Chrome Pointer

Mina elever i Hogwarts Legacy

   Jag har ju fyra olika save files i Hogwarts Legacy, så tänkte introducera dem alla lite kort.
 
   Esme Silverforce är den ni känner till om ni hängt med på mina livestreams genom spelet. Hon är en Gryffindor, och den enda som hunnit ta sina OWLs. Hon har hög moral och är principfast, och har vägrat lära sig några oförlåtliga förbannelser.
   Esme i Hogwarts Legacy
 
   Näst ut är Hufflepuffaren Hetty Doyle. Hetty tar livet med brutal ärlighet och en klackspark - även då det kommer till att lära sig oförlåtliga förbannelser. Hon har inte kommit så långt än, men hon kommer lära sig alla tre.
   Hetty i Hogwarts Legacy. Det syns inte kanonbra här, men hon har ett rejält ärr över höger kind.
 
   Detsamma gäller för Slytherinaren Isaac Cole, som är lite artigare än Hetty men fortfarande är intresserad av vilka dörrar som de oförlåtliga förbannelserna kan öppna.
   Isaac i Hogwarts Legacy. Vad Isaac varit med om innan han började på Hogwarts vet ingen, men det där ärret måste ha någon historia bakom sig.
 
   Sist ut är Ravenclawaren Maura Gale, som inte riktigt vet var hon kommer landa än. Än så länge roar hon sig med att utkräva gott om betalt för alla tjänster hon utför i Hogwarts Valley.
   Maura i Hogwarts Legacy. Maura var menad att vara väldigt blek och blond, men de blonda håren ser imo inte superbra ut så istället blev hon superblek och mörkhårig.
 
   Det var btw inte alls meningen att de sista tre skulle få så lika efternamn. Doyle, Cole, Gale. Jag gjorde snabba googlingar inför varje namnval för att hitta något -ish brittiskt och det var först då jag hade alla tre sparfilerna uppe som jag insåg hur lika de var. Oh well!
 
   Vad har ni döpt alla era Hogwartselever till?
Ovanlig med strålande färg

   Jag absolut ÄLSKAR den här painthästen. Ovanlig men vansinnigt snygg färg - jag brukar annars faktiskt nästan föredra mer vanliga färger, men det här faller mig verkligen i smaken.
 
   Den här snyggingen har inte fått ett namn än. Vi har snackat lite om en namnstream på YT på sistone, så det blir nog dags snart!
Våga vägra Reshade

   Instagram tas numera över av SSO-bilder som knappt går att koppla direkt till spelet - så mycket används Reshade för att ändra färger, ljus och bilddjup.
 
   Okej, I get it. Det är enkelt. Det var det som från början gjorde att SSO-communityt lämnade sina bloggar bakom sig och flyttade till Instagram. Det var enkelt. No need att hitta på något att skriva, det var bara att posta en bild. Ett tag gällde det att man skulle vara en så duktig kreatör att man kunde photoshoppa eller måla om sina bilder för att se coolare ut - men sen startade Reshade-eran.. Man behöver inte redigeringsprogram, och man behöver egentligen inte heller ha några extra kunskaper mer än att installera programmet, ladda ner några presets och köra.
 
   Det finns två stora anledningar till att jag vägrar Reshade.
   Till att börja med så jobbar jag med det här spelet. Skulle det inte vara lite... weird, om jag börjar dumpa in Reshade i ett spel som jag faktiskt är med och utvecklar? Innebär det att jag inte tycker spelet ser bra ut som det är?
   Och sen så tycker jag faktiskt att spelet ser bra ut som det är. Jag älskar att fota i spel och någon enstaka gång ibland redigerar jag upp bilder lite extra, men jag tycker inte att det behövs i SSO. Visst finns det ett par områden i spelet med starka filter eller dimmor som jag ofta lyckas redigera ner litegrann i efterhand för att motivet snarare än färgerna ska få skina, men jag tycker inte att jag behöver Reshade för att fota bilder i de spel jag spelar.
 
