Chrome Pointer

Stillastående

   Vi är ju ändå inne i en global världskris så jag tycker det känns som en ganska valid excuse för mig att gå igenom personlig kris. Hade gärna velat uppdatera lite mer här men jag gör ju inte annat än att jobba, äta, stressa och sova just nu så har inte så mycket att säga.
   Mer uppdateringar kommer alltså de gånger då jag har något typ-vettigt att dela med mig av!
 
   Esme & Vanillite
Sjukdom och nya tider

   Igår var jag sjuk (vet inte riktigt vad som pågår i kroppen men jag blir liksom febrig utan att tempen går upp men mår totalkasst och can't human, vilket händer läskigt ofta), idag mår jag bättre. Hade ett hopp om att kunna åka till mitt helgjobb nästa helg genom hjälp från familjen med skjuts, men eftersom det skulle kräva att jag tog ledigt en dag från jobbet fick det gå bort helt. Jag har absolut inte tid att vara ledig just nu. Räcker gott att ha ett par timmar på kvällstid där jag kan bygga sagoboksstugor i The Sims.
 
   Under veckan blev jag placerad i ett nytt team på jobbet. Jag har jobbat nära med teamet typ så länge som det funnits ändå, men nu är jag officiellt en del av det på 50%, med mitt vanliga jobb på resterande tid. Det är alltså följden av den internutbildning jag varit del av i år, som började som en grej en gång i veckan men utvecklades till sessioner varje dag efter att isoleringen startade. Det blir lite nya tider nu alltså, och jag är om vartannat väldigt spänd och glad varvat med väldigt, väldigt stressad. Nya rutiner är bland det värsta jag vet, även om det blir positivt i slutänden. Ge mig en månad eller något att vänja in mig, mvh har autism.
   Mitt jobb på Star Stable har alltid gått ut på att producera saker och nu kommer det ske på ett lite annorlunda sätt, och det ska bli spännande att se hur mitt arbete tas emot. Längtar efter att få komma igång på riktigt!
 
   Behövde sätta lite färg på inlägget så här är en bild från Ljusritten
 
   I morgon börjar vecka 10 hemifrån. Medan jag börjar komma in i nya rutiner och tycker det är ganska ok att jobba hemifrån nu utöver alla hemskheter som händer utanför hemmet håller jag istället på och totalt flippar ut över andra saker som händer i privatlivet, som än är i lite för tidigt stadie för att dela med mig av. Om det går vägen är det dock något jag tror jag kommer prata rätt mycket om framöver...
Helgen är redan här

   Veckorna går så himla fort och det känns som att jag inte hinner med någonting! Dagarna bara försvinner iväg.

   Den här veckan har jag inte spelat spel alls utöver lite Pokémon på kvällstid, men i SSO släpptes fyra nya Quarterhästar. Jag älskar alla fyra färgerna, men jag vet inte om jag ska ha fler Quarters. Har köpt på mig apphästen sedan sist jag skrev något, och det blir nog så att den blir min nya Umbreon.
   Nästa vecka släpps senskydd, något jag längtat efter i mååånga år. Jag är faktiskt rätt glad över att det tog lite tid, för de kommer ju se helt otroliga ut och det känns värt väntan.
 
   Annars? Har inte så mycket att dela med mig av. Vet inte hur jag ska få tillbaka lite fritid; det är verkligen lättare att reda ut vad som är jobb och vad som är fritid då man har ett jobb att gå till...
 
   Bild från Horse Life 2
Trail Rides

   Röda Snörets Stig, som jag tenderar att kalla Trail Ride pga originalnamnet Red String Trail Ride, var min favorituppdatering i SSO under 2019. Jag vet inte HUR många gånger jag red uppför berget för att vara med om olika grejer och en dröm jag har är att få möjligheten att göra samma sak på andra ställen! Tänk er ljusritten med faktiska händelser längs med vägen, långa ritter genom Gröndal - eller till och med genom Hollow Woods den dagen det området ser lite vettigt ut igen?
 
 
 
 
 
Problemet med att inte blogga aktivt

   Jag har så. Mycket. Ovisade bilder! Alltså absurt många. Här är en drös från minnesstunden med druiderna, som släpptes för väääldigt länge sen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hur söt?

   Jag följer flera Instagramkonton vars ägare fått föl nu i vårtiderna och jag måste erkänna att jag är lite fölsjuk trots att jag inte är superhype på föl i sig, haha. Det är ju inte helt lätt att hantera ett så stort djur som har noll människovana! En av mina älsklingshästar, som tyvärr fick lämna jordelivet pga skador som aldrig ville läka tidigt i höstas, fick föl för tre år sedan och fick tecken på kolik under fölets första dygn. Vi var två personer som fick stå i fölboxen med bebis och hålla kvar henne medan hon flög runt som en huligan och skrek efter mamma som förstås tvunget behövde röra sig akut medan veterinären var på väg. För att vara typ femton timmar gammal var hon redigt stark kan jag säga...
 
