Chrome Pointer

En dag med en japansk spelprogrammerare

   Jag snubblade över den här videon och blev väldigt förvånad över att Bandai Namco Studios tillät en sån här video att spelas in på ett av deras kontor, men jag tyckte det var väldigt kul att se! För mig är det väldigt familjärt, men det är nog än mer intressant att se för någon som inte är inne i industrin. Jag kommer dock från ett företag där man varken klockar in eller behöver nyckelkort för att ta sig genom vartenda dörr som existerar, och jag har en herrans massa fler möten än vad den här killen verkar ha, haha.
 
   (Jag är självklart inte heller programmerare, så mitt jobb är bra mycket mer färggrant än att stirra på kod hela dagarna - däremot tycker jag att programmering är bra mycket mer beundransvärt!)
 
BloggEsse verkar inte må jättebra

   Den här bloggplattformen verkar inte skötas om jättemycket numera, men jösses vilka problem jag haft med den på sistone. Går knappt att ens öppna upp inläggsredigeraren för att skriva ett inlägg vissa dagar.
 
   Öppet Hus har kommit till Jorvik! Mitt favoritevent även fast det inte händer mycket nytt i det. Jag är inte så intresserad av uppdragen som kommer med eventet alls egentligen, jag är mest intresserad av stämningen, dekorationerna och dressyrbanan. VI har mer snygg utrustning än någonsin som är perfekt att fota hästar i och jag har tagit massor med bilder de senaste dagarna. Har varit väldigt låg på energi den här veckan så har inte orkat med mycket mer spelande än så, men nu har jag lite fina bilder på lager åtminstone!
   Min stora dröm är fler event i det här stuket till spelet. Typ Westernveckor på en ranch, stora tävlingsturneringar, mer trail rides, tematiserade event till olika stall för att locka folk... en dröm är det allt.
 
   Esme & Arwen
Det var inte meningen att försvinna

   Förra helgen hände rätt mycket - bara bra saker, men jag blev så otroligt trött. Det var så mycket sociala interaktioner på så kort tid att jag typ kortslöts, haha. Eftersom jag blev så överväldigad och sen fick en stressig jobbvecka så har jag inte haft energi till några som helst sociala medier. Är lite arg på mig själv, för jag VILL hålla igång allt, men det funkade inte nu.
   Grejen är den att jag ska iväg till familjens sommarhus i morgon för första gången på säkert 10 år, och hunden ska förstås med. Föräldrarna har bestämt att vi av någon anledning måste åka innan lunch, och eftersom jag inte tyckte jag hade tid till att vara ledig pga har faktiskt mycket att göra på jobbet tänkte jag att jag skulle jobba extra långa dagar under veckan för att jobba in fredagen. Sen kom extremhettan, en kompis hörde av sig och frågade om vi kunde ses och eftersom kompisen inte bor i samma stad i vanliga fall var det ju bara att passa på, sen råkade jag bli undulatvakt och slösade två timmar på att vara en idiot och gå till fåglarna med fel nycklar, så var tvungen att vända hem och tillbaka igen, och sen fick jag erbjudande att åka och rida en häst... Ni hör ju, totalkaos.
   Just hästen var det som hände idag (fast jag var hos undulaterna i morse också), och det var skönt att avsluta kaosveckan på topp. Instruktionen var "hästen ska värmas upp i skritt, sen galopperas direkt och sen kan han travas lite efter att han fått igång kroppen" och galoppen var inte direkt "sitt och rid fint", utan "galoppera på som bara den på öppet gräsfält för att få igång kroppen på hästen". DRÖM! Hade så sjukt kul på en extremt snäll häst som krävde att man satt och taggade på honom som att man var en busig ponnyryttare för att få igång motorn. Vilken drömkväll!
 
