Chrome Pointer

Jag, Esme

   Jag använder mig av namnet Esme online, är född innan mitten av 90-talet och är uppväxt och bosatt en Stockholmsförort. Mina största intressen i livet har alltid varit hästar och datorspel och inom hästvärlden har jag gjort lite allt möjligt mellan att vara ridskoleryttare och jobba i stall, även med visst fokus på ryttare med funktionsnedsättningar (och själv har jag Aspergers syndrom). Jag rider alltid då tillfälle ges och spenderar mina somrar på en gård där jag jobbar med just hästar. Jag delar mitt hem med en liten Corgiflicka och vi ser fram emot att välkomna fler vovvar till familjen då hon kommit ur unghundstadiet.

   Efter att under många år ha haft ett stort intresse kring hästspelen fokuserade kring ön Jorvik är jag nu anställd på företaget Star Stable Entertainment som driver och utvecklar MMORPG’t Star Stable Online som jag tidigare centrerat denna blogg runt sedan skrivandets start. Efter ett antal år inom marknadsföring arbetar jag nu heltid som Game Designer. Hästar och datorspel överallt - dröm!

   Mitt spelintresse har bara ökat genom åren och jag har börjat nosa på andra titlar än enbart hästar. Här på min blogg får ni se lite av varje från de spel jag spelar - allt från bilder och enklare recensioner till videor från mina YouTube-kanaler. Namnet Esme är inte mitt eget, men det är det namn jag använder ute på det vida världsnätet och det jag är känd som.

 
   Jag var medlem i Polluxklubben då jag var yngre och fick där de fyra Starshine Legacy-spelen och de fyra Star Stable-spelen. Jag visste att SSO hade planerats, och lagts ner, och den dagens jag hittade den öppnade versionen av spelet var en väldigt glad dag för mig, efter att ha väntat på det nya Star Stable-spelet i flera år. Efter att ha spelat i ca ett år valde jag att starta SSO Wiki, numera kallat Jorvikipedia, som i dagsläget är en av Sveriges största Wikis. Har tack vare donationer från vänliga spelare fått tag i de fyra Star Academy-spelen också, vilket gör min samling av Jorvik-spel komplett. Tack vare mitt stora intresse för Jorviks värld kombinerat med den kunskap jag besitter om den fick SSO-teamet upp ögonen för mig och det slutade i att jag nu arbetar med spelet på heltid.
 
   Mitt intresse för hästdatorspel har lett till att jag även blivit väldigt aktiv på sociala medier med denna blogg, ett Instagramkonto och två YouTube-kanaler, alla med inriktning på spel.
 
   Bild målad av @ItsMelisInsta på Instagram 
 
 
   Esmeralda Silverforce, då. Numera mest känd som Esme, vilket även är vad i princip alla kallar mig. En medlem i den lilla inaktiva (eller kanske mer nattaktiva) klubben Night Guards på servern Air Star, där hon trivs bra. Exakt vilken server Esme i sig befinner sig på beror lite på, då det hoppas lite fram och tillbaka trots att klubben är kvar på samma ställe. Har ett stort antal hästar, och ni kan läsa om dem alla genom att klicka på knappen "Mina hästar" i menyn till vänster.
 
   För att sammanfatta mig i spelet kan man väl säga att jag är lite folkskygg, men jag hjälper gärna till med uppdrag och liknande om jag blir tillfrågad. Jag är en moralkärring då det kommer till spelchatten och avskyr både spam och reklam. Jag har inget intresse av vän- eller gruppförfrågningar från spelare jag inte känner och kommer alltid tacka nej till dessa. Jag tävlar ytterst sällan i lopp men följer spelets huvudstory med stor entusiasm.
   Namnet Esmeralda betyder "den lysande", och Esmes hela namn blir alltså "Lysande silverkraft". Detta var faktiskt inte valt med mening, men lyckligt blev det allt.
 

 
   Jag finns även under namnet Penelope "Penny" Kinglee. Penny existerar för en videoseries skull, och med henne kommer jag återupptäcka alla Jorviks äventyr. Läs mer om Penny här.
 
 
 


Sheila Sealake

Det känns otroligt härligt att jag inte är den enda 19 åringen i detta spel! Keep on :)

Amanda

Rider du på nybygget irl möjligtvis?

Svar: I dagsläget, japp.
Esmeralda Silverforce

Ellen Catmountain

Hur många spel fans det innan sso?

Svar: Tolv - Fyra Starshine Legacy, fyra Star Academy och fyra Star Stable.
Esmeralda Silverforce

Doris Sleepyburg

Hur får man tag på star Academy och starstable spelen?Jag skulle gärna villja ha dom.

