Chrome Pointer

Jag saknar licenseringens tid

   Ack detta underbara gamla spel, Harry Potter & Fången från Azkaban ♥
 
   För ett antal år sedan var det standard att typ alla coola blockbusters som gick på bio också skulle göras till spel. Nånstans där började det gå riktigt dåligt för den typen av spel (vilket jag i grunden tror ligger i att spelen faktiskt inte alltid var bra nog), och sen tog sagan slut och nu finns VÄLDIGT lite spel som ens är inom samma IP som nya filmer. Det som gör mig så ledsen över att denna licensering inte pågår längre är Harry Potters värld. Tänk att ha spel om Fantastic Beasts? Var är det där Hogwarts MMO-t som alla har längtat efter i åtminstone femton år? Varför inte ha spel om andra historiska händelser i detta otroligt rika IP?
 
   De HP-spel jag äger - PoA, OotP och HBP - tilllåter alla en rejäl utforskning av Hogwarts. Vi behöver MER!
 
   Nu finns ju dock Portkey Games, en spelutvecklare ägd av Warner Bros som tekniskt sett har Harry Potter på licens. Jag är inte ett superstort fan av den produkt Portkey har släppt än så länge (Hogwarts Mystery), men jag håller hoppet uppe att de ska lägga av med spel till mobil och satsa på PC eller konsoll. Liksom sure att företag vill göra mobilspel för att alla har mobiler, men mobilspel håller inte måttet. Dessutom pallar jag inte med de aggressiva monetizationmetoder som används på mobil. Det handlar alltid om att få slut på energi och behöva köpa mer för x antal 100 kr eller att man ska grinda i fyra svåra år innan man kommer halvvägs så långt som de som betalat nån tusenlapp för att komma vidare. Och jovisst kan jag köpa att spel kostar pengar, jag vet mycket väl varför det är så, men med tanke på vad mobilspel erbjuder tillbaka till kunden för de där höga pengarna tycker jag det är rent av skamligt. Jag har inga problem med att betala för spel jag gillar - men då måste jag ju få något tillbaka också. Om jag betalar 500kr för ett mobilspel kanske jag kan spela oavbrutet i en timme innan de vill att jag ska betala mer. Snacka om att spotta kunden i ansiktet!
 
   Jag hade kunnat älska det här spelet - om det gick att spela det. Att få spela i knappt tio minuter innan man måste betala - VARJE GÅNG MAN SPELAR - är typiskt för mobilspel och en av anledningarna till att jag avskyr mobilspel så mycket.
 
   Portkey Games påstår att de är intresserade av att utveckla fler spel. Vi vet att mobilspelet Wizards Unite kommer under 2019, och det har ju pratats om att det ska vara en HP-version av Pokémon GO!. Jag har inget emot en sådan mobilspelsmodell (PoGO är det enda mobilspel jag spelar utöver Candy Crush Soda Saga), men jag tycker vi alla förtjänar mer. VI förtjänar episka MMORPGs genom Hogwarts, vi förtjänar fler historier från den magiska världen och vi förtjänar att få det på PC eller konsoll.
 
   Lustigt (eller sorgligt) nog tycker jag att Myron slog huvudet på spiken här. Bara det att Snape istället är Portkey Games och Myron tar kundernas roll.






Maja kingsmith

Hejsan!
Älskar din blogg och din youtubekanal!❤️ Kan du göra en SSO video där du levlar en av dina hästar??

Älskade när du levlade mamoswine och stardust!❤️❤️

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.