Chrome Pointer

Sjukt mycket grejer!

   Idag vandrade jag runt i Jorvik City med Penny ytterligare en gång (Ni kan se Pennys första besök i Jorvik City HÄR) och kikade in i alla butiker. Jag var väldigt nyfiken på hur stort utbudet var om man inte köpt väldigt lite i spelet (för Penny har verkligen köpt VÄLDIGT lite) och blev positivt överraskad med att det fanns väldigt, väldigt mycket grejer. I princip alla mina favoritplagg fanns där! Kommer passa utmärkt då Penny kommer upp i lvl 12-13 och inte är inne i Gyllenåsarna än, för då kan hon fortfarande få tag i några av de snyggaste plaggen ;)
   Tycker det var kul att jag nu hade en extra karaktär att kunna kika på grejerna med, för det gav mig en lite annan syn på saken än jag hade haft om jag enbart dundrat in med min karaktär på lvl 17 som redan köpt nästan alla plagg som jag tycker är snygga i spelet. T ex i butiken med hästdekorationer, som många "deppat" lite över för att det inte finns några helt nya grejer, fanns en massa benlindor som jag ofta har glädje av.
   (Jag tycker btw lite synd om eldsjälarna som håller i SSO Database - vilket monsterjobb de fick efter veckans uppdatering!)
 
   Jag fick under veckan höra att det finns väldigt många ridbyxor som har +4 i ridning, men bara ett enda par som har +5. Jag tävlar ju inte i championat någonsin så jag har ingen koll på klädernas stats; jag har ju inget intresse av det egentligen, men jag förstår att det måste vara en jätteirriterande grej för de som vill tävla med den bästa utrustningen och inte har något att välja på. Är det något som ni stör er på, eller klarar ni er bra på det där enda paret +5-byxorna?
Whopa

Freya

 
Pinterest

   Jag har skaffat Pinterest, av någon outgrundlig anledning. Fattar inte alls vad man gör med det, haha, men har börjat samla på mig lite spännande grejer som man kanske har nytta av i framtiden. Det verkar som att det finns lite SSO-människor där, men jag får intrycket av att väldigt mycket på sidan bryter mot upphovsrättslagen? Känns som att var och varannan bild jag ser är repostat från Google, vilket inte är lagligt egentligen.
 
   Okej, dagen i sig har jag spenderat med bästa Gen, Lottie och Siri. Och vi råkade glida in i SciFi-bokhandeln så jag råkade liksom köpa en bok. Mycket fin bok, på det. Jag kommer antagligen inte kunna hålla mig från att Instagramma lite från den xP
 
   Mycket roligare än så äre inte just nu; jag ska försöka slutföra den där redigeringen jag började på förra veckan så att jag har den ur världen.
Bloggutmaning, Dag 20 - Jag och SSO

   Jag hade lite glömt att den här rubriken skulle dyka upp och jag fruktade den faktiskt denna gång, haha... Det är också därför som den blev senare än resten av utmaningen.
 
   Sedan jag fick det första Jorvikspelet i min hand för ett antal år sedan har jag varit väldigt fascinerad med dess värld. Jag blir lite sån, jag fastnar lätt i andra världar. Att det bara har kommit fler och fler spel i min väg som avslutats med ett onlinespel som ändå fortsätter växa vecka för vecka, det är helt otroligt och aningen surrealistiskt.
   Nu är det ju så att mitt stora intresse för spelen, kombinerat med mitt stora intresse för att skriva, det öppnar dörrar. Det började med en Wiki. Fortsatte med en blogg. Utvecklades till bilder, och slutligen film. Och genom att kombinera dessa stora intressen så har jag blivit uppmärksammad på olika sätt. Genom att ha väldigt roligt har jag öppnat för ganska stora möjligheter för mig själv, utan att riktigt inse det. Jag har lärt mig väldigt mycket under resan jag haft med Jorvikspelen. Jag har blivit en bättre skribent, lärt mig att fråga hur och varför om frågor som intresserar mig (något som jag innan har haft väldigt svårt med), har utvecklat mina kunskaper inom webbdesign, jag har börjat lära mig bild- och videoredigering, jag har träffat ett antal otroliga människor som jag kanske aldrig hade mött annars. Vissa har jag pratat mycket med genom spelet, andra har jag också träffat bortanför datorskärmen.
   Nu har spelet liksom råkat bli en ganska stor del av mitt liv. Det gör inte mig något, för i dagsläget passar det mig alldeles utmärkt. Nya dörrar fortsätter att slås upp framför mig och det är tack vare mina erfarenheter med det här spelet, vars community har lockat och uppmuntrat mig att utvecklas och lära mig mer inom så många områden. Det hade inte den sjukskrivna sjuttonåringen tänkt sig då hon en dag fick idén att starta en Wiki.
 
 
 
 
   I slutänden hänger väldigt mycket på SSO's community, ni spelare som inspirerat och uppmuntrat. Tack för att ni finns och tack för att ni har gjort de tre senaste åren i mitt liv väldigt mycket roligare!
Natt-edit

   Satt och knåpade ihop den här i natt, medan jag försökte rendera en video i Sony Vegas. Jag har spenderat mycket tid i progammet de senaste dagarna, för att vänja mig vid det. Det har gett resultat; de enklaste grejerna går nu av bara farten :) Kommer spela in ett antal olika klipp i helgen; kommer ha lite att göra!
 
   Ja, redigering var det. Det jag gjorde först var att "fylla ut" hästen och markera ögon och mule, och det syns nog att jag blev ganska trött efter det x) Syns särskilt på manen att jag glömde allt vad ljussättning heter... Men det var en kul grej, det här :D
 
 
   En annan sak jag gjorde i natt (note to self, sluta sitta med Photoshop mitt i natten - koda bloggar går bra nattetid, men Photoshop...) var att göra en ny header. Får se hur länge den här blir kvar men jag har länge velat ha något i den stilen. Jag har fortfarande en redigering kvar från förra veckan som jag inte har pallat med, måste få klart den under helgen så att jag slipper tänka på den. Den är inte ens svårt, det är bara det att jag försöker spela in den till YouTube (eftersom så många har bett om fler sådana videor) och det gör mig så himla otaggad för jag avskyr att spela in edit-videor.
 
   Idag blir en kul dag, för jag ska träffa några av tjejerna från Night Guards och vi ska fika tillsammans. Tycker det är så himla kul att kunna hitta såna härliga vänner tack vare internet (och ett hästspel, dessutom!) :D
Försvunnen Harley

   Jag råkade ut för några olika buggar då jag spelade på eftermiddagen och en av dem bestod av en försvunnen Harley. Det gick att utföra byteshandel med honom, men han syntes inte...
 
 
   Sen hamnade jag också ofrivilligt någonstans borta i Firgroves berg då jag råkade ut för en bugg på bussen. Helt forever alone ute i det gröna - eller inte helt, det stod en stackars ensam NPC där också. Vi kanske blev avkastade från bussen för att någon trodde vi plankade?
Gallerians spelkarta

   Tittade ni på den? Jag tycker det var en kul och smart grej. Får se hur mycket text det blir den dagen som alla dörrar är öppna? (Om det nu blir en sån dag, haha)
Hey Yo!

   Som ni möjligen kanske kan gissa är det lite spoilers i det här inlägget men jag är för lat för att göra en spoilerskylt för jag har en massa annat att göra, tjo
 
   Nu då uppdateringen är uppe ska en massa Wiki-grejer fixas och ordnas, en massa nya människor ska läggas in och få bilder, Raptor ska få lite mer info på sin sida och gallerians egen sida ska förhoppningsvis komma upp lite. Bussen får sig också en sida!
 
   Vad tyckte ni om gallerian då? Var den som ni hoppats? :) Jag hittade tonvis med fina grejer som jag vill köpa, haha, bara att börja samla Jorvik Shillings! (För jag är snåååål och sparar på mina värdefulla SC!)
 
   Det blev ju en liten störtskön dialog med Raptor da Rapper också, skön snubbe! Det går att få en autograf av honom både innan och efter hans framträdanden, och det ska gå typ en-en och en halv timme mellan hans framträdanden såvitt jag vet. Då han sjunger hörs hans musik även in i butikerna, men med mycket lägre volym eftersom det är väggar och dörrar emellan. Fantastiskt fin detalj!
 
 
   De nya affärerna är riktigt, riktigt fina och en massa nya grejer finns tillgängliga nu. Personligen älskar jag det nya systemet, det är superpraktiskt och dessutom väldigt snyggt :)
 
   Den där hjälmen var verkligen något i min smak, haha... Påminner lite om en GPA och man kan väl va lite sportig med GPA-hjälm och Tretornstövlar ^^ Har dock inte köpt något alls idag.
 
   Jag älskar de här proffsfiltarna och har verkligen saknat en i rosa! Dessutom kom den i både mörkblått och orange, helt underbart!
 
   Det är väldigt många som frågat mig idag om vad jag tycker om gallerian, så jag får väl rätt och slätt säga så att den är som jag förväntade mig och det passar alldeles utmärkt :)
Måste göra det medan jag fortfarande har chansen

   Aaaaand I'm not even sorry
 
Raptor the Rapper

   Rapparen Raptor med texten "Ding Dong" hängandes i en guldkedja om halsen kommer underhålla på scen i Jorviks galleria under en period framöver. Ni som har spelat Star Academy kanske minns honom; I det tredje spelet ska man t ex. vara bakgrundsdansare åt honom. (Vill ni se hur det såg ut? Länk HÄR) Han är även med i serietidningarna (som jag btw ska prata mer om inom några dagar, so stay tuned!).
   Jag tyckte det var lite kul att så många gissade att Lisa skulle stå på scenen - om man bara pausade alla videor gick det ju att se att det stod "Raptor" på affischerna i bakgrunden :)
 
   Hey yo!
 
