Chrome Pointer

Jag är FÖRSTÖRD

   Melodifestivalen. Jag har inte varit såhär darrig sedan 2015 då jag skrek av glädje då jag räknade ut att vi vunnit ESC medan röstningen fortfarande pågick men det inte fanns en chans att Ryssland skulle gå om Måns.
 
   Andra Chansen? Trist. Inte tävlingens bästa låtar. (Undantag Paul Rey - Talking In My Sleep har på något sätt blivit en av mina favoritlåtar i år och jag lyssnar på den typ hela tiden)
   Men, mellanakten. Vilken mellanakt. Mellanakternas mellanakt. Vi har lidit i fyra veckor och ikväll var vi i himlen.
 
 
   Vi fick schlagerdivor, Alcazardisco, mimande tanter, sjungande tanter, one mash-up to rule them all med Thomas Ledin och Björn Skifs, och efter tolv års försmäktande i Melloland välsignades vi med Björn Gustavsson. Jag vet inte hur livet ska gå vidare efter det här.
   Ingenting utöver Loreens fantastiska låt ovan är ute på YouTube än, men se hela kalaset på SVTPlay så länge. Det var MAGISKT.
 
   (Och Paul Rey gick till final så Esme är glad)
Nu var det helg igen

   Zebra från Horse Life 2
 
   Jag hade från början planerat en hemmahelg (särskilt eftersom snön kommit till Stockholmsområdet och jag vill typ grina bara jag tittar ut genom fönstret - HATAR snö och is) men nu ska jag ut en sväng med ett gäng från jobbet istället under dagen. Jag, socialisera på en helg?! Kanske frös Garnokvulkanen över iom snöfallet.
   Jag tänkte att jag ger tusan i att recensera Melodifestivalen ikväll, men å andra sidan har jag faktiskt ändrat åsikt om ett par bidrag sedan sist. Kanske blir något ändå? Vi får se tror jag, tror nämligen jag kommer vara mer intresserad av mellanakterna än av själva tävlingen...
En lång vecka är över

   Precis HELA veckan har jag kommit hem mycket senare än tänkt. Stallkvällar måndag och torsdag, och tisdag, onsdag och fredag hamnade jag i sena möten vilket lett till att jag lämnat jobbet mycket senare än tänkt. Det passar mig väldigt dåligt, eftersom jag blir väldigt trött av intryck och nästan måste få lämna jobbet klockan fyra för att orka komma hem, äta och hålla mig vaken tills det blir rimligt att gå och lägga mig. Med senare kvällar har jag ingen fritid eftersom jag blir för trött.
 
   Det har inte bara varit en lång vecka, utan det har också varit en vecka med årets hittills största onsdagsuppdatering i SSO. Det som hände var dels en fristående story quest (har bara hänt en gång innan, med Texas Bluebell), men sen hände två andra enorma saker - Ödesryttarna har nu uppdaterats genom HELA spelet, och samtidigt har ett jättejobb gjorts gällande enormt många uppdrag i Silverglade. Jag tror att förändringen påverkar typ alla uppdrag från första stegen in i Silvergladebyn hela vägen fram till level 16, egentligen. Ändringen innebär att man inte längre behöver göra en massa totalt random uppdrag runt om i Silverglade för att kunna träffa druiderna och ta sig till Gyllenåsarnas Dal, utan nu är alla random sidequests mycket jämnare fördelade (och kommer i en annan ordning än vad de gjort tidigare - några har skyfflats längre bak i spelet för en jämnare uppdragsfördelning), man måste inte hämta Marleys tunnor eller rädda Valedalesjön från tjuvfiske eller brygga skumma drycker till Felicitys häst för att ens komma till den Hemliga Stencirkeln och dessutom är nu Gyllenåsarnas Dal level-lockad till level 12. Det betyder att man inte längre måste göra en hel drös Silvergladeuppdrag för att få rida in i den gyllene dalen - ett enormt lyft!
 
   Jag kommer spela om hela spelet igen, men jag har inte bestämt när jag ska sätta igång än. I första hand ville jag verkligen vänta in Ödesryttarnas uppdatering, men nu känner jag att det kanske är lika bra att vänta in Hollow Woods också, när det nu händer. Tänker att man kanske kan börja långsamt och kanske stanna upp om spelet inte håller samma takt som jag?
 
   Det här var förr en av mina favoritscener från huvuduppdragen - ser inte riktigt lika episkt ut nu, men Linda har verkligen fått sig ett välbehövligt lyft!
Uppdatering ohoj!

 
   Idag är det onsdag! Igår släpptes ovan teaser. Övriga slutsatser är upp till var och en att dra fram till att nyhetsartikeln är ute x)
Ut för att döda drakar och leta guld

   Jag nämnde ju det här med en kompis som skulle ut i vida världen förra veckan, som alltså ska ut på äventyr, döda drakar, hitta skatten och dra tillbaka hem till hobbithålet igen. Igår blev åtminstone jag glatt överraskad av en gammal kollega som gjort just det och återvänt till hobbithålet (=SSOHQ) igen. Jag som hatar förändringar tycker det är fantastiskt då gamla rävar kommer hem igen x) (okej jag menade inte att hänvisa rävar där, men det är ju också ett samtalsämne)
 
   Utan att spoila något, men på tal om ordet som råkade nämnas ovan är ju rävar ett hett ämne i SSO just nu. Fantastiskt roligt faktiskt, haha. Jag vet faktiskt inte själv vad det hela handlar om då det är ett Easter Egg som hållits VÄLDIGT hemligt (och då verkar det ändå som att jag visste mer än många andra från början), men vi ska se om jag kanske kan ge lite backstory nästa vecka beroende på hur det hela utvecklar sig, hehe.
 
   Eftersom jag inte spelar så mycket spel just nu har jag inte så mycket att dela med mig av egentligen, men det kommer bli mer framöver. SÅ mycket roliga saker ligger inför SSO i år, är så oerhört taggad! Nu skulle veckorna faktiskt kunna få rulla på liiiite fortare... x)
 
   Throwback till Red StringTrail RIde förra året (och ja jag är arbetsskadad, jag kan typ aldrig svenska termer för grejerna som släpps haha)
The Chat

   Vår manusförfattare/regissör/videoklippare är ett geni. 
 
Sportlovsvecka!

