Chrome Pointer

Lång promenaddag!

   Jag och Siri var ute på Pokémonjakt i nästan sju timmar idag! Inkluderat pauser där vi laddade mobilerna. Jag har haft en fin liten power bank som jag fått under förra hösten och som fungerat bra, men just idag valde den att säga goodbye så jag köpte en ny! Blev en ascool en som dessutom har inbyggda speglar; jag kände att om jag ändå skulle ha en kunde jag skaffa mig en bra en som skulle hålla ett tag. Den är jättefin och man skulle faktiskt inte ens tro att det var en power bank om man inte visste det! Den har ganska mycket mer kraft i sig än min gamla power bank, så jag får se till att hålla den laddad till min nästa Pokemonjakt!
 
   Såhär ser den ut - fast min är silverfärgad. Cool va? Insidan har LED-ljus som man kan tända och släcka vid behov. Den väger typ ingenting heller, så den är perfekt att ha med i väskan. Då man köper en får man också en liten mjuk "påse" att ha disken i som extra skydd - smart att ha laddningssladden i också! Jag köpte den här på MediaMarkt. (BILDKÄLLA HÄR)
 
   Idag köpte jag också mitt efterlängtade New Nintendo 3DS XL! Har väntat och väntat på att priserna ska gå ner men det verkar vara ett hopplöst fall. Väntade ju i nästan tre respektive nästan två år innan jag köpte Pokémon Y och Pokémon OmegaRuby, och då hade priserna sänkts med typ 50 kr. Kände att nu vill jag inte vänta längre! Nu kan jag också på allvar börja spela igen, då jag kan byta Pokémon med mig själv och kan börja satsa på att färdigställa det nationella Pokédexet i Generation IV. Det fanns bara blåa i butiken, men det var en snygg blå färg och jag är riktigt nöjd!
 
   Såhär ser min nya kompis ut! Mitt gamla kära Star Stable-rosa Nintendo 3DS XL kommer dock användas flitigt även det. Den här köpte jag inne på Elgiganten! (BILDKÄLLA HÄR)
 
 
   Hur gick det med jakten då? Jorå, jag har samlat på mig strax över 20 000 XP och lyckades fånga några Pokémon jag inte sett ute förr. Dagens stora besvikelse var väl då vi upptäckte att det fanns en Lapras nära slottet, men vart vi än gick lyckades vi inte få grepp om den... var till och med ett litet gäng som kom fram och frågade oss om vi hittat den, för det är många som är desperata efter Lapras. En kille i gänget som ivrigt viftade med en cigarett lovade att skrika högt om han hittade den, men eftersom vi inte hörde något vrål antar vi att han inte hade mer tur än vad vi hade...
Hopp hopp

 
   My Horse And Me
 
 
   Tack så hemskt mycket för era snälla kommentarer om gårdagens redigering. Nu pryder den även min header, som jag gjorde om helt från grunden eftersom mallen jag hade försvann då jag byggde om min förra header. Jag gör alltid "mallar" av nästan alla mina projekt i Photoshop, för att kunna återanvända dem och lätt kunna ändra på dem. Det som är praktiskt nu är att jag kan byta ut polaroidfotona på headern precis när jag vill!
   Idag är det Pokémonjakt som gäller! :D
Terrängträning i det gröna

 
 
   Tränset är High Jump Revolution från Perfect Sit of Sweden,, stigbyglarna är FreeJump, ridbyxorna är en utgången jeansmodell från Animo (som jag tack och lov äger IRL - snyggaste byxorna ever!). I originalstorlek syns även knäskoningen.
 
   Klicka på miniatyren för att se bilden i högre upplösning!
Cecilias bloggutmaning: Tre styrkor och tre svagheter

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Tre av mina styrkor:
 • Jag har en benägenhet att lösa problem på okonventionella sätt, som visserligen ibland krånglar till saker för mig men oftast slutar det i en rätt bra lösning som ingen riktigt tänkt sig.
 • Jag har en förmåga att ta till mig information om saker jag är väldigt intresserad av till den grad att jag rätt ofta förvånar även mig själv. (Däremot saker jag inte är intresserad av, oavsett hur många gånger jag får informationen berättad för mig... det går ju inte lika bra det)
 • Jag får ofta höra att jag är väldigt pedagogisk, särskilt med yngre barn, och det tycker jag absolut är en styrka.
 
   Tre av mina svagheter:
 • Delvis pga min Aspergers, delvis pga hemskt dåligt självförtroende, har jag väldigt svårt att umgås med andra människor under en längre tidsperiod. I väldigt trygga miljöer går det mycket, mycket bättre, men om jag är omgiven av människor jag inte känner väldigt bra under en längre tid (t ex från tidig morgon till sen kväll) blir jag så "trängd" och trött att jag blir enormt illamående. Det är liksom en kamp att hålla sig social, vilket är väldigt tufft särskitl då man försöker lära känna nya människor.  Hur mycket jag än vill så går det inte.
 • Jag är alldeles för snäll och godtrogen för mitt eget bästa, vilket har huggit mig i ryggen rätt många gånger.
 • Jag har väldigt svårt för att ta tag i "vuxengrejer". Prata i telefon med läkare och liknande, ta itu med räkningar, abonnemang och försäkringar - allt som egentligen hör vuxenlivet till är jättejobbigt och jag brukar hantera det med ett smärre dödsvrål i en kudde. Det mesta blir ju gjort i slutänden, men herregud vilken ångest som uppkommer på vägen.
Kul idé

   Nu får ni stå ut med att jag gnatar om Pokémon - nu är det ju ändå en spelblogg och Pokémon är ett spel! ^^
 
   Jag tänkte göra en liten temautmaning nästa gång jag spelar igenom ett Pokémon-spel. Då tänkte jag att jag spelar Pokémon X, eftersom det är ett kul spel med en stor region, ett stort Pokédex och dessutom kan man styla sin karaktär.
   Planen då är att enbart använda sig av Pokémon av samma typ - och för att göra det liiite enklare då jag aldrig har gjort en utmaning alls (jag har inte ens spelat en Nuzlocke) så blir det Dragon. Det också för att jag älskar typen, men eftersom de oftast hittas sent i spelet och är svåra att träna upp så har jag använt typen rätt lite. Men nu sjutton, nu känner jag att jag vill anända mig av typen! Kommer vara pest och pina i början för att sedan bli en walk in the park mot slutet av spelet, men jag tror det skulle vara kul - och det är ändå det viktigaste!
 
   För att få ett jämnt team ska jag självklart använda mig av de med två typer, som Garchomp (Ground/Dragon), Dragonite (Flying/Dragon) och so on, så att jag täcker lite svagheter och får lättare att ta mig fram.
 
   De som från början var helt spikade är Noivern och Dragalge, då jag tycker de är sjukt coola men jag har inte använt någon av dem än. Då är Poison och Flying täckt.
 
   I brist på konkurrenter blir mitt val på vattensidan en Kingdra, på Rock en Tyrantrum och på Dark en Hydregion. Jag har använt alla tre förr, men Hydregion var det värsta jag någonsin varit med om att träna - den var helt oanvändbar tills den till slut utvecklades. PÅ LEVEL 64. Så den blir verkligen en utmaning att ha att göra med igen, haha...
 
   Det finns två grymma apsiranter till Dragon/Ground, vilket är Garchomp och Flygon. Jag har använt båda tidigare och älskade dem, så jag har velat över vilken det blir nu. Garchomp kan Mega Evolve, men Flygon har dock Levitate, vilket gör att den ligger lite bättre till - och därmed har jag min sista teammedlem.
 
 
 
   Hur asgrymt ser inte det här ut? Övre raden: Tyrantrum, Kingdra, Hydregion, Nedre raden: Noivern, Dragalge och Flygon
 
   Någon gång i framtiden vill jag spela igenom spelet utan krav på typ - där kan man lägga till de Pokémon som ser ut som drakar. Då kan man sträcka sig till t ex Charizard och Gyarados, vilket är askul!
   Lite spännande är att i den nya generationen Pokémon som kommer i höst kommer Drampa, en Dragon/Normal. Sjukt otippad kombo, och det ska bli spännande att se hur den fungerar i spelet!
   Synd att det inte finns nog med hästPokémon för att fylla ut ett team btw. Rapidash och Zebstrika med en Kingdra för att fylla ut för att det är en sjöhäst - sen då? Vet att det kommer en Ground-häst i nya generationen, men ändå...
 
 
   Nu då jag ändå pratat om mitt lilla projekt - har någon av er någonsin provat en utmaning som Nuzlocke eller Wedlocke då ni spelat Pokémon? Jag skulle aldrig vilja göra det, haha, jag fäster mig vid mina Pokémon...
 
   (Fotnot: En Nuzlocke är en utmaning där man måste göra sig av med sin Pokémon om den svimmar i strid. Man kan utöka den med precis hur många regler man vill - men det är grunden!)
Sen morgon!

   Jag ska försöka färdigställa den senaste redigeringen idag, och jag har lite videor som ska renderas ut också. Tänkte att det är lika bra att rendera ut hela PennyGirl (Episod 3 då - har inte börjat med den sista episoden än) och bara schemalägga avsnitten, så är det helt ur världen.
 
   Nu ska jag däremot ut och handla och då passar jag på att spela Pokémon GO. Både min mamma och min chef på hästgården där jag jobbar sporadiskt har retat mig över spelet, men efter att jag upptäckt att det finns rätt många på mitt jobb som skaffat spelet OCH spelat långt mycket mer än jag känner jag mig rätt lugn över det, haha. För en gångs skull är det jag som är low-key nörden, haha!
  I morgon ska jag ut med bästaste Siri och jaga Pokémon inne i Stockholm, ska bli askul! Mitt mål just idag är att gå upp i level 16 (har bara tretusen xp kvar), annars vill jag bara hitta nya Pokémon. Och när släpps Johtos Pokédex egentligen? Jag längtar efter en Togepi... (Jag har btw fångat 67 och sett 71. Alla som jag inte har fångat är såna som rymt från mig då jag försökt fånga dem - Cubone, Tentacruel, Jigglypuff och Dagonair. Jag var SÅ sur då Jigglypuff och Dragonair stack iväg! Tack ocks lov har jag iaf en Dratini nu...)
 
   I brist på annat för stunden har ni här dagens avsnitt av Harry Potter! Det finns inte så mycket att göra på entréplan och därmed är avsnittet kortare än fem minuter - men har ni sett det häftiga hemliga området som funnits rakt framför näsan på en hela tiden?
 
En bra dag-idag-idag

   Jag har haft en väldigt lugn och skön dag idag och har bara rett ut en massa grejer som hängt över mig. Skönt att ha det utrett. En sjukt kul grej har planerats idag också, som ni kommer få reda på rätt snart. Ser verkligen fram emot det, men jag kan inte säga något än! ^^
 
   Det jag vill dela med er är en WIP som jag pysslar med nu. Det enda som är kvar är ryttarens ansikte samt hudton, och sen ett par tyglar. Dock hatar jag att redigera människor alls så jag försöker skjuta upp det, men nu har jag finlirat på allt så länge så jag har inget mer att peta på...
 
 
   Är i övrigt hemskt nöjd med den här, och tanken är att den ska ta över en av platserna i min header! ^^
Cecilias bloggutmaning: Vilka intressen har du utöver SSO?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Mitt stora intresse i livet är hästar, och med det ridning. All information om hästar är dock intressant information, och det alla med lite erfarenhet om ämnet vet är att ju mer man lär sig, desto mer inser man hur lite man vet. Jag jobbar deltid hos en före detta landslagsledare inom ridsport och inte ens han, trots ett långt liv bland hästar är fullärd. Jag skulle vilja veta mer än jag gör och jag vill prova fler saker, men det kommer väl inom sinom tid. En dröm jag har är t ex att gå en travkurs och lära mig köra hästar!
   Kreativa saker som målning, skrivning och foto är tre andra stora intressen. Fotograferandet har jag dock inte hållt på med på flera år och jag har i princip glömt att jag någonsin kunnat, vilket inte var så hemskt mycket till att börja med. En gång i tiden kunde jag lite klumpigt hantera en systemkamera, numera tar det rätt mycket längre tid innan jag får ordning alls på inställningarna...
 
   Bild fotad under mina "glansdagar" - eller rättare sagt, på den tiden då jag hade ett ringaste hum om hur man hanterar en kamera, haha
 
  Något som hör ihop med mitt intresse för att skriva är mitt intresse för att läsa. Då jag var yngre läste jag otroliga mängder hästböcker, som bytts ut mot fantasy och sci-fi under årens lopp. Numera läser jag inte hälften så mycket som jag skulle vilja, vilket mestadels beror på att jag har lite svårt att hitta böcker som jag känner lust att läsa.
 
   Något mina vänner gärna har påpekat de senaste tio åren är att jag är väldigt allmänbildad, vilket märks bra ibland och väldigt lite i andra situationer. Jag har ett stort intresse för nördfakta, jag älskar historia och trots att jag avskyr naturämnen som biologi är jag väldigt fascinerad av evolution och jag har ett stort intresse för dinosaurier och utdöda djur. Jag kan spendera timmar på internet och läsa upp mig om allt inom ämnet, och i true Asperger-anda har jag inget emot att repetera informationen.
 
 
   För att vända på frågan och nämna mina o-intressen kan vi peta in att jag är hemskt dålig på att städa, haha. Mitt skrivbord ser ut som en krigszon!
Åtta avsnitt blev det

   Så igår avslutade jag mina inspelningar av PennyGirl-spelet, Episod 3! Jätteskönt att ha det ur världen. Blev lite flummigt där i mitten, eftersom jag spelade in fem episoder på raken. Det kommer dock dröja lite innan ni får se serien, eftersom min pågående serie med Harry Potter ska postas i sin helhet på YouTube innan det är dags för PennyGirl att fortsätta.
 
   Penny och hästen DIxie - som var tvungen att döpas om och därmed fick det otroligt fantasifulla namnet Pixie. Pixie blir i vilket fall den hästen Penny rider i Episod 3!
 
 
   Under dagen kommer det ett nytt avsnitt av SSO Ride Through, så håll korpgluggarna öppna!
Jag står rubriklös

   Idag pallar jag int hitta på någon rubrik, så då blir det såhär!
 
   Jag tror nog att jag har en liten sommardepression. Egentligen är det konstigt, men jag mår alltid som sämst på sommaren. Jag gissar att det beror på att mina rutiner slås om så mycket då majoriteten av mina kollegor är på semester och mitt jobb därmed inte rullar på som vanligt. Eller, det är iaf en stor orsak till det hela. Om jag nu skulle bli borta någon dag då och då så vet ni iaf att det är det som pågår - jag finns någonstans i närheten, men energin för att göra saker finns inte. Tack och lov har mycket blivit av ändå, men jag är långt ifrån så effektiv som jag är van vid att vara.
   Som det ser ut just nu ska jag ändå iväg på en dagstripp nästa vecka, till hästgården där jag jobbar då och då. Vore helt underbart om det blev av för jag har ett enormt behov av att krama på favorithästarna. Får bara se vilken dag det blir!
 
