Chrome Pointer

Dagens outfit

Fixade och trixade en stund för att hitta på något vettigt med mitt nya träns, men jag är himla nöjd med hur det här blev i slutändan. Trodde aldrig att jag skulle använda benlindor som inte matchade schabraket, men jag gillade kombinationen.
 
   ...synd bara att det inte finns sadelväskor i någon färg som matchar mina bruna sadlar bättre.
Det blev mycket spelande idag ändå

   Då jag väl kom in i spelet fungerade allt, tur det! Jag hittade några till stjärnor, nu är jag uppe på sjutton stycken. Jag trodde inte att jag skulle hitta ens tio då jag insåg hur väl gömda de är, men jag lyckades med lite tur, lite kunskap av spelkartan och lite kikandes i den globala chatten, hehe.
 
   Nu har jag fixat Fraps på den här datorn också, får se vad min kära mor säger om det då hon väl märker det... inte för att hon har någon kunskap om datorer, det är väl mer principen att jag inte ska installera vad som helst på den här datorn trots att den brakar ihop i snitt 2,5 gånger per dag.
 
   För att sammanfatta dagens äventyr litegrann så har jag sorterat inne i min sadelkammare. Allt är nu otroligt välorganiserat, vilket lät hålla sig i ungefär tre dagar om jag har tur, men just nu är det stiligt i vilket fall.
   Sorterat efter typ på huvudbonader, handskar och skor.
 
   Så där lite lagom snyggt uppradat efter modell på tröjan.
 
   Typ jeans, chaps, såna där konstiga trekvartsbyxor (varför har jag ens såna?) och ridbyxor.
 
   Känns som att jag har så otroligt mycket grejer på sista sidan där, haha.
 
   Sorterat efter sadelmodell - western, dressyr och allround.
 
   Tror det är ganska självklart hur jag tänkte på den här sidan.
 
   Detsamma här, fast det blir lite larvigt eftersom jag bara äger ett enda träns utan nosgrimma just nu, haha.
 
   Här är det en himla blandning - renpulver, sadelväskor, dekorationer, benlindor och Ashs allra första par skor. Dem kan man ju inte kasta! (Eller? Sentimentalt värde?)
 
   Och här har vi alla mina små skruttar som följer med i väskan. Just nu brukar jag faktiskt låta allihopa följa med mig då jag ska ut, eftersom de alla så lätt får plats i ryggsäcken.
 
 
   Så stiligt blev det, så får man se hur duktigt jag lyckas hålla ordningen ^^'
Just nu funkar ingenting

   Försökte logga in på spelet, nu på mammas dator. Gick inte. Bytte webbläsare. Gick inte. Bytte webbläsare igen. Gick inte. Startade om datorn. Fungerar fortfarande inte. Skrev ett meddelande till supporten. Knappen för "skicka" fungerar inte. JAG BLIR TOKIG! Dessutom är det något konstigt med Wikin på den här datorn, den har plötsligt ingen startsida, men det har den då jag tittar på min egen dator. Jag förstår inte, och jag är jätteirriterad.
 
   Jag är dessutom hemma med feber idag (tredje dagen i rad utan ett liv, yay) och har galet tråkigt, så fungerar inget på datorn. Så surt :(
 
   Edit: Försökte logga in med Facebook, tur att jag varit smart nog att koppla kontot för jag kom in nu...
Åh, denna stackars dagbok

   Det har inte hänt mycket här. Jag blir lite låst då spelet inte vill fungera på min dator. Eller rättare sagt, det fungerar, men datorns fläkt har gått sönder så den dör av överhettning hela tiden.
 
   Och hur går det med Wikin? Den överlever. Jag vet inte om någon vet om att den existerar. Jag vet att min lilla vän Lily Goldforce använder sig av den då hon ska fiska, så jag vet att det finns någon kotte där ute som kikar in på den.
 
   Det är lite synd. Jag vill nämligen ha igång den här bloggen, jag tycker det är kul att skriva om SSO.
 
 
   Nu ska vi prata om lite roligare saker. Har ju nu varit uppe i bergen i Valedale och bråkat med en chef för Dark Core, då han försökte förgifta vattnen runt i området. Jag har blivit populär i Solens cirkel, vilket innebär att jag inte behöver träna hos druiderna just nu.
   Jovisst ja, jag har köpt livstids Star Rider. Happiness!
   Spelet var det. Har köpt tre nya husdjur, som jag fortfarande inte kommit på bra namn åt. Det har ÄNTLIGEN kommit träns utan nosgrimma, dock i något otroligt fula färger. Jag har köpt ett grått träns med brun käkrem, vilket är... helt okej. Eftersom Ash är apelkastad så syns inte tränset så väl som jag skulle vilja.
 
