Chrome Pointer

New in!

   Är det bara jag som har SJUKA problem med Blogg.se just nu? Går knappt att klicka någonstans i publiceringsverktygen utan att bli utkastad till startsidan
 
 
   Jag avskyr att få reklam uppkört i fejset då jag scrollar igenom Instagram - jag följer ju de jag följer av en anledning, jag vill inte bli utsatt för extra reklaminlägg mellan de poster jag faktiskt vill se. Men idag dök ett inlägg upp som jag faktiskt INTE avskydde vid första ögonkastet och jag köpte till och med deras produkt!
   Det som gällde var Cable Bites, vilket är små djur av gummi som man sätter på laddningssladden till mobilen för att skydda den från att böjas och därmed förlänga livslängden på den. Plus att de är supersöta! Jag köpte tre stycken - en till jobbet, en till datorn här hemma (där jag oftast laddar mobilen) och en till laddaren jag alltid tar med mig då jag är ute på språng. Nu var de alla till nedsatt pris, hela reklamen gick ut på att man skulle handla under deras rea. Funkade ju på mig, heh... Nejmen det var lite impulsköp, jag brukar verkligen inte köpa sånt här. Dock har jag lovat mig själv att fylla mitt hem med roliga nördgrejer som både är fina och som jag har nytta av, så why not!
   Paketet utlovas vara hemma hos mig inom 2-4 veckor, ska bli riktigt spännande att få hem de här! Vilka tre figurer jag valde får ni se då jag väl fått hem paketet ;)
 
   Om ni är nyfikna på att skaffa en egen har ni länk till företaget HÄR!
 
   Bild från Cable Bites hemsida 
Slut på katter

   Då har mina kattvaktarkatter åkt vidare till nästa kattvakt (för ägarna ska vara borta ett tag till) och jag har fritt hus igen. Så tomt bara efter ett par timmar, det var underbart att ha djur omkring en, men i morgon får jag hem en rätt stor möbelleverans och det hade varit svårt att jobba vidare på lägenheten med någon annans husdjur boendes här.
   Så jag har storstädat och lagat mat hela kvällen. Katterna var livrädda för min dammsugare så jag lät det bli rätt skitigt eftersom de ändå bara var här en vecka (men HERRGUD vad de fällde! Man liksom såg var jag dragit dammsugaren eftersom det var så mycket hår på golvet haha). Nu då jag är klar med allt sånt är det bara att återvända till nästa projekt - videor! Det är redan dags att bunkra lite, det är "bara" tre veckor tills min sista semestervecka... Eller jag har massa mer semester kvar, men det ska tas ut under strödagar i vinter så jag kan åka iväg och jobba i stall. Ledighet har man inte tid med!
 
   För att snacka om något spelrelaterat så köpte jag idag en ny laddare till mina Nintendo DS. Jo, mina. Jag sparar mina gamla modeller och har just nu... fyra tror jag. Ett DSi, ett DSi XL (som ny båda bara är mytställningsexemplar i min bokhylla), ett 3DS XL och ett New 3DS XL. Notera att jag är snål som fanders och köpte de senaste tre då de varit ute ett tag och gick för extrapris x) Väntade nästan två år innan jag köpte mitt första 3DS för att jag ville ha ner priset på det. Hur som helst, till de senaste två fick man inte med någon laddare, och laddaren jag haft under all denna tid är den jag hade till mitt första Nintendo DS Lite för över tio år sen (!). På så vis kan man ju tycka att laddaren klarat sig länge nog, haha. Jag har på riktigt funderat på att bunkra laddare till DS eftersom de troligen snart kommer sluta säljas helt... Nintendo DS är en FANTASTISK spelkonsol! Nu har mitt kära New 3DS XL fått ladda hela kvällen, så nu kan jag börja spela Pokémon igen, hehe. Laddaren har verkat lite skum rätt länge, sen la den bara helt av rätt nyligen och jag fick PANIK - den laddare jag köpte idag var den sista i butiken! Hoppas att den här håller lika länge som den gamla nu bara x) Annars får jag väl köpa upp hela Nintendos lager av laddare till DS...
 
   Nu ska jag pyssla med lite annat och förbereda för morgondagen, hej hopp!
 
 
   Bild från ABZÛ
 
Igång!

   Idag släpptes andra delen av min nya videoserie! Om ni är intresserade har ni spellistan HÄR!
 
