Chrome Pointer

Ska man sammanfatta det här då?

   20-talet har ju redan gått till historien som ett kaotiskt decennium och då har vi inte ens startat 2023 än. Fy Fripp asså.
   2022 för min del bestod enbart av jobb hela vägen fram till lägenhetsköp som avrundade året. Jag räknade lite slarvigt på vad jag hunnit med på jobbet under året och kom fram till att då jag räknat bort ganska många mindre projekt, alla projekt där jag enbart bidragit med feedback samt alla buggfixar så har jag arbetat på 33 olika projekt till SSO's 52 releaser. Ca 10 av dessa har varit soloprojekt där jag ensam har gjort åtminstone 90% av arbetet helt själv.
 
   Det jag kommer minnas bäst från 2022 är de questar jag arbetat med, och då i synnerhet mina personliga favoriter som vi bakom kulisserna kallade Marley's Memorial (feat. ett gästskådespel från allas vår Ronnie Bob Summers), Racetrack Renovations (där vi äntligen fick bygga upp galoppbanan) och Bobcat Showdown (där Loretta hade ett litet breakdown innan hon blev påmind om att alla Bobcats älskar henne även fast hon är en drama queen). Jag minns också årets Horse of Jorvik med Guillermo Gadea med glädje, då jag lyckades få ordning på en revamp för vår favoritförening med en logga och lite ordentlig branding.
 
   Nu satsas det mot nästa år. Jag har haft grejer i produktion ett tag redan och har därmed fyra olika projekt färdiga i väntan på att släppas och jag jobbar just nu på vad jag tror blir mitt största projekt för våren. Just nu har jag svårt att tänka på annat än privatlivet tbh (väntar ju med iver på att flytta och få starta upp livet igen, och dessutom ska mitt nya hemmakontor där all jorvikisk magi ska ske byggas upp), men snart kommer fokus tillbaka på att fortsätta utveckla Jorviks galna historier för att underhålla i ytterligare ett år.
 
   Esme & Poppy galopperar in i 2023
10 år

 
   Trot eller ej, men idag fyller denna blogg 10 år. Medan jag de senaste åren skalat ner bloggen till förmån för inte bara YouTube, utan också mitt jobb som spelutvecklare, hade jag inte varit där jag är idag om jag inte börjat skriva om spel där en decemberdag år 2012. Utan min blogg där jag såå konstruktivt jag kunnat plockat isär de spel som intresserat mig och pekat ut både höjdpunkter och katastrofer hade jag inte fått min plats i Star Stables community eller till slut fått ett jobb bakom kulisserna. Vem hade trott att hästnörden som älskat Jorvik med hela sitt hjärta sedan Starshine Legacy en dag själv skulle sitta och skriva manus för hur Jorviks framtid ser ut?
 
   Den här bloggen har förändrat mitt liv och jag älskar att ha min gamla webbdagbok om mitt enorma spelintresse dokumenterad på det här sättet. ♥
 
 
En vecka kvar

   Jag sitter bara och räknar ner hela tiden. Har längtat så länge och nu är det prick en vecka tills jag får nycklarna till mitt nya hem. Idag börjar också den sista arbetsveckan för 2022. Ååååh vill ha januari NU.
 
   Esme & Garnet
Den årliga vinterstressen

   Jag är alltid stressad över jul och mellandagar. Särskilt i år, vågar jag säga, eftersom jag bara sitter och väntar på bättre tider.
 
   Idag har jag lite på agendan. Måste träffa familjen för jultraditionen som jag inte "behövt" varit med på ett tag pga pandemin och jag är undulatvakt åt en vän så jag behöver ta en sväng dit också. Hoppas hinna med en livestream under förmiddagen dessutom!
 
   Just nu saknar jag verkligen min ritplatta, som ligger nerpackad inför flytten. Det är inte långt kvar nu och ni kan inte förstå hur mycket jag längtar!
 
