Chrome Pointer

Långhelg

   En påtvingad långhelg är här. Jag har varit stressad som aldrig förr under de senaste veckorna och det har lett till att jag har en enorm muskelknut på halsen som sticker ut och får det att se ut som att jag har typ böldpest. Jag ska försöka vara ledig i helgen - från vanligt jobb då. Har videor och sånt att fixa i ordning inför den stundande semestern, som för min del startar nästa helg. Är återigen RIKTIGT stressad men har sagt till typ alla jag känner att jag är jätteupptagen och ska nu spendera några dagar hemma med att laga mat, tvätta, städa och egentligen bara gå utanför dörren för att åka till hästen jag rider på fredag. Blir nog en rätt bra helg.
 
   Mina videoplaner blir nog ändå roliga, så det ska bli kul att köra igång med dem i morgon. Älskar också att kunna förbereda videor så långt i förväg som jag gör just nu, det är så sjukt tillfredsställande...
 
   Esme och Lusitanon Remus




Touch the stars

   Esme och Ash




Whoops!

   Min Trakehner Footie är inte bara jättesöt - han har också världens gulligaste uttryck då det tar stopp framför hinder. Älskar de här animationerna som ger bilderna en sån realistisk känsla, nästan som att hästen säger "nähe du, det där går jag inte över!".
 
 
 
 
   Kudos till photo mode också, eftersom det är en så sanslöst rolig funktion!




Hade jag kunnat tänka mig det här?

   Att jag en dag skulle kunna rida bredvid min favorit av de fyra Ödesryttarna i ett spel som är så här vackert? Det hade jag nog aldrig kunnat föreställa mig för alla år sedan då jag klev in i mitt första Jorvik-spel.
 
  Linda och Meteor intill Esme och det jorvikiska varmblodet Briar




Hur fint?

   Esme och Lisa
 
   Jag älskar hur fler och fler blommor placeras ut över Jorvik. De ger så mycket färg och det är en sån skillnad på spelets look nu jämfört med innan Silvergladeuppdateringen förra året. Då var allt platt och grönt - gräs, buskar och träd hade alla exakt samma gröna färg medan det nu är lätt att ske skillnad på växtligheten och i och med den nya artstilen ser föremålen ut att vara mer i 3D nu då skuggor och highlights syns mycket tydligare. Och det jag knappt kan förstå är att det BARA kommer bli bättre. Fy farao vad jag älskar det här spelet ♥




Jag vill ha fler zonies

   Esme och zonyn Blitzle
 
   Den här lilla ponnyskrutten är klart en av mina favorithästar i spelet. Dels för att den är dögullig och dels för att jag älskar den subtila magin den också erbjuder. Jag drömmer om fler zonies i alla möjliga knasiga färger, hade varit grymt!
 
   Är ni också besatta av zonies?
 
   Bild från Star Stable Online 




Ny redigering

 
   En video på redigeringsprocessen kommer på YouTube om några dagar!
 
   Klicka på bilden nedan för att se bilden i större storlek.
 




Övergången från VEGAS till Premiere

   Jag fick nyligen en ny dator med lite mer kraft i sig till jobbet, och eftersom jag ändå bytte dator tänkte jag att jag kunde passa på att byta videoredigeringsprogram (kanske lite för att jag inte pallade gräva fram min gamla licens för VEGAS, programmet jag använder) eftersom Adobe Premiere är ett av de mest välanvända videoredigerare som finns och eftersom alla mina kollegor helst jobbar i det. Det har inte varit en rolig omvänjning - jag gillar inte kontrollerna i Premiere och alla snabbkommandon jag använder av ren vana ställer allt som oftast till det för mig.
   Det hela är inte riktigt lika smärtsamt nu, men en sak som gör att övergången är HEMSKT mycket värt besväret är den förkortade renderingstiden. Istället för att vänta i 3-4 timmar på att spara ut en av mina vanliga videor som är ca 20 minuter lång så får jag vänta i kanske 30 minuter. Dessutom sänker Premiere inte datorn prestanda i övrigt, vilket VEGAS gjorde hur jag än försökte lägga om var programmet drog kraft från. Då jag sparade ut en viideo i VEGAS var datorn i princip oanvändbar under hela renderingstiden...
   Det här innebär att jag kan multitaska mycket mer effektivt än tidigare. Jag kan liksom spara ut videor och spela spel samtidigt?!?! Det är som en helt ny värld, haha. Nu ska jag bara lära mig lite mer avancerad klippning i Premiere, vilket redan skrämmer halvt ihjäl mig...
 
