Chrome Pointer

Svar på vanliga frågor

   Vem är du?
   Jag är en hästnörd född -94, från en Stockholmsförort. Jag diggar de flesta hästdatorspel och har gjort så sedan barnsben och jobbar numera med det allra största av dem - Star Stable. Du kan läsa mer om mig genom att klicka på knappen "Om mig" i menyn till vänster.
 
   Hur hittade du till SSO?
   Jag har spelat Starshine Legacy och Star Stable sedan spelen kom ut och började spela SSO bara några få dagar efter att den första svenska servern öppnade. Jag har alltså spelat sedan oktober 2011.
 
   Vilken server spelar du på?
   Det beror på och jag byter server lite då och då med båda mina karaktärer Esmeralda Silverforce och Penelope Kinglee. De tenderar båda två att alltid vara på den server som har minst antal spelare på sig.
 
   Vilken klubb är du med i på SSO? Kan vem som helst gå med i den?
   Jag är med i en klubb som heter Night Guards (server 1, Air Star - jag är med i den även fast jag inte varit på Air Star på länge), ägd av Genevieve Nightbard. Vi består av väldigt få medlemmar och har aldrig event, utan vi är bara en kompisgrupp som pratar om allt möjligt. Den stora grundregeln är att alla ska känna sig trygga och allt som sägs i klubben ska stanna i klubben för att tryggheten ska finnas kvar. Vi pratar ibland om lite tyngre ämnen men vi har också väldigt roligt! Vi tar inte in vem som helst, utan om det är så att någon i klubben inte känner sig helt hundra på en ny medlem så struntar vi i det hela. Man kan läsa mer om klubben samt ansöka på vår hemsida: Night-Guards.weebly.com
   På min karaktär Penelope Kinglee äger jag klubben Silversong Kings. Den tar inte emot medlemmar alls.
 
   Vill du gå med i min klubb?
   Tyvärr, jag trivs jättebra med mina nuvarande klubbar och kommer inte lämna dem :)
 
   Vill du bli min vän i SSO?
   Tyvärr, inte om vi inte känner till varandra sedan innan eller har pratat mycket. Jag har känt mig lite otrygg på sistone och vill just nu bara omge mig med personer jag känner.
 
   Varför svarar du inte på mitt mejl i SSO?
   Antagligen för att du har full brevlåda. Jag svarar inte på mejl där det bara står "Hej" heller. Om du vill vara bergsäker på att få tag i mig, lämna en kommentar på bloggen eller skicka ett mejl till esmesilverforce@gmail.com.
 
   Kan du ha en fanträff?
   Nej, jag tycker inte om att behöva prata med många främlingar på en och samma gång. Jag har inget intresse av att ha "fanträffar", för jag skulle bara känna mig enormt obekväm i situationen. Jag tycker inte det känns rätt heller, för varför skulle jag vara bättre än någon annan?
 
 
 
   Vad betyder Monokerus?
   Monokerus betyder enhörning. Stavningen varierar lite på språk, men betydelsen är densamma på latin, grekiska... och några andra språk, har jag för mig ^^'
 
   Vilken bloggportal bloggar du ifrån?
   Blogg.se, men jag har köpt ett domännamn.
 
   Kan du skriva ett inlägg om ---?
   Lämna en kommentar med ditt önskemål så försöker jag få ihop ett inlägg! Jag kan dock inte lova något, men jag uppskattar verkligen förslag.
 
   Kan du göra en bloggdesign åt mig?
   Tyvärr gör jag inte bloggdesigner från scratch alls i dagsläget. Du kan dock hitta gratis grafik från mig HÄR.
 
   Kan du hjälpa mig med kodningen i min bloggdesign?
   Absolut, skicka ett mejl med ditt problem så hjälper jag så gott jag kan!
 
