Chrome Pointer

Skutt!

   Hur ofta ser man en zebra som utför en courbette? Bild från Horse Life 2
 
   Känns det inte som en otroligt random grej att rida på en zebra i ett hästspel? Jag tror inte jag sett det någon gång förutom i Horse Life 2. Har ni någonsin sett en faktisk zebra i ett annat hästspel?
Drar till skogs

   Röda Snörets Stig bjöd på många spännande event - som faktumet att man kunde rida en sväng med Anne
 
   Jag tar långhelg och åker till en skog mitt i ingenstans för att jobba med hästar. Tidsinställda inlägg kommer dock enligt den vanliga traditionen!
Stars

   ÄLSKAR den här låten. För er som är Mellogalna som jag så är det Aleena Gibson som skrivit den!
 
Hon är här!

   Esme & Vega
 
   Jag har önskat mig fler zonies SÅ LÄNGE och även fast det "bara" blev en till denna gång (jag ger inte upp hoppet, haha) är jag jätteglad över henne! Vilken liten sötnos!
 
   Köpte ni Vega? Och vad har ni i så fall döpt er nya zony? Min heter Stargazer!
Mellosäsongen börjar på riktigt...

   ...då man springer förbi Aftonbladets Mellokorrespondet Tobbe Ek på tågstationen påväg till jobbet. Han var påväg till Linköping (och pratade med en herre jag tyckte jag skulle känna igen och efter att ha läst Tobbes blogg efter att jag kom hem insåg jag att det troligen var Aschberg. Heh) och har börjat täcka årets låtar. Ni vet ju att jag är Mellonörd på högsta nivå (man behöver dock inte vara SÅ nördig för att känna igen Tobbe Ek. Titta bara efter en glad snubbe med en keps på sniskan prydd av texten BOY på lämplig tågstation under Mellotider), och jag LOVAR att min chef på mitt helgjobb har planerat upp lördagen för att jag ska kunna se Mello bara för att hon är snäll. Jag måste börja släppa lite Melloinlägg igen känner jag, men jag har några sparade i utkast som ska skrivas klart. Vet att det finns några få där ute som väntar ;)
 
   Jag har inte mycket som stressar mig på jobbet just nu, men desto mer på fritiden. Det ska bli skönt att ha den här kommande jobbhelgen avklarad, för sen är det lite över en månad innan jag har helgjobb igen och det ska bli skönt att vara hemma ett tag. Ser fram emot mycket spelande, hästhäng med Momma Duck och troligen även utbildning på jobbet under den perioden, om allt går som bestämts denna vecka. Jag hoppas det blir så, åtminstone - det skulle bygga vidare på lite kunskaper jag fick ta del av för några år sedan. Februari kommer bli spännande!
 
 
LÄNGTAN

   Jag längtar så mycket efter att Ödesryttarna ska uppdateras genom hela SSO, och då det händer vill jag spela om hela spelet på nytt. Tänk hur cool den här scenen måste bli?! I kombo med den uppdaterade terränggrafiken?
 
 
 
"Nyheter" i Jurassic World Evolution

   En park jag spelat i JWE
 
   Nu skedde det i typ december, men ett expansionspack kom då till JWE som tillät bland annat pterodactyler i sina parker. HUR COOLT?! Jag har inte riktigt pallat spela JWE på länge eftersom jag hellre spelar Planet Zoo om jag vill bygga parker (eftersom det är så lite customization i JWE), men jag är allt lite taggad på att testa expansionen... har någon av er köpt den?
 
Disney+ kommer till Sverige i sommar!

   Nu finns det äntligen (typ) ett datum på kommande Disney+! Det som sägs är att det kommer i sommar, och jag hoppas bannemig att det är juni som gäller och inte augusti. Jag ser fram emot Disneymaraton på filmer jag inte sett på femton år, mitt första riktiga Marvelmaraton plus coola grejer från National Geographic. Jag kanske skippar min Netflixprenumeration under en tid för att hinna se lite Disneypryttlar utan att bli utfattig, för i ett singelhushåll med normal svenssonlön är det inte rimligt att betala för flera streamingtjänster på en gång imo (räcker banne mig med Spotify och Netflix på en gång, haha)
 
   Så, med andra ord:
 
Allt är Lotties fel

   Igår snackade jag lite med kompisen Charlotte Snowborn och hon nämnde att hon spelat ett spel som heter Flow Scape, som hon trodde jag skulle gilla. Jag kollade upp det på Steam och såg att jag redan hade det på min önskelista, men eftersom det är rea på en massa spel just nu passade jag på att köpa det + ett gäng fler spel. De spel jag köpte blev därmed:
  • Flow Scape
  • Hidden Paws Mystery
  • Wenjia
  • Feather
  • Bibi & Tina - Adventures with horses (lite som ett skämt egentligen men jag vill gärna testa alla hästspel jag kan hitta)
   Jag skyller 100% på Lottie för mina nya spelinköp haha, men det ska bli kul att äntligen testa Feather som jag velat spela sedan jag såg första trailern för över ett år sedan och är hemskt taggad på Flow Scape också!
 
