer de att dyka upp i fler uppdrag i framtiden? Förmodligen.  Vid det här laget ogillar de ju G.E.D ungefär lika mycket som huvudkaraktären, så jag både hoppas och hoppas inte att när det väl är dags att leta upp borgmästare Evelyn så kommer vi att få hjälp av våra spionvänner.
 
 
 
Vad tycker ni om spionturisterna?
Miranda gästbloggar: Morning sport

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
 
Om ni någonsin loggat in på SSO tidigt på morgonen vet ni hur tyst och stilla allting är. De flesta sover och man kan rida runt och långsamt se solen gå upp och höra fågelkvitter, riktigt mysigt faktiskt! Tyvärr är det sällan jag kan logga in på morgonen, då jag går i skolan på vardagarna och sover på helgerna.
 
För ett par dagar sedan passade jag dock på att logga in tidigt och gav mig ut i morgonluften på Pirat. Valde då att ha på mig en utav mina favoritoutfits som är svart, röd och vit.
 
 
Hjälm: Fiskebyn - Jacka: Silverglades deluxeaffär(?) - Handskar: Vingården - Byxor: Silverglade - Stövlar: Ferdinands hästmarknad
Träns: Vingården - Sadel: Firgrove - Schabrak: Juluppdrag - Benlindor: Fiskebyn
Hinner inte riktigt med

   Jag har lite extra saker att göra den här veckan ^^ Det är skönt, jag gillar att ha händerna fulla med roliga grejer.
 
   Jag har inte hunnit röra min redigering idag men till helgen så ^^ tekniskt sett kan jag ju sitta med den nu men jag är alldeles för trött.
   Vad tyckte ni om hästarna som kom i dagens uppdatering? Jag tycker de var jättefina (den blå var ascool!) men jag ska inte ha någon av dem, iaf inte just nu. Skimmeln var verkligen i min smak också *-*
Brist på tid

   Igår påbörjade jag själva redigeringsdelen på min nya redigering! Linearten tog ett tag och den känns inte sådär superduperbra men jag tror att resultatet kommer bli fint :) Tidsaspekten är dock en sak! Varje gång jag kommer på att jag behöver fota något nytt har det redan hunnit bli mörkt i spelet och då kan jag ju inte göra något x) Viktigt vid redigeringarna jag gör är ju att allt är fotat i samma ljus i relation till solen :)
   Vet inte när jag blir färdig med den, ska nämligen göra två versioner, en med ryttare och en utan. Är så sjukt tagg på att få in stiliga röda tretornstövlar på en proffsig redigering ^^
 
   Esme och Ash på första april
"Can you guys make a horn?"

   Då jag läste ovanstående mening på SSO's globala Facebooksida harömveckan kände jag först ungefär:
 
 
   Meeeeen sen fortsatte jag läsa. Och personen menade att det skulle vara en huvuddekoration till en häst, så att man kunde klä ut den till enhörning.
   HUR ASGULLIGT ÄR INTE DET? Herregud det finns väl inte en människa här som skulle tacka nej till en enhörning, haha... Jag har sett att många klubbar anordnar maskeradhoppning, vore inte det här ett utmärkt tillägg? Och jag som har en enhörningslogga, jag skulle inte banga på att rida runt på enhörningar ;)
 
   Oops, fel Gif, menade den här:
 
 
   (Och ja, jag kände ett stort behov av att uttrycka mig i gifs idag)
Bildbrist

 
   Skulle nog behöva ordna lite nya bilder, men har så mycket annat att tänka på. Till helgen kanske det blir lite nytt... måste ta mig i kragen och fota till redigeringen jag vill göra också!
Asså vilka idéer ni har!

   Ni har dränkt mig i fina redigeringsidéer, tack så mycket! Det är så himla mycket roligare att blogga då man har engagerade läsare :) Jag har börjat skissa på en lineart som är väldigt basic, men jag är himla tagg på något fantasyrelaterat. Det får dock vänta lite för jag behöver få en klar bild i huvudet över vad jag faktiskt vill göra!
 
   Förutom att berömma er vill jag langa ut en fundering över globalchatten. Jag upprepar mig själv - jag hade aldrig problem med chatten i sig; jag hade problem med hur folk betedde sig i chatten. Och jag saknar chatten i sig. Jag är dötrött på att globalchatten inte fungerar vid Steves gård och jag är seriöst redo att flytta bara av den anledningen. Jag har haft mitt tredje extrakonto vid Steves som hemstall, men jag drog ner till Moorland igen. Pallar inte med Steves!
   Nejmen just det här med global. Om man hamnar i en intressant diskussion är man ju fast! Man kan inte röra sig någonstans, för då missar man genast vad som händer. Det är jättestörande och jag tror nästan att det bidrar till en sämre chatt? Jag tycker iaf det känns som det.
 