   Ska bli jättekul att komma in i spelet och se det hela på riktigt. Servern var öppen då jag kikade bara för en stund sedan, men jag tror inte att uppdateringen var klar. Jag har suttit och jobbat hela morgonen men man kan ju inte låta bli att smygtitta för att se om uppdateringen är färdig snart x) Är särskilt tagg på det nya shoppingsystemet!
Dagen med stort D

   Screen från videon som postades i måndags
 
   Är ni taggade på gallerian? Jag kommer nog chilla lite och inte gå nära den förrän sent ikväll, så att man kan lattja runt utan att det är trettiofyratusen andra kottar ivägen :)
Hamnar här ändå, haha

   Hade tänkt låta bli dator och allt nu på kvällen, men sen ville jag kika in på Starshine Legacy och se hur min Starshine faktiskt såg ut sist jag spelade, för jag hade glömt det helt, haha. Blev så förvånad över Lisas svarta ridkläder för jag minns inte att jag har gjort dem, haha? Tror dock inte att jag har använt någon annans grejer på henne... jag vet bergsäkert att jag har gjort hjälmen (som btw är sjukt snygg i spelet!).
 
   Starshine är verkligen dögullig, jag älskar hela hans kroppsmodell!
Stendöd

   "Då jag blir stor ska jag ha en jättedyr bil, för då kan jag sälja den och köpa en lagom bil och då har jag en massa pengar" - lillebror på elva år tänker till här
 
   Mitt huvud håller på att ha ihjäl mig, jösses, vad det dunkar! Urk. Menmen, jag ska krypa ihop med en stor kopp te framför en film hade jag tänkt. Är sjukt tagg till i morgon, uppdateringen är väl något vi alla ser fram emot? Jag ska försöka hålla mig borta till så sent som jag bara orkar, för att undvika alla miljoner människor x)
 
   Screeeeeeen
Ingen bloggutmaning idag

   Den enda jag har kvar är del 20, den sista delen, men jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till med den än. Lugnt blir det därmed på den fronten.
 
   Jag är helt ensam hemma under några veckor och eftersom jag är lat och ogillar att laga mat till mig själv har jag bjudit över mig själv borta på middag för att faktiskt få riktig mat. Därmed blir det väldigt lugnt här - till i morgon. Jag är faktiskt väldigt nyfiken på några aspekter av den nya gallerian.
My Horse And Me 2

 
 
 
   Just nu känns det som att det här blir min nästa Ride Through efter Arvet från Rosemond Hill. Är faktiskt rätt tagg på att spela in det här i helhet!
   Om ni vill se tävlingarna från spelet finns de redan i en spellista på min YouTube-kanal! (Detta gäller inte minispelen)
Jorvik City Mall

 
   Om jag får säga det själv - asgrymt. En mycket uppdaterad galleria i jämförelse med den vi tidigare såg i Star Academy.
 
   Vad är era reaktioner på den här teasern? :)
Bloggutmaning, Dag 19 - Ett uppdrag jag hoppas på

   Få se nu... nivå 4, SSL2. Linda och Meteor tillsammans med Lisa och Starshine ska så snabbt som möjligt ta sig till Jorvikstallet före Dark Core-bilen.  Jag skulle gilla en ny biljakt med Dark Core-bilen. Bara för att jag har såna barndomsminnen av den att jag blir typ livärdd var gång jag ser den, hehe...
 
Usch och fy på mig

   Jag har hittat typ två Alla Hjärtans Dag-brev, huga :c Inte ok, det är dags att göra ett ryck och se till att hitta allihop! Jag har dock varit otagg på att spela under helgen, så jag har inte orkat ta tag i det. Får se till att ordna det innan onsdag...
 
   Igår tog jag en kvick vända genom My Horse And Me 2. Synd att spelet har så kass upplösning, den här bilden är helt obeskuren på bredden och är ändå i full storlek... Finns inte heller några som helst manuella inställningar för att ändra upplösningen :c
Kvarglömda glasögon

   Världens bästa Siri har hängt hemma hos mig i ett antal timmar och vi upptäckte då hon kommit på bussen att hon lyckats glömma sina glasögon här, oops! De återlämnas dock snart, hehe...
 
   Jag köpte The Sims 3 tidigt under förra året och tyckte det var svårt nog för att jag skulle ge upp då jag hade annat att göra. Men efter att ha spelat lite med guidning av Siri idag blir jag faktiskt lite taggad... Har ni några tips på bra hemsidor där man kan hitta hjälp, fusk och snygga nedladdningar (särskilt gällande hästar) utan att behöva registrera sig? Är så himla trött på sidor där man alltid måste registrera sig för att få tillgång till saker... xP
 
   (De sidorna jag redan använder är Raymond Equestrian Centre och Lakeside Saddlery, sen har jag några från Old Fellow Ranch och Shoreline Hill Stables...)
 
 
   PS: Ny sneak peek från SSO på Facebook och Instagram! Hur taggade är ni på en skala? :)
Bloggutmaning, Dag 18 - En funktion jag hoppas på

   Ojojoj, det har väl varit lite allt möjligt under de här åren. Dessutom känner jag mer och mer att ingenting är omöjligt i det här spelet, som utvecklats mer än åtminstone jag någonsin kunnat ana den där oktobermorgonen 2011 då jag snubblade över det.
 
   Så jag utgår nu också från att ingenting är omöjligt. Den funktion jag hoppas en dag kommer till spelet är den där man kan leda sina hästar. Exakt hur jag skulle vilja utforma den? Vet inte. Tror att teamet bakom spelet skulle lösa det bättre än jag kan tänka mig!
 
   Officiell promobild på Frieserhästen
Tillbaka i andra spel

 
   Jag tänkte prova att göra ett mindre videoprojekt, så därmed har jag börjat gå igenom lite andra spel jag äger. Därmed - återigen blev det lite My Horse And Me! Hade hunnit glömma hur vidrig hästen är att styra, haha...
Det negativa med de nya kläderna

   Ungefär sedan Dinodalen öppnade har de nya kläderna som kommer till SSO förändrats. Det har blivit nya färger, andra texturer, både kläder och utrustning blir stilrena och otroligt snygga.
   Det finns dock en negativ grej med det. De här nya grejerna är så otroligt mycket snyggare än det vi har haft innan, de är helt enkelt så långt i förväg gällande kvalité. Personligen "kan" jag inte gå tillbaka till de tidigare kläderna - det nya som har kommit till spelet är så mycket snyggare.
   Är jag bara himla kräsen, eller känner ni något liknande?
 
   Den här blå tröjan har jag inte kunnat byta bort sedan jag köpte den; och det där schabraket är underbart, för att inte tala om sadel och träns...
   Btw försöker jag att alltid ha med mig ett husdjur numera, för sakens skull. Det ser faktiskt ganska mysigt ut!
Bloggutmaning, Dag 17 - En funktion jag tycker är onödig

   Då jag skrev den här bloggutmaningen för länge sedan tyckte jag att det här var en relevant fråga. Jag kanske inte tycker det i samma grad nu. De funktioner som folk kan störa sig på, alltså fiske och arkeologi, är ju faktiskt saker som man kan hoppa över. Dock så visste ingen det om fisket på den tiden, utan alla (inklusive jag) trodde det var ett nödvändigt ont för att komma vidare i spelet.
   Men om det är något i dagsläget får jag nog säga picknick. Jag har under mina över tre år i det här spelet deltagit i en picknick... kanske två gånger? Jag tror inte att det säljs särskilt många picknickkorgar idag heller. Jag är inte så jättemycket för caféerna heller, men jag tycker de är roligare och jag föredrar caféer alla gånger. Grilla korv är något som jag aldrig har gjort en enda gång under min speltid, så  det kan väl läggas till på listan.
 
 
   Nu var det lääääänge sen den här bilden dök upp, haha... jag sparar ner alla nyhetsbilder på en av mina hårddiskar för att kunna använda dem på Wikin vid behov, jag tror faktiskt inte att den här bilden finns kvar på SSO's nyhetssida alls längre...
Irritation, haha

   Alltid är det något med teknikens under som inte vill fungera som man själv vill xP Satt och Googlade mig tokig i natt, men lyckades slutligen lösa mitt kaos själv. Ett problem löst, nittionio kvar! (Typ på ett ungefär...)
   Jag började på en redigering igår, som jag dessutom spelar in. Ska försöka få den klar idag... Hoppas att inspelningen inte kaosar (som den gjort ett par gånger förr, huga), sånt gör alltid att man tappar suget.
 
   Ikväll är det Mello igen! Jag är sjukt taggad, är ni? :D
 
 
#stolt

   Har överlevt Sony Vegas. Ska dock kasta mig in igen för ett liknande projekt strax igen. Jag kände mig så korkad då jag började med programmet men nu får jag det faktiskt att göra det jag vill, haha... Jag kommer nog ändra mig tio gånger över helgen och göra om mina projekt hur många gånger som helst, i takt med att jag blir mer och mer bekväm med programmet. Menmen, det är sjukt kul!
 
   Kubbade runt i ridhuset vid ungefär kl 10-11 nån gång igår kväll. Det var ett himla nice ljus där inne!
 
