Chrome Pointer

Det här med huvudstoryn...

   Jo, jag har ju sagt att jag skulle prata om den och det ska jag också. Men inte särskilt ingående. Tänk på att det här finns spoilers, men ni får faktiskt inget spoilerskylt eftersom det nu var ett par veckor sedan uppdragen kom ut.
 
   Jag hade verkligen inget emot storyn i sig. Jag tyckte storyn i sig var riktigt bra och är väldigt glad över vart den tog oss - men själva spelandet var en annan grej. SSO har utvecklats med stormsteg under det senaste året och jag var faktiskt uppriktigt besviken över att gå från episka uppdrag som de med Nightdust och familjen Rockwell till spelets allra viktigaste uppdrag där totalt uppenbara buggar dök upp lagom till uppdateringens absolut viktigaste händelse. Liksom precis då man ska ut och flyga försvinner hästens träns, grodan jag hade i min sadelväska fick en helt annan textur, dialogikonen som ens häst har makes no sense whatsoever (det har tidigare använts en ikon som är mycket mer generisk så man inte antar att ens häst har en specifik färg, varför användes inte den?), kameran under flygturen var hackig och ojämn... Och jag förstår att det här med regn är en svår grej i spel och jag kan förstå att regnet går igenom byggnader så det ser ut som att det regnar in - men i så fall borde regn inte användas. Det kändes väldigt kontigt att stå inne i oljeriggen, som vid samtalet med Mr Sands, och fortfarande se ösregn inne i byggnaden.
 
   Sånt här vill man faktiskt inte se under ett av de hittills viktigaste momenten i spelets historia. Vem är den där bruna hästen? Inte är det min häst i vilket fall! Dessutom försvann mitt träns...
 
   Det kändes som att spelet tog flera steg bakåt med de här uppdragen och det kändes riktigt tråkigt. Jag hade faktiskt förväntat mig mer, särskilt efter en sådan lång väntan. Det fanns delar som var väldigt bra, men jag hoppas verkligen att nästa del håller högre kvalité spelmässigt.
Lifetime-grejer till hästen

   Esme och Artemis
 
   De två senaste gångerna det kommit nya grejer till LT-shipen i Moorland (som nu bytt namn men det är en annan femma) har det varit grejer till hästarna. Under alla år som butiken funnits i spelet har det kommit typ... vaddå, sex plagg till hästen? Jämfört med väldigt många fler till ryttaren?
   Först var jag jätteglad över de väldigt fina benlindorna, men schabraket som kom sen - YES! Precis så vill man ju ha exklusiva grejer - stilrent och realistiskt. Älskar färgen också, och jag skulle gärna se samma schrabrak i fler färgkombinationer.
 
   Det har ju släppts väldigt lite kläder och utrustning i år, så jag är glad att det som kommer håller så hög kvalité!
Senaste videon

   På min YT-kanal fortsätts det med Harry Potter. Videorna är överlag lite längre än jag är van vid (har väl ett snitt på typ 15 minuter i vanliga fall), men vanligtvis uppskattas långa videor vad jag förstått?
   Att leta efter medlemmar till Dumbledores Armé är både en av de mest frustrerande och en av de roligaste delarna av spelet. Det är också en väldigt lång del av spelet... Visserligen klagar jag lite över Uggleboet här, men Båthuset med tvillingarna Weasley och Lee Jordan är en höjdpunkt!
 
Det är så fint!

 
 
   Det nya Firgrove är helt galet! Det är så charmigt och jag älskar det verkligen. Det enda som saknas nu är lite att göra där ute i skogarna... (Kom igen, ge oss banken från Höstryttaren och typ fem nya terränglopp i vildmarken...)
 
   Är det inte sjukt hur det här spelet går framåt? Men i framåtanda måste jag faktiskt erkänna att jag tyckte denna veckas uppdatering var mer framåtsträvande än den förra veckan. Jag ska prata mer om det mot helgen. Hursom så gör det här mig ännu mer taggad på den dagen Jarlaheim, min favoritplats i spelet, får ett lyft. För att inte tala om Jorvikstallet! Jag tycker båda platserna är viktiga, och särskilt Jorvikstallet är en viktig symbol för hela den värld vi spelar i.
   Det lär nog dröja ett bra tag innan vi får se nästa område göras om (det senaste var väl förra sommaren om jag inte missminner mig, så det händer ju inte jätteofta), men jag hoppashoppashoppas verkligen på Jarlaheim. Tror platsen blir så galet mycket hemtrevligare om den görs om...
Idag...

   ...säger vi adjö till Firgrove och välkomnar Firgrove. Det här bli den tredje versionen av Firgrove som jag besöker, men jag är faktiskt lite osäker på om det alltid sett ut på samma sätt i SSO... jag undrar om inte några hus flyttade på sig där i spelets början, men jag är osäker på om det verkligen är så eller om jag bara fått för mig det.
 
   Jag har lite saker att prata om här på bloggen, men tiden har inte riktigt funnits än. Jag lär väl komma med något mer genomtänkt då jag väl har tid, saker är bara komplicerat då man är trött på familjen och inte pallar åka hem förrän väldigt sent på kvällen då man hunnit bli för trött för att göra annat. (Jo, det är min största anledning till att det inte händer mycket här)
 
   Esme och Corinne
Det här då?