 
   Harry Potter & the Half-Blood Prince - Harry utanför Hogwarts
 
   Jag hade tänkt mig att spela in en drös videor idag - det blev två än så länge. Det är så varmt att jag är totalt energilös och efter ett par promenader i morse medan jag gick lite ärenden känner jag att jag har nog av solen för ett par dagar, haha. Längtar något extremt efter lite regn så att temperaturen ska falla lite...
Intensiv vecka

   Ugh, vad varmt det är! Svårt att sova är det i hettan och jag har inte mått så bra under veckan. I morgon jobbar jag hemifrån så jag kan ta lite sovmorgon och inte behöva ta mig in till stan.
 
   Just nu är jag kattvakt åt två små fröknar och det har varit jätteroligt att ha lite liv i lägenheten! Jag höll visserligen på att typ skita på mig en natt då ena katten lyckades lirka upp min knarrande garderobsdör och klättrade in där (jag trodde ju jag hade glömt att låsa ytterdörren och att en yxmördare var på väg in), men annars är det grymt att ha djur hemma! Har fortfarande inte mycket till möbler men katterna är rätt nöjda med att ligga på och bryta sig in i flyttkartonger...
   Men IKEA har lite rabatter just nu så jag har köpt lite nya möbler idag! Wiiii så kul! Leveransen kommer nästa vecka, är sjukt taggad. Det är en sån häftig känsla att se sitt hem ta form!
 
   Igår höll jag i min allra första livestream! Det var mycket "lättare" än jag tänkt mig, jag trodde det skulle vara svårt att hålla igång hela tiden, men jag levlade min connemara Stardust genom alla SSO's lopp och hade rätt mycket att diskutera iom frågor i chatten. Två timmar slutade det hela på! Kommer absolut göra det igen, men det dröjer nog lite eftersom jag har andra projekt planerade. Det var rätt spontant men det blev riktigt bra ändå tycker jag! Streamen finns sparad på min svenska YouTube-kanal för de som vill se, men jag tänkte testa att streama på Twitch nån gång i framtiden för att se hur det slutar. Twitch är ändå lite coolare att streama på eftersom det har så mycket extrafunktioner, men vi får se vilken plattform som är lättast att streama på!
 
   Jag har varit riktigt seg under veckan men nu är det dags att ta sig i kragen lite - svara på mail, ta tag i ett samarbete jag har på g och fortsätta med mina eviga videoprojekt. Idéerna blir sällan färre!
 
   Bidl från ABZÛ
Rise of Berk

   Jag har börjat spela Rise of Berk (igen). Jag kommer inte in på det via min iPad längre så jag gav upp trots att jag lagt lite pengar på spelet och nu spelar jag på ett nytt konto genom Bluestacks.
   Det är ett klassiskt managementspel, där man bygger sin egen ö med drakar. Något jag gillar starkt med spelet är att man kan klara sig i princip helt utan att köpa något i det (för priserna är HÖGA), något jag ogillar är lootboxsystemet.
 
 
 
   Man skickar ut Toothless på resor där han utforskar öar, och då han kommer tillbaka har han med sig antingen fisk (för att mata drakar med), trä (för att bygga saker med), något samlarföremål man kan byta in mot spännande prylar eller till och med ett dragägg.
 
 
 
   Ovan ser ni hur Berk såg ut då jag hade Toothless på level 5... just nu är han på level 24. Jag hade kommit rätt långt på mitt förra spel, han var på lvl 110 och jag hade tre legendariska drakar.
 
 
 
   Man kan även skicka ut Hiccups vänner på äventyr och resor för en ännu större chans att få hem drakägg eller annat skoj. Det roligaste tycker jag är då man får ett card pack, eftersom man får en blandad kompott av grejer i ett sånt. Samtidigt är det riktigt surt då man får en drake man redan fått typ fem ägg av då man bara vill ha en Timberjack... (Jo, jag är tidigt i spelet, men jag fick en Shockjaw häromdagen!) Att få ett pack gratis är nice, men det går också att köpa packen för (oftast) minst 50 kr. Avskyr sånt där, då man faktiskt inte vet vad man betalar för och det är en stor risk att man får dubletter av grejer man redan har. Huga!
 
   Nu spelar jag Rise of Berk en kort stund varje dag och försöker få ordning på mina drakar, haha. Det går så sjuuukt segt såhär i början då man inte har byggt klart sina första två fiske- och skogshuggarstugor!
 
   Har ni testat Dragons: Rise of Berk och vad tyckte ni isf om det?
De nya huvuduppdragen

   Igår spelade jag igenom de huvuduppdrag som kommit under de senaste tre veckorna! Jösses, även fast jag har sett andra spela igenom dem innan (visserligen medan de fortfarande är halvfärdiga) och vet precis vad som ska hända blev det nästan lite känslosamt mot slutet. Vilken resa! Jag ska prata mer om saken, men det blir vid senare tillfälle, fyi. Har en massa annat som måste ordnas först!
 