   Jag tror att jag helt enkelt får installera Fraps på mammas dator. Jag vill ju faktiskt hålla på med det här.
Tomt igen

   Det har inte blivit några skriverier de senaste dagarna. Jag har spenderat mycket tid i stallet och dessutom vill SSO inte fungera på min dator, och jag gillar inte riktigt att sitta vid min mammas dator. Men det är där jag sitter nu, för man måste ju gå igenom de nya uppdragen!
 
   Annat nytt är att jag idag köpte livstids Star Rider! Lite ångestfyllt med så mycket pengar, men jag kommer snart tjäna in dem igen. Köpte lite utrustning som jag velat ha väldigt länge, tänkte langa ut en bild någon gång. Just nu har jag en liten mormor hemma på besök också så det blir bara korta stunder vid datorn. Dock har jag faktiskt hunnit med att göra ett antal uppdrag idag (passar på då mormor somnar framför tvn, haha), bland annat fisket, så nu får datorn vila till i morgon. Over and out!
Lite dötid

   Skriverierna har fått vila ett par dagar då jag har haft massa andra saker att ockupera tankarna med.
 
   All snö är borta i Jorvik! Glädje! Visserligen var det härligt första veckorna, men man har verkligen saknat det gröna. Jag påminns återigen om varför jag har svårt för att tåla Vinterryttaren, haha. Det vita ser så tråkigt ut!
 
   Ash har haft en lugn vecka han med. Vi har fortsatt med druidträningen men annars har den dagliga motionen bara bestått av sträckan mellan Moorland och Valedale. Idag blev det dock en kvällstur då jag av någon anledning fick för mig att köpa en rosett till hans svans. Red mellan Fort Pinta, Silvergladebyn och Fiskebyn men hittade ingen rosett i den gröna färg jag ville ha... däremot fick jag med mig ett par gröna blommor till tränset hem. Köpte dessutom den nya nattsvarta sadeln i Firgrove (hann dit också, japp), den var riktigt snygg! Just nu använder jag dock en äldre, brun sadel tillsammans med ett relativt nyinköpt träns. Kanske langar in en bild i morgon.
 
   Just nu ska jag gå och lägga mig så roligare än så här blir det inte idag. Woho.
Strunta i det här...

google-site-verification: google0ec719db27868679.html
Ojojoj!

   Gårdagens uppdatering med nya druiduppdrag är väl för härlig! Jag trodde först att det skulle bli samma som förra gången, men det här var ju galet mycket roligare! Gillar att det är så många olika, just nu är det, vad, sju olika övningar? Så får man se om det kommer ännu fler i morgon :)
Wikipiki

   Idag har all min tid hemma (jobbade i stallet mellan 7 och 12) spenderats till att fixa till min Wiki. Den hålla på att bli grymt bra, och jag hoppas verkligen att folk vill titta in på den. Hoppas.
Masterpost - Mina redigeringar

   Letar du efter någon av mina gamla redigeringar? Du behöver inte leta länge, för i det här inlägget kan du se alla mina redigeringar! Klicka bara på de små bilderna så dyker bilden upp i fullt format :) Bilderna ligger nästan i ordning efter hur nya de är, med äldst först, men ordningen stämmer inte exakt. Notera att exteriörbilderna på mina hästar inte finns med här, utan de hittar ni istället i hästarnas egna inlägg! 
 
   Alla redigeringar är gjorda med Photoshop (antingen Photoshop Elements 4.0, Photoshop CS2 eller Photoshop CS6) och ritplattan Wacom Intuos3.
 
   OBS! Jag kommer aldrig göra en redigeringar på beställning om jag inte uttryckligen har sagt så. Det känns för min del pressande att folk ber om bilder och jag vill inte att ni gör det, tack.
 
   De redigeringar som andra spelare har vunnit av mig i diverse tävlingar hittar ni HÄR.
 
2013
 
             
 
           
 
    
 
2014
 
            
 
           
 
           
 
            
 
           
 
           
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
 
 
2015
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
            
 
 
    
 
 
2016
 
            
 
        
 
2017
 
         
 
     
 
 
2019
 
 
 
 
Svar på vanliga frågor

   Vem är du?
   Jag är en hästnörd född -94, från en Stockholmsförort. Jag diggar de flesta hästdatorspel och har gjort så sedan barnsben och jobbar numera med det allra största av dem - Star Stable. Du kan läsa mer om mig genom att klicka på knappen "Om mig" i menyn till vänster.
 