   Bild från Lost Ember
Vintervideor från Vintervecka nr 3

 
 
 
   Btw är BloggEsse RIKTIGT risigt just nu. Måste uppdatera sidan minst tre gånger för att ens kunna skriva ett inlägg och då jag väl når inläggssidan har jag hunnit glömma vad jag skulle skriva. Otroligt att de påstår sig nyss a bytt servrar...
Sista arbetsdagen före jul

   Tolv dagar tills jag får nycklarna till mitt nya hem, idag är det sista arbetsdagen inför jul... och det är väl typ allt som händer. Jag tänkte försöka streama lite över ledigheten för det är inte som att jag har något bättre för mig, och kanske spela lite spel. Hela livet är på paus fram till flytten, för jag känner liksom att jag inte... kan göra något? Har packat ner nästan allt jag äger inklusive ritplattan, så jag har inte mycket kreativt att göra och helst vill jag bara få allt överstökat nu. Störigt!
 
   Räknar med att jag streamar SSO och levlar nya enhörningen mest - men jag ska också spela in videor på allt nytt som kom igår! (Vilket jag inte hann med igår pga lång jobbdag och sen däckade jag efter middagen) Skulle gärna streama Dreamlight Valley, också, vi får se var vi hamnar med det...
 
 
Årets sista hästar i SSO

   Efter ett år fyllt av hästar hade vi idag SSO's sista hästrelease för 2022!
 
 
   Jag är störtkär i båda två, men hjärtat bankar förstås lite extra mycket för enhörningen. Vilken dröm!
 
 
 
Mina drömmars spel

   För ett tag sedan släpptes spelet Disney Dreamlight Valley i Early Access, och det var spelet jag inte vetat om att jag behövt i mitt liv. Jag älskar det här spelet bortom vett och reson! Samtidigt som jag inser att det tvingar mig att grinda något galet känns det aldrig överväldigande. Det finns så mycket att göra samtidigt som det inte finns någon som helst tidspress (Star Path räknas inte, den går så fort att genomföra haha) som ibland kan ta bort glädjen med SSO från mig i t ex festivaler. Jag KAN inte rekommendera det här spelet nog - vartenda krona jag gett för det har varit värd upplevelsen! Spelet är så grovt beroendeframkallande med massor av små belöningar hela tiden och det är helt hopplöst att spela bara en kort stund. Jag skulle kunna sitta och dygna i det här spelet, lätt!
   Om det finns något jag INTE gillar med spelet är det att gräva efter grejer. Hacka sten, fiska och plocka frukt - helt fine. Gräva? Nope. Hate it.
 
   Disneyslottet!!!
 
   Sunlit Plateu är området som representerar Lejonkungen. Vet inte om karaktärer från andra filmer skulle platsa här? Räknar med att vi en dag får se Snövits dvärgar i gruvan!
 
   Okej bilderna är ur ordning men KOLLA INSIDAN AV SLOTTET
Veeet ni vad jag längtar efter?

   Att fler hästar ska uppdateras så de kan bära all ny, cool utrustning som släppts över det gångna året. Islandshästen är ett utmärkt exempel - vill sååå gärna att de ska kunna ha dressyrsadlarna! Med en annan texturvariant på en dressyrsadel kan de ju se ut typ som en islandssadel...
 
   Skimmeln är en av mina favoriter bland islänningarna. Denna bild är ofc från förra året, innan snön återvände!
 
   Varför har fler hästar inte uppdaterats än? Jo, säg att typ Andalusiern uppdateras idag, men i nästa hästrelease släpps ett nytt träns. Då måste hela jobbet göras om IGEN, och arbetet är redan från början extremt stort och tar fokus från andra projekt. Star Stable jobbar vidare med att släppa planerad utrustning men kommer pausa arbetet någon gång framöver för att börja uppdatera Gen 3-hästar så de kan bära all ny utrustning som släppts senaste två åren!
Ett sista ryck

