Chrome Pointer

Vad jag längtat efter helg!

   Jag har sovit dåligt och varit väldigt trött den här veckan. Tvätt, både ren och vikt samt smutsig och ivägslängd, ligger över hela lägenheten, disk har fyllts på i diskhon, lampan som gått i hallen har bara gjort att jag per automatik gjort alla sysslor där i mörkret och de matlådor jag försökt laga under veckan står halvfärdiga i kylen. Jag har inte haft livslust eller energi till något viktigt och utöver jobbet har jag nästan bara spelat spel. Nu ska jag träffa tjejerna från klubben i SSO i morgon, men förutom det ska jag försöka lägga hela helgen på att städa och få ordning hemma. Jag tror att jag deppat ihop så mycket för att min förening trasslar med det förråd jag skulle få och jag var så hemskt taggad på att äntligen bli av med de flyttkartonger som står ivägen överallt och kunna göra "färdigt" hemma och känna att jag inte måste gå runt saker hela tiden. Är jätteledsen över det och vill bara bli klar. Snart ger jag upp och hyr in mig i mammas förråd istället...
 
   Igår streamade jag i nästan två timmar och sorterade upp Pennys garderob. Smärtsamt jobb (både bildligt och bokstavligt, jag får lätt musarm av monotona rörelser med datormusen), men inspirerande och nu blir det roligare att plocka fram nya outfits till SSO Ride Through.
   Jag ser fram emot lite fler streamar som blir annorlunda från mina klassiska Levla Med Esme. Vi är uppe i över 60 avsnitt nu och jag vill kunna blanda in lite andra spel som Zoo Tycoon, Planet Zoo och Jurassic World Evolution. Om jag streamar i helgen kör jag säkert på ett till levlingsavsnitt, men sen är jag så himla sugen på att bygga djurparker...
 
Planet Zoo - Beta release

   Igår kväll spenderade jag ALL ledig tid med att spela Planet Zoo. Ni som hängde med på livestream märkte hur sjukt svårt jag tyckte det var (EXAKT som jag förutspått), men efter att jag avslutade streamen funderade jag lite fram och tillbaka och klev till slut in i spelet på nytt ett par gånger under kvällen. Jag tror jag börjar få lite ordning på det hela nu, men det finns några buggar här och var i betan som gör det hela väldigt mycket mer avancerat än det borde vara.
 
   JÄTTEVACKERT men JÄTTESVÅRT spel. Jag tror jag kommer ha väldigt kul med det då jag vant mig och då hela spelet släpps!
 
Sydhovens Räddningsranch

   Jag har FORTFARANDE inte kommit fram till slutet av de här uppdragen med Penny! Problemet är att de inte syns i uppdragsloggen alls och därför glömmer jag bort dem. Kommer jag på ordning på det här ens i år?! x)
 
   Det känns som att alla bilderna nedan är hundra år gamla iom den uråldriga himlen, men de är bara från förra sommaren då jag spelade uppdragen på Esme...
 
 
 
 
 
Djupdykning

   Idag har jag spelat Zoo Tycoon (den dåliga versionen lol) i FYRA TIMMAR. Tiden bara rinner bort och ändå känns det inte som att jag gjorde någonting i spelet? Jag tror dock det här skulle kunna vara ett JÄTTEBRA streamspel, så jag ska se om det kanske skulle gå att planera ihop något till en streamingsession...
   (Btw så var det jätteskönt att spela spel utan press. Senaste året har jag knappt kunnat spela ett spel utan att känna "åh jag borde spela in det här på video" eller "jag borde nog spela in något till YouTube istället", vilket istället lett till att jag inte spelat spel alls utöver det som synts på YouTube. Måste försöka komma ur den negativa spiralen!)
 
 
 
Blandat från Hogwarts Mystery

   Esme (med en frisyr jag INTE gilar i det här spelet haha) blandar sin första trolldryck
 
   Esme, äldre och klokare med bättre frisyr, hjälper en ny vän från Beauxbatons
 
   What's life without risk? Esme går igen det sista steget för att bli Animagus...
 
   Förstår Esmes nervösa uttryck - jag skulle då inte flyga nånstans med Merula frivilligt...
 
   Penny Haywood (som lustigt nog har flätor, som min Penny) och Esme går med i duellklubben
 
   Esme och Talbott Winger frågar ut Professor McGonnagall om animagi
Melodifestivalen 2019 - Topp 10

   Ni som hängt med på mina livestreams under våren vet att jag är Mellofantast och att jag tänkt göra topplistor över mina favoritbidrag i tävlingen. Jag har inte vågat göra det på YouTuba pga copyrightstrikes, men här går det banne mig bra - så här är min topplista på de tio låtar jag tyckte var bäst under 2019 års Melodifestival!
 
