Chrome Pointer

Anne von Blyssen

   Ni förstår inte hur stolt jag är över tjejerna i mitt team som drivit det här projektet tillsammans med en massa andra grymma människor från vår studio och gjort denna video. Such talents ♥
 
Nu så...

   Nu smäller det! Jag har inte spelat de två senaste huvuduppdragen på Esme så idag börjar jag med den första delen med nya Ödesryttarna. Ska bli riktigt nice att kunna spela igenom allt på en gång!
 
   Bild från Starshine Legacy: Episod 3
Ååååh så underbart!

   En av de Spotifylistor jag lyssnar mest till på jobbet är en med massa spel- och filmsoundtrack. Det är liksom lagom musik för att stänga ute annat ljud samtidigt som det inte drar bort koncentrationen för mycket. (Sen har jag en annan lista med musik från 30- upp till 90-talet, men det är en annan historia.) Några av mina favoritspår är komponerade av Austin Wintory som är ansvarig för soundtracket från ABZÛ, ett av mina favoritspel. Kolla här på en video från musikproduktionen - hur coolt?
 
Mer spindlar!

   Jag skulle vilja få ut en sån här video om dagen och det var den initiala planen, men jag råkade ut för en bugg och min OCD vill inte tillåta mig att göra videor då jag inte kan göra det enligt min plan, lol. Kanske att videorna skjuts upp bara en dag i värsta fall, för jag kommer kunna lösa det på måndag, men jag tror att jag kan komma runt det med lite photoshoppande (och lite hjälp från diverse vänner som jag har kontaktat, haha). Vill ändå göra det lite snyggt om det ändå ska göras, och jag kommer göra på ett liknande sätt med de gyllene stjärnorna på samma kanal för att samla hjälpmedel till SSO på samma ställe.
 
  Här är iaf de fem från Fort Pinta!
 
Jag vet inte om...

   ...jag kommer fortsätta spela Fe, eller spel jag köpte för rätt länge sen, men jag har lite ovisade bilder jag tänkte dela med mig av.
 
   Varför jag inte fortsätter spela? Det är ett sånt spel som jag blir rätt stressad av. Hade hoppats på mer av en ABZÛ-känsla, men nope. Om ni är intresserade av att testa det går det att köpa via Origin.
 
 
 
 
 
Spindelbebisar!

   Om det är så att ni vill ha hjälp med att hitta Albertas bebisar så kommer jag langa ut videor på hur man hittar de alla. Nästa video kommer i morgon!
 
   Alla dessa videor kommer på min YouTube MONOKERUS, så se till att prenumerera om ni vill hålla ett öga på allt jag släpper!
 
Ehhh... va?

   Jag begriper typ ingenting av The Sims kommande game pack. Episodiskt berättande här eller? Jag trodde först att det skulle vara ett sci-fi/magipack och blev så besviken då jag såg trailern. De som spelar Sims för att faktiskt spela med simmarna kommer nog ha kul med det här, men jag vill ju bara ha byggobjekt...
 
   Vad tycker ni om den här?
 
I den mörkaste natten

   Fun fact - så här mörkt var det på natten i de gamla Star Stable-spelen. Det var typ omöjligt att göra något alls eftersom det inte gick att se NÅNTING. I SSO klickar ju ljus i fönster, lyktor och fyrar igång på nätterna, men den funktionen fanns inte i dessa gamla spel; vilket betyder att man inte ens kunde se var nästa lykta var, på de få ställen där det fanns lyktor. Kul!
 
   Bild från Höstryttaren
Jag saknar licenseringens tid

   Ack detta underbara gamla spel, Harry Potter & Fången från Azkaban ♥
 
   För ett antal år sedan var det standard att typ alla coola blockbusters som gick på bio också skulle göras till spel. Nånstans där började det gå riktigt dåligt för den typen av spel (vilket jag i grunden tror ligger i att spelen faktiskt inte alltid var bra nog), och sen tog sagan slut och nu finns VÄLDIGT lite spel som ens är inom samma IP som nya filmer. Det som gör mig så ledsen över att denna licensering inte pågår längre är Harry Potters värld. Tänk att ha spel om Fantastic Beasts? Var är det där Hogwarts MMO-t som alla har längtat efter i åtminstone femton år? Varför inte ha spel om andra historiska händelser i detta otroligt rika IP?
 
