Chrome Pointer

Värmen är här

   Nu är väl ändå våren här på riktigt, va? Jag har försökt rycka upp mig lite och sluta ligga och lata mig i sängen på mornarna, vilket jag började med efter att hunden blev rumsren. Finns ju inget bättre än att ligga och mysa med en hund! Menmen, jag BEHÖVER fler timmar på dygnet så nu försöker jag se till att komma upp ur sängen och helst ut genom dörren innan halv sju på morgonen, går på en lång promenad med hunden och sen är hemma för att äta frukost och hinna med lite sysslor hemma i god tid innan jobbet. Målet är att jag ska komma ikapp med livet nog mycket för att kunna börja spela in videor på mornarna innan jobbet, för annars går mitt schema aldrig riktigt ihop. Just idag bokade en kollega in mig på ett långt möte som börjar rätt tidigt, så videoplanen får vänta till en annan dag.
 
   Med mer förberedelser hoppas jag hinna spela mer spel! Har SÅ många spel som väntar men känns aldrig som att jag har tid att börja spela. Tror att jag har ca 50 oöppnade spel på Steam... Det jag är mest taggad på just nu är Jurassic World Evolution 2!
 
   Bild från Horse Life 2
Den här veckan blev inte som tänkt

   Jag börjar nu vecka 4 av min förkylning och just den här veckan har INTE gått som tänkt ^^' Började med att jag helt tappade all känsla för tid eftersom jag var påskledig i måndags, sen sprack min duschslang i tisdags och jag behövde akut släppa allt efter jobbet för att åka och köpa en ny, i onsdags skulle min mamma komma förbi och gå ut med hunden så att jag skulle få vila men hon var VÄLDIGT sen och jag satt liksom bara och väntade i flera timmar, och igår behövde jag ringa mamma igen för att få hjälp med duschslangen som jag inte lyckades installera själv och plötsligt var det jättesent. Hade 100% tänkt spela in massa videor redan på onsdagen men den här veckan ville sig bara inte som jag ville. Sen har förkylningen startat upp min gamla inflammation i en axel och jag har jätteont så fort som jag sitter vid skrivbordet. Startade direkt med sjukgymnastik och Back On Track-tröja så fort som jag började känna av det, men räknar med att det tar några dagar innan smärtan släpper.
 
   Jag har inte kollat på allt som släpptes i SSO i onsdags än, ville spara det till mina kommande videor (som jag spelar in ikväll eller i morgon beroende på ork och smärta, men de SKA spelas in), men jag är taggad på uppdragen! Har förstås köpt båda de nya hästarna (ni vet nog hur glad jag är över flugskimmeln) och försöker nu spara in nog med vårpoletter för att hinna få alla föremål och pryttlar jag vill ha innan festivalen är över.
 
   Om vi lämnar SSO för en sekund så har jag köpt lite andra spel i veckan. Dels köpte jag till slut Jurassic World Evolution 2 eftersom det var på rea och jag VILL ju spela det så tyckte det kändes värt, och dels köpte jag Rival Stars Horse Racing, också på rea. Båda köpta via Steam, förstås! Jag har aldrig testat Steam på tv (ska funka på något sätt så länge som man har internetuppkoppling om jag fattat det rätt) men tänkte att jag skulle testa det lite snart för att kunna spela spel utan att anstränga axeln så mycket. Får nämligen inte ont av att spela med kontroller! JWE2 borde ha full kontrollsupport, vet inte om Rival Stars men antar att det inte supportas.
 
   Nu - en strålande dag med fint väder och en massa jobb väntar!
 
   En bild från det första JWE-spelet - det var så sjukt vackert, så det blir kul att se vad JWE2 för med sig!
Ä-N-T-L-I-G-E-N

   Har längtat, längtat, och längtat lite till. Äntligen fick vi ett fullblod med denna magiska färg ♥ Min gamla Diana (ETB Gen 2) är nu såld och denna skönhet finns nu i hennes ställe!
 