10 - Oskar Enestad, I love It
   Kontexten kring den här låten är inte riktigt i topp hos mig, och det är nog inte texten heller. Liksom en ung grabb som säger "låt mig älska vem jag vill, allt är lugnt" - jo, men det är faktiskt lite konstigt att hans tjej är gammal nog att vara hans mamma och blir ihop med en grabb som knappt fått skäggväxt än. Medan jag kan tycka att meddelandet är lite så-så (visst att man kan ha ålderskillnader med sin partner, men då den ena knappt är vuxen och den andra är gammal nog för att ha typ vuxna barn känns det faktiskt lite fel) är låten SÅ CATCHY! Med en annan mening i texten hade jag kanske gillat den mer, men det är en sån där typisk plåga som man kan nynna på i evigheter.
 
 
9 - Jon Henrik Fjällgren, Norrsken
   Jag VILL älska Jon Henrik, men stackarn får inte bra nog låtar! Varför envisas de med en typ autotunad kör? Jojkandet är kraftfullt nog som det är och med rätt melodi bakom sig behövs INGET annat. Jag vill att han ska komma tillbaka och sluta vara så överproducerad. Förbaskade musikproduktion, låt denna fantastiska musiker skina i sin enkelhet! Låten är inte bättre än så här.
 
 
8 - Lisa Ajax, Torn
   Den här låten växer sig snabbt mäktig i refrängen. Sen, vad den här tjejen kan sjunga! Hennes teknik är crazy bananas. Årets bästa ballad i min mening!
 
 
7 - Lovers of Valdaro, Somebody Wants
   Jag trodde det skulle gå bättre för den här låten! Den har gått stadigt i mina hörlurar under året och jag tycker fortfarande det är en nice låt. Jag tror den kanske var lätt bortglömd i årets startfält, men jag tyckte det var en pärla.
 
 
6 - Nano, Chasing Rivers
   Den här låten var kanske inte lika direkt som Hold On, Nanos tidigare bidrag, men jag tyckte nog att den var mäktigare vid närmare lyssning. Älskar den här låten!
 
 
5 - Malou Prytz, I Do Me
   Jag brukar inte gilla girl pop i Mello direkt, men den här gillade jag! Massor till och med. Lika stabilt live som i den inspelade produktionen och jag lyssnar fortfarande mycket på låten.
 
 
4 -  Arvingarna, I Do
   Men på riktigt, VEM var inte glad över att få tillbaka Arvingarna? Alla ville ha en ny Eloise och den här är precis lika trallvänlig. Det finns faktiskt en engelsk version av låten också, men den är inte hälften då bra.
 
 
 
3 - Lina Hedlund, Victorious
   Bästa schlagerdiva-låten på många år! Känns som så klassisk schlagerpop och jag ÄLSKADE den här låten! (Dessutom är den grym att powerwalka till!)
 
 
2 - Anna Bergendahl, Ashes to ashes
   Jag avskydde Annas tidigare bidrag. Jag förutspådde katastrof för This is my life och jag hade rätt - vi glömdes bort i ESC. Anna ville ha revansch och den här låten var SÅ BRA! Jag hade absolut kunnat se den som en vinnare.
 
 
1 - John Lundvik, Too Late For Love
   John tippades som vinnare minuten han tillkännagavs som deltagare i år 2019's Mello och då han framträtt första gången undrade jag vad hypen var om. Jag förstod inte låten! Jag behövde lyssna några gånger till innan jag började få grepp om den, för jag tyckte versen och refrängen lät som två olika låtar. Då jag lyssnat in mig lite på den var den min solklara favorit. GOSPELPOP I MELLO! Guld värt. Synd att Europa inte fattade grejen, men jag älskade låten och framträdandet.
 
 
   Är jag klar här? Såklart inte! Mer Mello-content kommer...
Stripes

   Randig ponny och randig insekt!
Bland det bästa med uppdateringen

   Esme och Jack Frost
 
   Okej, jag bryr mig ju inte om att Urhästarna är tillbaka eftersom jag redan äger alla, men däremot är jag väldigt glad över att alla Urhästar nu är lika snabba som alla andra hästar! Jack som köptes in från Vinterbyn förra året är en häst jag ÄLSKAR och det är kul att han är lite mer "användbar" nu. Trist bara att han är färdiglevlad redan, hade älskat att få levla honom på nytt! Tycker så mycket om den här modellen på häst.
 