Svar: Kan finnas på eBay eller Amazon om man har tur, annars är det i princip omöjligt att få tag i dem om man inte hittar dem begagnade.
Esmeralda Silverforce

Sasha Highfall

Vad heter programet som du använder när du redigerar?

Svar: Photoshop CS6!
Esmeralda Silverforce

Frida Flowervalley

Jag förstår hur det är att ha asberger syndrom det är jobbigt ibland va? Tacksam för svar:)

Elvira

varför ville du börja blogga?

Svar: Jag har alltid gillat att skriva och tyckte det kunde vara kul att skriva om Star Stable!
Esmeralda Silverforce

Linea ponygirl

Du är så bäst! Läser både din blogg och älskar din kanal forsätt med det du gör!

kamilla deersmith

hur gör du när du gör dem där bilderna som inte är direkt från sso?

Svar: Målar! :)
Esmeralda Silverforce

Märta

Jag typ dog när jag läste att du har aspergers syndrom. jag har oxå det. Du är min förebild och ÄLSKAR dina videos❤️

Leah Pandalake

Hej Esme!

Jag är så tacksam och glad, tack vare dig har jag lärt mig så mycket, alla dina kunskaper om vårt Jorvik du delat med dig av via videos och blogg. Du är min förebild, du är så cool och bara helt underbar! Det låter helskumt, men jag blir alltid så glad av att höra din röst och när du pratar på, dina fina ord. Jag blir alltid lika galen när jag ser att det kommit en ny video eller ett litet blogginlägg.. Och sen förstår jag inte hur du hinner med allt! Helt otroligt med så drivna personer.. Du förgyller mina dagar

Jag vet att många gillar dig, men jag ville bara säga hur mycket du betyder c: Lycka till i framtiden och se till att ha en fortsatt trevlig fredag! <3

Svar: Snälla ord från dig, tack så hemskt mycket!
Esmeralda Silverforce

Delfina Macnest (på sso)

Jag hittade alla star stable spelaren men titlarna är på engelska kan man ändra det i spelet

PS älskar sin kanal på You Tube!!!!'

Svar: Skulle tro det, jag vet att på mina svenska spel kan jag byta språk under installationen om jag vill!
Esmeralda Silverforce

samantha lightninghaven

tjena, jag är en ny läsare och har just nu fått ett riktigt bra första intryck av det du har skrivit. Men jag undrar vad är det som ger dig din motivation att fortsätta göra det du gör, blir du aldrig ut-tråkad av det du gör?

Spelar du andra spel? (förutom sso då)
och vad tycker du om buggs i spelet? Vissa folk tycker att det är underhållande och roligt vad är din syn på detta?
Med vänliga hälsningar. En ny läsare

God jul förresten<3

Svar: Nja, eftersom SSO utvecklas hela tiden kan jag inte riktigt tröttna! De enda spelen jag spelar i övrigt går att se i bloggkategorin "Andra spel", och jag stödjer aldrig buggar i SSO. Det står i spelets användaravtal att buggar inte är tillåtna och det anser jag är viktigt att respektera :) God fortsättning på dig!
Esmeralda Silverforce

Harper Bravedotter

Om du NÅN GÅNG startar i ett championat, vilket isåfall?😃
Love U Esme!😘

Svar: Har provat Moorlands, Silverglades och Valedales!
Esmeralda Silverforce

Kajsa Winterfall

Hej! Har en till fråga till din frågestund men vet fortfarande inte vart man ska skicka breven 😃 i alla fall här kommer frågan! Styr du med pilarna eller med W, A, S, D? :D

Svar: Frågestunden är stängd sedan flera veckor tillbaka! Styr med WASD.
Esmeralda Silverforce

Amanda

(På esme) Vilken är din favo häst?n

Nea

Heej Esme!❤️

Kan du gå in i Asklandet på sso (på esme asså!?

Tacksam för svar❤️❤️

Ps: Älskar dig och dina videos❤️❤️❤️

Svar: Ingen kan gå in i Asklandet!
Esmeralda Silverforce

En ny läsare

Om du ritar alla bilder själv måste du vara en berömd målare! Jag älskar att rita och designa nya saker men mina teckningar i min data är inget i jämförelse med dina. Du borde vara med i tävlingar du kommer vinna.
Jag är ny här men har följt din yt kanal i två år.
Jag ska skapa en blogg med mina vänner där vi fotograferar naturen och vackra bilder.
Vad använder du för starta egen blogg sait?
Varför startade du blogg?
Vilken är din absoluta favorit häst i Sso?
Är din identitet hemlig?
Gillar du att blogga och om du tappar hoppet, vad använder du för motivation?
Älskar det du gör / En ny läsare

Maja Biggren

Hej Esme!