   Igår gjorde jag min sista obligatoriska uppgift inför min stundande flytt - kontaktade flyttfirman. Min mamma skulle "hjälpa till" och anmälde mitt intresse för flytt på någon webbsida som ledde till att ca 10 flyttfirmor har JAGAT mig i en månad. För att godgöra björntjänsten sattes min mamma på att kontakta flyttfirmorna och kolla offert, och hon skötte till och med bokning i slutänden. Jag behövde bara bekräfta tid när de kommer och lämnar flyttkartonger så jag kan packa innan flyttdagen. Så nu är allt klaaaaaart!! (Eller okej kartongerna kommer på tisdag, då kommer det kännas lite mer klart kanske)
   Ska fota några möbler jag ska erbjuda lägenhetens nya ägare att antingen ta över gratis eller köpa, sen måste jag bara göra mig av med dem om nya ägaren inte vill ha dem...
 
   Nu är det också sista rycket på årets Musikhjälpen, som jag alltid följer maniskt. Jag var liksom uppe sen halv fem på morgonen igår för att Kodjo var nattkompis, förstår ni hur illa den här besattheten är?! Btw, om ni som jag ser till att lämna bidrag till Musikhjälpen varje år, missa inte Kodjos rekordbössa. Ni hittar den genom att klicka här!
   Jag kommer sitta klistrad vid SVTPlay fram till Musikhjälpen är över i morgon kväll och sen har jag väl någon dag av post-Musikhjälpen-depression, + att jag ska iväg och göra några inköp till nya läggan på måndag. Men snart sätter vi igång med streamar igen! I nästa stream ska jag levla klart min svarta Tennessee Walking Horse i SSO, och i streamen efter det ska vi börja levla enhörningen som kommer till SSO på onsdag....
 
   Bild från Horse Life 2
Idéer om inredning

   Så absolut ingen, särskilt inte ni som brukar hänga mycket på min YouTube-kanal, har missat att jag ska flytta tidigt i januari. Det här är ju något jag har planerat för i hur många år som helst - sedan jag flyttade till min första egna lägenhet har jag planerat alla mina inköp till lägenheten noggrant för att se till att jag inte köper på mig onödiga saker som jag behöver flytta sen. Jag har liksom precis det som behövts för att kunna leva, men inte mer, if that makes sense. Alla möbler förutom min tv-möbel följer med till nya läggan, och sen ska vi se om mer saker kommer bytas ut. Jag har fått långa ett köksbord av en familjemedlem i flera år och haft jättefula, begagnade och väldigt slitna köksstolar, så jag ska förstås skaffa mig nya (troligen begagnade men i bättre skick) köksmöbler. Men, nu också då jag kommer ha mitt nya, fina hem, ska jag börja köpa in lite grejer som jag inte velat ha i min lilla etta, men som jag drömt om ett tag!
   Mycket av det här kommer vara work in progress för jag är absolut inte rik, haha. Normal medelsvenne med medelsvennelön. Men jag vet vad jag är ute efter och jag taggar alltid till över att ha grejer att spara till!
 
 
   I min etta har jag inte haft en spegel. Den enda spegeln jag haft har varit min badrumsspegel. Det har varit dels pga brist på plats och dels pga brist på självkänsla. Nu efter fyra år utan spegel känner jag mig redo igen, och jag är ute efter något i det här stuket till mitt sovrum. Jag har haft ett litet "träd" att hänga halsband och ringar på, men jag ska göra mig av med det och skaffa mig en spegel som liknar den här istället. Blir skönt att slippa damma av smyckena hela tiden. Många sådana här speglar kan hängas på väggen, vilket är vad jag vill göra för att spara plats på golvet!
 