   Eftersom jag är en gammal fossil med jobb och allt är jag förstås inte ledig den här veckan, men tack och lov är många andra det och det innebär att kollektivtrafiken fungerar bättre än vanligt den här veckan x)
   Taggar redan till onsdagsuppdatering, spännande saker händer som ni redan vet om ni läst förra veckans nyhetsartikel. Ska bli sjukt kul!
 
   Esme & Mosaic
Söndag!

   Jag ska spendera den här dagen tillsammans med Momma Duck IRL. Tanken var att jag skulle rida ut på en häst i hennes stall idag, men eftersom fröken anka beter sig som ett treårigt monster istället för en klok gammal tjugofemåring tror jag det blir löshoppning på schemat istället, för att hon ska få ta ut lite energi. Jag ska troligen ut ett antal gånger i veckan så jag räknar med att rida stallkamraten någon annan gång istället. Hästens ägare är bortrest och har fixat någon som är där och mockar och fixar mat åt hennes hästar varje dag, men hon har glatt gett mig tillåtelse att rida den ena hästen typ hur mycket jag vill ut i skog och mark om jag är där under veckan. Hur snällt?!
 
   Just nu är livet ganska segt, och jag spelar väldigt lite spel. Därmed är blogginspiraitonen inte superhög, trots att det bara kliar i fingrarna för att jag vill skriva. Finns det något som ni skulle vilja att jag skrev om?
 
   Esme & Momma Duck
Melodifestivalen 2020 - Fjärde deltävlingen

   Jag är på banan igen! Till min stora sorg var det här inte mycket bättre än förra veckan.
 
   1. Frida Öhrn, We are one
   Nja, tyckte inte det här var särskilt intressant. Nästa låt?
 
 
   2. Willian Strid, Molnljus
   Nä. Inget för mig. Händer det något snart?
 
 
   3. Nanne Grönwall, Carpool Karaoke
   Kan vi inte skicka våra små schlagertanter till Andra Chansen åtminstone? Hoppas att James Corden hittar låten, men det är ju ingenting som jag kommer lyssna på direkt. Men ändå, det är ju Nanne.
 
 
   4. Victor Crone, Troubled Waters
   Låter det här som något man hört förr? Ja. Men jag går igång på det ändå. Victor är inte världens starkaste sångare, men jag tyckte han gjorde låten riktigt bra (jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös varje gång han ska ta en hög ton tho. Notera att han drog ut medhörningen BÅDA gångerna han skulle ta sin högsta ton under kvällens två framträdanden) och den var MYCKET bättre än låten han hade i ESC för Estland förra året. Texten i den var katastrofal, den här låten är ett mästerverk i jämförelse.
 
 
   5. Ellen Benediktson & Simon Peyron, Surface
   Det här var helt okej, men jag väntade lite på att något skulle hända hela tiden. Jag är så trött på ballader i Mello.
 
 
   6. Jakob Karlberg, Om du tror att jag saknar dig
   Iom hiten Fan va bra hade jag lite förhoppningar, men... inte min grej. Och varför stal de scenshowen från Moldaviens akt förra året?
 
 
   7. Hanna Ferm, Brave
   Det här låter som något Vitryssland hade kunnat skicka för tio år sedan. Det är allt jag har att säga. Är arg över att vi inte har bättre låtar.
 
 
   Nu då man hört allt, vad tycker jag om året? Jo, jag tycker det är ett SVAGT år. Några låtar är bra, men just nu är det inget som jag vill lyssna på särskilt mycket för det känns som att jag redan hört allt en miljon gånger. Det är en väldigt ovanlig känsla för mig, jag brukar inte kunna få nog av bidragen då man väl får lyssna på de alla. Nästa vecka är det Andra Chansen och jag är mer taggad på mellanakterna än bidragen, men utantag Drängarna och Paul Rey som har två av årets bästa bidrag. Blir spännande att se vad som händer!
Det börjar bli ordning och reda

   Det kan vara så att ni som följer mig på Bloglovin' fortfarande fått en massa inläggsnotifikationer, haha. Jag har kommit en bra bit i min hästsortering nu! Det som stoppar från att göra det lite mer klart är att jag har tre namnlösa hästar - Chincoteaguen, fjordingen och achaltekeern från Horses-appen. Eller jag har typ ett namn till achaltekeern, men de andra två står det still för just nu.
 
   Om ni klickar er in i kategorin "Mina hästar" har jag lagt till nästan femton hästar, och de flesta av dem är nu också länkade på sidan med samma namn som ni hittar genom länken i menyn till vänster. Hästarna saknar fortfarande information, men de har åtminstone alla sina raser och namn listade, och några har fått bilder. Känns skönt att börja komma igång med sortering igen, det känns bra i själen x)
   Eftersom jag behöver bestämma namn och ta bilder på hästar för att kunna fylla ut sidan mer ordentligt ska jag istället se om jag kan uppdatera bloggdesignen lite. Grafiken i menyn till vänster är ändå ganska många år gamal vid det här laget...
 
   Esme & Briar
Hur mycket clipping* är okej?

   *Clipping: Då 3D-modellerna, mesharna, "klipper" igenom varandra
   *Skinning: Anpassningen av meshar, t ex se till att en sadel ligger korrekt på en 3D-häst
 
   En vanlig sak som dyker upp vid snack om SSO är frustration över tyglarna, som ibland klipper genom hästhalsen. Jag tycker att jag har stött på rätt många hästspel där man ser lite clipping här och var, och visst är det inte att föredra men jag tycker sällan att det dödar hela upplevelsen. Ett exempel är Horse Life 2, där vissa sadlar på zebran inte är optimalt skinnade vilket leder till att zebrans mage klipper igenom schabraket ibland. Lite irriterande kanske, men inte gamebreaking.
 
   I den här bilden från Horse Life 2 ser ni två exempel på clipping - tygeln genom manen, och nedre högra hörnet av schabraket där man ser att passpoalen har hamnat inne i hästen. Är det något att ens tänka på i det här fallet? Jag tycker det är upp till var och en att bestämma!
 
   I hästspel är vi ju ofta intresserade av att ha så många olika typer av utrustning som möjligt på hästarna, för att kunna reflektera en verklighet där man kan använda allt emellan huvor ner till boots. Vanliga önskemål i typ alla spel jag har spelat har varit bröstor/förbyglar, senskydd, boots och huvor. I synnerhet förbyglar och huvor är en riktig huvudvärk för spelutvecklare som håller på med hästar - hur rörlig är förbygeln? Vad händer då hästen drar ner huvudet? Kommer hela halsen klippa igenom, eller ska man stretcha förbygeln för att helt undvika clipping? Hur är det med huvan? Måste man kunna dölja pannlugg för att ha en huva? Hur tjock är den, och hur rörlig är den? Sitter den ovanför eller under tränset? Kommer det se bra ut?
 
