Chrome Pointer

Allt går i ett

   Dagarna har flutit ihop totalt för mig på sistone. Det är knappt någonsin en lugn stund, det händer så sjukt mycket på jobbet och även de dagar då jag är ledig har det hänt grejer på sistone, så det känns som att jag aldrig har tid till att liksom dra några djupa andetag och bara vara. Lite kanske beror på att jag börjat gå och lägga mig vid nio på kvällarna, men är man tant (och trött) så är man. Visst ligger jag och läser ett tag, men de tidiga kvällarna är också viktiga för att få lite närkontakt med valpen som gärna ligger på min mage då vi går och lägger oss.
 
   Mitt stora projekt för stunden är att rensa mitt Instagramkonto på så många följare som möjligt. Kontot var nära 70 000 följare, men med knappt 3% interaktion på mina poster kände jag typ "varför ska jag ha följare som inte ens SER mina poster?". Liksom, jag hade 68 000 följare, men då jag tittade på inläggens statistik hade knappt 4000 unika användare sett ett inlägg, varav knappt 1000 av dem hade lämnat en like. Vad är då poängen med Instagram, om de som valt att följa kontot inte ser inläggen? Instagram går nämligen efter algoritmer, så med så låg interaktion får man ännu sämre räckvidd och posterna visas för allt färre användare eftersom Instagram dömer dem som icke-intressanta. Så, jag gav mig in på evighetsarbetet att börja rensa kontot på följare. Tänker att om någon som genuint gillar innehållet råkar hamna i rensningen hittar de väl tillbaka förr eller senare, om de nu vill hänga kvar. Jag har tagit bort ungefär 7000 följare redan nu, och på de två inlägg jag postat sedan jag började rensningen har räckvidden redan ökat. Jag har börjat undra lite hur långlivat Instagram kommer vara (och jag är så sjukt nyfiken på besluten som sker bakom plattformen - liksom hur mycket tjänar Instagram på att skita i vad dess användare tycker och dumpa in en SHOPPINGFLIK i appen?), men jag trivs på plattformen så länge som folk bara håller sig på mattan. Jag är evinnerligt trött på folk som söker upp andra bara för att vara taskiga.
   Får se hur mycket jag rensar ut, men jag har kallt räknat med att rensa bort kanske 40k till? Vi får se när det börjar jämna ut sig. Lite skönt är det allt bli av med alla tusentals spökkonton som bara ligger och skräpar, och bidrar till att färre användare kan se mitt innehåll.
 
   Snart kommer jag igång med YouTube lite mer igen också, det ska bli himla kul. Jag har förinspelat massor av videor på min globala kanal MONOKERUS eftersom jag betar av två små gameplayserier (utan voice over) men just nu längtar jag mest efter att sätta igång med SSO igen. Det är alltid svårt att hitta bra luckor för att sätta igång tycker jag, eftersom det händer saker i spelet varje vecka. Egentligen skulle jag kunna vänta i ett år eller två för att visa spelet "från sin bästa sida", men då är jag tillbaka med samma problem att saker kommer ändras hela tiden, haha. Nu har jag valt att starta i februari, vilket passar himla bra mest för att jag då hunnit lämna in ett par projekt som stressar mig lite, haha. Mitt jobb är redigt svårt, men samtidigt är det kul då man ser projekten framför sig. Just nu är det så mycket nytt jag måste reda ut och det är uttröttande att leta runt efter rätt människor som råkar känna till just det lilla snöre jag börjat nysta i. Jag tror det kommer bli bra dock, har fått så extremt mycket bra hjälp och guidning på sistone. Dessutom är det som stressigast just nu eftersom vi håller på att flytta deadlines för ett nytt workflow, vilket innebar att jag plötsligt tappade en hel veckas jobb på de två projekt som jag håller på med just nu.
 
   Det var updaten för den här gången; någon gång kanske livet stannar upp lite så man hinner sitta och skriva lite oftare.
 
   Esme & nordsvensken Blaze
Nya bilder från Hogwarts Mystery

   Inte från helt nya uppdrag, men det är än ovisade bilder!
 
   Acromantula från Förbjudna Skogen
 
   Hagrids Crupvalpar
 
   Ett Cursed Vault, upplåst tillsammans med Bill och Rowan
 
   Lucius Malfoy kom förbi på en visit...
 
   ...och Skye presenterade en utmaning i form av en svårriden kvast
Ni har väl sett serien, right?

En sak att ta tag i...