 
 
 
   Det finns ett till spegel-mål jag har - Erisedspegeln. Mhm, jag är vuxen och tjänar mina egna pengar så jag får lägga dem på krafs om jag vill. Det finns många replikor av Erisedspegeln från Harry Potter och OM det visar sig att den skulle funka i mitt nya kontor/gamingrum/nördlya... well, då köper jag en.
   Just den här är ca 42cm hög. Asså... är så taggad på att försöka hitta en stil i mitt nya nördrum! Har massor av fler nörddekorationer jag alltid velat ha, vi får se vad som till slut kommer dyka upp i mitt nya hem
 
   Jag har aldrig haft en egen väggklocka, så jag ska nu börja se mig om efter en eller två. Jag tänker att man kan ha en i köket och en i vardagsrummet - med digital tid. Skamligt nog har jag insett att jag börjar få lite svårt att läsa analoga klockor eftersom jag gör det så sällan, men det finns massor med ursnygga digitala klockor numera. Dessutom ska jag försöka hitta en väckarklocka! Jag har alltid använt mobilen men jag skulle gärna ha en sån där wake up-klocka som gradvis ökar ljuset i rummet. Jag vaknar extremt lätt och använder faktiskt aldrig väckarklocka om jag inte har en specifik tid att passa (jag vaknar alltid någonstans mellan 6 och halv åtta - har alltid varit morgonpigg), men eftersom jag numera har en morgontrött hund som är så gosig att det blir svårare och svårare för mig att ta mig upp känner jag att det kanske är dags med en snäll klocka som bara drar upp ljuset i rummet. (Har ni tips? Hit me up!)
 
   Den här klockan hittade jag för ett tag sedan och jag skulle absolut kunna tänka mig något åt det här hållet! Lite cool ändå (den ser apstor ut på bild men ska vara typ 30x30cm)
 
   De senaste fyra åren har jag haft en döful typ tunna som papperskorg vid min dator. Dags för en bättre papperskorg! Jag har inte alls kommit fram till vad jag vill ha än, men eftersom jag vet att jag är lat (lol) ska den vara stor så jag slipper tömma den ofta. Har inte hittat något än, men hoppas hitta något som inte är jättefult och som också fyller sitt syfte.
 
   Jag har inte riktigt haft en garderob under åren i min etta, utan jag har på något sätt fått plats med alla kläder i en byrå från Ikea. Nu skulle jag vilja ha en riktig, hög garderob med lite utrymme att hänga kläder i samt många lådor. Det kommer bli Ikea det med, haha, behöver bara bo in mig lite och kolla vilka mått som funkar och vilken stil jag vill ha i mitt sovrum. (My gosh jag är SÅ TAGGAD PÅ ATT HA ETT SOVRUM min sovalkov har varit hemsk)
 
   Sen ska jag hitta på något bra system för köksförvaring. Tänker nästan sådär amerikansk-stay-at-home-mom som byter ut alla förpackningar mot glasburkar, men inte lika extremt. Typ mer för convenience än för att det ska se perfekt ut. Nu får vi se hur ekonomin faller ut senare, men jag har planer på att egentligen helt renovera köket. Inte sådär wild and crazy som vissa gör, men en vägg är flyttad och jag vill ha den i originalposition igen, och sen vill jag byta ut alla skåp och vitvaror (nu jäklar ska jag ha en helfrys!! Har levt med en frys inkilad i hallen de senaste åren bara för att jag desperat behövde mer frysutrymme). Lär bli Ikea. Lär bli mer diskussioner. Jag är åtminstone rätt säker på att jag vill ha ett grönt kök... tänker lite gråaktigt pastellgrönt. Ganska neutralt och inte mörkt nog för att få rummet att kännas trångt. Jag behöver dock göra den här renoveringen förr eller senare eftersom det 1) innebär att jag får en bättre väggyta i mitt kontor som ligger vägg i vägg och 2) jag behöver förvaringen jag kan få plats med om köket är lite större.
 
   Sist men inte minst för denna gång - balkongmöbler. Jösses vad jag bråkat med min mamma som tycker att jag mååååste ta med de väderslitna, fula lådorna som står på min balkong idag till nya lägenheten. Vet inte hur många gånger jag sagt att jag inte känner något för lådorna och hellre skaffar mig nya som ser bättre ut och som jag verkligen vill ha. Min nya balkong är i samma stuk som min nuvarande (det är samma typ av hus), men den är nyligen utbyggd så den är 30 cm djupare än den jag har idag - och inglasad. Förstå lyckan över att kunna köpa fina balkongmöbler som inte kommer slitas ner av väder! Jag har inget emot att köpa begagnat, men jag vill ha något fräscht för min nya, fina balkong. Jag vet inte alls vad jag vill ha än! Men, jag måste köpa ett balkonggolv. Just nu är det en filtmatta där, och i kombo med en fällande hund... nope.
 
