Chrome Pointer

In the Heights

   Längtar något galet efter att få se In the Heights, ny film baserad på Lin-Manuel Mirandas musikal. Jepp, Hamiltonsnubben (Och ja, det är han som knatar runt med piraguavagnen någon minut in i klippet nedan). Om ni känner igen Usnavi som driver musiknumret nedan spelas han av Anthony Ramos, som spelade John Laurens/Phillip Hamilton i Hamilton. Jag lyssnade på musikalen för ett par år sedan och blev fast, men har inte sett någon typ av visuell version av den mer än typ något framförande av 96,000 på YouTube. Utöver Black Widow (som jag kommer se på Disney+ sekunden som den släpps) är det den här filmen som jag är mest taggad över för stunden! Har än bara hört att den ska finnas på HBO Max, men om den finns på HBO Nordic får jag ta och skaffa mig HBO ett tag bara för att se den här, hehe...
   Här är musikalens första nummer, där karaktärerna introduceras!
 
Dorcha & Solas

 
 
♥♥♥
Amerikas mest glorifierade frisbee

   Jag tror inte jag nämnt det mycket här på bloggen, men jag är ett stort Marvel-fan. Spider-Man har varit min stora favorit sedan barndomen och jag tittade mycket på de animerade versionerna av både Spider-Man och X-men som liten, och sen var det ett rätt självklart steg att börja följa MCU och därigenom vidga vyerna till fler hjältar inom IPt.
 
   En av de grejer jag gillar bäst i MCU's stridsscener är Captain America's sköld. Precis som Spider-Man säger i Civil War:
 
   Skölden fungerar på ett sätt som gör det så otroligt tillfredställande att se den svingas runt och knocka folk och på något sätt alltid studsa tillbaka som en blandning mellan frisbee, bumerang och studsboll. En av mina favoritscener i Falcon and the Winter Soldier är då Sam och Bucky leker med skölden medan de reder ut sitt "so we're a couple of guys"-förhållande, inte bara för att de behövde ett snack utan också för att de kämpat genom hela säsongen för att reda ut vad skölden står för bara för att sno den och sen använda den som leksak.
   Hittade videon nedan som jag tyckte var både kul och intressant att följa iom hur skölden fungerar i MCU:
 
 
   Det går ju faktiskt att köpa skölden som samlarobjekt, och den brukar ofta kosta typ 1200kr eller något däromkring. Jag vet inte riktigt exakt hur det kommer se ut i mitt kommande hem (jag har fortfarande planer på att flytta så fort som möjligheten dyker upp - jag och hunden behöver lite mer utrymme), men jag är väldigt inne på att köpa just en sån sköld att hänga på en vägg. Vore det inte lite kul att använda Amerikas mest glorifierade frisbee som en väggprydnad?
   (Har märkt att det ska finnas en replica från just FatWS nu som kostar typ 1700, men den versionen ser SÅ mycket coolare ut så den hoppas jag kunna lägga vantarna på en dag, hehe)
Skillnader som kanske inte märks?

   Jag vet inte om jag någonsin sett någon nämna det här... men vet ni om att gräset i Silverglade bytt färg ett par gånger sedan området fick sig ett grafiskt lyft för några år sedan?
 
   Esme och Lusitanon Remus, fotad 2019
 
   Esme och Knabstruppern Freckles, fotad 2020 
 
   Jag hade lite glömt det själv innan jag började sortera bilder häromdagen, haha. Det var en rätt liten förändring, men ändå märkbar i Jorviks värme! Det tidigare gräset låg närmare originalgräset, men är ganska kallt och gult medan det nuvarande gräset har en väldigt varm, grön ton. Jag föredrar dagens gräs, 100%!
Jurassic World Evolution 2