 
   På tal om något liknande (i videoväg då) så tänkte jag försöka spela in en edit-video idag. Tidigt i morse letade jag runt efter fina referensbilder så jag tror att jag vet vad jag vill göra för något... Min svarta Oldenburgare Freya blir det den här gången - dels för att svarta hästar är äckligt svåra att redigera och jag vill plåga mig själv lite, dels för att häststackarn har fått alldeles för lite kärlek på sistone, haha...
Hästar och mobiler

   Inte spelrelaterat, men jag tycker det är en viktig grej ändå.

   Jag verkar fortfarande vara skriven till ridklubben där jag jobbade förra året på något sätt, för jag får fortfarande hem tidningen Häst & Ryttare i brevlådan. Alla som är bundna till Svenska Ridsportförbundet får hem tidningen, som faktiskt är den enda hästtidningen jag läser (tidningar är så sjuk dyra!).
   Fanns ett reportage i den nya utgåvan om mobilanvändning på hästryggen. För det blir tydligen allt mer vanligare att man sitter och pillar på mobilen medan man rider. Hur respektlöst mot hästen är inte det? Och tänk den sekund som olyckan är framme och man inte hinner med att förhindra den för att man fifflar med telefonen?
   Visst, superbra att ha med sig telefonen i stallet så att man kan kontakta någon om något händer, viktigt är det också att ha med telefonen om man rider ut ensam i samma syfte. Men då man håller på med hästar bör mobilen ligga i fickan och inte någon annanstans. Jag hade en gång en ridlärare som hade skruvar genom nästan hela skelettet på ena sidan av kroppen efter en avfallning på en unghäst då hon red med mobilen i handen, och tack vare det hade hon krossat sitt bäcken och hon kommer alltid ha kvar smärtorna efter den olyckan. Om hon inte tittat ner på mobilen hade hon hunnit se olyckan långt i förväg (och det är ett faktum, inte ett antagande). Är det värt det, den smärtan, bara för att kolla Instagram, kasta upp något på Facebook, skicka ett sms? Nej. Den ridläraren berättade gärna om sin olycka i avskräckande syfte. Och det är faktiskt väldigt bra, för det bidrar till att åtminstone några fler ryttare kommer tänka till en gång extra innan de drar upp telefonen på hästryggen.
   Jag var några timmar på Norrköping Horse Show förra året. Hela vägen från parkeringen såg jag en tjej som satt med långa tyglar medan hon skrittade sin stora hopphäst och hon satt och smsade med stor koncentration. Hela vägen från parkeringen, under en bro där det var möte med fotgängare (jag kände att den tävlingsplatsen var skum - jag har gått tävlingsarrangörskurs och där var det en sån sjuk risk för olyckor, så får det egentligen inte se ut), in på framhoppningen, satt hon hela tiden med mobilen framför ögonen. Det var en risk för a) henne b) hennes häst c) alla fotgängare hon mötte samt d) övriga ekipage inne på framhoppningen.
   Hästar är flyktdjur. Ett ljud som är oväntat, ett föremål som dyker upp från ingenstans, en buske som prasslar lite läskigt - på en sekund kan världens snällaste häst skjuta iväg i rädsla. Räcker med att ett bakben skjuter iväg mot någon som råkar stå nära, så är olyckan ett faktum. Man är skyldig sig själv, sin häst och sin omgivning att vara uppmärksam på sitt djur. Man är inte uppmärksam då man samtidigt pysslar med telefonen. Det kan lätt jämföras med att smsa medan man kör bil.
   Självklart kan olyckan alltid vara framme - men man ska inte välkomna den på ett sånt idiotiskt sätt.
 
   Ni som hänger med här på bloggen vet att jag förespråkar att man alltid ska rida med hjälm. Låt oss lägga till att man alltid har mobilen i väl förvar i fickan. Den får gärna vara med, men den bör enbart användas om det verkligen, verkligen behövs för er egen, och andras, säkerhets skull.
Bloggutmaning, Dag 16 - En funktion som jag tycker om

   Det är tur att jag har en hel Wiki i bagaget, för jag var faktiskt tvungen att vända mig till den med tanken "va farao har vi för funktioner i spelet egentligen?"
 
   Just nu måste jag faktiskt säga att det är guldstjärnorna, ni vet samlarstjärnorna som finns runt om i Jorvik. Jag har hittat ganska många under senaste veckan, både då jag spelat på Penny och på mitt tredje konto (om allt går som jag tror kanske ni får se lite av det redan inom ett par veckor?), och det är faktiskt himla kul att leta efter dem. Jag har glömt bort var många finns eftersom det var så himla länge sedan jag sökte upp dem sist, vilket gör det till en kul grej då man får återupptäcka dem igen.
   Självklart kommer det videor då Penny letar stjärnor i framtiden!
 
    Den här stjärnan visade jag tidigt under Pennys äventyr, men jag har inte hämtat upp den än. Ska ordna det någon gång framöver!
Inspelning mellan varven

   Jag håller på med ett projekt i Sony Vegas (mitt allra första!) och för att få lite distans mellan varven och inte bli så hemmablind så varvar jag videoredigering med lite filminspelning. Mina inspelningar ligger ju lite före det ni har sett, men snart kommer jag besöka Valedale med Penny!
   Jag har också lyckats lösa ett inspelningsproblem, så snart ska jag börja redigera även mina Ride Through-videor i Sony Vegas. Jag tyckte det kändes så himla svårt i början, men efter att ha lekt med det igen igår kände jag att det är ett program jag verkligen kan lära mig samtidigt som de simpla medlen jag helst använder är väldigt enkla även där :)
 
   Jag älskar min nya, breda datorskärm, den ger möjlighet för så sjukt mycket bättre bild och film än den jag hade tidigare! Ni ser ju liksom hur mycket utrymme jag har på båda sidor om Penny, det är ju så att jag kan ordna både redigeringsbakgrunder och snygga thumbnails till SSO Ride Through :D
Blått och svart

 
 
 
   Såg ni sneak peeken på SSO's Snapchat igår? Jag såg den väldigt tidigt, men tänker inte ge mig ut i några diskussioner. (Om ni vill se en screen från filmen kan ni se det på t ex. Rännans blogg) Som jag har sagt innan så kommer jag inte fortsätta spekulera och fundera så mycket om spelet, och det kan nog låta jättekonstigt att jag byter spår så snabbt men så är det. Kan tänka mig att många undrar varför, men ni får ta mitt ord på saken så kanske jag berättar varför jag gör på så vis en annan gång.
 
   Jag jobbar bara 32 timmar i veckan på mitt jobb men just nu har jag en uppgift som jag ska finurla med hela helgen för att få den så bra som möjligt. Jag måste säga att jag är oerhört tacksam över mitt jobb, för att vara ett första jobb har jag en sån sjuk tur!
Vissa hästar får nytt liv med andra manstilar

   Ni vet den coola skimmeln som kom till Vingården i förra veckans uppdatering? Jag råkade se den idag med kort man, och jööööösses i min lilla låda vad snygg hästen var! Om den bara haft lite mer markerat ansikte hade jag lätt köpt den, så sjukt söt!
 
   Jag tycker det är en sån viktig del av spelet att kunna ändra på sina hästar. Alla är olika som personer, tycker om olika färgkombinationer på hästar och föredrar att låta sina hästar se ut på olika sätt. Ibland kan man nästan luras att tro att det är en helt annan häst, bara för att den syns i en manstil som få andra använder sig av på just den hästen.
   Själv bidrar jag nog inte så mycket till den faktorn tyvärr, haha... Har väldigt basic manstilar på alla mina pållar. Men, det är väldigt roligt att se vad andra väljer!
 
 
Fråga om Sony Vegas

   Jag vet att många av er är kloka då det kommer till teknik och program och allt vad det nu är, så jag måste bara kasta ut frågan.
 
   Om jag spelar in videor med Fraps på min dator och sedan vill klippa dem i Sony Vegas så finns det inget ljud alls. Googlade som en tok och såvitt som jag förstod det så behövde jag konvertera mina klipp för att få en lös ljudfil att klistra in manuellt i efterhand. Det tyckte jag lät som alldeles för mycket jobb, så därmed har jag fortsatt klippa mina klipp i Movie Maker.
    Nu ska jag däremot göra ett annat projekt och har spelat in material på en annan dator, också med Fraps. Men då jag lägger upp klippen i Sony Vegas så fungerar ljudet alldeles utmärkt?! Är det någon som vet vad det kan bero på, haha vore så nice att kunna behålla ljud då jag spelar in på min egen dator...
 

  Lyckades hitta en lösning på mitt problem, yaaay ^^
Bloggutmaning, Dag 15 - Något jag vill köpa

   Just nu är det lätt de söta teddybjörnarna som kom i gårdagens uppdatering. Är dock lite avigt inställd - tycker priserna börjar gå lite väl högt. De billigaste lär jag iaf köpa!
 
   (Var så trött igår att jag tyvärr inte orkade ta en bild på björnarna. Ni vet nog hur de ser ut ändå ^^)
~

 
Jag fick en magisk blippgrej!