   Hoppas verkligen på en speciell vinterhäst i år också!
Från olika synvinklar

 
   Esme och Lisa på Röda Snörets Stig
 
Jag tänker mig...

   ...att eftersom Alberta fick en liten rosa dotter så heter den här lilla gullen Albertina.
 
   FEAR ME; HOOMAN!
 
   Sen börjar jag alltid nynna på låten Albertina då jag hör namnet, så det är en evig förbannelse över mig själv. Skyller på Saltkråkan - låten sjöngs i filmen Tjorven och Mysak, som är min favoritfilm från Saltkråkanserien, och jag går fortfarande runt och nynnar på melodin ibland trots att det var många många år sedan jag sist såg filmen. Jag har aldrig ens hört låten annars??? (Självklart vet jag att det är en riktigt låt sedan innan Saltkråkan, men det är ändå bara där jag hört den)
   Spindeln är dögullig btw. Vill gärna ha fler spindlar som husdjur!
 
Gooo måndag

   Jag har en skum måndag framför mig då jag kommer jobba hemifrån pga stamspolning och folk kommer springa in och ut ur min lägenhet under dagen. Kul. Jag hittade en lösning på en bugg jag och Meli stött på i ett program på jobbet förra veckan nu under helgen och jag var så taggad på att vi skulle sätta oss och reda ut det innan jag kom ihåg att jag måste vara hemma.
 
   Igår hade jag min kanske tuffaste stream hittills. Det känns som att många var lite... lättirriterade? Stämningen i chatten var INTE den bästa och det ledde till grov ångest från min sida. Majoriteten av de som hänger med i chatten på mina streamar är självklart hur goa och trevliga som helst, men ibland kan en liten gnista slå upp rejält och jag hade inte kunnat hålla streamen i schack utan min fantastiska moderator Marie. Jag är lite nere över att stämningen blev så giftig och är lite osäker på att streama just nu, men jag ska försöka streama igen i veckan så att jag inte blir "avskräckt" från det.
   Dålig stämning kan sprida sig fort och jag är ganska skör mentalt just nu och har varit ett tag. Jag kommer vara lite extra hård med mina chattregler ett tag nu för att säkerställa att jag kan streama på mina villkor och ha roligt - det är ju ändå mina videor.
 
   Just nu är det Elsa som levlas på streamarna. Om jag streamar först efter onsdag kommer vi dock köra på Urhästspecial...
Bortglömt

   Kram!
 
   Då jag hittade den här bilden i min bildbank behövde jag tänka till för att begripa vad den kommer ifrån, och sen insåg jag att den är från fölningseventet i våras. Hade HELT glömt bort att det existerade. Tror jag kanske glömt det för att det inte gav så mycket mer än att det var gulligt... Men gulligt var det. Önskar bara vi hade föl som såg mer ut som Generation 3-hästarna!
Throwback

   Jag gillar den här bilden. Den är från veckan innan stallinbjudningarna släpptes, då jag och några till blev ombedda att se om vi kunde hitta buggar. Vi var JÄTTEDUKTIGA på att hitta buggar. (Egentligen var vi mest förvirrade)
 
Från vänster till höer - Meli, jag, Emma (uppläsare av de korta ljudböckerna av Ödesryttarna), min ekorre och Clara Lightland
Det första riktiga mötet

   Tänkte länge att jag skulle försöka skriva något om de senaste huvuduppragen i Pandoria. Bara att inse att det inte kommer bli av, så här kommer ett par bilder istället.
 
 
   Esme och Anne möts öga mot öga för första gången
Jag kan inte komma över Gröndal

   Jag trodde nog ALDRIG att Gröndal av alla platser skulle bli ett av mina favoritområden! Tänk vad lite ny färg kan göra med en plats x) Känns verkligen underbart att rida igenom hela spelet nu, då man inte stannar upp och tänker "jösses" i en negativ bemärkelse. Det ÄR inte bra för ett pågående onlinespel att visa upp assets som är femton år gamla och den här nya grafiken är så pass stiliserad att den kommer hålla i årtionden. Sen att det är så vackert!!!
 
   Esme & Vanillite
 
   Esme & Savoy
Ibland är Photomode UNDERBART

   ...som typ här då det ser ut som att Briar FLIPPAR för att min egen fågel flyger runt huvudet på honom...
 
   ...eller typ här då Cutie blir photobombad av en ekorre.
 