   Jag har ingen häst att levla i Esmes stall, så jag har ingen riktig anledning till att spela. Penny har däremot hästar att levla, men chatten på Fluffy Unicorn är rent ut sagt dötråkig eftersom det är så väldigt lite folk där. Därmed blir det inte så mycket spelande! Hoppas att det kommer nya uppdrag snart igen; särskilt eftersom att Esme inte har sådär jättemycket kvar till nivå 20. Lite mindre än hälften i xp-rutan!
   Istället för att spela SSO ska jag då försöka spela in mer av PennyGirl. Jag tror inte jag har så jättemycket kvar av Episod 3, men det känns som att jag spelat på det i evigheter, haha. Har spelat in tre avsnitt än så länge, alla på ungefär en halvtimme var. Får se om trenden håller sig där! I morgon är jag ledig, så jag kanske kan ha som mål att vara färdig med episoden innan lördag. Det kliar lite i fingrarna efter Nintendot och mina nya Pokémonspel, men YouTube får gå först nu! Vore skönt att ha videor klara för en del av hösten :D
 
   Penny och Darkrai - Jag tror att jag nu kom på varför jag tycker Friesern travar lite konstigt? Det ser ut som att bogen sjunker ner "över" vänster framben; jag tror att jag reagerar på att hela hästen sviktar ner på benen i steget, inte bara att benen som har tyngden på sig böjs. Men alla andra verkar ju gilla hästen, så jag kanske bara överanalyserar?
Tanke om ny häst

   Egentligen varje gång som det kommer nya hästar till spelet (även då det "bara" är nya färgvariationer) känner jag att jag vill köpa hästen - men jag låter bli av den enkla anledningen av att jag tycker det är för krångligt.
 
   I hemstallet kan man ha max tio hästar åt gången. Det innebär att jag måste ha över femton hästar på Azkaba- förlåt, Hästön. Hästar som man egentligen vill se lite mer av - för man har ju ändå köpt dem. Det är ju ett stort problem, att man nästan blir bestraffad för att köpa hästar = bidra med mer pengar till SSO då man gör av med Star Coins. Just nu, då jag knappt minns hur några av mina hästar ser ut, är det så himla onödigt att köpa nya, för jag vill ändå inte sälja av några.
 
   Jag sätter mitt hopp till att då våra hemstall uppdateras senare i år, att det kommer finnas möjlighet att ha fler hästar i stallet åt gången. Då blir det en annan grej, då man kan ha koll på sina hästar. Då tänker jag att det blir värt det igen!
   Så länge avvaktar jag - även om det kliar i fingrarna. Men det kan ju hända att det dyker upp en häst som får mig att ändra mig, haha...
 
   SSO har verkligen stepped up their game med bilderna som släppts på sistone! Iaf, de här tre är jättefina och särskilt Shiren och Fullblodet är hästar jag redan funderar på. Quartern har jättefin färg, men tyvärr gillar jag inte riktigt hur den rör sig - den är mycket stelare än de hästar som släpps idag, bara ett år senare!
 
 
Tillbaka upp igen?

   Jag har mått rätt dåligt sen jag kom hem från min semester. Mentalt då, och då har det ju blivit lite så att jag inte har haft ork att ta tag i saker, kreativiteten är helt borta och man vill inte riktigt göra någonting alls. Just nu känns det som att det börjar vända igen och jag är på väg tillbaka åt "rätt" håll. Det är väldigt skönt.
 
 
   Jag var ute och letade efter SSO-grejer i olika butiker idag igen, men inte en enda av de butiker jag kunde tänka mig i centrala Stockholm hade något av det. Gah, så synd! Det blev alltså en Pokémonjakt istället. Hela min omgivning är besatt av Pokémon just nu och typ hälften av mina kollegor går ut tillsammans i lämmeltåg på lunchrasterna för att jaga Pokémon... det roliga är också att spelet samlar alla typer av människor i alla åldrar! Våra inre nördar kanaliseras på ett bra sätt.
 
   Att min inspiration är på väg upp igen bevisades av den här som jag har petat på sedan jag kom hem idag. Den är förstås baserad på officiellt artwork, eftersom jag har otroligt svårt att vara originell.
 
   Det här ska vara en del i ett större verk som just nu bara existerar i mitt huvud - vi får dock se hur det går med den saken, men det vore kul att få ordning på!
Cecilias bloggutmaning: Vilka bloggar läser du?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag läser alla aktiva SSO-bloggar jag kan lägga vantarna på. Tyvärr är jag helt värdelös på att kommentera, men jag har perioder då jag gnuggar geniknölarna och försöker lämna genuina reaktioner och tankegångar för att uppmuntra och driva vidare.
 
   Nästan alla svenska SSO-bloggar finns samlade på Jorvikipedias bloggsida, och jag brukar ofta gå igenom hela listan på jakt efter nya saker att läsa. De flesta aktiva bloggarna följer jag även via Bloglovin', för att slippa hålla koll på så många bloggar i huvudet. Man kan tänka så här - om bloggen finns på Jorvikipedia kan ni hoppa upp och sätta er på att jag har läst den!
 
    Ikon som skickats ut till många svenska bloggare direkt från SSO, som tack för att man skriver om spelet
 
 
   Anledningen till att jag inte skriver en hel lista här är för att jag alltid känner att jag glömt någon, vilket troligen slutar i att just den bortglömde känner "åh nej, hon läser alla bloggar förutom just min" - så hellre ingen nämnd, ingen glömd! :)
Nurå!

   Nu har jag tidsinställt HP-videor till två dagar i veckan fram tills att vi är framme vid den sista episoden, vilket är episod 24. Skönt att slippa tänka på't, men samtidigt synd att det är över eftersom spelet är så himla mysigt och roligt! Nu har jag kastat mig in i PennyGirl igen och mitt mål är att innan nästa söndag ha hunnit spela in båda de två sista episoderna helt och hållet (mest för att jag kan spela PennyGirl även på kvällstid, vilket ajg inte kan med SSO - det blir för mörkt). Då är jag klar till familjen är hemma från sin semester igen och då har jag gott om tid på mig att bunkra upp med annat.
 
   Här har ni iaf gårdagens avsnitt! De hemliga områdena i slottet är hur roliga som helst att utforska.
 
Reeeeeegn

   Fastnade i århundradets regnstorm på vägen hem idag så jag gick aldrig för att leta efter pennskrin med SSO-tryck. Jag har två möjliga butiker kvar som jag funderar på, så det ska jag försöka ta i morgon!
 
   Jag kände mig lite allmänt ointresserad av allt då jag kom hem efter jobbet så jag vandrade ut igen (nu då det slutat regna) och letade Pokémon. Otroligt dålig runda, men jag lyckades åtminstone utveckla både en Flareon och en Kakuna. Dessutom nådde jag nu level 14!
 
   Jag ska väl peta i mig lite mat, sen ska jag fortsätta med rykten på SSO och spela in ett eller två avsnitt av PennyGirl Episod 3. Igår satt jag med det och fick ihop två avsnitt på sammanlagt en timme - spelet är verkligen längre än man tror, haha. Aja, även fast manuset i spelet inte ens är korrekturläst (vilket ni får höra mer om i framtiden) så är Episod 3 rolig, särskilt för sin tävlingsgren som påminner lite om Working Equitation. Dessutom är det ju i Episod 3 som den magiskt vackra stranden dyker upp!
 
 
Pro tips till Pokémon GO

 • Gå till inställningarna i spelet och välj "Battery saver". Då du håller mobilen uppochner medan du har spelet uppe blir skärmen svart = du sparar batteri. Telefonen kommer fortfarande vibrera då du möter en Pokémon.
 
 • För att spara ännu mer batteri kan du stänga av musik, ljud och vibrationerna. Bäst är att spara antingen ljud, vibrationerna eller båda dessa, annars missar man lätt nya Pokémon.
 
 • Om du rör dig i områden med mycket trafik, lita på att telefonen berättar för dig då det kommer en Pokémon och håll istället ögonen på bilarna. Jag lovar, ni kommer märka om telefonen skakar till så länge som man håller i den.
 
 • Om du cyklar, tänk på att inte cykla för fort. Om du går över 30km/h kommer GPSen inte hänga med, och appen tror du färdas i en bil. Om du ska kläcka ägg måste du tänka på det här, för om du går över 30km/h kommer dina steg inte räknas.
 
 • Har du en massa ägg som ska kläckas? Lägg alla ägg som kommer gå fort att kläcka (alltså de på 2 och 5km) i din Incubator med ändlöst antal användningar, och lägg 10km-äggen i en tillfällig Incubator. Då kan du fortsätta kläcka många ägg på kortare tid utan att behöva köpa nya Incubators.
 
 • Vänta med att utveckla dina Pokémon tills du kan utveckla många på en gång. Aktivera ett Lucky Egg och börja utveckla - du kommer få dubbelt med XP under en halvtimme och kan lätt tjäna ihop mycket XP på mycket kort tid.
 
   Hur går det för er med Pokémon GO? Jag spelade i princip ingenting i helgen, men på väg hem från jobbet igår gick jag upp till level 12 och hittade på mycket kort tid Pikachu, Growlithe, Oddish, Paras, Staryu, Ekans, samt ett monster till Vaporeon (792 i CP, den högsta jag har än!) som jag otroligt nog lyckades fånga på förska försöket. Så himla kul att kunna hitta så många nya på så kort tid då man inte gjort annat än att fånga Pidgeys, Rattatas och Magnemites i varje gathörn sista veckan!
Känner någon igen den?

   Låten i klippet från Inferno Online? Har hört den på fler ställen senaste dagarna men trots ihärdig Googling hittar jag den inte... den verkar vara populär på tv i reklamer just nu.
 
Allmänt dålig dag

   Fint väder är det iaf - men för varmt för mig. Jag har hittat en massa Pokémon ute i Stockholm, men däremot hittade jag inte något SSO-relaterat i de bokhandlar jag kikade in i på vägen hem. Jag som ville ha ett pennskrin, buhäää Äh, ska kolla in i några fler i morgon och se om de har något! Om inte annat vill jag bara se om det nu finns SSO-grejer att köpa inför skolstarterna, haha. Kanske inne på typ BR om inte annat?
 
 
   Jag har sån brist på inspiration att jag bara vill ge mig själv en stor kick i arslet, men ingenting klickar just nu. Svintråkigt, särskilt eftersom jag hemskt gärna vill skriva något kreativt men det tar emot så mycket! :( Vet dock vad det beror på, och jag hoppas det kommer släppa inom några dagar.
   Tänkte iaf dra igenom en massa rykten på Penny Kinglee idag, och jag ska göra några rykten med Esme också. Det är ren och skär lathet som ligger till grund med att jag inte är klar med allt, men lite kanske ligger i att man inte vinner något på det heller. Jag har ändå bara Eremiten, Månskäreby och... ehm ja, de två, haha. Jag tror dessutom jag är populär med båda, så det är inte så mycket kvar. Aja!
 
   Jag ska försöka starta igång PennyGirl idag också - har hört att spelet kraschar för fler och fler nu och om det nu ska ge upp helt tänker jag att det åtminstone kunde vara bra för mig att spela in hela min videoserie om det!
Cecilias bloggutmaning: Vad får dig att sluta följa en blogg?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Om jag väl har fastnat för en blogg försvinner jag inte därifrån i första taget. Däremot finns det förstås saker som kan jaga bort en:
 • Avsaknad på inlägg under väldigt lång tid
 • Typ femton stycken "förlåt för utebliven bloggning"-inlägg på raken
 • Bloggning om att man använt buggar i spelet (jag stöttar ingen bugganvändning på något sätt)
 • Direkta attacker mot andra spelare
 
   Det är förstås många, många bloggar som jag följt och sedan slutat följa - men nästan alla beror enbart på att bloggaren valt att lägga ner. Just nu är det extremt dött bland bloggarna och det är verkligen supertråkigt - för det är verkligen inte brist på saker att skriva om som ny SSO-bloggare! Jag kan ju få soppatorsk ibland, men jag har ändå skrivit i tre år och skrivit flera tusen inlägg, så det är ju en annan femma... Tror det handlar mest om att folk blir "lata" och föredrar video framför text, och många bloggare lägger ner då de inte kan locka läsare. Andra hittar bara ingen inspiration till att skriva. Jag är tvärt om mot majoriteten, jag blir så sjukt uttråkad framför en video och vill läsa det istället för att kunna ta det i min egen takt - och texter känns alltid mer genomtänkta.
Ridtäcken

   Som ni kanske kunde lista ut sist jag skrev om det, så är jag inte överförtjust vid tanken på grimmor till SSO. Något som jag däremot skulle älska att ha är ridtäcken!
 
   Dels är det en snygg grej - dels tänker jag att det skulle vara en grym bonus för icke-köldtåliga hästar i Dinodalen. Tänk att ha på ett täcke och därmed kunna röra sig lite fortare inne i kylan? Vore asgrymt! I och med det kanske ett sånt här täcke skulle vara lite dyrare, men det vore coolt.
   Annars skulle jag nog överleva att ha ridtäcken även utan bonus - men jag skulle tycka att just ridtäcken var bättre än riktiga täcken, eftersom man ändå mest rider runt med sadel på.
 
   En två år gammal bild på Esme och Tinkern Corinne, med reflex på täcket
 
    Redigering från samma tidsperiod - här med klubbkamraten Siri
 
 
   Redigeringen jag gjorde strax innan Dinodalen öppnade
 
   Drömma kan man ju alltid, och medan alla andra önskar täcken önskar jag sådana här ;)
Skrivbordsset

   Irwa Ahmed är fotograf till båda inläggets bilder.
 
 
 
   Ja, vad är nu det här? Det är så att i butiker runt om i Sverige kan man nu köpa SSO-relaterade grejer!
 
   För ett par månader sedan fick jag ett sms från min polare Gen som sett en SSO-poster inne i en liten minibutik mitt ute i ingenstans och hon undrade om jag sett den förut eller visste något om varför det såldes där av alla ställen. Jag var lika förvirrad själv och kunde inte ge något svar, men vad jag förstått nu så går det alltså att köpa posters, pennskrin, pennset, anteckningsbok och papperskorgar med artwork av Ödesyrttarna och deras hästar på! Jag har själv inte sett något av det, men jag har sett bilder på Facebook och vad jag har hört så borde det gå att hitta i olika bokhandlar och liknande. Jag tror ändå att det här är relativt nytt, och det är väl därför man inte sett så mycket av det i communityt.
 
