Chrome Pointer

Me like very much ♥

   Jag har suktat efter det här schabraket och de här benlindorna hur länge som helst och i veckan slog jag äntligen till. Så här fina blev vi till sist :)
Något att läsa

   (ALMA, om du vill läsa det här får du banne mig snacka med mig först för jag tror att jag dör annars och gudarna ska veta att jag har ångest så det räcker! Gäller för dig med Klarus!)
 
   Korrekturläsning, det gick inte så bra. Jag langar upp allting. Ska försöka langa upp minst ett kapitel om dagen så man får upp hela grejen, Fanfiction.net är helt vidrigt att lägga upp nya kapitel på (eller så är det bara jag som inte riktigt fattar hur man gör).
 
   Intresserad av min egen tolkning av storyn i Star Stable: Höstryttaren? Klicka här.
 
   Om du har läst det, kommentera gärna. Som sagt skrev jag det här för flera år sedan, men det är ändå roligt att veta vad ni tycker om det.
Är SSO-världen död idag?

   Alla SSO-bloggar verkar ha tagit semester, det är dött överallt :P
 
   Jag har suttit och skrivit lite på Wikin nu. Nytt för idag är att det finns sidor för Glamour No 5, Jorvikify, Aideen, alla valbara förnamn i SSO och dessutom är lite texter uppdaterade. Den fantastiska Maria har dessutom fortsatt med att lägga till kategorier som hjälper till att hålla ihop Wikins olika delar. Wikin blir bara bättre och bättre för varje dag :)
Jösses så mycket text

   Nu är jag äntligen färdig med att skriva in handlingen till de båda serietidningarna om SSLWikin. Massa text blev det, och jag tycker ändå att jag kortade ner det så mycket jag kunde.
 
   Har ni läst serietidningarna Ödesryttarnas Ankomst och Dark Core?
Andra namn

   Jag har funderat lite på vad jag skulle ha valt för namn om jag nu inte valt Esmeralda. Jag gillar långa namn, eftersom de är lättare att hitta smeknamn åt, och jag gillar namn såsom Penelope, Anastasia, Gwendolyn, alltså ovanliga namn med historiska och mytiska ursprung.
 
   Tänk om jag nu skulle ha valt något annat. Det skulle liksom ha blivit en helt annan identidet!
 
Aaliyah
Adrienne
Anastasia
Annabelle
Antoinette
Athena
Aurora
Autumn
Calista
Christelle
Corinne
Daphne
Evangeline
Fransesca
Georgia
Gwendolyn
Hedvig
Henriette
Holly
Jacqueline
Josette
Juliette
Keira
Lorelei
Luna
Lydia
Miranda
Molly
Novalie
Odette
Olympia
Paige
Penelope
Phoebe
Quinn
Rosalie
Scarlett
Sheila
Vanessa
Zelda
 
   Jag tycker alla de här namnen är jättevackra, men om jag fick chansen att byta namn - aldrig. Efter all denna tid är SSO lika med Esmeralda Silverforce.
 
   Vilket namn förutom ditt eget tycker du bäst om i spelet?
Hillcrest

    Mr Kemball har ju sagt att Hillcrest är nedrivet. Jag typ dog då jag fick veta det, jag älskade Hillcrest. Undrar vad som nu finns där Hillcrest förut stod?
   Vackra lilla by.
 
Att rida med ridhjälm

   Jag har all min hästerfarenhet grundad på ridskolor. Jag har alltså djupt inpräntat att man ska rida med hjälm. Punkt. Jag har under mina snart nio år med hästar suttit en enda gång på en häst utan hjälm, och det var under ungefär fem sekunder innan jag hoppade ner igen (tävling om huruvida man kunde ta sats, springa och hoppa upp på en häst barbacka).
   Så även på SSO känns det så fel att inte ha ridhjälm. Jag vet att jag störde mig lite på faktumet att Ödesryttarna red utan hjälm i SSL, men nu tycker jag nästan att det är ännu viktigare. Och ja, jag vet att spelet egentligen bara består av siffror på en dataskärm, men jag gillar tanken på säkerhet. Jag har visserligen ibland hattarna i spelet, dressyrhattarna eller westernhattarna då, annars har jag alltid hjälm då jag sitter på Ash. Jag tycker dessutom att det ser snyggt ut.
 
   Den hjälmen jag saknar i SSO är en hjälm i Charles Owen-stil. Jag har visserligen en Lami-Cell IRL (för att jag måste ha en hjälm med ventilation, annars avlider jag, hehe), men Charles Owen är gryyyymt snygga. Vore kul om en sådan hjälm kunde dyka upp :)
 
   Vad tycker ni om det här? Och hur ser er drömhjälm ut? :)
Nu ni

   Jag har suttit i ungefär en halvtimme med grejer till Wikin nu, fy fädan vad lång tid det tog att dra ihop det! Men nu är det klart och jag tänkte lägga upp det i morgon ^^ Kanske inte den mest nödvändiga informationen, men jag tycker ändå att det är något som är värt att ha samlat på Wikin för sakens skull :)
 
   I morgon kan jag utlova att lite mer kommer hända här, då jag är ledig hela dagen (WOHO!). Ska till Lily Goldforce och leka lite med hennes undulater bara, annars spenderas nog resten av dagen framför datorn ^^
Äntligen hemma

   Idag var en sån där vidrig dag då man fick sitta och vänta på bussar ute i kylan alldeles för länge (sprang 1,2 kilometer till bussen, missade den, fick sitta och vänta i en halvtimme) och jag är så galet trött! Nu ska jag äta middag och sen blir det SSO :)
Hästens man

   Jag vet att jag inte är ensam om att vilja kunna ändra vilken "frisyr" våra hästar har. Långa manar, korta manar, stubbade manar, rufsiga manar, flätade manar, knoppade manar, kanske flätor i svansen.
 
   Visst får man verkligen hoppas att en funktion kommer så vi kan smycka ut våra hästar än mer?
Lågt aktivitet även idag

   Nu ska jag iväg för att vakta fåglar, sen ska jag jobba från tolv till sju. Allt runt om mig är totalt kaos just nu :P
Påskens outfit

...

   Från och med idag finns den här texten högst upp på Wikins hemsida. Anledningen är att jag är riktigt trött på att folk "anonymt" smiter in och gör saker. Jag har haft in två redigerare som rent av gjort sabotage, och dessa är bannade och kan inte skriva mer under en viss period. 
   Jag har lagt ner många, många timmar på den här Wikin. Så om man nu vill redigera tycker jag faktiskt att man kan ta och logga in så att jag har ett namn att se. Om man tycker att något inte stämmer kan man ta det i en lättsam diskussion istället för att radera hela sidor (jag har visserligen raderat sidor som har haft material som inte alls hade med Wikin att göra, eftersom det inte är okej i sig). Det är inte konstigt att jag blir arg, och nu vill jag helst att ni som redigerar skaffar konton för att göra det med. Jag är väldigt misstänksam mot oregistrerade bidragsgivare just nu, för jag vill verkligen inte att folk flummar runt och tar bort saker de inte ska. Om folk å andra sidan är inloggade på ett konto kan man lätt se vem som ändrat vad och dessutom kan man lättare diskutera i Wikins forum.
 
   Jag vill inte banna folk, jag vill att folk ska komma till Wikin och bidra. Men jag drar mig verkligen inte för att banna de som sabbar Wikin, efter allt detta jobb. Att skapa ett konto tar ungefär två minuter. Det är inte så svårt.
Björngrottan

    Jag tror inte att någon har missat att det bor en björn i Firgrove. Jag kan minnas att jag har mött honom en gång. Eller två, rättare sagt, eftersom jag har gjort juluppdragen två år i rad. Jag tror ni vet vad jag menar, uppdraget då man ska smyyyga sig in i grottan...
 
   Jag hoppas att grottan inte bara är till för de årliga juluppdragen, det vore roligt om det hände mer saker där. Kanske fler björnar dyker upp? Kanske Ydris fångar björnen till sin cirkus? Eller karneval eller vad fädan det nu är...
 
   Vad tror ni, Jorvikbor? :)
450!

   Wikin har nu hela 450 sidor! Det är galet mycket, och den är ju långt ifrån färdig. Nu ska jag ut och traska (ska möta upp Klara Mountainbridge och hennes lilla doggy och sen vidare till Lily Goldforce för att se till att hennes undulater överlever dagen), sen kommer jag hem igen för att fortsätta Wikiarbetet. Jag tänkte börja lägga upp olika vägar, typ Moorlandvägen, Vinvägen och de där. Sen ska jag försöka lista ut hur jag ska fixa till spelkartorna till de olika Star Stable-spelen, men jag tror att jag har en hållbar plan nu :)
 
   Bör vara tillbaka mot tre någon gång. Adios!
Det händer inget roligare här idag

   Jag har haft en rent ut sagt (ursäkta) förjävlig dag idag, så bloggen får vila nu. Vi ses i morgon, Jorvikbor.
Färdig med påskuppdragen

   Det var roligt, det här :) Påskfilten är nog den enda delen av det nya utrustningssetet som jag kommer använda, passade jättebra till de gula benlindorna som legat i garderoben hur länge som helst.
 
   Idag har jag redan hunnit kubba runt och gjort nästan alla blå uppdrag, jag har bara alla tävlingar i GÅD kvar. I morgon kommer jag ha råd att köpa det nya bruna westerntränset för mina JS, ser fram emot det :D
 
   Nu ska jag sätta mig vid iTunes och sortera in Starshine-musiken. Den ska in i min telefon ^^
Datahacker much?

   Nejmen efter ett tips från Miranda Moonbell började jag rota runt i spelfiler på jakt efter soundtracket till SSL, då jag ville ha det i min iPod. Dock ville det sig inte riktigt med de filer jag hittade i SSL1. Så jag fick en snilleblixt och gick in för att rota i SSO's spelfiler.
 
   Vad hittade jag nu där? Jo, alla soundtrack jag någonsin känt till för Starshine Legacy, Star Academy, Star Stable och Star Stable Online. Och nu har jag alla värda att lyssna på i iTunes. Glädje på hög nivå ♥
 
   Så om ni är ute efter spelens soundtrack, klampa in i spelfilerna ^^
Påskigt värre

   Jag hade verkligen hoppats på en äggjakt, och jag blev inte besviken :) Belöningarna för jakterna kanske inte ligger mig i smaken (gillade visserligen verkligen det gula schabraket, så sött ♥), men själva uppdragen var röliga. Jag har dock inte varit i Valedale än, det tar jag i morgon.
 
   Det nya, bruna tränset utan nosgrimma - JAG DOG, vill ha! Dock var det galet dyrt, så det får vänta till åtminstone på lördag :( Många av de nya tränsen i Vingården var riktigt snygga också, det där svarta med röd nosgrimma skulle passa perfekt på Ash.
 
   Spelet var verkligen smockat med folk nu då jag loggade in på kvällen! Det var länge sedan det var så galet mycket folk överallt, och det var första gången som min dator började säga ifrån, vilket inte var roligt :( Hoppas verkligen att det bara var en engångsgrej, för om den här datorn lägger av är jag körd...
Releasedatum

   Tror inte att någon har missat att hästfunktionen kommer redan i april - WOHO säger jag :D Det ska bli riktigt spännande, och jag har längtat efter min Wildheart.
 
   Men hästfunktionen hoppas jag att fler namnalternativ tillkommer. Som sagt vill jag döpa mitt första sto till Angeleye, och "eye" finns inte med i listan. Tänk vilka häftiga namn man kunde kirra med lite djurarter och "eye"? Hawkeye, Silvereye, Shadoweye, Summereye (låter som "Samuraj" ^^)... Och så som jag och Genevieve Nightbard diskuterade om häromveckan, med nya alternativ skulle man kunna få saker som Lionheart, och det är ju så åzum så det finns inte.
 
