Chrome Pointer

Remonttränsen är på en annan nivå

   Jag älskar de engelska tränsen också, men vet inte vad det är som gör att jag är så förtjust i remonttränsen i spelet? IRL tycker jag remont är en av de absolut fulaste nosgrimmorna, men i SSO ser det SÅ snyggt ut på alla hästarna som kan använda det...
 
    Esme & Domino
Ah, denna dag!

   Inte nog med att Baronessans Galoppbana äntligen får lite förhöjd status, men nu kan araberna, fullbloden och lusitanohästarna från Gen 3 äntligen ha på sig all utrustning i spelet! Är kanonglad och hästarna är SÅ snygga i tränsen!
 
   Sharada i sitt nya träns
Jag ligger efter

   Med uppdrag i SSO, that is. Blir lite att jag känner att jag inte hinner med och därför kan nya uppdrag ligga i loggen i flera månader. Har fortfarande inte spelat senaste huvudstoryn ^^'
   Efter mycket om och men spelade jag igenom uppdragen med Maya på Glömda Hedarna för några veckor sedan. De var jättefina och det var en härlig upplevelse! Längtar efter mer uppdrag i spelet, oavsett om det är jag eller kollegorna som jobbar på dem. Vi har alla många roliga idéer, och idag har vi massor med bra verktyg och roliga karaktärer att använda oss av för att göra dem verklighet!
 
   Esme och Mayas häst Elli
Meganium

   New Pokémon Snap! är ett spel jag haft något fruktansvärt kul med. Skulle utan att tveka köpa alla DLC's som någonsin skulle kunna komma till spelet, men oklart om det kommer komma något sånt. Älskar de här tre bilderna på Meganium!
 
 
 
 
Småsteg blir till sjumilakliv

   Jag har så absurt många bilder från Star Stable sparade från åren som gått. Någon som är rätt kul är att se tillbaka på Jorvik som det såg ut precis efter grafikuppdateringen 2018 och jämföra det med nu. Några av 3D-artisterna gick tillbaka och tweakade i synnerhet gräs undan för undan. Ser ni här på en bild från SSO's allra första Red String Trail Ride hur ljust och gult gräset var?
 
 
 
Throwback

   Jag tyckte storyn där Lisa mötte Texas Bluebell var så himla fin. Jättekort men superfin. Önskar att man får se de andra Ödesryttarna i liknande småstories en dag.
 
   Lisa och Texas Bluebell
Några nya namn!

   Igår röjde jag i hemstallet och dels döpte om jättemånga hästar och dels sålde jättemånga hästar. Jag tittade på mina hästar från Generation 1.5 och 2, och tänkte "kommer jag NÅGONSIN vilja använda den här hästen igen?" och då svaret var nej så sålde jag av dem. Jag har kanske inte riktigt samma nostalgi med hästarna som många andra kan ha, eftersom jag tekniskt sett kan spela med dem när jag vill på jobbet, men det kändes lite skönt att rensa. Gick igenom min garderob och dumpade ut grejer också, för att göra plats för de fina tränsen som släpptes häromveckan.
   Men men, här har ni lite bilder för att visa några av hästarna som fått nya namn de senaste dagarna!
 
   Den här hästen hette från början Pixelbee och kallades Pixel, men det kändes inte rätt. Nu heter han Disco!
 
   Denna skönhet gick från Lightangel till Keyly (uttalas "Kayley")
 
   Efter att i många månader tänkt att denna häst INTE skulle få namnet Daisy... så fick hon namnet Daisy.
 
    Tog lång tid innan denna häst gick från något i stil med Obsidianchaser till Wally. Han känns som en bra Wally!
 
   Hade funderat på Penguin till den här hästen, och då chatten tog upp namnet utan att jag sagt något kände jag att det verkligen var ett passande namn! 
 