   Frågan jag då sett många ställa är varför det här inte säljs i SSO's webbshop, och då tänker jag gissa på att det här är licenseringsgrejer. Det innebär (typ) att företag som producerar produkter, i det här fallet pennskrin, har köpt rättigheten för att trycka upp och sälja det här. Det är så olika leksaksföretag funkar, t ex Lego har haft Harry Potter på licens för att göra minilego istället för att Warner Bros (som har copyríght) skulle göra helt egna leksaker. Man säljer alltså rättigheter till folk som vet hur man gör! Jag vet inte om så är fallet för jag vet inte så mycket mer om processer, men eftersom det här inte finns i webbshopen tänker jag gissa att det är så!
 
   Jag kanske skulle skaffa mig ett pennskrin - jag tenderar nämligen att tappa bort mina pennor i det bottenlösa hål som är min väska och jag har aldrig en penna då jag behöver en, haha. Tänkte att jag kunde kika i någon butik efter jobbet i morgon och se om de har fått in något sånt här :D
Nu är det ju här

   Ingen har väl missat Pokémon GO, som vänt upp och ner på hela den moderna världen. Nästan alla som äger en smartphone jagar monster ute på stan och häromdagen gick en liten pojke rätt in i mig där jag stod vid en busshållplats på jakten efter en Drowzee. Folk går rätt ut i trafiken, helt uppslukade av spelet och lite då och då, om man är uppmärksam, kan man se någon vars ögon lyser upp efter att ha swipat uppåt på sin mobilskärm ett par gånger och därmed ha fångat den Pokémon som önskats.
 
   Så, en recension! (Notera att jag inte tänker ta upp alla delar av spelet, utan mer de jag själv använder)
 
   Om man tittar i det nationella Pokédexet, alltså den officiella listan på Pokémon, finns det just nu 721 stycken. Om man räknar in de som än så länge har bekräftats till de nya spelen i höst så är vi uppe i 746, men fler kommer tillkomma. I Pokémon GO finns det just nu enbart 151 Pokémon som går att hitta runt om på vår jord, och de är alla de originala varelserna som fanns redan då jag var liten. Det är såna som de flesta känner igen och kan namnet på, som Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Jigglypuff och förstås maskoten Pikachu. Det är dock officiellt bekräftat att fler och fler Pokémon kommer släppas i framtiden.
   Vad gör de här 151 då? Jo, då du spelar Pokémon GO är du kopplad till Google Maps och ser alltid sig själv på en karta i din telefon. Då du är ute och går kan du stöta på Pokémon, som dyker upp på din skärm. Om du då klickar på dem kan du sedan kasta Pokébollar på dem för att fånga dem. Målet med det är, förstås, att Catch 'em All. Sen kan man joina i Gym Battles, men jag är en samlare och håller mig själv borta från den delen av spelet.
 
   Man kan lite här och var, särskilt i städer, hitta Pokéstops. Genom att klicka på desa och sedan "snurra" på cirkeln som dyker upp på skärmen får du gratis föremål. Då du har hittat ett Pokéstop måste du vänta minst fem minuter innan du kan få nya gratis saker från det. Om dina Pokéstops är omringade av rosa blomblad innebär det att det är lite extra chans att hitta Pokémon i området.
 
   Det här spelet är (åtminstone på lägre nivåer) väldigt simpelt, men väldigt beroendeframkallande. Det är nästan värdelöst att spela ute på landsbygden, men i förorter och städer är det stor chans att hitta både Pokémon och Pokéstops. Vissa Pokémon är långt mycket mer sällsynta än andra - det är bara att köpa faktumet att man kommer hitta miljoner Pidgeys, Spearows och Ratatas. (Vänta bara tills Sinnoh's Pokédex släpps, jag kommer springa in i miljoner Bidoofs.) Vissa går bara att hitta i vissa miljöer; om du är nära vatten är det större chans att du hittar vattentyper som typ Magikarp, Goldeen och Krabby.
 
   Till och med SSO-teamet spelar (på lediga stunder då förstås)! Lämpligt att hitta just en Ponyta inne på kontoret x) Bilden är från SSO's Instagram, @starstableonline.
 
 
   Varför är alla så besatta av det här spelet? Åtminstone vi som såg Pokémon under starten på 90-talet drömde väl alla om att få springa runt i den världen och bli Pokémontränare. Och är inte det här ganska fantastiskt, att man kan vandra runt och hitta de här varelserna nästan var som helst? Det blir en liten extra morot att hitta samlarobjekt medan man är ute och går. Det här är enkelt, något som alla känner igen (vem vet inte vad en Pikachu är?), något som släpper fram allas inre nörd, något som därmed samlar människor. Det är nytt och spännande och man kan se Pokémon vart man än går.
   Jag är väldigt glad över det här spelet, och jag hoppas att de buggar som finns i det fixas snart och att det inte dröjer allt för länge innan nya Pokémon läggs till. Jag älskar att promenera i vanliga fall, men med det här blir det ännu lite roligare!
 
   (Protip: Man måste inte gå och stirra ner i telefonen konstant för att se nya Pokémon. Håll bara telefonen i handen och den kommer vibrera då en Pokémon finns i närheten! Passa istället på att hålla koll på omgivningen, särskilt i trafiken, och tjuvkika på andra som också spelar - superkul!)
Cecilias bloggutmaning: Vad får dig att följa en blogg?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Det finns några punkter som gör att jag vill fortsätta följa en blogg.
 
 • Den ska vara välskriven.
 • Jag föredrar lättnavigerade bloggar, så att man kan hitta grejer. Tyvärr så ogillar jag bloggar som ligger på Weebly, eftersom det blir mer hemsida än blogg och ofta måste man klicka sig runt lite för att ens hitta till själva blogginläggen. Inget ont mot skribenterna, jag tycker bara Weebly är obekvämt att läsa.
 • Uppdatering åtminstone ett par dagar i veckan är absolut att föredra. Jag är en sån som lätt glömmer bort att en blogg existerar om uppdateringen på den uteblir!
 • Det är förstås alltid trevligt med bilder som är relevanta för inläggen.
 • En snygg bloggdesign är absolut inget måste - men det är ett plus i kanten!
 
   Det som är allra viktigast är nog ändå att man känner att bloggaren gillar vad en håller på med, och har roligt med skrivandet. Det är sånt som gör att man håller på länge!
 
   En av mina uråldriga headers, från tiden innan Starstableonline Wiki blev Jorvikipedia och innan jag hade införskaffat domännamn och gjort en logga. Headern är "genomskinlig" och var riktigt nice över den blå bakgrund med stjärnor jag hade då!
Det nya flödet på Instagram...

   Nu har ju Instagram lagt om sitt flöde, så att man bara ser poster som "är intressanta för en". VILKET SUGER! Jag håller ju liksom reda på vad jag har sett genom att scrolla igenom mitt flöde för att se vad alla jag följer har lagt upp inom ett visst tidsspann, om posterna kastas om efter "hur intressanta" de är för mig finns det ingen logik i flödet alls. Jag är jätteirriterad och om de nu ska envisas med det här kan de väl åtminstone ge valmöjligheten för sina användare att få se saker i tidsordning? Jag får intrycket av att jag inte får se alla bilder från de jag följer, för flödet är helt stendött just nu och har varit i åtta timmar...
 
 
   Jag crunchar rykten på Penny Kinglee just nu, och bara idag låste jag upp ett antal väntande uppdrag. Jag gör mitt bästa för att spela in grejer nu då jag faktiskt hinner, men samtidigt vill jag inte släppa för många videor nu på sommaren för det är ändå så få som är hemma och ser dem. Spela in videorna är ju en sak, men om de ändå ska släppas känns det bättre att göra det då folk faktiskt kan se dem.
 
   Så mycket mer än så har jag inte att komma med just nu. Eller jo, nu finns min Pixignomjakt ute på YouTube!
 
Mysteriet med May

   Rätt många har upptäckt att May ett tag har stått på några lådor där nere i Moorland, och många har undrat om det är för att det är nya uppdrag på g. Efter att ha sett den här videon tror jag inte det - jag tror att spelets start har gjorts om för att nya spelare ska kunna hitta May. Jag har sett massvis av Let's Play's av SSO och typ 95% av alla jag sett har haft STORA problem med att hitta May. Nu är det däremot en kort cutscene som till och med visar vart May finns, vilket är mycket snyggare än det var förr!
   Sen är det ju möjligt att May ska få nya uppdrag också, blir spännande att se om något mer händer med henne nu!
 
   Klippet nedan visar hur det ser ut, det är dock rätt laggigt!
 
Grimmor

   Fortfarande, sen nu då Leda hästen-funktionen kommit till spelet, ber spelare om att få grimmor. Frågan är - varför?
 
   Snabb grimma kladdad på min Quarter d'Artagnan
 
  Jag skulle tycka det vore kul att ha grimmor i spelet - men jag tror inte att jag skulle använda dem om de fanns. Jag ser inte att jag någonsin skulle ha användning för dem, helt enkelt. Jag skulle ju inte leda min häst oftare än jag redan gör för att jag har grimma och grimskaft istället för träns och tyglar, right?
 
   Det jag kan tänka mig är att de som rollspelar kanske vill ha grimmor för rollets skull - men annars ser jag inget syfte med det. Hur ser ni på saken, och vill ni ha grimmor till spelet och i så fall VARFÖR? ("Det vore kul" är ingen riktig anledning hahah)
Lika kreativ som en sten

  Jag skulle vilja rita och måla, men jag har noll inspiration och ork och känner mig lika kreativ som en sten. Samma grej med videor just nu egentligen - jag borde spela in nytt men jag känner mig bara helt orkeslös inför det. Det släpper väl snart, men just nu är det sjukt irriterande. Aja, så länge får jag sysselsätta mig med annat!
 
   Throwback till ett gammalt härligt uppdrag
 
 
Cecilias bloggutmaning: Vilka inlägg tycker du minst om?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Då jag läser andras bloggar undviker jag rollspelsinlägg samt inlägg om championat. Just det sistnämnda var väldigt vanligt för några år sedan och jag tyckte det var dötråkigt, haha. Det var typ bara bragging, man skulle visa upp hur bra man varit i championaten och jag kunde inte bry mig mindre, haha. Såna inlägg har alltid bara varit sådana som jag scrollar förbi!
   Jag ogillar också inlägg som enbart handlar om negativitet. Det är skillnad på att bara kasta skit och att komma med konstruktiv kritik!
 
   Annars är jag all in för det mesta - men som tidigare konstaterat, analyserande inlägg gillar jag allra bäst :D
En första sneak peek på nya hemstallet

   Under förmiddagen släpptes en bild på SSO's webbsida samt Instagram. Inte vilken bild som helst heller - utan det är det allra första vi fått se från det nya hemstallet.
 
 
 
   Jag är fortfarande hemskt skeptisk till boxdörrar för att jag är lat och kommer inte palla att öppna och stänga dem - men Holy Articuno så snyggt! Vi kör på en lista:
 • Att den bakre väggen är hälften murad, hälften i trä tycker jag är dööööösnyggt! Jag är väldigt svag för murbruk.
 • Jag gillar verkligen den öppna boxväggen/dörren utåt! Det känns precis så som jag tänkt mig ett Jorvikiskt stall - stort, luftigt och öppet, allt för hästarnas bästa.
 • Täckeshängaren på dörren är en detalj som jag verkligen inte väntat mig, men det ser genomtänkt ut! Jag har sett att många har spekulerat i om det är för att det ska komma täcken, men jag känner mig lite osäker på det - vi har ju aldrig kunnat hänga upp saker på krokar och liknande i hemstallet, så jag tror nog inte att det kommer täcken bara för att det kommer en krok.
 • Krubba, hönät och vattenhink - det ser sjukt realistiskt ut härifrån! Hoppas bara det ser lika fint ut på nära håll, men jag tycker det är jättekul med hönät och en riktig hink istället för vattenbaljorna vi har nu.
 • Med tanke på färgen på bädden ser det ut att vara halm, och det ser ut att vara en större bädd än i dagens boxar. Plus på det!
 • Jag tycker det ser... ljusare ut än det gör idag? Plus på det med, jag föredrar absolut att ha det ljust i spelet, särskilt i ett stall!
 
   Den stora frågan kvarstår - hur många boxar blir det nu? Kommer boxarna finnas i den lada vi har idag, eller kommer ladan ändra form? Med tanke på att vi skulle få inreda vårt stall (enligt intervju med Game Director Marcus), hur mycket kommer vi få inreda?
 
   Väldigt många frågor, väldigt stora förhoppningar, och en längtan och väntan - för det enda datum vi har är fortfarande enbart "2016" och därför kan vi nog räkna med att det kommer ta ett tag till. Jag tvivlar dock inte en sekund på att väntan kommer vara värd det, för det här ser fantastistk ut :D
Den lilla fluffiga Alberta

   Den grinige professor Hayden har snabbt blivit en av mina absoluta favoritkaraktärer i spelet och uppdrag med honom är därmed något att hoppa högt över. Nästan bra att jag var bortrest då uppdragen kom, så att man kunde spela igenom dem i lugn och ro då alla andra redan blivit klara med dem.
 
   Då då man möter Hayden denna gång är hans läger helt sönderslaget. Anledningen var att Alberta löpt amok och förstört en massa grejer, och efter att ha hjälpt Hayden att få ordning på sina grejer var det bara att ta en sväng och leta efter Alberta - vilket kanske inte är det lättaste då man inte vet exakt vad man letar efter...
 
   Bara jag som tänkte på "Trashing the camp" från Tarzan?
 
   "Eller det kan ju vara så att det är en fluga jag letar efter, Hayden var ju inte så specifik i sin beskrivning..."
 
   Pamela Moonriver, den stackarn, får alltid stå ut med Albertas påhitt. Nu hade illbattingen retat upp bina så pass att de attackerade byborna...
 
   Stackars bin, aldrig får de påta med honungen i lugn och ro!
 
   Kaos i Månskäreby! Sjukt kul att se invånarna jagas runt dock, haha.
 
   Att Haydens gosegris Alberta skulle vara en fluffig jättespindel (är det en inhemsk Jorvikisk ras?) kanske inte var sådär jätteväntat - MEN HERREGUD VAD HON ÄR SÖT! Och lite arg var hon ju också. Men ändå, var signar jag upp mig om jag vill ha en flöffig jättespindel?
 
   SHE'S SO FLUFFY I'M GONNA DIE
 
   Under dag 2 av uppdragen visade det sig att Alberta var aggressiv på grund av magsmärtor. Och vad gör man då? Tillkallar veterinär! Och, det var inte vilken veterinär som helst, utan apotekaren Camilla Turnstone som först dök upp i spelet Höstryttaren! Sjukt kul att få tillbaka gamla karaktärer, men hennes utseende hade fått sig ett rejält lyft...
 