   Här nedan ser ni trailers från spelen!
 
   FLOW SCAPE
 
   HIDDEN PAWS MYSTERY
 
   WENJIA
 
   FEATHER
 
Då kör vi igen

   Jag blev akut sjuk för några dagar sedan och har haft svårt att komma igång igen efteråt, men nu kör vi på med mer eller mindre vettiga blogginlägg igen!
 
   Medan jag var sjuk släpptes det nya The Sims-packet Tiny Living och det är fantastiskt! Det är nog ett av spelets bästa stuff packs. På ett sätt hade jag önskat att det inkluderat t ex stegar och våningsängar också, men samtidigt känns det som att det är bättre att det blir free updates till basspelet egentligen. Önskar bara att det händer en dag! Hade lyft husbyggen till en helt ny nivå. Jag har nu spelat Sims för första gången på länge och jag är jätteinspirerad till att bygga hus. Skönt att äntligen ha lite kreativitet tillbaka.
 
   Jag har inte spelat uppdrag i SSO på väldigt länge, så jag har långsamt börjat ta mig igenom Ljusritten. Jag har spelat i flera omgångar, går långsamt igenom spelet, fotar, stannar, loggar ut. Jag vill liksom... dra ut på det lite, känns det vettigt? Är just nu vid punkten precis innan ritten faktiskt startar, men är inte mentalt redo för den resan än, haha.
 
   Så det är typ det som hänt medan jag inte bloggat, men nu ska jag försöka få allt att rulla på som vanligt igen!
 
   Gammal bild från en Pandoriaresa med Ödesryttarna
Det blev lite tomt här...

   ...för jag åkte på magsjuka tidigare i veckan. Behöver lite tid för att komma tillbaka på banan igen, så det blir fortsatt tomt här medan jag försöker kurera kroppen till att fungera som vanligt igen!
 
   Bild från Horse Life 2
Lilla Concorde

   Det känns som att jag postat hur många bilder på bebis-COncorde som helst, men de tar aldrig slut x) Hon är så söt, så det blir liksom att man passar på varje gång man ser henne... men de här är lite åt det äldre hållet!
 
 
 
 
Sjuk igen

   Jag har haft lite ont i kroppen på sistone och haft en krypande känsla av att en förkylning är påväg. I helgen fick jag en allergisk reaktion och den utlöste förkylningen, attans, haha. Januari är ju en fattig månad, och så även för mig som verkligen inte har tid att vara sjuk.
 
   Idag släpps The Sims 4 Tiny Living och trots allmän fattigdom är det ändå löning på fredag och jag är jättetaggad på att bygga saker. Jag har inte jättestor lust att spela spel i övrigt, men det beror också på lite smärtor i kroppen som gör det jobbigt att sitta framför datorn. Småhus blir väl ändå kul, ska bli kul att testa att bygga med det nya systemet för lot traits för små hus!
 
Tänk, va?

   Esme & Jirachi
 
   Då jag spelade de superdupergamla Star Stable-spelen då jag var ett vårtsvinsbarn för hundratrettiofem år sedan hade man inte en tanke på saker som fåglar och insekter, eller djur alls ute i vildmarken. I SSO idag finns fjärilar, bin, trollsländor, eldflugor, fåglar, ekorrar, rävar, till och med tamdjur som kundar och katter kan man möta inne i städer och byar. Nu är man ju så van vid de här grejerna att man knappt tänker på dem längre, men oj vad de fyller ut vårt spel och hjälper till att lyfta fram Jorvik som en riktig, levande värld!
~

   Esme & Mithrandir
Blandade höjdpunkter från Hogwarts Mystery

   Jag blev panikinringd till helgjobb på annan ort (jag är så fattig den här månaden så jag tackar inte nej till en extra lön + gratis ridning, haha), så om ni undrar varför aktiviteten är låg under helgen finns det en god anledning. Tillbaka med mer "vettigt" content nästa vecka!
 
   Men, här är några nice höjdpunkter från mitt spelande av Hogwarts Mystery.
 
   Esme & Rowan springer in i en yeti
 
   Hagrid visar upp världshistoriens sötaste nifflare
 
   Esme har blivit animagus och leker med Hagrids valp Fang
 
 
   Min favorit från julen - Tonks får en liten gosevarulv i julklapp. FORESHADOWING, tack Peeves!
 
   Esme & Bill letar efter Charlie i Förbjudna Skogen
Ehm... WOW.

   Igår kväll öppnade jag upp den nya Discordservern som fick namnet MONOKORD, och tre timmar senare var servern uppe i 100 medlemmar. Jag trodde verkligen inte att intresset skulle vara så stort! Självklart lär det lägga sig lite snart, men någon gång i veckan hoppas jag ändå folk vill skutta in och kanske prata om SSO's uppdatering eller något.
 
   På MONOKORD pratar vi enbart om hästspel och spelutveckling. All annan diskussion får ske på annan plats!
 