   Nu är det hur som inte långt kvar tills vi får våra efterlängtade hästar! Ojojoj, det här ska bli roligt :)
Sisådär

   Gick igenom mina båda serietidningar i Starshine-serien och har därefter rättat info som har blivit fel på Wikin. Jag var bergsäker på att Starshine var ett Jorvikfullblod, vad sjutton fick jag egentligen det ifrån?
 
   Idag är det onsdag, kära Jorvikbor! Och vi vet alla vad det betyder, alla SSO-bloggar i existens har under gårdagen ställt frågan "Vad tror ni kommer på onsdagsuppdateringen?". Det gjorde inte jag, och jag tänker inte ställa den frågan nu heller. Som sagt, har ingen lust att göra precis samma sak som femton andra bloggar, det är ju ingen idé :P
 
   Jag ska till zhe stall och rida idag, så räkna inte med att jag sitter som klistrad vid skärmen då uppdateringen kommer. Däremot ska jag sätta mig och spela då jag kommer hem, vilket borde bli runt sex-sju någon gång - har ändå spenderat en galet massa timmar i stallet den senaste veckan så jag är lite trött i huvudet.
 
   Jag har gett upp hoppet om hästfunktionen just nu, jag börjar tro att det är ett par månader kvar, för att de ska hinna finslipa allt. Så jag har faktiskt inte den blekaste om vad som händer idag. Det ska bli jättekul att se vilka som vann t-shirttävlingen, jag har sett lite olika fina bidrag så de här är ju jättespännande :) Personligen har jag skickat in två, men jag tvivlar starkt på att de är bland de bästa x)
Anledningen till att jag startade Wikin (seriöst, alltså)

Den mystiske Aaron

   I SSO's huvudstory får vi veta att Baronessan har en son vid namn Aaron, som jobbar i Silverglades råd. Det är enda gången någonsin vi får höra om honom.
   Jag är dock nyfiken. Om han liksom brodern Thomas är son till Mr Sands är han också till hälften utomjording. Och vi har inte sett skymten av honom!
 
   Snälla SSO, låt oss träffa Aaron. Eller ännu bättre, langa in honom som någon oväntad karaktär i storyn. Jag är jättenyfiken på Thomas bror, Justins farbror och Baronessans son.
Byn Rockville

   En av de platser i spelserierna jag tycker är allra vackrast är lätt byn Rockville. Vita hus, murade gångar, träd och växter, fontäner och statyer. Egentligen anser jag alla tre byar i Vårryttaren vara bland de vackraste platserna, de känns så genomtänka. Liksom Beauvista med fontänerna som sprutar vatten ner i havet, det är ju helt genialiskt.
 
   Men, Rockville. Så vackert.

 
   Jag hoppas att vi får se mer av sånt här i SSO. Det tror jag också att vi kommer få göra, med tanke på de fantastiska nyversionerna av Valedale och Firgrove, för att inte tala om den genialt planlagda Fiskebyn.
Wildheart

   Jag har ju ett antal gånger nämnt att min nästa häst ska vara en brun eller fuxfärgad hingst vid namn Wildheart. Namnet kommer från en låt som jag verkligen älskar, och idag tänkte jag dela med mig av den.
 
 
   Jag vet liksom inte vad mer det finns att säga, den texten liksom ♥
Faktumet att ni kommer tillbaka

   Jag älskar den här bloggen. Jag har inte skrivit här länge, men jag blir glad av att skriva här. Och eftersom jag är inne i en djup depression känns det så skönt att få vara glad ibland.
 
   Jag älskar att flumma om allt som kan komma, som inte har kommit, saker som har hänt. Det är jätteroligt. Det är underbart att läsa era kommentarer.
 
   Jag har i snitt 40 läsare per dag. Det är 39 mer än jag räknat med då jag startade upp den här bloggen. Och det är jätteroligt.
 
   Så nu frågar jag er: Vad gör att ni kommer tillbaka varje dag? Vad tycker ni om med den här bloggen? Finns det något ni vill se mer av? Mindre av? :)
Nic Stoneground

   Något av det första jag minns från Valedale i SSO var att Claire sa "Nämen vet du, utforskaren Nic Stoneground ska tydligen hålla till bakom den där gigantiska högen med snö, rid och kolla om den har smält va?" Hur många gånger har jag inte gjort som hon ville?
   Så en dag dök det upp en massa luftballonger över Everwindfälten. Och vem står där? Nic Stoneground.
 
   Jag vet att det är ett misstag, egentligen ska man väl inte se uppdraget från Claire innan man mött Nic ute på fältet, men ändå. Bara för att, så måste jag ju nämna det.
   Jag är lite nyfiken på Nic Stoneground. Jag vill veta vad som händer i dalen bortom snöpasset, jag vill veta vad i hela friden han sysslar med där borta. Vi får hoppas att vi får veta snart!
Vet ni vad jag skulle vilja?

   Ni vet ikonerna för kläder, då man tittar på dem i ryggsäcken? De är ju gråa, och man kan inte se vad det är för något utan att föra musen över ikonen. Jag skulle gärna vilja att det istället var färgade ikoner, kanske väldigt förenklade, men åtminstone färgade så att man kunde se vad det var för något direkt. Så som dekorationerna och benlindorna, så vill jag gärna ha det. Det skulle förenkla mycket för de som har mycket kläder i sin garderob.
 
   Vad tycker ni?
Whopphopp

   Åh suck, äntligen lugn och ro. Kursen jag gick på idag höll på i fyra timmar, visserligen med paus men jag hade inte riktigt räknat med det och nu är man trött. Och i morgon ska jag jobba igen, mycket till helg blev det inte, det här!
 
   Eftersom jag just nu har lite brist på ämnen att skriva om vill jag ta upp en sak jag såg i chatten igår. Eller jag har sett det relativt ofta, egentligen. Att folk anklagar andra för att ljuga. Det är ganska spännande. "SLUTA LJUG ELLER SÅ ANMÄLER JAG DIG." Asså kom igen, ofta är "lögnen" inte ens en lögn, utan bara ett missförstånd.
   Chatten kan visserligen utgöra lite lördagsunderhållning ibland, men det är verkligen inte roligt då folk hackar på varandra. Nioåringar som leker polis på skolgården, det slutar liksom inte bra. Man ska inte ge sig in i andras strider. Visserligen kan jag själv ibland flika in med ett "Hörni, försök vara lite snälla mot varandra", men då folk ska in och medla i striderna med ett "SLUTA!!!!!!" - Nä. Det hjälper inte heller.
   Varför har folk så svårt att tänka logiskt på internet egentligen?
Goddag, Jorvikbor

   Jag är helt stendöd! Igår blev det elva timmar i stallet, idag ska jag över till kamraten Lily Goldforce för att bekanta mig med hennes galna husdjur som jag ska vakta nästa helg och sen ska vi båda till stallet för en funktionärskurs inför en lokaltävling vi ska ha på ridskolan om några månader. Så idag blir det åter rätt låg aktivitet.
   Överlag kommer nog aktiviteten bli lite lägre framöver. Jag har nämligen lyckats kirra ett tillfälligt jobb, vilket för mig är fantastiskt både för att jag behöver pengarna och för att det är mitt drömjobb. Just nu händer mycket i mitt liv, både bra och dåliga saker, men förhoppningsvis ska saker och ting lösa sig :)
 
   Jag återkommer senare idag. Kan åtminstone utlova ett nytt fluminlägg i kväll ^^
Herman, Coyote och Mr Wetton

   Jag har bara spelat Star Academy en gång. Så jag minns ingenting därifrån, i ärlighetens namn. Fast jag tror, jag tror faktiskt, att Mr Wetton var med där.
 
   Vad är jag ute efter den här gången? Herman har vi känt länge. Jag har åtminstone känt Herman länge. Så kom Sommarryttaren. Coyote kom till Coyote Ranch.
   Jahapp, så Herman hade en bror. Man rider vidare i området och hittar en snubbe vid namn Mr Wetton, som också är Hermans bror. Två nya bröder i ett spel, hejsan hoppsan.
 
   Herman är involverad i allt som hänt i Starshine Legacy. Han är inte en av Aideens beskyddare, men han känner Fripp och känner till allt som hände under den första spelserien. Jag undrar lite, om han nu ändå är så pass insatt som han är, känner hans bröder också till legenden om Ödesryttarna?
 
   Herman lär vi snart få möta igen. Jorvikstallet väntar på oss, kära Jorvikbor. Herregud, jag blir gråtfärdig av den meningen. All nostalgi. Men jag vill så gärna möta Hermans bröder. Jag vill veta mer om Hermans historia, och därmed också om hans familj, då jag tycker han är en fantastisk karaktär. Jag vill åter möta Coyote, jag vill veta mer om Mr Wetton.
 
   De tre bröderna Wetton. Det var nästan så att jag ville skriva "The Tale of the Three Brothers" där, hehe (Ni Potterheads vet vad jag pratar om, jag är ju en nörd i grund och botten).
Fin pålle ♥

Jorvik Gazette

    Det var länge sedan vi fick ett nytt nummer av Jorvik Gazette, vilket är lite trist. Vi får väl hoppas att all energi istället läggs på framtida uppdateringar och våra efterlängtade hästar? :)
 
Klicka på bilden för att göra den större.
I morgon...

   ...kommer det vara lite låg aktivitet här, eftersom jag först jobbar morgonpass på ridskolan från sju till ett, och sedan är jag med och håller i vår påskkamp fram till klockan fem (jag blev på något sätt sekreterare i vår Ungdomssektion), sedan ska allt städas undan och då jag kommer hem har vi gäster hemma.
 
   Men frukta icke, tappra Ödesryttare! Nejmen seriöst, jag har ett par tidsinställda inlägg så det kommer inte vara helt tomt. Men jag kommer personligen inte hinna öppna spelet, eller bloggen, så ni vet :)
Nu är jag nöjd

   Jag är nöjd med headern, nöjd med nostalgichocken som Starshine-musiken ger, nöjd med design och skit på min andra blogg + otroligt nöjd med spellistan på den. Det enda jag inte är nöjd med ska jag inte ta här, det här ska vara en depressionsfri zon :)
 
   Nu antar jag att de flesta har gjort klart uppdragsserien med de förrymda djuren i Fort Pinta, och därmed kommer en liten utvärdering av den. Jag tyckte faktiskt mycket om den, jag tyckte det var trevligt att stifta lite bekantskap med Säkerhetsvakten (hoppas att stackaren får ett namn i framtiden) och att ränna runt lite. Hoppas att några av de husdjur vi sett nu också kommer dyka upp i framtiden :)
Ny header

   Den kanske är liiite stökig, men jag gillar den mer än den gamla. Och egentligen så gör det väl detsamma så länge jag själv trivs med den, right? ;)
 
   Tycker ni den är okej?
 

Edit: Ändrade headern lite igen. Är mer nöjd nu, jag tycker att den ger en varm känsla av spelet :)
Colors

   Ibland tycker jag det är lite svårt att matcha färger till Ash, men 90% av tiden tycker jag att hans färg är den allra snyggaste på SSO. Näst efter denna färg tycker jag bäst om den bruna med strimbläs, manfärgen kan vara hur som helst bara det är en brun kropp med strimbläs och fyra strumpor.
   Så jag är rätt glad över min Ash, för han är fiiin ♥
Starshine, Meteor och Concorde

    Vi har mött Tin-Can. Alex är återförenad med sin älskade häst. Men Linda då?
 
   Och Anne och Lisa, är man inte lite orolig för dem? De är liksom försvunna med två stycken rätt stora hästar (så som jag säger vid ponnyinsläppet ungefär varannan lördag då jag springer runt stallet som en tokig och letar efter vår förrymda lille Knekt: "Hur svårt kan det vara att hitta en ponny?"), helt omöjligt borde det väl inte vara att få fatt i dem?
   Är de fångade av Mörkerryttarna? Håller de sig undan Mörkerryttarna? Är de i Pandoria? Är de i närheten av Jorvik?
 