   Välkommen tillbaka Camilla Turnstone! Ni som spelat Höstryttaren minns henne som apotekaren i Hillcrest som lär spelaren om olika grässorter som är bra för hästen, och det är även hon som skickar spelaren till Scarecrow Hill efter det gyllene äpplet. Hon gör även en medicinkur åt Lisas häst då den varit hängig.
 
   Sen är det här ju ändå Jorvik - och man hade ju inte behövt bli förvånad av att jagas av ett antal galna jättespindlar, innan Camilla tillät sig minnas att det var parningssäsong och Alberta hade ont i magen för att hon väntade ägg. Hayden kommer snart bli världens stoltaste morfar!
 
   Vad lurar i mökret?
 
   ARAGOG!!! (Eller ja, inte riktigt lika stor)
 
   Vad tyckte jag om uppdragen? Jag tyckte de var jätteroliga! Det tycker jag pga flera olika anledningar:
 • Hayden är asgrym. Han är riktigt bra skriven och han är hur rolig som helst.
 • Alberta är så sjukt gullig och nu vill jag ha en egen spindel.
 • Alltid är det ett plus då gamla karaktärer återvänder och påminner oss om att det här faktiskt är samma Jorvik som många av oss lärde känna redan för tiotalet år sedan! Jättekul att Camilla återkom, och att hennes look uppdaterats lite.
 • Det är kul då det är interaktivt! Minispelet från Chaun och regnbågarna kom tillbaka här igen, man får fly från spindlar och det var lagom långt. Jag skulle nog ändå gilla om det någon gång skulle komma uppdrag som spinner sig över tre dagar, så att man är sysselsatt lite längre.
 
   Det här är ett väldigt simpelt minispel, men ändå. Spelet blir mer och mer interaktivt och jag tycker det är superbra!
 
   Jag är inte så sjåpig med spindlar (så länge jag inte behöver ta i dem är jag helt fine med dem), men jag har fått intrycket av att många som är lite spindelrädda tyckte uppdragen var lite jobbiga. Det tyckte iaf inte jag och jag tycker spindlarna var supersöta!
 
   Jag tror jag har sagt allt jag har allt nämna om denna story, som jag som ni förstår gillade skarpt och jag ser väldigt mycket fram emot en fortsättning. Vad tyckte ni om dessa uppdrag?
Kom med inspirationshjälp!

   Jag älskar att skriva och ibland då det bara kryper i fingrarna vill man bara skriva utan att riktigt tänka på vad man skriver. Det var en bra grej min svenskalärare på gymnasiet alltid gjorde innan vi skulle ha skrivövningar - vi fick alltid en liten uppvärmning med fem-tio minuter där vi fick skriva PRECIS vad vi ville, för att få bort krypet i fingrarna för att kunna koncentrera sig och inte flumma iväg sen. Jag gör fortfarande så då jag ska skriva viktiga grejer, och det funkar jättebra för mig - för då sitter jag inte och längtar efter att skriva något annat.
 
   Det var lite av ett sidospår. Nu är det så att det kryper i mina fingrar och jag vill skriva om SSO. Många av er vet hur jag då skriver - FanFics i One Shot-stil, baserade på riktiga uppdrag i spelet. Än har jag skrivit litegrann om SSO's början, om gröna vattenfall, hemsökta vinkällare, spöken på kullar, ficklampor av magiska stenar, istäckta dalgångar och upptäcktsresande i luftballonger. Men det behöver inte vara allt!
 
   Nu uppskattas det så mycket om ni vill komma med förslag - vilka uppdrag borde jag skriva om härnäst? Stulna hopphästar, trasiga fyrar på avlägsna öar, inbrott på oljeplattformar, uråldriga skattjakter, fluffiga spindlar med rosa rosetter? Hit me!
 
   En dag ska det väl skrivas om ingenjören med den urskumma hunden...
Flygning med Hippogriff!

   Jag har inte så himla mycket att säga just nu - jag gör inget som är sådär jätteintressant för er. Jag fortsätter ju lite långsamt med att bygga rykte på SSO, men i övrigt är jag mycket ute och går just nu. Dels beror det på att det är superfint väder, dels beror det på att det är sjukt kul att spela Pokémon GO och jag har gått nästan en och en halv mil med appen igång under de senaste fyra dagarna. Förutom det spelar jag Pokémon på Nintendo 3DS och jag sitter och jobbar på lite udda tider, inte bara på arbetstid, pga ett projekt jag är delaktig i.
 
   Så vad fyller vi ut med idag? VIDEOOOOOOOOO! Jag kan ju säga att jag är bättre på att köra åkgräsklippare än att flyga Hippogriff.
 
Ridning till musik är alltid kul

   Jag hade förr en ridlärare vars valspråk var "att titta på en dressyrtävling ska vara som att titta på då målarfärg torkar". Och well, hon har ju helt rätt om man ser till de lägre klasserna, och jag kan bli sanslöst uttråkad även uppe på Grand Prix-nivå. Programridning är superkul att rida själv, men dötrist att se på efter fyra starter där alla rider exakt likadana vägar.
   Sen kommer küren! Küren där ryttarna har tränat i månaders månader för att kunna göra exakt rätt rörelse på exakt rätt ställe exakt när musiken slår rätt beat. DÅ är det roligt att titta på dressyr - särskilt då ryttarna har valt musik man själv gillar. Musiken gör jättemycket och om jag tycker den är ontressant är jag ju inte heller lika intresserad av ryttarens ridning. Jag gillar mest lite poppigare musik, så att man håller sig vaken, haha. Jag älskar visserligen klassisk musik också och lyssnar rätt mycket på den genren, men jag tycker inte alltid det klaffar i dressyren. Det är ju en grej som bidrar i en bedömningssport som dressyr! (Jag har btw sökt i många år men har fortfarande inte hittat någon som rider till ett Harry Potter-soundtrack, skandal! Warner Bros, släpper ni inte på er copyright?)
 
   Sååååå bara för skojs skull har jag dragit samman några kürer som rids till asbra musik. WOHO! (Och vartenda gång någonsin jag har skrivit om kür i bloggens historia har jag visat film på Jan Brink och Briar så bara för det tänker jag inte inkludera dem nu trots att deras signaturkür var grym och fortfarande min favorit of all time, haha)
 
 
   Charlotte Dujardin och Valegro, 94.3%
 
 
   Juan Manuel Muñoz Díaz och Fuego XII, 81.45%
 
 
   Jessica Wisdom och North Forks Cardi (svårt att hitta poängen för ritten, kan vara 71.375%)
 
 
   Hans Peter Minderhoud och GLOCK's Johnson, 82.411%
 
 
   Laura Bechtolsheimer och Mistral Hojris, 80.55%
 
 
   Carl Hester och Utophia, 81.682%
 
 
   Agnete Kirk Thinggaard och Jojo Az, 73.58% (DET ÄR BÅDE ADELE, BEYONCE OCH SPICE GIRLS HÄR HUR BRA KAN DET BLI)
 
 
   En svensk måste man ju ha på listan, så in med Tinne och Anton! Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello, 82.475%
Söker ni häst till vintern?

   Intresserad av foderhäst? Om någon av följande pållar är intressanta kan ni kika in HÄR! Alla tre finns i Sörmland.

 

UTHYRES:

Melker f. 2010

Melker är en rödskäckad D-ponny som söker fodervärd från 20/8 2016 till 1/6 2017.
Melker är en positiv, personlig och utvecklingsbar ponny med fint steg. Vi söker dig med erfarenhet och god ridförmåga som kan erbjuda ett hem med god hästhållning där en vuxen ansvarar över hästens välmående. Provridning kan ske under sommaren.

 

Nova f. 2005

Nova är en pigg C-ponny som söker fodervärd från 20/8 2016 till 1/6 2017. Hon är mycket snäll men kräver en rutinerad/duktig ryttare. Hon är en trygg och säker ponny på alla vis utan olater. Har tävlat mycket och presterat väl i lättare klasser och är väldigt lätt att lasta. Vi önskar ett hem där en vuxen ansvarar över uppstallning och ridning. Provridning kan ske under sommaren.

 

UTLÅNAS:

Malle f. 1995

Vår Gentleman Malle är en stor Connemaravalack (ca 155 cm) som söker fodervärd från 20/8 2016 till 1/6 2017. Malle är snäll och trevlig i all hantering men kan ej gå med andra hästar i hagen och måste gå själv. Det går dock bra att ha honom bredvid andra hästar i stallet. Vi söker en liten vuxen ryttare som vill erbjuda Malle ett hem med ridturer i skog och på ridbana samt mycket mat och kärlek. På grund av hans ålder ska han inte hopptränas. Han går i en trevlig form och kan gärna tränas lite i dressyr. Provridning kan ske under sommaren.

Intresset sjunker

   Guuuuud vad communityt är dött just nu! Men så är det också under sommartid - folk är bortresta, man är ute i fina vädret och spelar Pokémon GO istället för att sitta inne framför datorn och dessutom är uppdateringarna på SSO inte sådär jätteintressanta. Idag kom det t ex enbart kläder.
 
   Mitt intresse för SSO har varje sommar varit relativt lågt. Det är just för att det händer så lite, men det är inget som jag oroar mig över. Dels är det semestertider, dels vet vi ju att varje höst/vinter de senaste tre åren har det kommit ett stort område till Jorvik. Ju längre tid med mindre uppdateringar, desto större grejer väntar i framtiden. Ska vi göra en lista?
 
 • Ett nytt område bekräftades i intervjun med Game Director Marcus i mars. "Så fort våren är här kommer ett nytt område att öppna! [Detta område var Sydhoven.] Det är förstås inte lika stort som Epona, men det kommer att vara ett helt nytt territorium att galoppera igenom, utforska och uppleva äventyr i! Men du får tyvärr vänta och se vilket område det blir. Senare i år framåt vintern kommer det även ett till nytt område!"
 • En uppdatering av hemstallet är utlovat till i år.
 • Med tanke på att det är fem månader kvar på det här året borde det komma minst en till hästras. Frågan är bara om det blir en helt ny hästras eller om det blir en till omgjord ras?
 • I intervjun med Marcus nämndes också Ödesryttarna. Kommer vi få se nya designer på dem innan året är över?
 • Dessutom, nya förmågor till hästarna i tävlingar. Jag förstod nog inte riktigt vad meningen med det var, så jag ska nog inte säga mer x)
   Så, jag ser ingen stress i att spelet inte är superintressant för mig just nu. Det finns mycket kul att prata om ändå! Sen spelar jag lite annat också, i dagsläget i synnerhet Pokémon GO (jag har varit ute med kollegor på jobbet och jagat Pokémon på lunchrasterna den här veckan, superkul! Idag var det en äldre herre som kom fram till oss för att fråga ut oss om varför 95% av alla i Kungsträdgården gick runt i cirklar med telefonen i krampaktigt grepp, det var intressant haha).
   Jag hoppas nog ändå att det just nu är så att SSO's spelare bara njuter av sommaren, och att det inte är så att de inte har lust att spela längre. Jag tror att mycket spännande händer i framtiden - men ibland är det också bra att pausa lite, för då blir det roligare att sätta igång och spela igen sen :D
 
   Igår och idag spelade jag igenom Haydens nya uppdrag. Jag tycker de var sjukt roliga, men nu är det ju trist att jag är klar med allt i spelet igen. Jag täker ta en liten konstpaus så länge och spela annat tills jag får tillbaka sugen igen - om jag känner mig själv rätt kommer det inte ta lång tid ^^
This is Jorvik

 
 
   Star Stable har en grym kampanj ute nu - man ska hitta "sitt" Jorvik och posta det med hashtaggen #ThisIsJorvik på Instagram. Alltså, om man har miljöer runt om sig som man tycker påminner om Jorvik ska man posta bilder på det. Superenkelt och superroligt! Reklamen ovan tycker jag är fantastisk, så mysigt att äntligen ha en reklam med riktiga hästar och slottet och ballongerna är överraskande men passar så bra!
 
   Samtidigt finns nu två videor taggade #ThisIsJorvik på SSO's YouTube. Vad jag har förstått är det reklamer som har sänts i USA, men det ser verkligen fantastiskt ut! Okej nu kanske inte tjejerna är fantastiska ryttare, men det är ytterst sällan skådespelare faktiskt rider bra, särskilt på den här nivån. Ju större SSO blir, desto högre kvalité kommer det bli på reklamerna och med tanke på att sjukt många har klagat på ryttarnas ridning i videornas kommentarer är jag rätt säker på att SSO kommer tänka mer på det i framtiden.
 
 
 
 
 
   Personligen har jag nog inget riktigt "Jorvik-ställe" som jag känner till, däremot har jag ju en Ash IRL! Eller har och har, det är en liten knäpp illbatting till ponny som ägs av min chef, men färgen och kroppsformen är ju rätt x) Red den ponnyn under förra veckan och fick höra att vi tydligen slog världsrekord (eller åtminstone gårdsrekord) i 40m, då vi skulle galoppera på volt men illbattingen fick tokspel och jag fick bara hänga kvar i yttertygeln och sikta rätt in i närmaste trygga hästrumpa för att få stopp på fartdåren. Så kan det också gå! x) (I övrigt skötte sig skrället rätt bra, om han bara kunde sluta hyperventilera så fort som han står först i ledet och väntar på att få göra en övning i ridhuset!)
Sherlock Holmes-spel?

   Häromdagen satt jag och rotade igenom CDON.com's urval av PC-spel för att se om det fanns något kul på g. (I ärlighetens namn letade jag efter hästspel, men den marknaden verkar vara helt utdöd bortsett från SSO.) Det roligaste jag hittade var Sherlock Holmes: The Devil's Daughter och eftersom jag var lite nyfiken så sökte jag upp det på YouTube för att se lite mer. Spelet såg fantastiskt ut och verkar till stor del handla om att själv få observera på brottsplatser (jag hoppade igenom ett antal filmer för att inte se för mycket, om jag nu ville köpa det), och jag känner mig lite tagg på att faktiskt testa det då det kommer till Sverige. Recensionerna av spelet går isär och är inte överdrivet positiva, men av det jag sett så känns det som att jag skulle gilla spelet!
 
   Dock är frågan följande: Har någon av er spelat de tidigare spelen i spelserien Adventures of Sherlock Holmes och rekommenderar ni att man testar något av dem?
 
 
 
   Nu är det ju typ mitt i sommaren och jag är inte sådär astaggad till dagens uppdatering - det brukar aldrig vara direkt superkul mitt under semestertiderna. Aja, jag kämpar vidare med mitt Pokémon GO medan jag väntar på bättre tider ;)
Cecilias bloggutmaning: Vilka inlägg läser du helst?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Då det kommer till andras bloggar vill jag helst läsa inlägg som analyserar lite. Rollspelsinlägg är helt orintressant för mig, men om någon har funderat, vridit och vänt på något så tenderar jag att oftast gilla det. Jag gillar då såna inlägg blir lite längre, med mycket fina bilder samt långa tankegångar. Man förstår ju lättare vad skribenten menar om man får rejält med info!
 