   Intresserad av att gå med? De första 100 som klickar här kommer med direkt! (Sen får jag göra en ny länk för Discord är skumt)
 
 
Apassionata

   Det var rätt länge sedan nu, men jag har köpt ett Steamspel som heter Equimagic, ibland känt som Apassionata. Det är ett rätt intressant spel som innehåller delar hästspel oftast aldrig får ta del av, men jag gav upp lite då jag med stor iver gav mig in i en träning som skulle läsa min islandshäst passgång - och då den börjar "passa", tro farao att den töltade... (eller om det nu var tvärtom, men jag minns att jag satt och dunkade huvudet i bordet och var arg över att en sådan uppenbar grej missades, då man ändå tog sig tiden med extra gångarter.) Liksom kom igen, man kan väl åtminstone kräva att ett hästspel ska kunna skillnaden på hästens gångarter.
 
   Jag har inte rört spelet på några månader nu - kanske är det dags snart igen?
 
 
 
 
 
Discord

   Jag pratade om det här i höstas då jag fortfarande livestreamade (jag orkar inte med det mentalt just nu. Hela den här YouTube-fadäsen har dödat min energi kring tanken på att hitta nya lösningar, även fast jag är fullt medveten om hur Twitch fungerar), men jag vill starta upp en Discordserver. Se det som en plats där man kan hoppa in och snacka spel, hästspel i synnerhet. Det är svårt att hitta sådana forum, och jag har inte hittat SSO-servrar som varit aktiva i just spelsnack. Det blir liksom ofta snack om annat än spel, då det väl blir diskussioner, och det är ju spel jag vill prata om, haha.
 
  Men jag har svårt att komma på vad tusan servern skulle heta, så jag är fast på steg ett, haha. Eller, jag har skapat servern och börjat tråckla med hur jag vill ha den uppbyggd, men jag är fortfarande ute efter ett vettigt namn på den. Har ni några förslag?
 
   Esme & Blitzle 
En önskan om dubba sadelväskor

   Esme & Corinne
 
   Jag önskar rätt ofta att man kunde ha dubbla sadelväskor med dubbla djur. Jag älskar alla gosedjur man får till sadelväskan, men jag använder dem aldrig eftersom jag föredrar springande husdjur. Lassot som händer på Corinnes sadel här ovan är ju ett "husdjur" det med, men jag använder inte det heller (mer än på foton som det här förstås) eftersom jag vill ha springande husdjur. Hade varit så himla nice med dubbla väskor så man kunde ha med sig gosedjur OCH ett riktigt djur, tycker jag!
 
   Vad tycker ni - är ni inne på mitt spår eller är jag helt ute och cyklar?
Beslutet blev...

   ...att min bruna Andalusier får behålla arbetsnamnet Elessar. Det känns passande för den här hästen som kan se rätt vild ut med utsläppt, lång man medan den blir riktigt ståtlig med flätad man eller knoppar och är rätt ädel av sig. Se på Aragorn som är en kung men som i åratal knatar runt i Midgårds skogar och dödar orcher utan knussel. Perfekt!
 
   Esme & Elessar
 
   Kan vi passa på att klaga lite över manstilar? Pallar inte slösa SC på att byta fram och tillbaka, hade räckt att man köper knoppar på en häst och sen kan man byta till knoppar gratis på den hästen forevermore. Det är verkligen en drömfunktion för mig. Önskar verkligen att en funktion för det eller något liknande skulle kunna utvecklas en dag!
I valet och kvalet

   Jag har tre hästar i Esmes stall som jag under en LÅNG period funderat på att byta ut. Jag kommer aldrig (frivilligt - de som sett mina streamar vill ju annorlunda) använda de här hästarna igen, och då hade jag tänkt byta ut dem mot uppdaterade hästar. Mitt dilemma är att dessa hästar inte har fått sina raser uppdaterade än - eller rättare sagt, Shirehästarna är inte uppdaterade och de Jorvikiska ponnyerna har inte än dykt upp i färgen isabell. Så vad gör jag? Ska Gigi, Athos och Meloetta fortsätta ruttna i stallet, eller ska jag byta ras på alla tre och börja använda hästarna? Man vet ju aldrig om det en dag kommer fler färger på ponnyer eller om Shirehästarna uppdateras; eller, vi vet ju att Shirehästarna ska uppdateras, det är ingen hemlighet, men vilka färger hästen kommer i vet ju ingen än, oavsett när det händer. Det kan ju lika gärna ske om tre år, trots att en uppdatering är utlovad, så jag vet inte om jag pallar vänta "ifall att"...
 
   Gigi - från Jorvikisk ponny till Chincoteague?
 
   Athos - från Shire till Clydesdale?
 
   Meloetta - från Shire till Clydesdale?
 