 
 
Tillbaka i Purple Pony

   Butiken Purple Pony i Jorvik Citys Galleria är en av de coolaste butikerna på hela Jorvik, och jag var så sjukt taggad på nya grejer där!
 
   Esme på besök!
 
   Tidigare har butiken stått helt tom, men nu finns Syntax på plats (för han är en typisk en som gillar serier och liknande) tillsammans med en flicka som står i kassan.
 
   "Syntax is that you?"
 
   Det som finns att hitta nu är två dösnygga piratset, ett par alvöron som anpassar sin färg efter ens egen hudfärg plus tre plushies att ha i sadelväskan! Regnbågshästen gavs ut i en värdekod för ett bra tag sen, men nu finns chansen att skaffa sig både den samt dess två kompisar. De föreställer ju förstås de senaste Jorvikiska Urhästarna som släpptes!
 
 
 
   Jag älskade de nya sakerna och vill redan ha meeer x) Synd att det inte blev någon cool pirathatt också, men kanske i framtiden?
GUUUUUYZ

   HALLÅ! Jag har haft begränsat internet på min semester och först nu har jag sett Comic Con-trailern för Crimes of Grindelwald (medan jag vaggade fram och tillbaka i datorstolen, frenetiskt klappande på min kattvaktarkatt som säkert undrade om jag totalt tappat det) - ASSÅ HERREGUD ÄR DET HÖST SNART ELLER?! (Det är typ höst eftersom alla gräsmattor i landet är totalt sönderbrända och alla träd är döende... vilken skitsommar!)
 
   Jag är så otroligt taggad på den här filmen! Dock finns det några enorma frågetecken - typ "är Dumbledore vikarie i DADA för visst kan de väl inte ha ändrat hela hans backstory?" och "What's up with Credence som typ dog i förra filmen?" och "NÄR FÅR VI SE MER AV NIFFLAREN?!?!" Jag tror verkligen det här kan bli årets film, kan knappt vänta!
 
Tillbaka!

   Hej hopp! Nu är jag hemma igen och är sviiiintrött, haha. Jag kommer väl tillbaka in i de vanliga rutinerna snart igen!
 
   Esme och Hannoveranaren Dragonite
Ut på tur

   Esme och Nordsvensken Corinne
Mellan himmel och hav

   Esme och Connemaran Quill
Firgrovetur

   Esme och fullblodet Sherlock
Vi ses nästa söndag!

   Nu åker jag på workation igen! Tyvärr har jag inte hunnit med att förbereda något här på bloggen inför semstern, men det kommer ett par videor på mina YouTube-kanaler medan jag är borta - och för att ge lite färg till bloggen kommer det några bilder under den kommande veckan. Ni kan också följa mina äventyr på @GamingByEsme på Instagram.
 
   Vi ses igen då jag är hemma efter söndag den 22 juli!
 
   Esme träffar Zee 
Semestern hägrar

   Jag upprepar vad jag sade innan förra semesterperioden - jag HATAR att gå på semester! Nice då man väl är borta, vidrigt innan. Har bara ångest och är stressad, fy. Ska iväg igen om några dagar och jag kan knappt vänta på att få komma bort från hela vardagen och låtsas som att Stockholm knappt existerar... det är typ bara så jag klarar av att ha semester.
 
   Idag släpptes en funktion i Star Stable som jag har önskat mig sedan tidernas begynnelse - ACHIEVEMENTS! Är så himla glad över att det här äntligen har hänt. Visserligen ser det kanske inte jättemycket ut för världen idag med bara racebaserade achievements, men man måste börja någonstans. Då en funktion väl har hittat fram till SSO blir det alltid lättare att utveckla vidare och jag är sjukt taggad på vad framtiden kan bringa!
   Det här betyder också att jag ska testa mig på nån livestream då jag kommer hem från semestern igen. Ville liksom inte börja med levlingsstreams då jag ändå visste att det här var på g och det kändes bättre att slå två flugor i en smäll.
 
   På tal om videor är det något jag ska fortsätta med nu. Det är bara ett avsnitt kvar av ABZÛ och jag har inte hunnit börja spela in nästkommande serie, som enligt mitt schema startar redan nästa lördag. Så det är det jag kommer spendera resten av min kväll med! I morgon ska jag iväg med Siri Moonbear och hälsa på hennes häst och på fredag åker jag iväg på eftermiddagen, så jag har inte direkt mycket tid på mig att förbereda...
   Ska bli sjukt kul nu att börja spela in Harry Potter och Halvblodsprinsen på video!
 