   Esme & Diana
 
   Så nu har vi dressyrsadlar, fina träns på några stycken olika hästraser, samt min drömfärg på ETBs. Älskar!
Det slår ALDRIG fel

   Jag tror att jag varit sjuk exakt varje påsk de senaste tio åren?! Förstår inte hur det alltid blir såhär! Jag trodde att jag höll på att bli friskare men sen hade jag en extremt otrevlig vecka där verkligen ingenting jag planerat blev som tänkt och jag tror stressen bidrog till att förkylningen blev värre igen.
   Nu har jag fyra dagar ledigt och hunden håller på att bli galen här hemma eftersom jag inte orkat gå ut på längre promenader med henne på nästan tre veckor medan jag haft den här extremt långdragna förkylningen. Ingen jag känner är hemma heller, så jag tror att jag måste släpa mig ut i skogen där jag kan släppa hunden i ett tryggt område och låta henne springa av sig. Brukar försöka hyra in min mamma annars då jag blir såhär sjuk, men om ingen är hemma...
   Tänkte försöka streama och spela in video under ledigheten men det kommer bero på energinivå och röst. Fy fasen vilken hosta jag har, den är verkligen inte nådig!
 
   Vandrar mot (förhoppningsvis) bättre tider utan sjukdom
Rune Runnern!

   Igår hände det äntligen! Rune Runnern är miiiiin ♥ Hade kunnat bli klar mycket tidigare men har hållt träningen till streamtillfällen med flit. Igår hämtade jag hem hästen medan jag levlade klart min Finnhäst Miracle, och Rune Runnern blir alltså nästa levlingshäst i mina streamar. Är så göa att jag äntligen nådde målet och hästen är så himla fin!
 
   Esme & den efterlängtade hästen
Redo för den kommande veckan!

   Idag har jag släpat mig ut på längre promenader än på hela veckan med hunden och än så länge har jag inte dött! Är inte 100% fräsch efter förkylningen men det går åt rätt håll.
   Egentligen skulle jag ha träffat min mamma i morgon för att åka och handla hundmat, men i sista sekund bytte vi tid så vi åkte idag istället. Hundmat, en ny pipleksak till vovve, en massa nya tuggben och två par nya gympaskor till mig för de två par jag köpte i SEPTEMBER har båda två hål rakt genom sulorna i alla fyra skor :)))) Billiga skor håller inte så som de gjorde förr. Köpte bra mycket finare skor nu och man får se hur de håller, men förhoppningsvis klarar jag mig över sommaren åtminstone. På väg hem hämtade jag upp ett paket med nya kläder från EMP Shop (två t-shirthoodies - en med Hogwartstema och en Captain America) och nu får jag banne mig inte handla mer på hela månaden känner jag, haha.
   EMP är btw en webbutik som är perfekt för oss som älskar nördiga kläder men som kanske inte vill ha enorma loggor tvärs över kläderna. Nu tycker jag inte sortimentet är lika bra som det var för två år sen kanske, men det finns väldigt mycket kläder med tema Disney, Harry Potter, Marvel/DC osv som är väldigt uppenbara för de som vet vad motivet kommer ifrån, men som för en oinsatt bara ser lite allmänt coolt ut. Jag köper alla mina nördkläder därifrån - rekommenderar varmt! (Och är inte sponsrad, tyvärr, lol)
 
   Senaste dagarna har jag försökt spela lite championat i SSO. Inte en upplevelse jag är superglad över, haha. Jag är nog allmänt känd som championathatare och jag spelar dem enbart för att få vårpoletter. I övrigt har jag nu, äntligen, nog med rykte för att hämta hem min Runerunner. Tänkte göra det på en stream! Jag vet att det har tagit två år, men jag har gjort ungefär hälften ENBART på stream, så därför har det gått mycket långsammare än vad det borde ha gjort. Om man spelar varje dag och gör alla tillgängliga uppdrag går det på ca tre-fyra månader tror jag...?
   Jag inväntar att min röst ska bli lite mer stabil igen, men sen räknar jag med att börja streama igen! Har ju också långhelg nästa helg, så tänkte streama lite extra då.
 