   De HP-spel jag äger - PoA, OotP och HBP - tilllåter alla en rejäl utforskning av Hogwarts. Vi behöver MER!
 
   Nu finns ju dock Portkey Games, en spelutvecklare ägd av Warner Bros som tekniskt sett har Harry Potter på licens. Jag är inte ett superstort fan av den produkt Portkey har släppt än så länge (Hogwarts Mystery), men jag håller hoppet uppe att de ska lägga av med spel till mobil och satsa på PC eller konsoll. Liksom sure att företag vill göra mobilspel för att alla har mobiler, men mobilspel håller inte måttet. Dessutom pallar jag inte med de aggressiva monetizationmetoder som används på mobil. Det handlar alltid om att få slut på energi och behöva köpa mer för x antal 100 kr eller att man ska grinda i fyra svåra år innan man kommer halvvägs så långt som de som betalat nån tusenlapp för att komma vidare. Och jovisst kan jag köpa att spel kostar pengar, jag vet mycket väl varför det är så, men med tanke på vad mobilspel erbjuder tillbaka till kunden för de där höga pengarna tycker jag det är rent av skamligt. Jag har inga problem med att betala för spel jag gillar - men då måste jag ju få något tillbaka också. Om jag betalar 500kr för ett mobilspel kanske jag kan spela oavbrutet i en timme innan de vill att jag ska betala mer. Snacka om att spotta kunden i ansiktet!
 
   Jag hade kunnat älska det här spelet - om det gick att spela det. Att få spela i knappt tio minuter innan man måste betala - VARJE GÅNG MAN SPELAR - är typiskt för mobilspel och en av anledningarna till att jag avskyr mobilspel så mycket.
 
   Portkey Games påstår att de är intresserade av att utveckla fler spel. Vi vet att mobilspelet Wizards Unite kommer under 2019, och det har ju pratats om att det ska vara en HP-version av Pokémon GO!. Jag har inget emot en sådan mobilspelsmodell (PoGO är det enda mobilspel jag spelar utöver Candy Crush Soda Saga), men jag tycker vi alla förtjänar mer. VI förtjänar episka MMORPGs genom Hogwarts, vi förtjänar fler historier från den magiska världen och vi förtjänar att få det på PC eller konsoll.
 
   Lustigt (eller sorgligt) nog tycker jag att Myron slog huvudet på spiken här. Bara det att Snape istället är Portkey Games och Myron tar kundernas roll.
Så mycket besvär för en video

   Vet ni hur lång tid det tog att klippa/spara ut den här videon?
 
   6 timmar.
 
   Jag blir TOKIG på det värdelösa (och svindyra) videoredigeringsprogram jag har. Först kan programmet inte speeda upp mina klipp så mycket som jag vill. Okej, då speedar jag upp klippen så mycket som det går, sparar ut dem och sen speedar upp det nya klippet ännu mer. Då jag väl väntat i ett par timmar för att få min nya videofil, vad händer då? Jo, då är halva klippet svart. Bara att börja om igen... sen spara ut den färdiga videon, vänta i någon timme till för att ladda upp den på YouTube,och DÅ märker jag att jag råkat radera ljudspåret till mitt intro. VIlle typ gråta då jag upptäckt det och försökt spara ut en 15 min lång video i över 6 timmar, så det får va så nu.
 
   Aja, här har ni iaf en video!
 