 
   Det här är troligen inte det sista ni hör av mina inredningsfunderingar. Några av er kanske tycker det här är det tråkigaste ever, andra är liksom jag rätt intresserade av att inreda hus och hem för att passa en så bra som möjligt. Är så taggad på att flytta in och börja se exakt vad som kommer passa var!
Vintervideor!

   Jag gör mitt bästa för att hålla igång med YouTube så gott det går (den här veckan har jag haft en streampaus eftersom det är Musikhjälpen, och det innebär att jag följer streamen på SVT Play under varje vaken minut då jag inte sitter i möten på jobbet - härligt att lyssna på medan man sitter och jobbar i övrigt!) och det innebär förstås att jag gör mitt bästa för att dokumentera årets vinterfestival. Jag börjar streama igen under nästa vecka, då musikhjälpen är över!
 
 
 
 
 
 
Uppdatering av medlemskap på YouTube

   Nu lagom till december har YouTube släppt en ny funktion, och i och med det slog jag till med att utöka kanalmedlemskapen på min kanal.
  Med det sagt vill jag bara göra det extra klart att pengarna jag tjänar på min kanal går tillbaka till min spelbudget, vilket gör att jag fortsatt kan spela spel och dela med er. Om man inte kan eller vill ta del av kanalmedlemskapen uppskattas det lika mycket att man bara ser videorna, lämnar likes och kommentarer samt delar dem vidare.
 
   Den nya funktionen är, vad jag förstår, typ samma grej som att ge bort subs på Twitch (om jag ens nu fattat hur det går till eftersom jag aldrig hänger på Twitch, lol). Om man är kanalmedlem kan man direkt från en livestreamchatt välja att köpa en eller flera kanalprenumerationer för en månad som sedan automatiskt ges bort i livechatten till en tittare utan medlemskap. Ju mer aktiv man är som tittare, desto större chans att få medlemskapet. Viktigt bara att man som icke-medlem väljer att godkänna att ta emot gåvor (vilket kan göras direkt från chatten) om man vill ha en chans att få ett tillfälligt medlemskap!
 
   I samband med att det här släpptes gjorde jag något jag tänkt på väldigt länge och lade till två helt nya medlemsnivåer på kanalen. Den första heter Jorvikbo och kostar 9kr i månaden - inte ens en tia. Denna medlemsnivå är en budgetversion av medlemskapsnivån Druidlärling, som är oförändrad. Samma förmåner på båda nivåerna, men med chansen att bidra lite extra som Druidlärling.
   Nästa nya nivå heter Aideen och är till för den som antingen har en skruv lös, eller vill bidra till den grad att en slant kan gå till min vovves tuggben. Denna nivå har samma förmåner som nivån Ödesryttare, men kostar 249kr i månaden.
 
   Kanalmedlemskapen är alltså numera som följer:
 
   Jorvikbo (9kr/månad) / Druidlärling (19kr/månad)
  • Ditt namn i streamchatten kommer synas i grönt för att visa att du är kanalmedlem
  • Min logga kommer synas bredvid ditt namn i chatten. Loggan byter färg beroende på hur länge du varit kanalmedlem.
  • Du har tillgång till mina unika, handritade emojis under varje stream (och jag tror även de är tillgängliga under vanliga videokommentarer?)
 
   Druid (49kr/månad)
  • Allt ovan ingår
  • Du har tillgång till kanalens egen Discordserver MONOKORD
  • Du har en extra chans att påverka mina videor genom MONOKORD. Ett exempel är att ta del av att rösta fram vilka hästar vi köper i SSO Ride Through.
 