   Jag har fått en sån där liten rolig nyckelbricka idag, så att jag kommer in på ett av kontoren där jag jobbar, hehe... Har haft bricka till det ena stället, men på det andra har jag fått smyga in efter folk som faktiskt har nyckel. Nu kan jag ta mig in själv, yaaaaaay
 
   Nejmen det är faktiskt lite andra saker som jag tänkte ta upp nu. Eller en grej. För några dagar sedan började folk tagga mig på Instagram och skrev "Åh kolla, SSO använder din bild för att göra reklam för spelet" och jag kände genast att det inte var riktigt rätt. Det finns nämligen ingen anledning för SSO att använda sig av Fan Art för att göra seriös reklam för sitt spel, i synnerhet inte utan tillåtselse från bildens skapare. Eftersom min bild är baserad på Höstryttaren är det än mindre relevant att använda bilden som reklam, för den representerar inte ens onlineversionen av spelet. Jag har kollat upp det med SSO's PR-avdelning och de känner inte till något om det men de ska hålla utkik för att få ner bilden.
   Jag vet att bilden har synts på YouTube och The Sims Resource, men det kan säkert ha dykt upp på andra ställen. Om ni ser att nedanstående bild används på något sätt som reklam någonstans, säg jättegärna till mig. Inte någonsin ok att plocka bilder från mig på ett sånt fräckt sätt!
 
   Bilden är en miniatyr och blir större om man klickar på den.
 
Bloggutmaning, Dag 14 - Min favoritsysselsättning

   Det jag absolut helst spelar för är och har alltid varit uppdrag. I synnerhet huvuduppdragen som spinner vidare på Starshine Legacy står högt i kurs hos mig.
   Men sen är det ju också så att jag har blivit mer och mer social i spelet. Jag är väldigt introvert men har börjat våga ta för mig lite mer efterhand att jag känner mig tryggare med olika situationer, eller människor. Sena kvällar då man spontant hamnar med lite sköna människor och snackar om allt och inget, det är något av det mysigaste som finns. Under förra helgen blev det en sån pratstund då jag egentligen hade tänkt göra dagliga uppdrag med Penny, och jag tror att vi stod stilla i Moorland i strax över en timme och pratade om lite allt möjligt kul samtidigt som vi nästan började trenda taggen #Pray4Esme eftersom censuren verkade vara speciellt ute efter mig den kvällen, haha...
 
 
 
 
Över broar

 
Alltid nya grejer

   Jag hade tänkt dra upp en redigering nu på kvällen, men på väg hem från jobbet ringde min chef på hästgården och gav mig en ny uppgift. Har inte orkat titta på den än, men får ordna det nu xP Det är ganska kul att få fixa alla datorgrejer åt dem ändå, en affisch som jag gjorde för några veckor sedan ska sättas upp på olika ridskolor i deras område som reklam :D
 
   Har ni sett SSO's Facebook och Insta? Det utlovas att det senare i veckan kommer en sneak peek på deras Snapchat, något som inte kommer visas någon annanstans. Om man inte vill använda sig av Snapchat tror jag dock inte det kommer vara någon fara - kan utlova att ett hundratal kommer printscreena och kasta ut det på Instagram sen, i vanlig ordning. Man vet ju hur det brukar vara! Om det är en grej som är stor nog så kommer det ju visas på hemsidan ändå ;)
 
 
 
   Nu ska jag fixa mitt kvällsjobb, sen ska jag se om jag kan redigera något. Är supertagg på att leka runt i Photoshop just nu!
Bloggutmaning, Dag 13 - Den Deluxe-utrustning jag tycker bäst om

   Jag tror att ni kan gissa er fram till det här, right? Haha...
   Dock gäller här precis som med gårdagen - jag föredrar vissa delar av seten. Jag använder helst svart eller brun sadel, kombinerat med lite roligare schabrak.
 
 
Ljusblått

 
Kan bli tokigt ibland

   Till Instagramtävlingen hade jag skrivit upp alla vinnare tillsammans med en kort beskrivning av hur deras önskehäst såg ut, och redigerade utefter det. Kikade även in på deras Instakonton för att se vad de faktiskt hade skrivit för att få det hela bra. Men jag var faktiskt halvvägs genom den sista då jag insåg att vinnaren raderat sitt bidrag, och därmed hade jag inget att gå på. Slutade med att jag gjorde bilden för att det var kul istället. Men, därmed blev det bara fem vinnare och jag kommer inte välja en sjätte. Jag orkar inte fundera över den saken.
 
   Såhär söt blev den sista hästen. Nice va?
 
   Det här var den sista tävlingen på ett ganska bra tag, tror jag. Får se lite vad som händer i framtiden.
Måndagstagg

   Jag har aldrig gillat måndagar, det har alltid varit den där dagen då man känner "skjut mig nu, jag går i ide och kommer tillbaka nästa påsk", men idag har jag varit sjukt taggad på allt trots att jag fortfarande är sjuk och varken har näsa eller röst, hah... Jag tror det här kommer bli en sjukt rolig vecka, och jag tror faktiskt att nästa vecka kommer bli ännu bättre - det händer en massa skoj grejer och sen kommer bästa Neo upp till Stockholm igen, tjoho!
 
   Jag insåg idag att jag har jättemånga Wiki-element att koda, vilket är lite mindre nice. Tonvis med sidor att ha koll på! Om jag orkar ska jag göra det senare ikväll, men just nu ska jag sätta mig med den sista vinnarredigeringen från min Instagramtävling. Då den är klar kan jag fortsätta med mina redigeringar i vanlig takt utan att ha dåligt samvete för att jag är skyldig någon något ^^
 
   Här är den senaste bilden jag blev färdig med - en fuxfärgad islänning åt Sofie Dolphinknight!
 
 
Bloggutmaning, Dag 12 - Det Deluxe-set jag tycker bäst om

   I helhet som ett enda sett gillar jag Dressyrseten mest. Finns ju tre olika; Life Time-setet, det svarta och det blå (sistnämnda går att köpa i Silvergladebyn respektive Jorvikstallets arena). Annars använder jag gärna enbart delar av set, som t ex. en jacka i kombination med något annat, men dessa sett kan jag absolut tänka mig att använda som en helhet.
 
   Har tyvärr inga vettiga bilder mer än den här, där ni ser Esme med blå dressyrkavaj från Arenan.
~ ☼ ~

 
Vinnare av SR-koder

   Jag har slumpat fram två vinnare som får varsin SR-kod som ger 14 dagars Star Rider, och det blev Maggie Flowerlee och Daphne Dragonheart - grattis! Ni får var sitt mejl med era koder alldeles strax :)
 
   ...nu ska jag försöka redigera lite. Har fortfarande två Instagrampriser jag ska försöka bli klar med!
Bloggutmaning, Dag 11 - Min favoritoutfit

   Jag må inte byta utseende ofta i spelet, men jag byter kläder desto oftare. Överlag sägs det av bekanta att jag brukar vara välmatchad, stämmer det? Haha...
   Då jag från början skrev den här bloggutmaningen för lääänge sen så fanns det inte så mycket kläder i spelet i jämförelse med vad det gör nu. Meeen ni får lite bilder på kombinationer jag gillar.
 
 
 
 
 
 
 
   Nu har det kommit många snygga nya grejer till spelet på sistone, så jag behöver uppgradera min garderob! Jag får nog börja göra dagliga uppdrag igen för att ha råd, haha...
Vita Tinkrar

 
   Jag tycker nog att det här är en av de absolut häftigaste hästarna i spelet. Den känns bara så perfekt på alla sätt och vis. Sen kanske det inte är särskilt korrekt med en vit tinkerhäst, men det funkar så himla bra i spelet...
Melodifestivaleeeeen!

   Många av er vet redan hur mycket jag älskar Mello; jag tvingade ridlägerbarnen att sitta och titta med mig då jag jobbade förra helgen, haha ^^' Det var en positiv överraskning för mig att se Filippa Bark med i produktionen, det var några år sedan hon dök upp där! Jag vet inte hur många av er som känner till henne sedan innan, men jag såg henne först då jag gick i sjuan. Min SO-lärare lät klassen titta på Centralskolan, vilket var en SVT-producerad serie. Mycket bra val av honom, haha... bjussar på första avsnittet av Centralskolan här.
 
 
   "I ÖKNEN!"
 
   För att återgå till mitt första ämne, tittar ni på Melodifestivalen? ^^ Jag tyckte väl inte att förra veckans musik var så himla mycket att hurra för, men det brukar bli något man gillar varje år!
Bloggutmaning, Dag 10 - Bästa shoppingstället

   I dagsläget finns det mest grejer som lockar i Jarlaheim. Finns säkert femton grejer bara där jag vill köpa...
 
 
Alla Hjärtans Dag ~ Utlottning av 14 dagars SR

   Började på den här mitt i natten igår - var lite svårt, men jag är riktigt nöjd :D Min "vanliga" header återkommer då högtiden är över.
 
   Alla Hjärtans Dag är inget som jag firar personligen, men det är väl en trevlig högtid för de som vill fira ^^
 
   Jag lottar nu ut två gratiskoder som ger 14 dagars Star Rider. Det enda ni behöver göra för att delta är att kommentera det här inlägget med ert SSO-namn - men ni MÅSTE bifoga er mejladress, annars kan jag ju inte ge ut koden till er.
   Utlottningen stänger i morgon, söndag, kl. 20.00!
Instagramvinster

   Läs hela inlägget, några kanske uppskattar det här lite extra... ^^
 
   Under januari höll jag i en tävling på Instagram där några utvalda fick en redigering på deras drömhäst i SSO. Målet för min del var att göra hästen så som den skulle kunna se ut direkt i spelet. Araben var den första jag gjorde och den var också absolut svårast, usch vad jag inte är nöjd med den... Hade problem med precis allt på den, haha. Däremot älskar jag både den apelkastade Lipizzanern och Haflingern (med en fjording som grund). Det bästa med araben är väl ändå det apelkastade mönstret i pälsen, vilket jag gjorde genom att rita en herrans massa runda ringar som sedan skuggades över. Subtilt, men snyggt. Araben är iofs den enda av dem som är helt ritad, för det funkade inte bra alls att redigera så som jag kunde göra med de andra tre.
   Det här är en engångsgrej, jag kommer återgå till mina realistiska redigeringar för jag tycker de är roligare att göra. Jag har två vinster kvar, som jag ska försöka hinna klart med så snart som möjligt, sen börjar jag redigera efter vanlig ordning igen ^^
 
 
 
 
 
 
   Håll koll senare idag - det kommer upp en tävling där ni kan vinna en kod som ger 14 dagars Star Rider! Två stycken unika koder kommer lottas ut, så håll utkik om ni är intresserade av att delta!
Vidrigt att vara sjuk

   Rubriken står för sig själv.
 