 
 
   För att avsluta med något lite mer positivt så tänkte jag dela med mig av lite klassisk gammal 90-talspop, alltså sånt som tanter som jag lyssnade på då man var typ fem. Jag spånade runt på Spotify igår för att fylla ut några spellistor med lite mer musik och klickade runt på lite allt möjligt för att se om jag skulle känna igen det och jag typ skrek då jag hörde den här för första gången på hur många år som helst, haha. REFRÄNGEN ÄR SÅ PEPP! Varför dog den här eran ut?! Det är så underbart fånigt och bubbelgumpoppigt så det finns inte ♥
 
 
 
 
LÄNGTAR

   Ödesryttarna SKA uppdateras genom hela SSO, men det kommer ju troligen dröja lite innan det skett genom hela spelet. Det är ändå rätt många uppdrag som ska gås igenom och det är ju inte direkt bara att klippa och klistra då man ska byta ut några hemskt gamla karaktärer mot nya som nu har massor av olika animationer som kan användas. Jag har ställt in mig på att en total Ödesryttar-revamp genom hela spelet kommer ta tid (snyft), men jag vet faktiskt inte hur det blir. Oavsett - hur cool tror ni inte denna scen kommer bli med en uppdaterad Linda? Jag längtar något galet efter att få se hur det kommer se ut!
 
 
 
Senaste redigeringen

   Skönt att ha en till klar! Kul var det också, men rätt svårt den här gången tyckte jag. Kallblod är så himla svåra att få till bra hovskägg på. Det här är alltså min Clydesdale Mega Mountain, mer känd som Mamoswine.
   Jag håller på att rendera ut en video på redigeringsprocessen, så den kommer släppas... nån gång snart.
 
   Denna bild går självklart även att se på Mamoswines egen profilsida!
 
   Första gången jag målar ett Lingus Fairfield-träns också! Blev helt kär i modellen då jag såg den för första gången i höstas. Det är tekniskt sett ett nosgrimslöst träns som är lite mer stabilt än om man bara haft nackstycke. Bra tänk och jättesnyggt tycker jag!
Sorry för spammet!

   Under kvällen har det varit totalt inläggsspam här på bloggen. Jag har nämligen gjort inlägg för var och en av de hästar jag äger i Star Stable som än inte fått ta plats här. Jag saknar uppdaterade bilder på de allra flesta men en efter en kommer de få sina bilder och placeras in på riktigt i inlägget om mina hästar som ni hittar i menyn till vänster. JÄTTEMÅNGA har bett om inlägg om varje häst, så det är skönt att ha kommit en bit på vägen - men det är sjukt mycket kvar för mig att göra innan det är klart!
 
   Min kära Sparkle, en av hästarna som behöver få sin sida uppdaterad!
Brilliant Magic

   Info kommer...
 
   Namn: Brilliant Magic
   Tilltalsnamn: Briar
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 17
   Ras: Jorvikiskt Varmblod
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Starwish

   Info kommer...
 
 
   Namn: Starwish
   Tilltalsnamn: Jirachi
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 7
   Ras: Connemara
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Mega Mountain

   Info kommer...
 
 
   Namn: Mega Mountain
   Tilltalsnamn: Mamoswine
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 9
   Ras: Clydesdale
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Bright Spark

   Info kommer...
 
 
   Namn: Bright Spark
   Tilltalsnamn: Blitzle
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 5
   Ras: Zony
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Hey Maniac!

   Info kommer...
 
 
   Namn: Hey Maniac!
   Tilltalsnamn: Manny
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 6
   Ras: Jorvikisk Ponny
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 10
 
 
Everey E

   Info kommer...
 
 
   Namn: Everey E
   Tilltalsnamn: Eevee
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 4
   Ras: Jorvikisk Ponny
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Dragonheart

   Info kommer...
 
 
   Namn: Dragonheart
   Tilltalsnamn: Haxorus
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 13
   Ras: Lusitano
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Bright Spell

   Info kommer...
 
 
 
   Namn: Bright Spell
   Tilltalsnamn: Phoebus
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 7
   Ras: Lusitano
   Lynne: Kommer snart...
 
 
 
Old Blaze

   Info kommer...
 
