Chrome Pointer

Del 2 av SSO's säkerhetsserie

   Snälla, snälla, titta på den här videon, Den ÄR värd fyra minuter av er tid.
 




Lady Harmony

 
   Namn: Lady Harmony
   Tilltalsnamn: Hermione
   Namnbetydelse: Hermione är ett namn från antikens Grekland som i populärkultur för första gången användes i William Shakespeares komedi En Vintersaga. Namnet populariserades tack vare Hermione Granger i Harry Potter-böckerna, som har burrigt och lockigt brunt hår.
   Ålder: 11
   Ras: Curly
   Lynne: Gladlynt, men med ett "vet bäst"-beteende och gillar inte att bli tillsagd. Stoig i perioder, men pålitlig då det verkligen gäller.
   Level: 2




Då var Halloween här!

   Halloween har börjat firats på Jorvik och mitt galna videoschema är igång. Jag kommer posta MINST två videor om dagen fram till nästa tisdag... hujedamej. Jag har spelat in fyra videor bara idag så jag ligger okej till i mitt schema åtminstone, haha.
   De som är medlemmar på nivån Ödesryttare på min svenska kanal kommer få tidig tillgång till mina videor, medan alla andra får vänta minst åtta timmar per video.
   På min engelska kanal MONOKERUS har jag idag postat två videor, en med dagens själskärvor och en med legenden om Glue Man. Vad jag förstått verkar folk tycka det här är långt mycket läskigare än jag kunnat gissa (jag är rätt fine med det här som en stable scare haha), men jag gillar att ha små Easter Eggs gömda i spelet också.
 




Att hålla sig säker online

   "Onlinesäkerhet" kanske LÅTER dötrist, men det är så oerhört viktigt att veta om de risker som kommer med att man hänger på nätet. Då man var liten kunde man få höra av sina föräldrar att man inte skulle prata med främlingar vid lekparken, men idag pratar barn och ungdomar med främlingar hela tiden, varje dag, på internet. Medan det oftast är helt ofarligt och väldigt kul så finns det människor online som inte har ditt bästa intrese i åtanke. Helt plöstligt visar det sig kanske att Stina, 12 år, egentligen är Anders, 35, som sitter bakom en datorskärm och vill skapa en relation till ungdomar på ett väldigt olämpligt sätt. Förövare söker sig dit deras favoritoffer finns, och därför ska man alltid tänka efter en extra gång innan man delger sig av någon personlig information till någon du träffat online. Ni som brukar hänga med på mina livestreams vet at det här är något jag passionerat tjatar om - berätta inte personlig information utan att veta vem ni pratar med och vilka som ser det. Jag håller hårt på min chattregel att man inte ska delge sig av namn, bostadsort eller skola eftersom jag är medveten om att precis vem som helst skulle kunna se mina videor och hitta information om er som ni kanske tänkt att bara jag ska se, och det är också en av anledningarna till att jag inte berättar mitt riktiga namn, var jag bor eller namnen på de många olika hästarna jag rider, även fast jag visar upp bilder på dem på mina sociala medier.
 
   När är det okej att delge sig av personlig information?
   Det kan variera från fall till fall. På mina sociala medier tillåter jag inte att de som skriver eller kommenterar delar med sig av personlig information såvida jag inte vet att personen är över 18 år gammal och är okej med att dela med sig av den själv. Jag rekommenderar alla att prata med sina föräldrar om internetsäkerhet för att komma fram till grundregler om vad er familj tycker är okej för er att prata om med främlingar på nätet. Även om det kan verka pinsamt eller jobbigt att prata med era föräldrar om uppförande på internet är det jätteviktigt och jag kan lova att era föräldrar blir jätteglada över att det är något ni vill ta upp och prata om.
   Min mamma lämnade mig helt fri, vind för våg, att tackla nätet på egen hand. Hon gjorde en bedömning att jag skulle klara mig med den analysförmåga jag hade, vilket inte var helt korrekt. Om jag varit en annan person tror jag att mina tidiga eskapader på nätet hade kunnat sluta värre än de gjorde, men det finns saker som jag varit med om online som hade kunnat förhindras om jag fått lära mig mer om konsekvenser på nätet i en tidig ålder.
 