   Mina videotittare verkar ha varit STARKT emot faktumet att jag byter ut hästar, men jag förstår inte riktigt den tanken. Är det inte bättre att man gör sig av med hästar man vet att man inte gillar längre och ersätter dem med hästar man gillar bättre? Karaktären bakom mina hästar finns ju kvar dessutom, det är bara en ny förpackning...
   Men, jag vet alltså fortfarande inte om det är värt att vänta och hoppas eller om det är dags att bara slå slag i saken. Vad sägs?
Koral

 
   Jag köpte spelet Koral på Steam för evigheter sedan, och har nu rätt nyligen spelat igenom lite av det. Det är ett lugnt och stillsamt pusselplattformspel som under spelets gång informerar spelaren om hur korallreven ute i världshavet mår - och de mår inte särskilt bra. Det här spelet är vackert och rofyllt, men samtidigt fyller det mig med så mycket ångest då det påminner om all vidrig miljöförstöring vi människor sysslar med.
   Rekommenderar med glädje - jag har inte spelat igenom hela spelet än och jag tror inte att det är jättelångt, men jag tycker absolut det här är ett spel man bör testa!
 
 
Uppdaterat!

   Bloggen har fått en uppdaterad header och jag har uppdaterat sidan med alla Esmes hästar. Ni hittar den genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster. (Jag ser btw att många av er läser bloggen på mobil - rekommenderar att läsa via dator istället. Mobilanpassning på Blogg.se funkar urkasst och jag har valt att hålla min design anpassad till ett datorformat.) Jag försökte lägga in placeholders för alla hästar jag inte har lagt in bild på än (i en perfekt värld ska alla hästar ha en separat presentationssida också, som man kommer till om man klickar på deras foto), men då jag började räkna dem efter en stund märkte jag att något var off så det är nog lite för få hästar i listan egentligen. Det fixas väl till allt eftersom, tänker jag!
 
   På tiden då jag bloggade mer ofta (just nu ligger vi typ stadigt på minst två inlägg per dag igen iofs men ändå) var det många som frågade om uppdateringar av hästsidan så fort som jag köpt en ny häst, så tänkte att det kanske skulle uppskattas åtminstone av någon att man nu kan få en lite bättre överblick över hur många hästar jag har!
 
  Esme & Jirachi - det här är en rätt gammal bild och jag brukar numera undvika att fota bilder i Mistfall. Tycker ljussättningen där inne är så svår att arbeta med!
Så fin!

   Jag glömmer lätt bort de fantastiska magiska hästarna vi har i spelet, och jag tror det kan vara för att de är "svåra" att hitta outfits till. Jag struntar FULLKOMLIGT i outfits med stats, let's get that out of the way, jag vill bara ha snygga grejer. Optimalt i mina ögon hade varit om man kunde välja själv när/om den magiska hästen man rider byter färg, så man kunde fota fler fina bilder, hehe. Eller bara för att det är kul att rida runt på hästfärgen man valt!
 
   Esme & Sakura
 
   HUR snygg är inte Sakura, en av 2019's midsommarhästar? Då jag fotade henne igår passade jag på att dra en längre vända med westernutrustning, för hon ser verkligen ut som en cool westernhäst. Det här är verkligen en underskattad häst i mina ögon och jag ska försöka visa upp henne mer på mina medier - tycker jättemycket om denna vackra häst!
 
   Vilken av spelets magiska hästar är er favorit? Och då jag säger magiska, då innefattas:
  • Sakura & Birch
  • Woodear & Pepita
  • Brinicle & Fawncy
  • Zonyn
Flower

   Jag såg lite bilder från ett spel som heter Flower för evigheter sedan och ville gärna testa det, och i slutet av sommaren köpte jag det på Steam. Jag har bara spelat i ungefär en halvtimme, men det är ett spel lite i ABZÛ-stil där man bara i lugn och ro flyger runt över ängar och får blommor att blomma. Helt i min smak!
 
 
 
   Jag tror inte spelet i sig är särskilt långt heller, men jag har ju inte spelat klart än så jag vet inte helt klart. Det är åtminstone vackert! Jag har inte riktigt kunnat slappna av medan jag spelat det (första gången jag spelar ett spel stressar jag nästan alltid igenom det. Jättedum ovana!) men jag ska försöka sätta mig med det snart igen för att fortsätta. Älskar fina, utforskande spel utan fiender!
Vad ska hen heta?

   Jag har förstås plockat hem Andalusiern från Horses-appen och tänkte att det var ett perfekt tillfälle för mig att fota lite bilder vid Jorvikstallets dressyrarena idag. Nu då jag skulle börja redigera bilderna på hästen insåg jag att jag inte vet hur jag ska spara dem, för jag har inte en aning om vad jag ska döpa hästen till! Jag fick gå igenom mappen jag har med en miljon undermappar med planerade hästnamn, men det enda som stack ut lite där var Royal Strider, till vilken jag tänkt mig tilltalsnamnet Elessar (som liksom Mithrandir ofta blir Gandalf tänker jag mig att Elessar ofta kommer bli Aragorn - för det är ju olika namn för samma karaktär). Är det rätt, eller finns det ett bättre namn där ute? Har ni förslag på vad jag ska döpa denna häst till?
 
   Esme & hennes bruna Andalusier!
 