 
   Namn: Old Blaze
   Tilltalsnamn: Blaze
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 17
   Ras: Nordsvensk brukshäst
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Stardust

   Info kommer...
 
   Namn: Stardust
   Tilltalsnamn: Stardust
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 8
   Ras: Connemara
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Star-Lord

   Info kommer...
 
 
   Namn: Star-Lord
   Tilltalsnamn: Quill
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 9
   Ras: Connemara
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Roselady

   Info kommer...
 
   Namn: Roselady ox
   Tilltalsnamn: Roselia
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 7
   Ras: Arabiskt fullblod
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Morningstar

   Info kommer...
 
   Namn: Lucifer Morningstar
   Tilltalsnamn: Lucifer
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 15
   Ras: Pintoarab
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Dragonknight

   Info kommer...
 
   Namn: Dragonknight
   Tilltalsnamn: Dragonite
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 13
   Ras: Hannoveranare
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Coco Vanilla

   Info kommer...
 
   Namn: Coco Vanilla
   Tilltalsnamn: Coco
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 12
   Ras: Hannoveranare
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Spirit

   Info kommer...
 
   Namn: Spirit
   Tilltalsnamn: Spirit
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 5
   Ras: Mustang
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Icewind

   Info kommer...
 
   Namn: Icewind
   Tilltalsnamn: Weavile
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 13
   Ras: Islandshäst
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 15
 
 
Honey Glory

   Info kommer...
 
 
   Namn: Honey Glory
   Tilltalsnamn: Honey
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 11
   Ras: Haflinger
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Gold King

   Info kommer...
 
 
   Namn: Gold King
   Tilltalsnamn: Midas
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 20
   Ras: Haflinger
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Goldqueen

   Info kommer...
 
 
   Namn: Goldqueen
   Tilltalsnamn: Goldeen
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 8
   Ras: Haflinger
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 10

 
Twinstar

   Info kommer...
 
   Namn: Twinstar
   Tilltalsnamn: Pollux
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: 10
   Ras: Mustang
   Lynne: Kommer snart...
   Level: 1
 
 
Loveeye

   Info kommer...
 
   Namn: Loveeye
   Tilltalsnamn: Lovey
   Namnbetydelse: Lovey ligger nära det engelska ordet Love, kärlek.
   Ålder: 11
   Ras: Mustang
   Lynne: Vänlig och lojal. En riktig vän i alla lägen.
   Level: 1
 
 
Eastace

   Info kommer...
 
   Namn: Eastace
   Tilltalsnamn: Flynn
   Namnbetydelse: Eastace ligger någonstans i närheten av Eugene - som sedermera blev Flynn, efter Flynn Rider.
   Ålder: 8
   Ras: Mustang
   Lynne: Charmig och glad, men lat.
   Level: 1
 
 
Solid Shade

   Info kommer...
 
   Namn: Solid Shade
   Tilltalsnamn: Smeargle
   Namnbetydelse: Smeargle är en Pokémon som målar och kopierar olika motiv. En Smeargle har alltid färgstänk i pälsen.
   Ålder: 6
   Ras: Mustang
   Lynne: Ett busfrö med två rävar bakom örat
   Level: 1
 
 
Mistdash

   Info kommer...
 
   Namn: Mistdash
   Tilltalsnamn: Mr Darcy
   Namnbetydelse: Mr Darcy är den manliga huvudkaraktären i Jane Austens bok Pride & Prejudice.
   Ålder: 17
   Ras: Lipizzaner
   Lynne: Kan verka opersonlig för de som inte känner honom väl. En lojal och vänlig tävlingskamrat.
   Level: 1
 
 
 
 
Darkrai

   Info kommer...
 
   Namn: Darkrain
   Tilltalsnamn: Darkrai
   Namnbetydelse: Darkrai är en Legendary Pokémon.
   Ålder: 14
   Ras: Frieserhäst
   Lynne: Avig mot människor han inte känner. Är väldigt nattaktiv i hagen.
   Level: 1
 
 
Luckyflyer

   Info kommer...
 