   I Horsez ser vi små bruna prickar på strykkapporna - och det är hästens ben som klipper igenom benskydden.
 
   I My Horse & Me ser vi lite clipping i ryttarens fötter mitt i hoppanimationen, då hon troligen är positionerad ANINGEN lite långt ner i sadeln i språnget
 
   I de gamla Star Stable-spelen klippte hela ryttaren genom hästen ibland... 
 
   ...och det var även något vi kunde se i Starshine Legacy.
 
    I SSO syns clipping oftast på tyglarna, som inte är skinnade till hästen så som resten av utrustningen är
 
   Så, vad är okej och vad är så störande att man knappt kan spela? Det är upp till var och en att bestämma, som nämnt ovan. Personligen känner jag att tyglar inte är något som stör mig, medan mer uppenbar clipping som en ryttare som åker rakt genom hästen inte känns särskilt okej. Och är clipping okej för att tillåta utrustning på ställen som tvärs över bogen? Beror på. I My Horse And Me löste de dilemmat genom att förbygeln var en påmålad alfatextur på hästen som därmed rörde sig precis lika mycket som hästens bog gjorde, men det kanske inte var världens snyggaste lösning.
 
   Ingen clipping på denna brösta - men i vissa fall ser den skum ut eftersom den är helt platt på hästens egen modell.
 
   För att avsluta detta inlägg som egentligen inte har en poäng, utan mer finns till för att ge er en tankeställare gällande vad NI tycker i frågan, delger jag mig härmed av ytterligare en bild från Horse Life 2 för att visa upp den ganska klumpiga huvan. Ingen clipping - men däremot blir det rätt bulkigt. Är det värt det? Återigen - upp till er!
 
 
 
   Har ni några tankar runt clipping, och hur mycket ni kan tillåta av det innan det stör er spelupplevelse?
Salmon vanilla och hobbithål

   Vild vecka, inkluderat brandövning på jobbet där jag och ett gäng fastnade nere i byggnadens källare (note to self, följ aldrig efter kollegor hur självsäkra de än må vara och hur mycket de än pekar till skyltar som visar utrymningsvägar - gå bara ut den vanliga vägen), allmäna skämt om folk som stavar sjukt dåligt på Twitter (någon människa lyckades stava "salmonella" som "salmon vanilla". Blev ett nytt stående skämt i mitt kompisgäng på jobbet då en av oss råkade ut för salmonella häromåret) och en herrans massa memes om jobbets arbetskultur. Vi har ett stående skämt om att då folk slutar gör de så för att ha sin vilda tonårsfas då de ger sig ut i världen och testar en massa grejer och sen tröttnar de och kommer hem till SSOHQ igen, så som det ska vara (och det har hänt mer än en gång att kollegor begett sig ut i vida världen på nya äventyr och jobb för att sedan komma "hem" igen - jag tror vi har en ganska unik kultur där). En av mina bästa vänner har fått ett FANTASTISKT jobberbjudande och har bara några veckor kvar hos oss, men i veckan sammanfattade jag hennes nya resa med:
   "You know how it works around here - you go off on your great adventure, you slay the dragon, find the gold and come back home to the hobbit hole like you're supposed to."
   Samtidigt pågår min nya internutbildning och idag fick jag reda på att jag ska få lära mig mer tillsammans med någon som VERKLIGEN kan sina prylar, så det ska bli jättespännande. Fick en snabbkurs tidigare i veckan och har sedan arbetat lite på egen hand, men det ska bli skönt med lite mer guidning så jag kan känna mig lite mer trygg med projektet jag håller på med. Det ska bli så otroligt kul, kan just nu knappt fatta vad som händer. Det är så galet mycket coola grejer på gång!
 
   I veckan köpte jag tre nya hästar i SSO på en gång, vet inte när det hände senast? Och ett par dagar innan det hämtade jag hem Achaltekeern från Horses-appen också, så det blev en herrans massa hästar den här veckan, haha. Jag missade någon dag med Alla Hjärtans Dag-grejerna, men jag... tror jag får sista grejen i morgon. Eller övermorgon. Minns inte riktigt vad jag har hämtat ut än, haha. Min favoritdel av årets set är shortsen, och för hästen är det benlindorna. Så sjukt snygga! Älskar de här lite nyare benlindorna med riktig benlindetextur, så man ser att benlindorna faktiskt är snurrade runt hästens ben. Mer sånt säger jag!
   Igår passade jag på att ta en massa bilder på mina nya knabbies så att jag skulle kunna visa upp dem lite, det var skönt att ha det ordnat. Som jag nämnde i det senaste inlägget måste jag dock ta tag i sidan Mina Hästar så den inte ser så hemsk ut, haha. Måste lägga in hästar, länka om sidor och jag tror dessutom jag tappat räkningen på hästarna på vägen. Om man räknar in alla urhästar var mina tre knabbies häst nummer 100, 101 och 102...
 
   Min jättesöta Freckles ♥
Hektisk vecka

 
   Det här har varit en lång och tuff vecka. Just nu har jag stora problem att ta mig till jobbet pga trafikläget i området, så det ska bli otroligt skönt då sportlovet kickar igång nästa vecka så folk åker på semester och det inte kommer vara tredje världskriget på liv och död att ta sig in till stan. Samtidigt har jag påbörjat en internutbildning på jobbet för helt nya uppgifter som jag möjligen ska ta mig an (tveksamt än så länge, men det jag lärt mig än så länge är ändå till hjälp för vissa saker mitt team gör idag), och jag har varit lite stressad eftersom en kollega jag jobbar mycket med jobbade sin sista vecka nu och det har inte varit solklart vad som händer med arbetet vi haft tillsammans nu. Allt löste sig under slutet av veckan så att det inte trasslar sig för mycket för mig, men osäkerhet funkar inte bra ihop med mitt psyke så det ska bli hemskt skönt att ta helg och "glömma" den här veckan lite.
 