   På tal om analys, så ska jag snart prata lite mer om den övergivna gården i Epona!
Det fortsätter!

   Nu är jag klar med hela grundstoryn i Harry Potter & Fången från Azkaban, så från och med nu fram till slutet är det enbart utforskning som gäller! Jag hoppas att ni inte missar det, ni som gillar HP?
 
 
 
 
   Jag pallade faktiskt inte spela de nya uppdragen med Hayden igår. Jag kom hem lite sent, det var mörkt i spelet och jag var bara allmänt otaggad samtidigt som jag behövde tvätta och laga mat. Nya tag idag då!
Så snabbt man kan tappa sugen

   Det är så lätt att känna sig nedtryckt om en och samma person är på en om och om och om igen. Senaste månaderna är det en viss spelare på SSO som trycker ner mig så fort som jag ger ett pip ifrån mig i chatten, och jag har låtit bli att prata om det för att jag känner att jag ska försöka stå över det och inte sjunka ner till samma nivå. Men det går liksom bara till en viss gräns.
   Man får liksom lite ont i magen bara man ser ett namn i chatten. Man vet att man inte kan skriva något alls utan att genast få pikar och sura kommentarer och en massa "neeeeeej inte hon". Och där inser man ännu mer hur viktigt det är med att ha Moderatorer i det här spelet, Moderatorer som hjälper spelare att ha en trygg onlinemiljö. Jag kan där också tycka det är lite intressant att just de som är negativa till att det finns Moderatorer i spelet - det är sådana vars namn man känner igen på ett negativt sätt, för att de inte är så snälla mot sina medspelare.
 
   Internetmobbning är verkligen svinjobbigt. Och det är så vidrigt att jagas bort från något man verkligen tycker om på grund av något enstaka rötägg som gör en så otroligt illa till mods.
Där försvann pengarna

   Jag hade bara tänkt traska till MediaMarkt efter jobbet för att köpa ett par spel, och då passade jag på att spela Pokémon GO på vägen. Hittade inte det jag skulle ha i butiken men hittade en massa spännande Pokémon. Vandrade vidare till ett varuhus där jag brukade köpa spel då jag var yngre. Spelade Pokémon GO. Hittade inte det jag var ute efter men hittade några grymma Pokémon. Gick till bussterminalen medan jag spelade Pokémon GO. (För er som bor i Stockholm så är Kungsan ett grymt tillhåll att spela på) Åkte halvvägs hem och traskade in på MediaMarkt där. Inte där heller. I ett sista desperat försök hoppade jag på ett ben till BR (jag har skavsår) och HITTADE DET JAG VILLE HAAAAAAA!
 
   Jag köpte alltså Pokémon Y och Pokémon OmegaRuby. Har känt ett tag att jag ville utöka samlingen. Jag bestämde mig efter Gen V att sluta köpa ALLA Pokémonspel som kom ut för det var inte värt det - men i efterhand har jag kommit fram till att just Gen V bara var en så otroligt svag Generation. Gen VI är GRYM och jag har höga förväntningar på Gen VII, som släpps i höst. Dessutom går det nu att förbeställa Pokémon GO Plus, vilket jag ska göra. Jag ska prata lite mer om det en annan dag! Iaf, både X och AlphaSapphire imponerade så mycket på mig att jag absolut skulle ha systerspelen. Jag vet inte riktigt när jag ska börja spela dem, men det är betryggande att ha dem hemma nu eftersom de är slutsålda typ överallt, haha.
 
   Om vi nu bortser från Pokémon (vilket är svårt, för även om jag är lite barnslig i själen känner jag mig som ett barn på nytt och vill bara åka in till Stockholm och kuta runt med telefonen i högsta hugg, haha) så är jag astaggad på att spela SSO igen. Professor Hayden är en av mina favoritkaraktärer i hela spelet och det ska bli askul att spela igenom de nya uppdragen med honom! Jag har varit rätt avskärmad från alla SSO's sociala medier så jag har ingen koll på vad det egentligen handlar om (glömt vad som stod i nyheterna haha), men det blir nice :D
Cecilias bloggutmaning: Vad bloggar du om?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!

 
   Jag tror på att man ska blogga om det man tycker är kul. Att blogga bara för att bli populär, vilket många har testat i vårt community genom åren, det är helt värdelöst och de som satsar på det brukar sluta innan de ens har börjat.
   Det finns två grejer som jag tycker väldigt mycket om, och det är dels hästar och det är dels spel. Oftast PC-spel, men jag sitter och knåpar både på Nintendo och mobil vid tillfällen. Att det ändå finns kombinationer på så sätt att det finns datorspel om hästar - det är ju liksom så bra det kan bli! Och att jag aldrig riktigt har växt ur hästspelsstadiet, trots att spelen anses vara för endast barn - vad sjutton gör det, då jag har växt ur så mycket annat? Världen vore förjäkla tråkig om alla växte ur allt barnsligt.
 
   Jag är tydligen inte cool nog för att hänga i Jorviks toppskikt, bähääää
 
   Mitt huvudämne är alltid allt som handlar om Jorvik (alltså Starshine Legacy, Star Academy, Star Stable och Star Stable Online), men jag blandar gärna in andra spel jag spelar och ibland hamnar lite övriga hästgrejer här just för att det är häst. Och, så som jag ofta säger - det absolut bästa med att ha blogg är att man får skriva om precis vad sjuton man vill och ingen har rätt att säga något annat! ^^
 
   Då man får skriva om vad man vill gör det inget att man har dålig humor (y) Bild från Harry Potter & the Order of the Phoenix!
För er som gillar Pokémon

   Det är ju ingen nyhet för er att jag älskar Pokémon, och därmed använder jag mig också av lite olika sidor för att hjälpa mig i mitt spelande med tanke på all info som finns om Pokémonvärlden. Här har ni de jag använder mig av!
 
   Serebii
   Serebii var den första sidan jag hittade till och den är fantastisk! Förutom att man kan läsa typ allt man någonsin kan behöva om Pokémon kan man läsa in sig på Pokéarth, man kan läsa typ allt om tv-serien direkt då den kommer ut i Japan, all info om nya spel är väldigt samlad, nyhetsflödet är tydligt och enkelt och uppdateras dagligen och det är superenkelt att se vilka events som är live.
 
   Bulbapedia
   Denna fantastiska Wiki var en stor inspirationskälla då jag började skriva på Jorvikipedia och jag har lärt mig mycket om Wikikodning genom att läsa igenom kodmallar här. Bulbapedia är en sanslöst stor Wiki och om du kan föreställa dig det så kan du hitta det, då det dessutom kryllar av omdirigeringar och ibland kommer man rätt även om man stavat fel.
 
   Azurilland
   Den enda YouTube-kanalen jag verkligen följer tillhör killen som står bakom denna sajt, vilket är Marriland. Här finns det mesta man kan hitta på Serebii - men det jag använder mest är den undebara Teambuildern, vilken är guld värd innan man ska starta ett nytt äventyr genom något av spelen.
 
 
 
   Btw känner jag mig redan så skadad av Pokémon GO! Jag testade lite igår då jag skulle ut och handla men det verkade inte riktigt fungera, vet inte om det är för att mitt internet är rätt dött efter två veckor i vildmarken eller för att spelet är buggigt. GIck på en riktig nit som man känner igen som härdad spelare - ni vet då man tänker "åh men kolla, en Pokéboll!" och går rätt på en Voltorb istället (som jag självklart inte vågade fånga för att typ tre stora barnfamiljer satt och hade picknick precis bredvid). Är lite "orolig" över att spela spelet eftersom jag inte har så mycket internet att tillgå varje månad via mobilen, så vi får se hur mycket jag vågar mig på att köra...
WOOOOO hemma!

   Som ni ser på headern är min note med extra info borta och det innebär att jag är hemma igen! Har varit två väldigt långa veckor och det känns mer som att jag varit borta i två månader. Just nu är jag sjukt tagg på att spela Pokémon, just för att Pokémon GO släpptes igår. Det trodde jag verkligen inte då jag skrev inlägget som kom upp i morse - som ni förstår har alla inlägg givetvis varit tidsinställda eftersom jag varit borta och det närmaste en dator jag kommit var då min chef häromdagen väste "du, spring upp till datorn och fixa skärmen", då hon förväntar sig att jag är värsta datorsnillet och ska kunna fixa allt datorrelaterat som någonsin kan tänkas dyka upp, särskilt då bildskärmsinställningarna på hennes dator spunkar ur två gånger i veckan...
   Btw, om någon i Mellansverige söker foderponny/häst i vinter så kan ni hålla koll, för på stället där jag jobbar kommer det hyras ut tre supertrevliga hästar som söker fodervärdar med god ridvana och mycket hästerfarenhet. Det som är gäller en C-ponny (som bär upp ryttare sjukt bra, jag red på henne själv i början av sommaren och jag är rätt lång), en ung D-ponny samt en äldre liten häst. Jag kommer göra lite reklam här för den saken, just för att ni är rätt många som läser och chansen finns ju att någon av er hittar en trevlig hästkompis :D
 
   Nu ska jag börja förbereda för att kunna återgå till normal vardag i morgon, men jag lär dyka upp här snart igen - särskilt då jag hunnit testa Pokémon GO lite närmre!
Cecilias bloggutmaning: När och varför började du blogga?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!
 
 
 
   Oooooonce upon a time satt en väldigt irriterad Esme Silverforce och Googlade på en massa Star Stable-grejer och blev bara surare och surare - för det fanns typ ingen information alls som gick att använda sig av om man letade information och trivia om... typ allt. Asså det fanns ingenting! I vanliga fall hade jag svurit några jättefula ramsor och gjort något annat istället, men då fick jag den där idén "höhöhö, tänk om man skulle starta en Wiki?" och plötsligt satt man och Googlade på det istället.
   Sagt och gjort, mot slutet av December 2012 hade jag startat Starstableonline Wiki. (Den döptes om till Jorvikipedia ett par år senare.) Och det gick ju bra då man satt där och skrev ihop en himla massa sidor, men sen kommer funderingen "men hur i hela friden ska folk hitta hit?". Då kom snilleblixten "höhöhö, tänk om man skulle starta en blogg?"
   Sagt och gjort, än närmre slutet av December 2012 hade jag startat en blogg om SSO. På den tiden fanns det nästan enbart rollspelsbloggar, alltså att de som skrev hittade på historier om vad de gjort med sin häst i spelet. Jag var lite äldre än majoriteten som bloggade och hade inget intresse alls av att skriva på det sättet, så det gjorde jag inte heller. Istället blev analyser min grej!
 
   Så där har ni den väldigt oglamorösa historien om hur jag startade en blogg - sen tog det ett tag innan jag slog på stort, köpte domännamn (för bloggens originala bloggadress var lite krånlig, jag hade ju planerat att ha typ fem läsare + lite Wikireklam), gjorde en logga och började växa i communityt. Grunden i det hela är iaf att jag har kört på att ha roligt - ja, efter den där gången jag var sur och råkade starta en Wiki. Och en blogg.
 
 
Pokémon GO

   EDIT: Som ni förstår har jag ju varit bortrest i två veckor och då det här inlägget skrevs visste ingen om att Pokémon GO skulle släppas under gårdagen. Nu råkade timingen alltså bli askass och s
 
 
   Confession - under förra veckan fick jag reda på att Pokémon GO nu är live och självklart var jag helt på att sätta igång - SÅ ÄR DET BARA LIVE I JAPAN, AUSTRALIEN OCH USA?! Inte ens Kanada har fått det än och Europa? Psh, nu har det dykt upp en massa buggar så Europalanseringen ska tydligen dröja. Min confession går alltså ut på att jag desperat försökte byta AppStore-land till något jag kunde få spelet från, men jag har ju inte betalningsinfo som är giltigt i något av länderna... jag vill bara spela Pokémon :((((
 
   Btw så inser jag mer och mer hur fantastiskt det är att ha ett spel som verkligen går ut på att man måste ut och röra på sig och gå till nya platser för att få tag i nya Pokémon. Jag hade verkligen hoppats på att få tag i spelet under sommaren då man ändå är ute och går mycket och dessutom reser runt lite, men nu är det slut på mina resor och under resten av sommaren ska jag bara pendla i mina vanliga kvarter. Men ÅÅÅÅÅÅÅH vad jag längtar!
 
   EDIT: Som ni förstår har jag ju varit bortrest i två veckor och då det här inlägget skrevs visste ingen om att Pokémon GO skulle släppas under gårdagen. Nu råkade timingen alltså bli askass och spelet är idag ute!
Bloggutmaning från Cecilia Gladefield

   Cecilia Gladefield har varit med länge och hon har gjort en väldigt bred bloggutmaning som är lätt att dela upp i olika block - eller olika dagar, om man hellre vill det. Jag kommer behöva dela upp blocken lite för att jag lätt skriver rätt långt och ain't nobody got time to read that så jag tänkte försöka vara lite schyst och dela det. (Dessutom passar det sjukt bra då man har lite ont om idéer i övrigt!)
 
  Jag kommer använda mig av varje punkt jag känner att jag kan skriva om som en rubrik - så det kommer alltså finnas måååånga inlägg för er att läsa framöver! Jag kommer inte skriva om exakt allt, men mycket kommer tas upp.
 
   Glöm inte att besöka Cecilias blogg heller!
 
 
Solen och Meteoren

 
   Anne och Meteor från Starshine Legacy: Episod 4
Rykte mot hästar

   Kallterna Nanook och Sedna med två av deras fjordingar
 
   Jag älskar idén med att man måste jobba upp rykte för att kunna köpa hästar. Visst, det är så sjukt drygt att behöva kämpa med rykte då man bara vill köpa den där underbara hästen, men samtidigt ger det lite mer djup till spelet då karaktärerna faktiskt bryr sig om sina hästar och inte säljer dem till vem som helst. Än så länge är det bara Kallterna samt Eremiten som kräver rykte för hästköp, men jag skulle gärna se fler. T ex Ferdinands hästmarknad! Med tanke på att Ferdinand faktiskt säger rakt ut att de inte säljer till vem som helst kan jag tycka att de skulle ha krävt rykte.
   Jag gillar helt enkelt att man får jobba lite för att få köpa hästar, för lönen är helt klart värt mödan.
 
   Vad tycker ni?
En detalj

   Esme och Charizard
 
   En grej jag stör mig på med Nordsvensken i SSO är att den heter "Nordsvensk häst". Eller om det är bara "Nordsvensk" - Nordsvensk Brukshäst ska det ju vara! Annars kunde det ju lika gärna vara Nordsvensk Travare och det är ju en helt annan grej...
Nerdy Nummies

   Om jag säger att jag är en nörd så är det väl ingen som är det minsta förvånad, och då kan jag fortsätta med att jag under snart fyra år har följt en YouTube-kanal där det inte bara lagas kakor och godis - det lagas kakor och godis med teman från film, böcker och spel. Hur härligt är inte det här? Har ett hopp om att kanske något med Star Stable görs här, Ro (som driver kanalen) tar emot tips via kommentarer och det har kanske hänt en eller två gånger att man frågat om SSO vore intressant... x)
 
   Btw är det så himla kul då det går bra för YouTubers man följt länge! För den här tjejen öppnas himlens portar och hon gör en massa sjukt roliga samarbeten numera och har nyligen också fått släppa sin första kokbok. Superhäftigt!
 