   Hur hittade du till SSO?
   Jag har spelat Starshine Legacy och Star Stable sedan spelen kom ut och började spela SSO bara några få dagar efter att den första svenska servern öppnade. Jag har alltså spelat sedan oktober 2011.
 
   Vilken server spelar du på?
   Det beror på och jag byter server lite då och då med båda mina karaktärer Esmeralda Silverforce och Penelope Kinglee. De tenderar båda två att alltid vara på den server som har minst antal spelare på sig.
 
   Vilken klubb är du med i på SSO? Kan vem som helst gå med i den?
   Jag är med i en klubb som heter Night Guards (server 1, Air Star - jag är med i den även fast jag inte varit på Air Star på länge), ägd av Genevieve Nightbard. Vi består av väldigt få medlemmar och har aldrig event, utan vi är bara en kompisgrupp som pratar om allt möjligt. Den stora grundregeln är att alla ska känna sig trygga och allt som sägs i klubben ska stanna i klubben för att tryggheten ska finnas kvar. Vi pratar ibland om lite tyngre ämnen men vi har också väldigt roligt! Vi tar inte in vem som helst, utan om det är så att någon i klubben inte känner sig helt hundra på en ny medlem så struntar vi i det hela. Man kan läsa mer om klubben samt ansöka på vår hemsida: Night-Guards.weebly.com
   På min karaktär Penelope Kinglee äger jag klubben Silversong Kings. Den tar inte emot medlemmar alls.
 
   Vill du gå med i min klubb?
   Tyvärr, jag trivs jättebra med mina nuvarande klubbar och kommer inte lämna dem :)
 
   Vill du bli min vän i SSO?
   Tyvärr, inte om vi inte känner till varandra sedan innan eller har pratat mycket. Jag har känt mig lite otrygg på sistone och vill just nu bara omge mig med personer jag känner.
 
   Varför svarar du inte på mitt mejl i SSO?
   Antagligen för att du har full brevlåda. Jag svarar inte på mejl där det bara står "Hej" heller. Om du vill vara bergsäker på att få tag i mig, lämna en kommentar på bloggen eller skicka ett mejl till esmesilverforce@gmail.com.
 
   Kan du ha en fanträff?
   Nej, jag tycker inte om att behöva prata med många främlingar på en och samma gång. Jag har inget intresse av att ha "fanträffar", för jag skulle bara känna mig enormt obekväm i situationen. Jag tycker inte det känns rätt heller, för varför skulle jag vara bättre än någon annan?
 
 
 
   Vad betyder Monokerus?
   Monokerus betyder enhörning. Stavningen varierar lite på språk, men betydelsen är densamma på latin, grekiska... och några andra språk, har jag för mig ^^'
 
   Vilken bloggportal bloggar du ifrån?
   Blogg.se, men jag har köpt ett domännamn.
 
   Kan du skriva ett inlägg om ---?
   Lämna en kommentar med ditt önskemål så försöker jag få ihop ett inlägg! Jag kan dock inte lova något, men jag uppskattar verkligen förslag.
 
   Kan du göra en bloggdesign åt mig?
   Tyvärr gör jag inte bloggdesigner från scratch alls i dagsläget. Du kan dock hitta gratis grafik från mig HÄR.
 
   Kan du hjälpa mig med kodningen i min bloggdesign?
   Absolut, skicka ett mejl med ditt problem så hjälper jag så gott jag kan!
 
 
 
   Vilket program redigerar du dina bilder i? Är det gratis?
   Jag har tidigare använt mig av Photoshop Elements 4.0 samt Photoshop CS2 och CS6, men använder i dagsläget Photoshop CC. Tyvärr inte gratis om man inte laddar ner illegalt (vilket inte rekomenderas!). Om ni vill ha ett gratis program råder jag er att Googla på GIMP eller Paint Tool SAI :)
 
   Använder du en ritplatta då du redigerar bilder? Var kan man köpa den och vad kostar den?
   Jag använder en ritplatta som heter Wacom Intuos 3. Plattan har sedan länge gått ur sortimentet eftersom den är väldigt gammal.
   Om ni är intresserade av att köpa en ny ritplatta skulle jag rekommendera en Wacom Intuos Pro, vilket troligen är det jag själv kommer köpa den dagen min nuvarande ritplatta inte vill vara med längre. Wacom Intuos Pro är en trevlig och välfungerande ritplatta som dessutom är snygg att se på. Tips är att Googla för att se priser.
 