   Jag har inte hunnit spela spel under veckan - egentligen har jag inte haft så mycket fritid eftersom den lilla tid jag haft gått åt till powernaps på soffan, haha. Igår fick jag en knäpp och satt mig klockan elva på kvällen för att skriva en fanfic som jag kastade ut på AO3 två timmar senare - PÅ ENGELSKA. Har aldrig förr skrivit något så bastant rakt av på engelska, det är en sak att skriva nyhetsartiklar på jobbat men en helt annan att skriva fiction. Det gick faktiskt mycket lättare än jag trodde, men jag hade haft scenen bubblande i huvudet i typ en vecka och höll på att bli galen av att inte plita ner den på papper, haha. Det var kul! Ligger på min AO3 om någon är intresserad av att läsa - ni kanske kan lista ut vilken av texterna det är genom att kika på datumet.
   Jag ligger förstås efter med SSOStaycationPrompt som jag postat på Instagram, på AO3 och här på bloggen, och jag räknar med att på något sätt hinna med att fota bilder och... kanske inte komma i kapp, men åtminstone avsluta det. Hade hoppats att inte hamna i den här situationen IGEN och missa så många dagar, haha, men det gick ju åt skogen. Ska börja fila på lite texter under helgen, tänkte att jag ska ha med mig laptopen och skriva lite under helgen bara för att jag måste få utlopp för lite kreativitet under dygnets varmaste timmar, då man ändå inte kan vara ute (åtminstone inte om man är vek som jag är).
 
   Kan vara att jag inte dyker upp här förrän nästa vecka, men om jag hinner på ordning på mitt StaycationPrompt kommer jag återuppta det så fort som möjligt!
 
   Dags att ge sig ut och fota! Bild från New Pokémon Snap (Nintendo Switch)
Hopp

   Jag saknar den här typen av eld som fanns i druidpaddocken ett tag! Tyckte den var coolare än den eld vi har där idag, tbh.
 
   Esme & Ash
SSOStaycationPrompt #7

   "...tills jag hörde ett litet "HATEE-HATEE-HATEE-HO!" Läs mer genom att klicka HÄR!
 
 
Överredigerat

   Jag brukar inte uppskatta den här typen av bildredigering med mörk bild och och skarpa kontraster, men just den här gången tyckte jag det var lite okej. Tror inte att det här kommer höra till vanligheterna dock, haha, känns som att dessa färginställningar rä så himla populära i vårt community och lite originell kan jag ändå försöka vara...
 
   Esme & Arwen
DVD-spel

   I chatten under gårdagens livestream började vi snacka om de spel som kom tillsammans med DVD-filmer förr i tiden. Jag slogs av sån sanslös nostalgi att jag har plockat fram klipp från de spel jag spelade så ni får ett grepp om hur det gick till. Man spelade alltså med hjälp av tvns fjärrkontroll... jösses.
 
   Minns ni några andra spel än de som jag delar här? Jag TROR de här var de enda jag spelade!
 
 
 
 
SSOStaycationPrompt #6

   "Det var verkligen en sån där dag så byn inte tycktes kunna vila." Läs mer genom att klicka HÄR!
 
 
SSOStaycationPrompt #5

   "Jag tror fortfarande inte på kreativ utbrändhet", sade Anne, kanske lite vänligare än hon varit de senaste dagarna. Det var tydligt att Lisas ångest började växa i takt med att hon kände sig låst med sin musik. "Du har prestationsångest, du är inte slut som artist." Läs mer genom att klicka HÄR!
 
 
SSOStaycationPrompt #4

    "Jag känner mig liksom inte riktigt som mig själv. Klänningen var lite av ett spontant infall och jag känner mig inte så bekväm i den nu." Läs mer genom att klicka HÄR!
 
 
Ljuvliga träns

   Esme & Arwen
 
   L-Ä-N-G-T-A-R efter dagen då alla Gen 3-hästar kan ha på sig de nya tränsen!!
SSOStaycationPrompt #3

   "Tur att inte alla hästar jag rider har guldfiskhjärnor." Läs mer genom att klicka HÄR!
 
 
SSOStaycationPrompt #2

   "Det finns ingenting mer somrigt än att låta en häst sträcka ut i full galopp över ett stort, öppet fält." Läs mer genom att klicka HÄR
 
 
 
SSOStaycationPrompt #1

   Inte nog har jag ett nytt prompt - åtminstone under några av dagarna tänkte jag och bjuda på lite mer skrivande!
   Det här promptet är shamelessly inspirerat av faktumet att vi fortfarande lever i en pandemi och det tryggaste sättet att resa på är genom att sitta på sin rumpa framför en dator och röra på sig inne i ett spel.
 
 
   Då det kommer till skrivandet...
 
"Sommar leder alltid fram till "semester". Semester. Vem tusan har semester då hela ön kan gå under när som helst?!" Fortsätt läsa genom att klicka HÄR!
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.