Chrome Pointer

Intresserad av 2D-animation?

   Rekommenderar varmt den här videon för spännande information om hur det fungerar i film!
 




Townscaper

   Då jag kom hem från min senaste semester hittade jag ett fantastiskt litet spel på Steam vid namn Townscaper, skapat av en svensk spelutvecklare. Det är det mest simpla spel du kan tänka dig där det enda du gör är vänsterklicka eller högerklicka - och genom att klicka skapar du din egna lilla hamnstad.
   Jag har känt mig lite begränsad eftersom det är så pass simplistiskt, men Townscaper är oerhört vackert och väldigt, väldigt roligt. Även misstag ser fantastiska ut och det var helt klart värt en 50-lapp för att stötta en spelutvecklare som skulle kunna bygga vidare på denna magiska lilla produkt. Rekommenderar varmt!
 
   Townscaper finns tillgängligt på Steam.
 
 
 
 




Det som alla tänkt på

   Esme undersöker en påselad Irish Cob
 
   Visst har väl de flesta tittat på den här hästen och funderat över det vackra selet? Det hade verkligen varit coolt att kunna köpa selar och köra runt sin häst på Jorvik. Jag har alltid gillat idén med körning i spelet, men ju mer jag lärt mig om spelutveckling desto mer har jag också förstått att ganska många utmaningar kommer med utvecklandet av något sånt. Inte omöjligt alltså, men långt ifrån något som händer med en fingerknäppning. Drömma kan man fortfarande, eller hur?




Ödesridningen rullar på

   Känns som att jag ligger hopplöst långt efter med Ödesridningen, vilket blivit en konsekvens av att jag mådde väldigt dåligt under en period och helt upphörde med att spela spel. Nu har jag en liten ritual varje dag där jag loggar in för att spela Ödesridningen och sen direkt tar itu med Farahs senaste beställningar för att sen galoppera ett varv runt Jorvik och plocka på mig nya ingredienser till Farah.
   Älskar att ha något att göra i spelet även fast det förstås känns som att Runspringaren är en miljon år bort, men det kommer bli värt mödan! Längtar efter den dagen då man har ännu fler aktiviteter att göra runt om Jorvik, så man har en anledning till att hänga mer i olika områden.
 
   Esme & Ash under druidträningen




Up and go

 
   Bilder från Horse Life 2




En uppdatering från The Sims

   Den här sommaren har jag byggt mycket i The Sims så jag passade på att göra en ny version av Esme (också delvis för att jag ominstallerade spelet till en annan hårddisk). Hade mer modealternativ nu än sist jag gjorde henne och jag tycker ansiktet känns bättre den här gången. Passade på att göra en massa husdjur till henne också för att kompensera för min egen ofrivilliga djurlöshet x'P
 
 




Försiktigt "tillbaka"

   De enorma problem som uppkommit då FTC och YouTube gick in i krig med varandra kvarstår, men jag har försiktigt öppnat upp mina YouTube-kanaler genom att åter lägga upp de videor som kommer från spel som inte rimligtvis kan sägas vara gjorda för mindre barn. Det innebär att jag öppnat upp för ABZÛ, Harry Potter (enbart Fenixorden och Halvblodsprinsen, då jag är lite orolig över Fången från Azkaban), Glass Masquerade och The Sims. Det är oerhört svårt att dra gränsen mellan vad som kan ses som gjort för barn och inte - jag anser ju att alla mina videor är gjorda för barn över 13 år och uppåt, men hur ska jag kunna bevisa det då jag inte ens har data på hur många som är yngre än så och fortfarande tittar? Om någon slags myndighet ska se över mina sociala medier, var kommer de dra sin gräns? Jag vet inte. Jag vågar inte ändra något mer just nu, men vi börjar såhär och det innebär att några av mina äldre videor nu är tillgängliga på nytt.
 
   Beslutet att dölja alla mina videor är taget efter flertalet diskussioner med jurister och advokater som jobbar enbart med att tolka lagen COPPA. Jag är inte intresserad av att höra åsikter från folk som "vill se videor" - jag har fått den hjälp jag behöver för att kunna tolka lagen som den ser ut idag.
 
