Chrome Pointer

Nybörjarmisstag, UUUH

   Är så sjukt arg på mig själv! Jag vet ju av erfarenhet att jag måste trippelchecka ljudet varje gång jag spelar in en video, men tror ni att jag gjorde det för mina två senaste avsnitt av The Autumn Rider? Självklart inte, för jag litade på att mina ljudinställningar sparats... IDIOT! Fyyy vad jag är trött på att råka ut för sånt här. Det innebär typ att jag har sammanlagt en timmes videomaterial där man typ inte hör nånting av vad jag säger, för musiken i spelet är så sjukt hög. Slöseri med tid är det, usch vad ledsen man blir. Jag måste lära mig att det inte går att lita på datorer, allt måste dubbelkollas hela tiden. Jag tappar så mycket driv då sånt här händer, så himla, himla tråkigt. Egentligen borde jag hitta på något sätt att spela in mikrofonen på ett helt annat ljudspår, men jag har verkligen inte en aning om hur det skulle kunna fungera? Det enda jag kan tänka mig är att spela in det på en annan dator samtidigt, alltså jag vet verkligen inte hur annars det skulle funka. Jag har en liten laptop men den har typ noll utrymme på sig även då den är tom, så det känns inte riktigt som att det skulle funka...
 
   Den här dagen började alltså rätt dåligt, så nu kan det väl bara bli bättre. Nu kommer jag bara ha ångest som bara den då jag fortsätter med videoserien för att jag skäms så mycket över hur dåliga de här två avsnitten blev, hehe...
 
 
Kul slump

   "Hello, Penny!"
 
   Nu spelar jag faktiskt inte Hogwarts Mystery alls för stunden för jag pallar inte med alla tidsgränser och dylikt, men jag har lite bilder kvar från spelet. En sak som jag inte har nämnt än men som jag tycker är lite kul är att den populära Hufflepuffaren med dubbla flätor heter Penny... och som ni vet är ju det namnet på mitt extrakonto på Star Stable, det som jag använder för att spela in SSO Ride Through. Eller ja, hon heter ju Penelope, men jag har kallat henne för Penny sedan dag 1. Och hon har också dubbla flätor. Dock är hon inte blond, min Penny, men man kan ju inte få allt! Lustigt var det ändå, tycker jag.
  
   Esme och Penny 
Min Fraps-mapp är ett slagfält

   Förr redigerade jag bilder jag fotat i spel typ varje kväll. Höh. Vad hände där, Esme?! Hade över 1500 bilder i min Frapsmapp då jag började igår och hann banta ner det till ca 600. Och då har jag ändå glömt några bilder på en hårddisk som ligger kvar på jobbet...
   Det blev lite mer ordnat iaf, så jag kan nu faktiskt börja skriva om saker jag borde ha skrivit om för flera månader sen. Vet inte om jag faktiskt kommer skriva om det alls nu, eftersom jag inte är så hemskt aktiv här längre. Men det är ju lite svårt då det man förr skrev om och konspirerade om hela tiden är något man nu inte riktigt kan göra det kring, haha. Svårt att konspirera kring något man dels inte kan prata om och som man dels redan vet allt om...
 
   Jag mådde inte bra igår och jobbade hemifrån. Jag har varit lite låg hela veckan, så det är väl den typiska höstförkylningen som är på intåg. Min stora glädje just nu är min tvättmaskin som kom hem i torsdags. Jag har tvättat fem gånger redan, skojar inte. Det var det praktiska med att må lite dåligt, då man ändå var hemma kunde man passa på att få tvätten överstökad. Livet blev plöstligt så mycket lättare då jag inte måste springa över hem till mina föräldrar varje helg för att tvätta (eeh gissa vem som fick tillgång till tvättstugan först förra veckan efter att ha bott här sen i maj?) och jag kan koncentrera mig på roligare saker som typ SPELA SPEL!
   På tal om mina spel måste jag på riktigt ominstallera typ alla. Jag var så dum då jag installerade dem och tänkte inte på vilken hårddisk jag gjorde det på och alla ligger helt kaosartat huller om buller på just den hårddisken jag INTE vill ha dem på. Jag har tre interna hårddiskar, varav två är bautastora, så alla spel ska ligga på en av de stora. Kanske blir något att göra typ idag? Jag har lite videor att spela in och några redan inspelade att klippa, men det borde väl hinnas med ändå... Sen borde jag redigera vinnarbilder från min Instagramtävling men inspirationen har sjunkit som en sten.
 