   Som ni ser i bakgrunden på bilden ovan har en ny pålle tagit sig fram till Esmes stall - eller, rättare sagt, tre stycken pållar. Jag har uppdaterat sidan Mina Hästar (klicka på knappen "Mina Hästar" i menyn till vänster) med de tre nytillskotten! Jag måste verkligen gå igenom alla hästar på riktigt och se till att bilderna länkar till faktiska hästsidor, så det kanske är något jag får ta itu med i helgen. Men, så ni vet - det ÄR uppdaterat!
Marble Stone

 
   Namn: Marble Stone
   Tilltalsnamn: Mosaic
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Knabstrupper
   Lynne: Kommer snart...
Fancy Girl

 
   Namn: Fancy Girl
   Tilltalsnamn: Freckles
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Knabstrupper
   Lynne: Kommer snart...
Richey E

 
   Namn: Richey E
   Tilltalsnamn: Richie
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Knabstrupper
   Lynne: Kommer snart...
Vildhästläget

   Jag använder verkligen ALDRIG vildhästläget, men i helgen fotade jag lite nya bilder till sociala medier och tänkte att jag skulle testa. Jag fick inte till det alls med de Clydesdales jag testade, men Andalusiern frodades!
 
   Shadowfax
 
   Jag tycker nog Andalusiern var lättare att fota utan ryttare på än med. Det blir en väldigt annorlunda känsla i bilderna! Vet inte om jag kommer fortsätta försöka fota hästar i vildhästläget, kanske kommer hända någon gång då och då.
 
   Brukar ni använda er av vildhästläget, och när gör ni det i så fall?
Knabbien på intåg!

   Är sjukt taggad inför morgondagen, har längtat massor efter fler tigererade hästar och jag älskar redan knabbien!
 
 
   Jag skulle gärna köpa alla tre som kommer i morgon, har inte bestämt namn till en enda bara...
In production

   Jag har tidigare gjort några av de trailers släppta på Star Stables YouTube, men har valt att helt sluta med det arbetet nu. Däremot blir jag alltid indragen som statist, och medan jag har trist mellan tagningarna händer ibland annat, som att jag börjar ta bilder. Här är två från produktionen av Curlytrailern:
 
 
 
The Meeting

   Det kommer två episoder till. Och, de bloopers som finns samlade är så roliga att jag nästan flippade ut i en skrattattack på bussen idag för att jag råkade tänka på ett klipp från dem.
   Det här är ett intro till hur Star Stables influencers in-house bestämmer sig för att tackla uppgiften att på ett roligt sätt informera spelets spelare om onlinesäkerhet. Chaos follows...
 
The Safe Office

   Har ni någonsin undrat hur The Office hade varit om det utspelat sig på en mindre svensk spelstudio? Wonder no more, snart kommer The Safe Office till YouTube!
 
 
Melodifestivalen 2020 - Tredje deltävlingen

   Jag gick och la mig DIREKT efter tävlingen igår, så det obligatoriska inlägget kommer nu istället! Jag var faktiskt okaraktäristiskt otaggad efter att ha hört alla sju låtarna och började göra annat istället för att följa röstningen, det var så otroligt ointressant... vilket är en väldigt ovanlig känsla för mig i sammanhanget. Don't like!
 
   1. Mariette, Shout It Out
   Jag älskar Mariette men hade låga förväntningar på låten efter att ha läst recensioner inför kvällen. Den var inte dålig, bara... lät som något man verkligen hört förr, och det kändes inte särskilt nytt. Jag tycker dock det var helt rätt att hon gick vidare till final.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   2. Albin Johnsén, Livet börjar nu
   Jag tappade fokus kort in i låten och återfann det inte. Jag är inte jätteförtjust i svensk musik och det här passade inte mig.
 
   3. Drängarna, Piga och dräng
   Sa jag att jag inte är jätteförtjust i svensk musik? I take that back, varför gick det här lyckopillret inte till final?
 
   4. Amanda Aasa, Late
   Sa jag att jag inte är jätteförtjust i svensk musik men tog tillbaka påståendet? Jag får ändra mig igen. Jag tyckte det här var så otroligt ointressant.
 
   5. Anis Don Demina, Vem e som oss
   Den här låten drog tillbaka mitt intresse till programmet. Vad farao hände? Lät som låtar man hört förr, men det var lite riv och man blev lite glad. Det hade jag INTE förväntat mig, särskilt inte av Anis Don Demina. Kändes stabilt och KUL!
 
   6. Faith Kakembo, Crying Rivers
   Varför har den här tjejen suttit och gömt sig på ett sjukhus fram till nu?! Ge henne en låt med lite mer drag i och hon är PERFEKT i Mello! Tyckte inte den här låten var världsbäst kanske, men bättre än mycket annat under kvällen.
 
   7. Mohombi, Winners
   Jag vet inte om jag fortfarande är lite kluven till Mohombi efter att han varit stensäker på att vinna med en väldigt generisk och ganska tråkig poplåt förra året, men den här låten var ju klart bättre än Hello. Sen var det kanske inget som jag längtar efter att höra igen, men, den är bättre än finallåten från förra året.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
 
   Det här var för mig den tråkigaste deltävlingen på många år, och om något lyfte det var det kanske "Christer Björkman finns inte"-sketchen. Annars... nja. Programledarnas manus är svagt (var är Edward af Sillén i dessa tider?? Vet han inte att Svea Rikes kulturarv Melodifestivalen GÅR UNDER utan hans manus och regi?), sketcherna mellan numrena känns onödiga och framklämda och programledarnas sångnummer känns också bara som grejer man kastat in för att man behöver fylla ut programmet. Vet inte om de sparar budgeten för att de ska släpa in en massa gamla schlagermänniskor i andra chansen? Hoppas verkligen att nästa vecka blir lite mer intressant, även om startfältet doesn't spark joy.
Ingen vinter här inte

   Bild från Unravel
 
   Verkar inte bli någon vinter kring Stockholmsområdet i år, eh? Jag tycker iofs det är skönt eftersom jag avskyr vintern, men samtidigt oroar man sig ju över global uppvärmning och allt sån där. Januari var den varmaste månaden världen över sedan man började mäta temperatur per månad för 144 år sedan, så det känns ju inte jättebra.
  Jag har haft en ganska jobbig vecka. Jag har varit lite vilsen i själen men jag tror det kommer bli lite lättare framöver. Jag kommer gå in i ett helt nytt projekt med något jag egentligen aldrig förr arbetat med på måndag och jag är delvis supertaggad och delvis livrädd. Det ska bli intressant att se hur det slutar (men jag blev nästan slaktad av tjejerna i mitt team på jobbet igår då jag tillkännagjorde att jag kanske behöver byta skrivbord och flytta tvärs över kontoret under perioden jag är en del av projektet. Hjälpte inte att påpeka att det då skulle bli ca 100 meter bort och vi HAR tillgång till sparkcyklar) och det ska bli intressant med nya kunskaper som jag tror kommer vara till hjälp för mitt team då projektet väl är över.
 