   Vi knatar iväg mot nya äventyr, jag och Clydesdalen Clover!
Man down, man down

   Asså den här tiden på året!! Jag har träffat typ en människa på en månad och har ändå lyckats dra på mig någon förkylning som suger. Hostar massa och rösten börjar ta stryk.
 
   Den här veckan har jag trots dålig röst lyckats cosplaya som en person som vet vad man håller på med och har fixat en massa videor till YouTube. Fråga mig inte hur jag skakade fram energin till det, men det hände. Även på jobbet har jag varit väldigt effektiv trots att kollegan jag behöver för arbetet är down with the 'rona, och om jag fortfarande är själv nästa vecka behöver jag ta över kompisens arbetsuppgifter själv. Är inte så stressad över det, vore till och med rätt kul, men synd då man haft roliga planer och velat samarbeta!
   Har spelat rätt mycket SSO också tack vare ryttarfestivalen. Igår då min dator tuggade sig igenom rendering av videor försökte jag spela lite på iPad men tyckte det var rätt jobbigt. Paddan är ca två år gammal och rätt lite använd (använder den mest för att ligga och läsa i sängen på kvällarna), men den blev väldigt varm rätt fort. Lär nog hellre spela på laptop om jag ska spela i soffan tror jag.
 
 
Kelpie

   Har haft lite tema på magiska hästar de senaste dagarna, så rullar vidare med min SOngsorrow Kelpie. Tog ett tag innan jag ens kom ihåg att hästen kan använda den här grimman, och ser det inte PERFEKT ut?
 
   Kelpie i sin "normala" färg
Ryttarfestivalen

   Tror att det jag är mest taggad över med hela den nya festivalen är prospektet över nya hästar - plus nya kläder och utrustning. Yes folks, igår fick vi efter 10 år en dressyrsadel. Med den kom ett helt nytt schabrak (också välbehövligt), och det enda kruxet är att dessa just nu enbart är tillgängliga för tre hästraser - araben, lusitanon och det engelska fullblodet. Längtar efter att fler raser kan använda grejerna!
   Annars fick vi också nya kaniner (äntligen), nya hackamores (ÄNTLIGEN) plus en drös olika roliga föremål. En av mina favoriter är de gråa senskydden - yes, grå. De svarta senskydd vi haft this far är SVARTA, alltså kolsvarta, och matchar inte riktigt en enda hoppsadel. Har längtat så mycket efter ett par skydd som är lite ljusare så de faktiskt går att matcha!
 
   Idag vaknade jag btw och var extremt förkyld. Kommer spela in lite fler videor från festivalen, men vet inte om det är smart att streama mycket innan jag blir bättre... vilket vore lite surt eftersom jag vill ha poletter från festivalen. Iofs kan jag ju nu ligga i soffan och samla poletter på iPaden, trots att jag är stark motståndare till mobilspel i övrigt. Inte helt illa denna gång!
 
   Hur snyggt är inte det här?!
En av mina absoluta favoritbilder

   Det måste ändå vara den här! Självklart har jag redigerat dit molnen, men älskar bilden.
 
   Aldrach
Ryttarfestivalen är här!

   Jag måste erkänna att vissa delar av festivalen lämnade mig lite handfallen - har spelat det här spelet i 10 år och helt plötsligt förstod jag INGENTING av hur vissa uppdrag skulle klaras av ^^' Ska bli kul att lära känna festivalen lite bättre! Jag kommer släppa videor i relativt rask takt, och den första är ute nu. Ännu en ligger redan nu ute för kanalmedlemmarna (på nivån Ödesryttare) på min YouTube, och den öppnas upp för alla andra i morgon!
 
Runsten

   En av mina absoluta favorithästar i SSO är den magiska hästen Petra. Min dröm gällande magiska hästar var väldigt länge just en runstenshäst, och jag var överlycklig då just runstenar gick in i produktion.
   Inte exakt alla magiska hästar faller mig i smaken, men just den här är PERFEKT ♥
 
 
 
Skum vecka, ändå

   Jag har ett miniprojekt på jobbet som egentligen är ganska stort, det råkar bara passa mig superbra och det blir inte så trassligt att pussla ihop även fast det är många pusselbitar på lite mindre än tre veckor. Däremot är en kollega jag är ganska beroende av för att få ordning på allt sjuk för tillfället, så det är en käpp i hjulet men om Garnok jobbar hårt så jobbar vi hårdare. Det löser sig.
 