    Bild från ABZÛ, ett av spelen som återigen går att se på mina YouTube-kanaler




Utvecklingen går framåt

   Hade jag kunnat tänka mig att vi skulle ha SENSKYDD i SSO en dag då jag började spela? Nope. Men de är ju här nu! Ååååh vad jag längtar efter fler färger bara, just nu är de här orangeaktiga de enda jag använder eftersom de funkar med den här sadeln...
 
   Esme & Vivillon
 
   Är också glad över att Trakehnern fått sig lite uppdateringar på sistone! Den är inte klar än, men nu har den en trav som är bland de bästa i spelet imo. Tycker det är en klar förbättring från den tidigare traven som på något sätt aldrig riktigt gick ihop - jag tog aldrig någonsin bilder i den gamla traven för det såg ut som en helt annan gångart.




Spirit of the North

   Ett otroligt vackert spel jag hittade för ett par veckor sedan är Spirit of the North! Har haft kul med det än så länge men känner en vag irritation med spelets kontroller efter att ha spelat det magiska Lost Ember. Kommer dock fortsätta med det här - tror att jag kommer ha riktigt kul då jag kommer längre in i spelet!
   Spirit of the North går att köpa på Steam!
 
   Spirit of the North




Spam från Hogwarts Mystery

   Nu då jag är hemma så mycket finns det rätt mycket tid att kasta ett getöga på telefonen då och då, och därmed har jag spelat mycket Hogwarts Mystery på sistone. Har hunnit med några tidsbegränsade event (bland annat First Date, som jag missade pga en resa sist det dök upp i mitt spel) och äntligen spelat min första riktiga Quidditchmatch (blir TOKIG på alla små "vänta i tre timmar för att snacka med mig" i den storyn), och har kommit en bit in i mitt fjärde år på Hogwarts.
 
   Trolldrycksföberedelser med Snape
 
    Första mötet med Andre
 
   Esme har jobbat hårt med sina djur ute i naturområdet - senast var det en knarl!
 
   Schack med McNully
 
   Date med Talbot
 
   Sist (och faktiskt minst) är Dobby, som jag fick äran att träffa i ett event för några veckor sedan!




Lost Ember

   Om ni som jag har ett Steamkonto gissar jag att ni liksom jag (och min kompis Stacy, som bestämt hävdar att Steam är till för att ha en enorm samling med spel som man egentligen aldrig kommer spela) samlat på er en massa spel som ni tänker att "en dag kommer jag sätta mig och spela det här" och sen blir det aldrig av. Lost Ember var ett sånt spel. Jag har sett att det fått höga recensionsbetyg, men aldrig riktigt orkat bry mig mer än att jag såg en trailer långt innan det släpptes och sen köpte det på någon rea. Häromdagen bestämde jag mig för att sätta igång och spela och min värld vändes upp och ner. Vilket spel! Jag var tvungen att stänga ner efter en timme då min Aspergershjärna helt flippade ur efter en lång och jobbig arbetsdag + massa extra intryck i spelet, men jag ser verkligen fram emot att fortsätta spela. Oerhört vackert, miljöer som är magiska att utforska och kontroller som får spelet att kännas flytande och enkelt att ta sig fram igenom - jag är kär!
 
   Lost Ember




Återigen bakom kulisserna...

   För ett tag sedan delade jag en video från Austin Wintory, kompositör av soundtracket till spelet ABZÛ. Han har släppt några nya videor där soundtrack till ABZÛ går samman med notblad och små noteringar från kompositören. Jättekul tycker jag, då jag har ett stort intresse av musik till både film och spel!
 
   Här är en av videorna!
 




Stålgrått

   Esme & Sharada
 
   Älskar den här stålgrå färgen! Det här känns verkligen som en riktigt unik häst just för att färgen är så ovanlig på Jorvik. Det är ju inte direkt vanligt IRL heller, särskilt inte bland ridhästar (eftersom färgen hunnit blekna till att hästarna rids in), men det är ju kul de gånger som det går att komma med ett riktigt unikt tillägg!
   Är också jätteglad över att äntligen ha schabrak och benlindor i gult, det är guld värt att få in snygga grejer i fler färger i spelet!




Nyanländ!