   Från början, för evigheters evighet sen, hade jag en brun Andalusier av den gamla modellen, som hette Mooneye aka. Remus. Då Lusitanohästen släpptes bytte jag dock raskt ut den och döpte min bruna Lusitano till Mooneye. Om jag varit lojal till min originala tanke är ju Remus ett bra namn på denna häst, men i mitt huvud är Remus nu den bruna Lusitanon och inget annat!
   (Annat är det med Tinkerhästen Corinne, som jag bytte ut mot en cremellofärgad Nordsvensk. Är faktiskt inte 100% nöjd med det valet, trots mycket eftertanke - och vid första tillfälle kommer Corinne åter bli skimmel, då vi får in en ljus skimmelfärgad arbetshäst i spelet!)
The Sims 4: Tiny living

   För några år sedan upptäckte jag grejen med tiny houses. Det innebär att man bor väldigt litet, ofta i husvagnar som är byggda som små hus, och det finns ett stort community runt det. Jag snubblade in i det hela tack vare en YouTube-kanal som heter Living Big In A Tiny House (som är en SÅN feel good-kanal, rekommenderar varmt) och har sedan varit rätt intresserad av livsstilen. Det passar inte mig, men jag är väldigt intresserad av både arkitektur och smarta hemlösningar.
   Därmed är jag ASTAGGAD på nästa The Sims-pack! Alla nya föremål jag kan se är så sjukt fina och jag skulle gärna testa på att bygga lite småhus med dem! SJälvklart kan man bygga smått redan idag och har kunnat göra det i flera år, men de smarta möblerna i det här packet hjälper till att tagga upp mig lite. Älskar att bygga med fina möbler!
 
Världens gladaste husdjur

   Esme, Momma Duck och världens gladaste pumpa

   Av alla husdjur som släpptes 2019 är nog pumpan min favorit. Vilken himla lyckoträff till husdjur! Så otroligt söt även då stillastående och sedan genialiskt animerad. Vore kul med en helt orange en till nästa år också!
MEN ASSÅ WOAH

   Jag hade inga tvivel på att Game Freak skulle pusha för DLC's till Pokémon Sword & Shield men det här är SANSLÖST! Lite ledsen över att remakes på mina älskade Diamond & Pearl skjuts upp igen, men det här är helt fantastiskt och jag kan knappt vänta till juni!
 
   TVÅ kommande DLC's har alltså announcats till Sword & Shield, ett i juni och ett i höst. Ser helt fantastiskt ut och kommer introducera nya Pokémon och nya områden + någon slags ny story, så jag är såld. Ska bli intressant att se vad de kostar iom att det här är helt ny mark för Pokémon, men jag ska se till att lägga undan pengar inför releasen för det här kan jag inte missa!
 
Skillnader i communityn

   En grej jag märkt i SSO's community är en intressant skilland mellan t ex svenska spelare och amerikanska spelare. Då jag ser svenska spelare sätta ihop outfits för spelare och häst är det oftast en hejdundrande blandning av allt som finns i spelet, så länge som det ser coolt och snyggt ut, medan amerikanska spelare tycks föredra att köpa just hela utrustningsset och använda dem slaviskt utan att lägga in andra föremål i looken. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig (och det kan säkert variera mer i andra delar av communityt, på olika sätt - jag ser ju bara vad jag lyckas se på sociala medier); är det kanske en kulturell skillnad som gör at det verkar vara en sådan klyfta i ett så enkelt beteende? Jag vet inte, men jag tycker det är intressant - om än lite konstigt. Jag ser många som köper hela utrustningsset och sedan är nästan upprörda över att de inte gillar en del av setet, istället för att bara byta det mot ett annat föremål de gillar bättre.
 
   Det här är en salig mix - westernjeans, druidisk sadel+träns+stövlar, blus och schabrak från Fashion Week, sadelväska från Alla Hjärtans Dag, dressyrhjälm, tränsfjädrar från Mistfall och en random svansrosett kompletterat med handskar från Värva En Vän. Personligen tycker jag det är roligare att mixa och matcha själv, men det är intressant att se hur viktigt det är med hela, sammanhängande set för andra!
Ny Redbubble-design

   Under december då jag satt hemma med ångest över min YouTube-situation spenderade jag åtminstone en eftermiddag med något konstruktivt - jag gjorde en ny design till min Redbubble. Jag har haft en liknande design i huvudet jättelänge, eftersom jag ville återskapa en tavla jag målade då jag var typ fjorton. Det var faktiskt en skoluppgift då vi skulle tolka ett klassiskt verk på bildlektionerna, och jag målade en egen, modern version av John Bauers verk Ut i vida världen. Jag har velat måla verket på nytt på sistone, eller åtminstone hästdelen och göra någon slags design av den. Och så blev det en mörk decemberdag - och helt plöstligt hade jag något slags abstrakt tryck.
 
   Denna design finns tillgänglig i alla fem färger i min färgpalett och finns på allt från mobilskal till t-shirts, vattenflaskor till datorfodral. Allt som allt finns vart och ett av dessa fem tryck tillgängliga på ungefär 40 produkter var!
 
