Chrome Pointer

Hemma från Skåneland

   Har haft en suuuuperfin minisemester och har precis avslutat min första dag tillbaka på jobbet. Just nu har jag lite småuppgifter som är SÅ roliga och även fast jag återigen är tillbaka i jobbstress känns det så upplyftande att få göra typ precis det jag vill. Också helt underbart att få brainstorma med folk man blir riktigt inspirerad av att umgås med. Kul grejer är på g!
   Tyvärr har jag tappat rösten (har väl pratat och skrattat för mycket i helgen), men jag är mycket bättre idag än jag var igår, så det är upplyftande. Har mycket videor att spela in framöver! Blir lugnt idag också bara för att rädda min hals, och sen startar mina videoinspelningar igen.
 
  Så fort som jag har röst tillbaka och har hunnit spela in de viktigaste videorna blir det livestreams igen! Ska levla minst en Halloweenhäst är väl tanken, och det ska bli kalaskul!
 
   Bild från förra årets Halloweenuppdrag
Stressiga tider

   De senaste veckorna har jag varit extremt stressad, känt mycket prestationsångest och jobbat väldigt sena dagar. Har arbetat på mitt hittills största projekt som game designer, och var var två designers som klev in i projektet medan vi visste att vi hade extremt kort tid för att producera något som hade relativt höga förväntningar på sig. Kanske precis allt jag inte behövde just nu, haha. Igår gjorde jag en handover på allt jag hade kvar i projektet (vilket inte ens var hälften av vad jag trodde jag skulle behöva dumpa på kollegorna) och idag har jag varit ledig. I morgon reser jag och några kompisar bort tillsammans över helgen, och jag är inte tillbaka på jobbet förrän på måndag. Jag känner mig lugn och ångestig på samma gång, är sjukt stolt samtidigt som jag har grovt imposter syndrome (träffade företagets VD igår morse, face to face för första gången sen innan pandemin. Han sa en massa extremt snälla saker om allt bra han hört om mitt arbete och jag sa att jag undrade när de alla skulle fatta att jag egentligen inte kan något och därmed kommer kicka ut mig (på vilket han svarade att han undrat samma sak om sig själv i ca 35 år så vi sa att vi ska bilda klubb)) och jag har ungefär hundrafem punkter som jag vet att jag hade velat ändra på om jag haft möjlighet. På ett sätt är det skönt att ha gjort en stor grej nu eftersom jag får gå tillbaka till mindre projekt igen efter semestern (och det är sjukt roliga projekt som jag LÄNGTAR efter), men jösses vilken resa det varit. Har mycket jag vill ändra på till nästa gång jag gör något liknande men jag har lärt mig mycket. Nu försöker jag koppla bort från jobb bäst jag kan och ska dyka in i Jorvik professionellt igen efter semestern. Visst finns jag fortfarande på Jorvik, men mest i form av superfan som bara vill spela favoritspelet.
 
   Spelets Halloweenuppdatering släpptes igår och jag är KÄR i de nya magiska hästarna. Har svårt att lära mig Songsorrows namn, för jag har gått runt och kallat hästen för Sorrowsong i flera veckor ^^' Någon gång ska man väl fatta vad djuret heter. Den är ändå min favorit, inspirerad av en kelpie. Och ja, en kelpie är samma sak som en bäckahäst. Samma myt, annat land; kelpien härstammar från Skottland.
   Idag har jag spelat in FEM videor från Halloweenuppdateringen, plus livestreamat och förberett en massa instagramposter. Precis hela dagen har gått åt till det, utöver hundpromenader i ösregn. Tänkte fortsätta med Halloweenvideor på måndag!
 
   Och, det är typ allt som sker för stunden. Har inte tid för mycket annat än jobb, videoinspelningar och hundpromenader. Kommer det lugna sig? Tror inte det. Men jag tror att resten av oktober kommer bli riktigt kul med både roliga grejer på jobb samt mycket kul att producera till mina sociala medier!
 
   Försökte hitta en Halloween-ig bild och hittade den här gamla godingen från Harry Potter & Fången Från Azkaban!
Halloween Art Board

   Mitt senaste photoshopprojekt! Finns även att se på Instagram!
 
Nya namn

   Jag har döpt om en herrans massa hästar i SSO de senaste dagarna. De flesta har inte direkt haft namn sedan innan och har därmed bara fått sina riktiga namn efter en lång tankeprocess, men ett par stycken av trotjänarna har nya namn!
 
