Chrome Pointer

Saker går inte alltid som tänkt

   Jag hade hoppats hinna med så mycket mer under min semestervecka, men nepp. Valpis har varit extremt dålig i magen och det enda som hindrat mig från att åka till veterinären är allmäntillståndet, som varit oerhört bra. Nu börjar magkänlan säga att något är fel trots att valpen är pigg pch glad och äter som en varg, så tidigt i morgon börjar jag ringa till alla kliniker i närheten för att se om någon har en avbokad tid vi kan komma på, annars åker vi till akuten och parkerar oss där under dagen. Magkänslan brukar ha rätt och efter över en vecka med skonkost ska inte en valpmage fortsatt vara så dålig som den är. Hade egentligen velat åka redan igår men det är för högt tryck på alla kliniker i området...
 
   Min stress och ångest innebär att jag ligger efter med alla projekt jag har i luften och jag har varken videor eller blogginlägg på g. Just nu ligger allt fokus på att valpen ska må bättre och sen kan jag börja fokusera på annat igen. Jobbet går då självklart först innan jag kan börja tänka på sociala medier!
 
   Om det är tyst här ett tag till vet ni åtminstone varför - jag måste få rätsida på stressmomenten i livet innan jag kan sätta mig och skriva eller spela in videor med gott samvete :)
 
   Bild från ABZÛ
Vilken tur att man har semester

   Jag bokade in semester den här veckna med flit, hehe. Dels för att spendera mer trid med min fyrbenta bebis hemma, dels för att veckans uppdatering i SSO är det sjukaste jag varit med om. Haunted Trail Ride är bland det bästa vi någonsin gjort och hela Halloweenpaketet är så sanslöst bra. Längtar efter att få spela!
   Igår hade jag en kompis på besök och eftersom hon just nu pluggar kom vi fram till att hon kan plugga hemma hos mig nästa vecka medan jag jobbar, vilket innebär att jag får hjälp med att springa ut med valpen stup i kvarten. Är så otroligt tacksam för den hjälpen, det är tufft att jobba heltid och ha valp, särskilt då man har så många deadlines som jag har just nu. Min mamma har lovat att vara barnvakt i helgen också, så jag kan storstäda hemma utan att behöva släppa allt och springa ut för att låta hunden kissa hela tiden, haha.
 
   Jag skulle egentligen spela in någon video eller två nu då valpen sover förmiddag, men mina hörlurar hade laddat ur. Klantigt. Jag håller på och laddar dem och ska spela in videon som egentligen skulle ut i måndags så fort som de kan användas igen. I övrigt taggar jag för i morgon då mitt efterlängtade DLC för Pokémon Sword/Shield släpps. Vet inte hur jag ska hinna spela though haha, kanske få ligga med Switchet i sängen på mornarna då valpen är morgontrött och spela lite...
 
   Urhästar mitt i inspelningen av trailern - medan Meli filmade passade jag på att fota!
Hur en häst blir till i Star Stable

   Jag är så sanslöst avis på min fantastiska kompis Lisa som fått sitta och snacka spelutveckling och hästar med PEDER FREDRICSON(!!!!), och detta möte förevigades i en video där processen om hur en häst blir till i Star Stable visas upp.
 
   Icke att förglömma, den spektakulära @DistortedSockPuppet som klippt denna video och lagt basen för samtalsämnen och kreativ vision!
 
H&M Grand Prix

   Jag hade tänkt skriva här mer än vad jag gjort i veckan, men det är tufft att vara småbarnsförälder. Gör ingen skillnad att mitt barn har fyra ben och päls...
 