   Sådärja, ekorrfri view!
 
Nya tider i Fort Pinta

   Esme och Sindra
 
   En kul grej med att tävlingar och dagliga sysslor tagits över av Sindra är att det är lite mer liv i Fort Pinta. Egentligen är det väl ett "problem" över hela ön - befolkningen ligger på typ trettio pers över hela Jorvik, haha (det stämmer inte. Tror det är typ 200 NPCs eller något? Känns orimligt då jag skriver ut det men det känns som en bekant siffra)
Jag som inte skulle fortsätta spela

   Under sommaren har jag spelat JÄTTEMYCKET Hogwarts Mystery. Jag är någonstans genom År 3 nu och har faktiskt ganska roligt. Tror ändå det roliga mest beror på speciella event, eftersom huvudstoryn är så seg att man knappt minns vad man håller på med. Egentligen är det ju inte så segt, det bara känns så iom att energin tar så lång tid att samla upp samtidigt som det dyker upp event som jag känner jag "måste" prioritera för att få böcker till att köpa spännande saker med. Gaaaaah!
 
   Nu har jag nyligen börjat med Quidditchuppdragen. Har itne kommit långt än men det ser absolut spännande ut!
 
 
 
 
 
 
Som en pool i en grotta

   Asså vissa småområden i ABZÛ är ju så galet fina så det finns inte. Tänk att ett spel med så minimalistisk artstyle ändå kan vara så otorligt detaljrikt!
   ABZÛs utvecklare håller på med ett annat spel just nu, och jag är riktigt taggad på att se hur det blir! Det här är ju faktiskt ett av mina favoritspel of all time.
 
 
 
 
 
Gamla bekanta

   Penny & Rapidash
 
   Det var nog närmare ÅR sedan de här två syntes på bloggen? De får alltså ett bildinlägg nu istället. Bara för att. (Tääänk om Rapidash kunde bo i Esmes stall också, DRÖM)
Nattvakt

   För evigt ute på nattetid känns det som, Esme och Ash ♥
Svår grej

   Jag tycker hoppbilder i SSO är rätt fångande, men de är hemskt svåra att fota! Man måste hoppa av i exakt rättan tid och sen hinna slå över på fotoläget och be till Aideen att hästen inte fastnade i en frame som ser helt derpy ut.
   Utmanande, men rätt kul. Det jag tycker är svårast är att fånga hästen i en frame där den inte ser ut att hoppa SUPERHÖGT över hinder. Lite lättare tycker jag det är då man fotar en häst som landar efter språnget eftersom man inte behöver tänka lika mycket på hinderhöjd.
 
   Esme & Cutie
Förstapersonsläge

   Denna bild på Elsa är tämligen oredigerad och är bara fotad i photomode
 
   En väldigt vanlig önskan jag ser i vårt community är förstapersonsläge i SSO. Nu är jag nyfiken - har någon av er någonsin spelat ett hästspel med ett bra förstapersonsläge? Jag har testat ett par stycken där det finns som valbart alternativ, men medan det varit rätt ok i snygghetsfaktorn har ajg tyckt det varit svårt som tusan. Men det kanske bara är jag?
 
   Har ni bra erfarenheter av hästspel i förstapersonsläge, eller är det bara en populär önskan för att det inte direkt finns något?
Bildbomb från oväntat spel

 
   Okej, för ett tag sedan installerade jag ett SUPERGAMMALT spel som jag ägt i många år - Disneyprinsessornas Hästshow. Jag gillar inte att uttrycka mig med hjälp av ordet cringe - men det är nog ändå det enda ord som verkligen beskriver spelet. Det ÄR inte ett särskilt bra spel och jag tänkte mest testa att spela igenom det för YouTube-dokumentation. Dock kraschade det då man försöker tävla, så jag ska se om jag kan få det funka igen nån annan gång. Så länge tänkte jag att jag kan treata er med lite bilder från min relativt korta spelsession!
 
   Klicka på bilderna för att förstora dem
Ett försök att komma igång

   Nu i feberyran hade jag svårt att sova i natt så jag klippte ihop den här istället. Ska självklart göra likadana videor för de båda andra samlingarna - och alla foton är tagna i rätt ordning, så ni vet exakt vart ni ska om ni är ute efter ett specifikt foto.
 
   Jag kommer vid senare tillfälle lägga till ett helt inlägg med alla samlingar i bloggens hjälpsektion, som ni hittar genom att klicka på "Hjälp for SSO-spelare" i menyn till vänster.
 