 
   Det här är Brutna Tandens Ö, utanför Paddockön i Skördebygden. Under de första två veckorna då Skördebygden öppnades var aktiviteten här helt galen - spelare försökte hoppa över sunder för att nå ön. Ingen lyckades, men många, många försökte.
 
   Vad jag förstått ska det finnas någon story med ön (nämner inte någon det då man är påväg mot Epona?), men det har aldrig utforskats. Det finns så många lösa trådar i spelet, och det skulle verkligen kännas skönt att få fler avslut. Som det där med familjen Rockwell i Epona - nu är ju Thomas hemma, ett jättefint avslut på den storyn! Nu är det bara typ femton till som man vill fortsätta på...
 
   Vad vill ni helst ha en fortsättning på av de "öppna" uppdrag som finns?
Vad tror ni?

   Esme och Glòin i Väktarnas Dal
 
   Tror ni att det kanske ska hända saker här någon gång nu då det äntligen blev huvudstory igen? Jag är fortfarande så sjukt nyfiken på det här stället, nu då det varit i spelet i över ett år utan några särskilda händelser. Tyvärr tyder ju mycket på att det lika gärna kan ta typ fem år innan något händer här, med tanke på hur sällan storyn går framåt...
Hej ni!

   Jag har spenderat min dag ute på roadtrip och hälsat på vid mitt sommarjobb och kramat lite på både hästar och hundar (och en motvillig katt). Jag är ju en såndär människa som inte riktigt kan hantera att vara ledig utan jag jobbar även på min semester...
 
   Är lite övertrött efter lång dag och har planerat lite dåligt så det kan möjligen vara lite låg aktivitet från mig om jag nu inte magiskt hinner samla ihop mig. Nu vet ni iaf det!
 
   Esme och Athos
Hur lång planering?

   Redan direkt då Star Stable öppnade upp i oktober 2011 fanns mosaik av stora träd inne i och utanpå Silvergladeslottet. Ingen av oss begrep varför - förrän i april 2014 då vi för första gången fick stifta bekantskap med Urträden.
 
   En väldigt gammal bild från bloggens tidiga dagar då jag försökte lista ut vad trädet betydde för spelet
 
  Därmed kan man undra - hur långt i förväg är spelets story planerad? Finns det delar som varit genomtänkta i åratal men som bara inte blivit av eller finns det mycket som "bara" händer on the go? Urträden var ju helt klart planerade i god tid, men hur mycket annat är sådant som vait genomtänkt så länge måtro? Allt? Det mesta? Litegrann?
Pennys senaste häst

   Medan jag skuttar in i SSO och sammanställer allt jag har att säga om veckans uppdatering kan jag bjuda på Penny Kinglees senaste häst!
 
Nostalgitripp - Ridhuset

   Ridhuset som ägs av Baronessan har inte alltid funnits i SSO. Visste ni det? En dag stod det bara ett ridhus där i en uppdatering, ungefär två månader efter att spelet först öppnades för allmänheten. Det var dock alldeles för stort! Mellanväggen fanns inte, läktaren fanns försåts inte heller och inte heller Linn som håller i ridhusets tre tävlingar var där. Det var ett enormt, tomt ridhus.
   I mars 2012 lades skiljeväggen till, till allas stora glädje. Visst var ridhuset fantastiskt så det var en öppen yta, men det var för stort för att man skulle kunna göra något vettigt där, särskilt då det inte fanns några tävlingar. Precis en vecka senare flyttade Linn till ridhuset och började hålla i hopptävlingar. Ett bra tag efter det fick vi slutligen en transport ner till ridhuset, som varit till stor glädje för många.
   Runt Alla Hjärtans Dag 2016 skedde den senaste uppdateringen, vilket var dressyrdelens läktare. Idag känns den som en självklar del av ridhuset, samtidigt som jag inte kan förstå att den varit där i ett helt år redan...
 
   Officiell bild på ridhusets dressyrdel med läktaren
 
   Mitt enda klagomål över ridhuset idag är att det inte finns fler. Jag skulle älska fler ridhus! I de tidigare Star Stable-spelen hade vi ridhus i Cape Point, Pine Hill, Anvil Bay och Castle Bay, och det är ju förstås en extra charm med ridhus medan det är snö i spelet. (Dock så får även ridhusunderlaget en ny vintertextur och det diggar jag inte direkt) Fler tävlingar vore också superfint. Eller ja, fler tävlingar överlag är ju bara kul, allt nytt är ju av intresse!
Den där byn full med russin

   Om ni inte vet vad jag menar där var ni inte med om Raptor i Firgrove på första april.
 
   MEN HALLÅ! Videon på Firgrove som släpptes idag?! Firgrove har aldrig varit en metropol direkt och mycket av grafiken där är väl en tio år gammal (alla hus är ju från Höstryttaren), men jösses i min lilla låda vilken skillnad det blir, och det redan på onsdag!
   Jag är ju en historie- och kulturnörd och den här typen av arkitektur är precis sånt som jag blir lite extra varm i själen av. Och så glad jag blir över att ett till område får sig en ny look! Blir det då Silvergladebyn härnäst tror ni?
   Inte nog med det, att se vad som faktiskt händer på SSO-kontoret är väldigt belönande. Det är en grupp otroligt talangfulla människor som jobbar med det här spelet och lägger så mycket tid, kraft och kärlek på att göra det så bra som möjligt. De förtjänar all cred de kan få.
 