   ...ehm ja jag behöver ånga av mig om sånt här ibland även om jag har skrivit om det 30ggr innan. Så äre.
Terränghinder!

   Okej, så vid det här laget vet alla att mitt stora intresse i livet är hästar. Jag tittar väldigt sällan på tv men då jag verkligen vill titta är det oftast pga ridsport. Då jag var ensam på hästgården i helgen kunde jag därmed passa på eftersom de har kanalen Horse1 (som jag inte har hemma, buhäää) så jag lade mig i soffan, fick ofrivilligt en cocker spaniel på magen (nio års bekantskap och hunden tycker bara om mig då vi är helt ensamma) och slog på tvn. Och jag hade tur, de visade terrängdelen från 2014 års fälttävlan i Badminton! (Åh gud, häromåret var jag tvungen att förklara tävlingen för mina stallkompisar som inte visste att det var en fälttävlan; "gosh, jag trodde du menade att man spelade badminton till häst")
 
   Så, här kommer poängen (som jag har snackat om många gåger förr men det är ett bra ämne) - terränghinder. Så många häftiga terränghinder som det visas exempel på i de där tävlingarna! Många av hindrena skulle göra sig superbra i hästspel. Terränritt är ju en del av My Horse And Me 2 och under mina Ride Through-videor av spelet har jag pratat lite om variationen på hinder. Det är nämligen många olika roliga typer som syns i det spelet. Arvet från Rosemond Hill är också ett utmärkt exempel. Höstryttaren är ett utmärkt exempel. (Jag ger min inte innan den fantastiska banken från Höstryttaren är en del av SSO, haha)
   Nejmen det finns liksom ingen gräns för hur långt fantasin kan ta terränghinder! Diken, vattengravar, murar, häckar, stockar, upphopp, nedhopp, allt i olika design. Jag skulle älska ett riktigt proffsstall i SSO. Vi har den mysiga ridlägerstallet (Moorland), turistattraktionen (FP), det traditionella stället (Vingården), det legendariska stället (Jorvikstallet) och typ inte mye mer än så, men jag skulle vilja se ett riktigt proffsstall med modern anläggning och en hejdundrande terrängbana. Går det utanför det vi känner till om Jorvik? Antagligen, ja, eftersom det är en rustik och gammeldags ö. Men då hästarna är det alla på denna ö lever för, borde det inte finnas minst ett stall där det satsas till tusen? Med en asgrym terrängbana? Med varierande hinder? Hoppas kan man alltid, hahaha...
 
   Länk till varje bildkälla genom att klicka på bilden!
 
 
 
~ My Horse And Me ~

 
Oavsett vad

   Oavsett vad - om någon säger "snälla sluta, jag blir illa berörd" - sluta. Genast. Säg inte "amen då får du gå härifrån" - om någon blir illa berörd av ditt beteende är det ditt ansvar att bete dig som en human medperson, be om ursäkt och sluta upp med ditt beteende, åtminstone för stunden för att visa hänsyn mot dina medmänniskor.
 
   ...loggade in på SSO för att sköta hästar och blev bara så oerhört trött på människor. Star Stable är ett spel för barn och om ämnen som barn tycker är stötande tas upp måste det respekteras att barnen inte vill prata om det - att säga åt spelarna i spelets målgrupp att "stick från global då" eller "men det finns en knapp som heter ignorera" - vafasen, visa lite mognad och ta era konversationer privat istället. #AngryEsme
Gahahah

   Idag var jag med om tågfärden från helvetet men jag är hemma och typ levande trots att jag håller på att gå under av träningsvärk (tio ridpass på fyra dagar efter i princip ingen ridning alls på en månad) men nu ska jag försöka komma in i någon slags vardag igen. Vad är ens vardag? Tror jag har glömt. Det sista min chef där borta på gården sa till mig innan jag åkte hem var "jag hoppas du får sparken där borta i Stockholm så du kan komma hit och jobba här istället". Man får la vara lite smickrad med tanke på hur kräsen han är med folk som jobbar i stallet, fast jag behåller gärna mitt jobb här hemma, haha.
 
   Okej, vad har jag missat? Har Fort Pinta fallit? Har Garnok rest sig igen? Nejmen seriöst, jag är astagg på att redigera något. Inte idag, men någon gång i veckan iaf. Kanske börjar dra ihop en lineart nu.
   Jag ska försöka få igång min YouTube-kanal lite igen också. Jag har aldrig nämnt det förr, men som jag sa i min frågestunds-video så får jag ju betalt per reklamvisning i videorna och förutom att videorna är roliga så är det ju alltid bra med en extra inkomst. Förra månaden tjänade jag faktiskt ett par tusenlappar (!) och det är helt fantastiskt. (Jag har nämnt det i videons kommentarer men för er som fortfarande undrar är jag länkad med nätverket Curse.) Vet inte riktigt hur jag ska fortsätta just nu, för det här med hur och när jag ska hinna spela in är fortfarande en stående fråga. Särskilt eftersom jag åker tillbaka till stallet om två veckor...
 