   Bild från Imagine Champion Rider
Instagram Story Templates/Challenges

   Ett av mina bästa tidsfördriv är att göra olika typer av mallar till Instagram Stories. Alla dessa går att hämta hem från highlighten "Templates" på min Instagram @GamingByEsme, men du har ni även möjligheten att hämta dem här om ni av någon anledning skulle vilja det istället!
 
   Klicka på bilderna för att få upp den stora versionen!
 
30 day Challenges
             
 
Star Stable
          
 
Övriga spel
                  
Kanske lite avundsjuk

   Lindas rum är en av de mest detaljrika platserna som finns i SSO idag, och det är så häftigt att kunna utläsa hennes personlighet och historia från rummet. Jag längtar jättemycket till dagen då vi får se rum från de andra tre Ödesryttarna, särskilt Anne som är en mycket mer intressant karaktär idag än i SSL!
   Är lite avundsjuk på hennes rum också - skulle älska möjligheten att kunna anpassa mitt hemstall, och kanske även ha ett eget rum med minnen från alla äventyr på Jorvik!
 
   Linda kommer från Pakistan, och kuddarna i hennes rum bär med sig mönster från hennes hemland - jättevackert!
 
   Vore inte så illa att ha en sån här tv bredvid sängen säger jag som inte har haft en vettig tv i mitt sovrum på ungefär femton år, haha. Jag tänkte investera i en tv att fästa på väggen i mitt nästa boende (som är några år off för jag behöver ha en lite högre inkomst innan jag kan köpa lägenheten jag planerat för)
Nya djur

   Kvalitétstid med åsna
 
   En väldigt trevlig grej med Starshine Ranch är de djur som finns runt ranchen! Medan vi känner igen korna, som fått lite längre horn, och fåren, så har vi nu helt nya hönor och även åsnor. Hönor är ju något som många spelare är lite traumatiserade av efter att ha hjälpt familjen Sunfield att jaga fjäderfän i åratal, men om de är så här fina är det inte lika illa att jaga efter dem. Kul att de äntligen fick en egen tupp också!
 
   Hej hönorna!
 
   Min kollega Game Master Lucia självisolerar just nu i sitt familjehem ute i schlätta (det där var för dig, Neo), och hennes familj har en massa höns som är döpta efter kungahusen i Europa. Hon ville ha hjälp med något för några veckor sedan och jag sa "bara om du lovar att skicka filmer på hönsen" så mycket riktigt fick jag en film skickad till mig några timmar senare där jag introducerades för hönorna (där vi bland annat har Estelle, Mette-Marit och Sofia) och de ståtliga tupparna Chris O'Neill, Birger Jarl och Gustaf Vasa x)
Då var långhelgen över

   Idag blev dagen inte riktigt som planerat. Jag gick ut på promenad i morse och gick då och finurlade på mallar till Instagram Stories. Jag har på sistone sett massor med "30 day music challenges" runt på Instagram så jag Googlade runt lite för att hitta en jag ville göra - men jag fastnade inte för någon, så som vilken sane person som helst så spenderade jag min morgon med att göra en egen challenge. Medan jag var ute och promenerade kände jag att det inte bara räckte med musik-musik, utan det behövs mer Eurovision i mitt liv just nu, så jag gjorde en sån också. Om ni också vill joina så ligger båda mallarna på min Instagram @GamingByEsme, länkade i min profil under highlighten "Templates". Eftersom jag ändå var igång har jag uppdaterat alla templates jag hade sedan innan till ett nytt format för att passa fler telefoner bättre, och jag har även gjort ytterligare tre templates idag. Tänkte släppa dem under den kommande veckan för att inte spamma sönder mina stories mer än vad jag redan gjort det senaste dygnet. Om ni har förslag på templates som jag inte redan gjort, hojta gärna till - tycker de är sjukt roliga att göra.
   Om ni väljer att göra musikutmaningarna, tagga mig jättegärna! Har varit sjukt kul att lyssna på den musik som de som redan använt mallarna har taggat in.
 
   Annars har det varit städning och matlagning för min del, och lite Pokémonspelande. Mamma kom förbi med lite IKEA-inköp också, som vi ska sätta ihop i morgon. Nytt sängbord istället för det svinfula sängbordet jag haft de senaste femton åren samt "väggar" och ett par bänkar till min balkong så jag får lite insynsskydd. Ska bli jättekul att få ordning på allt det! Längtar efter att kunna använda min balkong utan att bli totalt megabländad av solen + känna att hela grannskapet kan se mig då jag sitter där, haha.
 
   Nu är jag faktiskt riktigt taggad för ny jobbvecka! Min utbildning på jobbet slutade på en riktig höjdpunkt förra veckan och jag har försökt fortsätta tjuvträna både igår och idag men alla filer jag behöver är låsta av en kollega som också ville ta igen lite över helgen så jag får väl köra först i morgon ändå x)
 
   Bild från Horse Life 2

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.