   Jag har tagit upp det på Instagram en gång eller två, och jag har då fått svar av andra kreatörer som känner att de inte riktigt "vågar" posta bilder utan Reshade, eftersom bilder med Reshade får så mycket mer likes. Ja, det kanske är en av flera anledningar till att mitt konto tappar så mycket i engagemang. Jag kör på en gammal formula, vägrar falla in i ledet och installera programmet. Jag är för konservativ för den här eran.
   Men, våga vägra Reshade. De flesta bilder behöver inte ens redigeras. Det ska handla mer om vad man tycker är kul och ser fint ut.. Med de orden sätter jag förstås upp mig själv för svaren "men jag vill använda Reshade" och i så fall, fine, gör det. Men var inte rädd för att låta spelet skina så som det faktiskt ser ut - för Star Stable är ett väldigt vackert spel.
 
   Esme & Dartmoorponnyn Coffeebean - helt utan Reshade, men med lite enkel bildredigering.
Lyckan över retrofits

   När vi använder oss av uttrycket "retrofit" i SSO-sammanhang så handlar det om när äldre hästar i spelet får ny utrustning anpassad på sig.
 
   Inför vintern 2023 fick vi retrofits till tre hästraser -- araben, shiren och islänningen. Jag har LÄNGTAT efter islänningen så mycket så ni förstår inte. Att kunna ha dressyrsadeln på den gör för mig enorm skillnad för inlevelsen, och att den nu också kan ha både vojlock och bell boots gör förstås utrustningen mer realistisk. Shiren kunde redan ha på sig det mesta men det är självklart superpositivt med mer utrustning till den med, men araben ligger mig väldigt nära hjärtat och det känns skönt i själen att den är klar, haha.
 
   Vilka hästar hoppas ni ska retrofitas härnäst?
 
   Det var sjukt nice att kunna klä upp den här nya snyggingen i hoppschabrak! Denna häst har än inte fått ett namn.
Ett gulligt "spel"

   På Steam köpte jag för ett par år sedan ett spel som heter My Koi. Det är inte så mycket spel som kanske... något trevligt att titta på. Kanske något för dig med två skärmar?
 
   Det du gör här är att starta upp till tre koidammar, där du kan placera ut koifisk av olika typer/färger/mönster. Dett  är rätt kul att logga in några dagar i rad för att mata upp fiskarna så de växer och samtidigt se hur dammen fylls upp, men spelet erbjuder inte mer än så.
   Det är ändå gulligt, och lite mysigt att titta på!
   
 
 
 
Okej, nu kör vi igång lite

   Bloggen ÄR jättestrulig fortfarande, men jag passar på och skriver/tidsinställer inlägg då det väl går!
 
   Den här veckan har jag dragits med en förkylning. Först var jag lite sådär "huh, undrar varför jag är extremt trött och känner mig som att jag typ ska svimma då jag reser mig upp" innan jag kom på att det kaaaanske var för att jag var sjuk. Skillat. Har haft två sjukdagar från jobbet men känner att jag nog kommer vara fit for fight igen på måndag. Skulle egentligen ha blivit klar med ett projekt förra veckan men behöver dra över det litegrann nu. Det är ett sånt där som jag  är väldigt, väldigt glad över att ha fått jobba på, och det har varit ett projekt som gjort mycket för självkänslan efter en ganska lång period av ganska mycket otur. Längtar efter att få prata om det med er!
 
   Jag påbörjade under veckan ett "inredningsprojekt" här hemma, men behövde pausa det eftersom jag var för sjuk för att hämta upp mer material. Jag försöker just nu använda mig av fönsterfärg (ni vet, sån man målar med på plastark och sen  drar  av då det torkat och klistrar upp på fönster/speglar/muggar/liknande ytor) för att måla någon typ av mosaik på en hemskt ful glasdörr här hemma. Jag stör mig på att jag inte hade möjlighet att jobba på det nu då jag var sjuk. Nu under helgen ska jag svänga förbi hemma hos min mamma, eftersom hon utlovat att jag ska få ta en massa plastmappar/plastfickor från henne för att kunna måla vidare. Ni kan följa galenskapen på @DesignByEsme på IG om ni är intresserade. Det kanske slutar med att jag kastar ut allt, vem vet, men än så länge håller jag hoppet uppe.
 