   Igår försökte jag spela in en video om Birkir och Hanami. Kämpade hela dagen med att få in klipp där jag hann innan jag kom till klippning sent på kvällen, insåg att jag absolut hatade allt jag spelat in + att de ändå försvinner i morgon, så jag raderade alla klipp och gav upp. De kommer tillbaka. Finns liksom inget att stressa över. Jag var bara sjukt sen på bollen eftersom jag typ glömt hur man driver en YouTube-kanal. I morgon släpps ju Equestrian Festival i SSO, så jag har planerat att spela in en massa videor kring det. Kommer bli kul!
 
   Gör mig redo inför Equestrian Festival tillsammans med Buttercup. Vi längtar efter dressyrsadlar!
Pokémon Shield

   Det var inte jättelänge sen som jag kom på hur tusan man gjorde för att föra över bilder från Nintendo Switch till datorn, haha. Trassligt tyckte jag det var ändå, eftersom jag behövde ha telefonen som mellanhand.
   Jag fotade väldigt lite då jag spelade igenom Pokémon Shield eftersom jag var säker på att jag inte kunde föra över bilderna, men några få screenshots blev det ändå - som dessa två! Det är ett vackert spel, på sina håll (sen behöver vi inte prata om träden då man ställer sig nära dem, visa texturer är så himla skumma...)
 
 
 
Jag har ett erkännande

   Okej, så det kan liksom ha hänt en grej...
 
   Jag, som under alla mina år i SSO, aldrig sålt en häst som det inte är för att "uppdatera" den till en likvärdig häst med samma namn av en ny Generation/ras, har... börjat sälja hästar.
   Det började med typ "men jag gillar inte ens mustangerna, är det värt att de ens är kvar i hemstallet innan det kommer nya någon gång?" och slutade med "nu ryker typ alla Gen 2-hästar" ^^' Jag har kvar mina Whinfells och Nixies, men i ärlighetens namn är jag nära att göra mig av med dem med. De tar plats, jag kommer aldrig mer rida på dem och de är så utdaterade att de bara sticker i ögonen även fast de har lite coola färger.
   Så med det i åtanke har jag bantat ner min hästfamilj litegrann. Mustanger, Haflingers, någon gammal Arab, en Frieser och till och med ett Gotlandsruss såldes. Jag vet, Gotlandsruss, men det var apphästen och jag köpte den mest för att det var apphästen och inte för att jag genuint kände att den passade mig. Försökte hitta på ett namn åt den länge innan jag kände "men nä, det här är ju inte ens en häst för mig, varför äger jag den?" och sen fick den åka vidare till grönare hagar (hos "någon annan", hoppas jag). Det var den enda Gen 3-häst jag ägt som någonsin sålts.
   Lite skönt nu då det är gjort faktiskt, men jag hoppas att de hästar jag har nu inte kommer behöva råka ut för samma öde... åtminstone inte innan de får uppdaterade versioner av sig själva i spelet.
 
   Haflingern Goldeen, här sedd i appen Star Stable Horses, var en av hästarna som fick lämna stallet. Hon kanske återvänder den dagen vi får Haflingers i Gen 3?
Tror inte jag visat de här bilderna?

   Ofta ställer jag gamla och nya hästar i mitt hemstall sida vid sida då jag "uppdaterar" dem, alltså köper in en häst för att ta över den tidigare hästens karaktär och namn. Snubblade över de här bilderna i min bildmapp och antar därmed att jag  inte postat jämförelsen mellan mina islänningar här.
 