 
 
 
 
 
Bank

   För en gångs skulle ska jag faktiskt inte tjata om bankhindret i Höstryttaren, haha...
 
   Tre år gammal bild - Esme och Ash som blänger lite på killen som hängde vid bankfacket i Fort Pinta innan en Notarie flyttade dit
 
 
   Spelare har sedan spelets början pratat om att det vore nice att kunna lägga undan Jorvik Shillings någonstans för att kunna köpa kläder lite lättare. Nu kan man liksom köpa ett plagg och sen är det bara att börja spara igen, vilket inte är sådär jättekul. Kläderna blir ju bara dyrare och dyrare, och det är rätt dyrt att köpa även de lite mer låglevlade kläderna som släpps idag jämfört med hur det var förr.
 
   Jag gillar verkligen tanken på att spara Jorvik Shillings. För min del har det aldrig riktigt varit något problem med att spara, och inte heller att göra av med dem. Däremot vet jag att många skulle vilja kunna lägga undan lite för att spara till annat tillfälle, särskilt då man når gränsen på 10 000 Jorvik Shillings och man inte vill köpa något.
 
   I Pokémon HeartGold och SoulSilver finns det ett asbra system som går ut på att man kan låta sin spelarkaraktärs mamma spara pengar åt en. Om man går med på det så skickas alltid en del av alla pengar man tjänar till mamman, och pengarna hon har är säkra tills man hämtat ut dem från henne. Jag använder mest systemet då jag ska träna Pokémons mot Elite Four, för då vet man att man aldrig får slut på pengar även om man förlorar, men jag kan se nyttan även i SSO. Kanske inte att ens mamma sparar pengarna, men kanske May eller Thomas Moorland, som ändå alltid finns i spelet? Eller kanske att man kan spara pengar hos den som "driver" stallet där man bor, t ex Johanna i Jorvikstallet, Steve på hans gård, James i Fort Pinta- nej för farao, den snåljåpen skulle säkert sno vartenda shilling. Men, ni fattar kanske koncenptet?
 
   Nu vet jag förstås inte om något sån här någonsin kommer hända, och jag kanske känner att det ser mörkt ut för den här idén eftersom inget har hänt trots att många har föreslagit det - men jag tycker fortfarande det är en grymt kul idé!
Bland vinrankor

   Esme och Umbreon
Drömnamn

   Jag gillar namnsystemet vi har på hästarna i SSO eftersom det ger lite utrymme för fantasi och roliga smeknamn samtidigt som man alltid vet att ingen kan döpa sina hästar till något jätteoffensive. Jag brukar väl klaga på att jag har dålig fantasi, men just då det kommer till hästnamn är jag alltid på g med något som passar i mitt stall.
 
   Icequeen har jag förkortat till Elsa - självklart efter en viss film.
 
   Problemet som finns är dock att man ibland tänker sig "det HÄR vore ascoolt" och sen finns inte alternativet. Såna exempel är att jag tänkte döpa mina tre "drakar" Palkia, Dialga och Giratina i Pennys stall till ----dragon, vilket inte gick eftersom Dragon inte finns i den andra rullistan. I den första finns det däremot, så hästarna fick heta Dragon----. Har haft samma grej med "Storm", som jag också vill ha i andra rullistan. Och varför finns inte "Moon"? Att döpa en häst till Moonmoon vore väl perfekt för alla oss meme-nördar?
 
   Har ni några såna där ord som ni känner skulle platsa för att ni skulle kunna sätta ihop urcoola hästnamn?
Glöm aldrig

 
Happiness can be found even in the darkest of times
If one only remembers to turn on the light
 
   Harry Potter & the Prisoner of Azkaban
Om jag fick bestämma ett område i SSO

   Inlägget är föreslaget av Quinn Catforce.
 

 
Vilket otillgängligt ställe skulle du vilja ha till spelet härnäst? Vad skulle du döpa det till? Hur skulle det se ut? Vilken level skulle man behöva vara i? (Visa gärna på kartan var det skulle vara!) 
 
   Aaaaaah vilken otroligt rolig tanke, att planera ett helt område såhär!
 
   Om vi tittar på den Jorvikiska kartan så ser vi ju vissa likheter med kartan från de första Star Stable-spelen, till att börja med.
 
   Det har ju gått några år mellan de båda kartorna, och den kartan vi har i SSO är väldigt mycket mer detaljerad än den från de första spelen. Ni ser dock stora likheter där nere i söder! Bukten från Silversongfloden är formad på samma sätt, men har nu ytterligare två mynningar ut till havet. Fort Pinta är tillagt, Firgrove är större, Skördebygden och Epona är större för att ge plats till Sydhoven.
   Det allra viktigaste är dock det att allt kommer igen här. Proportionerna är lite annorlunda, men igenkänningsfaktorn är så pass hög att jag nästan tar för givet att området i norr kommer se likadant ut den dagen som spelkartan expanderar. Och ja, jag säger "den dagen", för nån gång kommer allt vi ser på kartan ta slut och då måste det ju fyllas på med mer för att uppehålla intresset kring spelet.
 
   Jag tänker nu gå norrut, och ni ser det där området högst uppe i norr, med vatten som nästan helt avgränsar det från resten av Jorvik? DET är området jag vill ha.
   Jag vill nämligen ha en remake på ett gammalt område, så som Silverglade är en remake på allt som syntes i Höstryttaren. Både Vinter- och Vårryttaren bjöd på miljöer som jag så otroligt gärna skulle återupptäcka i denna magiska atmosfär, men, sen kommer området som vi såg i Sommarryttaren och jag ser så mycket potential!
 
   Nu kommer jag babbla på som om ni alla vet allt om Sommarryttaren, men om ni inte gör det så kan ni se hela spelet från början till slut genom att klicka HÄR!
 
   Om vi börjar med att se lite till det praktiska så tänker jag att man bör vara rätt höglevlad. Det är så pass långt bort så man ska vara van vid Jorvik, van vid långa resor och plötsligt är det dags för nya äventyr. Jag kan tänka mig att det skulle vara Herman som skickade iväg en - för där uppe i norr ligger Coyote Ranch, invånarna rider nästan enbart westernridning och Coyote Ranch drivs av en gubbe som heter just Coyote och han råkar dessutom vara Hermans bror. Herman själv har ju dessutom ett eget slott uppe i Castle Bay, så han kan ju komma och hälsa på...
   I Sommarryttaren var det ju sommar och grönt och... grönt. Området i sig var rätt intetsägande, bortsett från rancherna. Men tänk nu, med den grafik vi nu blivit bortskämda med i SSO! Och ja, jag säger bortskämda, för om man har spelat allt från början som jag har så är det en sån otrolig utveckling. Jag vill inte ha det grönt, utan jag vill ha en torr öken, väldigt mycket Vilda Västern, några oaser, vilda hästar/kor som vandrar runt (tänk typ som ponnyerna på Sydhoven) och rancherna Coyote Ranch, Snake Bite Farm och Cod Point i nya versioner. Ridbanor ska självklart finnas till hands och man tränar barrel race, pole bending, kanske någon form av Working Equitation (jag kan skriva om det en annan gång, har lite tankar) och terrängritter med naturhinder. Castle Swamp ska självklart återkomma och vara lite Spegelträskaktigt, väldigt mycket våtmark och med sanslösa terrängmöjligheter.
 
   Dock kommer vi till problemet med vad det skulle heta. Området i sig hade ju inget namn i Sommarryttaren, utan det hette typ "området runt Coyote Ranch". Om jag har bättre förslag? Hahah, nej. Har inte en aning om vad jag skulle vilja döpa det till, och det känns typ som ett superläskigt uppdrag att bara låtsas hitta på ett namn till ett område? TOO MUCH RESPONSIBILITY!
 
   Sommarryttaren var ett väldigt trevligt spel att avsluta Star Stable-serien med - hästar från USA och Sydamerika, westernsadlarna dök upp för första gången och dessutom körde Mr Sands och hans Dark Core-snubbar fel och kraschade sin blå buss i träsket. Dock är spelet väldigt grönt, vilket känns lite fel med tanke på vad det riktar in sig på - jag vill ha det torrare!
 
   Om jag fick bestämma helt själv - då skulle det vara såhär! :D Har ni ett område i huvudet som ni en dag vill ha till SSO?
Om ni nu vill läsa...

   Jag har ju skaffat mig ett konto på AO3 och kommer alltså inte posta mer av mitt skrivande på FanFiction.net, just för att AO3 är sjukt mycket enklare att använda. Jag har rätt nyligen postat några texter där som jag inte har visat någon annanstans (samt några lite äldre texter som några av er redan har läst), så om ni nu är intresserade av att läsa om bland annat hur Esme Silverforce av misstag råkade slå en stackars G.E.D.-praktikant i huvudet med en sopkvast eller hur hon blev utskälld av ett spöke så kan ni klicka HÄR!
 
   Utdrag från Spöket i Vinkällaren:
   "Spöken? I vinkällaren? Mycket hade man ju hört men jag tvivlade starkt på att ett spöke skulle hålla till just där. Vem sjutton hemsöker en vinkällare på en ö där ingen dricker alkohol? Allt vin går ju på export tillbaka till fastlandet. Men vem vet, det kunde väl lika gärna vara en turist som blivit förbaskad på en dålig årgång och återvänt för att spöka efter sin död."
 
   Utdrag från Du kan va ett spöke:
   "Du inser väl att du är ett spöke?"
   "DU KAN VARA ETT SPÖKE!"
   För att vara död skrek han väldigt högt.
 
   Utdrag från Resan till Dinosauriens Gömda Dal:
   Så fort som marken började plana ut satte Ash av i en fjädrande trav och jag stod kvar i fältsits, utan att hålla i tyglarna och lät honom ånga på mot passet. Först då han lite hingstigt lät bakdelen skjuta iväg och höjde upp huvudet för att titta på något i berget grep jag tag i tyglarna igen för att återfå lite kontroll - och då såg jag det.
   Elizabeth hade haft rätt; snön var bortsmält. En tunn stig slingrade sig in mellan höga bergväggar av hård, blåskimrande is.
   "Wow", andades jag och satte mig tillbaka i sadeln. "Hade du trott det här, Ash?"
 
   Utdrag från Det gröna vattenfallet:
   "Så typiskt", sade Hilly med händerna på höfterna. "Här har man Jorviks vackraste, lugnaste by, sen kommer Esme Silverforce på besök och då, då ändrar vatten färg och jorden rämnar och träden faller..."
   "Säg inte för mycket", sade jag tillbaka - bara halvt på skämt.
 
 
Strandritt

 
   PennyGirl-spelet, Episod 3
Mina videoserier

   Det frågas ofta "när kommer nästa video", men vad många glömmer är att jag redan har spelat in väldigt många videor och med tanke på att de är över 600 tvivlar jag starkt på att majoriteten har sett allihop. Uppskattas verkligen om man går igenom dem istället för att gnata om nytt matieral - för det finns redan så enormt mycket!
 
   På min kanal kan man just nu hitta Zoo Tycoon 2, Star Stable Online, Starshine Legacy, Star Academy, de originala Star Stable-spelen (1, 2, 3 och 4), PennyGirl-spelet, Harry Potter, My Horse And Me, My Horse And Me 2, Arvet från Rosemond Hill, Horsez samt lite blandade klipp från Horse Life 2. Det finns alltså väldigt mycket att se!
 
   Harry Potter and the Order of the Phoenix är ett av spelen som kommer synas på kanalen i framtiden!
~*~

   Esme och Porthos
Inreda hemstallet

   Det här inlägget föreslogs av Tanja Skystone.
 

   Vad tycker du om att man i framtida onsdagsuppdateringar kommer få "inreda" sitt hemstall? Och hur skulle du vilja "inreda" det? 
 
  Av alla uppdateringar man längtat efter är en uppdatering av hemstallet troligen den som har efterfrågats mest. Varför? För att hemstallet:
 1. Ser ut som en lada
 2. Inte har boxplatser för alla hästar
 3. "Tvingar" en att ställa in hästar i ett mörkt hål i väggen för att få plats med alla i boxar
 4. Enbart tillåter en att ha nio hästar i stallet plus den som man rider runt på.
   Nu ska jag vara helt ärlig och säga att jag är väldigt nervös inför den här uppdateringen, som högt troligt kommer någon gång det här året. Det jag är mest orolig över är boxarna - för folk ber om boxdörrar. VARFÖR?! Jag villl inte ha boxdörrar, för jag tänker bara på hur vidrigt det blir att öppna och stänga dem hela tiden. I Arvet från Rosemond Hill fanns boxdörrar, men om man öppnade dem i början av en nivå var de öppna tills man själv stängde dem igen. Jag tror inte så skulle vara fallet här, och därför är jag orolig över att det faktiskt blir så att vi får boxdörrar. Om stallet ändå görs om känns det som att det skulle göras om ordentligt, och därmed bör det bli boxdörrar. Huga.
 
   Om vi stuntar i dörrar och går direkt på frågan så hoppas jag att man får många valalternativ, och att man har chans att ändra sig i efterhand. Min stora dröm i det här är att man väljer inredningen från material ner till smågrejer placerade runt i stallet. Jag skulle alltså vilja kunna välja att ha ett stall i tegel, ett stall i trä eller ett stall i sten. Tänk vad coolt det kunde vara?
 
   Bild från Hippson
 
   Om vi nu ser till boxar har jag helst boxar utan galler, för det känns inte som att Jorvik är ett ställe där man låser in hästarna bakom galler. Jag tänker mig att det är öppet som ovan, fast att man kan välja om det ska vara helt i trä eller delvis i sten.
 
   Då någon säger "inreda stall" tänker jag ju i första hand på stallets material. Om jag sen får placera ut en planta i ett hörn kanske är lite kul (pax för en palm!), men det viktigaste är ju just känslan i hur stallet är byggt; för det är det som gör stallet. Tänk vad roligt det sen skulle vara att dela bilder med andra spelare och visa hur man själv byggde sitt eget stall? Men jag vet inte, kanske att man har en anslagstavla att få placera ut, välja själv var man vill ha sin garderob eller något. Stallinredning är svårt då det kommer till ett hästspel utan riktig sadelkammare!
 