   Har velat använda namnet Crazy in Love "Beyoncé" jättelänge och äntligen kände jag att en perfekt häst dök upp för namnet!
 
   Esme & Beyoncé




På uppgång igen

   Efter en längre paus från alla sociala medier börjar jag landa i livet igen och börjar fasa in på nytt. Något måste jag ändå ha att göra då jag inte jobbar, och jag tycker ju om att pyssla med mina olika mediakanaler!
 
   Häromdagen tog jag mig ett långt pass genom SSO med Soul Riding, Farahs verkstad + en massa hästköp. Jag trodde jag köpte fem hästar, visade sig att det var nio då jag radade upp dem i hemstallet... oops.
   De ska alla presenteras, men de kanske största ändringarna är att jag sålde tre gamla hästar för att göra plats för de nya.
   De två mest uppenbara förändringarna är att jag "uppdaterat" mina engelska fullblod Sherlock och Mycroft till nya hästar i samma färg. Det kändes ändå lite trist att uppdatera Sherlock, eftersom hans gamla färg faktiskt var baserad på ett fullblod jag red lite för en massa år sedan (jag hade ingen väldigt nära relation till hästen, men eftersom mörkbruna hästar var så ovanliga i spelet på den tiden tog jag fram referensbilder på honom som artisten valde att använda), men jag trivs ändå med ändringen. Med Mycroft var det också liiite trist för jag hade verkligen tänkt mig honom som en helt svart häst, men de nya hästarna är så himla fina så egentligen är det ingen större förlust. Enda ändringen från bilden nedan är att jag bytt manstil på Sherlock för att han återigen skulle få kort man på båda sidorna av halsen.
 
   Sherlock före och Sherlock efter
 
   Mycroft före och Mycroft efter
 
   Nästa stora förändring är att jag valde att sälja min oldenburgare Sharada och byta henne mot det grå fullblodet. Sharada har jag alltid sett som stallets eviga unghäst och då passade det ännu bättre med en ung galoppör som inte hunnit blekna alls än. Tänker att det skulle kunna vara en treåring som långsamt börjat omskolas som ridhäst efter att ha lämnat galoppbanan (btw tycker jag att galoppörer rids in på tok för tidigt. De hade väl inte sprungit långsammare om de fått växa klart och fått sätta muskler senare känner jag...).
 
   Oldenburgaren Sharada är nu fullblodet Sharada
 
   Utöver det är det förstås en herrans massa fler hästar, men det var bra att få det här ut vägen! Älskar att jag nu har så många fina hästar från Generation 3 att välja på att ha framme inne i hemstallet...




Nya produkter på Redbubble

   Jag har uppdaterat min merchshop på Redbubble med fler print och nya produkter under den senaste veckan. Det är mest re-colors på saker jag redan hade tillgängliga, men jag funderar på fler nya print.
   Jag hade glömt bort Redbubble lite och blev jätteglad över att se tre nya produkter jag verkligen saknat tidigare - gymväskor, ryggsäckar och pin badges! Alla tre produkterna ser grymma ut och de funkar jättebra med mina print.
 
   Länk till min Redbubble hittar ni genom att klicka HÄR.
 
 
 
 
   En annan nya produkt som jag däremot inte uppskattade alls var masker. Alltså sådana masker som nu blivit populära iom Corona. Jag tycker inte om att använda andra människors oro och rädsla för att tjäna pengar och därför är det en produkt jag inte kommer använda mig av själv alls - särskilt inte eftersom det hjälper så pass lite. Så fort som du nuddat minsta sak riskerar du att kontaminera nästa sak du rör, oavsett om du har på dig handskar eller inte. En återanvändningsbar mask måste desinficeras totalt vartenda gång du rört den för att verkligen hjälpa, och om man ska satsa på en sådan tycker jag det är rimligare att leta upp masker som är specifikt gjorda för syftet och inte bara hastigt krängd från någon content creator som försöker tjäna pengar på sin konst.
 
   (Personligen använder jag inte mask och kommer inte heller göra. Jag självisolerar och har gjort det sedan i mars och har varit hemma ensam under långa perioder varje gång jag träffat andra människor.)
 
   Länk till min Redbubble hittar ni genom att klicka HÄR.





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.