   Videon nedan är enligt mig den viktigaste Star Stable någonsin producerat och jag hoppas att ni alla kan låta er själva ta fem minuter av era liv för att se den. Jag lovar att det är värt mer än den dagliga scrollningen genom Instagram.
 




Snacka om höst

   Esme och Elsa
 
   Nu är det ju verkligen höstrusk och mörka mornar och kvällar. Det är skönt då man är hemma och mindre nice då man behöver gå ut. Just idag har jag faktiskt fått erbjudande om att rida en häst så jag kommer spendera kvällen i kolmörker ute i skogen på en fluffig pålle.
   Min videoplanering den här veckan är oerhört ambitiös, och jag hoppas jag får ordning på allt. Det mesta kommer handla om Halloween i SSO, men på lördag drar även min senaste videoserie igång. Jag har väntat med den för att jag skulle hinna förinspela videor, men det har jag förstås inte gjort och det är bara avsnitt ett som är inspelat. Jag skyller lite på att min dator dog mitt under den första inspelningen så jag tappade suget lite då jag behövde spela in exakt samma avsnitt två gånger, men jag måste verkligen preppa det här nu för att hinna med alla andra projekt jag vill göra. Nu är det dessutom bara femton dagar kvar tills Planet Zoo släpps igen (LÄNGTAR!!!!) och då kommer jag inte få något alls gjort för jag kommer bara vilja spela det, haha. Ytterligare tio dagar senare kommer Pokémon Sword & Shield, vilket förstås inte hjälper mig något alls.
 
   Ikväll är jag inte hemma förrän tidigast halv tio, så jag har gett mig själv videoledigt, men i morgon fortsätter jag med min videobonanza. Kommer bli grymt (och jag kommer bli trött)!




Melodifestivalen 2018 - Topp 10

Klart jag inte glömt att jag utlovat fler topplistor från Mello! Här är min topp från 2018:
 
10 - Renaida, All The Feels
Ärligt talat plingade den här låten in på listan för att jag behövde just tio låtar till en topp 10, lol. Tycker Renaida är sjukt cool men tycker inte låten gör henne rättvisa. Jag tycker den är lite ointressant och hon blir skrikig i den, istället för att hennes röst får komma till sin rätt. Verserna är inte lättsjungna och jag tycker det gör att låten stakar sig fram för mycket.
 
 
9 - John Lundvik, My Turn
Asså jag gillar John Lundvik men jag är inget fan av ballader. Denna är dock rätt charmig. (Liksom titta på honom, han är så lycklig att han knappt verkar fatta var han är? Solstråle till människa på scenen!) Absolut den bästa balladen i tävlingen 2018!
 
 
8 - Mendez, Everyday
Enda anledningen till att Mendez rankas högre än John Lundvik är för att det är mer drag i låten. Det känns dock som något man hört förr (och jag är väl inte den enda som tyckte att Luca Hännis monsterhit She Got Me från 2019's Eurovision har lånat rätt mycket melodi från Mendez?).
 
 
Luca Hännis bidrag från Schweiz i år, som jag tycker jag stora likheter med Mendez:
 
7 - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän, Min dröm
Kalle & co's tidigare bidrag Underbart är bättre, men jag är svag för den här typen av musik. Den här låten är inte särskilt direkt och jag glömmer alltid bort hur melodin går då jag inte hört den på ett tag, men den är fin.
 
 
6 - Mimi Werner, Songburning
Jag tyckte JÄTTEMYCKET om den här låten, vilket jag inte helt väntat mig. Tycker den är jättebra, helt enkelt.
 
 
5 - Rolandz, Fuldans
Hur kan man inte gilla det här? Det är bara tre minuter förvirring och glädje, så det kan ju inte bli bättre!
 
 
4 - Liamoo, Last Breath
För att återgå till lite mer seriös musik efter Rolandz är det här nog år 2018's mest seriösa bidrag, och jag tycker låten är underskattad. Den får inte nog med tryck i sig live dock - studioversionen är mycket mäktigare.
 
(Varning för mycket blinkande ljus i framträdandet!)
 
3 - Martin Almgren, A Bitter Lullaby
Det här är väl en klassisk schlagerklyscha, men vad tusan, killen sjunger som en gud och det är en nice och trallvänlig låt. Jag gillar den massor!
 