   Intresserad? Klicka HÄR!
Schabrak + benlindor = yay!

   Veckans bästa för min del är utan tvekan den nya utrustningen - eller rättare sagt, schabraket och benlindorna i vitt. Älskar dressyrfracken också, kan inte förstå att den inte kommit i svart tidigare!
   Nu med dressyrbanan tillbaka kanske jag måste ta mig i kragen och pallra mig dit - har massa bilder därifrån, men alla är från första gången arenan kom till Jorvik så bakgrunden är förstås hemskt gammal i och med att Skördebygden fått sig en uppdatering. Dags att bunkra!
 
   Fusk deluxe - en gammal bild på Esme & Supreme
Nya erfarenheter med Hogwarts Mystery

   Under 2019 spelade jag rätt mycket Hogwarts Mystery (åtminstone i jämförelse med tidigare), och min upplevelse med spelet var väldigt blandad. Det gick från stunder då jag var riktigt exalterad över nya inblickar i Harry Potters värld (i min headcanon ser jag nu James Potter som en passionerad fotograf, efter Halloweenuppdateringen) till stunder då jag var grymt stressad pga tidsbristen för att avsluta olika event. Självklart är grejerna tidsbegränsade för att man ska betala pengar för att komma vidare, vilket jag tyvärr gjort. Jag ogillar verkligen mobilspel på det viset, för de är alltid desperata efter pengar. Om jag fått betala ett par hundralappar för spelet vid launch och sen fått spela fritt hade jag inte klagat, men jag tycker inte om den här betalningsmodellen där jag riskerar att förlora om jag inte betalar.
 
   Efter några lektioner med Tonks...
 
   ...så kickade vi lite dementorrumpa med min coola enhörningspatronus.
 
   Jag har hunnit träffa en mängd nya karaktärer under mitt spelande nu, men jag är fortfarande bara på år fyra. Jag känner mig lite stressad över att fortsätta framåt i spelet samtidigt som jag bara vill få chansen att spela gamla event jag missat igen... jag påbörjade uppdragen med grodkören men kunde inte fortsätta eftersom jag åkte bort, och nu kan jag inte göra klart den delen, vilket stör mig SÅ mycket. Det känns också som att vissa event inte finns i spelet alls längre och gör att jag träffar karaktärer i fel ordning, vilket driver mig till vansinne i alla spel. Om det är en kontinuerlig story vill jag göra saker i rätt ordning för att få största möjliga förståelse och uppskattning för det jag spelar.
   Jag tror jag har missat tre event pga resor eller tidsbrist (jag jobbar ju heltid för farao), men det jag betalade för för att få spela klart var Lone Wolf, årets Halloweenuppdrag. Chansen att få träffa Remus Lupin i spelet KUNDE jag inte missa, och jag fick dessutom uppleva guldklimpen Cecil Lee. Han är en idiot. Jag älskar honom.
 
   Så det här är Cecil Lee...
 
   ...och att höra honom jämföra sitt intellekt med brorsonen Barnaby Lee fick mig att inse att jag skulle gilla den här killen. Barnaby är skön, men han är totalt bakom flötet. Cecil Lee tror väldigt högt om sig själv, men han är nog om möjligt ännu dummare än Barnaby.
 
   Ett event jag hann med var Celestial Ball, där jag tog med mig Ben som min "date". Han har så mycket otur den stackarn, tänkte att det vore kul att dra med sig honom. Känns som att spelet verkligen vill att man ska ha någon slags romantisk koppling till Penny Haywood, men jag föredrar att ha henne som en nära kompis. Jag är inte så mycket för dating i spel överlag och om chansen finns håller jag min Esme singel, haha. Jag vet att det finns något slags datingevent i spelet, men jag har inte kommit dit än så den dagen, den sorgen.
 
   Esme och Ben på Celestial Ball
 
   Just nu spelar jag inte jättemycket, men då jag väl spelar hoppar jag bara in i några minuter för att klara av en lektion. Just nu är det Snapes lektioner jag jobbar med för att dels samla ihop mer mat till mina magiska kreatur (försöker bli kompis med en knarl), dels vill jag ha mer Knowledge points och jämna ut mina färdigheter eftersom jag på något sätt fått typ 1300 poäng mer i de andra färdigheterna. Ska bli intressant att se hur spelet utvecklar sig då jag fortsätter i storyn!
Tanken på en blind häst

   Esme & hennes Woodear, Wanda
 
   Jag tycker hela tanken med Woodear som en blind häst är helt genialisk. Hästar med tigrering eller mycket vitt kring ögonen ser ofta sämre än andra hästar och jag tycker det är så kul att det kom in i SSO. Hoppas det en dag kan komma på en "vanlig" häst också! Tänker typ Appaloosa, Noriker, Knabstrup, det är väl de raser som vanligtvis har tigrering. Jag tjatar på om min Noriker, haha, har gjort det i många år. Vore galet kul med en kraftig häst med prickar!
 