   Idag är det en Mellodag, och jag är väl inte astaggad över kvällens bidrag på pappret. Vi får se hur det låter då man väl hör dem! Ibland blir man ju positivt förvånad... (nother "ibland", för det kan gå käpprakt åt andra hållet också)
Melodifestivalen 2017 - Topp 10

Vi fortsätter med 2017 då! Det var... inte ett jättebra år i min mening. Några guldkorn, dock.
 
10 - Axel Schylström, När ingen ser
   Jag gillar Axel Schylström massor. Skulle gilla honom mer med en annan låt. Älskar hans röst, är inte jätteförtjust i låten, tyvärr.
 
9 - Dismissed, Hearts Align
   Jag är ju grovt partisk och taggade ihjäl mig redan då jag hörde att Ola Salo var låtskrivare. The Ark är det bästa som någonsin hänt musikvärlden, bara så ni vet. Var det här jättebra sen? Nja. Det känns verkligen för mig som en The Ark-låt som inte var bra nog för att spelas in av bandet (FÖRLÅT OLA), särskilt då jag såg något tv-framträdande ett tag senare där Ola faktiskt sjöng låten tillsammans med bandet. Men, jag tycker det är okej. Coolt scenframträdande också!
 
8 - Loreen, Statements
   Älskade Loreen som sträcker sig ut och gör precis den musik hon vill göra, vilket är långt bort från pop-Euphoria. Är det bra? Ja. Är det mer svårförståeligt? Absolut. Jag tycker Loreens flesta låtar är bättre än det här, men det är en häftig låt. Alldeles för svår för den här tävlingen, dock, även efter att ha fått fler lyssningar iom Andra Chansen, som den lyckades ta sig till.
 
7 - Anton Hagman, Kiss You Goodbye
   Sen har vi ju Anton, som kickade ut schlagerdrottningen Loreen i Andra Chansen (vilket var oväntat för de flesta). Låten är trallvänlig och jag gillar den jättemycket. Den finns på de flesta av mina Spotifylistor än idag!
 
6 - Roger Pontare, Himmel och hav
   Jag älskar Roger Pontare. Ett av mina första schlagerminnen var då jag var fem år gammal och viftade framför tvn medan Pontare studsade runt på scen i fjäderprydd dräkt. Älskade Silverland 2006. Älskade den här också, även fast den behövde några fler lyssningar innan den fastnade för mig. Men jag tycker verkligen om den här typen av musik.
 
5 - Ace Wilder, Wild Child
   Asså jag vet verkligen inte vad jag ska säga om den här låten mer än att det är nice pop. Kanske inte det bästa på denna jord, men fortfarande nummer 5 för detta år.
 
4 - Nano, Hold On
   Jag gillade inte den här låten under tävlingens gång, och det var först efter att Mello var över det året som jag började känna in mig på den. Nu i efterhand tycker jag att det är en av årets bästa låtar och den hade gärna fått vinna för min del.
 
3 - Mariette, A Million Years
   Hur cool är den här kvinnan?! Och varför vann inte den här? För den är absolut bra nog. Det här är enligt mig hennes bästa bidrag to date (men det ska förstås bli spännande att se vad som händer 2020).
 
2 - Robin Bengtsson, I can't go on
   Jag var livrädd varje gång jag såg bidraget på scen för jag såg bara framför mig hur Robin eller någon dansare skulle ploppa av gångbanden, haha. Jag gillade den här låten från start men såg den inte som en vinnare, även fast jag var helt fine med att den vann. Lagom till finalen hade jag lyssnat in mig på låten och tyckte den var en väldigt värdig vinnare! (Koreografin är ju insane btw. Undrar hur många steg han klockade in då han repeterade det här numret?)
 
1- Wiktoria, As I Lay me down
   Men, min vinnare för det här året var Wiktoria. Jag tyckte det här var årets absolut bästa låt och jag hade älskat att få se den i ESC!
Sayri: The beginning

   Häromdagen släpptes releasetrailern till ett kommande spel jag varit intresserad av ett tag - ska bli jättespännande att kika närmare på det här då det väl släpps!
 
Le Knabbe

   Alltså, jag är redan less på att skriva "knabstrupper". Rasen heter numera "knabbe" (eller "knabbie" då jag skriver på engelska, you pick and choose)
 
   Bilden tillhör Star Stable
 
   Min favorit bland dessa kommande hästar är den längst till höger, tätt följd av den bruna och sen den leopardprickiga med "fräknar". Jag har fått en kurs i knabbefärger av en dam som har knabbestuteri så sent som idag, så jag tänker lita på att jag åtminstone har halvkoll på färgerna, haha. Jag brukar inte vara döförtjust i bruna hästar och detsamma gällde för den bruna på bilden, men sen blev jag mer och mer kär för varje gång jag såg den (sen var den ju bara ett grovt koncept då jag såg den första gången!) och nu vill jag ha hem den till hemstallet typ NU. Längtar till tusen efter de här hästarna!
 
   Star Stable har än inte släppt ett releasedatum.
ÄLSKAR Planet Zoo

   Asså på ett sätt är det inte lika bra som Zoo Tycoon, men kan något spel någonsin vara lika bra som Zoo Tycoon? Det här spelet är underbart på sitt sätt, men det har inte tagit förstaplatsen som världshistoriens bästa djurparkssimulator för mig!
 
 
 
 
Hästvecka

   Den här veckan har jag turen att få hänga i stall två dagar trots att det är en hemmavecka utan extrajobb, tjoho! Älskar stalldagar. Ska ut och krama på Momma Duck redan ikväll.
 
