Chrome Pointer

Idéer om inredning

   Så absolut ingen, särskilt inte ni som brukar hänga mycket på min YouTube-kanal, har missat att jag ska flytta tidigt i januari. Det här är ju något jag har planerat för i hur många år som helst - sedan jag flyttade till min första egna lägenhet har jag planerat alla mina inköp till lägenheten noggrant för att se till att jag inte köper på mig onödiga saker som jag behöver flytta sen. Jag har liksom precis det som behövts för att kunna leva, men inte mer, if that makes sense. Alla möbler förutom min tv-möbel följer med till nya läggan, och sen ska vi se om mer saker kommer bytas ut. Jag har fått långa ett köksbord av en familjemedlem i flera år och haft jättefula, begagnade och väldigt slitna köksstolar, så jag ska förstås skaffa mig nya (troligen begagnade men i bättre skick) köksmöbler. Men, nu också då jag kommer ha mitt nya, fina hem, ska jag börja köpa in lite grejer som jag inte velat ha i min lilla etta, men som jag drömt om ett tag!
   Mycket av det här kommer vara work in progress för jag är absolut inte rik, haha. Normal medelsvenne med medelsvennelön. Men jag vet vad jag är ute efter och jag taggar alltid till över att ha grejer att spara till!
 
 
   I min etta har jag inte haft en spegel. Den enda spegeln jag haft har varit min badrumsspegel. Det har varit dels pga brist på plats och dels pga brist på självkänsla. Nu efter fyra år utan spegel känner jag mig redo igen, och jag är ute efter något i det här stuket till mitt sovrum. Jag har haft ett litet "träd" att hänga halsband och ringar på, men jag ska göra mig av med det och skaffa mig en spegel som liknar den här istället. Blir skönt att slippa damma av smyckena hela tiden. Många sådana här speglar kan hängas på väggen, vilket är vad jag vill göra för att spara plats på golvet!
 
 
 
 
   Det finns ett till spegel-mål jag har - Erisedspegeln. Mhm, jag är vuxen och tjänar mina egna pengar så jag får lägga dem på krafs om jag vill. Det finns många replikor av Erisedspegeln från Harry Potter och OM det visar sig att den skulle funka i mitt nya kontor/gamingrum/nördlya... well, då köper jag en.
   Just den här är ca 42cm hög. Asså... är så taggad på att försöka hitta en stil i mitt nya nördrum! Har massor av fler nörddekorationer jag alltid velat ha, vi får se vad som till slut kommer dyka upp i mitt nya hem
 
   Jag har aldrig haft en egen väggklocka, så jag ska nu börja se mig om efter en eller två. Jag tänker att man kan ha en i köket och en i vardagsrummet - med digital tid. Skamligt nog har jag insett att jag börjar få lite svårt att läsa analoga klockor eftersom jag gör det så sällan, men det finns massor med ursnygga digitala klockor numera. Dessutom ska jag försöka hitta en väckarklocka! Jag har alltid använt mobilen men jag skulle gärna ha en sån där wake up-klocka som gradvis ökar ljuset i rummet. Jag vaknar extremt lätt och använder faktiskt aldrig väckarklocka om jag inte har en specifik tid att passa (jag vaknar alltid någonstans mellan 6 och halv åtta - har alltid varit morgonpigg), men eftersom jag numera har en morgontrött hund som är så gosig att det blir svårare och svårare för mig att ta mig upp känner jag att det kanske är dags med en snäll klocka som bara drar upp ljuset i rummet. (Har ni tips? Hit me up!)
 
   Den här klockan hittade jag för ett tag sedan och jag skulle absolut kunna tänka mig något åt det här hållet! Lite cool ändå (den ser apstor ut på bild men ska vara typ 30x30cm)
 
   De senaste fyra åren har jag haft en döful typ tunna som papperskorg vid min dator. Dags för en bättre papperskorg! Jag har inte alls kommit fram till vad jag vill ha än, men eftersom jag vet att jag är lat (lol) ska den vara stor så jag slipper tömma den ofta. Har inte hittat något än, men hoppas hitta något som inte är jättefult och som också fyller sitt syfte.
 
   Jag har inte riktigt haft en garderob under åren i min etta, utan jag har på något sätt fått plats med alla kläder i en byrå från Ikea. Nu skulle jag vilja ha en riktig, hög garderob med lite utrymme att hänga kläder i samt många lådor. Det kommer bli Ikea det med, haha, behöver bara bo in mig lite och kolla vilka mått som funkar och vilken stil jag vill ha i mitt sovrum. (My gosh jag är SÅ TAGGAD PÅ ATT HA ETT SOVRUM min sovalkov har varit hemsk)
 
   Sen ska jag hitta på något bra system för köksförvaring. Tänker nästan sådär amerikansk-stay-at-home-mom som byter ut alla förpackningar mot glasburkar, men inte lika extremt. Typ mer för convenience än för att det ska se perfekt ut. Nu får vi se hur ekonomin faller ut senare, men jag har planer på att egentligen helt renovera köket. Inte sådär wild and crazy som vissa gör, men en vägg är flyttad och jag vill ha den i originalposition igen, och sen vill jag byta ut alla skåp och vitvaror (nu jäklar ska jag ha en helfrys!! Har levt med en frys inkilad i hallen de senaste åren bara för att jag desperat behövde mer frysutrymme). Lär bli Ikea. Lär bli mer diskussioner. Jag är åtminstone rätt säker på att jag vill ha ett grönt kök... tänker lite gråaktigt pastellgrönt. Ganska neutralt och inte mörkt nog för att få rummet att kännas trångt. Jag behöver dock göra den här renoveringen förr eller senare eftersom det 1) innebär att jag får en bättre väggyta i mitt kontor som ligger vägg i vägg och 2) jag behöver förvaringen jag kan få plats med om köket är lite större.
 
   Sist men inte minst för denna gång - balkongmöbler. Jösses vad jag bråkat med min mamma som tycker att jag mååååste ta med de väderslitna, fula lådorna som står på min balkong idag till nya lägenheten. Vet inte hur många gånger jag sagt att jag inte känner något för lådorna och hellre skaffar mig nya som ser bättre ut och som jag verkligen vill ha. Min nya balkong är i samma stuk som min nuvarande (det är samma typ av hus), men den är nyligen utbyggd så den är 30 cm djupare än den jag har idag - och inglasad. Förstå lyckan över att kunna köpa fina balkongmöbler som inte kommer slitas ner av väder! Jag har inget emot att köpa begagnat, men jag vill ha något fräscht för min nya, fina balkong. Jag vet inte alls vad jag vill ha än! Men, jag måste köpa ett balkonggolv. Just nu är det en filtmatta där, och i kombo med en fällande hund... nope.
 
 
   Det här är troligen inte det sista ni hör av mina inredningsfunderingar. Några av er kanske tycker det här är det tråkigaste ever, andra är liksom jag rätt intresserade av att inreda hus och hem för att passa en så bra som möjligt. Är så taggad på att flytta in och börja se exakt vad som kommer passa var!


Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.