 
   Jag ser väldigt mycket fram emot nästa veckas uppdatering!
Visste ni att...?

   ...värdshuset Wolf Hell Inn inte alltid funnits där det står idag? I nästan två år var platsen det idag står på helt tom, innan det dök upp ett tag innan Skördebygden öppnade.
 
   Esme och Ash. Jag undrar nästan om jag inte tog den här bilden innan det ens gick att köpa fler hästar...
 
   En annan fun fact ni kan få är att på engelska heter värdshuset Wolf Hall Inn. Självklart går det ju inte att döpa något till "helvete" i ett barnspel även om det här funkar på svenska - stället har ju fått namn efter ett riktigt värdshus som heter Ulvhäll. (Jag har varit där - ställena liknar faktiskt inte varandra alls, om någon nu skulle undra. Ägarna ser dock exakt likadana ut...)
Vill ha mer!

   Jodå, jag vet att det kom nya uppdrag igår. Jag kommer dock inte ha möjlighet att spela dem förrän absolut tidigast i morgon!
 
   Esme och Sweetie på upptåg
 
   En av mina favoritsysselsättningar i SSO är arkeologi. Det är just det att man vandrar runt lite på måfå och kan samla på sig grejer som man seda kan byta in mot något. Mitt enda klagomål över arkeologin är just att det finns för få belöningar att samla - för det är kul! Mer kläder, mer utrustning, mer saker av nytta. Jag försökte göra lite äggjakter nu under påsken men gav faktiskt upp för att jag bara fick hästmat. Det var inte värt besväret helt enkelt...
   Jag vill helt enkelt ha mer arkeologi och mer att jobba för. Hoppas bara inte att jag är ensam om den tanken!
Får vi veta snart, tror ni?

   Idag är Dagen D, men samtidigt minns man tillbaka och undrar om vi någonsin får veta vem det här egentligen är...
 
   Esme och Mrs X
 
   Jag kommer btw inte skriva något om de nya uppdragen idag. Jag ska iväg efter jobbet och kommer hem sent så jag väntar med att spela uppdragen till jag - you guessed it - kan spela dem i dagsljus!
Två stora grejer!

   Inte nog med att SSO idag släppte den tredje, förväntade teasern, en intervju med Game Director/Creative Director Marcus släpptes också idag. Det var inte mycket som sades i den - mer än att det blev mer tydligt att det här året varit lugnt för att SSO satsat på att bygga upp bakom kulisserna för att kunna öka på takten framöver. Föreståeligt!
 
   Jag behöver sova (har en lite jobbig dag framför mig i morgon) och delar därmed med mig av den sista teasern medan jag kryper till kojs. Mycket spekulationer går runt just nu, men jag håller mig undan och inväntar att jag faktiskt får chansen att spela uppdragen - jobbigt att tagga till för mycket då jag ändå vet att jag inte kommer kunna spela i morgon!
 
Två nya vänner

   Jag hade faktiskt helt fram till nu glömt att jag inte presenterat två av hästarna jag köpte i Star Stable Horses efter att jag spelat in min videoserie! Jag har fortfarande inte lagt till någon i listan över mina hästar här på bloggen för jag har ärligt talat ingen motivation till det, utan det händer då det händer.
 
   Den första är Loveeye, eller Lovey.
 
 
   Nummer två är Twin Star, förenklat till Pollux.
 
 
   De ska få egna inlägg med sin egen backstory nån dag då jag orkar med det, men nu vet ni att de finns så att ni inte blir superförvirrade om de råkar dyka upp här i något inlägg!
Uppdaterade områden

   För ett par år sedan påbörjade SSO-teamet en renovering runt om i spelet. Moorlandstallet med omnejd, hela Fort Pinta, hela Valedale, Silverglades Vingård och dessutom Silvergladeslottet har alla uppdaterats med nya utseenden som är mer unika och mer färglada än vad de tidigare var. Bleka och kalla hus som var återanvända sedan de originala Star Stable-spelens tid ersattes med hus och byggnader som ger varje område sin egen historia.
   Just nu finns det två byar kvar i Silverglade som inte blivit renoverade än - Silvergladebyn och Firgrove. Egentligen kanske det är lite konstigt att Silvergladebyn inte rördes medan slottet helt gjordes om för väldigt länge sedan, men man kan väl tänka sig att det väldigt detaljerade slottet tog tid att göra. Det känns logiskt att någon av de båda nämnda byarna är den som ska uppdateras härnäst eftersom man kan förstå om teamet vill gå igenom de äldsta platserna först, men jag är mer intresserad av Jarlaheim.
 
   Jarlaheim är en av mina absoluta favoritplatser i spelet, men stället är några år gammalt nu - och spelet har gått fram med raketfart sedan Jarlaheim slog upp de tunga portarna. Kan ni tänka er hur Jarlaheim skulle se ut efter en renovering? Jag har stora hopp om att det skulle bli den mäktigaste platsen i Jorvik. Stället är coolt redan som det är, men det är väldigt platt jämfört med nyare platser i spelet.
 