   ...då jag kommer igång ordentligt med YouTube igen, är att göra en tutorial för hur man hittar Brissie.
   Eftersom jag gett upp tanken på att börja med videor igen har jag redan samlat på mig Token och Brissie med Esme. Det kommer alltså dröja innan jag gör en tutorial för resten av Token + Brissie, eftersom jag måste levla upp ett annat konto för att kunna spela igenom samlingarna.
 
   Hur går det för er? Har ni hittat Brissie än?
 
 
Helgen börjar först när...

   ...chattprogrammet vi använder på jobbet dött ut och jag stängt ner min chatt-, mail- och kalenderflik i webbrowsern. Och sen alla miljoner dokumentationssidor jag har uppe för att hålla koll på vad jag gör - men bara genom att kika på verktygsfältet märkte jag nu att jag fortfarande har spelmotorn uppe och igång. Hehe.
   Just idag följdes jobbet av fryspizza och senaste säsongen av Disenchantment. Eller rättare sagt, jag tittade på typ tre avsnitt efter att först ha tittat på de två avsnitten av Wandavision som släpptes idag. Ska bli spännande var Disney och Marvel tar sina nya serier, men jag hade verkligen önskat fler avsnitt direkt. Man blir lite bortskämd då man är van vid att kunna bingewatcha saker, men jag föredrar absolut den upplevelsen. Mina två senaste bingewatchs var först The Crown och sen Bridgerton, men just nu har jag inte riktigt något utöver Disenchantment. Passar iofs bra eftersom mycket videojobb följer! Sen är det ju Mistfallpremiär i morgon. Jag har fått se alla avsnitt men jag är fortfarande taggad, särskilt på att få höra vad alla ni tycker om serien.
 
   Valpen har bara två valptänder kvar att tappa, vilket är skönt för att jag 1) är slutkörd av att bli biten med nålarna till valptänder, har längtat så mycket efter de mer trubbiga tänderna, och 2) varit rädd för att man skulle behöva åka in och dra valptänder. Hände hunden vi hade då jag var liten och jag vill inte ens se en veterinär innan nästa vaccination efter den här hösten. Inget ont mot dem haha, men valpen är en oturskorp.
   Just i morgon ska vi ut på en långtur i skogen innan frukost, vid hemkomst bakar jag scones (vilket är min nya helgtradition and I regret nothing) och sen sover valpen i några timmar medan jag börjar jobba med videor. Det är så sjukt kallt ute nu så de senaste dagarna har vi hållit oss väldigt nära hemmet men gärna i djupsnö, så det blir mycket hoppandes i snö för valpis trots att vi inte går några sträckor värda att nämna. Och stopp alla poliser där ute, jag orkar inte höra en till människa som ska klaga över att valpar inte ska röra på sig. Valpen går då den orkar, om den blir trött blir den buren. Ut med på äventyr ska den banne mig ändå, och vem tusan bygger muskler utan att röra på sig?
 
   Jag har bestämt namn för huvudkaraktären i omstarten av SSO Ride Through. Yes, jag kommer börja om, efter... är det sju år vi varit igång? Hujedamej. Trot eller ej men jag tror inte det kommer ta lika lång tid att komma tillbaka till samma tidpunkt, haha. Spelet har en annan slags röd tråd idag och jag tror det kommer ge videoserien ett bättre flyt, och jag kommer också lägga upp videorna på ett sätt ni inte är vana vid att se hos mig. Videoinspelningarna startar inte förrän i februari because of reasons, men jag har mycket att preppa innan, som lite ny grafik och lite manus till annat som kommer runt om. Dessutom är det SSO som jag tycker är roligast att spela in, så det är bäst att jag förbereder mig med andra inspelningar så jag kan fokusera mycket på det sen!
   Det kommer bli galet kul och det känns särskilt bra att få starta lite på ny kula eftersom... well, sju år är rätt lång tid. Att få göra om och göra rätt (eller mer rätt) är kanske lite det jag behöver i den aspekten?
 
   Här har ni en sneak peek på en video som faktiskt redan är i produktion...
Hjortarna är magiska

   Nu är ju vintern över, men alla vinterevent har varit helt fantastiska. Jag har haft riktigt roligt med att springa runt över Jorvik med hjortfamiljen!
 
 
 
 
Bobcats banhoppning

   Idag är en speciell dag för min del, för mina allra första uppdrag släpptes idag i Star Stable! Jag spenderade ett par timmar om dagen hela våren med att försöka reda ut script och uppdrag och textark och allt vad det nu är. Nu då jag gjort det väldigt mycket mer får jag inte lika extrem huvudvärk varje gång någon nämner ordet "script" men fy farao vad jag var trött och förvirrad under våren. Det var lite som att lära sig grekiska genom att få en bok på grekiska och sen någon som sitter bredvid och översätter mening för mening, men då man sen ska tillbaka till en tidigare del är man fortfarande i desperat behov av sin översättare för man känner bara igen ett ord i en hel mening. Exakt så var det. Sagt ska det ändå vara att jag fick som mentor den mest tålmodiga människa man kan tänka sig som kan hela spelmotorn både utantill och baklänges och jag fick fantastiskt stöd och hjälp.
 