 
 
   Vilket program redigerar du dina bilder i? Är det gratis?
   Jag har tidigare använt mig av Photoshop Elements 4.0 samt Photoshop CS2 och CS6, men använder i dagsläget Photoshop CC. Tyvärr inte gratis om man inte laddar ner illegalt (vilket inte rekomenderas!). Om ni vill ha ett gratis program råder jag er att Googla på GIMP eller Paint Tool SAI :)
 
   Använder du en ritplatta då du redigerar bilder? Var kan man köpa den och vad kostar den?
   Jag använder en ritplatta som heter Wacom Intuos 3. Plattan har sedan länge gått ur sortimentet eftersom den är väldigt gammal.
   Om ni är intresserade av att köpa en ny ritplatta skulle jag rekommendera en Wacom Intuos Pro, vilket troligen är det jag själv kommer köpa den dagen min nuvarande ritplatta inte vill vara med längre. Wacom Intuos Pro är en trevlig och välfungerande ritplatta som dessutom är snygg att se på. Tips är att Googla för att se priser.
 
   Kan du redigera en bild till mig?/Kan du rita en bild åt mig?
   Nej. Oavsett vad kommer svaret alltid bli nej. Jag känner oerhörd press av att bli tillfrågad och kommer därför endast göra bilder åt andra om jag håller i en tävling eller om jag själv får lust. Om ni frågar kan jag lova att ni inte får en bild.
 
   Kan jag få använda en lineart du har gjort?
   Nej, tyvärr. Däremot finns det många gratis linearts på nätet!
 
 
 
Varför har du två YouTube-kanaler?
   På min kanal Esme Silverforce hittar ni material ENBART på svenska:
  • Star Stable Ride Through
  • Harry Potter-spel
  • Övriga hästspel
  • Topp 5/Topp 10-videor om spel eller saker i spel
   På min kanal MONOKERUS hittar ni material ENBART på engelska:
  • Tips/Tricks för Star Stable
  • The Sims 4
  • Zoo Tycoon 2
  • Speed edits
  • Topp 5/Topp 10-videor om spel eller saker i spel
   Anledningen till detta är för att vissa videor kan få väldigt stor spridning och då är det mycket vettigare att direkt från början göra dem på ett språk som många fler förstår.
 
Vilket progam spelar du in med?
   Jag spelar in mina spelvideor med Fraps (fullversionen) och mina redigeringsvideor med Hyper Cam 2. Vissa videor spelas in med OBS, beroende på format. Jag streamar med ett program som heter Streamlabs.
 
   Vilket program klipper du videorna i?
   VEGAS Pro 15. Under 2019 övergår jag till Adobe Premiere istället.
 
   Vad har du för mikrofon?
   Har ett headset som heter Logitech G35. Till mina topplistevideor använder jag en Blue Yeti-mikrofon.
 
   Vad har du för dator?
   Läs mer i det här inlägget: Min monsterdator!
 
   Var har du köpt *Insert spel av ditt val*?
   Jag har antagligen köpt spelet i butik, på Steam eller på CDON.com. Jag har också haft turen att få några spel av bloggläsare. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig att hitta några spel alls - om du inte hittar dem efter en Googling så lovar jag att jag inte kan hjälpa dig, tyvärr.
 
   Kommer du spela in *Insert spel av ditt val* på video?
   Om jag äger spelet och det fungerar på min dator, ja, då är det mycket möjligt.
 
   Är du Esmeralda Kinglee?
  Ja, jag är den Esmeralda Kinglee som tidigare gjort tutorialvideor till Star Stables officiella YouTube-kanal.
 
   När kommer nya videor?
   Så fort som jag har tid och möjlighet. Ta gärna i åtanke att min enda möjlighet att spela in nya videor är en gång i månaden.
   Mitt nuvarande schema ser ut så här:
TISDAG: SSO Ride Through (svenska)
TORSDAG: Random spel (engelska)
LÖRDAG: Någon typ av hästspel (svenska)
SÖNDAG: Årstidsryttarna (engelska)
 
   Varför visar du en gammal uppdatering i en ny SSO-video?
   Jag spelar in mina videor så ofta jag kan, men det dröjer MINST en vecka innan jag släpper videon. Detta är för att annars skulle ni inte få videor oftare än någon gång i månaden. Därmed visas nya uppdateringar en bra bit i efterskott.
 
 
 
   Vad är SSO Wiki?
   SSO Wiki, eller Jorvikipedia, är en Wikia jag grundade i december 2012 för att kunna dela med mig av mina kunskaper inom SSO och de tidigare spelen som det är grundat på. Jorvikipedia är en av Sveriges största wikis och växer bara mer, och mer, och mer...
 