   Namn: Luckyflyer
   Tilltalsnamn: Lugia
   Namnbetydelse: Lugia är en Legendary Pokémon.
   Ålder: 16
   Ras: Lipizzaner
   Lynne: Stolt, proper och elegant häst med mycket värdighet.
   Level: 1
 
 
Midnightmelody

   Info kommer...
 
   Namn: Midnightmelody
   Tilltalsnamn: Meloetta
   Namnbetydelse: Meloetta är en Mythical Pokémon.
   Ålder: 5
   Ras: Shirehäst
   Lynne: Gladlynt och smidig för sin storlek
   Level: 1
 
 
Lantern

   Nu tänker jag högaktningsfullt låtsas som att Alla Hjärtans Dag inte existerar för det är en värdelös "högtid" imo, promotad för att öka konsumtionshets och inbringa ångest
 
   BILDBOMB! Här är lite bilder från Lantern, ett kort spel som jag blev döförälskad i då jag spelade det för första gången. Har spelat det flera gånger till efter att jag klarade ut det den första gången, det är verkligen ett perfekt Esme-spel trots avsaknaden av hästar, haha.
 
Klicka HÄR för att se min videoserie från spelet! (Utan V/O)
 
 
 
 
 
 
 
En otroligt uppskattad funktion

   I ett av mina kära gamla hästspel, My Horse & Me, finns en fantastiskt cool funktion som är så himla bra att jag verkligen önskar att fler spel haft något liknande. Då man har tävlat klart en bana i spelet kan man nämligen se hela ritten i repris - vilket är perfekt för såna som mig som älskar att fota i spel!
 
   Hoppning i en av spelets amatörklasser, som är den lägsta klassen
 
    Om det är något som är lite trist så är det att vinklarna blir mindre och mindre imaginativa ju längre in i spelet man kommer. På de lägre nivåerna får man ibland se hinder hoppas på rätt långt håll, men på elitnivå ser man varje hinder från typ tre fasta vinklar, vilket gör att det inte känns särskilt unikt. Jag undrar hur det kommer sig att det funkar på det sättet, för hur jag än vrider och vänder på det så ser jag ingen riktig anledning till det hela. Hästens hoppanimation ändras lite genom spelet eftersom den måste kunna hoppa högre och högre, men det känns inte som att det skulle vara ett hinder eftersom hästarna faktiskt är väldigt fint animerade. Känns typ som att den som byggde de senare banorna i spelet "glömde" att placera ut kamerorna eller något liknande...
 
   Här ser ni en sån vinkel som inte dyker upp i de högre klasserna. Why?! Det är SÅ fint, animationerna är on point och det hade varit jättekul att få se mer av det här!
 
   Oavsett är det här en sån fantastisk funktion. Vilket vackert spel det här är! Minns att jag tänkte "det här är hästspelens framtid" då jag spelade det här spelet som liten. Det var tolv år sen. Inte mycket har hänt på hästspelsfronten. Det är så hemskt synd och jag hoppas att fler hästspel sätts i produktion snart... Hur mycket jag än älskar SSO vill jag att det ska finnas mer ute på marknaden.
 
   I spelets högre hoppklasser är det här en vanlig kameravinkel. Cool, men inte då man ser den på typ fyra hinder i rad, haha...
Min senaste video!

   Om ni är nyfikna över hur det gick till att skapa redigeringen jag delade med mig av igår så kan ni se det här! Det gick ändå rätt fort, trots att jag var så himla ringrostig. Hela videofilen blev på ungefär en timme innan jag tryckte ihop den, men jag är en sån som tar MÅNGA pauser då jag jobbar och det tog två-tre dagar för mig att slutföra den här. Jag har ändå varit sjuk, så jag har spenderat rätt lite tid framför datorn i helgen i jämförelse med i vanliga fall.
 