   Nu har jag redan avhandlat långt många fler ämnen än vad som är socialt accepterat för ett blogginlägg så jag tackar för mig denna morgon och får se om jag dyker upp igen senare. Hade planerat att skriva något lite roligare inlägg men alla bilder jag skulle ha ligger på den där hårddisken jag glömt på jobbet... x)
 
   En av de typ 800 bilder jag rensade ut igår, huehue
Sämsta hoppningen i hästspel - ever

   Jag gillar ju spelet Horse Life 2 och har flitigt postat bilder därifrån genom åren, men jösses vilket askasst system de har för hoppning! Du måste alltid ha en specifik gångart mot hinder av olika typer, och du hoppar genom att klicka på båda musknapparna medan du måste styra med piltangenterna. Hur oergonomiskt?! Hade ju varit snäppet bättre att kunna styra med WASD och musen, men nope. Kan inte fatta att utvecklarna tyckte det var en bra idé att använda datormusen. Vad är det för fel på ett hederligt gammalt mellanslag?
 
   Slut på dagens rant!
 
    Bild från Horse Life 2
ONSDAG!

   Glad Maya
 
   Idag är jag lika taggad som Maya Dew är på ovanstående bild! Dels är det onsdag vilket innebär kul grejer med Star Stable (och en grej ska jag snacka mer om då jag kan skriva mer, kan knappt vänta), dels ska jag idag för första gången på över ett år träffa en av mina favorithästar! Hon blev pensionerad från stallet där jag jobbar helger/somrar i början av förra hösten och nu under sommaren hörde hennes nya ägare av sig och frågade om jag ville rida till hästen och hålla lite lektioner för dem. Eeeh JA! Så idag ska jag äntligen få krama på hästis igen efter att ha trott att jag aldrig skulle se henne igen för bara ett år sedan. LYCKAN! ♥
 
   Hoppas ni får en fin onsdag, jag kommer hem väldigt sent idag och kommer inte kunna skriva mer. Jag kommer dock ha annat att snacka om senare i veckan!
VI VANN!

   Idag skedde galan Cynopsis Kids Imagination Awards, en gala där priser för media för barn delas ut, i New York. Det har varit lite snack om det - i kategorin videospel fanns nämligen Star Stable inskjutet, mellan en massa Nickelodeonproduktioner. Alltså Nickelodeon, som är oerhört etablerat i USA. OCH VILKET SPEL VANN BÄSTA VIDEOSPEL?
 
    På bilden ser ni Taina, CMO på Star Stable, som tar emot priset!
En studie i magi

 
 
 
 
Horsez

   Detta gamla härliga spel har jag inte spelat på JÄTTELÄNGE - och anledningen är för att jag hade lite problem med det på min förra dator. Efter att jag skaffade mig en extra datorskärm (vilket jag hade under ett antal år nu) så trasslade spelet iom att om man råkade dra datormusen utanför den designerade datorskärmen och klicka så tabbades spelet ner och gick inte att öppna upp igen. Jag försökte spela igenom spelet på nytt ett antal gånger men fick ge upp till slut - det var mockningen som saboterade allt, eftersom man måste använda sig mycket av datormusen där. Nu har jag kommit på ett klumpigt men fungerande life hack; om jag BARA svänger till höger så kommer datormusen hamna i rätt kant av skärmen och det finns inget felaktigt att klicka på, hehe. Det blir lite stressande att spela pga av det, men jag vill så gärna spela spelet igen och kanske dela med mig av det på min engelska YouTube-kanal (för det vore rätt kul att kunna diskutera om spelet på engelska också; jag spelade ju in det på svenska för några år sedan) så jag tänkte att jag kunde koppla ur ena skärmen medan jag spelar. Får se om det blir till verklighet, det är ju ändå lite av ett projekt att klättra in bakom datorn och börja tråckla med sladdar...
 
   Hade ändå glömt hur roligt det här spelet är. Hästskötseln är jag fortfarande inget fan av, men jag gillar verkligen all spelets ridning. Jag tror till och med att jag äntligen börjar hitta timingen i terrängritten då man spurtar på i extra snabb galopp, haha, det tog ju vara typ elva år innan jag begrep hur man skulle göra!
 
   Horsez
Åh typiskt...