   Spelmässigt känns det ganska chill just nu. Jag har äntligen spelat klart Ljusritten i SSO så nu ska jag gå igenom alla bilder därifrån och se vad jag vill spara, men annars händer inget spännande för mig där. Tror inte det händer något spännande i något annat spel heller för den delen... en kompis till mig hade hört ett rykte om att det snart kommer ett nytt expansionspack till Planet Zoo, vilket skulle tas emot med öppna armar av mig. Kanske borde spela lite The Sims annars? Jag dumpade upp två nya husbyggen på galleriet där förra veckan, ett fullt inrett minihus och ett bautahus utan planlösning som jag inte vet vad jag ska göra med, så jag tänkte att nån annan kanske har glädje av det, haha. Hojta gärna till om ni laddat ner det huset och inrett det, så jag får se hur det ser ut!
 
   Bild från Horse Life 2
Vilken häst?

   SER ni hur gammal den här bilden är? Min gamla logga ♥
 
   Allmän fundering från tidigare idag - vilken av hästarna i Stallets Hemlighet var/är er favorit? Jag ville alltid spela med skimmeln eller skäcken, men nån gång ibland sträckte jag mig kanske till linfuxen. Var dock partisk till gråa hästar redan då x)
Melodifestivalen 2020 - Andra deltävlingen

   Den här gången skriver jag inlägget genast efter deltävlingens avslut, så NU KÖR VI DUDES
 
 
   1. Klara Hammarström - Nobody
   Jag har förstått att Klara är hästtjej, mer än så vet jag inte om henne. Jag följer ju som bekant schlagerbloggar osv och Tobbe Ek hade skrivit att han knappt kom ihåg låten så fort som den slutats spela. Jag håller tyvärr med. Bra drop, men inte särskilt intressant låt tyvärr. Klara sjöng dock riktigt bra, skulle vara kul att se henne i Mello med en mer minnesvärd låt!
 
 
   2. Jan Johansen - Miraklernas Tid
   Asså nu så, som programledarna sa, gled Jan in på ett Sean Banan-skal i den här tävlingen, för han var mellanakt förra veckan och ett par dagar senare kommer SVT och ba "HÖRNI VI DISKAR THORSTEN FLINCK!!!!!", så Jan fann sig plötsligt stå som artist med Thorstens låt. Jag tycker SVT gjorde lite av en miss där, för de måste ju för sjutton se till att bakgrundskolla sina artister INNAN det är sex dagar innan sändning av Sveriges största underhållningsprogram. Jag är med på diskniningen, men det var klantigt och surt. Jag är nog den enda under 45 som är helt tokig i Thorstens senaste bidrag tillsammans med Revolutionsorkestern (Jag reser mig igen är en av de bästa mellolåtarna det senaste decenniet och jag skojar inte ens) och jag hade sett fram emot det här bidraget SÅ mycket. Jag vet. Har inte varit så taggad på en låt skriven av G:son på åtminstone tio år.
   Okej så Jan Johansen fick låten istället, jag har sett honom uppträda typ två gånger tidigare i mitt liv (en bronsplats i ESC är ju inte illa och Se på mig är en underbar låt, fantastiskt framförd, och duetten med Wahlgren minns man också) och han är ju stabil om inte annat. Var svårt att se honom med låten eftersom det var så tydligt att den inte var skriven till honom. Men vafasen, han gjorde ett bra jobb. Visste ni att han dessutom missade de två första repdagarna pga att han redan var bokad på annat?
 
 
   3. Dotter - Bulletproof
   SLAY QUEEN! Då Dotter ställde upp med Cry sa typ all media innan delfinalen att "omg den här låten är så bra och den kommer slå hårt och alla kommer älska den" så jag var astaggad och sen var låten så SVÅR! Det har gått två år och jag kan fortfarande inte riktigt uppskatta den trots att jag försöker. Det här var så mycket mer direkt och det var precis vad som behövdes. Koreografin är kanske lite skum, men konceptet med discokulan på hennes tröja är genialisk och det är en bra låt, om än kanske lite mycket Sia. Sån revanch från förra gången though!
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   4. Mendez feat. Alvaro Estrella - Vamos Amigos
   Mendez har skaffat sig hår. Tog ett tag innan jag kände igen honom. Okej, så Mendez i all ära, men gubben KAN INTE sjunga. För att lösa det problemet plockade man in Alvaro Estrella, som KAN sjunga. Smart! Alvaro på engelsk sång och Mendez på spansk rap, bra koncept. Inte min favorit av Mendezlåtarna, men det funkar. Jag trodde det skulle rulla in i final, så jag var nöjd med andra chansen där.
 
 
   5. Linda Bengtzing - Alla mina sorger
   As Jonas Gardell once said: "Man ska se på Mello som på ett bröllop: Vi uppskattar när de kära gamla mostrarna och farbröderna kommer - men sen får de gärna lämna festen tidigt." (Förlåt Linda jag hade önskat att du kom till AC åtminstone så vi skulle få lite klassisk schlager nånstans i tävlingen)
 
 
   6. Paul Rey - Talking in my sleep
   Jag är fortfarande sjukt oklar på vem den här snubben ens ÄR men jag gillade hans låt och uppskattar att han sjöng helt utan dold kör i kulissen. Nice att han gick till AC, för nu kan jag börja lyssna in mig på låten!! Jag tror jag kommer gilla den här jättemycket, sitter och uppdaterar Spotify hela tiden nu för att få lägga in den i mina spellistor, haha.
 
 
   7. Anna Bergendahl - Kingdom Come
   Okej Dotter åker ner från tronen, SLAY QUEEN! Det här är en riktig revanch, men vad det egentligen är är Sverige som förlåtit Anna för att Sverige röstade fram This Is my Life (som är en skitlåt) till vinst 2010. Ja, jag menar vad jag skrev. Anna röstade inte låten till vinst, hon stod bara och trallade lite. Ashes to Ashes är en fantastisk låt, den här är kanske inte lika stark för mig än men jag tror den kommer bli det. Åååh, önskar nästan hon skulle få vinna bara för att få ta över Eurovision.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   Veckans tippning:
   Äh, tre av sju rätt. Det enda jag prickade var Anna till final samt ut med Jan och Linda.
 
   BONUS!
 
  Medan vi satt hemma med Mello drog Måns till Australien. Måns och DAMI IM!!!!! (Med låten Måns spelade in med Dotter förra året)
Idag är det Mello-dags

   Eftersom jag inte har något bättre att dela med mig av idag kan vi köra på lite Mello-trivia. En av kvällens artister är Mendez, som varti med några gånger förr. De flesta av er tänker väl på förra årets bidrag Everyday:
 
   ...som jag tyckte var VÄLDIGT lik låten som Schweiz skickade till ESC förra året....
 