   Då ett samarbete mellan Star Stable och H&M We Love Horses först kom på tapeten var jag snabb som attan med att skrika "JAG KAN UTVECKLA FÖR DEN HÄR RELEASEN" och jag är glad att jag fick som jag ville, hehe. Jag visste direkt vad jag ville göra och jag är jätteglad över att H&M var så öppna med att genast dela med sig av sin banskiss för H&M Grand Prix som går på Sweden Horse Show varje år, och nu kan ni alltså rida banan i Star Stable!
   Det jag är gladast över är självklart de nya, fina hindrena vi fått. Jag hade en stark vision för vad jag ville göra med den här banan och tacksamt nog fick jag stöd av en 3D-artist som tog fram helt nya hinder och bommar. Så glad över hur cool banan ser ut!
   Tyvärr var det inte ett särskilt enkelt projekt due to lite stress bakom kulisserna, men det var superkul att få bygga en tävling igen och det var så sjukt bra träning att få göra uppdrag också! Hade faktiskt helt glömt det innan jag skrev föregående mening hahah men jag har faktiskt skrivit Zuris dialog i spelet också. På engelska förstås, all översättning till andra språk sker genom externa översättare!
   Men, som sagt, bra träning och jag har också lite bra dokumentation att skriva ner för framtida tävlingar. Kommer bli kul!
 
 
 
 
 
 
Mistfall kommer snart

   Är ni redo för en STAR STABLE-SERIE? Det är så sjukt att det här faktiskt händer!!!
 
   Kommer i december!
 
Så, så, så fin

   Esme & Elessar
 
   Varje gång en ny hästras släpps i SSO blir jag dökär och säger högt att "det här är min favoritras". Sen backar man ett steg till en lite äldre hästras och inser att man egentligen älskar allihopa lika mycket, haha. Just den här bruna andalusiern, herrejösses vad fin den är! ♥
Nu händer det!

   Nu lämnar jag Stockholm för en lång, lång bilresa! Det är dags för mig att hämta min nya bästis, en liten valp som fyller åtta veckor idag. Jag tar därmed en liten bloggpaus för att få några dagar på mig att dels åka bort och komma hem och sedan få lära känna min nya familjemedlem i lugn och ro ♥
 
   See ya! (Så länge finns jag på Instagram, där jag säkerligen kommer uppdatera med bilder på den sötaste hunden i världshistorien)
 
 
Min nya familjemedlem

   Jag har nämnt mitt stora, ångestladdade livsprojekt några gånger under det här året, och nu är det över. Ångesten som funnits krymper ihop till ett minimum laddat med lite katastrofscenarion, men det är väl normalt då man blir förälder - även om det är till en liten fyrbent.
   Efter nära ett år av sökande, några avslag och sedan åtta veckor av lång längtan har min lilla gått igenom veterinärbesiktning och nu är det dags för henne att flytta hemifrån. I morgon hämtas min nya bästis! ♥
 
 
 
 
Då tiden rinner iväg

   Just nu händer det så sjukt mycket på en gång att jag knappt hinner med, i synnerhet i Star Stable. Jag är liksom inne på vecka fyra av prepp BARA för Halloween?! (Asså jag gör en massa andra saker också, men jag började preppa för Halloween för fyra veckor sedan och betar av fler och fler uppgifter i takt med att mer av produktionen blir klar) Jag är väldigt involverad i våra hästreleaser numera eftersom jag dels jobbar halvtid i teamet som producerar hästarna och dels så är jag värd för våra feedbacksessioner med hästarna. Om livet varit som vanligt hade vi samlats vid en stor tv-skärm en gång i veckan och låtit någon av oss rida hästen medan resten av oss systematiskt går igenom allt från gångarter till placering av utrustning och lämnar feedback, men sen pandemin började har vi fått sköta det via livestream så det är mitt jobb eftersom jag är van vid att streama. Inte bara måste jag visa upp hästen så effektivt som möjligt för att hålla nere på mötestiden, det blir också mycket förberedelser eftersom jag ser hästen "bättre" än vad många andra gör med lagg osv och därmed kan korta ner tiden om jag kan peka ut buggar och liknande redan då vi startar.
   Eftersom jobbet går i ett och vi alltid har en ny häst i produktion i vårt team innebär det att så fort som vi wrappar ihop en release hoppar vi på den kommande. Jag har extra mycket att hålla i huvudet eftersom jag har två separata jobb just nu, så jag ligger hela tiden två-tre veckor före det vi släpper för veckan och har nästan helt förträngt vad som släpps varje onsdag bara för att helt kunna fokusera på min nästa deadline. Jag insåg i helgen att jag tack vare sommar plus vårt schema hunnit GLÖMMA att vi släppt en Marwari!
 