   Medan jag har tankar och önskningar om nya hemstallet är jag samtidigt rädd för att hoppas på för mycket, haha. Det är ju alltid bra att ha låga förväntningar och sedan bli positivt överraskad! Nu litar jag ju på att det här kommer bli bra med tanke på att det troligen läggs väldigt mycket tid på det (de skulle inte säga så tidigt att det ska komma och sen inte jobba på det alls, utan det är väl troligen ett rätt stort projekt), men samtidigt är det ju lite pirrigt just för att man inte har en aning om vad man ska förvänta sig! Ååååh vad taggad jag är på en teaser, vore väldigt skönt att veta något alls om det här!
 
   Hur tänker ni er om att "inreda sitt stall"?
Mrs Cloudmill

   Sist vi hade huvudstory fick vi träffa Mrs Cloudmill - Alex och James mamma.
 
 
   Det är faktiskt bara Alex vars familj vi har träffat, av alla fyra Ödesryttare. Lisas pappa och Annes mamma syntes i serietidningarna om Starshine Legacy, men inget mer än så. Mrs Cloudmill syntes som hastigast då hon ringde upp Alex i SSL4, men hon syntes bara i 2D och först i julas fick hon synas på riktigt.
 
   Jag undrar om det är så att vi får träffa även de andra Ödesryttarnas föräldrar? Lisas mamma är ju död, och hennes pappa jobbar på en av Dark Cores oljeplattformar (måste bli trevliga konversationer vid middagsbordet; "vad gjorde du idag då vännen?" "åh jag försökte sabotera för företaget du jobbar för, det gick helt okej så det finns en chans att du är arbetslös inom en snar framtid, hur var din dag?") och Annes mamma verkade lite äldre och åt det snobbigare hållet från serietidningen, men annars... vet vi noll. Lindas familj har aldrig nämnts alls. Alex har tre bröder som aldrig har synts, men övriga Ödesryttare verkar inte ha syskon.
   Spännande är det iaf, ser verkligen fram emot att få veta mer!
Träsket

   Esme och Pichu
 
  Jag älskar Spegelträsk. Jag är väldigt fascinerad av djungelmiljöer och även om det här är mer åt våtmarkshållet så finns det faktiskt tropiska växter här nere. Är så himla glad över att träden äntligen är gröna igen också, det var så vidrigt med vita blad! (Jag ogillar ju verkligen snön i SSO, haha)
 
   Igår kväll hade jag btw en mellanlandning hemma för att packa om och åka vidare till nästa ställe på semestern, så därmed passade jag på att svara på kommentarer på YouTube för att inte glömma det senare. Jag kommer dock inte gå igenom några bloggkommentarer förrän jag är hemma igen nästa söndag :)
Men WOW!

   Jag bara måste dela med mig av det här underbara klippet jag hittade nyligen efter att först ha hört om ekipaget via Alanis Moonstorms blogg! Janne Rumbough är en äldre dam som efter pensionen bestämde sig för att köpa en Grand Prix-häst och nu rider hon Andalusiern Junior internationellt.
   Det som gjorde att jag verkligen fastnade för de båda är dock deras kür! En kür är ett dressyrprogram som enbart rids på väldigt hög nivå, och det går ut på att ryttarna sätter ihop egna dressyrprogram till egen musik. De har alltid vissa moment de måste införa i küren, men de får göra allt i vilken ordning de vill och poängsätts bland annat för kreativitet. Detta kan självklart ta fram det allra bästa i häst och ryttare eftersom man får lägga upp programmet själv, och det gör küren nästan magisk att se då det väl klickar. Ryttarna tränar självklart programmen i flera månader i förväg innan de tar ut den på tävling, och de använder ofta samma kür i flera år framöver.
   Nu har denna härliga dam satt ihop en kür med musik från Mary Poppins, som är den film som sitter längst in i mitt hjärta med så otroligt många familjeminnen och nostalgi. Det är en tradition i min familj att några av oss alltid ser Mary Poppins varje gång vi ses och soundtracket är det mest nostalgiska jag någonsin kan tänka mig!
 
  Att rida en galoppiruett till ett soundtrack vid namn Carousel Horses måste ju vara bästa idén ever!
 
 
   Ni som kan häst ser ju att det sker några missar genom programmet (tydligast i galoppombytena i vartannat steg och jag kan tycka att hästen saknar framåtanda och spänst i steget genom hela programmet - takten ligger väl ändå mestadels med musiken), men helheten är så sjukt härlig! Sen är det ju inte direkt lätt att rida heller, den här damen rider väl bättre än vad jag någonsin kommer göra, haha...
 
   Om jag ska välja en favoritkür of all time så är det den Jan Brink red på Briar så otroligt många gånger - klippet går inte att bädda in men ni kan se det HÄR! (Just detta klipp från VM 2008, där Jan och Briar avslutade på femteplats)
Favoritlopp

   Mitt absoluta favoritlopp i spelet är Tim Hoopers strandtävling. Vilket är ert favoritlopp?
 
   Esme och Charizard
Över broar

   Esme och Iddy
Guldstjärnor

 
   Visste ni att jag inte har hittat alla guldstjärnor i spelet? Jag har ärligt talat inte haft orken att leta. De enda jag saknar är några stycken i Epona, men jag har hittat typ... tre eller något där.
   Hoppas btw på stjärnor på Sydhoven - jag tycker allt att varje område i spelet ska ha egna stjärnor :D
Då man började

   Penny och Rapidash upptäcker Jarlaheims färjeläge
 
  Aw, titta på dem! Så sjukt länge sen...
Nattritt

   Esme och Melody
Sista vändan med frågor!

   Det här är de sista frågorna från min senaste frågestund!
 
Från Tanja Riverbell:
Vad saknar du mest från Harry Potter-böckerna i filmerna? Händelse person, m.m 
   Först och främst Peeves, för det finns en charmig humor i filmerna som hade kunnat bli tusen gånger bättre om Peeves dök upp lite här och var. Jag är fortfarande jätteirriterad över hur filmerna helt missade att förklara vilka Marodörerna var, för det skapar också ett enormt plothole i PoA som man inte begriper sig på alla om man inte läst böckerna. Saknar även Professor Binns, fullkomligt dötråkige (pun intended) läraren i trolldomshistoria som också är elevernas ende spöklärare - han märkte helt enkelt inte att han dött i en fåtölj utan "klev upp" morgonen efter och började gå genom väggar. Jag har dock en lista på ungefär fyrtio andra grejer också, så det får vi nog ta en annan gång.

Vilken Harry Potter-bok tycker du mest om? :) 
   PoA! Är faktiskt inte helt säker på varför, men varje gång jag ska plocka ut en av böckerna ut bokhyllan dras jag alltid först till den här.
 
   Harry Potter & Fången från Azkaban

Vilken Harry Potter-film tycker du mest om, om man ser hur lik den är boken, hur bra gjord den är och inte på handlingen. 
   Då det kommer till "bra gjord" tycker jag PoA, för regissören Alfonso Cuarón lyckades i den filmen väcka magin till liv på riktigt och gav allt lite mer personlighet än då Chris Colombus hade ordning på de båda första filmerna. Storymässigt anser jag nog att OotP ligger närmast böckerna - det hinns med väldigt mycket i filmen, trots att den är baserad på den längsta boken.
 
Favoritfärg på häst irl?  
   Jag gillar alla ovanliga färger - eller hela färger med bred bläs och höga strumpor. Jag gillar också hästar med blå ögon.

Favoritras på sso?
   Engelska fullblodet! Sjukt snygg modell på häst och jag älskar hur den rör sig, särskilt i traven.
 
   Esme och Engelska fullblodet Sherlock
 
Hur vill att hemstallen ska se ut på sso? 
   Jag har miljoner tanker och funderingar, men samtidigt vill man inte hoppas på för mycket. Jag vet ju hur JAG vill att stall ska se ut, men det behöver ju inte betyda att SSO-teamet tänker som jag gör och jag vill inte behöva bli besviken över att jag tänkt mig något helt annat så jag försöker att inte tänka på det alls x) Jag ska dock skriva ett längre inlägg om den här saken.

Vad för uppdatering ser du mest fram emot? (vi har fått hintar i interjuven med Game Master Marcus (?)
   Hemstallet förstås! Men jag ser också hemskt mycket fram emot att se de uppdaterade Ödesryttarna i spelet.

Från Astrid Grayfield: 
Vad tycker du om dem nya urhästarna? 
   Jag tycker de var hur coola som helst och jag älskar idén med deras magi! Det enda jag inte var helt såld på var deras manstil, men det såg rätt skumt ut att byta till något annat. Jag köpte ändå alla tre, fanns inte en chans att jag skulle missa dem!

Det finns en typ "skadelsemätare" (vet ej vad det heter) på både häst och gubben, men kommer någonsin gubben att slå/skada sig? Hoppas du förstår!! :D
   Det finns faktiskt ett uppdrag där man kan skada sig och bli tvungen att börja om om man inte lyckas. Bättre att inte säga mer though, eftersom du troligen inte gjort det än och vore taskigt att spoila ^^
 
Från Annushka Bluegren:
Kommer du att göra en klubb på Esme ?
   Nej, Esme är jättenöjd i sin klubb och kommer inte lämna den!

Kommer du att göra levlingshäng med någon av karaktärerna?
   Jag har knappt tid att spela in mina vanliga videor, så nej, det kommer jag inte göra.
 
När började du spela?
   Jag började spela SSO i oktober 2011 och var en av de första 25 spelarna någonsin. Tant Esme har varit med länge!

Vad filmar du med?
   Fullversionen av Fraps!

Vilken klubb är Esme med i?
   En väldigt inaktiv klubb som heter Night Guards. Vi består av ett väldigt litet och väldigt internt kompisgäng. Jätteskönt!
 
   Klubben förkortas btw ALDRIG ALDRIG NÅGONSIN till "NG", utan om något ska förkortas är det Guardians som gäller! Ni kan läsa lite mer på klubbens webbsida om ni är nyfikna.
 
Vad fick dig att köpa din första SSO-häst?
   Hästfunktionen släpptes samma dag enbart för LT Star Riders, och efter ett och ett halvt år med samma häst var man lite desperat efter något att varva med. Köpte genast min Iddy!
 
Från Jane Candlenose:
Vilken är din drömresa?
   Jag må ha retat "Bagman" på Inferno-eventet i juni för att komma från Australien, men jag skulle hemskt gärna besöka landet! Annars skulle jag gärna besöka New Zealand för att se den fantastiska naturen där nere.
 
Längtar du tills de nya hemstallen? 
   Väldigt mycket! Mest längtar jag efter att få mer utrymme i stallet.

Brukar du läsa andra SSO-bloggar som du kan rekommendera?
   Jag läser alla bloggar jag kan komma över! Alla bloggar jag läser finns listade HÄR. 
 
Från Fripp:
Kan du visa hur du har fått din logga där som man skriver sin kommentar? 
   Se HÄR! Alla mina webbdesignkurser går även att nå genom att klicka på knappen "Webbdesign för SSO-spelare" i menyn till vänster.

Kan man köpa PennyGirl-spelet på hemsidan? 
   Nej, spelet är inte möjligt att få tag i längre och Pennyklubben verkar inte ens svara på mail om spelet.
 
   Episod 3 av PennyGirl-spelet

Köpte du LT med egna pengar eller köpte nån annan det åt dig? 
   Jag köpte mitt LT själv.

Skulle du kunna kalla dig själv känd? 
   Tycker det är svårt att kalla sig själv saker - som då man säger "jag är snäll", vem är man att döma det? Det är ju nämligen upp till alla andra, vad de uppfattar dig som. Jag är helt enkelt inte mer känd än vad andra gör mig till!
 
 
Från Tanja Eaglevalley:
Vilket är ditt bästa minne från sso? 
   Ett av de allra finaste minnena, trots att det inte var inne i spelet, var nog då jag fick ett mail från teamet för ett par år sedan då de frågade om jag ville närvara på ett möte på ett av kontoren de hade på den tiden. Det var första gången jag besökte teamet och det var en fantastisk upplevelse (trots att jag var så nervös så jag höll på att smälla av under hela dagen, haha)

Vad var det som fick dig att börja blogga?
   Smygreklam. Jag ville göra reklam för Jorvikipedia, som dock visade sig klara sig rätt bra utan blogghjälp!
 
 
Från Valle:
Om du fick "hoppa in i jorvik" och få uppleva ön en hel vecka, vad skulle du göra då? 
   Skälla på druiderna för att de är helt inkompetenta då det kommer till att handskas med Dark Core! Spionjobb i all ära men lite måste man ju röra om i grytan för att det ska hända grejer.

Finns det någon funktion du skulle vilja förbättra? 
   HAH, don't even get me started... Bara typ 85% av alla funktioner i spelet x)

Vad är dina personliga åsikter om stämningen i global? 
   Stämningen är mestadels grundad på total avsaknad av vett och respekt. Jag är hemskt glad över moderatorerna som nu finns i spelet, som stoppar mycket av regelbrotten.

Hur känns det att vara så igenkänd/känd att folk tex följer efter dig? 
   Det är totalt vedervärdigt och just det att jag blir förföljd i spelet är en av anledningarna till att jag inte spelar särskilt mycket längre.

Har du någonsin tänkt på att sluta blogga? 
   Aldrig! Jag älskar att skriva och det här är något jag kan skriva om. Jag skulle inte kunna driva blogg enbart om vad jag gör på dagarna, för jag har t ex inte mycket till socialt liv utöver jobbet och då det kommer till mina nördintressen går det utmärkt att snacka om dem här.

Vad skulle du tycka om det kom enhörningar till Starstable? 
   Min logga är en enhörning, JAG VILL HA ENHÖRNINGARRRRRR
 
   Visste ni att det här är en av mina favoritredigeringar of all time trots att den är två år gammal? Jag gjorde den åt Daphne Oldcamp då hon vann en tävling jag höll i. Minns att det var pest och pina att försöka fota bakgrund, eftersom det var så svårt att redigera bort karaktären då man fotade där jag ville ha det...
 
 
Från Tuvis:
Är du nöjd med ditt SSO-namn, om inte vad skulle du vilja heta? 
   Esmeralda Silverforce betyder "Lysande silverkraft", vilket är lite för perfekt med tanke på typ Aideens ljus - vilket iofs inte var meningen men så blev det. Skulle inte vilja byta namn, tycker så mycket om det - och som ni som träffat mig IRL säkert märkt så ser jag "Esme" typ som ett extra namn och lyssnar till det lika bra som mitt egentliga namn.

Skulle du kunna tänka dig att testa minecraft demo på din kanal? 
   Jag provade Minecraft för några år sedan och har sett många vänner spela det, men jag är totalt ointresserad, sorry.

Drömfunktion? 
    Kunna dölja andra spelare. Att bara ha en knapp som säger "dölj" skulle vara guld värt varje gång det är nya uppdrag. Jag älskar att kunna se andra spelare och skulle aldrig vilja dölja alla andra konstant, men att ha det valet då man vill koncentrera sig på härliga uppdrag eller fota bilder till bloggen skulle vara den ultimata drömmen.
 
