Chrome Pointer

Miranda gästbloggar: Dyrare mat = Bättre hästhälsa

På torsdagar är Esme bloggledig och detta inlägg är skrivet av gästbloggaren Miranda Moonbell, som tidigare har bloggat på Moonbell.blogg.se ~
 
I Star Stable Onlines yngre dagar var man tvungen att mata sin enda häst varje dag med de ensamma hötussar som man köpte för 50 Jorvik shillings eller 2 star coins. Idag finns det inte bara fler alternativ på mat, utan även hö i storpack och hästskötsel. Den 'speciella' maten som lagts till är äpplen, clementiner och morötter, och dessa kunde man först endast köpa under speciella högtider. Idag kan man köpa dem i butikerna som säljer hästmat vid varje stall, och de kostar 100 JS eller 3 SC. Skillnaden mellan dessa och vanligt hö är att hjärtan dyker upp vid hästens huvud när man matar den.
 
Men känns det inte lite mycket att folk betalar det dubbla priset (utgår från att majoriteten köper med JS nu) för bara ett par hjärtan som stannar i luften i ca 5 sekunder? Jag hade gillat om man fick något mer för pengarna så som att hästarna blev 'extra' mätta och fick dubbelt så många humörpoäng mot vad de fått av hö. Alltså: Hästens humör beror på hur väl man sköter om den, om man exempelvis missar en dag så tar det två dagars skötsel för hästen att bli inspirerad igen (få en grön smiley). Tänk om äpplen/morötter/clementiner gjorde så att man fick två poäng istället och därav fick upp hästens hälsa dubbelt så snabbt?
 
 
Om de införde detta skulle jag absolut kunna acceptera om de höjde priset på specialmaten lite till exempelvis 150-200 JS och 4-5 SC. Personligen skulle jag tycka att det var väldigt värt för det är alltid lite segt när man loggar in och märker att man glömde mata hästarna föregående dag eller att stallskötseln visst tog slut i förrgår.
 
Vad tycker ni om idén?


Capucine Papapoulos

Sjukt bra idé. Då skulle jag skippa att ta hand om mina hästar varannan dag. (Höjden av lathet).

April Goldfall

Köper aldrig den dyrare maten just eftersom det känns så otroligt onödigt när enda skillnaden är att det dyker upp hjärtan en kort stund. Har själv tänkt många gånger att det åtminstone kunde vara så att hästarna höll sig mätta längre, då skulle det vara värt det. Att de istället ge mer humörpoäng var en bra ide :D Någonting extra förutom hjärtana vore ju trevligt iaf c:

Allison Goldknight

Jag har fått intrycket att ge den dyra maten gör så att hästen blir hungrigare fortare tillochmed, det kanske bara är något jag har fått för mig, men jag håller med dig!

Lena Wintercake

Håller med :D

Cecilia Gladefield

Håller med! Riktigt bra ide. Att de skulle hålla sig gladare längre är bara logiskt då de får något extra gott. ;P Hopps de inför dessa ideer :D

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.