   Nejmen det jag tänkte säga var att det blir ett tillägg i mitt videoschema på YouTube. Från och med nästa vecka blir det en extra video på fredagar. Det kommer alltså se ut på följande vis:
 
   Måndag: SSO Ride Through kl 8.30
   Tisdag: SSO Ride Through kl 10.00, Arvet från Rosemond Hill kl 15.00
   Onsdag: SSO Ride Through kl 8.30
   Torsdag: SSO Ride Through kl 8.30
   Fredag: Arvet från Rosemond Hill kl 10.00, SSO Ride Through kl 15.00
   Lördag: SSO Ride Through kl 8.30
   Söndag: Zoo Tycoon 2 kl 10.00
 
   Arvet från Rosemond Hill kommer i 13 delar, sedan börjar en ny videoserie som tar över på samma tider. Vilken det blir är inte klart än, jag får se vad som passar bäst! Kanske inte heller fortsätter med ZT2 i det oändliga, men det håller nog på ett tag till.
   Snabblänk till kanalen finns som alltid i menyn högst upp på bloggen!
   Jag har dessutom missat att länka videorna för den här veckan, så SSO-videorna kommer samlade nu istället. Kanske lite mycket på en gång, men här har ni dem! Kan lägga upp veckans AFRH i morgon istället.
 
 
 
 
 
 
Bloggutmaning, Dag 9 - Mitt favoritställe

   Mitt favoritställe är utan minsta tvivel Jarlaheim. Om jag inte vet vart jag ska ta vägen och inte har något att göra men inte pallar ta tag i något heller, då är det hit jag går. Jag spenderar mycket tid i Jarlaheim och jag älskar hur staden är uppbyggd. Jag vet inte om den känns än mer episk för att den är så nära det älskade Jorvikstallet, men hur som helst så är Jarlaheim stället där jag trivs som allra bäst.
 
 
Vitt, vitt, vitt

 
   Idag är det fredagen den trettonde... håll i hatten och råka inte illa ut idag, haha...
   Jag vaknade med en sjuk förkylning i onsdags och jag är så trött och seg så det finns inte, och huvudet fungerar verkligen inte... det blir lite mer bloggning än vanligt dock, eftersom jag inte riktigt orkar fokusera på något annat. Lite jobb lyckas jag få gjort iaf också, vilket är nice. Någon som vill byta immunförsvar? Mitt bortskänkes gratis, det vill nog plåga någon annan snart...
SSOHEARTU2015

   Där har ni den - värdekoden alla väntat på ^^ SSOHEARTU2015 är det som gäller och den fungerar enbart under kommande helg. Lös in den redan nu så att ni inte missar något!
 
   Glöm inte bort att göra uppdrag runt om i Jorvik varje dag för att kunna byta in föremål till Donald och Catherine!
"ÅH JÄVLAR"

   Jag skrek seriöst rätt ut då jag sprang förbi en annan ryttare som red den nya hästen från Valedale, haha... Verkligen en häst i min smak! Jag älskar ju hästar med vita ben och huvuden ^^ Hästen är mycket snyggare egentligen än vad den är på bilden, vinkeln gör den inte rättvisa.
 
   Övriga två tyckte jag var lite intetsägande, men de kan nog göra många spelare glada! ^^ Hade nog tyckt att skimmeln var snyggare om den haft lite mer markerade ögon. Morganhästen tycker jag känns lite för blek, men den är fin. Vilka snygga hästar som rullar in i spelet nu, eller hur?
 
 
 
   Jag var faktiskt inloggad för annat än att bara göra uppdrag, men jag fick Fatal >.< Första gången på länge faktiskt! Ska se om jag kan ta mig in igen...
   (Btw så är jag sjuk. Igen. Hoppas verkligen att jag inte tappar rösten, för jag hade tänkt spela in nya videor i helgen, heh...)
Jorvikipedia går uuuuuupp

   Medan blogg tappar i aktivitet går Jorvikipedia upp. Rejält. En massa smågrejer har fixats till och lagts in, och antagligen blir det än mer framöver. Har verkligen skämts över att jag försummat Wikin så mycket, men det är inte förrän nu som jag riktigt har kunnat fylla ut den. Nu finns det t ex. en sida om Arkeologi, lite roliga faktadelar har tillkommit på många sidor och många sidor har också fått citat på sig som förklarar sidan ytterligare lite, vilket oftast är en kul grej.
   Btw, jag orkar verkligen inte ta tag i Star Academy-sidorna och det vore guld värt om någon pallade med det. Vem som helst kan tekniskt sett göra det; Om man inte har spelet själv kan man följa det via videor. Som ni kanske minns spelade jag in spelen i somras, och de finns på min YouTube-kanal. Där kan man alltid kolla om man vill kolla upp något! (Vill inte göra reklam för mig själv egentligen men det vore underbart om Star Academy-sidorna fick in all info de är värda - dock antar jag att jag får lägga in det från spelens serietidningar själv.)
 
   Just nu är vi uppe i över 1200 sidor på Jorvikipedia och vi är femte störst i Sverige. Bättre kan vi, eller hur?
 
 
   Tyvärr är den engelska Wikin inte lika rolig. Jag måste blockera IP-adresser varje gång jag går in där, eftersom det finns såna hemska människor som verkar tycka det är kul att vara elaka mot andra. Det är nolltolerans mot mobbning på Jorvikipedia! (Är man elak mot andra användare på Jorvikipedia blockerar jag IP-adressen i ett år. Kan man inte bete sig som folk har man inget att göra på Wikin.)
Bloggutmaning, Dag 8 - Den tävling jag tycker minst om

   Fortfarande är det Landons kanintävling som jag gillar minst. Jag blir stressad och irriterad och går sällan i mål på tider under en minut. Den här tävlingen undviker jag nästan alltid, haha!
 
 
 
   PS: Ni missar inte att det är en torsdagsuppdatering idag? Enligt SSO's Facebooksida kommer Alla Hjärtans Dag-uppdrag, tre hästar + möjligen nya husdjur. Dessutom blir det en värdekod för att få 200 Star Coins!
Färgglatt

 
   Jag tycker min Clark är rätt färgglad för att vara en så mörk häst. Finns många olika toner i pälsen. Sen kanske jag tycker det hela är så färgglatt pga det gröna gräset i bakgrunden x)
Star Coins for everybody!

   200 SC får alla spelare tack vare en värdekod, då veckans uppdatering väl är uppe. Den har blivit försenad pga det måste förberedas ytterligare lite till inför den, vilket man nu kan läsa både på Facebook och på SSO's nyhetssida.
   Så glöm inte bort att hålla utkik efter värdekoden ^^
 
 
Silversong Kings

   Penny Kinglee blev lite trött på att hela tiden behöva tacka nej till klubbinbjudningar, så nu har Penny Kinglee en egen klubb. Det blev Silversong Kings, med en blandning av både Silverforce och Kinglee.
   Tänkte bara säga att följande gäller:
 • Jag spelar på Penny för mina videors skull. Jag är INTE intresserad av att gå med i klubbar.
 • Jag har klubben för att slippa invites. Jag kommer INTE lägga till andra i klubben.
 • Jättekul om ni gillar mina videor, men snälla, följ inte efter mig runt om i spelet. Det är faktiskt lite obehagligt. Om jag inte svarar i chatten så spelar jag in, annars snackar jag gärna. Men det är inte kul då folk förföljer en utan att säga ett knyst. Om jag faktiskt spelar in och folk följer efter i varje steg jag tar så sabbar det inspelningarna. Jag blir stressad av att bli förföljd. Stalka inte mig, tack.
   Det var typ det.
 
   Servern är fortfarande uppe då jag skriver det här. Inväntar att folk ska gå i taket över att den inte är nere än. Meeeen nu har jag annat att göra. Jag jobbar hemifrån idag och har fått lite material jag ska pyssla med ^^
Bloggutmaning, Dag 7 - Min favorittävling

   Haha, ni måste ju tycka att jag är hur tråkig som helst, men det är fortfarande så att Moorlands ridspår är min favorittävling! Jag skulle gärna ha in fler korta tävlingar som man nästan kan göra i sömnen, och helst ett par då man inte behöver hoppa - det är så skönt då man är trött och inte pallar levla egentligen men är ute efter lite xp x)
 
    Sorry för värdelös bildkvalité, råkade av misstag spara den i jpg.-format haha... I vanliga fall använder jag mig enbart av png..
Det här med videor glömdes snabbt bort, hehe

   Skulle ju posta mina videor även här, men har helt enkelt glömt det. Här har ni min spellista med ZT2 - nya avsnitt kommer varje söndag. Den här veckan kommer jag fortsätta bygga på min elefantinhägnad med tillhörande ligghall!
 
   Det första avsnittet i spellistan är fristående, och sedan börjar byggnationen av djurparken som alltid visas i de här videorna.
 