   Kan vem som helst redigera på Jorvikipedia?
   Ja, vi är tacksamma för all hjälp vi kan få. Det är bara att skaffa sig ett konto på Wikin och sätta igång - men tänk på att vi endast vill ha seriösa redigeringar!
 
   Kan jag bli Admin på Jorvikipedia?
   Just nu tar vi inte in nya Admins. Om du redigerar mycket och visar framfötterna finns det dock absolut en chans att vi kontaktar dig nästa gång vi behöver en Admin!
 
 
 
 
   Hur kan jag kontakta dig?/Vilka andra medier använder du dig av?
   Jorvikipedia - Zijena
   Mejl - esmesilverforce@gmail.com
   Instagram - GamingByEsme
   Extra Instagram - DesignByEsme
   YouTube - MONOKERUS / Esme Silverforce
   Facebook - Esmeralda Silverforce (Numera är det Esmeralda Silver, men ni lär känna igen mina bilder)
   Twitter - @GamingByEsme
   Tumblr - Gamingbyesme.tumblr.com
 
   Dessa är de enda medierna som jag aktivt använder. Kontakta mig helst via mail om ni har frågor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Upphovsrätt på sidan
   Dessa regler gäller för allt material jag använder. Var vänlig och respektera att jag har upphovsrätt på mitt material och därmed har rätt att kräva det här.
 
   - Ni får jättegärna använda mina egna bilder på bloggar, FB, Instagram osv - OM ni tydligt skriver att det är min bild. Det räcker inte med bara en tagg på Instagram då, säg att det faktiskt är min bild för annars fattar jag inte själv vad ni vill med den. Om ni säger uttryckligen att det är min bild (det är helt okej att länka tillbaka till mig också) så får ni använda vilka bilder ni vill.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er ta bort bilden, och om det inte sker kommer jag anmäla till den sajt som bilden finns på tills den tas bort.
 
   - Om ni vill dela med er av ett inlägg eller en text som jag har skrivit får ni göra det, men ni måste tydligt skriva att det är jag som skrivit den.
   Om reglerna inte följs kommer jag vänligt be er lägga till att det är jag som har skrivit texten eller helt enkelt ta bort den. Om det inte följs anmäler jag till vederbörande sajt.
 
   - Ni får absolut skriva om samma saker som jag skriver om, eller skriva liknande saker. Ni behöver inte fråga om lov för det, men om ni tycker att det känns lämpligt (t ex om ni tar upp exakt samma ämnen som jag gör och skriver väldigt likt) blir jag självklart glad om ni säger att ni fått inspiration från mig :) Jag har inte upphovsrätt på ämnen att skriva om, ni får ju självklart skriva om precis vad ni vill!
 
   - Ni får självklart ta inspiration från mina bilder/redigeringar/whatever då ni gör egna, men om ni tycker att det blir så likt att folk kan tvivla uppskattas det att ni berättar var ni har fått inspirationen ifrån.
   Ibland kan man som konstnär sitta fast, och man kan verkligen behöva inspiration. Därför har jag som grundläggande antagande att folk inte vill göra plagiat. Men, det är självklart inte roligt om någon sätter sig och gör en bild som ser ut exakt som t ex min header (som nu har setts av många eftersom jag har lagt upp den på många olika sajter) och påstår att det är en helt originell idé, för det är det ju inte och om man är riktigt aktiv i SSO-världen är den ganska svår att missa. Hänger ni med? Här gäller alltså att folk bara visar lite moral. Jag kommer inte anmäla någon på den här punkten, däremot vill jag att folk söker lite i sina samveten.
 
 
   Jag sätter inte upp de här riktlinjerna för att vara elak, det är bara det att jag har upphovsrätt över mitt material och jag vill inte att folk tar cred för saker som jag har gjort.


Annie$tar

Hur får du en text ovanför "kommentera inlägget här?" :)

Svar: Det är en bildlänk och jag har berättat var man sätter in den i ett av mina avsnitt av "Lär dig webbdesign" :)
Esmeralda Silverforce

Annie Blue$tar

Oj jag glömde skriva Blue innan star hehe x)

Alva Pandawood

hej! kan du göra en video när du redigerar? snälla!

