Chrome Pointer

Att hålla sig säker online

   "Onlinesäkerhet" kanske LÅTER dötrist, men det är så oerhört viktigt att veta om de risker som kommer med att man hänger på nätet. Då man var liten kunde man få höra av sina föräldrar att man inte skulle prata med främlingar vid lekparken, men idag pratar barn och ungdomar med främlingar hela tiden, varje dag, på internet. Medan det oftast är helt ofarligt och väldigt kul så finns det människor online som inte har ditt bästa intrese i åtanke. Helt plöstligt visar det sig kanske att Stina, 12 år, egentligen är Anders, 35, som sitter bakom en datorskärm och vill skapa en relation till ungdomar på ett väldigt olämpligt sätt. Förövare söker sig dit deras favoritoffer finns, och därför ska man alltid tänka efter en extra gång innan man delger sig av någon personlig information till någon du träffat online. Ni som brukar hänga med på mina livestreams vet at det här är något jag passionerat tjatar om - berätta inte personlig information utan att veta vem ni pratar med och vilka som ser det. Jag håller hårt på min chattregel att man inte ska delge sig av namn, bostadsort eller skola eftersom jag är medveten om att precis vem som helst skulle kunna se mina videor och hitta information om er som ni kanske tänkt att bara jag ska se, och det är också en av anledningarna till att jag inte berättar mitt riktiga namn, var jag bor eller namnen på de många olika hästarna jag rider, även fast jag visar upp bilder på dem på mina sociala medier.
 
   När är det okej att delge sig av personlig information?
   Det kan variera från fall till fall. På mina sociala medier tillåter jag inte att de som skriver eller kommenterar delar med sig av personlig information såvida jag inte vet att personen är över 18 år gammal och är okej med att dela med sig av den själv. Jag rekommenderar alla att prata med sina föräldrar om internetsäkerhet för att komma fram till grundregler om vad er familj tycker är okej för er att prata om med främlingar på nätet. Även om det kan verka pinsamt eller jobbigt att prata med era föräldrar om uppförande på internet är det jätteviktigt och jag kan lova att era föräldrar blir jätteglada över att det är något ni vill ta upp och prata om.
   Min mamma lämnade mig helt fri, vind för våg, att tackla nätet på egen hand. Hon gjorde en bedömning att jag skulle klara mig med den analysförmåga jag hade, vilket inte var helt korrekt. Om jag varit en annan person tror jag att mina tidiga eskapader på nätet hade kunnat sluta värre än de gjorde, men det finns saker som jag varit med om online som hade kunnat förhindras om jag fått lära mig mer om konsekvenser på nätet i en tidig ålder.
 
   Videon nedan är enligt mig den viktigaste Star Stable någonsin producerat och jag hoppas att ni alla kan låta er själva ta fem minuter av era liv för att se den. Jag lovar att det är värt mer än den dagliga scrollningen genom Instagram.
 






Alva

Hej Esme! I vilken level ska man åka till Pandoria och rädda Anne? Det har dykt upp massa pandoriska sprickor för mig så jag undrar när man ska åka till Pandoria😘

Svar: Det kommer inte hända före level 17.
Esmeralda Silverforce

Kom ihåg mig!

Namn: (ALLA anonyma kommentarer raderas)


E-postadress: (syns endast för mig)


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback


Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.