"För många hästar"

   Ett vanligt klagomål i SSO's community är "det släpps för många hästar". Min motfråga är "för många för vad"? Hade det varit bättre med en enda färg av en enda häst varje månad? Färre hästar hade nämligen inte betytt mer av andra uppdateringar till spelet, utan det hade bara betytt mindre uppdateringar överlag. Om man tycker det är för många för att man inte har råd med hästen på en gång är det inte riktigt ett valid complaint i mina ögon, för hästarna är ju ändå här för gott med undantag av specifika magiska hästar. Bara för att en ny häst släpps är det inte jordens undergång om man inte köper den på dag 1! Ibland är det till och med roligare att gå och längta lite efter hästen man gärna vill ha.
   Personligen tycker jag fortfarande att det släpps för få hästar, ärligt talat. I ett hästspel vill jag kunna välja och vraka, och det gör inget för mig om någon häst inte faller mig 100% i smaken, för det finns så mycket annat att välja på i det här fallet. Jag tycker det är synd att det "bara" finns sju färgvariationer av nyare hästar, för ibland tänker man sig att en viss färg på en viss häst hade kunnat vara riktigt coolt. Kan ni tänka er en kolsvart, skimrande Akhal-Teke? En fuxfärgad connemara? Palominofärgad Andalusier? Skimmelfärgad Curly? Brun Jorvikisk ponny? Jag kan tänka mig färger jag längtar lite efter på typ alla hästar i Generation 3, men än så länge har det varit max 7 färger per ras som gäller.
 
   Esme & Elsa
 
   Fler magiska hästar, en triljon fler zonies, fler färger på typ alla hästar vi redan har, sen kanske jag skulle vara 100% glad, haha. Vad är ett hästspel utan hästar? (Dåligt, det är vad det är, lol)
Så vackra

   Jag älskar verkligen de nya andalusierhästarna i SSO. Vilket galen förbättring det är från den gamla modellen av hästen! Jag äger just nu tre stycken - den apelkastade (Mithrandir), skimmeln (Shadowfax) och den bruna från appen (har inte bestämt namn på den än). Dock tycker jag att hästen, magiska animationer till trots, är jättesvår att få till fina bilder på. Jag tycker fortfarande photomode är lite trassligt eftersom jag har svårt med timing, men det är ännu svårare med den här hästen, haha. Synd eftersom den är så himla fin! Älskar verkligen att rida runt på den här i spelet.
 
   Esme & Mithrandir
 
   Just nu rider jag inte runt på olevlade hästar i spelet eftersom jag har ett hopp om att kunna livestreama igen, så mina andalusiers får ruttna i stallet ett tag till. Hoppas det blir lite ordning på vad farao YouTube håller på med snart, annars får jag börja med nytt upplägg på typ Twitch istället.
Verkligheten börjar snart

   Jag har varit borta i helgen och jobbat på hästgård. Sist jag var där blev jag magsjuk och fick åka hem så tidigt det bara gick, den här gången var det som att jag fick lite karma tillbaka och allt var strålande. Min nuvarande grupp med barn var rätt tom pga julledighet, så två härliga ungar från gruppen jag brukade jobba med förr hängde med för att fylla upp gruppen och de livade upp den annars väldigt lugna gruppen väldigt bra. Fick rida ett par gånger under helgen också, och det gick också sådär galet bra. Jag älskar verkligen "min" ponny som jag rider hela tiden där just nu, men hennes sadel är en gnisslig hoppsadel som ger mig galna skavsår. Fick rida i en annan sadel nu och jag har istället ont i hela kroppen för att sadeln är så hård, men det var så värt att kunna sitta i en lite bättre sits och komma ner bättre på hästen. Hon gick verkligen fantastiskt och det kändes så väl att hon ridits mycket av chefen under den månad jag varit därifrån - hästen är och har alltid varit hemskt lättriden i skritt och trav, men har mycket svårare för galoppen. Sist jag red henne kunde jag rida henne i form i höger galopp bara genom att stötta upp på yttertygeln och driva lite medan hon inte orkade med någonting i vänster, den här gången kunde jag sitta och rulla i båda varven utan att knappt alls känna skillnad på galopperna. Sen har hon extremt svårt för att fatta galopp, men har inga tvivel om att det kommer lossna snart.
 
   På tisdag börjar verkligheten igen och jag hatar verkligen att vara ledig länge. Innan ledigheten börjar har jag ångest över att jag kommer vara ledig och då ledigheten drar sig mot sitt slut har jag ångest över att komma tillbaka till jobbet. Jag var likadan då jag gick i skolan, så det är som det är.
   Jag har rätt mycket städning kvar efter mina kattvaktarkatter (måste sanera typ hela lägenheten eftersom jag är allergisk mot katthåret), så det blir lite sånt i morgon. Jag dammsög lite slarvigt innan jag åkte bort men ska ta allt lite mer noggrant och skura hela golvskyddet jag har under kontorsstolen också. Idag sedan jag kom hem på eftermiddagen har jag istället lagat mat - och spelat spel.
 
