Chrome Pointer

Cecilias bloggutmaning: När och varför började du blogga?

   Plocka på dig bloggutmaningen själv härifrån!
 
 
 
   Oooooonce upon a time satt en väldigt irriterad Esme Silverforce och Googlade på en massa Star Stable-grejer och blev bara surare och surare - för det fanns typ ingen information alls som gick att använda sig av om man letade information och trivia om... typ allt. Asså det fanns ingenting! I vanliga fall hade jag svurit några jättefula ramsor och gjort något annat istället, men då fick jag den där idén "höhöhö, tänk om man skulle starta en Wiki?" och plötsligt satt man och Googlade på det istället.
   Sagt och gjort, mot slutet av December 2012 hade jag startat Starstableonline Wiki. (Den döptes om till Jorvikipedia ett par år senare.) Och det gick ju bra då man satt där och skrev ihop en himla massa sidor, men sen kommer funderingen "men hur i hela friden ska folk hitta hit?". Då kom snilleblixten "höhöhö, tänk om man skulle starta en blogg?"
   Sagt och gjort, än närmre slutet av December 2012 hade jag startat en blogg om SSO. På den tiden fanns det nästan enbart rollspelsbloggar, alltså att de som skrev hittade på historier om vad de gjort med sin häst i spelet. Jag var lite äldre än majoriteten som bloggade och hade inget intresse alls av att skriva på det sättet, så det gjorde jag inte heller. Istället blev analyser min grej!
 
   Så där har ni den väldigt oglamorösa historien om hur jag startade en blogg - sen tog det ett tag innan jag slog på stort, köpte domännamn (för bloggens originala bloggadress var lite krånlig, jag hade ju planerat att ha typ fem läsare + lite Wikireklam), gjorde en logga och började växa i communityt. Grunden i det hela är iaf att jag har kört på att ha roligt - ja, efter den där gången jag var sur och råkade starta en Wiki. Och en blogg.
 
 






Quinn Catforce

Haha rolig historia! Du är så bra på att komma på saker! Jag skulle t.ex aldrig ens tänka på att starta en egen wiki för att jag inte hittade det jag letade efter, det skulle nog egentligen vara ganska svårt eftersom jag oftast googlar om jag inte vet, och om jag inte vet något om en sak så kan jag ju inte skriva om det, så set går liksom i en cirkel! Haha

Sigrid Winterdotter

Sååå, du säger att det är möjligt att byta sitt bloggnamn? För winterdottersigrid.blogg.se är ju jättelångt ;-;

Svar: Asså jo, men då måste man köpa ett domännamn!
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.