   Första gången jag besökte Jarlaheim, way back i oktober 2013 - samma dag som Skördebygden öppnade.
I brist på annat

   Jag har börjat fila på lite nya blogginlägg och börjar känna att det kliar i fingrarna efter att peta lite i Photoshop, så medan jag är borta och gör sånt kan jag bjuda på den hittills längsta video jag någonsin spelat in. Jag trodde inte att jag satt så länge medan jag gjorde den och var nästan lite chockad då jag avslutade inspelningen, haha... Tog evigheters evigheter att spara ut videon också.
 
   Hursom, i det här avsnittet av Harry Potter och Fenixordern kutar jag runt slottet och försöker hitta folk som ska med till Dumbledores Armé!
 
Fort Pinta - bra eller inte?

   Fort Pinta har aldrig varit ett ställe där jag gärna har hängt om jag inte "måste". Särskilt inte på helger eftersom musiken från discot driver mig till vansinne. Men sedan fortet byggdes om för ett tag sedan och nu smälter in bättre i spelets "nya" grafikstil tycker jag väldigt mycket mer om stället. Det känns mycket mer hemtrevligt och inte lika kallt och kargt som förr. De små grönområdena runt fortet gör jättemycket för att ge det mer liv!
   Jag har dock några kompisar som inte alls håller med mig och tycker att Fort Pinta skulle behöva ytterligare en uppdatering. Jag vet inte riktigt vad de skulle vilja se, men jag delar inte deras åsikt. Jag tycker fortet är jättefint som det är! Det är ett sånt enormt lyft från vad det var innan.
 
   Esme och Umbreon på upptåg
 
   Vad tycker ni - är fortet bra som det är eller skulle ni också vilja se en förändring? Vad i så fall?
Sååååådär!

   Jag har hunnit med en massa hemskheter idag, allt från att åka till jobbet ett par timmar (ja, på en söndag. På en långhelg. Shoot me) till att laga matlådor för två veckor framöver. Dags att spela Star Stable! Första gången på flera veckor faktiskt, eftersom jag varit bortrest. Står Jorvik kvar fortfarande kvar? 
 
   Jag kommer inte spela in några påskvideor i år, om någon nu väntat på det. Nu vill jag bara spela i lugn och ro utan någon press på att hitta saker och vara lite fyndig och sitta och prata samtidigt. Det är en sån där grej jag verkligen ser fram emot till den dag jag har eget boende, att kunna spela in videor när jag vill! Då kan jag faktiskt spela in på kvällar utan att sitta och ha ångest över att min familj hör vartenda ord jag säger, och dessutom blir det inte någon press på att jag måste spela in t ex en högtidsvideo på just den där specifika dagen för att det är enda gången jag får vara själv i ett par timmar.
   För stunden är mitt intresse för YouTube väldigt lågt ändå. Skrivandet är en annan femma - men allt sånt är ganska lågprio just nu. Nu ska jag spela spel!
 
   En av mina allra första bilder på Friesern Mandrake från påsken 2014
På tal om...

   Esme och Corinne
 
  ...samtalsämnet i går morse, med nya varianter på gamla hästar - jag tror inte jag sett någon rida runt på en Tinkerhäst på evigheters evighet. Det är också en häst som står högt upp på min önskelista om en ny version - en av mina absoluta favorithästar som liten var (är) en Tinker och jag har alltid varit lite förundrad över denna väldigt vackra hästras.
Live just nu - stream med Stacy och GM Siri!

 
Titta på livevideo från StarStableEntertainment på www.twitch.tv
Det händer på onsdaaaaaaag!

   Så - äntligen hemma och äntligen redo att börja skriva igen!
 
   Vid det här laget har väl ingen missat de två teasers som SSO har släppt, först i tisdags och sedan en till igår. Den första visade de tre Ödesryttare vi idag har i spelet, den andra visade Dark Cores oljeplattform. Eftersom videona är döpta till "Ready" och "Get set" är många nu inne på spåret att det kommer en tredje video vid namn "Go", och jo, det tror jag också nu. När though? Och vad skulle visas i den? Nu vet vi ju att det är huvudstory på G, och att det troligen har något att göra med oljeplattformen - är det kanske någon del av handlingen som ska avslöjas härnäst?
 
   De flesta verkar hålla på att det är dags att hämta Anne. Jag har fått för mig att hon har något att göra med en portal i Grådaggsbergen though, men det kanske bara var Lisa. (Oerhört negativt med story såhär sällan - man minns ju inte vad som hänt!) Många tror också att det är dags för Ödesryttarnas nya utseenden som teasades redan för ett bra tag sedan och som sedan visades upp i den nya Story of Jorvik-videon, men jag ser inga skillnader på tjejerna i videon nedan för att vara ärlig.
 
   Nu vet vi vad som händer på onsdag - och det är det vi alla väntat på så otroligt länge. Äntligen!
 
 
Ett hopp

   Esme och Arwen
 
   Ett av mina största hopp för SSO i år är att araben ska göras om. Arabiska fullblod är fantastiskt vackra hästar och med spelets fräschare grafikstil kan jag tänka mig att de skulle bli fantastiskt fina.
 
   Vilken hästras hoppas du ska göras om härnäst?
Rödvitt

   Esme och Aramis
Ny häst på G!