   GM Gwendolyn var till stor hjälp och såg till att vi fick nya, snygga bommar till tävlingarna!
 
   Jag har alltid saknat något med Bobcats. De är en tävlingsinriktad klubb, men de tränar aldrig på något. Så i samband med att jag behövde lära mig de mest basic grejerna man kan tänka sig var det perfekt att satsa på uppdrag till helt nya spelare! Väldigt enkla grejer, men det ser snyggt ut och visar lite vad som komma skall senare i spelet - och det introducerar också äntligen väldigt enkla hoppbanor, vilket jag anser att spelet har saknar genom åren. Uppdragen i sig är självklart inget groundbreaking, men de bidrar till världen och till min kunskapsbank. Dessutom är jag jätteglad över att ge helt nya spelare chansen att få hoppa lite!
   Om ni spelar uppdragen hoppas jag att ni också testar Lorettas, Tans och Sophies race, eftersom jag fick möjligheten att göra dem lite snyggare under vintern! Exakt samma race, men de ser mycket trevligare ut med uppdaterade hinder och flaggor.
 
   Stacy är självklart döpt efter världens bästa Stacy Place! The one helpful one of all the Bobcats, som jag hela tiden upprepade under produktionen.
 
 
På väg tillbaka

   De senaste dagarna har bestått av planering och förberedelser. Min kalender är noggrant uppdaterad igen, likadant som under 2019, för att jag ska ha stenkoll på mitt videoschema, och jag har börjat gå igenom mina gamla videomallar för att uppdatera dem till en högre standard. Jag har gjort ett helt nytt YouTube-intro och uppdaterat mitt outro samt börjat bunkra videor. Det känns lite pirrigt att göra allt igen! Jag hade glömt hur mycket arbete jag brukade lägga ner på YouTube, men det här var precis vad jag behövde. Mellan jobb, valp och det återupptagna videoarbetet finns inte mycket tid över och det är egentligen precis så som jag vill ha det just nu under ångestfyllda pandemitider. (Tyvärr blir det alldeles för lite hästar i mixen, men jag vill inte åka kollektivt i Stockholm just nu och mitt helgjobb i stall är självklart helt inställt eftersom jag då måste resa kollektivt i ett par timmar och sen bo där under arbetsperioden. Åker istället dit i sommar tillsammans med valpen och jobbar under några veckor!)
   Det känns så skönt att ha något att göra igen. Att ha så mycket ledig tid som jag haft det senaste året utan att ha något att fylla den med har inte passat mig och det har bara lett till mer mental ohälsa. Jag behöver ett syfte för att må bra och jag känner att mina videor fyller upp det där syftet. Mycket hjälpte iom min valp, men hon är också bebis och det kommer dröja innan hon är stor nog att vara enbart min bästis istället för det destruktiva fluffmonstret som tvingar mig att ha ögon i nacken hela tiden, haha. Det är så oerhört tacksamt att ha hund igen, särskilt en hund jag får forma från grunden, och jag vet att jag aldrig mer kommer vilja leva ett liv utan hund. Planerar redan för nästa bebis om några år, hehe...
 
   Längtar något oerhört efter att börja spela in playthroughs med hästspel igen och hoppas kunna sätta mig med det så snart som bara möjligt!
 
   Bild från Lost Ember
Så...

Jag ger mig, jag ger mig, jag ger mig

   Jag orkar inte mer. Förra året hade varit så mycket lättare att härda ut om jag fått ha kvar min största hobby. Så... jag ger mig.
 
   Idag började jag öppna upp äldre videor på mina YouTube-kanaler. I morgon börjar jag öppna upp Star Stable Ride Through.
   Jag vet inte i vilken utsträckning jag kommer orka eller kunna göra nya videor, men nu kör vi. Efter ett år av tystnad från FTC där alla och deras faster skitit fullkomligt i COPPA känner jag att jag inte orkar vara den där enda idioten som faktiskt gör som de säger. Vi är tillbaka med hästspel på YouTube igen. För gott, hoppas vi.
 
 
 
   Kände också att jag behövde vara lite rebellisk efter en pissig jobbvecka. Precis allt som kan gå snett har gått snett och jag är mentalt dränerad efter knappt två veckor på min nya tjänst. Orkar inte med livet just nu. Behöver semester.
Mistfall kommer snart!