Ps: Du är bäst! Ds

Svar: Jag har redan lagt upp sammanlagt 6 videor då jag redigerar, men tanken är att det ska komma fler då jag har tid, ork och inspiration :)
Esmeralda Silverforce

Ellen Catmuntain

Hej esme! Jag undrar hur man får reda på vilken server man har.


Ps Jag älskar dina Välkommen till dinodalen videos Ds

Svar: Tack! I dagsläget är det lättast att fråga i chatten och se om någon vet vilken server man spelar på - annars kan man mejla till support och fråga.
Esmeralda Silverforce

Lova

Vilket typsnitt (om du minns/har ork att kolla) använder du där namnet är på kommentarerna? Dvs. När man postat kommentaren och det står t.ex. "Lova"? x)

Svar: Tror det heter Reenie Beanie!
Esmeralda Silverforce

Stella Bluewater

Har du någon erfarenhet av Gimp? För jag vet inte hur man ställer in en källbild.( jag kan inte läka om jag inte ställer in en källbild står det)
Kan man köra med Linearts på Gimp också?
Förlåt om jag är stötig med mina frågor. Har bara aldrig lyckats själv och vill gärna lära mig och du redigerar väldigt fina bilder!:D

Svar: Jag har aldrig använt Gimp men det borde inte vara så hemskt mycket mer annorlunda än Photoshop. Annars är det ju bara att Googla, man kan hitta hur mye som helst bara genom det!
Esmeralda Silverforce

Hanna Mouseside

Jag är inte bäst på att redigera så kan du kanske ge lite tips? Jag redigerar med camtasia studio 8 och jag vet inte hur jag gör för att dela på videon så jag kan flytta isär den så att jag kan snabbspola ena halvan men inte den andra. Det jag gör nu är att jag pausar så att det inte är samma video. Men jag vill dela på en video så jag tex kan sätta in typ en bild eller något sånt mellan ena videon och den andra utan att ha stoppat och sen börjat igen när jag spelar in.

Svar: Jag har tyvärr inte en aning om hur man gör med Camtasia; jag vet bara hur man använder Windows Movie Maker och jag är fortfarande nybörjare i Sony Vegas.
Esmeralda Silverforce

Wilma Moonstreet

Hej! Hur springer man på Star shine legacy?

Svar: Man håller ner "Shift" medan man går :)
Esmeralda Silverforce

Klara Eaststar (Busigast123)

Är "Windows Live Movie Maker" gratis att använda? För jag vill börja göra videos men jag hittar inget redigerings program :)

Svar: Jag har aldrig använt programmet men jag är säker på att det är gratis!
Esmeralda Silverforce

Maria

En fråga angående hur du redigerar videos, hur lyckas du få "rätt" bild som visningsbild?

Svar: Jag laddar upp en bild i efterhand!
Esmeralda Silverforce

Molly

Jag älskar dej

Stella Bluewater

Hur får man benskydd, lindor och luva till hästen på the Sims?

Svar: Jag spelar inte det så jag vet inte.
Esmeralda Silverforce

Luciana mitspaw

Vad heter du på instagram?

Svar: @esmesilverforce
Esmeralda Silverforce

Frida Flowervalley

Min start häst Icedale ser jag som en glad och pogg häst men ändå snäll. Jag tycker du har lyckats väldigt bra med din blogg

Leah Pandalake

Tjena!
Inget med detta att göra MEN hittade inte något inlägg där du snackade om det inom samma område. Vet du när den nya launchern anländer? Har inte hört om den på ett par veckor på deras sida (ja, jag har inget tålamod), men undrade om du visste något om den eftersom du brukar ha koll på det mesta? ;) SJÄLVKLART inget du behöver berätta om, om du inte känner för det eller helt enkelt inte vet något. Tacksam för svar å en stor kram, älskar dig fina <3

Svar: Nä, tror inte att SSO har sagt något alls om när exakt launchern kommer :)
Esmeralda Silverforce

Matilda Younghand

Vilken stationär dator har du, vilket märke?