   Jag var hemma i helgen och hade tänkt köpa en Haflinger, men verifieringen tog sån tid att jag faktiskt glömde bort att logga in, heh. Tur var väl ändå det, för igår då det kom nya hästar till Star Stable Horses kom en Haflinger i en färg jag kände passade perfekt för ett namn jag haft på lut väldigt länge! Faktiskt ända sedan Tinkerhästarna kom till spelet, det blev bara aldrig av ett köp. Ni ska få se vad det blev, men först måste jag sköta om pållen i tio dagar.
 
   Nu är det ju helg, och det blir rätt nice med långledigt. Jag bor fortfarande inte hemma eftersom jag är kattvakt men jag flyttar hem igen på lördag och då blir det lite mer spelande + bloggning för min del. Ryktet går om mina kattbravader i bekantskapskretsarna - jag var kattvakt över nyår, har varit kattvakt nu och nu dök en tredje kompis upp och frågade om jag ville bo i hennes lägenhet med hennes katter i sommar. Woho! Får man inte ha katt själv (borde omplacera mina föräldrar och adoptera ett par utan pälsallergi) får man sno från kompisarna!
 
   Hursom, eftersom jag inte har världens bästa möjligheter till att skriva (jag ogillar att göra kreativa grejer på laptops) så finns det lite att prata om till helgen då jag har min egen dator igen - bland annat den teaser som släpptes i tisdags. Mer på lördag!
Pine Hill i The Sims 4

   Jag byggde ju Pine Hill i The Sims 4 för ett tag sedan. Jag byggde först huset i sig och sen tog det ett tag innan jag orkade ta itu med trädgården, men nu ska den likna synen från SSL2 rätt bra!
 
   För er som inte hängt med så länge så är Pine Hill en herrgård från Starshine Legacy och Star Stable: Vinterryttaren, och det är Mr Sands som äger bygget.
 
   Mr Sands framför herrgården
 
   Herrgårdens baksida. Jag sprang många varv runt huset för att få med så mycket detaljer som möjligt.
 
   Jag har försökt göra labyrinten så lik den från SSL2 som möjligt. Det går dock inte att gå in i lusthuset.
 
   Herrgården sedd från håll
 
   Entréhallen
 
 
 
 
   Biblioteket. Jag har lagt till rosa "Pandoriska" stenar lite här och var.
 
 
   Passagen till växthuset
 
   Växthuset. Den trasiga stegen är gjord av stolpar och hyllor.
 
   Pine Hill var väldigt svårt att återskapa, men det var kul! Huset är tillgängligt i Galleriet och det vore kul om ni som laddar ner det försöker er på att inreda de delar man inte ser i SSL. Jag kände inte riktigt att jag hade inspiration till det själv nämligen...
Det där med Raptor och Första April

   Jag hade tänkt posta det här tidigare men nu blev det som det blev. Jag har redan visat vad Raptor sa för något framför Denver, men jag hittade ett antal fler citat. Hittade ni något som jag missat?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Sen sa han en massa grejer under uppdrag och lopp, men det får bli en annan gång! (Om jag nu inte glömmer det igen)
Soul Rider HQ, Lindas rum

   Det sista rummet i Soul Rider HQ tillhör Linda. Linda älskar och omfamnar druidernas gamla stil och har låtit sätta in samma vackra fiskbensgolv som i biblioteket i sitt rum. Grönt har alltid varit hennes favoritfärg och det är den mest genomgående färgen i hennes annars väldigt neutrala rum. Hon har förutom sina bokhyllor fyllda med favoritböckerna även ett akvarium, ett skrivbord med en dator samt, förstås, en läshörna.
 
   Ett av rummets få förvaringsutrymmen är garderoben längst in till vänster. Över sängen syns pokaler och rosetter från då Linda tävlade i hoppnings med Meteor.
 
   Simpelt - men hemtrevligt. Linda älskar sitt rum och tycker väldigt mycket om att läsa i fåtöljen under lampan medan hon lyssnar på Lisas senaste pianokomposition från rummet intill!
 
   Det var alla rummen från Soul Rider HQ! Det finns ett litet hus på bakgården också, men det får ni se om ni laddar ner bygget. Soul Rider HQ går att ladda ner från Galleriet och kräver alla expansioner förutom Bowlingspacket och Halloweenpacket. Mitt EA-ID är Monokerus - berätta gärna vad ni tycker om bygget om ni laddar ner det!
Hur mycket vet de?

 
   Om man ser sig runt i Jorvik är det väldigt få av dess invånare som talar om öns magi. De enda som egentligen gör det är druiderna.
   Är det så att övriga invånare inte märker av magin? Eller är de mer "aj tusan, där är en ny dimensionsspricka över fältet så jag kanske borde ta mig en omväg om jag ska förbi där idag" och räknar med att en panikslagen druid ska komma kutande med druidkåpan upphissad över knäna för att kunna springa snabbare och lösa grejen?
   Jag kan undra lite hur legenden om Aideen och Ödesryttarna påverkar invånarna i Jorvik City, eftersom de har Jorviks eget museum med den riktiga Aideens Harpa i staden, och dessutom har de ett helt torg byggt kring harpans legend.
  Det finns så mycket backstory att utforska här och jag skulle gärna vilja veta mer!
Mellanlandning

   Jag har ju bott borta hela veckan men är hemma under en natt. Nu ska jag passa på att köpa en Haflinger! LÄr inte direkt bli några bilder på min nya häst though, för det är redan sent och ni vet vad jag tycker om kvällsljuset i spelet. Efter jobbet i morgon åker jag tillbaka till stället där jag bott senaste veckan för att bo där ytterligare en vecka - jag vet faktiskt inte ens när jag ska flytta hem, haha. Måste fråga de som jag vaktar katten åt, men jag borde vara hemma "för gott" igen nästa söndag.
 