 
2 - Mariette, For You
Jag älskar Mariettes musik och jag tycker det här är hennes bästa bidrag i Mello to date (fast A Million Years var också så bra att jag lätt kunnat se den i ESC). Om något tycker jag det är lite synd att hon i texten sjunger till en man, med tanke på att hon faktiskt dejtar tjejer och det hade varit coolt om det fått vara en del av låten (nu är det ju inte hon som skrivit texten så jag ska inte skylla det på henne). Lyssnar fortfarande mycket på den här låten!
 
 
1 - Benjamin Ingrosso, Dance You Off
Jag förstår inte varför Every SIngle Day låg så nära toppen det här året, för jag tyckte låten var värdelöst tråkig. Dance You Off är trallvänlig, välproducerad och scenografin är galet snygg. Jag han lyssna fram till första refrängen första gången jag hörde låten och kände sedan att den här låten skulle vinna hela tävlingen, vilket den gjorde. Synd bara att den inte gick hem i Europa!
 




Så otroligt imponerad!

   Det är alltid intressant med Dev Diaries från spel (önskar så att det är något Star Stable kan göra i framtiden!), men de från Planet Zoo är verkligen mindblowing. Jag vet att thumbnailen nedan inte ser jätteintressant ut, men videon innehåller massor med spännande information!
 
 
   På tal om videor har jag preppat sådana under större delen av dagen. Halloween är snart här och det kräver lite (eller rättare sagt, ganska mycket) jobb på mina sociala medier, så därmed har jag försökt förbereda mina "vanliga" videor som just nu innefatter SSO (på svenska) samt Horse Life 2 och Glass Masquerade 2 (båda utan voice over) så långt jag kan för att kunna fokusera på Halloween, Token tutorials samt projektet jag konstant försöker komma ikapp med. Nu är det mörkt i SSO, men i morgon ska jag försöka spela in ett eller två nya avsnitt med Token tutorials för att kunna fokusera på annat sen. Planen är dessutom att komma igång med min nya videoserie på lördagar redan nästa vecka...




En smygkik på Quick Shop

   I dagens uppdatering släpptes en helt ny funktion som just nu bara är tillgänglig i Australien. Den kommer inom kort släppas i alla länder, och om ni vill se hur den ser ut...
 




Lol typiskt

   Esme & Remus
 
   Jag har långsamt försökt fylla upp min bildbank med screenshots från SSO både för Instagram och blogg, men förra onsdagen uppdaterade vi gräset i Silverglade så ALLA mina Silvergladebilder är nu redan hopplöst utdaterade x)
   Nåväl, även denna äldre version som ni ser här ovan är väldigt trevlig att se på så jag tänker ge fulla sjutton i förändringen och fortsätta posta mina gamla bilder, haha!




Semesterplanering?

   Jag har just nu en oerhört sällsynt lugn period på jobbet, så jag har börjat fundera på att passa på att lägga in lite semester nu eftersom jag vet att arbetsbördan kommer bli långt mycket värre snart. Kanske "vända på veckan" och jobba två dagar och vara ledig i fem ett par gånger? Fast jag känner mig själv haha, skulle passa mig bättre med jobb tre dagar och ledig fyra. Efter mina återstående två workations det här året har jag ändå 13 semesterdagar kvar (asså vi får ut sex veckor semester på jobbet men på något sätt har jag fått spara dagar och jag fattar inte hur jag kan ha kvar SÅ MÅNGA dagar trots fyra veckor semester i somras och massor med lediga strödagar i våras) och jag måste göra av med åtminstone åtta.
 
   Jag tänker nu, vad ska jag hitta på med mina semesterdagar? Längtar efter att sitta hemma och spela spel men samtidigt åker jag gärna bort och jobbar mer (jag är SÅ dålig på att vara ledig) för at få hänga med "mina" hästar. Ska bli spännande att planera den här hösten!
 