   Jag köpte fyra Marwaris direkt, men jag tänkte nog köpa skäcken och kanske den svarta också. Min favorit är no doubt denna magiskt vackra häst, som jag döpt till Pepper. Har inte helt spikat hennes hela namn än, för trots att Pepper känns bra iom hennes färg tänker jag också lite på Pepper Potts då jag är ett hopplöst Marvel-fan.
 
 
   I helgen passade jag på att glida runt i spelet och plocka ut outfits till Pepper medan jag också bara njöt av att rida runt på den så efterlängtade Marwarin. En sån häst! En annan sak jag HELT glömt och bara kom på då jag tänkte "Hm, hade den inte en egen rörelse...?" var...
 
 
   Skam på mig! Jag vet att jag varit stressad på sistone men det är skamligt att glömma bort en av våra hästar, haha. Iofs hade jag nästan hunnit glömma bort alla våra Engelska fullblod också, vilket är lika tragiskt det eftersom de är magiskt vackra. 2020 har verkligen varit ett bra hästår i SSO! Än är vi ju inte klara heller, haha, vi har ju ett par månader kvar på året...
Är de inte magiska?

   Alla bilder i inlägget är gjorda av mig för Star Stable Entertainments räkning.
 
   Den här hästen alltså!! Jag älskar den nya visionen av Jorvikisk Urhäst, och jag älskar att se riktningen våra hästar går mot. Den här hästen är som en fyrbent version av ett bergatroll and I'm all here for it. Superroligt med en hästras som inte har några förutbestämda regler - allt med den här hästen, från kropp till gångarter vidare till dess färger är helt upp till oss att bestämma och det finns inga riktlinjer som säger att hästen måste se ut på annat sätt än vad Star Stable som producent vill.
   Är inte manstilarna helt galna också? Jag är helt kär i trollsvansen samtidigt som lejonmanen är så cool! Jag har så svårt att välja vilken manstil jag gillar bäst, särskilt på min favorithäst. 
 
 
   Av de hästarna som är släppta just nu är det grållen som är min favorit. Då jag först såg den i vår spelmotor då den var väldigt ofärdig och bara ett concept var det första jag sa "look at this horse, I love him and he's mine and I want a hundred of him and can we release him like now???" Är så kär i den! Jag är också helt nerkärad i konceptet vi har med den blå färgen på hästen - den kommer från en flock där i princip alla hästar har blåa toner i pälsen, och ett exempel är Starshine, som kommer från samma flock. 
 
 
Hur har jag missat det här??

   Tydligen finns det ett Harry Potter-spel i produktion - ett mobilspel som görs i Kina vid namn Harry Potter: Magic Awakened. Eller jag antar att det görs i Kina, för alla medier jag hittat spelet på kommunicerar det mesta på kinesiska och min Mandarin är begränsad till att kunna läsa ca 20 tecken så jag kommer inte så långt där, haha. Som tur är så är är all spelets audio på engelska!
   Spelet är otroligt vackert, men det är kortbaserat - och ett MOBILSPEL - och det är ingenting jag orkar bry mig om. Intressant bara att titta på, dock! Vad jag förstått är det släppt för Betatestare i Kina och det finns åtminstone inte på svenska AppStore idag.
 
 
Sen kväll i stallet

   Supreme i sin fina grimma
 
   För några dagar sedan loggade jag in på SSO sent på kvällen och stod länge och sorterade i garderoben i hemstallet. Det var så mysigt att ha något att göra, och ha en ursäkt för att få hänga i spelet, även om jag var dötrött och "bara" stod i hemstallet under den stund jag spelade. Det var mysigt att vandra runt och bara se alla fina hästar också.
 
   Supreme har fått grimman från Back to school-setet. Jag hade hellre haft en grimma i engelsk stil, men jag kanske ger grimman till någon annan häst den dagen vi får engelska grimmor. Jag har köpt en av varje grimma som släppts vid det här laget och placerat ut dem i hemstallet, för min tanke är att vartenda häst jag äger ska få en egen grimma. Har inte kommit så långt, hur många grimmor har vi nu igen? Fem?
   Jag måste erkänna att jag är ganska duktig på att störa folk på jobbet för att vi ska släppa fler grimmor, hehe. Nu då vi ändå har den vackra meshen tycker jag det är long overdue att bara kasta ut grimmor i en miljon färger...
Visst är den häftig?