  Har ni några idéer på redigering? Jag skulle behöva lite inspiration för att matcha intresset :D (Nej, jag gör aldrig redigeringar på beställning, men ni får gärna komma med tips!)
 
 
Svart och vitt och lite grått

   Esme och Ash
I morgon åker jag heeeem

Jag har hållt igång idag! Morgonfodrade vid 6, släppte ut alla hästar och mockade efter frukosten, skrittade ut en sväng i skogen på en pålle, red det typ bästa ridpasset i mitt liv på favoriten, gick ut på promenad med en ponny som är under igångsättning, red den andra favoriten som var fantastisk och red ett mindre bra ridpass på ett litet superkänsligt ånglok till ponny, haha. Sen har jag gjort x antal andra grejer nere i stallet också och nu kommer snart gårdens ägare hem igen. I morgon åker jag hem och det är verkligen bitterljuvt. Finns inte ord att beskriva hur mycket det här stället betyder för mig!
Nu har jag iaf inte mer att göra än att kvällsfodra vid halv sju så jag sitter och myser med hundarna och väntar på mina chefer.
Jag har liksom inte fattat att det är lördag?! Jag tycker det känns som att jag har varit här i en månad men jag kom i torsdags. Iofs brukar jag "räkna" min vistelse i ridpass och nu är det åtta pass på knappt tre dagar x) nä lite skönt blir det ändå att komma hem i morgon. Jag är dessutom ASTAGG på att redigera något, jag kanske sätter mig med en bild i morgon kväll...?
Spelets bästa ridbana

   Esme och Helios
 

  Jag tror inte det är bara för att jag har hemstall i närheten - jag tycker väldigt mycket om paddockön för dess fina ridbana!
Mer update från ingenstans

...en av de bästa grejerna med att vara ensam med kvällsfodring i ett stall då man bor femtio meter bort är att man kan kvällsfodra i pyjamas och inte ens kaninen dömer en. Okej, katten kanske skickar en ett par sura blickar men det kan ju ha varit för att jag inte kom ihåg vilken kattmatsburk hon inte gillar så hon fick lite av varje och det var tydligen inte populärt, haha...
Om jag vill får jag rida fyra hästar i morgon men jag kommer inte orka det, haha. Ska rida "min" ponny, som jag har fått låna en fin dressyrsadel till och hon gick så otroligt bra idag, sen tänkte jag rida sidvärtes och träna halter på en ungponny och jag tror att jag som sista pass ska glassa runt lite på gårdens dressyrhäst (som btw är världshistoriens finaste häst imo - ett kort klipp från då jag red henne i vintras finns i min frågestundsvideo). Den fjärde hästen red jag både igår och idag men allt bara stretar emot och vi blir irriterade på varandra så vi kan gott vila från varann en dag, hehe...
Nu ska jag visserligen bo ensam på stor gård i helgen men gårdens hundar har typ accepterat mig som Gud och frälsare och försöker båda klättra upp i knäet på mig så fort som jag sätter mig ner. Det passar bra på kvällen då det är mörkt och tyst här ute i skogen, då har man två stora varma gosedjur då man ska sova ^^
Haha jag har lite brist på saker att göra såhär på kvällskvisten så risken finns att mer update kommer i morgon. Hoppas iaf att ni alla får en lika bra helg som jag kommer ha här ^^

(Jag har ingen dator utan bloggar via mobil med begränsat wi-fi. Svarar på mejl och kommentarer då jag är tillbaka i civilisationen!)
En klar, två kvar

Jag har tyvärr inte fått upp några inlägg för helgen bortsett från mina morgonbilder. Jag är iaf på hästgården under helgen och snart åker alla andra härifrån så blir jag ensam här, vilket jag ska vara till på söndag (tror jag haha). Har nyss ridit en ponny och ska rida både "min" ponny samt en större häst senare idag. Jag har ridit relativt lite under de senaste månaderna och träningsvärken gör sig redan påmind x)

Såååå jag är inte död om ni tror det, jag har bara inte haft tid att ordna inlägg! :)
Liten stjärna

   Esme och Savoy
 
   Jag har inte nämnt det alls, men för några månader sedan fick ponnyn som gett denna lilla pixelhäst sitt namn vandra vidare till Trapalanda. Det absolut värsta med djur är då de försvinner från oss...

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.