   Sista för det här inlägget - welshponnyn Snowy!
MASSOR av nya namn

   Igår streamade jag ett tag och tillsammans bytte vi namn på ett antal av mina hästar, och jag fortsatte off-stream idag. Hittade några namn jag blev riktigt nöjd med, och det var lite skönt att kunna springa fram och tillbaka mellan hästar då man hittade ett bra namn på en som skulle passa på en annan osv. Har dock inte bestämt kön/ålder på fler än vad vi gjorde på streamen, så det är kvar. Nu då jag börjar reda ut namn på mina hästar kommer det bli lättare för mig att redigera de bilder jag fotat på sistone, eftersom jag äntligen vet vad jag ska döpa dem till efter redigering.
   Det är SÅ skönt att äntligen kunna byta hästnamn bara genom att sitta upp på hästen - så himla tacksamt att slippa rida till en notarie. Nästa steg borde väl vara att slippa rida tvärs över ön för att hitta en hästhårstylist skulle jag tycka - de finns ju inte vid alla hemstall.
 
   En av många hästar som äntligen fått ett namn - möt Silver!
 
   Den här veckan har varit lite skum för mig, men nästa vecka är det Passion Week på jobbet. Jag och GM Nadia har haft en plan för Passion Week i flera månader och under den här veckan råkade vi adoptera en till game designer som ska rota runt i projektet. Vi vet fortfarande inte om det vi ska jobba på någonsin kommer släppas, men vi tror stenhårt på vår idé och hoppas att alla andra ska bli lika förtjusta i idén som vi är.
   Samtidigt släpps mitt senaste stora projekt live i spelet nästa onsdag. Jättespännande och jätteläskigt. Tycker att hela teamet lyckades göra underverk med den tid vi hade och är så stolt över allas insats. Passa på att hänga vid galoppbanan nu - den kommer inte vara sig lik från och med onsdag.
Jag behövde en fixardag

   Jag har varit så extremt trött hela det här året. Lite mentalt utmattad på ett sätt, efter två års pandemi och sen krig och elände bara ett par hundra mil bort och osäker ekonomi och stress med att söka nytt boende osv osv. I torsdags tog jag en sjukdag för att jag mådde kasst, igår hade jag möten HELA dagen (hade en timme utan möten på hela arbetsdagen och kunde INTE koncentrera mig) men sen ryckte jag upp mig och fixade tvätt, disk och matlådor. Samma sak idag, har försökt fixa hemma, preppa fler matlådor och eftersom vädret varit helt magiskt har jag spenderat mycket tid med hunden i skogen. Har haft så dåligt samvete hela veckan för hunden har bara velat leka och stoja och jag har haft så dåligt med energi att jag inte klarat av att motionera henne lika mycket som vanligt. Idag har vi dock hunnit med ordentlig motion PLUS inspelning av två relativt långa videor.
   Hade tänkt streama nu på kvällen men kom på att jag inte fixat grafik till mina kommande streamar så det blev vad jag gjorde istället. Nu ligger allt redo och jag tänkte lägga mig på soffan och läsa, eller kanske slötitta på tv. Är alldeles för trött för något annat just nu xP
 
   Det här är vår nästa streamhäst - Finnhästen Miracle!
Kommande uppdateringar till SSO

   Under de senaste månaderna har SSO släppt roadmaps som visar lite av vad som kommer hända framöver. Tänkte i korta drag gå över vad som händer i mars:
 
   Okej, nummer 1 vet ni redan - Birkir och Hanami är här, de nya versionerna av Birch och Sakura. Det går något helt sinnessjukt rykte om att Birch och Sakura inte kommer tillbaka pga rättighetsissue - asså det är så rubbat att det ryktet uppkom från början ^^' SJÄLVKLART äger SSO alla rättigheter till allt som produceras till SSO. Om jag skulle välja att säga upp mig har jag alltså noll chans att kräva att allt jag producerat för spelet ska raderas från det. Birch och Sakura kommer inte tillbaka för att SSO LOVADE att de skulle vara där one time and one time only, och löftet kommer hållas.
 
   Jag gjorde den här bilden en kväll strax innan release av hästarna. De är superfina! Inte mina favoriter av de magiska hästarna, men detaljnivån är helt GALEN. Riktiga konstverk, oavsett vad man tycker om dem i övrigt!
 
   Den uppdatering jag just nu nästan är mest taggad på är den som kommer nästa vecka! Vi kommer kunna välja kön och ålder på alla våra hästar, helt gratis. Det gör ingen som helst skillnad i spelet, men jag har varit något fruktansvärt taggad på det här ändå. Känner liksom att det ger hästarna en ny dimension även om det inte gör någon skillnad för gameplay, liksom?
   Samtidigt kommer även lite nya kläder! Min garderob är typ full igen, börjar få panik över garderobsituationen (igen)...
 