 
   Det var alltså alla frågor för den här vändan - puh! Kommer högst troligt fler frågestunder i framtiden dock! ^^
My Horse And Me

 
   My Horse And Me
Aideens sång

   Jag älskar musiken i Star Stable. Allt från de gamla spåren från Starshine Legacy (framförallt Devine Friends, Winner's Circle och Stonehenge) till de nya spåren från Epona och Sydhoven, musiken är grym. Ett musikspår som jag vill höra mer av är Aideens sång, som Lisa spelade på Aideens harpa i ett huvuduppdrag.
 
 
 
 
   Låten är så himla fin och jag skulle vilja lyssna på den igen och igen. Förr eller senare kommer jag ju spela igenom det här igen, eftersom jag spelar spelet på nytt med Penny Kinglee, men det lär ju dröja... och låten är så himla fin.
 
   Har ni något favoritsoundtrack från spelet?
Be nice, Ron

   Ron är finkänslig som alltid i Harry Potter & Halvblodsprinsen
 
 
   Säga vad man vill om kontinuerlitet i HP-filmerna/spelen jämte böckerna, men det finns guldkorn på vägen.
Jorvik Citys museum

   Jag älskar att gå på museum. Mitt favoritmuseum är Naturhistoriska Riksmuseet FÖR DE HAR DINOSAURIEEEEEER! Jag gillar dinosaurier.
   Förutom historia överlag så gillar jag game lore. Så vad kunde bli bättre än att besöka Jorvik Citys museum?! I ett huvuduppdrag får man ju åka dit och rota i några lådor, men det vore så sanslöst coolt att få åka dit igen och faktiskt få gå runt och lära sig mer om Jorviks historia... Historielektioner är typ det bästa jag vet!
 
   Esme, Linda och Lisa i museet i Jorvik City - jag var så sjukt besviken på att man inte fick utforska mer, haha!
Hehe

 
   Ooops, glömt att nämna det här! Jag åker bort idag och är borta ett tag, vilket ni kan se på min header. Icke att förtrösta, bittertant Esme har ordning på bloggen och har schemalagt minst två inlägg om dagen varje dag fram tills att jag är hemma igen. Aldrig att bloggen står still bara för att jag inte är hemma!
   Värt att nämna är också att jag petade lite i bloggens kodning igår, så nu borde ni kunna läsa många fler inlägg i både Arkiv och Kategorier. Det är lite av en nödlösning eftersom det också innebär längre laddningstider för er, men jag ska kika på alternativ då jag kommer hem igen :)
 
   Jag ska först till Skåne, och kommer besöka Falsterbo Horse Show på onsdagen (Huntingen är ju det absolut bästa på hela veckan! Synd bara att missa avtackningen av Scandic på fredagen...), sen är jag hemma en kort vända mellan lördag och söndag innan jag (äntligen) beger mig tillbaka till hästgården där jag bor typ på halvtid. Blir stalljobb i gårdens dreamteam, vilket består av mig och två av mina närmaste vänner. Vi är allmänt erkända som grymmaste lägerledarna ever! (Men jag tillåter ändå inga foppatofflor i stallet så länge som jag jobbar, tänk på säkerheten!)
 
   Hare grymt folk, och glöm inte att även min YouTube-kanal kommer uppdateras lite medan jag är borta!
Mer videor på g!

   Nu då jag har spelat in hela PoA ska minst två videor i veckan ut - det är sammanlagt 24 avsnitt så videor finns det ändå :D Veckans första är ute idag och handlar om Rons examensprov i Försvar mot Svartkonster, och diskussionen om huruvida Hogwarts lärare försöker ta död på sina elever dyker nog upp mer än en gång...
 
Tick-tock-tick-tock

 
   Har ni tänkt på att klockan i Silverglades klocktorn samt klockan i klubbhuset faktiskt går rätt? Jag tycker det är en kul detalj. Skulle gärna se fler klocktorn i framtiden - jag gillar klockor ^^ (Vi klarar oss dock säkert utan galna klockmakare, räcker gott och väl med Bonny!)
Vitt är en dressyrfärg

   Esme och Poppy
Sisådär!

   Hela morgonen höll jag på att krypa ur skinnet i väntan på att min familj skulle ta pick och pack och åka tvärs över landet på semester - och ÄNTLIGEN har jag fått vara själv! Det innebär att jag har fått något sjukt mycket gjort, inte bara då det kommer till videoinspelningar utan också massa andra saker. Jag är superintrovert och klarar inte av att alltid omges av andra människor, oavsett hur mycket jag tycker om dem, så jag är inte riktigt funktionerande som människa om jag inte får min ensamtid ibland!
 
   Jag har spelat in hela Harry Potter & Fången från Azkaban nu - fy farao vad roligt det var! Egentligen vill jag bara fortsätta direkt med nästa spel i serien, men då hela det spelet är komplett på min YouTube-kanal kommer jag fortsätta med PennyGirl, så att spelet blir färdigt. Det är två episoder kvar, och därmed två helt magiska miljöer att titta närmare på!
   Nu ska jag börja rendera ut några av dagens videor så att jag kan bli av med Frapsfiler som tar mycket plats, och samtidigt ska jag fortsätta med ett redigeringsprojekt som jag har suttit fast med i evigheter (känns det som!). Jag fastnar sällan med redigeringar, utan jag påbörjar projektet och är klar på väldigt kort tid (oftast mellan 2 timmar upp till en vecka, om jag nu är oinspirerad), men den här har jag nog haft i loopen i över en månad vid det här laget...
 
   I övrigt laddar jag till i morgon, då jag har min sista dag på jobbet på två veckor, för sen drar jag på semester! Alltid lite nervöst att dra iväg för jag har svårt att bryta mönster och vanor, men det här ska bli jättekul :D
 
   Nu då jag har haft en rätt lång vila från PennyGirl ska det bli riktigt kul att ta itu med det igen! Jag tror också att ni kommer uppskatta de tävlingar som finns i Episod 3 av spelet - de är lite knepiga, men det är ett riktigt kul koncept på dem!
Puns och referenser

   One does not simply walk into Pandoria
 
   Jag älskar populärkultur. Och referenser. Därmed är jag väldigt lycklig över att Star Stables Game Designers verkar tycka samma sak. Ovanstående är t ex från Lord of the Rings, den första filmen då. Professor Hayden, en av mina absoluta favoritkaraktärer i spelet, verkar vara baserad på Grumpy Cat och är (typ) aldrig någonsin glad. Alla tjejerna i ridklubben Bulldogz har namn som också finns i Harry Potter-böckerna. Justin Moorland började skrika ut sin kärlek till lasagne inte så långt efter den svenska hästköttskandalen (vilket jag tyckte var rätt clever att få in). Företag som JKEA, Jorvikify, J-Bay och JTube dyker upp lite då och då. Lilla Hanna Jarlasson, som är baserad på Game Master Heather, älskar böckerna om Jarlarnas krig, som är en blanding mellan Lord of the Rings och Star Wars. Bagaren Jaime Olivetree i New Hillcrest har lånat namn av den brittiske kocken Jamie Oliver. Ricky Winterwell har vissa likheter med en viss boxare i en viss film - och det var ännu mer innan han blev ett så stort fan av Jerry Trotter att han bestämde sig för att bli en Weasley. (eller något idk) Oh btw, i den engelska översättningen av spelet heter han Larry Porter.
 
   Jag tycker sånt här är svinkul och det är nästan bättre ju mer cheesy det är. Sen förstår man ju att många yngre inte fattar referenserna, men om man är med i svängarna kan man hitta rätt mycket, och jag älskar Easter Eggs som gömmer sig på olika ställen. Sånt ger ett extra sting till spelet, och det ger också en igenkänningsfaktor.
 
   Glöm btw inte att ni kan läsa massor av såna här grejer på Jorvikipedia - vi är rätt grymma på att peta in smådetaljer där!
Ponnytanke

   Esme och Sparkle
 
   Ååååååh jag vill så hemskt gärna ha en remake på Jorvikiska ponnyn just nu, nu då man sett hur magisk Welshponnyn blev! Särskilt Sparkle här ovan har en sån fin färg, men kroppsmodellen är tyvärr inte så kul i jämförelse med nyare hästar. Benen böjs på konstiga sätt, precis som på araberna. Araberna och ponnyerna är mina två i topp då det kommer till önskade remakes, och som trea är nog Andalusiern.
Lång dag

   Besökte morfar på ålderdomshemmet.
   Styvpappa: *Försöker hålla igång morfars minne genom att fråga massa skulle grejer* Hur länge låg du i lumpen då?
   Morfar: *syrligt för han är sur över att vara sängliggande* Jag ligger ju nu... 
 
 
   Jag har varit borta sedan typ direkt efter jag postade inlägget om Friesern (my god vad jag ser fram emot den!!) så nu då jag är hemma igen tänkte jag göra dagens Midsommarskattjakt. Förra året blev det inte så mycket av det för jag hade inte tid, och alla belöningar jag fick då var ändå bara dubletter av det jag fått året innan. Nu har jag gjort två dagar i år och fick ett par handskar jag inte ägt (men jag tror de är från förra året) samt ett linne jag redan äger. Nyfiken på nya grejer nu! Jag tycker skattjakten är rätt kul, men det är så irriterande då man kämpat runt och inte hittat just det stället skatten är på och kutar runt på samma lilla område i en kvart för att sedan bara få en dublett på något man fått förr.
 
   Åh, på tal om dublett! Tänkte på en grej häromdagen.Jag skulle tycka det vore nice att om man skulle köpa häst i spelet, och man klickade på en köpbar häst man redan äger, skulle man få upp en typ ikon eller varningsskylt som säger att man redan äger hästen. Tänk typ ett Pokédex i Pokémon, där man ser en liten ikon av en Pokéboll bredvid en vild Pokémons namn om man redan har fångat den en gång. Nu kanske det är lite lättare att av misstag fånga fyra Weedles än att av misstag köra samma dyra häst flera gånger, men jag tror det vore en snygg detalj som också är ganska lämplig att ha, särskilt för spelare som samlar på hästar. Jag har ändå sett ett antal spelare som säger att de äger över 100 hästar i spelet, det är banne mig en prestation! (Och möjligen också en ekonomisk kris men det är en annan sak)
 
   Det var bara en random tanke såhär på kvällssidan, run along now! (Och TACK för alla fina kommentarer om nya bloggtemat!)
De första nio

   Från vänster till höger - Ash, Helios, Misty, Gigi, Poppy, Arwen, Freya, Remus och Iddy
 
   Jag har rotat igenom mina gamla fotomappar på sistone och hittade denna bild. Herregud vad länge sen det var! Nio hästar ägdes då av Esme Silverforce och än hade inte Azkaba- förlåt, Hästön, behövts användas. Nu är det... jösses, vad kan det vara, nästan trettio hästar som ägs av Esme och många av dem får komma hem till stallet alltför sällan. Katastrof, men det är så dyrt att skicka dem fram och tillbaka :(
ÅH HERREGUD

   Ni har väl sett bilden på SSO's nyhetssida?!
 
   Nu kan vi väl ändå säga att det är 100% bekräftat - snart kommer en ny Frieserhäst till Jorvik! Jag har aldrig varit överförtjust i den originala Friesern själv pga storlek och stelhet, så det här blir spännande...
   Men när kommer den? Nästa vecka? Om två veckor? Det kan väl inte vara långt kvar?
 
 
Bland morötter

   Esme och Sharada
 
   Sådär lite jättesneaky bytte jag tema på designen igår! Jag har i nästan flera år velat ha en anslagstavla till header, och jag gillar verkligen resultatet som blev! Bara upp till mig nu att redigera fler bilder som jag kan använda mig av till sånt här, men jag har inte riktigt någon ro till att göra det så det blir efter semestern. Just nu är jag iaf väldigt nöjd med designen och jag hoppas att ni också gillar den :D
Puh, så skönt!

   Jag har haft lite ångest över min YouTube-kanal på sistone för jag försöker ordna videor, det går aldrig som jag tänkt mig, jag får aldrig chansen att få sitta hemma själv (vi har pappersväggar hemma så jag totalvägrar att spela in något då någon annan är här - jag kan inte ens prata i telefon hemma, tycker det är så jobbigt att alla andra hör allt man säger), då jag lyckas kasta upp något alls finns det alltid de som genast vill ha andra videor osv. Jag har under veckan suttit tidigt på morgonen innan jobbet och spelat in nytt material, vilket inte blir bra eftersom jag är stressad - men nu på eftermiddagen har jag äntligen fått vara ensam hemma och har kunnat spela in videor igen. Fem stycken har det blivit, jätteskönt! Det innebär att jag kommer kunne få upp åtminstone två i veckan under min nästa semesterperiod.
 
   Jag har också gått igenom mitt utkast och herregud vad mycket fina inläggsidéer som låg där! Jag har haft ett sug efter att skriva i flera veckor så de senaste dagarna har jag skrivit så det brinner om fingrarna, haha. Det är så himla roligt att skriva! Och att läsa för den delen. Hallå alla ni som skriver fanfics om SSO eller Jorvik överlag, kan ni inte länka till det ni har skrivit i en kommentar så att jag enkelt kan hitta det och få läsa? Jag har efterlyst lite i veckan men bara fått en länk, haha x)
 
   Nu ska jag börja rendera ut videor, så kanske jag hinner rendera ut allt jag behöver innan helgen är slut. Esme Silverforce, alltid redo! (y)
 
   PennyGirl-spelet
Buggigt värre

   Jag har ju under alla år spelat även de tidigare spelen om Jorvik, men först för några veckor sedan hörde jag om en bugg i Vinterryttaren och blev nyfiken nog för att kika på den själv. (Glöm inte att ni kan se hela spelet på min YouTube-kanal samt läsa mer om det på Jorvikipedia!)
 
   Då man åker till Dietrich Horse Show med Mr Sands (som faktiskt är "snäll" i de här spelen) kan man gå utanför slottet om man ställer sin häst jättenära en vägg och sitter av hästen så att man landar på väggen och "knuffas" ner på andra sidan av den. Väggarna och dörrarna är inte solida, så man kan bara traska ut. Om man går åt ett håll hittar man ett stort platt område med flera snögubbar (som snurrar runt, runt, runt och ser väldigt lustiga ut) och en massa hinder. Om man går åt ett håll hittar man en massa höstträd, medan andra hållet bjuder på ber som man inte kan klättra över samt havet, som man inte kan gå ner i.
 
   Snögubben snurrar runt, runt, runt...
 
   Här finns alla hinder som kan dyka upp i de fyra Star Stable-spelen! Jag saknar fortfarande hindret med vattengraven i SSO...
 
   Här ser man lite höstträd!
Morgonsol

   Esme och Iddy

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.