   Spelmässigt har det blivit Planet Zoo idag, i mitt senaste franchisezoo. Jag har utökat det lite men nu känner jag mig lite missnöjd med layouten och jag är lite inne på att försöka mig på ytterligate en franchise och bygga ordentliga fastigheter där jag kan bedriva bättre avel. Problemet jag ser är att man har så lite pengar i början! Kanske får börja med att bygga i sandbox och sen göra byggena till blueprints, för att kunna planera lite bättre. Jag vill liksom bygga upp som en riktigt djurpark skulle göra med inomhusområden för djuren + extra inhägnader för att kunna dela på djuren vid behov. Har nyss skaffat mina första krokodiler och de visade sig vara himla kinkiga så jag fick bygga en extra inhägnad att kasta in deras ungar i. Optimalt vore nog att jag byggde dubbla inhägnader till sådana djur från start, eftersom jag haft liknande problem med sköldpaddor. Får en himla massa ungar, som sen inte växer upp på minst 20 år... Men, några av de ungarna skulle kunna vara del av starten på min nästa franchise, så att jag har något att börja med. Kanske vore kul med en reptilingång med nilvaraner, krokodiler och sköldpaddor...
   Jag har dragit igång värsta giraffavelsprogrammet också, vilket är sjukt kul eftersom girafferna är så vackra och det är ett sjukt bra sätt att tjäna CC på eftersom girafferna är rätt dyra. Jag tror att girafferna tillsammans med zebrorna är mina favoritdjur i spelt, faktiskt!
 
   Två av mina giraffer, båda uppfödda i parken Silver Valley Park - Silverforest Ginnifer till vänster och Silverforest Melwin till höger!
Nytt år, men kanske inte nya tag

   Jag är väldigt icke-sentimental över högtider och nyåret förändrar väl inte mer än att jag hela tiden skriver 2019 då jag borde skriva 2020. Kommer mest märkas på jobbet, annars inte ens värt att notera.
 
   Igår spelade jag Planet Zoo i flera timmar, och jag har börjat använda mig av spelets workshop. Helt galet att kunna ladda ner andras verk på Steam och kunna använda det i spelet på typ tre sekunder! Jag var på jakt efter ett färdigt terrarium med inbyggda personalbyggnader eftersom jag verkligen inte pallade bygga något och hittade till slut ett jättegulligt litet terrarium med allt jag ville ha förutom el. Jag testade flera gånger med ett större terrarium som jag ÄLSKADE, men lyckades inte koppla ihop stigarna hur mycket jag än försökte. Älskar Planet Zoo, men hela systemet med vägar och stigar är verkligen fruktansvärt dåligt i ärlighetens namn. Man ska ju inte skrämmas bort från att bygga bara för att systemen är för dåliga...
   Har iaf nu ett relativt nytt franchisezoo som jag försökte göra lite snyggt från grunden trots ont om pengar. Hade köpt in både afrikanska vildhundar och hyenor i en annan djurpark som jag flyttade över, och utöver dem har jag en savann med giraffer, zebror (håller på att bygga upp min andra flock med enbart vita zebror), strutsar (bara vita) och vårtsvin (håller på att försöka avla fram vita). Ser ser rätt bra ut, är jättenöjd med parken så långt men har svårt att komma på en bra strategi för att bygga ut på ett snyggt sätt.
 
   Min gamla zebrahingst Brighteye, som blev stamfader för min första vita zebraflock. Han köptes in som unghäst och såldes vidare då han var ca 15 och fått ett gäng stoföl efter sig. 
 
   Idag hämtade jag ut alla föremål från SSO's högtidskalender till Esme, och jösses vad min garderob börjar fyllas upp. Blir seriöst galen, jag behöver alltid en större garderob... har längtat efter katten i kalendern så jag väntade tills den var ute innan jag plockade på mig alla föremål. Finns nu 6 katter i spelet, och de är så fina allihopa. Hoppas verkligen att vi kan få långhåriga katter i framtiden också, skulle älska att ha t ex ragdolls!
   Innan min Planet Zoo-bonanza igår passade jag på att redigera en drös nya bilder från SSO också, så att jag har saker att posta på Instagram. Jag försökte dra fram hästar som jag inte använt mycket, så det blev Quill (Connemara, men insåg att hästen råkat ut för en bugg så det blev inte så mycket bilder), Groot (Birch, en av midsommarhästarna), Texas (Bluebell, från Horses-appen), Spinda (i grunden Pennys curlyhäst) samt en häst som jag inte presenterat än. Jag gillar verkligen att sitta och redigera upp bilder eftersom det är ett rätt snabbt och tacksamt jobb som är fridfullt, men det är lite jobbigare att fota bilderna. Tar lång tid att plocka på sig outfits (det är ju SÅ mycket lättare numera dock, uppskattar verkligen den senaste garderobsuppdateringen), sen ska man hitta något bra ställe att vara på och sen är jag expert på att fota i helt fel ögonblick, lol. Resultatet blir ändå värt det!
 
   En av favoritbilderna från den senaste sessionen - Esme & Groot, exklusiv midsommarhäst från 2019.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.