Tävlingshäst

   Visst ser det sportigt ut? De där röda stövlarna tillför sjukt mycket!
Nattspam

  Ville bara langa in en extra bild för jag fick lust att peta i Photoshop då jag såg stjärnhimlen. Och för att min fjording Pichu är typ det gulligaste ett hästspel någonsin har varit med om.
   Om man någon gång pallar vara seriös kan man nog komma med något riktigt snyggt, men jag är lite övertrött och det blev mer för sakens skull än något annat. Nu ska jag sova, tjofräs
 
 
YES!

   Ååååh som jag har kämpat med de där förbenade (get it? För-ben-ade? Hej, dålig natthumor) dinosaurieskeletten! Idag lyckades jag äntligen få ihop de sista delarna jag behövde till det spektakulära skelettet och fick därmed en efterlängtad belöning. Tyvärr för mig så vill jag gärna ha ett par snygga boots som går att få via det röda skelettet, så det är bara att kasta sig ut i Isenskog igen, suck...
 
 
 
Vet ni hur halt det är ute?

   Det är HEMSKT! Jag höll på att drutta på ändan inte mindre än fyra gånger på väg till kontoret i morse, det var seriöst så illa att en liten tant med käpp spurtade förbi mig. Ett steg framåt och två steg tillbaka... På vägen hem har jag dessutom uppförsbacke, det var viiiidrigt! Har ni också sådär snorhalt? Nu ska jag jobba hemifrån i morgon så jag tänker inte sätta min fot utanför porten, haha...
 
   Tydligen hade många problem med SSO under natten? Jag loggade in via launchern igår och hade inga problem alls, men jag hörde att folk hade problem med launchern också. Hoppas allt funkar nu! Jag är sjukt tagg på att spela och jag vill levla både Pichu (Esmes fjording) och Rapidash (Pennys pålle).
   Fick en fråga härondagen varför jag inte gör uppdragen med Ponnyloppet på Penny. Anledningen är att jag inte kan avsluta uppdraget eftersom jag inte har en ponny. Jag kommer alltså inte gå i närheten av uppdragsserien innan jag har köpt mig mitt ponnyskrutt. Tror att jag får lägga på ett kol med spelandet nu om jag ska komma någon vart, haha... Det var över en vecka sedan jag spelade på Penny sist. I helgen är jag ensam hemma så då fortsätter inspelningarna ^^
 
   Det var något annat jag tänkte säga också, men jag har glömt det. Hehe. Jag återkommer nog senare - idag är jag så himla tagg på både spel och blogg ^^ Måste dock fixa lite tråkigare saker IRL först. I'll be back!
Sedna och Nanook

   Jag skulle ha kollat upp det här för evigheter sen, haha, men jag kom inte på det förrän nu x) Hör här:
 
   I Dinodalen möter man Kallterna Sedna och Nanook. Dessa båda tillhör, of course, det Kalltiska folket som möjligen lever som inuiter bortom Isenport. Men, visste ni att båda tvä bär namn från inuitisk mytologi? Det visste jag inte själv förrän häromdagen då jag föll på det av en ren slump. (Hej, beroende av kunskap, jag spånar Wikipediaartiklar...)
 
 
 
   Nanook betyder bokstavligt talat isbjörn och om jag har fattat det hela rätt så ansåg inuiterna att var och varje isbjörn de mötte var Nanook (<- ett gudomligt väsen), som ansett dem värdiga av att få jaga en isbjörn. Isbjörnarna försåg inuiterna med kött och skinnet användes för att göra byxor åt männen och mjuka skor åt kvinnorna. Det var viktigt att jägarna visade en fälld isbjörn respekt, för om de inte gjorde det skulle dess ande se till att andra björnar skulle hålla sig borta. Genom att ta väl hand om den döda isbjörnens kvarlevor (och genom att genomföra ritualer som varierade sig beroende på isbjörnens kön) skulle man förse sig själv med framtida lycka med sin björnjakt.
 
   Sedna, också stavat som Sanna, är enligt samma mytologi gudinna över havet och de marina djuren. Inuiternas skapelsemyt beskriver hur Sedna kom att härska över underjorden. Det finns dock flera olika legender om henne. Alla myterna jag har sett beskrivna slutar med Sednas död, då hon sjunker ner till havets botten. Ni kan ju leta mer själva om ni är intresserade!
Bloggutmaning, Dag 6 - Min drömhäst i spelet

   Det känns som om jag blir bortskämd med nya drömhästar varje månad, för det kommer nya, fantastiska hästar hela tiden. Därför blir också den här rubriken svår att hitta ett bra svar till, för jag vet knappt vad jag är ute efter. Särskilt inte efter att den underbara fjordingen kom till spelet!
 
   Just nu säger jag Islandshästar, bara för att säga något alls. Och det ÄR ju en dröm. En cool fluffboll med fem gångarter. Hur häftigt skulle inte det vara? Det är en dröm, och jag vet inte om det någonsin kommer hända, men drömma får man alltid :) 
 
   Men, jag utökar med ytterligare en grej - Svenskt varmblod. Vår snygga svenska sporthäst förtjänar en plats i spelet :D
~

 
Nejmen hoppsan hahah

   Ni som följer SSO på Facebook vet kanske att det för ett par veckor sedan börjades med Monday Funday, där de visade upp Fan Art som hittats på DeviantArt. Och idag då jag kikade på Snapchat (som jag faktiskt skaffade enbart för SSO's skull, eftersom jag inte har något intresse av att använda det själv) blev det en smärre chock - för idag var det en av mina bilder som gällde! Väldigt oväntat faktiskt, haha...
 
   Fortfarande en av mina favoriter, det är svårt att toppa den här! För er som inte vet storyn bakom så är det de tre huvudkaraktärerna från den FanFic jag började skriva om Årstidsryttarna då jag var typ fjorton; Henny och Stupefy, Ely och Dopey och Gilly på Poppy. Tanken var att de tre tillsammans upptäckte SSO's version av Jorvik och pekar ut skillnaderna från den ön de är vana vid.
 
   Den ligger nu ute på Facebook också, på flera olika språksidor (vilket jag märkte då några polska spelare började tagga mig i deras kommentarer, hah...). Roligt! Det var någon som verkade bli "arg" över att jag gjort en blå häst där i mitten av bilden (haha, det var faktiskt lite kul), men det här är som vilken redigering som helst och hästarnas pälsar kommer alla tre från spelet Höstryttaren!
Inte så långt kvar till GHS

   Göteborg Horse Show närmar sig! Ska ni dit? Jag hade tänkt åka, men planerna med mina kompisar blev lite för invecklade och vi blev lite för många, + att jag fick jobb, så jag valde att skippa hästshowen i år för att slippa trassla till det så mycket. Tycker att jag har nog med grejer att hålla reda på just nu! :) Brukar showerna sändas på tv? Jag vill gärna se lite, i synnerhet dressyren.
 
   Men, haha, ska ni dit och vilken/vilka show/er ska ni se?
Bloggutmaning, Dag 5 - Mina tankar om huvudstoryn

   Något som alltid lockar i SSO är huvudstoryn. Man vet aldrig vad som ska hända, och man kan sitta och spekulera i veckor innan något händer.
 
   Huvudstoryn är spännande, men ibland har det känts som om den brister. I en nyare installation av den ändrades legenden om Jorvik, vilket är något som förvirrade mig. Men, det man inte får får glömma är att detta i huvudsak är ett barnspel som har en komplex, välskriven och fantastiskt intressant historia som tar åtminstone mig tillbaka till barndomsminnen med Starshine-spelen. Det är ju en process som går framåt, och egentligen är det inte konstigt att vissa saker ändras på vägen. Problemet ligger kanske mer i att man som spelare förväntar sig en sak medan en annan händer? Man vet aldrig riktigt vad som ska hända härnäst men nya delar av huvudstoryn ger oss alltid ny, rolig och intressant införmation som vi kan ta med oss vidare genom spelet. Att huvuduppdragen blir mer och mer avancerade med nya idéer och nya animationer är något jag tycker är jättehäftigt och väldigt spännande - för vad kommer framtiden bringa med sig?
 
 
 
 
Gröna kullar

 
   Jag var hemifrån i strax över två hela dygn i helgen och det var underbart - trots att stallarbete är tufft i vanliga fall och än värre i smällkalla vintern med meterhög snö finns det ingenting som kan få en att ladda om så mycket som hästar! Det känns som om jag inte har varit hemma i vardagen på två veckor x)
Friesertankar

   Okej, så i veckan snackade jag med Emlan och ämnet blev SSO's Frieserhästar. Grundidén var att Emlan gärna ville kunna byta manstil på sin Frieser för att den är snygg i knoppar (vilket den verkligen är, hehe), så jag tyckte det kunde vara lite intressant att bara väga fram och tillbaka och slutligen se vad ni andra tycker.
 