   Ödesryttare (99kr/månad) / Aideen (249kr/månad)
  • Allt ovan ingår
  • Vid tillfälle får du tillgång till kanalens bonusvideor tidigare än alla andra. Undantaget är oftast vid SSO's festivaler, då videorna "behöver" gå ut fort pga YouTubes algoritmer.
 
   I den bästa av världar skulle jag vilja dela upp medlemskapen lite mer för att ge så mycket valuta för era bidrag som möjligt. Min hjärna har dock stått still länge, vilket är varför det tagit sån tid för mig att besluta mig för att lägga till de nya nivåerna. Har ni förslag på förmåner jag kan erbjuda? Jag tar jättegärna emot tips!
 
 
Snön återvände till Jorvik

   Esme & Garnet
 
   Vem trodde att snön skulle komma tillbaka? Inte jag i alla fall, komiskt nog. Eller, det är väl klart att jag visste att det skulle bli snö i år (hade varit konstigt annars med tanke på var jag jobbar), men innan jag fick veta att det skulle hända var jag rätt säker på att snö var helt uträknat. Jag tror inte att någon missat att jag är snömotståndare både IRL och i typ vartenda spel jag någonsin spelat, men tbh börjar jag mjukna lite inför snö IRL. Min hund har ju hemskt roligt då hon leker i snö...
   Jag tror det som gör snön i SSO mest värd upplevelsen för mig denna gång är hur djup den är, och vilka spår man drar upp i den. Det enda jag kan tänka på är vad det här innebär för en potentiell uppdatering av Dinodalen en dag! Jag har faktiskt inte testat att spela uppdrag i snön alls utöver de faktiska vinteruppdragen, så jag vet inte ens hur det funkar. Kan man ens se grejer man kan behöva plocka upp från marken? Hur har er upplevelse varit om ni spelat uppdrag som inte är gjorda just för vintern? 
 
   Så, vinterhataren Esme erkänner att SSO's nya snö är kul. Inte bara kul, utan den ser rätt bra ut också. (Okej, VÄLDIGT bra. Jag minns de gamla vintrarna med skräck.) Och det är så tacksamt att kunna stänga av snön med en liten knapp! Perfekt så man känner sig lite trött på allt det vita, och det blå-lila filtret som ligger över hela snölandskapet. Snygg effekt, men lite hårt på ögonen under längre stunder...
 
   Esme & Goldeen
WE'RE BACK!!

   Så bloggen kaosade sönder pga domännamn samt flytt av BloggEsses servrar men efter några supportmail och typ nån vecka utan vett eller reson så är vi tillbaka på banan!! Himla typiskt att det skulle hända precis då jag äntligen hade saker att blogga om också, eller hur?
 
   Så sist jag dök upp här var jag ett sönderstressat vrak som inte kunde tänka på annat än min lägenhetsförsäljning - så hade vi en visning och fem timmar därefter hade vi en deal och vi skrev kontrakt nästa morgon, för priset jag ville ha som minimum, inget strul. Efter att ha jagat bank och mäklare och Fripp vet vad fick vi äntligen ordning på allt och nu får jag nycklarna till mitt nya hem den 3 januari, med flyttfirma bokad den 6 januari. Kan ni fatta det?! Jag kan knappt fatta det. Drömmen jag haft i 10 års tid besannas och jag får min drömlägga! Lite renoveringar ska till innan den blir perfekt, men för stunden är det bara att flytta in och sen ta allt som det kommer. Jag är helt utmattad och samtidigt överlycklig och tro tusan att jag kommer börja släpa flyttkartonger redan samma dag jag får nycklarna. Positivt att ha gångavstånd mellan lägenheterna! (Också helt vansinnigt att jag under 10 dagar kommer äga två lägenheter?!)
 
   Under dagarna bloggen legat nere har det funnits grejer jag velat skriva om, så fler inlägg är på g!
 
   En av många saker att prata om är ofc snön i SSO! Här är Esme med Appaloosan Poppy

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.