   Jag vill alltså skriva, men har ont om idéer.  Kom gärna med förslag om ni vill, det uppskattas alltid. Kan inte lova att jag kommer skriva om allt jag får förslag om, men ibland kan förslag verkligen sätta igång kugghjul och man får lite mer motivation till att testa grejer.
 
   Bild från Abzû
Soul Rider HQ, Lisas rum

   Lisa har rummet mellan Alex och Linda. Hon oroar sig ibland lite över att hon stör Linda med sin höga musik, men Linda tar det med ro och försäkrar henne alltid att hon inte störs ett dugg.
 
   Lisa har liksom Anne transformerat sitt rum sedan hon flyttade in i huset med svart stengolv och en röd fondvägg. Hon är också den enda av tjejerna som inte har några taklampor i rummet, men hon använder sig av många andra ljuskällor. Förutom gitarrer, ett keyboard och sitt DJ-bås har hon även ett par fioler i rummet - inte många vet om att hon faktiskt spelade instrumentet som liten.
 
   Sett från sängen har Lisa flera olika förvaringsutrymmen, många ljuskällor och många instrument. Väggen bakom DJ-båset är täckt i affischer.
 
   Intill sängen har Lisa en cool hylla som självklart går i svart och rött, och megafonen använder hon dels på konserter och dels då hon och Alex på skoj skriker till varandra genom väggen.
 
   Lisa har flera rejäla högtalare och i ljusslingorna över sängen hänger fotografier både på vännerna och från hennes turnéer.
Där man räddar ranchen

   Horsez Ranch Rescue - varför blir tjejen av med allt sitt hår så fort som hon har en ridhjälm på huvudet? Jättekonstigt!
 
   Jag hann inte spela klart Ranch Rescue innan jag "flyttade", så det tänkte jag spela klart då jag kommer hem igen. Jag tror faktiskt inte att jag har mycket kvar innan jag är färdig med hela spelet nu! Det ska faktiskt bli kul att spela in det på video, men jag är glad att jag spelade igenom det själv först för jag har ridit vilse så många gånger och jag kan lova att det inte varit särskilt kul att se på då jag rider fel och sitter och svär för mig själv. Jag fattade först inte heller att man kunde genomföra alla träningar i spelet oavsett vilken häst man satt på, så jag red hem till ranchen och hämtade upp "rätt" häst för varje träning, vilket bidragit till att jag slösat x antal timmar fler än jag behövt för att komma dit jag är nu xP Liksom först byta häst, sen rida vilse, sen inse att jag ridit till fel område, sen hitta rätt, inse att man gått fel igen... ni ser ju. Kaozzzzz
Säker men trött

   Jag har "levt" på tidsinställda inlägg hela veckan eftesom jag bor borta hos en kompis. Det har också blivit sena dagar och jag spenderar alldeles för mycket tid med att försöka övertala katten jag vaktar att tycka om mig. (Går lite bättre nu än tidigare)
 
   Eftersom jag inte har tillgång till min egen dator har jag inte heller spelat SSO, men med anledning av vad som hände inne i Stockholm idag kände jag att det var läge att kika in igen. Jag var i en byggnad bara några hundra meter från terrordådet då det hände och alla i byggnaden blev ombedda att stanna kvar där. Ingen rädsla bland någon av oss som var där och följde förloppet genom webbtidningar och alla andra nyhetskällor vi kunde hitta, men en stor vilja att komma fram till vad som hänt och om någon vi kände råkat illa ut. All kommunaltrafik var avstängd men jag blev erbjuden skjuts och är nu i tryggt förvar tillsammans med "min" katt.
 
   Det var alltså bara en "hej jag lever" från mig. Jag kommer skriva mer då jag har tillgång till spel, men just nu är det lite segt. Ska dock hem en sväng i helgen och byta kläder (har en vecka till med katten), så då är det möjligt att jag kan skriva något mer intressant.
 
   Slutpoäng - jag lever, jag har kattkompis, jag hoppas alla i Stockholm har det så bra som det går efter denna dag och ni får ytterligare en påminnelse; var inte rädda. Var försiktiga, men inte rädda. Kram på er.
Soul Rider HQ, Alex rum

   Alex har sitt rum mellan Anne och Lisa. Hon står gärna länge, länge och snickrar vid sitt snickarbord medan hon visslar med till musiken från Lisas rum, men Anne brukar klaga över att Alex hamrar för högt. Alex svarar med att ibland vråla till i sin megafon, bara för att.
 
   Alex är den händigaste av tjejerna, men också den slarvigaste. Hennes rum består inte av annat än plotter och klotter, men hon älskar det. Hon har stor stolthet i sängen som hon själv byggt, och hon har fått hjälp att måla upp ballonger från Silvergladefälten och även ett stort träd på väggen. Alex bryr sig inte så mycket om hur hennes rum ser ut så länge det är hemtrevligt, så både golv och vägg är original.
 