   ...men tillbaka till ämnet, även innan det var Mendez med två gånger tidigare. Dels 2005...
 
   ...och dels 2002, med bidraget jag minns honom mest för, Adrenaline. Höll på att garva ihjäl mig då jag tittade på den här videon igår för första gången på många år och ser hur Mendez GLIDER in och sjunger första orden HELT off. Hur praktiskt var det inte btw då man hade bröderna Rongedal då man ville ha en symmetrisk lineup med kören?? Bara att börja anställa enäggstvillingar som kan sjunga och fejkspela gitarr! (Nu tror jag att båda bröderna KAN spela gitarr men i Mello har vi haft förinspelad musik rätt länge)
 
 
   Också, kan vi snacka om hur mycket cinematografin har ändrat sig över de senaste 18 åren??? Det gör typ ONT att se videon från 2002 för det är så sjukt dåliga och osmickrande kameravinklar som överlag är hemskt dåliga då det kommer till att följa med låten och ge den en resa. Känns lite som att kameravinklarna var helt slumpmässiga medan de idag repas om och om och om igen fram till att de sitter.
Tiden går så himla fort

   Skäms lite då jag går tillbaka i mitt bildarkiv, haha. Har så sjukt mycket ovisade bilder under den långa period då jag knappt bloggade alls! Här är några av dem:
 
   Esme & Ash på minnesstund
 
    Evergray flummar ur totalt och försöker öppna potatisportaler
 
   Spiondrone i Mistfall 
 
   Raptor och Shakira på promenad (och hon heter Shakira för att hon är en She-Wolf. Get it?)
Hopp hopp

   My Horse & Me har en av de BÄSTA funktionerna i ett hästspel någonsin enligt mig - möjligheten att se hela sin ritt i en tävling igen, i olika vinklar. Genialiskt! Jag önskar att det vore något andra hästspel också använt sig av, men tyvärr har vi inte haft sån tur. Måste väl finnas NÅGOT mer spel där ute med liknande funktion, men jag är ledsen över att jag fortfarande inte hittat något...
 
 
 
 
I see Stars

   Lisa Peterson
 
   Om någon för åtta år sedan sagt till mig att Star Stable skulle gå in i en musiksatsning hade jag bara garvat åt det. En sån absurd tanke - men det fungerar?!?! All musik som produceras av Star Stable är kvalitativ och mycket av den lyssnar jag till till vardags (även om vissa spår tyvärr hinner bli uttjatade redan innan de släpps eftersom jag hör dem så mycket på jobbet). Problemet är då man hör musik som inte är släppt än - det finns en låt jag gått och småsjungit på i flera månader som inte har släppts än och då jag fortfarande livestreamade fick jag ofta stoppa mig själv för att inte börja nynna på den, haha.
   Av Lisas låtar är det just nu Stars som är min favorit, tycker det är ett så klockrent spår med härlig komposition och vacker text. Av Star Stables musik, vilket spår tycker ni bäst om?
På banan igen?

   Okej så nu har jag tydligen 6 veckor hemma innan det är dags för helgjobb igen och det gör redan ont i hjärtat efter hästar, hundar, katter och slitit stalljobb.
   Vad ska jag göra nu i 6 veckor? Spel ger mig inte samma glädje som tidigare, och jag vet att jag tjatar över det men det är verkligen på grund av allt som händer med YouTube. Eller just nu, allt som INTE händer. Jag Googlar mig tokig flera dagar i veckan, men det finns fortfarande inga klara direktiv och all media tycks ha upphört att rapportera om saken. Jag känner mig så olustig över det här och ångestar fram och tillbaka om mitt beslut att avbryta mina videor, men i grund och botten känns det bra att inte ge YouTube någon inkomst på mina videor just nu iom hur de kört över alla sina content creators. Jag önskade att fler skulle prata om det här, att det inte bara skulle glömmas bort. Jag vill göra rätt för mig och jag vill inte göra det genom att hoppas att mina videor, som alla uppfyller minst ett av kriterierna för "barnattraktivt material", ska smita genom ett undermåligt system.
 
   Jag ligger efter med mitt SSO-spelande, vilket tyvärr blivit lite av en vana. Jag tänkte att jag ska spendera morgonen på jobbet med att spela ikapp lite medan jag väntar in kollegornas ankomst eftersom jag kommer in mycket tidigare än de flesta andra - jag har inte ens spelat klart Ljusritten än, suck. Sen har jag fortfarande kvar Emmas, Sonjas och Lucianas ridklubb på Röda Snörets Stig, men det känns liksom... fel? att spela det uppdraget nu. Kan inte bara Röda Snörets Stig komma tillbaka så jag kan spela klart det uppdraget utan att jag typ skäms för att jag gör det vid fel tidpunkt, haha.
 
   Bild från Röda Snörets Stig
Ori & the Blind Forest

 
 
 
   För lite mer än ett år sedan köpte jag Ori & the Blind Forest efter många rekommendationer, men jag är oskillad nog för att inte komma igenom spelet, höh. Sitter fast SÅ HÅRT och kommer verkligen inte längre, vilket är skamligt eftersom jag spelat i typ 40 min - men spelet är åtminstone hemskt gulligt.
   Finns på Steam!
Melodifestivalen 2020 - Första deltävlingen

  ALRIGHT MA DUDES, jag är hemma efter helgens jobbresa och det är dags att utvärdera årets första Mellokväll.
 