Fotosessioner

   Min röst är fortfarande inte bra nog för att jag ska kunna spela in videor, vilket suger. På ett sätt var det väl lite bra ändå för då hade jag inget bättre för mig än att storstäda hemma, men jag hade ju velat spela in någon video också, haha. Nåväl, förhoppningsvis är rösten bättre i morgon men jag kommer nog vara DÖTRÖTT efter att vara tillbaka på jobbet för första gången sen förra torsdagen. Usch, hemskt att bli så här sjuk.
   En annan grej jag gjorde idag var att fota hästar i SSO. Eller ja, en häst, rättare sagt. Jag tog lite referensbilder på en häst jag ska påbörja en redigering på (linearten är nu färdig!) och sen plockade jag ihop några nya outfits (vilket tog fånigt lång tid, jag vill ha en ny garderob buhäääää) och drog ut i Jorviks vildmarker med Lusitanon Remus. Över 20 nya bilder och alla tagna med hjälp av Photo Mode! Jag börjar känna mig mer och mer bekväm med toolet, men ett stort önskemål hade varit att kunna "dra" i animationerna lite. Jag lyckas så ofta klicka mig in i fel frame och skulle vilja ha framen innan eller efter, så det hade varit grymt att kunna dra i animationscykeln för att få precis det ögonblick man är ute efter. Det är ju ändå lite nitpicky av mig, haha. Men jag gör så att jag använder Photo Mode och drar fotofönstret ur skärm för att fota med Fraps för att sedan dra in det igen. Jag vill ändå fota allt med Fraps, det leder till att jag får ALLA bilder på samma ställe och det blir lättare då jag ska redigera dem senare.
 
   Jag tänkte spendera resten av minkväll med att ta mig i kragen och sortera hela min Frapsmapp med typ 600 bilder i så att det istället blir typ noll. Men i morgon ser ni, då kommer det en video på den engelska kanalen! (inte floden alltså, YouTube är vi inne på nu)
 
   Esme, Remus och en liten räv ute på äventyr
Det BLEV en redigering

   Jösses, snacka om att man är ringrostig! Jag spelade in hela processen på video så jag ska klippa ihop den innan jag sätter igång med nästa bild. Det var kul, den uppdaterade texturen var rätt tacksam att jobba med och jag är nöjd med resultatet!
 
   För er som inte varit med här så länge så har alla mina hästar en egen presentationsbild som syns på deras egna profilsidor. Det här är Ashs nya bild!
 
   Min version av det Jorvikiska Varmblodet är baserat på en Oldenburgare i typen. Tränset är i modellen High Jump från PS of Sweden (och det är meningen att det inte har en käkrem. Tränset ser bara ut så här.)
Jag kan lyssna sönder den här låten

   Hoppas att jag inte gör det, though. Vore tråkigt iom att den är så bra. Ett av de vackraste ögonblicken i hela spelet!
 
   Tänk på att denna video innehåller spoilers för gårdagens uppdrag.
 
Nu börjar en omstrukturering

   Det vanligaste önskemålet jag får om bloggen, även nu då jag varit så himla dålig på att hålla igång den, är att uppdatera sidan om mina hästar. Jo, klart jag vill hålla den uppdaterad. Om ni kikar in på den (genom länken i menyn till vänster) och skrollar ner ser ni dock varför det inte riktigt blir av. Det är MÅNGA hästar som inte ligger inne på sidan. Igår började jag på steg ett i omstruktureringen - Ash ska få sig en ny presentationsbild. Jag langade ut en WIP på mina Instastories igår, så ni kan nog följa processen lite där.
   Många hästar ska uppdateras, eftersom de uppenbarligen fått nya utseenden även inne i spelet. Håll till godo, jag jobbar på saken! Passar bra nu då jag är superförkyld och ändå inte kan spela in videor, då får det bli bloggfix istället.
 
   Tanken är ändå att jag ska försöka få in alla hästar där. Fram till dess kan ni nu åtminstone se en lista på de som finns! (+ en till. Kanske redan nu är rätt uppenbart vilken häst jag tänker köpa nästa onsdag...)
 