   Plotter och kloter överallt! Alex tejpar upp det mesta som hon gillar på väggarna och hon har också en jättesnigel från Spegelträsk i ett litet akvarium på det stora datorbordet hon släpat hem från en soptipp och lyckats dra igång.
 
   Alex är den av tjejerna med starkast band till Silverglades natur och har självmant lagt till vissa detaljer i trä i rummet. Klädhögar ligger lite här och var i rummet - inte har man tid att hitta nånstans där de kan ligga!
Så svårt!

   Abzû
 
   Har någon av er som spelar Abzû lyckats lifta på ett djur som hoppar upp över vattenytan? Om man själv hoppar brukar ju ett djur följa efter, men man vill ju hänga kvar på djuren, typ en delfin, över vattnet. För visst ska det vara möjligt va? Styrningen i det här spelet tycker jag inte är 100% enkel så varje gång jag försöker lifta efter ett eget hopp slutar det mest med att jag ligger och plaskar uppochner xP
Soul Rider HQ, Annes rum

   Anne har sitt rum närmast trappen, och Alex har rummet vägg i vägg. Anne kan ibland klaga högt över Alex snickrande intill, men i hemlighet tycker hon det är lite mysigt och hon har ändå hellre rummet närmare Alex än Lisa, eftersom Lisa spelar hög musik till sent inpå nätterna.
 
   Anne har gjort en rejäl renovering av sitt rum eftersom hon tycker att druidernas inredningsstil är gammal, mossig och "såååå 1600-tal". Hennes rum har golv i vitt trä och väggarna har ett klassiskt rosa mönster. Hon är noggrann med belysning och har även ett av de största rummen av tjejerna - de andra bryr sig inte om det, utan är medvetna om att Anne behöver en stor garderob.
 
   Över Annes säng hänger många av hennes rosetter och medaljer från tävlingstiden med Concorde, samlade med pokaler och även några mindre föremål som hamnat där för syns skull.
 
   Rummet sett från andra hållet. En stor spegelvägg leder in till hennes lika stora garderob längst bort i rummet. Anne är utåt sett inte särskilt involverad i druidernas upptåg, men hon har själv tagit ansvar för en gren från ett Urträd som hon omsorgsfullt vårdar på sitt sminkbord.
Regnbågshusdjuret

   Jag skulle egentligen ha visat en bild på regnbågshusdjuret från Fortunaeventet men det blev aldrig av - så det kommer nu istället!
 
 
Soul Rider HQ, köket

   Del tre av genomgången av Soul RIder HQ!
 
   Om man stpr i hallen och traskar direkt till höger kommer man till det kök tjejerna delar på.
 
   Vardagsrum till vänster, kök till höger.
 
   Matbordet har plats för kanske åtta-nio stycken, men tjejerna håller sig bara med fyra stolar. Växter och örter växer i hängarna på väggen.
 
   Matsalsbordet och fina små växter på väggen
 
   Köket är öppet med många grejer och prylar och en köksö.
 
   En druid med skicklighet med målarpenseln har målat en abstrakt bild av Pandoria, som hänger i köket.
 
   Köket erbjuder mycket förvaring och är relativt modernt. Örter och teer finns gömda överallt, men framför valet väljer alla fyra helst av allt den varma chokladen de förvarar på köksön. Trappan leder upp till övervåningen.
 
   Prylar och grejer överallt, och Anne blir konstant tokig på Alex som kan lämna saker som den tunga kistan mitt i rummet medan hon ska hitta på andra saker.
 
   På övervåningen möter vi återigen temat med träd - tjejerna har fyllt korridoren med blommor för att komplettera trädlamporna och längst ner finns en soffa. Ni ser att korridören är ljusare längre ner - där består hela väggen av samma mosaikfönster som i vardagsrummet, och det finns även en dörr till balkongen.
   I kommande inlägg om Soul Rider HQ kommer vi i tur och ordning besöka tjejernas rum - Anne, Alex, Lisa och sist Linda!
 
   Korridoren på överplan
Haflingern!

   Jag har inte haft någon direkt hästras på min hästönskelista på väldigt länge, men jag har alltid tyckt det vore trevligt att få in Haflinger i SSO. Och nu händer det! Redan på onsdag kommer hästen. Det var alltså en Haflinger på teaserbilden SSO lade ut i fredags och det verkar som att den kommer ha något att göra med Dinodalen eftersom det både släppts bild och film på den där inne. Eller visst brukar det inte visas upp hästar i Dinodalen särskilt ofta?
   Den ser verkligen supersöt ut och jag gillar nog den ljusaste bäst. Blir spännande att se vad "den hemliga färgen" blir den här gången? De brukar ju alltid visa två färger i trailern och sedan släppa en ovisad färg som blir lite som en överraskning.
 
   (Hallå BILDEN PÅ THUMBNAILEN, hur fin?!)
 
The Sims 4-cheats

   Jag har fått lite frågor gällande vilka fusk jag använder mig av då jag bygger i The Sims. Det enda jag använder mig av är det allra mest grundläggande, så det här är med stor säkerhet inget nytt för er som är vana spelare.
 
   Man öppnar cheatrutan genom att klicka på Ctrl+Shift+C, sen skriver man det cheat man vill använda och klickar på Enter.
 