   För ca 2-3 år sedan släppte Frontier ett spel vid namn Jurassic World Evolution. Jag har haft kul med spelet, men på sina ställen tycker jag det har varit extremt klumpigt, mycket mer svårmanövrerat än vad som är rimligt (vilket jag skyller på UX-designen - det borde inte vara så svårt som det varit att onboarda en spelare och se till att spelaren känner till hur spelets tools fungerar) och inte i närheten av så anpassningsbart och kreativt som en djurparkssimulator bör vara.
   Häromveckan så tillkännagjorde Frontier att de nu arbetar på uppföljaren, Jurassic World Evolution 2. Jag har goda förhoppningar iom de delar som faktiskt fungerade BRA i originalet, samtidigt som jag är lite orolig över att de saker som inte fungerade bra i originalet inte ses över. Det jag vill ha ändring på är:
  • Parkkartorna. De var extremt svåra att bygga i, och jag vill ha mer öppna kartor så man har chansen att bygga sin drömpark.
  • Kreativiteten och designen. Då man spelar en djurparkssimulator vill man kunna designa sin park och placera ut dekorationer, bänkar, toaletter, liksom bygga upp besökarnas upplevelse. Den dekorativa aspekten fanns det inte ens en skymt av och jag önskar en ändring.
  • UI (User Interface, alltså spelets meny och gränssnitt). Jag tycker det var för svårmanövrerat och hittade ingen logik i det - och det är faktiskt mycket på grund av det som jag till slut slutade spela. Om en dinosaurie rymde var det ett himla hassle att hitta rätt för att kunna fånga den igen - man skulle jaga rätt på parkskötare och helikoptrar och göra allt i en viss ordning och jösses, det var så stressande och svårt att jag var tvungen att googla upp hur man gjorde flera gånger per spelsession. Inte ett bra betyg, då man som spelare har så svårt att hitta rätt.
  Å andra sidan är jag extremt taggad på marina djur från dinoeran, som den mosasaurus som teasades i slutet av revealtrailern... Har inga tvivel om att det kommer vara ett VACKERT spel, för originalet är helt makalöst, men jag hoppas verkligen att mina orosmoment kommer fungera annorlunda i uppföljaren!
 
SSOHorsePrompt #20

 
   Den älskade drömhästen ♥
 
   ...och med det är SSOHorsePrompt över för denna gång!
SSOHorsePrompt #19

 
   Araben är också en favorit, men vi mixar upp det lite här. Underbara, älskade urhästen!
SSOHorsePrompt #18

 
   Det rä i synnerhet det här schabraket som jag älskar något galet. Femtioelva färger till, tack?
SSOHorsePrompt #17

 
   Jorvik har alldeles för få hagar, så är glad över att en ny har kommit till Silverglade!
SSOHorsePrompt #16

 
   Önskar att vi hade massa fler westerntemade schabrak och skjortor, känns som att jag alltid vandrar mellan tre olika färger så fort som jag ska göra något westernrelaterat ^^'
I morgon...

   ...är det dags för Silvergladebyn att få sig ett STORT lyft. Jag har ridit runt i de nya miljöerna i nästan en månad och kan knappt vänta på att få ändringarna i livespelet!
 
SSOHorsePrompt #15

 
   Hade typ tänkt ta en urhäst för dagens prompt, men eftersom jag redan haft en urhäst i utmaningen fick en av mina Curlies komma ut och leka istället!
SSOHorsePrompt #14

 
   Då jag var liten och gick på ridläger hade vi en extremt långgrund strand intill stallet som hörde till markerna. Jag red samma häst år efter år, en underbart snäll tinkervalack, och efter dagens båda ridpass bytte alla barn om till badkläder, hoppade upp på hästarna barbacka och red ner till stranden. Jag var och är en räddhare på hästryggen och att försöka manövrera runt pålle i vattnet medan han helst ville plaska järnet var inte något jag var superbekväm med. Idag tror jag att jag skulle uppskatta upplevelsen mycket mer, och jag saknar chansen att ens kunna skritta ut i vattnet och fortsätta skritta rakt ut i hundratals meter innan man ens hade vatten till knäna. Jag har faktiskt fortfarande aldrig simmat till häst, det kändes liksom som en onödig risk att rida långt nog ut för att hästen inte skulle bottna längre (jag badade själv vid den stranden dagligen under många somrar och det var knappt att jag själv gick ut långt nog för att inte bottna, iom hur långt bort man var från stranden).
   Det är de minnena som kommer fram varje gång som jag står framför Fort Pintas strand. Och för barbackaridning finns det ingen bättre kompis än ett fluffigt litet russ.
SSOHorsePrompt #13