   Annars liggs det ganska lågt. Har påbörjat ett projekt jag tänkte visa upp på onsdag. Vet inte om jag kommer fortsätta med det, men jag vill testa och se hur det tas emot. Det kommer synas på min vanliga IG @GamingByEsme, håll koll där om ni är intresserade!
   
   Haflingern Goldeen
Vi har fortsatt strul med bloggen

   Jag fortsätter försöka uppdatera och bloggen fortsätter strula. Förhoppningsvis kan det här lösas någon gång så jag kan skriva istället för att bara uppgivet uppdatera sidan fem gånger (där varje omladdning tar minst en minut) och sen om jag väl kommer in ha tappat all lust och inspiration till vad jag nu tänkt/hoppats skriva eller dela med mig av.
 
   Ursäktar för det så länge, men jag streamar på YouTube så ofta jag orkar och kan så häng med där medan jag försöker fortsätta stalka BloggEsses support tills de får ordning på det här!
 
   Esme & Belgaren Kangaroo
Välkommen till Ardennern!

   Den senaste hästen att anlända till Jorvik var den efterlängtade Ardennerhästen. 
 
   Ardennern Erasmus
 
   Utöver att det är en häst med sjukt snygga färger, fina gångarter och en supergullig extraanimation har den en extra gimmick - den fungerar precis så som de gamla Frieserhästarna gjorde och kan därmed ha på sig benlindor, som spelets enda arbetshäst med den förmågan. 
 
   Ardennern Vera
 
   Det slutade med att jag köpte 6 hästar, som fick namnen Erasmus, Ronja, Icarus, Vera, Hercules och Goliath. Aldrig har det gått så fort att hitta bra namn till alla hästar jag köpt från en hel ras!
Happy... everything?

   Ja alltså jul och nyår och hannukkah och allt vad man kan tänkas fira.
 
   Det må se ut som att jag försvann från jordens yta igen, men jag har bara inte lyckats logga in på bloggen på ca två månader. Börjar fundera på om det är värt alla problem, att försöka blogga numera. Senaste året, åtminstone, har det varit pest och pina att försöka skriva minsta lilla inlägg för att det är så mycket strul med att klicka på minsta knapp inom bloggredigeraren.
 
   Sedan sist har jag äntligen flyttat in i mitt nya hemmakontor! Bilder kommer - jag vill bara få upp en vettig lampa först. Jag ska höra av mig till en elektriker snart och be om hjälp med både det samt ett par andra elrelaterade grejer hemma. Typ internetkabel (killen jag ska ringa gjorde något här hemma för tio månader sedan. Tror ni jag minns vad han sa då? Nope.) samt att försöka förbättra elsituationen i mitt sovrum, som desperat behöver mer än lite hjälp.
   Jag har fortfarande lite annat fix kvar hemma, som att sälja mitt gamla skrivbord, lista ut hur jag vill möblera mitt vardagsrum, och hitta en byrå och en fåtölj till kontoret. Nu är ändå det mest panikartade löst. Men hur väljer man egentligen gardiner?! Jag behöver gardiner till kontoret för att minska ekandet här inne, men jag har inte en aning om ens vilken färg jag är ute efter för att matcha mina tapeter som föreställer Marodörkartan från Harry Potter.
 
   För att snacka spel så tror jag inte jag spelat så himla mycket sen sist heller. Lite SSO här och var, liiiite Hogwarts Legacy, har försökt spela mer Pokémon Violet och, ändå, spelat relativt mycket Dreamlight Valley. Jag har många gånger tänkt skriva något gällande spelen här på bloggen men eftersom jag inte har kommit in på den så har alla idéer flugit ut genom fönstret :( Hoppas på att bloggen ska vara mer stabil så jag faktiskt kan skriva när jag vill!
 
   En grej jag hunnit göra sedan sist är att nå the Map Chamber i Hogwarts Legacy med karaktärer från alla fyra elevhem!

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.