   Jag har alltidalltidalltid tre cheats igång:
 
   bb.moveobjects - tillåter en att placera object i och ovanför varandra
   bb.showhiddenobjects - öppnar upp en massa dolda objekt
   bb.ignoregameplayunlocksentitlement - öppnar upp alla föremål som är låsta av karriärer
 
   De tre är alltid igång, och jag använder mig mycket av förmågan att lyfta och sänka objekt, vilket man gör genom att klicka på 9 och 0. 9 för att höja objektet, 0 för att sänka det. Det funkar på nästan alla föremål och genom att hålla ner Alt kan man också placera föremålen mer exakt var man vill.
   Jag använder mig väldigt mycket av möjligheten att förstora objekt,vilket man på ett svenskt tagentbord gör genom att välja föremålet man vill använda och klicka på "Å". Föremålet förstoras då en gång. Bara att klicka på "å" så många gånger man vill tills man är nöjd, men bra att tänka på är att föremålets texturer blir väldigt suddiga om man förstorar det väldigt mycket.
 
   Hästarna på sidan av bron är förstorade kanske 3-4 gånger för att få "rätt" storlek! Det syns dock på deras texturer.
 
 
   Idag flyttar jag btw. Inte för gott, men jag flyttar tvärs över stan och ska vara kattvakt i två veckor medan en kompis är bortrest. Därför är det möjligt att jag inte kommer vara väldigt aktiv här förrän jag flyttar hem igen - jag kommer t ex inte ha tillgång till Photoshop. Jag har förberett litegrann så det inte står helt tomt och jag ska försöka skriva då jag kan!
Årets aprilskämt

   Om det nu är så att ni inte vill veta får ni en spoilervarning här och nu:
 
 
   Årets aprilskämt syntes direkt vid inloggning och lyder på fölande vis:
 
   Det går alltså ut på att Raptor har blivit två decimeter hög, har ett par vita vingar som från en duva och flaxar runt nära ens huvud medan han skriker random saker. Jag älskar honom och vill ha kvar honom forever! Han säger jättemycket kul, men jag kommer sprida ut det jag hittat över några dagar eftersom jag ändå inte har så mycket att skriva om just nu. En rolig en får ni redan nu, vilket är vad Raptor säger om man rider nära Denver:
 
 
 
   Som alltid är kaninen som byter färg på starthästen i spelet idag också, men den lär (precis som Raptor) vara borta igen i morgon!
Soul Rider HQ, fortsättning

   Jag är inte mycket för aprilskämt - men jag ÄLSKAR det som SSO hittat på idag! Jag ska prata mer om det lite senare, stay tuned.
 
   Sist vi kikade på Soul Rider HQ (mitt The Sims-bygge där jag föreställer mig hur det kan se ut om våra fyra Soul Riders bodde tillsammans) kikade vi på hallen och det stora badrummet. Idag går vi igenom vardagsrum, bibliotek och det lilla badrummet.
 
   Vardagsrummet är stort och öppet och innehåller en tv-hörna, en spelhörna och en stor vägg ut mot altanen med stora fönster med mosaikinslag. Alla tjejerna har varsin kuddpuff i olika färger som de drar runt på i rummet.
 
   TV-hörnan har två stora soffor och ett soffbord helt i sten. Tv-bordet erbjuder förvaringsutrymmen. Trädgrenen i kannan är en symbol för Urträden och fjärilslamporna symboliserar de Jorvikiska jättefjärilarna som används i druidträning. Spelkonsolen till tvn används flitigt av Alex och Lisa, medan Linda föredrar att forska vid datorn borta vid fjärilarna om hon spenderar längre stunder här nere.
 
   Spelhörnan har flera olika brädspel åt tjejerna. Gobelängen på väggen föreställer ett Urträd och kan täckas för av gardinerna vid behov. Hallen till vänster, biblioteket till höger.
 
   Husets bibliotek har nästan stått orört sedan flickorna flyttade in - eller ja, så orört det kan medan Linda bor här. Biblioteket är hennes favoritplats i huset och den svarta läderfåtöljen intill spisen är där hon oftast sitter och kurar ihop sig med en spännande bok från druidernas fantastiska samling. Pandoriska stenar ligger utspidda på olika hyllplan - tjejerna använder sig alla fyra av biblioteket för att se om de kan lära sig mer om Pandoria och gör allt de kan för att driva forskningen framåt.
 
   Biblioteket har många bokhyllor och även en öppen spis. Kartan över eldstaden ska föreställa Jorvik. Druiderna lämnade kvar många vackra konstverk här inne då de överlät huset till tjejerna.
 
   Utsikten från rummets soffa erbuder denna syn
 
   Dörren längst in i biblioteket leder till husets mindre badrum. Trädet framför lampan är en gren från ett av Urträden, och tjejerna vårdar det ömt för att kunna plantera det någonstans ute på Jorvik då det är starkare. Gamla druidskisser och målningar på Jorviks natur täcker väggarna.
 
   Notera den Pandoriska stenen i bokhyllan!
 
   Husets båda badrum delas på av alla tjejerna, men eftersom Anne gärna spenderar lååång tid i badet använder de andra tre detta badrum mer frekvent. Dusch och handfat går i klassiskt druidbygge.
 
   Precis som i det andra badrummet låter de bli gardiner på grund av den höga husgrunden och fuktigheten i luften från varmvattnet.
 
   Badrummet från andra hållet, med dörren mot biblioteket.
 
   Nästa gång går vi igenom köket!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.