   Jag vill så otroligt gärna se Starshine, Meteor och Concorde igen. Jag vill se Khaan se ut som han ska se ut. Åhåhå, denna längtan, jag vet att spelet bara blir mer och mer åzum för varje vecka som går, men man är ju så nyfiken!
Ursäkta för de innehållslösa inläggen...

   ...men det har varit en dålig dag och hela kvällen har jag hoppat upp och ner som en duracellkanin efter att ha sett det där avsnittet av The Lizzie Bennet Diaries. Så där sabbades all koncentration jag kunde ha lagt på skrivning, hehe :P
 
   Jag försökte starta i Moorlandchampionatet nu på kvällen, men jag krockade i ett hinder så jag gav upp. Såg lite chattmeddelanden efter att loppet var avgjort som inte var allt för trevliga, att man liksom börjar kasta skit på andra för att man själv har oflyt?
 
   Som jag har sagt förut - var snälla mot varandra i chatten, för i jösse namn, det är väl bra onödigt att starta bråk om ingenting...
Goddag o ni Jorvikbor

   Jag är lite... sönderflummad just nu. Och jag ska förklara varför, även fast det här inte har något alls att göra med SSO. (Jag ska inte gå off-topic så här egentligen, men jag har ingen att prata med, haha)
 
   Känner ni till Pride & Prejudice? På svenska heter boken Stolthet och Fördom. Det är en bok skriven på tidigt 1800-tal av Jane Austen, och åtminstone enligt mig är det en av de bästa böckerna någonsin (Fast den slår inte Harry Potter - inget slår Harry Potter; Potterhead forever!). Många av er har säkert sett filmen från 2005 med Keira Knightley.
   Nu är det så att det finns ett geni som heter Hank Green. Han tillsammans med ett par polare startade upp ett projekt med att modernisera denna fantastiska historia. Detta slutade i The Lizzie Bennet Diaries, som helt enkelt är huvudpersonens syn på hela historien berättad genom en vlogg. På Youtube.
 
   Nu är det två avsnitt kvar innan det hela tar slut. Avsnitt 98 kom ut idag, och jag är glad, och lycklig, och ännu gladare, och historien är fortfarande så bra trots att jag läst så många olika versioner av den och sett i princip alla filmversioner som går att se. Och jag är så glad att jag måste säga - Om ni inte har sett The Lizzie Bennet Diaries - börja se dem idag!
 
   Grejen med den här serien är att eftersom allt är som en vlogg är avsnitten aldrig längre än åtta minuter. De är överlag ca fyra minuter, vissa lite längre, vissa lite kortare. Den tiden kan alla lägga ut.
   På min "riktiga" blogg (som jag dock inte har skött så bra på sistone) har jag just nu ett hundradagarsprojekt - varje dag kommer ett nytt avsnitt av TLBD upp. Så antingen kan man göra som jag och se hela serien på en gång (satt tre timmar i sträck innan jag kunde slita mig från skärmen) eller så försöker man se lite i taget, t ex ett avsnitt om dagen, vilket är ganska lagom.
   Intresserad? Länk HÄR :D
Spellista

   Varje gång man nu besöker denna blogg kommer musiken från Starshine Legacy spela i bakgrunden :) Jag har länge försökt hitta ett sätt att lägga in musik på mina bloggar, och idag hittade jag SCM Music Player, som var väldigt lätt att använda och blev precis som jag ville! Så testa gärna själva om ni vill :)
   Testa HÄR!
Lite lågt idag

   Jag lär komma igång ikväll, men just nu är jag lite allmänt halvdöd. Jag tänkte dra en vända genom Höstryttaren och kolla upp alla olika platser som finns där för att sedan lägga in dem på Wikin. Sen har jag en annan liten plan, som kräver att jag gör alla uppdrag som finns att göra i spelet.
   Min allra första screenshot från ett Star Stable-spel, det där var många år sedan!
Gårdagens uppdrag med djuren

   Det var ju lite nya djur vi fick se igår. Det tyckte jag var lite roligt, några av dem kanske dyker upp framöver? :)
 
   Nu ska jag in i spelet och ta itu med dagens uppdrag, tjofräs!
Och nu blir det reklam

   Fem ord som jag tror att många fruktar, åtminstone så länge de sitter framför tvn. Och nu blir det samma sak vid datorn!
 
   Herrejösses, måste alla verkligen göra reklam för sina bloggar på SSO stup i kvarten? Det spammas verkligen sönder med bloggreklam i den globala chatten, och det tycker jag är jättetråkigt. Ytterligare en anledning till att de forum jag försöker promota är en bra idé, då kan man göra reklam där istället. Eller passa på att kommentera mycket på andra bloggar, länka till din blogg på Wikins bloggsida, jag vet inte, bara man inte sitter och spammar chatten i spelet en gång i minuten.
 
   Vad tycker ni om reklam för bloggar i spelet?
SSO ♥

   Då jag kom in igen efter dagens buggar och fixar så visade det sig att jag fått 300 SC ut ur det blå. Så jag öppnade min mejl - och dog.
 
   Jag håller verkligen på att spricka, det är så fantastiskt kul att få den här bekräftelsen! TACK så mycket själva, ni på SSO, för ert fantastiska spel och allt ni gör för oss!
 
 
 
Ingen bra dag för SSO

   Servern ligger nere just nu, som många av er säkert har märkt. Championatet buggade ju sönder, så det behövdes väl kirras till. Men då det väl fungerar tror jag faktiskt att jag ska försöka tävla, jag brukar aldrig vara med eftersom jag blir så stressad men det kanske är läge att ändra på det nu :)
 
   Dock har jag sett att många återigen har klagat som bara den på spelet. Allvarligt människor, ta över spelskaparnas jobb då så får vi se om det går så mycket bättre. Det är inte lätt med spel och kodning, ett enda litet pyttefel kan sabba hur mycket som helst - se bara om man missar en bokstav eller en siffra i eran bloggdesigns kodning. Där kör det ihop sig.
 
   Och, what's the rush? Spelet finns kvar i morgon, bara för att det ligger nere någon timme extra går inte jorden under... Glöm inte att andas, ungdomar :)
Försökte starta i championatet...

   ...men det buggade ihop sig totalt så jag stod kvar och var tvungen att stänga ner spelet, gick inte att röra sig ur fläcken :P Men jag tror att det blir bra då spelskaparna väl får ordning på det, kan tänka mig att servrarna blir rätt överbelastade då så många är på samma ställe samtidigt.
 
   Idag kom ju en funktion som underlättar för oss som gillar att fota i spelet. Jättebra tycker jag, det blir lättare för mig att ta bilder till Wikin nu :) Jag är lite tagg på de nya husdjuren också, jag tyckte de var jättesöta - men 300 SC för en katt? Seriöst? Däremot ska jag införskaffa några av de nya sadelväskorna, de var grymt snygga!
Flygplan, bilar och mystiska plattor

   Ända sedan servern öppnade har mystiska plattor på marken gett ifrån sig ett starkt ljussken på nätterna. Under några månader har en blå bil susat runt och gjort vägarna osäkra utanför Silvergladebyn. Lika länge har ett flygplan flaxat runt över hela Silvergladeområdet.
 
   Jag tror inte att jag är den enda som är väldigt nyfiken på alla de här tre faktorerna. Jag har till och med mejlat supporten om de vita plattorna. De ska tydligen spela en roll i något framtida uppdrag. Det var ju ganska intressant, eftersom jag vet att det finns minst en till sådan platta på andra sidan Southsilvervattnet. Såååå det kan ta ett tag.
   Bilen. Först trodde jag att det var Dark Core-bilen (Khaan hade ju fått en re-design, så varför inte bilen?) men den teorin övergav jag för ett bra tag sedan. Nu är det mer "hoppsan hejsan, där kom den där igen" fast jag undrar fortfarande vad det är för någon blådåre som kör.
   Flygplanet. Kommer Jorviks flygplats öppna snart eller va? Varför i hela friden susar det runt ett flygplan över oss? 
 
   Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här, för jag vet ingenting mer. Vad tror ni om de här grejerna?
Jag älskar den här bilden

   Anne gör sig allt bra på bild :) Tänk om man själv kudne lyckas med det också, hehe...
Många som kommenterar nu

   Och det är jag jätteglad för, för hela vitsen med mina mer ingående inlägg är att väcka uppmärksamhet och få folk att tänka steget längre, plus att jag vill diskutera ämnet med er. Därför är det jätteroligt att se att någon ny hittar hit och delar med sig av sina tankar varje dag medan ni som varit här sedan början fortsätter med era kloka kommentarer. Jätteroligt :)
 
   Jag har ca femton inlägg i mitt utkast, som kommer dyka upp lite då och då under kommande dagar, då är det alltså de lite längre inläggen jag syftar på där. Uppdateringen kommer antagligen rulla på som vanligt i övrigt, dock finns det nu en liten chans att jag kan få jobba lite framöver (jag är ju hemma och sjukskriven) och då lär jag inte hinna uppdatera lika många gånger per dag.
 
   Men än så länge är allt som vanligt så... :)
 
   Plus att i morgon är det onsdag! Vi får se vad som händer då, jag vågar faktiskt inte spekulera så mycket för jag är så otroligt dålig på att gissa vad som ska komma, haha ^^
Hästdekorationer

   Vi har hästdekorationer i form av benlindor, blommor, rosetter och medaljer. Och det kanske räcker.
 
   Men ändå, så ska man aldrig sluta fundera. Man kanske inte behöver tänja på gränserna, men man ska alltid fundera på saken. Och vad har jag för funderingar?
 
   Tänk om man kunde lägga till en sadelgjord. Sadelgjorden å andra sidan har en bonus till hästen. En dressyrgjord ger mer rörlighet. En hoppgjord ger bättre hoppförmåga. Jag hoppas att ni förstår vad jag pratar om, men jag vet ju inte vilka hästkunskaper ni nu har IRL. Men eftersom vi inte har en sadelgjord nu, så finns det som en möjlighet. Sadelgjordar i olika färger.
   Och om man har en sadelgjord, varför då inte lägga till en förbygel? Den kanske däremot bara är en dekoration utan någon extra bonus, men det kunde bli grymt snyggt, tror jag.
 
 
   Det är två idéer jag tror på. Åtminstone sadelgjorden vill jag verkligen ha.
 
   Sen har vi ju benlindorna. Om en ny dekoration blev - benskydd? Då med en bonus kanske, eftersom de skyddar hästen? Det skulle nog kunna vara riktigt snyggt på hoppbanor... Mestadels ur designsynpunkt ändå, måste jag nog tillägga.
 
   Eftersom jag diggar idén med förbygel - jag måste ju nämna det här, även fast det kanske inte är lika uppskattat - är en svanskappa. Alla hästar har inte en markerad manke, vissa hästar ser ut som en tunna över ryggen och sadeln kan glida. Svanskappa borde väl ändå inte vara helt omöjligt?
 
   Mitt sista tillägg är en huva. Man kunde ha huvor på hästen i Horse Life 2, det gillade jag även fast de var rent ut sagt skitfula överlag. Om vi i framtiden kan ändra stil på vår hästs man, t ex till knoppar, då kunde det nog bli snyggt med huva. Jag tycker själv att huva inte ser klokt ut om hästen inte är knoppad, haha.
 
   Det här är idéer som jag tror skulle vara genomförbara. Jag skulle tycka det var lite kul om åtminstone någon av grejerna skulle dyka upp i spelet. Sen skulle jag ju inte langa på Ash allting på en gång, stackars häst, men det skulle utgöra ytterligare alternativ för att personalisera sin häst. Och det hade ju kunnat vara lite roligt.
 