   Esme och fjordingen Pichu
Nästa vecka kommer ju det här

   Jag var bortrest då den här trailern släpptes i fredags och sen glömde jag bara bort att dela med mig av den (även om 99% av er säkerligen redan sett den). Nästa vecka kommer fyra Jorvikiska Varmblod till spelet som köpbara hästar, vilket innebär att man för första gången någonsin kan ha hästar med samma ras som starthästen i sitt hemstall. Det är också första gången sedan Painthästarna släpptes som det kommer fyra hästar på en gång och jag ÄLSKAR det. ÄNTLIGEN! Det ger mer valmöjlighet och jag älskar att ha möjligheten att välja mellan fler hästar i spelet.
   Personligen har jag hoppats på något som det här sedan i princip dagen då jag började spela spelet. På den tiden gick det ju inte att köpa hästar, men då hästfunktionen väl kom till spelet längtade jag fortfarande efter kompisar till Ash. Om det Jorvikiska Varmblodet är Jorviks egna sporthäst är det ju bara logiskt att vi kan få köpa några fler, tyckte jag. Det som är kul med påhittade raser som den här är också att den kan ha PRECIS vilka färger som helst och ingen kan säga att det är orealistiskt, haha.
 
   Jag tror ni kanske kan lista ut vilken av dem som allra först ska flytta hem till Esme bara genom att titta på trailern ;)
 
Hur Alex träffade Tin-Can

     ”Oj oj, du är ju en häst… har du rymt nånstans ifrån?”

     Hästen lade huvudet på sned och tittade på flickan. Det var lite konstigt av henne att säga, att han var en häst. Det var ju klart han var! Själv var hon inte så imponerande. Det var allt en spinkig liten människa, men sen var den ju inte fullvuxen heller.
 
-----------
 
   För några år(!) sedan diskuterade jag och en kompis över hur vi trodde att Alex och Tin-Can träffades. Det slutade med att jag skrev ihop en text om den versionen över ett par dagar. Igår publicerade jag den på Ao3 efter lite velande fram och tillbaka. Det är INTE canon (det är alltså INTE den officiella versionen om hur det gick till) och jag tror att det ligger rätt långt från den officiella versionen (som jag ärligt talat inte vet hur den går ändå), men det var roligt att skriva och jag tycker det blev en himla fin text, ändå.
 
   Klicka på bilden nedan för att komma till texten i sin helhet!
 
 
Hej förkylning

   Jag hann bli sjuk över helgen och jag är inte säker på om det beror på att familjen jag bodde hos i helgen var sjuka eller om det uppkommit efter en ofrivillig simtur i en snödriva i lördags. Tack till hästen som åtminstone väntade med att bocka en sista gång tills jag redan var halvägs över halsen så det inte var så långt att trilla...
 
   Det passar ändå rätt bra med den här dunderförkylningen eftersom vägarna är förrädiska just nu. Jag bestämde direkt i morse att jag inte skulle kunna ta mig utanför dörren och jobbade hemifrån, och då jag såg i jobbets chattgrupper hur svårt mina kollegor hade att komma in till kontoret kände jag mig rätt nöjd med beslutet, haha. Usch, vinter. Hoppas att jag blir bättre snart, eftersom jag ska tillbaka till hästarna redan på fredag. Det där bockande hästskrället får chefen dock rida på själv nu tills det kan hålla sig i skinnet.
 
   Jag har nyligen börjat fylla upp min bildbank lite igen. Nu har jag åtminstone typ 6-7 hästar som har lite fler bilder med Silverglades nya, vackra grafik och den nya, jämna himlen i spelet. Det går typ inte att jämföra med hur det var innan, det här är SÅ vackert! Ska försöka bunkra mer så att jag har många, många fina bilder att välja bland. Nu på kvällen har jag iaf gått igenom den senaste batchen och redigerat upp dem för att ha dem blogg/Instagramklara. Tjoho!
 
   Esme, ponnyn Eevee och en liten Jorvikshire-terrier ser ut över Moorland

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.