   Sen den 30 mars är det äntligen dags för Baronessans galoppbana att få en ny look. Inte nog med att den kommer se HELT annorlunda ut då man först kommer dit, men Baronessan kommer göra sitt bästa för att dra igång arbetet vid den igen...
   Utöver galoppbanan kommer Araberna, Lusitanohästarna och de Engelska Fullbloden (Gen 3 asså) uppdateras så de kan ha på sig alla nya träns som kommit på sistone! Är riktigt taggad på den grejen, som är en JÄTTESTOR uppdatering bakom kulisserna. Hoppas verkligen att fler hästar får uppdateras snart!
 
   Det är alltså mars månad på Jorvik 2022! En himla bra månad. Då ålder/kön-uppdateringen är i spelet tänkte jag att vi ska ha en namnstream, då vi går igenom Esmes hemstall och döper om alla hennes hästar som än inte har sina "slutgiltiga" namn. Ofta är jag lat och bara köper hästarna direkt numera, och väljer namn senare. Nu ska vi på allvar se till att alla har vettiga namn!
   Menmen, det blir någon gång efter nästa onsdag, alltså.
HOGWARTS LEGACYYYYYYYY

   Jag vågar inte ens tro att det här är PÅ RIKTIGT!!! Holiday season, så i december? Oh my Fripping god jag längtar SÅ mycket efter att få lägga vantarna på det här spelet!
 
Årets första sjukdag

   I morse vaknade jag med feber så jag sjukanmälde mig från jobbet och har haft en lugn och chill dag hemma. Jag är tbh rätt dålig på att sjukanmäla mig och brukar jobba ändå, särskilt nu då jag jobbar hemma och kan utföra mitt arbete så länge som jag är pigg nog att sitta upp, men ey, ibland behöver man ta hand om sig lite.
 
   Jag har haft det rätt lugnt på jobbet - nästan för lugnt. Har deadline på mitt nuvarande projekt om typ en vecka och har inte varit riktigt så effektiv som jag hade önskat, fast jag kommer hinna bli klar utan problem. Annars är saker och ting rätt lugnt - har inte spelat in nya videor på länge pga ORKAR inte, och har känt att en förkylning legat och häckat ett längre tag så just den här veckan har i princip enbart bestått av att sova så fort som arbetsdagen är över. Var iofs i stallet igår och fick rida på ett stort, trevligt halvblod jag aldrig förr suttit på, men det var ändå stallbesöket som drog igång febern, haha.
 
   Det jag väntar på just nu är en stream från det kommande spelet Hogwarts Legacy (ja, det nya Harry Potter-spelet som skulle ha släppts förra året men som sköts upp till 2022) som startar om -ish en timme. Sjukt taggad på att få se gameplay och HOPPAS att vi får se slottet!
 
   Esme & Glòin
20-talet är inte särskilt glatt, huh?

   Mars är här och medan det borde vara vårtider och längtan efter sommaren rustar Europa upp mot Ryssland. Vi börjar precis lägga en global pandemi bakom oss och precis då kommer Voldemort 2.0 smygandes och sabbar säkerhetsläget på en hel kontinent. Jag tror inte att jag är den enda som är rätt emotionellt dränerad, orolig över framtiden och har svårt att rulla på som vanligt.
   Star Stable Entertainment donerade igår en väsentlig summa pengar till UNICEF, som matchas av Akelius Foundation. De donerade pengarna går till att hjälpa familjer på flykt från kriget. Stolt över att min arbetsplats är fylld av människor som inte vill annat än hjälpa.
 
   Allt det vardagliga känns för mig väldigt oväsentligt i det här världsläget. Har svårt att koncentrera mig på jobbet och allt tar mycket längre tid än det borde. Försöker koppla bort omvärlden lite genom att spela Pokémon Legends Arceus (är lättare att spela spel framför tvn eftersom jag inte kan tabba ur spelet och dra upp nyheterna som jag kan framför datorn), gå ut med hunden och laga mat. Annars händer det inte mycket här i hemmakontoret, utan man får se lite hur saker och ting utvecklar sig. Vi r i en helt annan världssituation än vad vi var för 7 dagar sedan...

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.