Svar: Den har inget märke så, den är speciellt hopbyggd för mig!
Esmeralda Silverforce

Patricia Frogpaw

Hej jag undrar var du köper dom röda ridbyxorna med ridstrumpor på StarStable? Och Några frågor till, hur länge har du ridit? Och vilken/vilka raser gillar du mest? ;)

Svar: 1) http://starstable.bplaced.net/db/en/2) ca 12 år (mer och mindre i vissa perioder)
3) Gillar de flesta hästar, det allra viktigaste är hästen som personlighet, inte rasen!
Esmeralda Silverforce

Sheila diskoheart

Hej hej Esme! Jag undrar, hur man kan ansöka till nigth guards?? Hittar inte bloggen då kan du skriva en länk till den?😃 tack på förhand💝 DS, shelly

Svar: Googla på "night guards star stable" ^^
Esmeralda Silverforce

Rose

Hej!

Jag såg att du spelar in med Fraps och använder WMM. Har du problem med att lägga in filmer i WMM? Jag har spelat in en 20 minuters lång film och när jag vill redigera den så går det inte. Jag får bara ett fel meddelande om att den är korrupt eller nått. :(

Svar: WMM verkar inte funka med för stora filer. Jag använder numera enbart Sony Vegas och slipper problemet ^^
Esmeralda Silverforce

Aicha zerrouki

Hej jag undrar vart man kollar vart du har köpt sso kläderna sadeln tränset och allt😊

Svar: http://starstable.bplaced.net/db/en/
Esmeralda Silverforce

Rose

Hej igen!

Nu har jag äntligen Sony Vegas pro 13 så jag försöker lära mig hur allt funkar. Men ett problem jag har är att medans jag redigerar så kan klipp bli helt svarta. Ljudet funkar och om jag har text över så syns det, men inte det jag har filmat.
Har du samma problem och hur löser du det i så fall?

Svar: Åh, ehm... högerklicka på "preview"-screenen och välj "Video preview preferences", och välj sedan "GPU acceleration of video processing" OFF så ska det vara ok - jag hade det problemet HUR MYCKET SOM HELST i början men då jag gjorde så här så gav det sig. Om det glitchar för mycket, spara det du gör och starta om programmet, då borde det funka igen!
Esmeralda Silverforce

Filipa

Hej,

Hur har du gjort denna sida?

Den är så otroligt fin!

Svar: Grundläggande bloggdesign bara!
Esmeralda Silverforce

Claire Masterknight

Hej, hur mycket kostar Fraps? Har hört att gratisversionen bara går att filma i trettio sekunder med. Är det sant?

Svar: Gratisversionen går att filma med i 30 sek åt gången, fullversionen... TROR jag kostar 500kr, minns inte. Sjukt värt iaf!
Esmeralda Silverforce

Isidora skywater

Vad har du för slags häst i din video "Starstable online #165 : Trädkojan"?

Svar: Pallar int kolla men är rätt säker på att det ska vara Raichu, min Morgan. Morganhästarna finns i Firgrove. Man kan alltid kolla Star Stable Database om man vill veta var hästar finns.
Esmeralda Silverforce

Luca

Halloj esme, jag såg på videon när du redigerade din ponny ( blue roan ) och såg hur du klistrade in en helt ren bakgrund, nu undrar jag hur får man en bakgrund utan häst och ryttare? eller vart kan man hitta dom här :O om det går, vet inte

Svar: Jag använder mest bakgrunder härifrån: https://www.facebook.com/starstableonlinebackgrounds/?fref=ts
Esmeralda Silverforce

Ellen Queenpaw

Heej Esme! Jag har en fråga kan du inte filma in när du kör champion eller champions?? MVH: Ellen Queenpaw

Svar: Jag är väl så illa tvungen att göra det, men kan ju inte påstå att jag ser fram emot det. Är inte ett dugg intresserad av championat tbh
Esmeralda Silverforce

Tyra seabard

Hej! Jag undrar om du kan göra en sso serie,skulle vara jätte kul!