   Vad tycker ni?
 
   
Kamera

   Idé. Bra idé. Genomförbar idé. Tror jag. Fast den är ganska fantastisk.
 
   Varje onsdag kan man hjälpa James att ta foton som reklam för Fort Pinta. Tänk om man kunde ha en egen kamera - och fota bilder med den i spelet, så att man kunde rikta in sig på något, dra upp kameran och ta en bild utan att man själv syns? Tänk vilken fördel det skulle vara om man vill fota event eller landskap?
 
   Jag skulle älska något sånt. Vad tycker ni?
Jaspers traktor

   En sak jag tycker är lite kul är att Jasper inte har en bil. Han kör runt med sin traktor istället. Just det kanske inte är så kul, men det här med att då man ska åka transport från Jaspers pumpafarm så dras transporten av traktorn. Lite mysfaktor, tycker jag ^^
Pandoria

   Pandoria är en värld vi fick stifta bekantskap med i Starshine Legacy. Och vi har kommit i kontakt med dimensionen även i SSO, på vissa sätt - Mardrömsvarelser och ljussökare, sprickor i dimensionsportar och en Pi som förbannar att mörkrets varelser glassar runt på hennes bakgård.
   Jag fick en liten vision - hur skulle Pandoria se ut nu, med den mycket förbättrade grafiken sedan SSLs tid? Kommer vi kanske få se mer av Pandoria? Få besöka Pandoria?
 
   Dela gärna med er av vad ni tror :)
Att sälja sin häst

   Hästfunktionen närmar sig. Jag har redan många gånger diskuterat den, men idag vill jag ta upp en mindre aspekt inom samma ämne.
   Att sälja hästen man startade spelet med.
 
   För jag har nämligen sett väldigt många som sagt "jag tänker sälja min häst, jag tycker inte om den längre, jag vill inte ha kvar den". Men vi har väl aldrig fått veta om vi kan sälja de hästarna? Jag har letat, och letat, och letat ännu mer, men jag har inte sett minsta hint om att så skulle vara fallet.
 
   Jag säljer aldrig Ash, oavsett hur funktionen kommer se ut. Ash är min och kommer alltid att vara. Nu är jag ganska negativt inställd till att sälja hästar sådär, det känns lite... fel. Jag hoppas att det inte funkar på det sättet. Eller jag vet inte. Men Ash kommer alltid vara min.
Storm

   Jag har mellan klockan halv tre till nio varit på min ridskola och jobbat, i snöstorm. Inte det roligaste och jag kan säga att trots alla underbara hästar (jag älskar dem hela bunten ♥) längtade man mer än en gång hem till värmen och den ljusa datorskärmen.
   I morgon blir uppdateringen bättre, jag ska vara hemma hela dagen. Detsamma på onsdag :)
 
   Simma lugnt till morgondagen, o ni Jorvikbor!
Alla bilder i bloggen

   Alla bilder jag hanterar själv sparar jag i PNG-format. Detta är för att kvalitén är mycket bättre än JPG, och dessutom kan man om man vill runda av kanter och ha genomskinliga bakgrunder.
 
   Bilderna jag fotar i spelet tar jag via Fraps. Jag använder gratisversionen då jag har väldigt begränsad inkomst i dagsläget. Sedan öppnar jag dem i Photoshop, beskär dem, redigerar om så önskas (ibland suddar jag ut bakgrunden lite, för att få bättre fokus på det jag vill framhäva) och sparar dem som PNG.
 
   Bilderna på Wikin jag laddar upp är också i PNG-formatet. Eftersom Wikin är informativ krävs det tydliga bilder - vilket jag kanske inte alltid lyckas med, hehe... Fast allt kan ju inte bli perfekt. Ska försöka kirra till lite nya och bättre bilder på vissa grejer framöver.
Sortera mera

   God morgon säger jag och nu ska jag dra in en vända och fota på SSO. Igår gjorde jag sidor åt alla skönhetssalonger på Wikin och deras loggor måste ju finnas med :)
 
   Det är tydligen så att det finns några där ute som undrar varför jag har ett konstigt bloggnamn. Grejen är den att det här är en underblogg till min personliga blogg, men jag tror nästan att jag ska registrera en egen domän till den här bloggen då jag får igång min ekonomi, för att det ska bli lättare att hitta hit. Monokerus, om ni inte visste det redan, är enhörning på grekiska (och några andra språk också, fast då med snarlika stavningsvariationer), eftersom jag letade efter något hästrelaterat då jag skapade min andra blogg för några år sedan ;)
Daglig läsning

   Varje dag läser jag ett antal SSO-bloggar. Dock tycker jag att uppdateringen på de flesta av dem börjar bli lite sämre, så jag börjar droppa av lite. Jag använder mig av Bloglovin', vilket är rätt skönt för då har man alla bloggar samlade. Dock är Bloglovin' ofta väldigt mycket efter, vissa bloggar dyker inte upp förrän två dagar efter att inlägget skrivits.
 
Maria Moondaughters blogg läser jag flera gånger varje dag. Jag tycker att hon skriver om intressanta saker och hon gör också mycket reklam för Wikin, vilket jag är grymt tacksam för. Hon är också den som bidrar mest till Wikin förutom mig själv.
 
Miranda Moonbells blogg tittar jag in på minst en gång per dag. Hon är väldigt duktig på att sätta ihop olika outfits och jag tycker det är jätteroligt att se hur hon matchar.
 
Genevieve Nightbard känner jag till via Polluxforumet och hon har en nystartad blogg som jag nu kommer följa slaviskt, då hon skriver mycket bra och med eftertanke.
 
Alicia Starnight har en av de allra största bloggarna och den läser jag minst en gång per dag, liksom som jag läser Lily Rainstorms och April Starwoods. De tre vågar jag nog säga är de allra största. de tar alla bra bilder och någon gång ibland kommer ett genomtänkt inlägg för att bryta av inlägg jag tycker lite mindre om. Inte de bloggar jag är mest intresserad av i ärlighetens namn (eftersom jag är ute efter en annan sorts läsning), men de är klart läsvärda.
 
Lucy Westlake är liksom Miranda väldigt duktig på outfits och det är ett nöje att se hennes matchningar. Jag måste säga att jag också är väldigt förtjust i hennes ljusa och stilrena design.
 
   Det finns självklart andra värda att nämna, men som jag inte läser lika ofta på grund av deras lite mindre förekommande uppdatering. Xenia Luminescence och Maggie Westbridge skulle jag väl säga fyller det kriteriet. Jag läser förstås fler, som Andrea Nothlee, Amanda Lightfield, Jenny Snowhill och Bella Eastfield, men jag vill utöka min lista. Därför letar jag varje dag efter fler bloggar med bra uppdatering och inlägg med insikt :)
400!

   En stor milstolpe! SSO Wiki är nu uppe i över 400 sidor, och många fler ska tillkomma. Mycket mer text ska skrivas, många fler bilder ska tas.
 
   Lily Goldforce, som IRL är en av mina allra bästa vänner, fick se Wikin i startstadiet då ca 70 sidor fanns. Hennes kommentar var: "Vem är nördig nog för att göra något sånt där?" Så jag säger nu tack, o du träd, tydligen är jag nördig nog att lägga nästan all min fritid på en Wiki om en virituell värld.
 
   Jag älskar Wikin. Jag tycker det är jätteroligt att driva den och jag tycker det är jätteroligt varje gång någon bidrar med sina egna kunskaper till den.
 
Har du någon gång bidragit till Wikin? Har du någon gång slagit upp något i Wikin? :)
Frisyrbyte

   Det är många som ofta byter hårfärger, frisyrer och smink, men jag skulle inte kunna göra det. Det blir inte samma sak. Bara att prova frisyrer i skönhetssalongerna känns helt fel, för det blir ett annat ansikte framför mig. Det är inte längre Esme Silverforce, det blir en okänd avatar som jag i så fall måste lära känna på nytt. Så känns det. Och jag trivs med Esme.
   Esme kommer nog alltid behålla sitt bruna hår och osminkade ansikte. Det är det som gör henne till mig och mig till henne. Det är en image jag har trivts med ända sedan jag började spela Star Stable, och att ändra det nu, fem år senare, det blir helt fel.
Dansa, Pausa

   Eftersom SSO är ett hästspel har jag inte riktigt fastnat för det här med fiske, dans och såna saker som dyker upp ibland. Fast, ibland är det lite kul att bara glida runt och uttnyttja spelets funktioner. Det här med dansen är iaf riktigt snyggt estetiskt sett.
Butiker

   Jag har idag börjat fylla ut Wikin med de butiker som finns i SSO. Det ska bli ett ordentligt sorteringssystem i det hela, är tanken åtminstone. Än så länge finns alla butiker där hästutrustningen säljs, men jag ska börja langa in resten nu :)
NPC

   En NPC (Non-Player Character) har vi sett förut. I alla spel finns det NPC's. Okej, nästan alla.
   Det som utmärker NPC's i vårt spel är att alla har namn. Till och med de som driver spelets butiker har namn. Men, det finns undantag.
 
   Ett undantag är tjejerna som driver dekorationsstånden. De har titeln Dekorationssäljare eller något sådant. Jag har för mig att samma sak gäller för tjejerna som driver Pet Shop Girls och affären med sadelväskor utanför.
   Ytterligare ett undantag gäller för tjejerna inne i frisörsalongerna. De har inga namn alls. Och sen är det ett sista undantag.
   Tjejerna som tillhör Bobcat-klubben.
   Det är lätt att glömma de här tjejerna. Tre stycken är de, har jag för mig. De har ändå funnits med oss sedan spelets början, men har alltid bara stått vid Moorland grindar utan att säga ett ord. Jag minns att jag därför var så förvånad då jag kom till Silvergladebyn, eftersom det där fanns så många karaktärer med givna namn.
   Jag skulle vilja att de här stackarna får namn, så de slipper vara helt utmobbade, och sen skulle jag faktiskt vilja att deras Bobcat-tröjor ska få säljas i Moorland. Skulle faktiskt vilja ha en i min garderob :)
Goddagens

   Efter att ha varit i stallet och jobbat sedan klockan sju är jag nu hemma och har tid för datorn. Jag tänkte göra så många blå uppdrag jag orkar med på SSO eftersom jag är i lätt desperat behov av mer cash, hehe.
 
   Så bloggning blir det under dagen. Vill bara passa på att påminna er om att dela med er av era bloggar, som jag gärna vill se. De bloggar som ligger i min länklista läser jag dagligen, men jag skulle vilja lägga till fler :)
Once Upon A Time

   Känner någon igen den här bilden? Det är en bild vi fick se innan spelet släpptes, jag är rätt säker på att det här är BETA-versionen? Eller har jag fel?
   Sådär såg alltså Silvergladebyn ut en gång i tiden. Älskar att klocktornet inte har förändrats ett dugg, haha!
Westernfredag

   Jag tyckte mycket om de nya kläderna, riktigt fina faktiskt :) Eller åtminstone jackan och handskarna, och jag tror att jag kommer använda kläderna med en svart ridhjälm och ett par svarta ridstövlar någon gång också :) Dock blir man lite desperat efter ett svart westernträns, haha.
Silverglades Observatorium

   Jag tycker observatoriet är en riktigt häftig plats och ett fint tillskott i spelet. Men...
   ...Tänk om man kunde gå in i byggnaden? Kunna använda Marios stjärnkikare? Använda kikaren till att se vissa saker i Silverglade, och för att se natthimlen, då. Vore inte det ganska häftigt?
   Åtminstone att kunna gå in i byggnaden, det hoppas jag ska bli tillgängligt i framtiden. Vore rätt nice att se hur Mario har det där :)
Westernfredag

   Jag kommer inte kunna vara jätteaktiv idag då jag ska rida ett par ridpass ikväll, men jag ska logga in och kika runt då jag kommer hem. Så här har jag och Ash sett ut större delen av veckan iaf :)
   Jag gråter nästan då jag lyssnar på det här.
 