   Jag använder ju programmet Bluestacks för att spela mobilappar på datorn, men nu verkar det som att det blir besvärligt att spela Star Stable Horses. Efter den senaste uppdateringen av appen kan Bluestacks inte hantera den och kraschar då man försöker göra vissa fölaktiviteter, så jag kan inte komma vidare. En stor del av poängen med att spela igenom appen på datorn är ju för att jag vill kunna spela in det på video utan att trassla så mycket med mobilen (alla Appleprodukter spränger ju sig hellre själva i luften än ens luktar på en PC, så jag vill inte ladda ner en massa skit till min dator för att kunna göra screencapture från mobilen), så om inte Bluestacks uppdaterar sin programvara kan jag inte spela appen längre. Har dock redan kontaktat Bluestacks support eftersom det finns en misstanke om vad besväret är (bland är det rätt skönt att kunna gå direkt till utvecklaren och be om råd, haha), så vi får väl se om det är något de kan/kommer göra något åt. Annars får det väl vara!
 
   Jag har ändå tre videor från appen, utöver videoserien jag gjorde direkt då appen släpptes (första videoserien gjorde jag just genom att ladda ner massa extraprogram. Inte att rekommendera.). Hästarna Blaze, Phoebus och Manny kommer alla från appen, vilket jag har på video. Jag har alla andra apphästar också, mest för samlarvärdets skull faktiskt. Den enda jag inte har är Morganhästen, eftersom det helt enkelt inte är en häst för mig och om jag nu skulle vilja ha den finns den att köpa i SSO. Om den varit appexklusiv skulle jag nog ha köpt den ändå.
 
   Det kanske alltså inte blir fler videor än de nedan, men det har ändå varit ett rätt kul koncept kan jag tycka, om det nu inte blir fler videor. Målet med dessa har mest varit att visa några av de finare delarna av appen samt hur hästen ser ut väl i SSO.
 
 
 
Vill ni höra veckans lätt roligaste fail?

   Asså ibland går saker inte riktigt som man tänkt sig. Det här hände igår och jo, det är helt och hållet på riktigt och efter att den första paniken lagt sig var det här något att skratta riktigt gott över x) Star Stables Twitterkonto blev alltså totalt blockerat igår, på grund av detta:
 
 
 
 
Den kommande FJORDINGEN

   Oooh vad det här är kul och spännande! Jag har sett fram emot en uppdaterad fjording jättelänge och den är i enormt goda händer under sin produktion. Hästen nedan är alltså INTE färdig, men det är ett smakprov! Jag är taggad till tusen, jag älskar spelets fjordingar men de förtjänar verkligen att sluta sig till skaran av uppdaterade hästar. Jag hade kanske varit snäppet lyckligare av att se en Tinkerhäst, men fjordingen är för ikonisk för att förbise!
 
   Första smygkiken på Star Stables uppdaterade fjordhäst!
Lång dag

   Det är klart det alltid är lite surt då en onsdagsuppdatering tar väldigt lång tid. Jag har stått på båda sidor av en uppdatering, både på spelarsidan och på företagssidan. Då en uppdatering blir så långdragen är det ändå lika frustrerande på båda sidor, men tekniken är ju inte alltid med oss.
 
   Jag har varit såååå taggad inför denna uppdatering! Veterinären Hugh är spelets första karaktär med en protes då han saknar ett ben och jag älskar att representationen blir bredare. Jag älskar ranchen och den nya musiken - jag GRÄT nästan första gången jag fick lyssna igenom alla spåren, det är liksom så bra att det är helt sjukt åt det. Killarna som skriver spelets musik är totalt episka, jag blir helt lyrisk varje gång jag hör att de är involverade i ett nytt projekt x) Sen tänker jag ju lätt köpa alla fyra terriers för de är så söta, hehe... gillar verkligen att dessa har halsband, jag uppskattar all variation något enormt.
 
   Så söta! Den till vänster har exakt samma färg som hunden jag hade som yngre. Nu kommer ändå allihop flytta hem till Esmes stall.
 
   I morgon kommer det lite spännande nyheter på StarStable.com, så det får ni inte missa! Kommer bli stenkul. Lovar.
Vinnarredigering no. 2

 
Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större storlek
 
 
   Vinnarredigering nummer två! Denna tillhör nu @Lizbeth_Summerwolf på Instagram. Tre redigeringar kvar nu!
Vinnarredigering no. 1

 
Klicka på miniatyren nedan för att se bilden i större storlek
 
   En bild klar! Har bara skuggning kvar på nummer två, så den kanske jag visar upp redan i morgon!
 