Svar: Nej, det har jag inte tid eller möjlighet att göra. Däremot har jag tidigare skrivit på en fanfic om både Star Stable och SSO.
Esmeralda Silverforce

Beatrice Goldgoot

♥ Hur gör man en blogge? Skulle va kul att veta.

Svar: Gå till en bloggdomän (typ Blogg.se), skapa ett konto, sätt igång!
Esmeralda Silverforce

Alva Lionrock

Hej! Har du ride? Av Pan Vision, hade för mig att du la ut nån video om det, men måste ha sett fel:) Jag har köpt det och undrar om det är bra, får inte igång det; (

Svar: Jag har spelet men ogillar det starkt - tycker inte alls om spelets gameplay!
Esmeralda Silverforce

Pia Moosestone

Hej!
Jag undrar när Fiske kartan kommer.
Jag har så himla mycket problem med det på senaste tiden. Jag har väldigt mycket problem med att hitta bryggan man ska fiska på. Nu mera har jag struntat i det helt & hållet men jag måste ju nån gång bli färdig. :D

Mvh Pia

Svar: Jag kommer göra en egen - men så länge så finns det en på Jorvikipedia!
Esmeralda Silverforce

Rose D

Vart köpte du ridskorna och strumporna som du hadde på dig avsnittet 'Alla stjärnor i Firgrove'

Svar: Inte en aning, kolla SSO Database!
Esmeralda Silverforce

Rose Shadowlee

Hej igen XD
Har du märkt av att spelet laggar mer när du spelar in?
Har letat runt på YT efter olika inställningar man kan ha för att det inte ska lagga.
Just nu har jag; video capture 120fps och Full size. Det är fortfarande laggit, men ingen annan verkar funka bättre.
Vad har du för inställningar i fraps?

Svar: Jag har inte märkt av mer lagg! Jag har stängt av posteffekter och vertical sync och spelet är nog bättre än det någonsin varit. Jag har inga som helst specialinställningar i Fraps, kör på allt standard!
Esmeralda Silverforce

Elsa D

Kan man i dagsläget byta namn på sin gubbe??
Är det smart att köpa star rider life time, eller ska man köpa nogot billigare innan life time??

PS älskar dig du är så bra!!❤️❤️

Svar: Nej, det går inte att byta karaktärsnamn. Det är absolut smartast att köpa Life Time, då det är det billigaste sättet av alla. Om jag hade betalat hela mitt spelande enbart per månad istället för att köpa Life Time direkt hade jag behövt lägga ut nästan tre gånger så mycket pengar på spelet.
Esmeralda Silverforce

♥️ Frida D

Hej!
Jag är på " James skattjakt " och jag ska leta upp Butler_01. Jag har kollat på din YT och jag ser vad han ska stå, men han står inte där på mitt spel. Snälla kan du hjälpa mig?!

PS: älskar dig, tänker också starta en star Stable YT när jag blir äldre, blir så inspirerad av dig.♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Svar: Troligtvis håller du samtidigt på och försöker lista ut vad som hänt med Linda som är försvunnen. Fortsätt med de uppdragen så kommer Godfrey komma tillbaka snart.
Esmeralda Silverforce

Elisabeth Krypsjö

HEJ
jag tycker att videon är bra för att jag gillar att spela Star Stable och jag gillar Jarlaheim för det är ett fint ställe och det är nära till Epona.

Zoey Mysterypaw

Hejsan!

Jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om bra tävlingsoutfit? Skulle vara kul då jag gärna skulle vilja ha en bättre än den gamla jag har men inte riktigt vet hur jag ska leta. Kram!

Svar: Jag tävlar inte alls själv och har ingen koll på stats alls!
Esmeralda Silverforce

Sasha Eveningrider

Hej! Jag har bara en fråga om hur då redigerar din blogg för att bara få fram det där fina startsidan eller t.ex. hur du får text under dina bilder. Har själv en egen blogg:
starstablesashae.blogg.se men den blir inte lika fin som din skulle så gärna vilja att du skulle kunna visa på yt eller här på bloggen det skulle vara så kul och jag tror att det skulle få igång fler personer som skulle vilja börja blogga. Och hur kul är det inte med massa bloggar som man kan läsa. Det är ju även super kul att läsa hur andra tänker och tycker om olika saker. Om t.ex. nya uppdateringar eller om hur dom upplever SSO nu och då. Älskar bloggar så det vore jätte kul om du visa hur du får din blogg så fin.
Skulle vara så glad om du svara=D

Svar: Jag har en hel kategori på bloggen för enbart detta: http://monokerus.se/2016/february/masterpost-lar-dig-webbdesign.html
Esmeralda Silverforce

Dina Oakcaka

Heej

Vilken server är du på??
Hur många spel spelar du??
Hur många år är du??
Hur filmar man??
Vad är din favo låt??
Vilken är din favo häst på sso??
Vet du vem flixekim är??