   Esme & Haxorus




Lite på lågvarv

   Beroende på tid och hälsa har uppdateringen här varit lite låg senaste två veckorna och nu åker jag iväg på höstens första workation (av tre - som bestämt blev det MYCKET mindre jobb den här hösten, vilket är tråkigt för mitt hästintresse men bra för min hälsa) och är borta över helgen. Fick tråkiga nyheter därifrån förra veckan då en av mina äldsta fyrbenta vänner gått bort och det kommer bli hårt att se hennes box tom för första gången på 14 år, men livet går alltid vidare. Är otroligt tacksam över att ha haft den hästen i mitt liv så länge, som den eviga tryggheten och hästen man kunnat lita på i alla lägen. Jag känner "mina" hästar utan och innan och den här hästen har jag alltid kunnat förutse och jag har så många fina minnen av henne - bland annat då hon fick sitt sista föl och jag var den första att se dem tillsammans då jag var nere och fölvakade mitt i natten och fick ringa upp till chefen för att tillkännage nytillskottet tillsammans med en kompis.
 
   Så jag är borta i helgen men nästa vecka hoppas jag kunna streama lite och kanske äntligen börja slutprocessen på det där videoprojektet jag försökt få igång hela året... varit långdraget, men jag tycker det är värt det. Ska bli kul och det kommer bli så galet snyggt!
 
   Esme och Mithrandir




Är de inte fantastiska?

   Jag ÄLSKAR Star Stables nya katter! Tyvärr har jag lite svårt att vara nöjd med bara dem, så jag hoppas redan på långhåriga katter också (vår kära Art Director äger ju typ världens vackraste katt och jag försöker övertala folk om att det är en jättebra idé att dumpa in en Ragdoll baserad på henne hahaha), men självklart är det superkul att vi äntligen har katter i spelet. Jag älskar de springande husdjuren och är högst missnöjd med att vi släpper dem så sällan eftersom jag med stor iver hoppas på fler hundraser, fler flygande husdjur och annat skoj. De springande husdjuren är lätt en av mina favoritdelar med spelar/häst/outfitdelen av spelet och de är verkligen genialiskt animerade dessutom!
 
   Fun fact - det här var den allra första promobilden som gjordes på katten!




Galarian Ponyta

  Idag släpptes information om en regional Ponyta-variant som kommer i de nya Pokémonspelen Sword & Shield nu om ungefär en månad - en Galarian Ponyta som är Psychic type istället för Fire type!
Bildresultat för galarian ponyta
 
   Jag är ALLTID hypad då hästliknande Pokémon står på schemat, men de är... inte så bra. Okej om man räknar Kingdra som är en sjöhäst får man en stabil teammedlem, och Rapidash är absolut en jättetrevlig polare, men Zebstrika och Mudsdale var båda två besvikelser för min del med sina dötrista movepools. Att vi nu får en liten gullig enhörning är jättestort för mig och jag hoppas tillsammans med typ hela Pokémoncommunityt att Galarian Rapidash är en bevingad enhörning...
 
   Nu blir det alltså Pokémon Shield som jag kommer köpa i första hand! Jag ska ha den här ponnyn och så är det bara x) Jag äger alla versioner av alla spel sedan D/P/Pt, men jag vet inte om jag köper dubbla versioner denna gång eftersom jag inte har en till konsol. Jag vill gärna byta Pokémon mellan mina spel för utvecklingar och liknande, och dessutom är det nice då man vill starta om ena spelet men ändå spela vidare på en högre nivå på den ena versionen. Om jag någon gång i livet köper Switch Lite kanske jag köper Sword också, men det är inte riktigt värt det för stunden, hehe...




Betan är över :(

   Igår avslutades Planet Zoo's beta. Vill sååå gärna få spela spelet igen - ska jag vänta i en månad nu?! Och i november kommer dessutom Pokémon Sword & Shield, så jag kommer ha mycket att spela. Tack och lov för Nintendo Switch, jag kommer få spela Pokémon på bussen för att hinna med att spela alla spel...
   Jag känner mig helt okej bekväm med Planet Zoo's kontroller nu och har så mycket inspiration efter att ha skummat igenom en mängd YouTubevideor om spelet. Till min stora förtjustning har jag insett att spelet är nästintill gränsfritt och jag kommer kunna göra allt jag någonsin kunnat föreställa mig med mina inhägnader. Ska bli underbart att äntligen få spela med sandbox mode och få välja själv vilka djur jag vill köpa utan några gränser med pengar eller den begränsade spelarmarknanden...
 
   Nedan har ni min senaste stream från spelet, om ni är intresserade av att se lite mer! Tyvärr kunde jag inte bjuda på något som helst kreativt byggande eftersom jag var nog orolig över att få slut på pengar...
 