   Den 16 januari är det dags! Avsnitten släpps på Star Stables YouTube-kanal.
 
Jag är igång med Redbubble igen!

   Efter att ha spenderat några dagar med att omarbeta min färgpalett och sen omarbeta de produkter som finns tillgängliga med mina print är vi redo för nylansering!
   Nu finns tre helt nya print, med en total av sju helt nya variationer, och av mina tidigare print är 13 uppdaterade med nya färger. Jag är så nöjd med produkterna och vågade mig till och med på ett textprint, handskrivet.
   Intresserade? Klicka HÄR!
 
 
Nytt år och nya tag?

   Blogg.se buggar sönder men efter lite ihärdighet kom jag äntligen in på bloggen. Tänk paniken om BloggEsse bara skulle stänga ner från ingenstans?
 
   Det har varit så skönt med lite extra ledighet men i morgon är det dags för jobb igen. Känner mig inte redo att möta verkligheten men att ha så mycket ledighet nu för att spendera tid med valpis har varit en sån LYX. Dock har jag också blivit förkyld, så det börjar kännas lite trist att inte ens kunna gå och handla. Jag kom faktiskt iväg en dag då jag varit symptomfri i några dagar och det började bli lite panik med brist på matvaror hemma, men dagen efter hade jag symptom igen. Behöver bli frisk NU - måste ha energi både för jobb och valp och dessutom måste jag höra av mig till min bank och ringa in en mäklare som ska komma och värdera min lägenhet. Jag har aldrig nyårslöften, men däremot har jag satt upp ett mål att inom ett halvår ha lagt upp en plan för hur jag ska gå tillväga för att kunna köpa en större lägenhet. Jag bor just nu på 37kvm och det är en UNDERBAR lägenhet där jag får plats med allt (förutom all förvaring som jag egentligen skulle behöva...), men eftersom hela livet sker på denna lilla yta känner jag att det är dags att uppgradera - vilket var målet redan då jag flyttade in här. Planen var alltid att flytta till en lägenhet på 61kvm senare, så mäklaren behövs även för att hjälpa mig scouta i området. Att gå från en enrummare till en liten trea där jag har kök, vardagsrum, sovrum och kontor separat är det jag behöver för att lättare kunna stänga av jobbet i slutet av dagen (alltså lämna kontoret och stänga dörren istället för att se datorn mitt framför synen var jag än står i lägenheten), och dessutom är ju planen att skaffa ytterligare en valp under 2022 eller 2023, och mer utrymme krävs till det. Det är ett annat mål faktiskt; och jag ska kontakta en kennel som ligger inom gångavstånd från mig som föder upp rasen jag är ute efter till hund nummer två för att se om deras avelsmål stämmer överens med mina förväntningar. Det vore faktiskt himla kul att skaffa valp från en kennel som ligger så extremt nära till hands. Om det inte faller sig som tänkt kan det hända att jag satsar på en hel/halvsyster till min valp, om kenneln jag köpte henne ifrån betäcker hennes mamma igen. Fantastisk liten hund som jag absolut kan tänka mig en till valp från.
 
   I och med att jag varit ledig ett tag nu har jag haft tid att fundera på lite olika saker och jag har uppdaterat hela min färgpalett för mina sociala medier- och för min Redbubble-butik! Jag älskade färgerna jag hade innan då jag valde ut dem, men ju mer jag började arbeta med dem och kombinera dem, desto mer insåg jag att jag valt en lite för grå palett. Jag har därmed uppdaterat den till mer vibranta toner, utökat mina tre bastoner till fem, och utökat mina fem basfärger till sju. Det gör färgerna så mycket lättare att arbeta med och det är lättare att tematisera mina olika projekt. Jag har uppdaterat nästan alla print på Redbubble för att överensstämma med mina nya färger, och jag har återuppladdat alla mina Instagram Story Templates på Instagram för att de ska se lite fräschare ut. 
   Jag har också släppt merch med print på min valp, målat av min kompis MendoArt! (Och självklart är hon med på att printet säljs haha, jag köpte nämligen bilden av henne i det syftet) Jag tycker printet är helt magiskt så om någon nu är ett stort Eira-fan så finns hennes merch tillgänglig.
 
   Min logga i den uppdaterade lila färgen!
 
 
    Så, lite i livet är jobbigt och lite i livet är kul. Jag längtar just nu mest efter ljusare, varmare dagar så det är trevligare att hänga utomhus med valpen, och jag längtar efter en plan för mitt framtida boende. Det är där jag tänkt att jag ska bo åtminstone de kommande tio åren så jag har planerat mycket för inredning osv...

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.