Malin Blueberrynight

Hej. Jag tycker dina redigerade bilder är jätte fina och jag skulle också vilja göra några sso bilder. Men jag undrar om du använder en ritplatta i så fall vilken och vilket program använder du?

Svar: Se länken Svar på vanliga frågor i menyn till vänster!
Esmeralda Silverforce

Savannah

Hej Esme!

Jag har länge funderat på hur mycket Fraps kostar och om det är en engångsbetalning eller periodvis betalning, och när jag är inne på Fraps's hemsida förstår jag typ nada. Så min fråga är för att komma till kritan: Vad kostar Fraps och är det en engångs-eller periodbetalning? Sen tänkte jag också fråga detta: Jag har funderat på att göra en Ride Through av SSO men då jag går i skolan och har läxor och så så vet jag inget om jag hinner med att göra ryktesuppdrag. Min fråga är alltså: Hur lång tid brukar du lägga på ryktesuppdrag?

Tackar på förhand:)

Svar: Fraps är en engångsbetalning, men sen funkar det på alla datorer du använder så länge som du har kvar inloggningsuppgifterna till ditt premiumkonto. Jag har en engångsbetalning, men jag har det kopplat till fyra olika datorer, haha... ryktena beror på hur mycket tid jag har, men jag satsar alltid på ett specifikt rykte i första hand. Rykte som hjälper mig i huvudstory går alltid före t ex fiske, som inte kommer driva mig framåt i spelet. Oftast vet jag exakt vilket uppdrag som kommer upp om jag fortsätter på ett visst rykte, så jag riktar in mig på hur jag vad jag har lust att fortsätta med framöver.
Esmeralda Silverforce

Annabelle Skylove

Hej Esme du är bäst på det du gör!❤️Jag respektera dig och att du inte vill bli vän med anonyma❤️PS ett av spökena är i kyrkan vid fort pinta❤️

Sigrid Masterbard

Spelar du sims 4?

Svar: Japp.
Esmeralda Silverforce

Tanja Darkgren

Hej Esme! Jag har några frågor till dig:
1. Tävlar du championat ofta? om du gör det, kan du lägga upp videor när du tävlar?
2. Vad tycker du om Mistfall?
3. gillar du att teckna/rita?

/Tanja Darkgren
PS: du är BÄST!

Svar: Nej, jag tävlar aldrig i championat. Jag tycker Mistfall är SSO's bästa område hittills och ja, jag gillar att måla.
Esmeralda Silverforce

Gigi

Du är bäst +jag skulle vilja ha en vidio vem du är lite mer ingående

Sigrid Masterbard

Hej bäääääästa Esme! Jag har några frågor:

1: Vilken hästras skulle du helst vilja att den kom till sso?
2: Har du/vill du ha en egen häst?
3: Är hästar ditt favoritdjur?
4: Nu har det ju kommit att man kan ändra sin starthäst, vill du göra det på nån av dina karaktärer?

PS: Äääälskar dig!

Alva Sunmoon

Hejsan Esme!

Jag har några frågor till dig:
1.Gillar du druidträning?
2.Tycker du om att tölta med Islandshästen?
3.Vad tycker du om att SSO ska uppdatera starthästen?

Mvh Alva Sunmoon!
Älskar dina videor!

Tuva cherrybook

Hej Esme! Du är min förebild och vill gärna träffa dig i sso! Jag har 3 frågor 1. Hur vet man när du byter server? 2. Vilket konto live stremar(stav)du på? 3. När kommer din nästa live?(om du vet för vet att du spelar när du får tid oftast)

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.