Fortsätt med det du gör, du är superduktig.
jag mamma till en lika hästtokig tjej på 8 år följer dig på bloggen och på Youtube, och givetvis delar vi din entusiasm gällande SSO 💗

Athena Dragonrock

Du är så himla duktigt!
Fortsätt med det du gör <3
LYSM

Eva Bunnyland

Haha, jag har aldrig riktigt tänkt på hur det såg ut när du startade bloggen! Först nu kom jag på att kolla det... xD Anyways jag har en fråga till dig. Det finns ju olika designer som man kan välja mellan på Blogg.se. Vad har du för design?
Tacksam för svar! :D

Svar: Jag har en design som är kodad av en webbdesigner, som jag sedan har kodat om för att den ska passa mig,
Esmeralda Silverforce

Eva Bunnyland

Okej, tack för svar! :)

agnes åkesson

jag älskar dina vidios. Dina hästar är så fina.

katja highbrooke

hej älskar dina videos din blogg och allt du gör är väldigt tacksam för jorvikipedia då jag kan läsa där om jag är osäker. Du stödjer spelet ganska mycket t.ex rapporterar buggar osv , en fråga: får du fördelar av det t.ex att du för se nya områden innan de kommer ut? /katja

PS. älskar dina videos:)

Svar: Eftersom jag gör alla tutorialvideor på plats på SSOHQ händer det att jag ser lite i förväg, ja.
Esmeralda Silverforce

Esmeralda Seachild

Jag älskar din yt❤🏇

Lydia ''loppan'' deerlock

Asså esme.. Dina edits är helt sjukt grymma! Ja, allting är hel grymt bra med dig! Men jag har några frågor.
1. Av alla dina hästar på esme, vilken är din favorit?
2. Om det skulle komma en helt ny ras med helt nya färger och bara DU fick bestämma vilka färger och vilken ras! Vilka färger skulle du ha valt och vilken ras? (p.s: rasen får ej redan finnas i spelet!)

Svar: Tack!Jag vill inte välja någon favorit av hästarna, jag gillar alla! Känner inte att det finns någon hästras jag önskar mig i dagsläget.
Esmeralda Silverforce

Moa

Jag gillar dina videos!

Felicia

Omg du verkar såå snäll :D, jag ska också jobba med ridskola eller privat ridning när jag blir stor. Längtar tills du spelar in en köp video (Detta är alltså skrivit en fredag efter Haflingern kom) Älskar dig!!:) Du är världens bästa filmare :))

Esmeralda

Hej jag ville bara säga att din youtube kanal är jätte bra och att jag håller på med att titta på dina starstable videos.
P.S jag heter också Esmeralda XD <3

Sabina Goldblanket

Hej! du är så sjukt duktig på sso och alla andra spel. Du inspererade mig till att spela sso från början. Om du inte hadde denna kanal som du har nu så skulle jag inte gilla hästar eller harry potter spelenPS: du är bäst!!!!

Alva Lionrock

Hejsan! Har undrar ett tag var du köpt din frisyr på ditt Pennys konto! Alltså den med två typ ganska långa flätor. Jag har ju letat typ överallt!

//Alva Lionrock

Svar: http://starstable.bplaced.net/db/en/hairstyles.html
Esmeralda Silverforce

Alva Lionrock

Tack så mycket! Har för mig att jag kollat där, men måste tagit fel xD

Alice

Jag vet inte hur man gör inte här och inte där på Sydhoven, har kollat överrallt men hittar det inte!😞

Linnéa Diamondmoon

Hej Esme!

Vad filmar du med? Själv vill jag börja men kan inte för har inget att filma med.

Svar: http://monokerus.se/2013/january/svar-pa-vanliga-fragor.html
Esmeralda Silverforce

Tilda catfly

vet du.......... jag har alltid undrat hur du ser ut.....
men jag skansar på (vet inte om jag stavar rätt på "skansar". men jag skansar på att du gillar hästar OCH att du har något åt brunt hår kramar från Tilda Catfly/Tilda <3

Tilda catfly

ps var tacksam för svar komentaren här över C;

Matilda springrider

Jag håller just nu på att se alla din avsnitt på din yt kanal från del 1 till den du är på nu jag är redan på avsnitt 62 jag har typ tittat på din kanal hela veckan❤️❤️Jag älskar din yt kanal❤️❤️Du är min idol❤️❤️

Finn the Purpleheart aka finnfinnen

Du är så otrolig! Älskar det du gör! Ligger just nu inlagd pga hjärninflammation och dina videos är allt jag tittar på!

Tack för att du finns när ingen annan verkar förstå hur det känns att må skit!


Du är min IDOL!

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.