   Kanske inte är som att galoppera över en regnbåge, men den långa vägen verkar vara värd besväret!




It's EUROVISION DAY!

   Idag är det alltså Eurovision och jag är glad. Däremot känner jag mig lite krasslig, så jag har bestämt mig för att sitta inlåst hemma hela helgen och hoppas att jag mår bättre på måndag.
 
   Lite videor ska spelas in också. Just nu hårdsatsar jag på att förbereda videor hela vägen fram till veckan då jag är tillbaka efter min första semestervecka i sommar, för att slippa stressa. Jag har börjat på en ny redigering också, som jag förstås spelar in på video då jag ändå är igång. Det är inte jättemycket kvar på den, så jag hoppas bli klar idag så jag kan klippa ihop videon snart.
 
   För att dra ihop inlägget lite kan jag informera om min RedBubble-butik. Där går det att köpa tröjor, muggar, telefonskal osv med min logga i tre olika versioner + ett grafiskt tryck från ESC.
 
   -> Klicka här! <-
 
 




Snart så!

   Nästa häst som kommer till Star Stable är Achaltekeern! Jag tycker att Akhal-Teke är en mycket rimligare stavning, men tydligen är det annorlunda på svenska, haha. Varje gång det kommer en ny häst säger jag ju att den är en av mina favoriter, och det är likadant här faktiskt. Min favorit är KLART den apelkastade (jag spammade alla andra som är med och bestämmer hästfärger med bilder på apelkastade Achaltekeers tills de gav med sig hehe), men alla färger är superfina.
 
   Bilden tillhör Star Stable Online




Några kvarglömda bilder

   Följade bilder är från Lantern, ett spel jag nämnt ett antal gånger. Finns även en videoserie på spelet HÄR!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Mini Moon

 
   Namn: Mini Moon
   Tilltalsnamn: Moomin
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Jorvikisk ponny
   Lynne: Kommer snart...




Kunde inte låta bli

   The fjords turned south-west!
 
   Mötesrummen på SSOHQ är alla döpta efter platser på Jorvik. Ett heter Icengate. Någon dag kom vi på att det är lite likt Isengard, och sen försökte jag övertala alla andra om att det vore en hemskt bra idé att göra en Avalon remix på Taking the Hobbits to Isengard. Ingen nappade. Jag gjorde ett eget meme. You're welcome
 
 
 




Stars

    Låten Stars av Lisa Peterson är inte släppt någonstans - förutom i en sällsynt picknick på Röda Snörets Stig. Här har ni hela låten, inspelad direkt från spelet!
 




BÄSTA dagen

   Jag har spenderat hela dagen med städning, experiment med min tv, ett par promenader för att utföra några ärenden samt nästan TRE TIMMAR i SSO, BARA med att spela Röda Snörets Stig. Har njutit, vandrat upp och ner och fotat bilder i lugn och ro. Till slut gav jag upp bara pga att jag inte fick upp den grejen jag helst av allt ville se på ritten, men jag fick faktiskt se ett par grejer jag aldrig sett förut, vilket säger rätt mycket med tanke på hur sanslöst många gånger jag ridit spåret.
 
   Återvände tillbaka några timmar senare och red ytterligare ~10 rundor innan jag fick upp det jag var ute efter - exakt vad det gäller får ni se en video om nån gång snart.
   Nu ska jag klippa video och sen är det sovdags!
 
   Raptor och Shakira är på promenad och Jolly dömmer dem hårt som bara en Chincoteagueponny kan göra




Vanilla Ice

 
   Namn: Vanilla Ice
   Tilltalsnamn: Vanillite
   Namnbetydelse: Kommer snart...
   Ålder: Kommer snart...
   Ras: Chincoteagueponny
   Lynne: Kommer snart...




Denna vecka

   Jo, så den här veckan har varit intensiv. Min enda lediga kväll förutom idag var i tisdags. I måndags var jag ute på shoppingkväll med mamma (vilket mest innebar Rusta eftersom jag behövde bunkra lite billiga hushållsgrejer), i onsdags var det ett event på SSOHQ och igår var jag ute hos hästis hela kvällen.
 