   Kan du redigera en bild till mig?/Kan du rita en bild åt mig?
   Nej. Oavsett vad kommer svaret alltid bli nej. Jag känner oerhörd press av att bli tillfrågad och kommer därför endast göra bilder åt andra om jag håller i en tävling eller om jag själv får lust. Om ni frågar kan jag lova att ni inte får en bild.
 
   Kan jag få använda en lineart du har gjort?
   Nej, tyvärr. Däremot finns det många gratis linearts på nätet!
 
 
 
Varför har du två YouTube-kanaler?
   På min kanal Esme Silverforce hittar ni material ENBART på svenska:
  • Star Stable Ride Through
  • Harry Potter-spel
  • Övriga hästspel
  • Topp 5/Topp 10-videor om spel eller saker i spel
   På min kanal MONOKERUS hittar ni material ENBART på engelska:
  • Tips/Tricks för Star Stable
  • The Sims 4
  • Zoo Tycoon 2
  • Speed edits
  • Topp 5/Topp 10-videor om spel eller saker i spel
   Anledningen till detta är för att vissa videor kan få väldigt stor spridning och då är det mycket vettigare att direkt från början göra dem på ett språk som många fler förstår.
 
Vilket progam spelar du in med?
   Jag spelar in mina spelvideor med Fraps (fullversionen) och mina redigeringsvideor med Hyper Cam 2. Vissa videor spelas in med OBS, beroende på format. Jag streamar med ett program som heter Streamlabs.
 
   Vilket program klipper du videorna i?
   VEGAS Pro 15. Under 2019 övergår jag till Adobe Premiere istället.
 
   Vad har du för mikrofon?
   Har ett headset som heter Logitech G35. Till mina topplistevideor använder jag en Blue Yeti-mikrofon.
 
   Vad har du för dator?
   Läs mer i det här inlägget: Min monsterdator!
 
   Var har du köpt *Insert spel av ditt val*?
   Jag har antagligen köpt spelet i butik, på Steam eller på CDON.com. Jag har också haft turen att få några spel av bloggläsare. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig att hitta några spel alls - om du inte hittar dem efter en Googling så lovar jag att jag inte kan hjälpa dig, tyvärr.
 
   Kommer du spela in *Insert spel av ditt val* på video?
   Om jag äger spelet och det fungerar på min dator, ja, då är det mycket möjligt.
 
   Är du Esmeralda Kinglee?
  Ja, jag är den Esmeralda Kinglee som tidigare gjort tutorialvideor till Star Stables officiella YouTube-kanal.
 
   När kommer nya videor?
   Så fort som jag har tid och möjlighet. Ta gärna i åtanke att min enda möjlighet att spela in nya videor är en gång i månaden.
   Mitt nuvarande schema ser ut så här:
TISDAG: SSO Ride Through (svenska)
TORSDAG: Random spel (engelska)
LÖRDAG: Någon typ av hästspel (svenska)
SÖNDAG: Årstidsryttarna (engelska)
 
   Varför visar du en gammal uppdatering i en ny SSO-video?
   Jag spelar in mina videor så ofta jag kan, men det dröjer MINST en vecka innan jag släpper videon. Detta är för att annars skulle ni inte få videor oftare än någon gång i månaden. Därmed visas nya uppdateringar en bra bit i efterskott.
 
 
 
   Vad är SSO Wiki?
   SSO Wiki, eller Jorvikipedia, är en Wikia jag grundade i december 2012 för att kunna dela med mig av mina kunskaper inom SSO och de tidigare spelen som det är grundat på. Jorvikipedia är en av Sveriges största wikis och växer bara mer, och mer, och mer...
 
   Kan vem som helst redigera på Jorvikipedia?
   Ja, vi är tacksamma för all hjälp vi kan få. Det är bara att skaffa sig ett konto på Wikin och sätta igång - men tänk på att vi endast vill ha seriösa redigeringar!
 
   Kan jag bli Admin på Jorvikipedia?
   Just nu tar vi inte in nya Admins. Om du redigerar mycket och visar framfötterna finns det dock absolut en chans att vi kontaktar dig nästa gång vi behöver en Admin!
 
