Chrome Pointer

Puns och referenser

   One does not simply walk into Pandoria
 
   Jag älskar populärkultur. Och referenser. Därmed är jag väldigt lycklig över att Star Stables Game Designers verkar tycka samma sak. Ovanstående är t ex från Lord of the Rings, den första filmen då. Professor Hayden, en av mina absoluta favoritkaraktärer i spelet, verkar vara baserad på Grumpy Cat och är (typ) aldrig någonsin glad. Alla tjejerna i ridklubben Bulldogz har namn som också finns i Harry Potter-böckerna. Justin Moorland började skrika ut sin kärlek till lasagne inte så långt efter den svenska hästköttskandalen (vilket jag tyckte var rätt clever att få in). Företag som JKEA, Jorvikify, J-Bay och JTube dyker upp lite då och då. Lilla Hanna Jarlasson, som är baserad på Game Master Heather, älskar böckerna om Jarlarnas krig, som är en blanding mellan Lord of the Rings och Star Wars. Bagaren Jaime Olivetree i New Hillcrest har lånat namn av den brittiske kocken Jamie Oliver. Ricky Winterwell har vissa likheter med en viss boxare i en viss film - och det var ännu mer innan han blev ett så stort fan av Jerry Trotter att han bestämde sig för att bli en Weasley. (eller något idk) Oh btw, i den engelska översättningen av spelet heter han Larry Porter.
 
   Jag tycker sånt här är svinkul och det är nästan bättre ju mer cheesy det är. Sen förstår man ju att många yngre inte fattar referenserna, men om man är med i svängarna kan man hitta rätt mycket, och jag älskar Easter Eggs som gömmer sig på olika ställen. Sånt ger ett extra sting till spelet, och det ger också en igenkänningsfaktor.
 
   Glöm btw inte att ni kan läsa massor av såna här grejer på Jorvikipedia - vi är rätt grymma på att peta in smådetaljer där!






Ellen Waternest

Haha vad kul du är Esme =D Håller med!

Jag gillar också att det står fakta om hästraserna när man inspekterar hästar man kan köpa :) Fast det hör väl kanske inte riktigt till det du skrev om i och för sig

Valle

Haha hur snappar ni upp allt det där! Själv så hade jag aldrig kommit på allt det där, kanske Jphone eller så. Men jamie Olivetree? Omöjligt ju, haha! :")

Svar: Haha det tog faktiskt ett par minuter innan jag förstod referensen med Jaime x)
Esmeralda Silverforce

Vilda Snownight

Alla dessa referenser och skämt gör det så mycket roligare att spela uppdragen och jag avgudar de som gör allt detta. :D
Uppdragsnamnen brukar också vara något sorts ordvits eller något som matchar med uppdraget. Tänk vilket jobb som liggar bakom allt. <3

Haley Eastlake

Underbart! Känns som att kärleken till lasagne även kan kopplas till serietidningen/serierna om katten Gustaf som vi alla vet älskar lasagne 😉

Sigrid Winterdotter

Esme, kan du hjälpa mig med bloggdesign? Eller någon annan för den delen, maila sigridwinterdotter@gmail.com

Svar: Jag kan tyvärr inte ta på mig något alls den närmsta månaden!
Esmeralda Silverforce

Hazel Oaklord

Jag har också tänkt på allt det där, tycker verkligen det är roligt, jag menar,Jorvikify och. JKEA, vem kommer på liksom 😂

Ria

Jag är mest orolig för att de ska råka ut för något varumärkesintrång... Men gissar på att de har ganska bra koll på det.
I övrigt älskar jag alla små hintar, även om jag nog själv missar en del av dem ^^

Origami Pappan

Det är dock rätt vanligt att man inom populärkultur förvränger kända varumärken :) Roligt ändå!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.