   Då är ju ni självklart mest intresserade av att höra mer om SSOHQ. Det som gällde var releasefest för den senaste Ödesryttarboken, Legenden Vaknar. Den har varit ute i några månader nu och jag har haft den hemma ungefär lika länge, men jag måste erkänna att jag inte läst den än. Jag har verkligen inte orkat. Vet inte vad jag ska göra för att känna att jag har tid att läsa, kanske jag skulle börja läsa på bussen till jobbet istället för att spela Pokémon? Iaf, så medan alla besökare fick varsin bok så var en väldigt speciell person där - Amanda Örtenhag, som är rösten bakom Ödesryttaren Lisa Peterson. Det är alltså hennes röst man hör då man lyssnar på Lisas musik på Spotify, eller i Star Stable Friends-appen. Hon spelade fyra låtar, och jag hade uppfattat att hon skulle spela någon av de fyra släppta låtarna alternativt Stars, låten som ibland kan höras i spelet om man möter Lisa på Röda Snörets Stig. Istället kördes två låtar som ännu inte är släppta, varav den ena jag bara hört som demo förut. Det som spelades var därmed I'll Be There (tror att alla stod och grät lite tyst för jösses vilken låt det där är), For the Love Of Us samt de än ej släppta låtarna Say Goodbye (jag var inte redo att höra den live, jösses vad den kändes i själen) samt Soul Riders (som jag tror många kommer tycka väldigt mycket om!).
   Alla som var där fick även en studio tour, plus en stunds högläsning med bokförfattaren Helena Dahlgren + Matilda, som förstås läst in boken som ljudbok. Tror nog att studio touren är roligare än någonsin att gå nu då kontoret är så hemskt fint, och jag vet att det visades upp coola exempel både från animation, 3D-grafik och speldesign för att ge en känsla av hur det är att jobba med spel.
 
   Om ni vill se lite video från eventet så har Rose Shadowlee lagt ut en vlogg från det hela, med en blandning av lite allt möjligt från bara hur det ser ut på kontoret till lite musik. (Studio touren är inte med alls though, eftersom Rose hann med att titta på allt redan eventet började.)
 




Röda snörets stig

Videon i detta inlägg tillhör Star Stable Entertainment.
 
   Ni vet mina klagomål över Premiere? Jobb blir då ändå gjort! Röda snörets stig är verkligen en upplevelse och jag ser fram emot att äntligen få utforska det "på riktigt" i morgondagens uppdatering!
 
   Och, Lisas låt Invincible är min stora favorit av all hennes musik! Är så glad att den gick att använda för den här videon.
 




Premiere blir min baneman

   Meli för ett par veckor sedan: Oroa dig inte, du kommer lära dig Premiere, allt kommer vara superlätt om ett par månader
   Jag, i upplösningstillstånd: MITT PROJEKT SKA UT PÅ TISDAG!!11!!!
 
   Efter några veckor + två videoprojekt i Premiere på arbetstid med ett par mentala sammanbrott (inklusive att jag virrat runt med några tarzanvrål efter någon Premierekunnig människa på jobbet) börjar jag känna att jag är lite mer mentalt stabil varje gång jag ska göra något i programmet. Eller ja, jag kände mig lite mer mentalt stabil innan jag nu på kvällen började försöka rendera ut en video med alfakanal och satt och svor över den i ungefär en timme innan jag fick inse att det inte GÅR. Efter tusen fler Googlingar än innan verkar det som att det är något problem med att rendera ut alfakanaler i den version av Premiere som jag har? Blev så less. Sen blev jag iofs lite mer ledsen för att jag fick ett meddelande från personen som äger min drömponny som berättade att ponnyn ska ut på försäljning och jag har (fortfarande) inte råd att köpa henne. Hade gärna köpt henne redan för två ägare sedan, men det gick inte vägen.
 
   Så nu har jag både videodepp och hästdepp. Typiskt. Men, i morgon blir videodeppet lite bättre eftersom videoprojektet jag kämpat med är färdigt för gott och på torsdag lossar hästdeppet lite då jag får träffa drömponnyns mamma, som faktiskt är hästen jag rider medan jag är hemma i Stockholm. Livet är trist ibland, men det blir väl bättre. (Och förhoppningen är att jag en dag ska ha råd att både ha häst och bo i Stockholmsområdet. Om Drömponny är lika seg som sin gamla mamma blir hon minst lika gammal så en dag kanske våra öden faller samman igen. ♥)
 
   En dag kanske jag kan köpa mig min egna lilla enhörning. Utan ett horn bara, och med en herrans massa mer humör.





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.