   Denna bild är till @IvyPuppyday på Instagram som hade en apelkastad Frisisk Sporthäst som drömhäst!
Ny häst!

    Jag vet inte riktigt hur namnet blir - jag har funderat på "Hay! Maniac!"/"Hey Maniac!" med utropstecknet däri. Smeknamnet känns rätt självklart som en Manny... gillar denna ponny massor, han må inte ha samma plats i hjärtat som Sparkle, Savoy och Eevee än, men han passar så bra in i mitt stall! Älskar de Jorvikiska ponnyerna, och jag tror inte att jag är den enda som fortsatt diskutera ponnyer med tjejerna som gör hästar (ja, de är två nu) i hopp om att de ska få lust att göra typ åttio färger till då de har tid över ;)
 
 
   Nu har jag bara ett hängande videoprojekt utöver alla topplistor jag vill göra, hoppas jag kanske hinner klart med det i veckan! (Vågar dock inte lova något eftersom jag har massa redigeringar att göra)
Halveffektivt

   Jag är i ett mellanläge där jag har sjukt mycket att göra men ingen energi till att ta tag i det, hehe. (Jag har åtminstone storstädat lägenheten idag, yay me!) Just idag har jag tagit tummen ur och redigerar en video jag spelade in typ i juli som jag bara inte har pallat ta tag i, men nu är det banne mig på tiden. Tänkte langa ut den på min globala YouTube-kanal i morgon och sen är det skönt att ha den ur världen. Har FORTFARANDE lite grafik jag vill fixa till mina topplistevideor, men jag tror att det bara är en grej kvar nu...
 
   Sen är det ju vinnarredigeringarna jag håller på med! Nummer 1 är helt klar, lineart är klar till nummer 2. Det ska bli fokus i veckan, men mitt videobibliotek ekar fortfarande tomt och behöver fyllas på. Eeeeeeeh... Det kommer lösa sig, hehe x)
 
   Hade varit kul om jag kunnat säga något om något kul spel, men under hela veckan har jag antingen jobbat med redigeringar på min fritid ELLER legat halvdöd i min soffa och sen gått och lagt mig tidigt. Är supertrött! Eftersom jag ALLTID ALLTID ALLTID vaknar klockan 6 numera (som typ i morse då jag ville försöka få mig några extra timmars sömn, tack kroppen) kanske jag får börja gå och lägga mig vid 9 som en gammal tant för att få sova lite? x)
 
   Det var allt för mig just nu, men jag kommer nog ha lite mer SSO-grejer att snacka om snart!
 
   Gammal bild från det avslutande kapitlet i historien om Nightdust!
Redigering för hela slanten

   Igår färdigställde jag den första vinsten från min senaste tävling och idag ska jag börja på nummer två. Jag brukar ju alltid visa mina konstverk så fort som de är klara, men nu väntar jag tills alla fem vinster är klara. Jag är JÄTTENÖJD med redigering nummer 1 och jag har stora hopp även för nummer två. Blir spännande! Dock ska jag försöka peta in lite videoinspelningar därimellan, har bara en enda till schemalagd video och ingenting att släppa i helgen. Blev lite mycket på en gång eftersom jag var bortrest förra helgen, men det är något att lära sig av och det blir nog lättare att hålla igång allt nu då jag vet att jag behöver bättre framförhållning.
 
   Gårdagens SSO-uppdatering innehöll en häst som ÄNTLIGEN, efter nästan sju år, gav oss en färg som jag längtat så mycket efter. Fux med bred bläs och höga vita strumpor är en av mina absoluta favoritfärger på häst, sååå snyggt! Jag har inte heller köpt en Trakehnare än, men jag har inte hunnit spela så mycket på sistone ändå. Den hästen är självklar till mitt stall, men de båda bruna Trakehnarna är också så dösnygga så det finns inte.
   Uppdateringen med kartan gillar jag jättemycket! Jag tyckte det kändes väldigt ovant första gången jag såg de nya ikonerna, men nu då jag vant mig vid synen tycker jag de är brillianta. Jag tycker de är snygga och praktiska och just att det är möjligt att filtrera bort allt man inte vill se tycker jag bidrar till att det här var en grym uppdatering. Och den här stora ljusstrålen som guidar en rätt är så snygg! Jag var inne lite snabbt i morse eftersom jag ville testa hur kontrollerna i en orientering skulle synas på kartan, och jag insåg att genom att snabbt öppna kartan och placera ljusstrålen över en kontroll var det mycket lättare att hitta rätt direkt istället för att virra runt lite som jag lätt gör under orienteringarna. Aningen trixigt kanske, men det funkar för mig så jag är nöjd!
 