   Älskar den här hästen så galet mycket! Den kommer alltså på onsdag och jag kan knappt vänta på att få min favorit i stallet ♥
 
Nio år

   Nio år är en lång tid. Mer än en tredjedel av mitt liv. Jag har nu spelat Star Stable Online och haft spelet som ett av mina största intressen i livet i nio långa år.
   Fler ska det bli. Många fler. Och det kan bara bli ännu bättre.
 
   Allt arbete som syns tillhör Star Stable Online
Början på något nytt

   Igår eftermiddag fick jag äntligen de nyheter jag väntat på i närmare två veckor och nu finns det en till stresspunkt - torsdag. Jag hoppas att torsdagen går som tänkt, (det får inte gå på annat vis, då faller världen) och sedan börjar allt på riktigt på lördag. Just nu stressar jag lite över ett jobbprojekt som jag inte riktigt får grepp om (gör ett timjobb för ett företag jag vanligtvis inte jobbar för), men jag hoppas kunna få ordning på det i morgon efter att ha sovit på saken.
   Nästa helg blir verkligen början på något nytt och jag kan knappt vänta! Gårdagens nyheter släppte på en massa nervositet jag gått runt med länge så jag var golvad med migrän då jag väl lugnat mig lite, då kroppen inte riktigt pallade mer. Jag har varit rätt stresstålig under de senaste åren, men 2020 har verkligen mördat all styrka jag byggt upp och jag är helt förstörd varje gång jag utsätts för lite stress i dagsläget. Hujedamej.
 
   Iomn stress över att leverera timjobbet på ett bra sätt har jag haft väldigt limiterad fritid den här veckan. Jag ska försöka wrappa upp det hela i morgon och sen måste jag fokusera som bara sen på jobb under den kommande veckan, för jag har en planerad semester på ingång och har sanslöst mycket som måste preppas innan dess. Hösten är en väldigt aktiv period på Star Stable och särskilt mitt jobb ligger under hård press eftersom jag måste ha koll på allt nytt som händer och veta vad som ska ut när. Jag hade nog inte trott att jag behövde synka så mycket på en gång då jag bokade in sex lediga dagar i oktober, men aja. Jag har överlevt värre.
   Det händer extremt mycket roligt på Jorvik framöver och en av grejerna som händer är förstås att spelets hästar konstant utvecklas. De teasers som släppts på vår nya Jorvikiska Urhäst visar ju något utöver allt annat vi någonsin förut sett på Jorvik... och då har ni inte ens sett mina favoritfärger än! Jag har speltestat hästen jättemycket och varit värd för alla våra feedbacksessioner med den, så jag har redan vant in mig vid den och längtar nu efter att få min favorit i det riktiga spelet ♥
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

If this doesn't describe #MondayMood, then what does? 🙈 Soul Riders and gentle horses, meet the Jorvik Wild Horse. Coming October 7th. #JorvikGoneWild

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) 28 Sep 2020 kl. 5:03 PDT

 
Snart kommer The Crown Tundra!

   Aaah som jag längtat! Jag har faktiskt tagit en vecka ledigt i oktober för att kunna slappna av och vänja mig vid en livsomställning på hemmafronten, och dagen efter att jag skickat in min ledighetsansökan släpptes den här videon. Ska bli så kul att jaga legendaries i Galar, och jag har mycket arbete kvar på mitt living PokéDex! (Ja, jag vet, insanity att försöka ha en av exakt varje Pokémon som finns men har man inget liv så får man köpa sig ett som alla andra, kanske genom att köpa spel)
 
   Jag köpte mitt expansion pass till Crown Tundra redan i våras, men jag funderar på om jag också nu ska köpa Sword med båda expansionspassen för att spela då jag är klar med det här spelet. Min familj har Ä-N-T-L-I-G-E-N bestämt sig för att lägga ner tjafset med julklappar (ingen önskar ju sig ändå någonting och inte är någon religiös heller, så vad tusan ska vi hålla på med det drevet för), så i vinter kommer jag dessutom ha lite mer pengar att spendera på mig själv, så why not...
 
Prehistoric Kingdom

   Ooooh, kolla vad som nyss droppade på YouTube! Är så sjukt taggad på att få spela det här!!
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.