Chrome Pointer

Då jag har råd...

   ...ska jag köpa alla exklusiva utrustningsset. Jag vill ha alla set, dels för att vissa är väldigt snygga (vissa delar i Gyllenbladets set och hela Jockeysetet är så snyggt så jag dööööör) och dels för att det bara är grymt kul att samla. Jag har Firgroves set, och jag har schabraket i Gyllenbladets set, men det är allt jag har än så länge. Snart ska jag införskaffa allt, muahahaha!
Rykte med fiskarna och Mario

   Något jag stör mig på ut i oändlighet är hur otroligt långsamt det går att tjäna in på sitt rykte med Fiskeklubben och Astronomerna. Uppenbarligen finns det ett skäl till att man ska behöva tjäna in rykte med de båda, antagligen kommer det hända grejer på den fronten framöver (vet inte om kapten Brus räknas in i fiskeklubben och om Nic Stoneground eller vad han nu heter är med i Astronomerna, men det är väl troligt). Jag kan till och med stå ut med fisket, problemet är att man tjänar alldeles för lite rysktespoäng varje dag. Och Mario, det skrället, som bara delar ut ett uppdrag i veckan! Skandal, säger jag, skandal!
 
   En dag ska jag kunna bli beundrad bland fiskarna utan att någonsin behöva röra ett fiskespö. ONE DAY I TELL YOU!
Mitt mål med Wikin

   Mitt ultimata mål med min Wiki är att den ska bli helt komplett. Allt i SSOStar Stable och Starshine ska finnas med på något sätt.
 
   Dilemmat? Jag kan inte skriva en hel Wiki helt själv. Därför hoppas jag på att folk ska upptäcka den, så att den blir uppbyggd med kärlek och omtanke *blink* (jag börjar känna att mitt skrivsätt blir lite väl flummigt ibland) Den ska vara komplett med länkningar, bilder och gud vet vad. En dag kanske det blir möjligt?
Jag är hästvakt.

   Just nu är det mitt uppdrag på att ha koll på Lily Goldforces häst Thunderblood. Bloodi är söt. Men det är synd att det inte finns roligare uppdrag på lördagar, för jag orkar inte motionera honom från Valedale ner till Silverglade för att sen ränna mellan vingården och Fort Pinta. Blahaha. Bloodi får vara kvar uppe i norr. Iofs verkar det vara varmare i norr än i söder. Notera att det finns en gräsfläck i Hollow Woods. Jag har stört mig på den i ett par veckor nu.
 
   Här är Bloodi. Han är snäll. Typ.
 
   Nejnu ska jag inte mobba häststackarn.
My little pets

   Sedan Pet Shop Girls öppnade förra onsdagen har jag köpt tre små djur som ska följa mig och Ash på våra underbara (och även lite mindre fantastiska) resor genom Jorvik. Alice, Katla och Baloo.
 
    Alice är döpt efter en hund jag känner igen från min ridskola, just för att de båda är Goldens. Alice är den man alltid vill ha med sig, hon har ett sådant charmigt uttryck där hon sitter i sadelväskan.
 
   Katla är en katt. End of story. Nejmen hon är vit. Och har olikfärgade ögon. Hon är söt. Hon säger inte så mycket då hon är med i väskan. Hon ser ser omkring och viftar med de där små vita tassarna och ser lite gullig ut.
 
   Baloo är prickig. Och charmig. Och söt. Meeeeen han är en kanin. Och risken finns alltid att han dör av en hjärtattack om någon häst susar förbi lite för fort. Så han får oftast stanna hemma, men han är också en liten del i lilla familjen Silverforce.
 
   Självklart vill jag också utöka min lilla familj, men det får antagligen vänta tills jag får möjlighet att köpa en till häst. Det kommer jag till i morgon - min dreamhorse.
Visste du att...?

   ...Mario är allergisk mot lämlar?
 
   ...Judy red din häst innan du kom till Moorland?
 
   ...det går inte att ha samma användarnamn som en annan spelare, men flera hästar kan ha samma namn?
 
   ...Baronessan har två söner, Thomas Moorland och Aaron? Aaron har ännu inte synts i spelet, men det har talats om honom i förbigående.
 
   ...Thomas Moorland är till hälften en utomjordisk varelse eftersom han är son till Mr Sands?
Jag tycker inte om dekorationer.

   Eller det beror lite på vilka dekorationer det är. Blommorna... Nje. Rosetterna... Fy farao. Jag tycker de är för mycket. Fast blommorna är okej ibland, men jag äger faktiskt inte en enda, måste jag erkänna. Benlindorna å andra sidan använder jag mer än gärna, jag var en av de som ständigt bad supporten om benlindor i spelet.
 