   För att avsluta dagens inlägg så kan jag berätta att jag igår animerade klart mitt nya intro och outro till min svenska YouTubekanal! Om ni vill se en smygkik på ungefär hur det kommer se ut kan ni kika på den senaste videon på min engelska kanal MONOKERUS där jag för första gången använde de engelska versionerna. Jättenöjd! Visste vilken känsla jag var ute efter men jag har ofta rätt svårt att uttrycka mig i bild, så tack till bästa Meli (<- Länk) som gav ett par förslag som hjälpte till på vägen. Om jag nu hinner spela in en video att släppa på lördag får ni se den svenska varianten då!
 
   Nu är det dags för mig att bingewatcha Lie To Me för miljonte gången på Netflix medan jag börjar arbeta på vinnarredigering nummer 2. Vi hörs!
 
   Esme, Ash och Ödesryttarna (+ Rhiannon) som hämtat hem Concorde
SNART!

   Det enda jag taggar mer för än den kommande SSO-hösten är Pokémon: Let's Go!. Jag brukar alltid köpa båda versionerna som släpps av ett Pokémon-spel, men jag tror jag håller mig till bara en version denna gång och det blir Let's Go, Eevee!. Ekonomin med höga lån tillåter inte en massa extrautgifter mer än nödvändigt...
   Anledningen till att jag väljer Eevee över Pikachu är helt enkelt för att jag älskar Eevee så mycket, även om det helt klart kommer leda till en svårare playthrough. Jag har ändå spelat Pokémon i över tio år, nog ska jag klara att spela igenom Kanto med en Eevee som leder mitt team?
 
   Den här videon släpptes idag och jag blir mer och mer hypad inför det kommande släppet. Gud vad fint allt är! Är så glad att jag kunde investera i ett billigt Switch i början av sommaren, kommer bli så värt då jag väl får utforska det här spelet.
 
Måndagmorgon

   Jag har ju varit borta i helgen och startade den med två asgrymma ridpass på en häst jag älskar att rida och en häst jag brukar tycka är hemskt svår, sedan avslutade jag helgen med att rida båda två en gång till och båda två kändes halta så fort som jag började trava. Den ena hade vrickat till sig rejält i hagen strax efter ridpass nummer ett och den andra var det lite oklart om... Suck. Blev inte mycket till ridhelg i slutänden! Sen var det trassel med tågen då jag skulle hem så resan tog mycket längre tid än tänkt. Snörpligt avslut men en överlag otroligt rolig helg!
 
   Jag kommer ha MYCKET att göra den här veckan men målet är att börja arbeta på priserna till min senaste Instagramtävling redan idag, direkt efter jobbet. Sen måste jag börja med lite nya videoinspelningar eftersom videobiblioteket är helt tomt, och jag måste animera mitt nya intro till min svenska kanal eftersom det engelska redan är klart och det kommer börja användas inom någon vecka. Det är sjukt kul då projekten faller på plats, men det är så mycket jobb innan det!
   Ny video på min engelska YouTube landade igår, ny på svenska kanalen kommer i morgon. Om jag hinner har jag en unboxingvideo jag skulle vilja få ut också... kanske läge att ta semester bara för att jag ska hinna klippa videor? x)
 
   Bild från Harry Potter & the Half-Blood Prince
Jag behöver köpa fler hästar

   Esme och Dragonite
 
   Ett av mina stora problem med Star Stable är hur fina hästar som finns i spelet, haha. Älskar 99% av dem (smaken är som baken och man måste inte gilla ALLT) men jag är en sån som typ får lite dåligt samvete för att köpa pixelhästar och sen inte "använda dem" nog då jag spelar. Hur knäppt? Det är ju inte som att de har känslor. Dock så känns de ofta levande på ett sätt! Och jag är en samlare så jag vill ha typ alla bara för att de finns tillgängliga.
   Just nu suktar jag efter den bruna Trakehnaren, den är precis i min smak. Perfekt färg, säger jag som egentligen inte är jätteförtjust i bruna hästar ;)
 
   Har ni någon häst ni verkligen är sugna på att skaffa er just nu?
 