   Det är lite larvigt egentligen. Jag blir berörd av ett dataspel. Men vad ska man göra.
 
 
 
   Egentligen är det nog ganska bra att jag sitter och skriver på det här sättet om spelet. Jag får utlopp för mina tankar. Och jag är så glad över det här communityt, det är så roligt att bolla åsikter med er alla :)
Blev lite besviken

   De nya bootsen var inte så snygga som jag hoppats. De var verkligen boots, då min vision var westernstövlar. Jag tycker de är alldeles för låga.
   Jag hade velat att de var mycket högre, för att verkligen vara en stövel. Jag tror det hade varit snyggare, för just nu ser de faktiskt mest ut som narrskor, tycker jag. Synd, för jag hade sett fram mycket emot de här :(
   Men aja, man gillar ju inte allt.
Soundtrack

   Jag älskar musiken från Starshine Legacy. Nu är det så att en användare på Youtube har laddat upp alla soundtrack på hennes kanal, och jag dog lite smått av lycka. Jag kastade in alla klippen i en spellista, bara för att jag ska slippa klicka på nya klipp hela tiden.
 
   Så om ni vill ha en nostalgikick så är det bara att gå in och lyssna på musiken :)
 
Lyssna på spellistan HÄR.
Nu har jag skickat mitt tävlingsbidrag

   Vet inte om jag skickar in fler. Jag gillade det här.
 
   Bara för att jag diggar reklam.
 
   Den här gjorde jag igår, men jag lär inte skicka den, tror jag. Men jag tänkte göra tre till, liksom som en serie av Star Stable-tröjor.
 
   Whopa. Vad tycks?
 
   Om ni har designat tröjor som ni visar på era bloggar, länka gärna det i kommentarerna för jag vill jättegärna se vad ni har gjort :)
Designtävlingen

   Jag har gjort ett par tröjor till designtävlingen. Ska skicka in minst en. Det står ju inget om hur många tröjor man får göra, så jag lär väl göra ett par stycken till. Om inte annat bara för skojs skull, jag tycker det är kul.
 
   Min inspirationskälla är de originala Star Stable-spelen. Säger inte så mycket mer än så, jag håller mina designer till mig själv så länge. Kanske visar dem lite senare :)

 
Har ni gjort några tröjor? Tänker ni skicka in några?
Klagomål

   Jag förstår faktiskt inte varför det är en massa klagomål på veckans uppdatering?
 
   Förra veckan fick vi en GIGANTISK uppdatering. För det var den faktiskt, det var en av de största uppdateringarna på väldigt länge. Då är det inte så konstigt att det blir en mindre uppdatering den här gången. Det är ju inte så att spelskaparna drar ihop denna lilla uppdatering och sen säger "nä nu tar vi semester", utan hästfunktionen, som alla just nu väntar på, jobbas ju uppenbarligen på i bakgrunden. Hur vet jag det? Tja, hur ska de annars tjäna pengar? De måste hålla spelet uppdaterat, annars har de inget jobb och ingen inkomst.
   Så chilla lite, för sjutton. Man kan inte få allt serverat på silverfat. Man får faktiskt ha lite tålamod. Visserligen betalar vi för spelet, men jag tycker inte att vi har rätt att klaga så otroligt mycket för det.
 
 
   Den här tävlingen, inser ni vilken chans det är? Vi får en chans att sätta vår prägel i spelet. Tänk vilken ära det egentligen är att få se sin design i ett av Sveriges största hästspel? Jag skulle tycka det var fantastiskt, och jag ska absolut skicka in ett par bidrag för jag, som är väldigt intresserad av kodning och uppbyggnad av spel och grafik, jag... det skulle helt enkelt betyda väldigt mycket för mig.
 
 
   Blir så himla sur på klagomål över verkligen ingenting. Så, end of story, nu har jag fått ur mig det :)
Update

   Nejmen dagens uppdatering, visserligen hade man nästan väntat sig hästarna men det här är faktiskt riktigt roligt ändå! Att vi får möjligheten att själva designa tröjor till spelet, det är ju helt fantastiskt :D Sen vet jag inte om jag personligen har kreativitet nog (eller jag fick nyss en idé...), men det är ju jättekul för de konstnärliga av oss. Sen kan man ju inte sitta och vara för petig eftersom det inte funkar med pyttesmå detaljer, men jag tycker det är så otroligt kul att vi får chansen att vara med i spelet :) Tänk om det i framtiden till och med kan bli tävlingar om vem som kan göra det snyggaste utrustningssetet? DET vore något!
 
   De där westernstövlarna - hatten av, SSO, tack så grymt mycket! Ni har inte en aning om hur länge jag har önskat mig såna, haha ^^ Dock hade jag gärna önskat att de var nästan lika höga som de vanliga ridstövlarna, men man kan väl inte få allt :P Jag ska köpa de svarta och de bruna till att börja med, dock innebär det att jag måste tjäna ihop lite JS - jag sparar ju mina SC tills hästfunktionen kommer. Visserligen har jag just nu 3333 SC, men jag gillar att ha koll på mina pengar, oavsett om de är virituella eller inte. Åter till stövlarna, det verkar ju finnas massa olika färger med tanke på att de nu finns verkligen överallt, så det kanske blir något mer om jag hittar en till färg jag gillar :)
 
   Nu ska jag snabbt fundera över om jag kan lyckas designa en tröja till spelet, sen äta lunch och sedanmera dra till stallet för att rida på zhe cräzy horze. Eller inte. Eller jo, det kommer gå undan idag.
   Jag återkommer runt åttasnåret, tjingeling!
Ligger lite lågt idag

   Jag har ett möte och ska sedan åka ut till ridskolan och rida en häst, så det kommer inte hända så mycket här innan jag är hemma igen. Det lär dock bli utvärdering av uppdateringen ikväll då jag kommer hem :) (till att börja med ska jag överleva ridpasset, baha)
Åsikter

   Jag hoppas att jag väckte lite tankar med inlägget igår, rörande andra SSO-bloggar. Jag vill helt enkelt med det säga att jag tycker det är jättetråkigt med sådana inlägg. Inlägg med "ridpass" och championaten, det är helt meningslöst för mig.
 
   Jag har idag en fråga till er - vad för sorts inlägg tycker ni är meningslösa? Vilka inlägg får er att känna "nu vill jag inte läsa mer"?
Bra respons

   Eller inte. Men det var ändå tre stycken som ville läsa mer av min novell-som-inte-är-en-novell. Självklart ska ni få läsa då. Men jag behöver själv korrekturläsa lite för att se till att det hela är som jag vill, det var ändå ett antal år sedan jag skrev tjotabaloet och jag behöver dubbelkolla så faktan stämmer så det inte skiter sig längre fram. Därför kan det ta en vecka.
 
   Men de första kapitlerna i Höstryttaren har faktiskt legat på nätet i ett par år. Fanfiction.net ligger det på, jag tror att den helt enkelt heter Star Stable: Höstryttaren eller något åt det hållet. Kan kasta upp en länk någon dag, men om ni är desperata kan ni leta där.
Mer nervositet

   Jag är jättenervös inför hästfunktionen! Det här med raser då, jag har funderat mycket över det och det känns så fel! Om man nu får rasbonus, och bonusen är olika beroende på vilken ras, då kommer det ju sluta med att precis ALLA ändå har samma hästraser. Och kommer vi verkligen få skräddarsy vår häst? Kommer vi verkligen få välja namn till dem i början? Jag tror nästan inte det eftersom Notarien kom nu, och det bidrar till min nervositet.
 
   Jag har också sett ganska många som säger "AMAGAD JAG SKA HA EN SHETTIS" och jag blir lite "... cool it bro". För en shettis - nje. Det innebär att man måste förminska hästmodellen i förhållande till ryttaren, man måste ändra riggningen i modellens rörelser i hoppningen för att den ska kunna ta sig över hindret alls, det funkar liksom inte. Hästraser i samma size som den vi redan har, det är logiskt. Sen att ändra själva modellen, som att göra hästen lite mer bastant för att imitera en tyngre ras eller något sånt, det är mer logiskt. Men jag tror inte det kommer vara stora skillnader ändå.
 
   Kommer vi verkligen få välja färg och namn på hästen själv? Finns det olika hästar i alla stall? Blir det först till kvarn på de hästar med högst rasbonus? Det finns oändligt många frågor och jag blir rätt ängslig över det här, GAAAH!
Det här med "novellen"

   Jag tänkte såhär. Jag lägger ut ett kapitel, om ni vill läsa hela grejen får ni kommentera.
 
   Det här är ett kapitel från halvvägs genom del 2, Vinterryttarna. Jag valde just det här kapitlet för att det representerar min typ av skrivning på ett bra sätt samtidigt som man ändå kan fatta på ett ungefär vad som händer.
 
 
   Jag började skriva på det här för ca fyra år sedan. Jag tolkade spelkartan i Star Stable så som att på ett ställe var det ALLTID höst, på nästa ställe var det ALLTID vinter osv. Därmed delas Starplace, som den stora ön fick heta, upp i fyra zoner.
 
   I Del 1 lär läsaren känna Ely Silverforce, en brorsdotter till Herman, som flyttat till Jorvik, beläget i Höstzonen. Hon lär sig rida och visar sig ha lite av en talang för det och hon får representera Jorvik i Claymore-tävlingen. Men efter tävlingen visar det sig att hon måste flytta till Vinterzonen, där flera olika tränare vill att hon ska rida för deras stall i den stora tävlingen Dietrich Horse Show.
   Under förberedelserna till tävlingens första kval ska Ely bergsklättra med hästen Dopey. De beger sig upp i bergen och plötsligt hittar Ely en stenglänta mitt uppe i ingenstans. Hon hoppar av hästen för att undersöka, och upptäcker att inskriptionerna påminne henne om hennes vänner Lisa, Linda, Alex och Anne. Så hör hon att någon står bakom henne.
 

   Jag snurrade förskräckt runt vid ljudet av mansrösten. Jag sänkte förvirrat ficklampan då dess ljus fann en kortväxt man med begynnande flint som log stilla mot mig; det kunde jag se trots att hans stora halsduk täckte en stor del av hans ansikte.

   ”Vad menar du?” frågade jag, lite gällare än jag menat. Jag hatar då folk dyker upp bakom ryggen på mig.

   ”Förlåt, jag menade inte att skrämma dig. Det är en fin liten häst du har. Din egen?” Hans ton var nyfiken, lite lugnande. Han undrade säkert vem jag var lika mycket som jag undrade vad tusan han gjorde här uppe. Han klev ner i sänkan och gick lugnt fram till oss. Dopey flemade och frustade högt.

   ”Han var min. Vi sålde honom och jag rider till honom nu, ska rida honom i Dietrich. Han heter Dopey.”

   Mannen nickade förstående och stannade. Dopey sträckte fram huvudet och nosade försiktigt på honom, innan han fnös högt – hans sätt att visa att han accepterade personen i fråga, om han nu blev bjuden på lite mat. Den lille mannen var dock väl förberedd och halade upp en mintkaramell ur fickan, och jag visste genast att min skimmel förevigt skulle vara denne lustige lille gubbes trogna vän.

   ”Jag heter Ely”, sade jag prövande.

   ”Jag är Hermit.” Han var kortare än mig, och fick titta upp för att kunna granska mig. ”Ely, va? Linda berättade om dig. Du red visst både hennes Meteor och Lisas Starshine rätt bra. För att inte tala om Tin-Can, och den berömde Flame.”

   ”Åh. Hade ingen aning om att min Flame var en sådan berömdhet.”

