Chrome Pointer

Övergången från VEGAS till Premiere

   Jag fick nyligen en ny dator med lite mer kraft i sig till jobbet, och eftersom jag ändå bytte dator tänkte jag att jag kunde passa på att byta videoredigeringsprogram (kanske lite för att jag inte pallade gräva fram min gamla licens för VEGAS, programmet jag använder) eftersom Adobe Premiere är ett av de mest välanvända videoredigerare som finns och eftersom alla mina kollegor helst jobbar i det. Det har inte varit en rolig omvänjning - jag gillar inte kontrollerna i Premiere och alla snabbkommandon jag använder av ren vana ställer allt som oftast till det för mig.
   Det hela är inte riktigt lika smärtsamt nu, men en sak som gör att övergången är HEMSKT mycket värt besväret är den förkortade renderingstiden. Istället för att vänta i 3-4 timmar på att spara ut en av mina vanliga videor som är ca 20 minuter lång så får jag vänta i kanske 30 minuter. Dessutom sänker Premiere inte datorn prestanda i övrigt, vilket VEGAS gjorde hur jag än försökte lägga om var programmet drog kraft från. Då jag sparade ut en viideo i VEGAS var datorn i princip oanvändbar under hela renderingstiden...
   Det här innebär att jag kan multitaska mycket mer effektivt än tidigare. Jag kan liksom spara ut videor och spela spel samtidigt?!?! Det är som en helt ny värld, haha. Nu ska jag bara lära mig lite mer avancerad klippning i Premiere, vilket redan skrämmer halvt ihjäl mig...
 
   Kanske inte är som att galoppera över en regnbåge, men den långa vägen verkar vara värd besväret!






Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.