   Esme och Arwen
Torsdag!

   Ni missade väl inte gårdagens uppdatering? Ydris är lätt en av de coolaste karaktärerna i SSO just nu, tycker jag. All cred till 3D-artisten som skapat hans nya look och animatören som gett honom liv!
   Om ni såg SSO's livestream på Instagram i tisdags såg ni mig spöa upp mina kollegor i det nya gruppracet. Det är sjukt kul! (Och det var förstås lite roligare för att jag vann, hehe.) Testa det om ni inte har gjort så redan, gruppracet är även lite annorlunda än single player-racet.
 
   Jag återupprepar vad jag häromdagen sa på Communitysidan på min YouTube-kanal - jag har haft lite mycket på sistone och har inte hunnit med att komma ikapp med alla videor efter semestern. Därför kommer ingen ny video på lördag, utan nästa video blir ett avsnitt av SSO Ride Through på tisdag. Något som jag tycker är sjukt kul är att jag nu är färdig med nytt intro och nytt outro till min engelska YouTube, så då jag kommer hem från helgens jobbresa ska jag anpassa dem till min svenska kanal också. Arbetet jag gjort med videografiken gör också att jag nu kan börja mjukstarta andra projekt också, så jag hoppas verkligen att jag ska hinna med det.
 
   Jo, jag sa jobbresa. Jag åker iväg i morgon bitti för att jobba som ungdomsledare under helgen + motionsrida några hästar. Jag har inte jobbat som ungdomsledare på helgläger på typ tre år och jag valde att sluta för att "mina" barn i gruppen jag jobbade med blivit så stora att det var dags att ta in helt nya ungdomar. Kommer vara så konstigt att inte ha "mina" tjejer där! Men jag har blivit lovad mycket ridning så det kan ju inte bli annat än bra ;)
 
   Ni får hare bra så länge, vi får se om jag hinner peta in något mer inlägg över helgen; annars är jag här igen nästa vecka!
 
   Esme och Remus
Glöm inte att rösta!

   Alla ni som har rätt att rösta i årets val - gör det. Även om ni röstar blankt måste ni rösta. En blank röst är bättre än ingen röst.
 
   Det finns just nu partier som vill göra sig av med kulturer andra än den svenska. Exakt vad svensk kultur innebär kan människorna med dessa åsikter sällan svara på, men det de är säkra på är att de inte vill ha ett mångkulturellt land. Jag ser mig om varje dag på min arbetsplats och ser fantastiska människor från alla världens hörn och påminns om hur många invandrare jag känner - och hur vissa människor vill göra skillnad på dem beroende på var de kommer ifrån. Som att vissa är mer värda beroende på vilket land de kommer från. Jag tänker på de invandrarbarn jag lärt känna genom att jobba som ungdomsledare och hur det finns partier, varav ett i vår riksdag, som inte tycker att dessa underbara, intelligenta ungdomar ska kallas svenska bara för att de inte är födda här, trots att de bott här i hela sina liv och pratar flytande svenska (plus flera andra språk, i flera fall - vilken fantastisk tillgång barnen besitter!). När går gränsen då? Är jag svensk som har rötter i ett annat land genom en av mina föräldrar?
 
   En människa är inte värd mer eller mindre beroende på var personen kommer ifrån, vilken färg personens hud har, vilket kön personen identifierar sig som eller vem personen älskar. Låt personens handlingar beskriva den enstaka individen istället för att smutskasta en grupp människor för vad EN person gör. Det finns inget vi och dem.
 
   Idag ska jag lämna min röst. Jag tänker inte bidra till ett land byggt på hat och segregering. Jag tänker inte bidra till ett bakåtsträvande land som vill hålla tillbaka mina rättigheter på grund av mitt kön. Jag tänker bidra till ett Sverige där vi alla är lika värda människor.
 
   (Jag tror att det finns mycket som kan förbättras i vårt land - men jag tror inte att hat är svaret.)
 
   Sist jag röstade kände jag inte ett obehag inför valet. Det gör jag nu.
Stresstider

   Jag borde inte vara så stressad som jag är, men det är jag ju förstås ändå. Jag ska möjligen resa bort till helgen, vilket är hemskt innan men kul medan jag väl är borta (det är visserligen jobb som gäller om jag åker, men det skadar ju inte att tjäna lite extra pengar), men det är så jobbigt att hinna med alla veckans måsten innan det är dags!
 