   Hermit log finurligt. ”Åh, det kanske hon inte är. Jag vet att hon blivit en duktig hopphäst numera, men jag minns henne som föl. Vad den hästen kunde ställa till med trubbel. Hon vara knappt ett halvår då hon började hoppa ur hagen.” Han blinkade. ”Det är sent, eller hur? Kom med till min stuga, så få du vila och hästen något att äta.”

   ”Tack så mycket”, sade jag och fångade upp Dopeys hängande tyglar. Jag var lite tveksam på om jag egentligen borde följa med en fullkomlig främling, men jag hade faktiskt hört om Hermit. De historier jag hört var dock inte särskilt smickrande – en grinig enstöring uppe i bergen som gärna körde bort vilsekomna ryttare. Jag trodde bara inte att det var det här berget.

   Stugan låg faktiskt bara runt hörnet, och hade en liten stalldel med fyra boxar. En väldigt gammal, dock glänsande och välskött rödskimmel stod i en av boxarna och skriade högt då Dopey kom in i stallet. I boxen på andra sidan stod en stilig brunskäck, som verkade sova rätt djupt.

   ”Ställ in honom i den lediga bara”, sade Hermit och stängde dörren ut till den bitande kylan. ”Vi har inte haft besök på länge, gamle Fire är inte den trevligaste häst att tas med. Men du vet väl allt om det, eller hur?”

   Jag hade hunnit tränsa av innan jag förstod vad han menade. Jag stirrade misstroget på rödskimmeln.

   ”Är det där Fire?”

   Fire hade varit en av de bästa tävlingshästarna någonsin i Starplace. Den vildsinte hingsten som med rätt ryttare vann allt, som hoppade bäst av alla, och som faktiskt var som mest känd för att en gång ha dödat en av sina skötare. Och sist men absolut inte minst var han fadern till den elakaste märr jag någonsin träffat – min egen Flame.

   Fire bet i stålgallret till sin box. Jag kunde se att det inte var första gången, så sliten som metallen var.

   ”Jo du, det här är samma gamle kämpe”, log Hermit och öppnade hingstens boxdörr. Skimmeln ryggade undan och visade tänderna, men gjorde ingenting alls då den gamle mannen hasade in och lade ena armen om hingstens rygg. ”Han kunde inte tävla längre efter den där dumdristige skötarens död. Och hans ryttare skadade ryggen i en olycka och kunde inte rida längre, så jag köpte grabben billigt. Har ridit honom varje dag sedan dess och han verkar rätt nöjd. Har aldrig kastat av mig. Väldigt nyckfull häst, men enormt talangfull om man bara rider honom rätt.” Han gav hästen en sista klapp och gick ut ur boxen. ”Sedan har vi förstås unghästen där”, tillade han och nickade mot skäcken. ”Jag behövde lite sällskap till gamlingen då märren gick bort för två år sen. Sköter sig bra, den lille, men någon duktig tävlingshäst hade han aldrig blivit. Det är bra synd på lille John-John, för snäll är han och han hade stora förväntningar på sig, med den stammen.”

   Jag hängde upp sadel och träns på boxväggen (det var bara Fires box som hade galler) och stängde dörren då jag försäkrat mig om att Dopey hade både havre, hö och vatten.

   Hermit vinkade mig mot dörren på andra sidan stallet, och då jag gick fram till honom kastade jag en blick på skäckens boxdörr. Han hette Johnny, kort och gott. Inget jag kände igen, men han verkade fin.

   På andra sidan dörren bodde tydligen Hermit. Jag kom ut direkt i ett varmt litet kök och blev genast hälsad av en brun, långhårig och spinnande katt, som strök sig runt mina ben då jag stängde stalldörren efter mig.

   I köket stod ett litet träbord med plats för fyra, och bakom det stod en soffa vänd mot en uråldrig liten tv. På en skänk bredvid tv:n stod en minst lika gammal radio, och väggen var täckt av hylla efter hylla full med böcker; de flesta rätt dammiga. På en av hyllorna dock, väl placerad i mitten av väggen, fanns det bara en massa svartvita foton och medaljer, omsorgsfullt placerade för att synas väl vart i rummet man än stod. De flesta medaljer var i guld eller silver, och alla foton verkade visa samma två män plus någon häst.

   ”Är de dina?” frågade jag försiktigt och pekade på medaljerna.

   Hermit tittade upp från sin plats där han just satt sig vid bordet. Han följde min blick.

   ”Åh ja”, sade han. ”Jag tävlade mycket då jag var ung. Jag hade en god vän som också var duktig med hästar, men jag har ingen kontakt med honom nu. Vet faktiskt inte om han bor kvar i krokarna. Väldigt duktig. Red Fire ända tills den där bilolyckan han var med om.”

   Nu hade jag ställt mig framför hyllan. Hermit var lätt att känna igen, tunn hårväxt redan som ung och väldigt kort. Mannen bredvid honom hade en stor böjd näsa och var både längre och kraftigare. Hans tindrande skalbaggssvarta ögon gick inte att ta miste på.

   ”Herman.”

   ”Du har träffat honom?” Hermit lät lite gladare.

   ”Min farbror. Han äger Jorvikstallet.”

   Hermit var jätteglad över att jag kunde berätta om Hermans äventyr genom åren, och vi satt och pratade länge. Den natten sov jag i ett litet rum intill köket, och nästa morgon gjorde jag mig klar för att rida ner till Meander igen.

   ”Det var trevligt att du kom”, sade Hermit då han kommit ut för att vinka av oss. ”Du är välkommen tillbaka, kanske för att ta några medaljer?”

   ”Medaljer?”

   ”Ja, jag har ett terränglopp här. Du hoppade säkert flera av mina hinder på vägen hit.”

   ”Åh. Vi kanske kommer tillbaka snart då.”

   ”Men du måste träna mer”, sade Hermit, plötsligt bannande. ”Du är säkert ryttare nog för att klara banan, men din häst är en annan sak. För orutinerad. Min John-John skulle aldrig klara det, och det är ändå jag som tränar honom. Min systerdotter Sabines nya häst däremot, han är då orutinerad, men han skulle kunna hoppa allt.”

   Hjärtat sjönk långsamt i bröstet på mig. Hermit var alltså Sabines morbror.

   ”Hiri.”

   Hermit tittade upp, nu lite ursäktande.

   ”Förlåt mig, jag tänkte inte på det. Jag har hört av Katja att hon ville att du skulle ha hästen.”

   ”Det ville jag också”, suckade jag. ”Jaja, jag måste iväg. Det är visst en rätt lång väg ner?”

   ”Dubbelt så lång som den andra vägen, men den här är lättare. Var försiktig över broarna.”

   Jag hade kommit en bra bit då jag insåg att jag glömt bort att fråga den lille mannen om inskriptionerna i gläntan.

 


 

 

   Sådär. Det här är ungefär det man har att vänta sig om man nu vill läsa det jag har skrivit.
 
   Är det av intresse?
Något annorlunda

   Jag har från flera håll fått höra att denna blogg är bra. Väldigt bra. Jag tackar och bockar så mycket för det, det är jättekul att höra. Varför blir det ändå så att den här bloggen är något nytt som folk vill följa?
 
   Jo, för de flesta SSO-bloggar skriver såhär: "Idag red vi till Marley och hoppade på hans bana, min häst var lite spänd först men sen så kom huvudet ner och den hoppade jättehögt och bra och var lydig och snabb, vi vände lite rätt över också och det gick bra".
   Nummer ett. Leva sig in i karaktären.
   Nummer två. Felaktigt använda sig av ridtermer.
   Nummer tre. Skriva något totalt obetydligt för att fylla ut inlägget.
 
   Då jag startade upp den här bloggen trodde jag först att det var det jag också tänkte göra. Men jag insåg innan jag ens rört tagentbordet - det är inte jag. Jag skriver inte så, och att göra på det sättet skulle inte fungera. Jag kan leva mig in i rollen, men då i en mycket mer detaljerad historia.
   Sen kände jag också - hur intressant på en skala mellan ett till tio är det att läsa ett sådant inlägg? Det blir i princip samma bilder dag ut och dag in, texten betyder ingenting, för hästen är inte riktig, ryttaren är inte riktig och det finns ingen realism i det hela. Det blir lite samma sak som att varje onsdag se exakt samma nyhetstext på femton olika bloggar. Det finns ingen poäng alls med det.
   Bloggen fick alltså vila i ungefär en månad innan jag fick upp ångan och började skriva. Jag behöver skriva, det är terapi för mig. Och jag tycker det här är jätteroligt. Jag verkar kunna väcka lite åsikter och tankar, och det är jättekul att höra vad ni har att säga om mina inlägg, jag blir så glad då ni kommenterar och vill diskutera lite.
 
 
   Nu kanske många tycker att jag sågar dem vid fotknölarna. Men faktiskt, jag förstår inte grejen med bloggarna som ser likadana ut och de virituella ridpassen. Är det inte roligare att rollspela med någon då? (Det går att rollspela på forumen jag har gjort reklam för de senaste dagarna...)
Bronze Panthers

   Ja, det råkade bli så att jag hamnade i en klubb till sist. Jag hoppas att det här blir en trevlig upplevelse :)
Vill bara säga att...

   ...ni får hålla utkik idag, för idag lägger jag upp ett kapitel jag skrev för länge sedan... så får vi se vad ni tycker om det :)
Ny logga

   Jag har haft lite trassel med designen till Wikin, men nu har jag insett att det är pga Google Chrome som det inte funkar. I vanliga fall använder jag webbläsaren Opera, och det är den jag har återgått till nu. Då jag pysslar med webbdesign brukar jag nämligen koda i Internet Explorer eller Chrome just för att de flesta använder de två, men Wiki verkar inte fungera så bra med Chrome.
 
   Något jag länge har stört mig på är loggan till Wikin, och jag har inte kunnat byta ut den. Men idag ville det sig, så nu är det en logga som funkar bättre :)
 
   Sen måste jag förstås tillägga att om någon vill bidra med något till Wikin är det bara att göra det, om det t ex är designbyte som önskas, säg till!
Whoops

   Jösses, folk verkar försöka mörda F5-knappen idag. I snitt har alla besökare varit inne två gånger var idag, och det är ganska många besökare måste jag säga. Det beror väl mest på att Alicia länkade till mig.
 
   Jag har sett att nu då folk har sett videon är det många som reagerat över hur Fort Pinta såg ut. Det var ju bara ett enda stort, tomt torg. Det fanns tre affärer, ingen djurbutik, inga skönhetssalonger, inget Café Pinta, det gick inte ens att gå upp på muren. På den tiden trodde man att "jaha, vilket tomrum, men aja", fast där hade man ju fel.
 
   Jag har ju flera gånger sågat de som säger att spelutvecklarna kommer med för små eller "tråkiga" uppdateringar. Jag vet inte om de har svårare att förstå vad som händer överallt bara för att de inte spelat sedan allra första början? Jag var med innan onsdagsuppdateringarna, jag kunde logga in efter ett par timmars uppehåll och där stod något nytt framför mig. Jag tillsammans med flera tjejer på Polluxforumet diskuterade nya funktioner, vi skickade kollektivt in önskeförslag. Och spelskaparna lyssnade, någon vecka efter ett av våra förslagsbrev fick vi brevlådorna. Jag tror att någon av oss också föreslog transporterna. Vi bad om benlindor och träns utan nosgrimma. Vi rapporterade buggar.
 
   Förstår ni lite vad jag menar? Det är ett sånt community jag letar efter då jag vill skapa forumaktivitet. Ett enkelt sätt att kunna diskutera spelet utan att vartannat ord blir censurerat, det blir ett sätt att skapa en sammanhållning även för de som inte använder chatten så mycket (som jag, hejhej!).
   Så, jag gör reklam och pysslar med Wikisidor. Vad ska man säga, jag är en obotlig nörd och vill öka folks kunskaper. Kan väl inte säga så mycket mer.
 