   1. The Mamas - Move
   Jag är så långt bort från religiös som man bara kan bli, men jag skulle lätt kunna låtsas tro på någon högre makt för att joina någon gospelkyrka för jag ÄLSKAR gospel! Sen blev jag lite småkär i hela conceptet med The Mamas förra året och ville att de typ skulle släppa ett album eller något, med eller utan John Lundvik. Jag var alltså hur glad som helst över att de skulle dyka upp igen i år, och jag hade rätt höga förväntningar som uppfylldes direkt! Jag är SÅ GLAD över låten, som är fantastisk, hur sjukt bra alla tre sjunger och över att det här skulle kunna bli tjejernas år efter att vi bara skickat killar till ESC sen 2015 (då vi iofs gick och vann hela cirkusen). Än så länge min stora favorit!
   Random fun fact: Ett av barnen i gruppen jag jobbade med i helgen avslöjade att en av The Mamas bor granne med oss (för ungarna kommer från mitt område men vi åker alla bort under de här helgerna). Trodde hon drev först men efter att ha smygkikat i min bostadsrättsförenings Facebookgrupp visade det sig att informationen stämde för alla grannar uppmuntrade varandra till att rösta, haha. Den ni.
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   2. Suzi P - Moves
   Säkert jättecool tjej, men verkligen inte min typ av musik och det var väldigt svajigt här och var. Hon skulle ha fått en låt hon kunde beatboxa i!!! Det här var all over the place och det känns som att man ville nå alldeles för bred publik med en låt som bara kändes barnslig. Joy Deb, du var involverad i den här soppan, jag ser dig!!! Om du kan skriva låtar som Heroes och Statements förväntar jag mig mer än det här trasslet.
   Random fun fact: Tog mig hela två minuter in i låten innan jag kände igen Edin Jusoframic som varit husdansare i vad som känns som hundra år för han har plötsligt en helt annan frisyr än vanligt
 
 
   3. Robin Bengtsson - Take A Chance
   Jag hann komma 30 sekunder in i låten innan jag insåg att det här är en låt som faller i ett visst fack för mig - jag är ganska neutral, tycker "ok jag överlever att lyssna på den här i 3 minuter" men om några veckor kommer jag ÄLSKA låten. Jag följer ju schlagerbloggar och dylikt och hade därmed lite info på benen innan jag påbörjade lyssningen, vilket troligen gjorde mig lite mer positivt inställd till låten. Efter genomlyssning nummer 2, då han framträtt igen, blev jag nästan lite sur för att den gick vidare eftersom jag velat lyssna vidare på den (trodde den skulle gå till AC), men det var i mina ögon kvällens näst bästa låt.
   Random fun fact: Jag blir alltid nervös då konstiga props är med på scenen och jag är glad över att han skippade gångbanden i år för jag var så infernaliskt nervös under vartenda framträdande eftersom jag fruktade att han eller någon av dansarna skulle ploppa av bandet 
 
   Ingen video - finalisternas låtar får inte spelas igen förrän efter att Andra Chansen avslutats.
 
   4. Malou Prytz - Ballerina
   Jag VILLE tycka om låten. Det ville jag verkligen. Älskar Malou Prytz efter hennes framträdande förra året, och med de låtskrivare som stod bakom låten hade jag inte väntat mig en blek Sia-låt med en scenshow som kändes riktigt awkward att titta på. För det är vad det är and you know it, det här är en låt som Sia hade sjungit om den varit bättre. Första versen kändes lovande, men refrängen blev bara dötrist. Kvällens besvikelse för mig :(
   Random sad fact: DET MÄRKS ATT DET ÄR EN DRÖS GUBBAR SOM SKRIVIT LÅTEN. Kan gubbar sluta skriva om hur tjejer ska lyfta sig själva, tack??? Det är 2020 nu.
 
 
   5. OVÖ - Inga problem
   Sorry grabbar, ni verkade ha jättekul och framträdandet var inte dåligt på något sätt men det här är verkligen inte en sorts musik jag ens kan digga med till.
   Random fun fact: Satt hela framträdandet och undrade vad den ena snubben hade på magen. Glad att det mysteriet löstes
 
 
   6. Sonja Aldén - Sluta aldrig gå
   Den här kvinnan sjunger som en frickin' gudinna, men jag måste citera herr Jonas Gardell: "Man ska se på Mello som på ett bröllop: Vi uppskattar när de kära gamla mostrarna och farbröderna kommer - men sen får de gärna lämna festen tidigt". Och om låten haft mer tryck i refrängen hade den åtminstone varit lite mer intressant. Låten var inte bra nog och om hon bara får en riktig powerballad skulle det vara PERFEKT.
   Random fun fact: KAN inte komma över att den här gulliga damen varit med och skrivik Night of Passion som The Poodles framförde 2006
 
 
   7. Felix Sandman - Boys with emotions
   Jag står fast vid att Every single day är en dötråkig låt. Sorry. Sen tyckte jag att Happy Thoughts, en låt Felix släppte med Benjamin Ingrosso under året, var jättebra, men det är en helt annan femma. Jag var inte astaggad för den här låten, men jag visste att media kallt räknade med att den skulle gå vidare så jag tänkte att den borde vara rätt bra, men jag känner verkligen ingenting för den. Den kanske växer, men idag tycker jag den är rätt intetsägande (men med bra text!!!!!)
   Random fun fact: Var tusan har Felix hittat alla tusen låtskrivare? Det är rätt ovanligt att dra in utländska låtskrivare i Mello, svenskarna brukar ju däremot exportera schlager till resten av Europa så de har något att ställa upp med i ESC...
 
 
   Veckans tippning:
   Jag tippade rätt på allt sånär som på Felix och Robin, då jag trodde att Felix fanskara skulle puffa honom rakt in i final. Nu är jag glad över att jag hade fel eftersom jag tycker Robins låt var mycket bättre, men jag lyckades alltså inte pricka alla rätt i tippningen.
 
   Vad tyckte ni om den första deltävlingen?
Cursed Vault

 
 
 
   Det var länge sedan jag spelade Hogwarts Mystery nu, men jag tror det är bra at jag "vilar" från spelet just nu - särskilt eftersom jag ersatt det med Abyssrium Pole. Det är hemskt. Abyssrium är ett av mina värsta beroenden. Melis också.
 
   Throwback till en morgon för några veckor sedan...
   Jag: Meli, jag kommer nu berätta något som du kommer älska, men det kommer också förstöra ditt liv.
   Meli: Jaså?
   Jag: Abyssrium har släppt en ny app där du har ett isberg på nordpolen.
   Meli: OMG VAD HETER DEN?????
 
   Då jag berättade om appen hade jag spelat den i två dagar redan. Hon hade spelat om mig på tolv timmar. VI borde egentligen ha Abyssrium-förbud.
Måste spela HP igen!

 
   Då jag gick igenom mina bildmappar häromdagen insåg jag att jag inte spelat något av HP-spelen på EVIGHETER. Det börjar bli dags igen! Jag har klarat PoA med 100% avklarat, men jag har aldrig lycksts med detsamma i varken OotP eller HBP. De båda är iofs hemskt mycket längre och erbjuder så galet många timmars speltid, men det känns som att jag borde kunna klara av det nu då jag spelat dem så många gånger, haha. Tror ni jag överlever den utmaningen?
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.