   Då denna häst i tre nyanser av svart dök upp i spelet var det något magiskt med den. OMG, den såg anorlunda ut, rörde sig annorlunda, hade hovskägg, var större, var coolare, var dyrare, den var UNIK - notera "var". För sen kom det fler. Andalusiers, Sporthästar, till och med en sporthäst som är svart - exakt likadana som friesern om man suddar bort hovskägget och lägger till att man kan byta manstil på dem. Ja, Frieserhästen är unik; men det kanske är en negativ grej nu?
   Nu är frågan - skulle ni hellre vilja köpa en Frieserhäst om det gick att byta manstil på den? Nu är jag (och Emlan) väldigt nyfiken, jag vill se om det skulle göra någon skillnad för er sak.
   Personligen äger jag en Frieser och kommer nog inte köpa en till, och jag tycker att min Mandrake (den "grå" hästen) passar bra med låååång man - men jag tycker att om man vill ändra manstil på sin häst borde man kunna göra det ^^
 
 
   Emlan visade upp sin Frieser i knoppar; en bugg som ska ha blivit inrapporterad såvitt jag vet :) Men jag håller med Emlan och tycker att hästen fick nytt liv med knoppar!
Bloggutmaning, Dag 4 - Min historia med Star Stable

   Det här är något jag har skrivit om väldigt många gånger förut - det kanske är det mest omskrivna ämnet i bloggens historia, eftersom det faktiskt är något som ni läsare många gånger har bett om. Men återigen kommer ämnet på tal och jag drar kort igenom det här.
 
   Som en liten hästgalning var jag med i Pollux Hästbokklubb, och i denna klubb släpptes ibland datorspel. Först fick jag Full Fart i Stallet 2, vilket jag älskade, men sen kom Starshine Legacy på tal. Jag fick se några bilder innan spelet släpptes inom klubben och jag tyckte "men fy, vilket otroligt fult spel". Meeeen, så fick jag hem första spelet i brevlådan. Och jag tyckte det var jätteläskigt, och jättesvårt - och jättehäftigt. Väntade tillsammans med många andra ivrigt efter övriga tre spel, men räddhare som man var så kom jag aldrig igenom hela Episod 4. Blev helt enkelt för rädd och Episod 4 är fortfarande det spel jag har spelat allra minst. (Jag tror jag sabbade några öron då jag skrek till i någon nivå då jag spelade in spelet till YouTube i somras, haha...)
   Ett tag efter att jag hade fått hem Episod 4 var det dags för ett nytt spel att släppas genom bokklubben - Star Stable. Och vi klubbmedlemmar fick höra att det skulle innehålla element från Starshine Legacy, så vi var eld och lågor; och återigen, då vi fick se bilder, tänkte jag "men fy, vilket otroligt fult spel". Lustigt va? Jag var jättebesviken över att det inte behöll grafiken från SSL. Men Höstryttaren dök upp i min brevlåda och återigen var man fast. Ytterligare tre spel blev det och vi spelare blev både förundrade och besvikna utefter våra förhoppningar om spelen.
   Hysterin lade sig. Men, en webbsida som hette Starstable.com dök upp, och förkunnade att det skulle komma en slags onlineversion av Star Stable. Jag var inte direkt eld och lågor, för previewbilderna lovade inte direkt något väldigt speciellt, så saken glömdes bort. Men det hände ibland att jag kunde kika in på sidan, bara för att se att inget alls hade hänt.
   Men under 2011 ändrade sidan form och bilderna byttes ut. Helt plöstligt låg ett 3D-spel framför oss. Jag var fortfarande skeptisk efter att ha sett bilderna från det ofärdiga spelet - vågade man hoppas på att det skulle bli så bra som Star Stable var? Jag skickade in en förfrågan om att bli testryttare, vilken inte godtogs.
   Så, en dag i oktober då jag var lite lagom sjuk och febrig och satt i sängen med laptopen i knäet så kikade jag in på sidan igen. Och helt plöstligt låg ett helt spel framför mig. Spelade igenom gratisdelen, panikade lite, köpte Star Rider - och sen var det kört.
 
   Efter den där oktoberdagen då jag satt sjuk med datorn i knäet och återupptäckte Jorvik har mycket hänt. Jag har startat upp två Wiki-sidor, en på svenska och en på engelska, jag har startat en blogg, jag har hittat några helt otroliga vänner jag inte hade hittat annars, jag har lärt mig HTML-koder, CSS-koder, Photoshop, filmredigering och mycket mer, jag har gjort mig ett namn i ett spel. Vilket om man tänker på saken är jättekonstigt. Men min historia med det här spelet har hållt på länge och det verkar som om den kommer fortsätta ett bra tag till. Allt det som liksom har råkat hända på vägen har lyft mig som person och gett mig mer självkänsla dessutom :) Inget annat än positiva saker har kommit från mina erfarenheter med det här spelet!
 
 
 
Vinternatt

 
   Jag gillar att vintern inte är superlång i Jorvik, men visst känns det lite konstigt att det är ljust och grönt i spelet då det är mörkt och kallt ute. Här på hästgården är det jättemörkt redan vid femtiden, och fuuuullt med snö. Sist jag var här var snön helt hemsk, den bara bunkrade upp sig i hästarnas hovar i såna styltor så att broddarna inte tog alls. Man kunde gå de 40 metrarna från stallet till ridhuset, och där var man direkt tvungen att gräva ur styltorna med en hovkrats, för de hade satt sig så hårt... dessutom var det så halt så man var tvungen att ha broddar själv om man inte ville halka in under hästarna då man ledde dem till och från hagarna.
   Jag älskar stallarbete, men jag föredrar det absolut på vår/höst då det är lite mer skonsamt väderlag!
Bloggutmaning, Dag 3 - Mitt stall

   Esme Silverforce bodde under en lång period i Moorland innan hon tog pick och pack och hästar med sig för att flytta söderut till Jorvikstallet. I detta stall lär hon förbli och de just nu tjugo hästarna i stallet roterar mellan sina boxplatser och en plats på den fridfulla Hästön. Vanligtvis är fem till sju hästar hemma åt gången.
 • Ashdancer, kallad Ash, Jorvikiskt Varmblod
 
 • Wildheart, kallad Iddy, Holländskt Varmblod
 
 • Firequeen, kallad Freya, Oldenburgare
 
 • Popstar, kallad Poppy, Appaloosa
 
 • Gigagirl, kallad Gigi, Jorvikisk Ponny
 
 • Morningmist, kallad Misty, American Paint
 
 • Mooneye, kallad Remus, P.R.E.
 
 • Eveningstar, kallad Arwen, Arabiskt Fullblod
 
 • Sunmaster, kallad Helios, Arabiskt Fullblod
 
 • Smokesong, kallad Savoy, Jorvikisk Ponny
 
 • Diamon Dice, kallad Gambit, Appaloosa
 
 • Party Princess, kallad Pretty, Jorvikisk Ponny
 
 • Dragonmane, kallad Mandrake, Frieserhäst
 
 • Spacepearl, kallad Sparkle, Jorvikisk Ponny
 
 • Superman E, kallad Clark, Tinkerhäst
 
 • Icequeen, kallad Elsa, Achaltekeer
 
 • Coralice, kallad Corinne, Tinkerhäst
 
 • Silvershadow, kallad Sharada, Oldenburgare
 
 • Darktorch, kallad Darko, Arabiskt fullblod
 
 • Thunderstone, kallad Pichu, Norsk Fjordhäst
 
Morgonbad

 
Tröttnar ni?

   De är borta igen. Poff. Bloggarna alltså. Man bara väntar på nya inlägg från olika håll och kanter, men det känns som om ingen av oss är särskilt motiverade till att blogga.
 
   Vad beror det på? Vinterdeppighet, mycket i skolan/jobb eller lockar inte spelet just nu? Jag får iaf känslan av att en stor del av communityt har gått i ide just nu; vet inte om det stämmer, men det är min känsla. Oavsett vad så hoppas jag att communityt vaknar till lite - vi har hela 2015 framför oss och tänk vad mycket kul SSO-relaterat som kommer dyka upp!
 
   Jag vet inte med er, men jag vill bli av med snö och mörker och få tillbaka grönskan IRL. Jag ringde till hästgården igår för att kolla av läget och det sista chefen säger är "Termobyxor. Ta med dig termobyxor." + att hon hintade om att jag kommer behöva leda en snöbollsfight med barnen som är där i helgen.
   ...
   ...bring it on. (Jag är en riktig mespropp, jag kommer döööööö)
Bloggutmaning, Dag 2 - Min starthäst

   Mitt Jorvikiska Varmblod är en apelkastad hingst född 2006, vid namn Ashdancer - vanligen kallad Ash. Modig, framåt, älskar att hoppa och är tillgiven - trots att han ibland gärna tar kommandot om han blir för uttråkad. Ogillar att sadlas och hans vita man skimrar alltid under solen ljus. Den solklara favoriten i stallet som aldrig ens har besökt Hästön - han finns alltid med hemma i Jorvikstallet.
 
 
 
 
 
 
   Jag har under svaga stunder ångrat min fina grålle, tänkt att jag kanske ville ha en annan starthäst - men Ash är allt en speciell pixelhäst och han är alltid mitt första val till viktiga uppdrag i spelet.
 
 
Ut på bryggan

 
Dagens video!

 
   I morgon åker jag iväg tidigt, men det kommer faktiskt TVÅ videor på min kanal: dels kommer en ny del av Arvet från Rosemond Hill, och dels kommer en kortare video som många, inte minst jag, har sett fram emot, haha ^^
Geocaching - vad tyckte ni?

   Jag passade på att spela igenom dag 2 på uppdragen i morse, och jag tyckte det var jättekul med en liten skattjakt :D Var så sjukt länge sen jag gjorde Mississippi Jones och grejer åt det hållet, så jag tyckte det här var en rolig liten uppdragsserie. Vad tyckte ni om den?
 
   Jag gillade överlag de nya kläderna också, men jag ska inte köpa något för stunden. Jag sparar JS till dyra hästskor åt alla mina hästar men det går inte så bra, haha...
 