   Weavile och Weavile
 
   Glòin och Glòin
 
   De gamla Islänningarna stod som åsnor och var för långa i formen för min smak. ÄLSKAR de nya islänningarna och älskar hur sportiga de ser ut!
Tror att jag är back on track igen

   Har haft extremt ont i käken sedan mitten på veckan, men det verkar ge med sig lite nu. Oklart exakt vad det är, men jag tror på någon slags förkylningsgrej som satt sig på ett konstigt ställe eftersom jag i övrigt haft förkylningssymptom.
   Försökte ta det väldigt lugnt både i fredags och igår, så igår satt jag i lugn och ro och spelade SSO i flera timmar. Så mysigt! Byggde upp Baronessans Galoppbana och gjorde det på rekordtid - i långsamhet. Då jag försökt spela igenom det typ så fort som möjligt medan det fortfarande går att läsa dialogerna har jag spelat uppdragen på 40 minuter, och då har jag fuskat för att korta ner resetider, så jag räknar med 50-60 minuter under en normal playthrough. Tog mig 2 timmar att spela igenom igår... ^^' Men jag tog det verkligen i lugn takt, njöt av upplevelsen och passade på att ta ett par de-tours i Jorvik City pga kul. Då jag var klar med det fortsatte jag med att dra ut några hästar ut hemstallet för att fota dem, eftersom jag kände att jag behövde lite mer variation bland hästar till de bilder jag postar på Instagram. Innebär också att bloggen kan få lite mer uppdateringar, så det är något för er få som fortfarande kikar in här (trots värdelös uppdatering från min sida är det ett förvånansvärt antal unika besökare här dagligen!).
 
   Om kroppen håller upp under resten av dagen ska jag försöka spela in ett par videor, och ska även förbereda videor för den kommande veckan. I morgon går jag in i en ny produktion på jobbet, men är inte jätteorolig över det trots att det vanligtvis kan vara stressigt. Som då jag nämnde det för min parhäst GM Nadia förra veckan:
 
   Jag: ...and next week we're going into a new production again.
   Nadia: Wait what, what are we doing?
   Jag: You know, ******.
   Nadia: Ooooh that, nah, that's not work, it's just fun.
 
   Ja, vi är alltså inte jättestressade. Vi har en plan och jag har redan tjuvstartat lite, så vi kommer ha det rätt lugnt, vilket är skönt. Man kan inte ha stressiga projekt precis varje vecka!
 
   Hade inget fullevlat fullblod på lager för galoppbanan, så det blev en fullblodsarab istället - eller typ, det blev Snowdancer som fick följa med på uppdraget. Älskar honom i den här outfiten!
Hoppning i Horsez

   Kommer aldrig komma över kameraarbetet i spelet Horsez. Mästerklass - men hästarna kunde ha sett bättre ut. Ändå ett av de vackrare hästspel man spelat genom åren!
 
   Jag spelade igenom spelet på min YouTube-kanal för en herrans massa år sedan, om ni vill se mer från spelet!
 
 
 
 
 
Blandade bilder från Hogwarts Mystery

   Medan jag längtar efter Hogwarts Legacy spelar jag Hogwarts Mystery. Inte lika episkt kanske, men ibland är det lite kul det med!
 
   Örtlära med Tonks
 
   Quidditchspelare från Hufflepuff
 
   Gilderoy Lockhart under boksignering i DIagongränsei
 
   Dramatiskt möte för Rakepick under mainstoryn
 
   Troll ute i Förbjudna Skogen
 
   Tulip i fight med en doxyfe
 
   Och min animagusform - en hund!
 
April!

   Hade snöstorm här utanför under lunchtimmen och det kändes som ett riktigt aprilskämt. Tyvärr var det på riktigt.
   Jag har extremt ont i käken sedan ett par dagar tillbaka. Velar mellan om det är öroninflammation, halsfluss eller visdomstand - vem vet! Så jag tänkte "sjukskriva" mig från YouTube i helgen och vila halsen. Surt ändå, då man väl har lust att spela spel och streama osv.
 
   Den här helgen ska jag ändå försöka spela lite SSO off-cam - jag måste ju bygga upp galoppbanan, efter att ha väntat i tio år! Hade tänkt göra det tidigare men har inte orkat/haft tid sen i onsdags, så tänkte sätta mig och starta upp det projektet idag!
 
   Esme & Arwen

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.