 
   Färgen på den här hästen är en av mina favoriter genom hela spelet. Sen älskar jag Star Stables Clydesdales också, så det gör ju inte saken sämre! 
SSOHorsePrompt #12

 
   Älskar alltid tigrerade hästar, men är typ BESATT av den här hästen. Älskar allt med honom!
SSOHorsePrompt #11

 
   Det blev en miniredigering dagen till ära! Efter år av längtan fick min Helios en uppdatering och jösses i min lilla låda vad den här hästen är underbar. Så sjukt snygg! Önskar btw att vi hade en permanent dressyrarena som man kunde lattja runt i...
SSOHorsePrompt #10

 
   Min Birch vid namn Groot syns inte så herrans ofta här numera, så tyckte det kändes lämpligt att han skulle få vara med i det här promptet! Säger det ofta, men en av spelets snyggaste hästar, bland många andra.
SSOHorsePrompt #9

 
   Rena rama turen att en fjäril råkade flyga förbi då jag försökte fota porträttbilder på min Frieser Darkrai!
SSOHorsePrompt #8

 
   Full rulle i terrängen på ett fullblod, så som sig bör!
SSOHorsePrompt #7

 
   Ibland glömmer jag bort det här med speciella rörelser på hästarna i spelet. Det är liksom inte så himla ofta jag använder dem - men de är himla coola! Önskar att fler hästar än Marwarin kunde buga ibland...
SSOHorsePrompt #6

 
   Sedan Trakehnerns gångarter uppdaterades uppskattar jag hästen så mycket mer. Den långa halsen är nu härligt välvd och bakbenen hänger med kroppen bättre och hästen ser cool och sportig ut. Har alltid älskat färgen på min Footie som ni ser på bilden ovan, men nu känner jag att jag har än mer anledning att njuta av hästen!
SSOHorsePrompt #5

 
   Urhästarna är urcoola. Älskar, älskar, älskar. Han ser ut som ett bergatroll här ute i skogen, gör han inte?
SSOHorsePrompt #4

 
   Jag tycker och har alltid tyckt att Chincoteagueponnyerna är sjukt underskattade. Det här är min ponny Jolly. Jag älskar Jolly. Han är som Grumpy Cat i hästformat.
SSOHorsePrompt #3

 
   Hästarna på Jorvik hoppar alltid så förbenat högt och har gjort så sedan Starshine Legacys dagar, men ibland önskar jag allt att de hoppade lite lägre så man lättare kunde ta snygga hoppbilder. Min Finnhäst Miracle fick äran att ställa upp för dagens bild!
SSOHorsePrompt #2

 
   Ash må vara viktig för mig, men de här två ligger på en helt annan nivå. De är båda två baserade på hästar som jag känt och älskat i verkliga livet. Den ena har lämnat jordelivet sedan många år och den andra har inte många år kvar innan det är hennes tur. Att få se dem på Jorvik, inte minst tillsammans (då de aldrig träffades IRL), värmer min själ.
En fräschare Helios

   Helios vs Helios
 
   Jag älskade min gamla arab Helios då det begav sig, men i takt med att Star Stable utvecklades framåt kändes hästen extremt utdaterad. Till min sorg kom det ingen palominoarab bland hästarna i Gen 2 (jag struntar fullkomligt i att renrasiga araber inte kan vara palomino, hit med min gyllene häst bara), men nu äntligen var det dags för min gamla Helios att gå i pension och en ny kung har tagit hans plats. Min gamla Sunmaster är nu Sunking, ett namn värdigt min Helios!
SSOHorsePrompt #1

   Så, jag kan ha startat ett nytt prompt. Och, för att inte låta bloggen helt ligga i dvala medan jag är borta på semester tänkte jag posta promptet här likväl som på Instagram!
 
 
Dag 1 är då tillägnat min allra första häst i Star Stable!
 
 
   Det här är Ashdancer, eller Ash. Jag och Ash har hängt ihop jättelänge. I oktober är det tio år. Har aldrig varit med om maken till trogen digital följeslagare. Älskar min Ash. ♥

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.