 
   Jag åker till hästgården i morgon, jag har inte packat och jag har inte ens bokat tåg... oops
Upprepar mig själv

   Jag postade följande kommentar på min diskussionssida på YouTube igår, men det tåls att upprepas här:
 
Goddag, o ni följare! Många frågar om man får vara med i mina videor - men jag tror ni har missat poängen. Om någon mer är med i videon kan jag ju inte prata med mig själv :o Nejmen seriöst, mina videoserier bygger på att jag spelar själv och trots att det är jättekul att ni gillar videorna så kommer jag fortsätta spela just själv :) Om jag någon gång har med mig någon lär det vara en av mina klubbkamrater eller någon annan jag känner mig trygg med, för trot eller ej så är jag inte så trygg i att prata med människor jag inte riktigt känner.
Hare bra!
Bloggutmaning, Dag 1 - Om mig

   Känns som att ni vet ganska mycket om mig numera, så mycket som jag har hunnit skriva om mig själv under den tid jag haft bloggen. Tjugo år gammal med ett oerhört stort intresse för hästar, spenderar alldeles för mycket tid framför datorn och älskar nördfakta. Har just nu ett kontorsjobb men har fortfarande tid att jobba på ridläger då tillfället ges, så som det ser ut framöver.
 
   Känns Esmeralda Silverforce, med smeknamnet Esme, som en tjugoårig nörd? Nörd kanske, men hon känns fortfarande som den tonåring jag var då hon kom till liv en oktobermorgon. Hursomhelst så ser jag Esme som en version av mig själv i spelet (kanske fortfarande lite yngre, dock - snacka om Peter Pan-syndrom), men kanske med lite mer självförtroende. Esme är blivande Ödesryttare som ogillar fiske och att springa ärenden åt skumma typer som de hos G.E.D., men som gillar att utforska på hästryggen.
 
 
 
Grågrönt

 
Silvergladebyn

 
   Kommer btw inte kunna lägga upp videor på bloggen i helgen, eftersom det inte går att lägga upp tidsinställda, opostade videor i blogginlägg. Videorna kommer under hela helgen, men jag kommer inte kunna dela dem på bloggen eftersom jag inte har en dator då :)
Det är konstigt-

   -att trots att jag har suttit framför en dator och skrivit hela dagen så vill jag ändå skriva MER. Det är härligt att skriva, det är kul att skriva! Problemet är dels min idébrist, + att jag känner att jag behöver göra lite andra grejer. Jag vet att jag har fått en massa fina inläggsförslag av er, men tyvärr kan jag inte använda många av dem i dagsläget.
   Det är faktiskt så att jag bara jobbar 80%, så om jag jobbar 8 timmar om dagen mån-tors kan jag ta fredagen ledig - vilket är superbra! Meeen jag har inte mer tid för det, för på fredag åker jag till hästgården igen. Jag började väldigt sent i måndags men jag tänker dra på lite extra idag och i morgon för att komma upp i rätt antal timmar för den här veckan. Nästa vecka har jag nog mer tid, jag tänkte testa att jobba på lite olika platser också och se vad som passar mig bäst ^^
 
   Så förhoppningsvis har jag tid att komma med något lite roligare nästa vecka, men just nu är det tight om tid och så kan det bli ibland. You haven't seen the last of me! (PS: Avslutade för några dagar sedan en tävling på Instagram. Om ni är nyfikna på hur de redigerade priserna ser ut får ni hålla utkik där ^^)
 
   Avisstja, gällande SSO så tänker jag faktiskt spela idag för jag har inte haft tid den här veckan. Så bli inte livrädda om ni ser mig knata runt. Tjofräs
Vad gör man då man har idébrist?

   Jo, man tar tag i en bloggutmaning som man själv råkade konstruera för lääänge sen, haha... Ja, för att det ska bli lite aktivitet här framöver så kommer jag göra om min gamla bloggutmaning, som många har använt sedan jag först gjorde den. Många saker har ju ändrats sedan sist - jag tror inte ens att hästfunktionen fanns på den tiden? Jag hade nog bara min fina gråa pixelhäst då.
 
 
Fältritt

 
Dagens videor:

   Jag har varit borta hela dagen, så har inte haft tid att lägga upp de här :)
 
 
 
Visste ni att...?

   ...man kan köpa presentkort på SSO's hemsida igen, precis som under julen? Klicka på "Butik" i menyn på SSO's hemsida så hamnar ni där :)
   Under några dagar fanns shoppen och såg lite "neutral" ut, men sedan igår är den uppiffad inför Alla Hjärtans Dag. Tjejen som har gjort de söta bilderna gjorde också de superfina julkorten från i julas - hon är verkligen grymt duktig!
   Jag tycker också det är kul att loggan fick en liten update under denna högtid. Tycker det är roligt att det läggs tid på detaljer :)
 
   Neutral gift shop:
 
   Alla Hjärtans-shop:
 
Gatan utanför stan

 
   Åh jösses, igår började jag trixa lite med Sony Vegas och det är inte klokt hur häftigt det kan bli med väldigt, väldigt simpla medel... tycker fortfarande programmet är svårt, men jag ska banne mig lära mig det, haha!
Problemet med mindre tid

   Jag vill verkligen att ni ska vara medvetna om att hur mycket jag än vill så kommer jag inte kunna driva bloggen på samma sätt framöver. Jag har tidigare varit arbetslös och haft all tid i världen till att blogga, redigera och göra vad jag vill, men det har jag inte nu. Några av er är nyfikna på vad jag kommer göra på dagarna framöver. Ni kommer få veta det, men inte just nu.
   De inläggen som jag har blivit mest känd för, de där jag djupdyker med konspirationsteorier, de kommer inte fortsätta. Däremot kan jag möjligen fortfarande dra parralleller och diskutera lite om nya grejer. Istället blir det mer av det som jag från början inte hade haft en tanke på då jag startade den här bloggen för lite över två år sedan; redigeringar och videor. Det kanske låter jättekonstigt, särskilt då jag har mindre tid, men så är det. Och jag väljer med flit att vara kryptisk av lite olika anledningar. Jag vill ändå berätta läget, så att ni inte förväntar er något som inte kommer hända. Jag älskar att skriva och jag älskar SSO-communityt, och jag vill stanna i det så länge som jag kan!
 
 
   Jag avslutade häromdagen en Instagramtävling, med 6 vinnare som vinner en redigering var. Jag är färdig med två av redigeringarna, och hade nog tänkt fortsätta med nummer 3 idag, men ärligt talat tänker jag sätta mig och jobba istället. Positivt med mitt nya jobb är att jag kan jobba hemifrån och det är faktiskt grymt kul, så jag är iaf inte färdig än för idag ^^
Twinkle, Twinkle Little Lamb

Lite nervositet

   Idag ska jag skriva kontrakt på mitt nya jobb... Gahahaha
 
 
Springdale

   Okej, fick en uppenbarelse. Nämner det sist.
 
   Jag har under ett tag haft ett av de fyra Springdale-spelen liggandes hemma. Nu idag bestämde jag mig för att testa. Jag visste att det skulle finnas delar som påminde om Star Stable/SSO, och jag tänkte nog att det skulle vara lite likheter med SSL också. Jag visste att spelet var producerat av Pan Vision - åsså öppnade jag upp och det första som möter mig är "Producerat av Pixel Tales". Vilket förklarade saken närmare. Jag kollade igenom listan på medverkande innan jag började spela också - och japp. Både Johan Egerkrans (konceptart till våra Jorvik-spel; såvitt jag vet, kan säkert vara mer än så) och Marcus Thorell (manus till våra Jorvik-spel) är inblandade. Finns säkert fler namn värda att nämnas, men som jag inte har riktig koll på.
 
   Har iaf spelat litegrann, och tycker så att - kul spel, hemska röster till karaktärerna. Kanske för att det var typ tre röstskådespelare som skulle försöka låta på olika sätt till alla karaktärer? Hästens rörelser påminner om de vi har i SSO, sadel, träns och schabrak är desamma som i Årstidsryttarna. Spelet är ju dock från 2009.
   Åh, åh, åh, en sak till. Jag vill ha en flugskimmel i SSO. För den här hästen är ful, men den blir söt bara för att den har en cool färg.
   Blir en slarvig bild för det är typ omöjligt att fota bra bilder, haha...
 ^ Det där är på fullt allvar en bild fotad i Fraps som jag har klippt i Photoshop, men det ser ut som en mobilbild :/
 
 
   ...Hidden Entertainment. Ett av företagen som varit med i produktionen av SSL. Heter egentligen Hidden Dinosaur. Gömd Dinosaurie. En gömd dinosauries dal. VARFÖR JAG HAR ALDRIG SETT KOPPLINGEN?!
Uppdateringen kommer ta tid på onsdag

   Om man kikar på SSO's nyhetssida ser man att uppdateringen kommer ta längre tid än vanligt på onsdag, eftersom viktigt underhållsarbete ska utföras. Hemsidan kommer också ligga nere under den tiden. Oklart är hur lång tid det tar, men det är väl bra att det blir lite uppdateringar för att spel och hemsida ska fungera bättre :)
 
Fråga till er

   Framöver kommer jag ha ett rullande videoschema, som sagt. Det blir en video om dagen, förutom på tisdagar då det blir två.
   Vill ni att jag lägger upp videorna på bloggen då de har kommit upp på Youtube? Överlag kommer bloggens aktivitet sjunka väldigt mycket framöver, så jag tänker att det kanske fyller ut lite för alla parter. Vad tycker ni?
 
   (Idag kommer del 2 av Zoo Tycoon 2 ut. Håll utkik under morgonen!)
 
Humhumhum

 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.