   Men rosetterna börjar växa i mina ögon. Jag har åtminstone tänkt tanken på att införskaffa någon enstaka svansrosett att ha till någon outfit. Kanske en rosa, bara för att fluffa upp det. Sen vet jag inte riktigt vad stackars Ash tycker om rosetter, han har inte så mycket att säga till om där. Han står mest och ser nöjd ut. Lilla Ash.
 
   På sistone har jag fastnat för en kamouflage-outfit. Den består i princip av kamouflagefilten, en fiskejacka och Demascusbyxorna. Men det är gaaaalet snyggt! Jag har funderat på att fixa ett par blommor till det, men jag tvekar så galet över vilken färg jag då ska ha. Åhåhå, decisions, decisions.
   Det är denna outfit jag fastnat så mycket för. Sen har jag med mig min lilla valp också. Det kommer en lite utförligare beskrivning av mina djur i eftermiddag.

   Just i eftermiddag är för att jag jobbar morgonpass på ridskolan på lördagar, så jag har ingen dator förrän typ klockan tre. Adios.
Varför har jag startat en Wiki?

   Jo, jag har som sagt inget liv och är aningen manisk i perioder (själv misstänker jag att jag håller på att bli manodepressiv men det är en annan historia) så eftersom jag är rätt beroende av SSO valde jag då att starta en Wiki för att samla information om spelet. Jag har försökt få in lite folk som kan hjälpa till att redigera, men det verkar inte vara något större intresse av det så jag tuffar på all by myself och försöker dra ihop det jag kan i informationsväg. Jag försöker också fixa ihop bilder och kämpar på med att fixa kategorier till alla sidor, då jag vill att det ska vara så nära en riktig Wiki som möjligt.
 
   Om det nu låter lite intressant, kika för all del in. Jag är tacksam för all uppmärksamhet sidan kan få.
 
Varför inga bilder?

   Enkelt svar. För att jag snart (vilket innebär om en timme) ska åka hemifrån och därmed inte vågar kasta mig in i några större projekt. Menmen, framöver ska det förhoppningsvis finnas lite bilder runtom här.
 
   En annan sak har nog märkts också - varför alla länkningar? Jo, jag älskar min Wiki, min bebis, och måste göra lite reklam för den, that's why. Annars vet ju inte folk att den finns, så enkelt är det.
 
   Nu får denna nya dagbok vila i några timmar. Nu ska det nämligen förberedas inför ridning.
Fiskar och vatten och bryggor och jösses

   Fiske är verkligen inte min grej. Jag blir tokig på det! Nu har jag visserligen koll på vart jag ska oavsett vilken sorts fisk jag är ute efter, men sen då man väl står där med den långa pinnen i handen och ser flötet försvinna ut i böljan blå... nej, jag är urkass på att fiska. Visserligen brukar det inte ta alltför lång tid, men en gång stod jag i en halvtimme och stirrade på flötet som guppade på ytan och bara väntade på att den där förbenade fisken skulle dyka upp.
 
   Tacka vet jag fiskpinnar.
Who am I?

   En favoritoutfit
 
   Okej, det här är jag, eller åtminstone min avatar. Esmeralda Silverforce och den fantastiska springaren Ashdancer. Esme och Ash har hängt ihop sedan oktober 2011, någon vecka efter att spelservern först öppnade, och har sedan ränt runt i Jorvik under vått och torrt, över gräs och snö i över ett år. Oftast ser man de här båda kubba runt i Moorlandområdet, någorlunda förvirrade och sökandes efter något att hitta på. Alltid villig att svara på frågor, aldrig villig att gå med i någon klubb - meeeen står i kö till Ocean Panthers. Like a boss.
   Den ultimata juloutfiten för en kräsen
 

   Om det mot all förmodan är damen bakom datorskärmen ni söker efter, välkommen in till mitt liv.
Welcome to zie blogg

   Goddag goddag. Vad i hela friden är nu det här?
 
   Det här är en hyllning. En hyllning till Star Stable Online, ett onlinespel inriktat på hästar. Woho. Och det tog bara vaddå, tjugo år?
 
   Nejmen hej. På SSO glider jag runt som Esmeralda Silverforce, på skimmeln Ashdancer. Jag är en någorlunda olevande artonåring som är sjukskriven på grund av en depression och går på tusen olika utredningar för att ta reda på vad det är för fel på mig (som sagt: "om det visar sig att jag inte har en diagnos är jag ju bara knäpp") och tillbringar all denna oändliga fritid till allmänt häng i stallet och alldeles för mycket tid framför datorn. Därmed är jag också grundare till en Wiki om SSO, med det oerhört kreativa namnet StarStableOnline.Wikia.com. Jao, mästerverk indeed.
 