   Idag har jag dels fått ut en video från Pennys senaste utforskning av Molnriket, dels har jag nyss - hör och häpna - spelat in min allra första unboxingvideo! Jag vet inte om det blev något jag kan behålla, men jag ska sätta mig och klippa då jag fått i mig lite mat så ser vi om det blir något av det. Det var ett himla hemmabygge för att få det hela att funka och jag vet inte ens om det funkade, haha x) Vi får se! Mina polare Stacy och Meli är ju experter på unboxings, så jag har ju lite att leva upp till ;)
   Om det nu inte blir en video på mitt inköp får ni en skriven recension istället, för jag älskar redan produkten!
 
   Btw, har ni några tips på var man kan köpa roliga magneter, typ till kylskåp? Jag var inne en kort sväng på Sci-Fibokhandeln i Stockholm efter jobbet, men jag sprang ut igen rätt fort eftersom jag hade sån galen huvudvärk. Hittade dock inget... Jag skulle vilja ha åtminstone fem roliga magneter, helst från olika fandoms, som kan ge lite färg till mitt kylskåp. Om ni har några bra tips (asså jag känner ju till Etsy, men jag är lite rädd att bli scammad så jag tar helst lite mer officiella återförsäljare i första hand) tas det tacksamt emot!
 
   Bild från My Horse & Me
Språkutmaning

   Igår gick jag förbi en kollega som stod och målade upp något slags diagram på en whiteboardtavla, och då jag kom förbi igen hade han färdigställt en slags kalender tillsammans med en lista på alla på jobbet som inte pratar svenska alls. Det visade sig att han hade blivit utmanad att BARA prata svenska på jobbet under hela september (hans modersmål är engelska) och han hade satt upp en utskriven lista på regler och undantag (typ möten och presentationer samt de kollegor som faktiskt inte kan svenska). Det är helt enkelt för att han vill tvinga sig själv att bättra på sin svenska. Sjukt modigt!
   Jag undrar om man skulle våga med att göra samma grej med sitt eget andraspråk? Jag och och en annan svensktalande kollega spenderade en stund med att prata igenom utmaningens regler med honom och för oss var det JÄTTEKONSTIGT att prata svenska med någon vi bara pratat engelska med egentligen någonsin. (Jag nämnde att han får skälla på mig om jag börjar prata engelska med honom under den här perioden för det är ju helt omöjligt att ha en konversation på två olika språk utan att tappa bort sig och göra fel direkt, haha.) Tänker själv om jag skulle prata enbart engelska på jobbet i en månad - det är nämligen riktigt skumt då man sitter i ett rum med bara svenskar och pratar något annat än svenska. Annan sak är det väl då man åker utomlands för att lära sig annat språk, men vi svenskar är ju ibland lite väl anpassningsbara. Dels är det ju jättebra att vi är så duktiga på engelska, men det är ju minst lika bra att de som flyttar till Sverige får lära sig språket genom att träna!
 
   Det är ju ändå många unga i Star Stables community som är väldigt duktiga på att utmana sig själva i sina språkkunskaper. Särskilt på Instagram och YouTube ser man många unga svenskar som testar på att skriva och prata på engelska, och detsamma gäller även spelare från många andra länder. Något jag tycker är rätt coolt är att ett par stycken jag följer på sociala medier har valt att lära sig svenska just för att SSO är svenskt. Vilken grej ändå! Jag är själv väldigt fascinerad av språk och har många gånger tänkt på att en dag försöka ta upp franska och mandarin igen eftersom det var de språk jag redan hunnit läsa lite tidigare. Våra språkkunskaper hjälper oss att öppna upp för andra kulturer som berikar vår tillvaro genom att vi får en bredare syn på världen. Så tycker åtminstone jag, som jobbar på en arbetsplats med människor från en herrans massa olika länder. Det är en otrolig möjlighet! Dessutom har jag mer och mer insett att vi faktiskt har det hemskt bra här i jämförelse med många andra platser i världen, även om Sverige förstås inte är ett magiskt sagoland.
 
   Språk är coolt, och det är modigt att våga utmana sig själv för att bli bättre på de språk man har tillgång till att lära!
 
   Bild från Horse Life 2

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.