   Min gamla apelkastade Shire är såld, och denna skönhet till Clydesdale har fått ta över namnet Meloetta!
 
   Jag har även sålt min rödskäckade painthäst från Gen 2, och namnet har flyttats över på detta Jorvikiska Varmblod, som nu heter Sweetie istället för Misty!
 
   Sweet Melody har fått ett kortare namn och heter nu enbart Melody
 
    Den här snyggingen heter nu Aquamarine!
 
   De här båda heter nu Pink Butterfly och Blue Butterfly, eftersom de är baserade på Peacock Butterflies.
 
   Ett antal hästar jag än inte har bilder på har också fått namn. Är supernöjd och det har varit roligt! I takt med att jag hinner fota fler av dem lär fler minipresentationer dyka upp här.
Spela Starshine Legacy

   Nu då Star Stables tionde födelsedagsfirande är över kan det vara lite svårare att hitta fram till sidan där man spelar Starshine Legacy på Starstable.com Om ni letar - frukta icke! Här har ni länken så att ni kan spara ner den och spela SSL precis när ni vill!
 
  KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA STARSHINE LEGACY
 
 
 
Bloggtrassel

   Jag har inte kommit in i Blogg.se i flera dagar utan har enbart mötts av errormeddelanden. Nu verkar det dock fungera igen!
 
   Har haft en galet fantastisk vecka där jag träffat kollegor hela två gånger. Vi har varit ute på field trips till olika stall, så jag har släpat med mig vovven också och det har varit kanonkul. Har till min stora lycka även fått rida ett par gånger, först på kollegan Lisas magiska Friesersto Maaike och igen idag på en fantastisk Oldenburgervallack utlånad av en tjej i stallet vi besökte. Idag hade jag egentligen bara tänkt vara ute i fältet på halvdag för att sen åka hem och fortsätta jobba, men det blev en heldag efter att jag insåg att resan hem skulle ta så lång tid att jag skulle komma hem då alla andra redan slutat jobba ändå.
   Det finns få saker som slår att få spendera en dag i stallet och det har varit super att få se stall jag aldrig förr varit i och få lära känna nya hästar. Supertacksam för mina kollegor som sett till att göra den här veckan möjlig och nu ska jag spendera resterande dagar framför datorn med mitt vanliga kontorsjobb.
 
   De senaste veckorna har jag lagt mycket tid på YouTube, både med vanliga videor och livestreams. Jag planerar att det ska fortsätta som så över hösten och jag är taggad på hösten med SSO, som lär vara späckad som vanligt. Förhoppningen är att hålla schemat på minst 2 videor i veckan på kanalen MONOKERUS samt minst 1 video i veckan + två streamar i veckan på Esme Silverforce. Vet inte om det håller sig, men det är som sagt förhoppningen! Det blir nog en bra höst och en lika fin vinter med mycket contentskapande.
 
   Jag hade lite blogginlägg som jag tänkt få ut, men iom att jag inte haft tillgång till bloggen på några dagar har jag hunnit glömma bort typ alla idéer jag haft, lol. Nåväl, den dagen den sorgen, det kommer nog något mer inlägg någon gång inom en rimlig framtid!
 
   Esme & Sadrak 
Full Fart I Stallet 2

   Det är många spel som jag inte kan spela längre pga för ny dator. Jag har min gamla gamingdator nere i mitt förråd, och jag tänkte testa att dra igång den då jag väl har flyttat och har ett kontor med mer plats. Ett av de spel som inte fungerar som det ska är Full Fart I Stallet 2, ett spel jag lagt otroligt många timmar på med tanke på hur kort det är. Älskade det här spelet så mycket och får så starka nostalgikänslor av de här bilderna!
 
   Minispelet med mockning stressade mig alltid så mycket! Samma sak med fodringen. Jag brukade spela mockningen och fodringen en gång var, och tjänade sedan resten av pengarna man behövde genom att leda uteritter.
 
   Dressyren var som i många hästspel inte mycket till dressyr, men då man vande sig vid konceptet och hästen blev lite lagom vändbar så var det rätt kul!
 
   Det viktigaste valet i varje spelgenomgång - hästen. Jag tror att den svarta brukade vara min favorit!
 
   I just den här spelgenomgången var det ändå skimmeln som blev min kompanjon.

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.