   Over and out, friends. Jag återkommer i morgon, och det hoppas jag att ni också gör.
Jag har tydligen lite nytt folk här

   Till er som är här för första gången - välkomma in i mitt söndernördade liv.
 
   Till er som varit här ett tag - tack. Det är jättekul att ni gillar det jag gör.
 
 
   Hupphupp. Söndagar tycker jag är en riktigt tråkig SSO-dag. Det finns ju typ... fyra eller fem dagliga uppdrag? Och som sagt, jag är inte överförtjust i fisket. Jag bor i Moorland, pallar inte med att rida hela vägen till Fiskebyn för att sedan stå och fiska i fem minuter. Fem minuter låter inte som mycket men då man väl står där blir bara en minut otroligt lång tid. Tänk er som att man sitter i skolan, klockan är 15.34, man slutar 35, man lägger sig för att sova i fem minuter och då man tittar upp igen är klockan 15.32. Eller det kanske bara är jag...?
   Jag har ju sagt tidigare att det vore kul med fler dagliga uppdrag, och det håller jag fast vid. I Moorland kan man väl t ex lassa hö? Jag skulle liksom kunna plocka ogräs, jag är inte sjåpig sådär. Igelkott-hem eller ogräs, same same eller något.
 
   Jag ska nog sluta flumma nu. För mycket kaffe.
Flashback

   Jag spånade runt på Youtube nu på morgonkvisten och hittade den här videon. Åh, så länge sedan!
 
   Minns du en tid då torget i Fort Pinta stod tomt?
 
   Då blommorna inte blomstrade i Valedale?
 
   En tid utan transporter?
 
   Då Lvl 9 var ett tecken på att man var en hängiven spelare?
 
 
 
   Om du har det - congratz, du har sett SSO under alla dess stadier av utveckling!
 
   Om inte - se den här.
 
Ridhusregler

   Numera är jag ganska sällan i ridhuset, men då jag spånar runt där försöker jag rida utefter de ridhusregler som finns bara för skojs skull. Alltså högertrafik, snabbast gångart på spåret, ca fem meters avstånd till fotgängare etc. Det blir ganska kul ibland. Undrar om någon skulle reagera som man ska om jag skulle langa på Ash en röd rosett i svansen?
 
   (Om någon nu inte vet det innebär en röd rosett att man ska hålla avstånd för hästen kan sparkas eller hitta på något annat som kan vara farligt för andra.)
Novell

   Eller det är ingen novell egentligen. En novell är inte 42 sidor lång.
 
   Det är såhär. Jag har som tidigare konstaterat spelat Star Stable sedan det först mötte dagens ljus. Och på Polluxforumet var det rätt populärt att skriva Fan Fiction om spelet. Jag har alltid tyckt om att skriva, då jag ibland har svårigheter att uttrycka mig i tal, och hakade därför på trenden.
   Bara det att jag är inte färdig än. Jag har skrivit klart Höstryttaren, är nästan färdig med Vinterryttaren. Har planer för Vårryttaren, Sommarryttaren, och en femte, avslutande del vid namn Hobbyryttaren. Som en spin-off har jag börjat på en del vid namn Star Riders, som är baserad på SSO istället för de originala spelen.
 
   Det jag undrar nu - är ni intresserade av att läsa denna historia? Kan inte påstå att den är riktigt lika välskriven som SSO-delen är, då jag började skriva då jag var fjorton. Det var fyra år sedan. (Holy Cow, jag är gammal) Men, jag tror ändå att det är något som kan vara tilltalande.
 
   Kanske ska avsluta det här flummandet nu.
3333

   Jag är faktiskt ganska duktig på att spara pengar, både på SSO och IRL. Det är mest för att jag är så otroligt snål, men det är ganska bra egentligen. Just nu har jag som mål att aldrig göra av med mer än 100 SC i veckan, vilket innebär att jag nu aldrgi kommer under 3233 SC. Den här veckan tänkte jag spara, för jag gillar att ha de fyra treorna där. 3333.
Mitt absoluta minimum just nu, jag tänker inte slösa innan hästfunktionen kommer!
Vackraste platsen?

   Gå in och rösta på 10-i-topp-listan på Wikin om vilken av dessa tio platser som är vackrast i Jorvik :)
 
   Länk HÄR!
 
 
   Det finns också en omröstning om vilken by i de originala Star Stable-spelen som är vackrast, länk HÄR!
Två olika forum

   För någon dag sedan försökte jag promota PF lite. Det gick inte så bra. Så jag gör ett nytt försök.
 
   Om du är inloggad som medlem på det här forumet går det att diskutera SSO. Massa trevligt folk här och det vore kul om det blev lite mer aktivt. Länk HÄR.
 
   Om du är inloggad som Wiki-användare på Wikin finns det ett forum även där, som skulle kunna bli stort om det delades vidare. Länk HÄR.
 
   Varför håller jag på och tjatar om det här? För att skapa sammanhållning. Det är mycket lättare att diskutera på ett forum än i spelet, och till dess att speltillverkarna ger oss ett officiellt forum har vi inte så mycket annat val än att hitta andra sätt att kommunicera med varandra. Det är ett sätt för oss att bolla idéer mellan varandra och få reda på vad andra tycker och tänker om olika funktioner. Därför, tjatar jag om olika forum.
Fler hästar

   Efter att Xenia för någon dag sedan postade det här inlägget (jag har iaf för mig att hon var först om det), har spekulationerna ökat ytterligare om den kommande hästfunktionen. Jag har tidigare uttryckt min nervositet över att vi kanske inte får modellera hästarna som vi vill utan att det liksom är "färdiga" hästar så som i Star Stable, och den teorin stärks nu. Ajaj. Nu vet jag inte, det kanske blir mer åzum än åzum ändå, men eftersom jag så länge längtat efter min bruna Wildheart skräms jag lite av tanken att det kanske inte blir så.
 
   Vad har ni för visioner om hästfunktionen? Jag är jättenyfiken på vad andra tror, så berätta gärna :)
Något jag stör mig på

   Jag blir lite trött då folk förkortar Star Stable Online till SS. Jag föredrar att hålla mig borta från den förkortningen. Dels för att den inte stämmer, dels för att, duh, Hitler och hans polare.
 
   Nejmen SS står för Star Stable. SSO för Star Stable Online. SSL om man vill förkorta Starshine Legacy, men jag tycker det är en ful förtkortning så jag undviker den då jag kan. Det blir fel också om man använder Star Academys förkortning SA. Varför tyska militärkårar?
 
   Personligen använder jag som sagt förkortningen SS väldigt sällan. Det känns inte särskilt bra att snacka om Hitlers skyddskår, vilket man kan missuppfatta det som (om man nu tror att nazisterna red runt på virituella hästar, men det är en annan sak). Åtminstone jag, som läst mycket historia, ser förkortningen som stötande, och därför vill jag inte använda den. Vill inte se den heller. Bahaha.
Blåaste Blått

 
   Hade ingen tröja som passade bättre, men det var ju helt okej ändå. (Och yes, jag har köpt en till hund! Jag har hela nio husdjur just nu, kanske ska ta och dra ihop ett inlägg om dem någon dag...)
Fler bloggar

Driver du en SSO-blogg med relativt bra uppdatering och intressanta inlägg? Dela då gärna med er av er blogg till mig, jag letar efter fler bloggar att läsa :) Bara att kommentera, och om du inte redan är med på den här sidan, lägg till dig där!
 
   Om intresse är länkbyte också aktuellt, jag fyller på med läsvärda bloggar i min länklista lite då och då :)
Banken vid Firgrove

   Jaja, jag kanske tjatar lite om den där banken, men inse vilket underbart häftigt hinder det är! Det var visserligen lite buggigt i Höstryttaren, men om det bara jobbades lite till på den? Jag vill ha banken i en framtida terrängbana ♥
   Ely Silverforce med hästen Dopey i Höstryttaren
Visste du att...?

   Bara för att jag har tråkigt.
 
   - Herman har två bröder - Coyote och Mr Wetton. Åtminstone jag vet inte vad Mr Wetton heter i förnamn, men det tyder ju också starkt på att Herman och Coyote har samma efternamn.
 
   - Trots att Anne tävlat internationell dressyr tränar hon ryttare i hoppning i Star Stable: Sommarryttaren.
 
   - I Star Stable-serien finns det fyra olika ridhus att rida fritt i - tre i Vinterryttaren och ett i Sommarryttaren.
 
   - Kevin är den enda NPC'n som INTE var med i Starshine Legacy men som är det i ALLA Star Stable-spelen.
 
   - Jessica och Katja, som är skurkar både i SSL och SSO, är vänliga mot spelaren i Star Stable?
Slott och palats och vad det nu är

   Nu har jag under den här veckan spelat igenom att Star Stable-spel igen för att kunna uppdatera Wikin. Och jösses vilken massa slott det är överallt! Om det inte är ett slott vid horisonten snackas det om slott hela tiden. Eller jaja, åtminstone i Sommarryttaren.
   Liksom... Castle Herman. Herman tyckte om McKilkerncock-slottet så mycket att han skulle bygga sig ett eget. Ute på en ö i Castle Swamp. Det var ju himla logiskt, om jag inte minns helt fel är väl Herman inte direkt den rikaste snubben på jorden? Fast iofs, vem vet hur mycket cash Coyote kan dra fram?
   McKilkerncock-slottet. Jag var tvungen att verkligen bokstavera ordet framför mig innan jag insåg att det verkligen var så slottet hette. Jag råkade nämligen haka upp mig på de fyra sista bokstäverna. Jag kanske helt enkelt borde sluta titta på Family Guy samtidigt som jag spelar spel.
Tävlar hos Jenny Snowhill

Hinder åhoj!

   Den här sortens hinder vill jag jättegärna ha i SSO! Vad kallas de för egentligen? Är det ett stigsprång? (Jaja, jag har visserligen ridit i åtta år men jag är ju en dressyrtant...)
   Allra helst vill jag ha ett sånt här hinder med en höjd direkt bakom, så det blir ett upphopp. Sen vill jag ju ha en bank också men det vet väl alla redan, jag har tjatat om det ett antal gånger nu.
Min egen häst

   Igår köpte jag Ash, för 300 Jorvik Shillings. Innan det har han och jag hängt ihop i nästan ett och ett halvt år och det var väl inte mer än rätt att jag fick ett ägarbevis på honom också.
 
   Men - var det inte lite väl billigt för en häst? Jag kan köpa ett par ridbyxor, eller ett schabrak för 7000 JS. Det är 6700 mer än vad jag köpte Ash för. Innebär det att Thomas Moorland tycker att jag har jobbat in resten för Ash genom att ha hjälpt honom eller är han helt enkelt inte värd mer, min stackars häst?
   Min fina ♥
Nya PF

   För några år sedan var jag med i Polluxklubben. Ja, Pennyklubben innan den bytte namn alltså. Och jag var lite halvaktiv på deras forum. Jag gillade att läsa, mest, men ibland langade jag in egna åsikter. Så bidde det att någon där gjorde ett helt nytt forum, för att vi skulle kunna komma runt lite censurregler och annat.
 
   På det forumet går det bland annat att diskutera SSO, Star Stable och Starshine, så jag råder er som vill att bli medlemmar på forumet för att kunna bidra till diskussionerna :) Just nu är forumet rätt dött, och därför känner jag lite så att det skadar inte att locka in en ny generation. SSO-forumet syns då man är inloggad som registrerad medlem.
 

  Intresserade? Klicka här :)
Om ni inte har...

   ...gjort dagens uppdrag än, se för guds skull till att ha ljudet på! Jag dog av skratt mot slutet... (fast min morgonhumor, iofs...)
 