 
 
 
   Hur kan jag kontakta dig?/Vilka andra medier använder du dig av?
   Jorvikipedia - Zijena
   Mejl - esmesilverforce@gmail.com
   Instagram - GamingByEsme
   Extra Instagram - DesignByEsme
   YouTube - MONOKERUS / Esme Silverforce
   Facebook - Esmeralda Silverforce (Numera är det Esmeralda Silver, men ni lär känna igen mina bilder)
   Twitter - @GamingByEsme
   Tumblr - Gamingbyesme.tumblr.com
 
   Dessa är de enda medierna som jag aktivt använder. Kontakta mig helst via mail om ni har frågor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Upphovsrätt på sidan
   Dessa regler gäller för allt material jag använder. Var vänlig och respektera att jag har upphovsrätt på mitt material och därmed har rätt att kräva det här.
 
   - Ni får jättegärna använda mina egna bilder på bloggar, FB, Instagram osv - OM ni tydligt skriver att det är min bild. Det räcker inte med bara en tagg på Instagram då, säg att det faktiskt är min bild för annars fattar jag inte själv vad ni vill med den. Om ni säger uttryckligen att det är min bild (det är helt okej att länka tillbaka till mig också) så får ni använda vilka bilder ni vill.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er ta bort bilden, och om det inte sker kommer jag anmäla till den sajt som bilden finns på tills den tas bort.
 
   - Om ni vill dela med er av ett inlägg eller en text som jag har skrivit får ni göra det, men ni måste tydligt skriva att det är jag som skrivit den.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er lägga till att det är jag som har skrivit texten eller helt enkelt ta bort den. Om det inte följs anmäler jag till vederbörande sajt.
 
   - Ni får absolut skriva om samma saker som jag skriver om, eller skriva liknande saker. Ni behöver inte fråga om lov för det, men om ni tycker att det känns lämpligt (t ex om ni tar upp exakt samma ämnen som jag gör och skriver väldigt likt) blir jag självklart glad om ni säger att ni fått inspiration från mig :) Jag har inte upphovsrätt på ämnen att skriva om, ni får ju självklart skriva om precis vad ni vill!
 
   - Ni får självklart ta inspiration från mina bilder/redigeringar/whatever då ni gör egna, men om ni tycker att det blir så likt att folk kan tvivla uppskattas det att ni berättar var ni har fått inspirationen ifrån.
   Ibland kan man som konstnär sitta fast, och man kan verkligen behöva inspiration. Därför har jag som grundläggande antagande att folk inte vill göra plagiat. Men, det är självklart inte roligt om någon sätter sig och gör en bild som ser ut exakt som t ex min header (som nu har setts av många eftersom jag har lagt upp den på många olika sajter) och påstår att det är en helt originell idé, för det är det ju inte och om man är riktigt aktiv i SSO-världen är den ganska svår att missa. Hänger ni med? Här gäller alltså att folk bara visar lite moral. Jag kommer inte anmäla någon på den här punkten, däremot vill jag att folk söker lite i sina samveten.
 
 
   Jag sätter inte upp de här riktlinjerna för att vara elak, det är bara det att jag har upphovsrätt över mitt material och jag vill inte att folk tar cred för saker som jag har gjort.
Kontakta mig

   Vill du få tag i mig på något sätt? Jag finns på flera sociala medier. Om du vill skicka ett längre meddelande är det bättre att ni skickar till min mejladress än att ni försöker breva mig i SSO, för min brevlåda är oftast full.
 
   Facebook: Esmeralda Silver ("Silverforce" var tydligen inte ett riktigt namn, nehepp)
   Mejl: esmesilverforce@gmail.com
   Jorvikipedia: Zijena
   Tumblr: http://esmesilverforce.tumblr.com
   DeviantART: Monokerus
   YouTube: Monokerus
   Hemsida: http://esmesilverforce.weebly.com
Hästarna i familjen Silverforce

   Dessa vackra pixelvarelser tillhör i dagsläget familjen Silverforce, och kan synas närsom antingen här på bloggen eller på någon av mina YouTube-kanalar - för att inte tala om Instagram! Klicka på var bild för att läsa mer om hästen!
 
 
 
   Om du hellre vill läsa om Penny Kinglees hästar, klicka HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Följande hästar ska läggas till i denna lista:
Dialga
Palkia
Giratina
Alomomola
Torterra
Empoleon
Candy Crush
Goldpower
Rainbow Dash
Firestorm
Jack Frost
Texas
Sakura
Groot
Wanda
Pepita
Fawncy

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.