Tillfälliga race

   Esme möter Madison och Nightdust
 
   Under sommaren har det dykt upp ett par race i SSO som bara varit där under en enda vecka. Medan jag har gillat loppen har jag gillat exklusiviteten mindre - mest för att jag på tisdag kväll inser "HOLY FRIPP JAG HAR GLÖMT ATT SPELA" och sen måste stressa in i spelet för att hinna delta i loppen.
   Jag välkomnar varmt fler lopp att addera till min levlingsrunda för att spice-a upp den lite - synd bara att de försvann igen så fort!
 
   Esme och Sparkle mot Madison och Nightdust (Madison, sätt på dig en ridhjälm!!!)
Cutie Pie

   Info kommer...
 
 
   Namn: Cutie Pie
   Tilltalsnamn: Cutie
   Namnbetydelse: Cutie Pie betyder ungefär "sötnos" på engelska. Hästens egentliga namn in-game är CutePie.
   Ålder: 5
   Ras: Clydesdale
   Lynne: Bedårande. Älskar att bli ompysslad och trivs med sällskap av djur såsom människor, men är rätt lat.
   Level: 1
Lite av en effort

   Som ni kanske märkt har jag försökt mig på att få in mer uppdateringar här. Just nu är jag sjuk och har tappat rösten, så skrivande passar ju då uppenbarligen rätt bra.
 
   Det är ändå typiskt att jag är sjuk, för jag skulle vilja testa ett nytt streamformat. Jag har gjort en separat version av mitt nuvarande streamformat och gjort om det relativt markant och skulle vilja testa hur det fungerar, men det går ju inte om jag inte har någon röst och mest behöver ligga ner, lol. Jag har även upppdaterat mitt Stream Deck med en ny layout for mina streamar, vilket egentligen mest innebär att det ser snyggare ut eftersom det knappt är något tekniskt att ändra.
   Har också försökt börja spela in min tutorial över hur man hittar draken Token i SSO, och första samlingen är färdiginspelad. Samling nummer 2 innehåller 19(!) foton och där orkade jag inte längre utan behövde gå och lägga mig igen haha, men det vore ju praktiskt att hinna med att spela in det om jag ändå inte har något bättre för mig här i sjukstugan.
 
   Jo, en annan nice grej är att jag plötsligt blivit med DVD-spelare! Jag fick låna serien Gentleman Jack av en kollega förra veckan och jag insåg snabbt att jag inte hade något sätt att kunna se den på x) Men då jag nämnde det under en middag med min mamma dagen efter sa hon "vänta lite" och sen ninjade hon fram en sprillans ny DVD-spelare! Tydligen köpte hon den på loppis för några år sedan (asså what even hahaha) och tänkte att jag säkert skulle behöva den då jag flyttade men sen hade hon glömt den. Så igår kopplade jag in den och såg de två första avsnitten av Gentleman Jack. 1) Är superglad över att ha en DVD så jag kan se mina kära gamla favoritfilmer jag samlat på mig genom åren igen och 2) Gentleman Jack är en SJUKT välskriven serie! Ska försöka orka koncentrera mig genom ett par till avsnitt idag. Rekommenderar varmt än så länge!
 
   Det var väl allt för nu, men jag dyker väl in här snart igen.
 
   Bild från Horse Life 2
Missad bild

   Första gången Esme står öga mot öga med den finaste av Ödesryttarnas hästar...
 
   Meteor är min favorit av Väktarna. Det var alltså en rätt självklar grej att se till att få ihop honom och Esme på bild då han väl kom till spelet i sin nya, vackra look. Nu var det faktiskt rätt länge sedan det hände (för jag är kass på att blogga numera och glömde bort bilden) - men hujedamej vad fin han är.
Utdaterat

   Det går väldigt fort framåt i spelet nu - vilket innebär att många bilder jag fotat under året redan hunnit bli utdaterade. Uppdaterade områden, uppdaterade föremål etc. Här är några bilder som varit nice om inte terränguppdateringarna kommit och gett en view som skulle ha gjort bilderna ännu coolare!
   Borde verkligen spela om vissa delar av spelet, jösses vilka snygga bilder man skulle få...
 
 
 
 
 
 
 
Vackra dinosaurier

   Ååååh, Jurassic World Evolution. Älskar det här spelet, och vackert är det också! Det här spelet + lite DLC's går att köpa på Steam. Jag rekommenderar det varmt till alla som gillar zoo management-spel! (Dock är det rätt mycket svårare än Zoo Tycoon om det är det ni har vanan inne från)
 
 
 
 
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.