   Jag utvärderar i kväll då de flesta har hunnit göra uppdragen för att förhindra spoilers. Fast jag kan ju nämna att det här nästan tog mitt favorituttryck ÅZUM till en helt ny nivå...
Gårdagens uppdrag

   De här uppdragen med James är nog rätt spännande :) Det verkar ju som att vi nu dyker lite djupare i vad som hände i Starshine Legacy, vilket jag tycker är fantastiskt roligt. Dessutom blir det mer att fylla ut Wikin med :D
 
   Men sa Linda verkligen att hon inte hade någon häst? (Fraps dog mitt under allt så det fotade sig inte som jag trodde) Nu då vi har kommit fram till att hon och hennes vänner är lite äldre finns det ju också en fråga om hur gamla deras hästar är. Är det så att Meteor kanske till och med har dött av ålder? Fy vad hemskt det skulle vara :o Nejmen förhoppningsvis står han väl i en box hos Herman? Säg att han är hos Herman...
 
   Nu ska jag logga in och fortsätta, det här ska bli riktigt spännande! :D
Nya namn

   En sak jag verkligen ser fram emot med den kommande hästfunktionen är att det bli som att välkomna en ny familjemedlem. Och jag tänker noga välja deras namn från början, för att slippa gå till Notarien.
 
   Det namn jag redan har bestämt mig för på min kommande, bruna häst, det är Wildheart. Jag älskar Melody Club och låten med samma namn, så det är lite av ett måste.
 
   Jag har funderat på ett svart eller mörkbrunt sto också. Mest för att ha en ursäkt till att dränka denne i rosa, och för att verkligen alla färger funkar på en svart häst. Då skulle jag vilja ha ett namn som börjar på Angel. Visst finns "Eye" med i rullistan för andra delen av hästens namn? För isf skulle jag kunna döpa mitt sto efter en annan Melody Club-låt, Angeleyes. Angeleye. Askdansare, Vildhjärta och Änglaöga. Det funkar, eller hur?
 
   Annars gillar jag vissa kombinationer med ädelstenar. Opal, Diamond, Ruby... Att blanda ihop något som inte lät alltför knäppt. Sen lär det kanske bero på vilka nya färger vi får. Det kanske blir något som jag än inte kan en fantisera mig till? (en svartskäck eller en cremello? Snääääälla?)
Titta va bra

   Det här gillade jag! En snygg liten detalj :) Det är väl lite kul sen då man har flera hästar, att man kan se deras nivå och humör på håll ^^
 
   Karaktärsbladet är ju omgjort också, galet snyggt tycker jag :D
 
Spelets ljud

   Det här med att man nu kan stänga av spelets ljud tycker jag är jättebra! Det är nämligen så att ljudet från spelet blir jättehögt på min dator av någon anledning, så även om jag har väldigt låg ljudnivå och har sänkt allt ljud både på datorn och i spelet så frustar, gnäggar och låter hästen så mina öron typ trillar av. Så det här är jättebra för mig med min spunkiga lilla dator, nu kan jag stänga av ljudet som inte funkar som det ska och lyssna på The Ark eller något annat bra istället :)
Denna veckas uppdateringar

   Servern är fortfarande stängd, men det finns ändå lite att utvärdera innan jag kommer in för att leta stjärnor och hjälpa James med mardrömmarna.
 
   Det här med att ta av tränset på hästarna, det hade jag väntat. Anledningen till att det kom?
   Tänk er att ni börjar spelet med er häst. Hästen har ett träns på sig. Du köper inga fler träns. Du köper en till häst. Du köper fortfarande inga fler träns. Det är säkerligen det scenariot SSO-teamet har tänkt sig, att man då ska kunna ta sitt enda träns av häst nummer 1 för att istället sätta det på häst nummer 2.
   Fast jag gillar det ur det estetiska perspektivet. Det blir snygga bilder, folk som gillar att rollspela kan säga att de kör NH eller vad de nu vill. Jag tror faktiskt att jag kommer glida runt lite utan utrustning jag också, bara för att Ash är så otroligt söt.
 
   Däremot det med att byta namn... Nä. Det kanske finns några spelare som verkligen känner att namnet de valt åt sin häst är helt fel, men det är liksom med den hästen man gjort alla resor med. Det blir inte samma sak att döpa om den. Om det nu är så dock, att den kommande hästfunktionen har att göra med hästar inköpta på en marknad med färdiga namn (jag skrev ett inlägg om det för någon vecka sedan)... Då blir det liksom en annan sak. Det lär också se snyggt ut med Notariens lilla bås vid stadshuset i Silvergladebyn.
 
   Sen det med att man måste sitta på hästen i sadelkammaren, det är ju ganska logiskt. Om man inte gör det så kan ju inte spelet koppla till vilken häst man vill ha utrustningen på.
 
 
   Jag undrar nu bara, varför envisas alla SSO-bloggare med att lägga upp veckans uppdateringar som en direkt kopiering från hemsidan? Alla ser väl den, jag känner liksom att jag inte behöver se samma text på femton olika bloggar... Då läser jag hellre ett utvärderande inlägg om uppdateringen.
Jag har saknat det.

   De senaste dagarna har jag spelat de tre första Star Stable-spelen för att kunna ta bilder till Wikin. Och det är nog först nu jag åter inser hur mycket jag saknat det.
 
   I min bloggutmaning jag drog igång för någon månad sedan sågade jag egentligen alla spel förutom Höstryttaren. Men... de är så charmiga. Även fast hästarna är galet fula och ryttaren ser ut att ha anorexia och man får springa i sicksack precis hela tiden, så är spelen något otroligt charmiga. Vårryttaren är det jag spelat idag, och det är också det visuellt vackraste spelet. Som Rodilla, som jag visade tidigare. Så vackert. Hästarna, som Andalusiern, Lipizzanern, Friesern.
   Jag blir liksom... glad. Jag tycker så mycket om de här spelen.
Sortering

   Jag har suttit med Wikin större delen av morgonen och lagt till grejer i Vårryttaren, + lagt till kategorier jag missat tidigare. Att jag inte lagt till Rodilla tidigare liksom?
 
   På tal om Rodilla, jag älskar det ridhuset! Tävlingen i sig gillar jag inte, jag tycker den är osammanhängande och ganska tråkig, men scenen är ju helt otrolig! Tänk om vi en dag får något sådant i SSO? Det vore väl lite häftigt att rida in i ett sånt här ridhus?
   Ely Silverforce med Hope and Glory i Rodillas ridhus
303

 
   Vet ni hur glad och stolt jag är? Wikin växer mer och mer för varje dag och varje gång jag ser att någon ny bidragsgivare har skrivit något blir jag så glad! Snälla, fortsätt göra reklam för den, dela med er av den, så den kan fortsätta växa och kan hjälpa folk som vill veta mer om denna fantastiska värld.
 
   Tack alla ni som hjälpt till ♥
Tack!

   Återigen ett grymt stort tack till Maria Moondaughter som varje dag utökar Wikin med sin stora kunskap. Jag är jätteglad över att du hjälper till :)
 
 
   Till er nya som har börjat hjälpa till på Wikin - se gärna till att göra ett Wiki-konto och vara inloggade på det då ni redigerar, så att man lättare ser vem som skrivit vad och dessutom blir det en bättre sammanhållning :)
Heaven

   Då jag började spela SSO var jag hemma och sjuk och satt därmed och spelade från klockan tio på morgonen till ungefär fem på eftermiddagen.
   Jag var lite besviken över en sak då. Att det inte blev natt. Jag trodde nämligen då att spelet var likadant utformat som det originala SS, att det skulle bli natt och man skulle övernatta i ett vindskydd.
 
   Fast det är allt bättre så som det är, att spelet är i realtid och att man slipper övernatta. Det blir dock lite svårare om man gillar att fota och måste hålla sig vaken på speciella tider om man vill se natthimlen, men det är en till charm till spelet helt enkelt.
 
   Ely Silverforce med hästen Hope and Glory i Vårryttaren
Snart så

   Snart är Wikin uppe i hela 300 sidor :D Varje dag ser jag också att någon ny finner sin väg till sidan och lägger till något. Fortsätt dela med er av Wikin, berätta om den, skriv i den, vad som helst!
Utökat Firgrove

   Idag har jag tagit väldigt många screenshots för att utöka Wikin, och då jag som snabbast gled in på SSO för att kolla lite info (och sköta om Ash, min stackars häst ♥) kikade jag på kartan...
   Nu är det här inget jättenytt, jag tror faktiskt till och med att jag kan ha läst om det här på någon blogg för länge sedan, men jag har aldrig riktigt insett att det finns stigar i det stängda området bakom Firgrove. Det ser ju nästan ut som att en väg går mellan två glaciärer? Fast iofs skulle det nog lika gärna kunna vara vatten...
   Det kommer bli så spännande att fortsätta se spelet utvecklas, det området lär säkert öppna en dag :)
Min Hugo

   Min älskade dator, också kallad Hugo (ja, jag döper all elektronik, jag är en sån som kubbar runt i stallet och skriker "VAR ÄR ALFONS?" då jag har förlagt min telefon) mår inte så bra. Hugo blir lätt överhettad. The Brain å andra sidan (också känd som min mammas kroniskt sjuka dator) har nu dragit sina sista andetag och lämnat jordelivet. Det innebär att Hugo är mitt enda alternativ för att spela SSO.
   Men, Hugos fläkt är trasig. Så Hugo dör av överhettning rätt ofta. Jag har inte pengarna för att köpa en ny dator, så jag ska försöka lämna in mitt stackars hjärta på reparation så snart som möjligt.
 
   Jag lovade visserligen bättre uppdatering, men det är svårt då jag inte kan spela. Jag är nämligen jätterädd att det hela slutar med att jag inte får igång datorn alls, så det hela får ligga lite lågt tills jag lyckas bota Hugo från hans ständiga feber.
   Jag finns dock alltid tillgänglig via bloggen och Wikin. Jag ska försöka fortsätta komplettera Wikin med ny info och bilder nu inom de närmsta dagarna.
 
   But, do not worry! Det blir uppdatering här ändå, trots att Esme och Ash vilar i spelet. För The Fliz bakom datorskärmen har lite idéer. Mouhahaha.
Västkobben

   Jag tycker så otroligt mycket om Fiskebyn. Jag tycker den har en design som påminner mig lite om Corona, kungariket i Disneyfilmen Trassel. Nejmen jag gillar verkligen det här med att det är hus precis överallt, och byn får lite karaktär också tack vare alla sjömän och hamnarbetare. För att inte tala om alla butiker som finns, med alla snygga kläder.
 
 
   Jag förväntar mig minst en ny by då det nya området kring Jorvikstallet öppnas upp. Och jag hoppas på en till by med vacker design. En unik by. Det ska bli spännande, åhåhå ♥
Fler SSO-bloggar!

   Gör hela vårt community en tjänst och dela denna sida! Utöka med länkar, lägg till era vänner och bloggar ni tycker om, allt för att göra det lättare för oss!
 
   Klicka här!
Ursäkta för dålig uppdatering

   Men som sagt, det är sportlov. Jag är visserligen alltid ledig, men nu är också mina vänner lediga och jag har spenderat mycket tid med dem under den här veckan. På söndag återgår uppdateringen till det normala.
 
  Jag vet inte riktigt vad som är fel på Wikipedia just nu, men jag kan inte lägga till nya sidor på Wikin oavsett vilken webbläsare jag använder. Hoppas att de fixar det fort, för nu tänkte jag att jag gör så att det ska kirras en samlingssida med alla SSO-bloggar jag känner till. Sen är det självklart bara att säga till eller fixa själv om man vill lägga till fler bloggar. Men, först måste jag få tillgång till Wikin igen. I morgon eftermiddag hinner jag sitta en längre tid vid datorn igen, så då ska det kirras.
 
   Men adjö så länge, jag ska strax åka till stallet då jag jobbar både denna eftermiddag och i morgon bitti.
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.