   På denna blogg får det bli så att jag skriver av mig om allt som har med SSO att göra, eftersom de få stackars vänner jag har IRL snart har sår i öronen efter allt mitt tjat om detta fantastiska spel.
 
   Så, välkommen. Mitt namn är Esmeralda Silverforce, och det här är min (oerhört konstiga) hyllning.
Jag, Esme

   Jag använder mig av namnet Esme online, är född innan mitten av 90-talet och är uppväxt och bosatt en Stockholmsförort. Mina största intressen i livet har alltid varit hästar och datorspel och inom hästvärlden har jag gjort lite allt möjligt mellan att vara ridskoleryttare och jobba i stall, även med visst fokus på ryttare med funktionsnedsättningar (och själv har jag Aspergers syndrom). Jag rider alltid då tillfälle ges och spenderar mina somrar på en gård där jag jobbar med just hästar. Jag delar mitt hem med en liten Corgiflicka och vi ser fram emot att välkomna fler vovvar till familjen då hon kommit ur unghundstadiet.

   Efter att under många år ha haft ett stort intresse kring hästspelen fokuserade kring ön Jorvik är jag nu anställd på företaget Star Stable Entertainment som driver och utvecklar MMORPG’t Star Stable Online som jag tidigare centrerat denna blogg runt sedan skrivandets start. Efter ett antal år inom marknadsföring arbetar jag nu heltid som Game Designer. Hästar och datorspel överallt - dröm!

   Mitt spelintresse har bara ökat genom åren och jag har börjat nosa på andra titlar än enbart hästar. Här på min blogg får ni se lite av varje från de spel jag spelar - allt från bilder och enklare recensioner till videor från mina YouTube-kanaler. Namnet Esme är inte mitt eget, men det är det namn jag använder ute på det vida världsnätet och det jag är känd som.

 
   Jag var medlem i Polluxklubben då jag var yngre och fick där de fyra Starshine Legacy-spelen och de fyra Star Stable-spelen. Jag visste att SSO hade planerats, och lagts ner, och den dagens jag hittade den öppnade versionen av spelet var en väldigt glad dag för mig, efter att ha väntat på det nya Star Stable-spelet i flera år. Efter att ha spelat i ca ett år valde jag att starta SSO Wiki, numera kallat Jorvikipedia, som i dagsläget är en av Sveriges största Wikis. Har tack vare donationer från vänliga spelare fått tag i de fyra Star Academy-spelen också, vilket gör min samling av Jorvik-spel komplett. Tack vare mitt stora intresse för Jorviks värld kombinerat med den kunskap jag besitter om den fick SSO-teamet upp ögonen för mig och det slutade i att jag nu arbetar med spelet på heltid.
 
   Mitt intresse för hästdatorspel har lett till att jag även blivit väldigt aktiv på sociala medier med denna blogg, ett Instagramkonto och två YouTube-kanaler, alla med inriktning på spel.
 
   Bild målad av @ItsMelisInsta på Instagram 
 
 
   Esmeralda Silverforce, då. Numera mest känd som Esme, vilket även är vad i princip alla kallar mig. En medlem i den lilla inaktiva (eller kanske mer nattaktiva) klubben Night Guards på servern Air Star, där hon trivs bra. Exakt vilken server Esme i sig befinner sig på beror lite på, då det hoppas lite fram och tillbaka trots att klubben är kvar på samma ställe. Har ett stort antal hästar, och ni kan läsa om dem alla genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster.
 
   För att sammanfatta mig i spelet kan man väl säga att jag är lite folkskygg, men jag hjälper gärna till med uppdrag och liknande om jag blir tillfrågad. Jag är en moralkärring då det kommer till spelchatten och avskyr både spam och reklam. Jag har inget intresse av vän- eller gruppförfrågningar från spelare jag inte känner och kommer alltid tacka nej till dessa. Jag tävlar ytterst sällan i lopp men följer spelets huvudstory med stor entusiasm.
   Namnet Esmeralda betyder "den lysande", och Esmes hela namn blir alltså "Lysande silverkraft". Detta var faktiskt inte valt med mening, men lyckligt blev det allt.
 

 
   Jag finns även under namnet Penelope "Penny" Kinglee. Penny existerar för en videoseries skull, och med henne kommer jag återupptäcka alla Jorviks äventyr. Läs mer om Penny här.
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.