Hemmapyssel och nya videor

   Jag är ju en sån där morgonpgg en, och i morse satt jag irriterat och väntade på att resten av världen skulle vakna för att jag skulle kunna åka till Panduro. Jag köpte självhäftade kardborreband samt svart filt, och väl hemma började jag packetera in min tränshängare.
   Jag köpte nyligen en tränshängare i gjutjärn att ha som headsethängare, så att mitt gamingheadset alltid kan laddas utan att vara ivägen då det inte används. Problemet med många tränshängare är att de inte ger en jämn anläggningsyta till det som hänger på dem, utan de bruka ha en "ram" med tre fästpunkter. Det jag har gjort nu är att ha gjort en egen ram så att headsetet hänger jämnt och inte har en liten hård anläggningsyta som gröper hål i stoppningen, och det är väl lite av ett fuskbygge men vafasen, det fungerar.
   Ramen är byggd av flera lager vikt aluminiumfolie (kom på det av en slump då jag kom hem igen, att det kunde hjälpa att stötta lite), bomull utspridd utanpå och sedan svart filt som täcker över det hela så att det ser mjukt och jämnt ut. Jag har fäst hela kalaset med en mix av tejp, dubbelhäftande tejp och självhäftande kardborreband som är klippta till rätt storlek. Fusk till tusen känns det som, men det enda jag har "kvar" är att klippa ut en till bit filt som jag kanske syr lite i för att få den att se jämn och mjuk ut, som sedan fästs på undersidan av hängaren med kardborre för att täcka över fula sömmar. Jag ville inte göra något jättepermanent eftersom jag vill kunna byta ut stoppningen vid behov, och jag tror det här kommer funka bra nu. Är JÄTTENÖJD med att äntligen ha tränshängaren uppe! (Notera att hela bygget fick ske på plats - min mamma skruvade upp den åt mig förra veckan då jag inte ens var hemma så jag har lite begränsad åtkomst till olika vinklar, haha.)
 
   Resten av dagen går åt till videor. Jag ska streama från SSO och om jag hinner/orkar ikväll vill jag streama Planet Zoo också... Sen tänkte jag även hinna spela in minst ett avsnitt på min nya lördagsserie på min svenska kanal, vilken blivit utvald av medlemmarna på min kanal. Första avsnittet kommer inom några veckor, men jag behöver verkligen tiden att hinna bunkra några avsnitt om något nu skulle skita sig på vägen. Ska bli kul att spela ett nytt spel!
 
   Bild från Horse Life 2 (som INTE är den nya videoserien, eftersom jag redan är klar med spelet!)




8 år

   Lite låg uppdatering nu någon vecka pga mentalt mående och en massa annat att göra. Ska försöka få lite ordning på livet igen!
 
   Alla assets på bilden tillhör Star Stable Online.
 
   Idag är det prick åtta år sedan jag för första gången landade i Moorland på en älgliknande, apelkastad häst. Efter det har jag varit med om 413 onsdagsuppdateringar, många nya vänner, otroligt många livserfarenheter samt drömjobbet. Det finns andra spel jag spelat längre (ehm Zoo Tycoon), men inget annat spel har varit så viktigt för mig och betytt så mycket för hur mitt liv utvecklat sig. Jag minns då jag såg en av spelets första jobbannonser då jag var 17 år gammal och insåg att "jösses, det går ju faktiskt att jobba där" och efter det fanns det inte mycket annat i sikte för vad jag ville göra med mitt liv. Idag är jag 25, har en heltidstjänst inom spelet och är den alla går till då hopplösa frågor ingen kommer ihåg svaret på dyker upp, för på något konstigt sätt har alla de svaren etsat sig fast i min hjärna.
 
   Idag hade vi visserligen Passion Friday på jobbet (alla som är med på det uppmuntras att göra lite vad man vill - istället för att arbeta med planerade och schemalagda projekt kan man göra saker som man känt att "jag vill VERKLIGEN få jobba på det här"), men det var ändå lite overkligt att få göra ovanstående bild på arbetstid och få tillåtelse att posta den på mina sociala medier. Det har varit åtta väldigt speciella år tillsammans med det här spelet och jag är inte klar på långa vägar.
 
   Tack Star Stable för de här åtta åren - nu kör vi på minst åtta till.





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.