   Harry utanför Hogwarts
Finfina nedladdningar

   I Star Stables nyheter går det nu att hitta en post med en DRÖS nedladdningar för en massa olika roliga grejer. Det finns bland anant skrivbordsbakgrunder och lite renderade bilder på karaktärer och hästar, men också den superduperfina Samlingsboken! (Ska man kanske kalla det för "journal" på svenska istället? Jag är så van vid att den heter Collection Book på engelska, haha...) Jag satte mig DIREKT då jag var klar med arbetsdagen för att göra min egen version av den ^^' Den lite mer seriösa versionen finns på min Instagram och här får ni en hopkastad svensk version (som troligen är lite svårläst eftersom jag inte kan ladda upp jättebreda bilder här på bloggen)
 
   Jag har faktiskt gjort Jorovisionloggan själv, haha! Har ritat harpan med (och Esme förstås), resten har jag plockat på mig antingen från Star Stable eller från nätet.
 
   Glöm inte att använda #SSOEdit om ni gör egna grejer, så att allt samlas på samma ställe!
It's a wrap!

   Jag har nu spelat in hela min Starshine Legacy-serie på engelska! Fy farao vad stressigt sånt här blir på sommaren... just pga semester. (Jag HATAR semester. Det är nice då man är borta, men stressen innan och stressen efter då man försöker ta tag i sitt liv igen är nästan inte värt besväret.) Men nu är det alltså tre avsnitt kvar som ska släppas och sen går fokus över på lite annat. Jag fick ju lite problem med topplistevideon jag tänkte släppa innan jag gick på min förra semester t ex, så den ska fixas och släppas så fort som jag bara hinner. Tveksamt om det hinns med den här veckan though...
 
   Nu ska jag bygga lite rykte med Penny och sen tänkte jag börja packa lite smått. Hoppas ni får en fin kväll!
 
   Bild från Horse Life 2
Druidfängelsets framsida

   Jag tycker huset som frontade druidfängelset i vårens huvudstory var SÅ FINT! Lite opraktiskt kanske med ett enda rum utan varken kök eller badrum som leder ner till en mörk fängelsehåla, haha, men fint var det!
 
 
 
Förberedelser till tusen

   Jag har typ bara preppat inför min stundande semester idag, förutom lite Pokémonspelande medan jag väntade på att en tvättmaskin skulle bli klar. Effektiv dag!
 
   Jag har spelat in ett par nya avsnitt av SSO Ride Through också. Medan jag börjar hamna på ett kul ställe i serien med rätt mycket huvudstory framför mig börjar jag känna lite halvskräck inför tanken på att det inte är så himla mycket kvar att spela. Asså visst, jag har kvar all arkeologi, Ricky (och med honom även Jamie Olivetree), Hayden och Alberta, familjen Rockwell, majoriteten av Nightdust-storyn, rätt mycket fiske, ett par hemliga uppdrag och lite ryktesgrejer som fjordingar - men sen är det inte mycket mer. VAD SKA JAG GÖRA MED MITT LIV SEN?
   Skämt åsido, det kommer ju nya grejer till spelet precis varje vecka, men det är en sån lyx att ha så mycket att göra i spelet. Sen finns det mycket jag nu vill spela om på nytt med en ny karaktär, eftersom saker uppdateras så mycket i spelet.
 
   Har ni spelat om Star Stable med en ny karaktär någon gång eller spelar ni enbart på en karaktär?
 
   Esme och Madison på upptåg
Tjoho, nu är det helg!

   GM Ylva: *Klipper video* Du, var hittar jag den där kling-klang-låten från Demascusgruvan?
   Jag: Kling-klang...?!
   GM Ylva: Ja den där kling-klang-låten.
   Jag: *Tänker några sekunder* Industrial Complex...? (Dark Cores tema från Starshine Legacy)
   GM Ylva: Ja precis den, tack!
   Jag:  Kling-klang?!
   GM Ylva: Jamen det var ju rätt!
 
   Värt att nämna är att vi mer än en gång funderat över vilka konstiga konversationer man fått höra på vårt jobb om vi haft vår egen tv-show.
 
 
 
   Jag har varit SUPERTRÖTT de senaste två veckorna på grund av förkylning. Nu äntligen börjar jag må lite bättre, men nu ligger massa fokus på packning och förberedelser för nästa helg då jag åker på semester igen. Om allt går som det ska så ska jag hänga på Siri Moonbear ut till hennes häst i veckan också (jag har inte hunnit träffa honom än men jag har utsett mig själv till förste morotsmatare), + att jag är undulatvakt. Och jag ska spela in fler videor så att det finns något att glo på medan jag är borta! Sen precis då jag kommer hem från semestern igen flyttar två katter in hos mig under en vecka då jag ska vara kattvakt. Djur överallt - kan det bli bättre eller?
   Den här veckan har jag varit hemma jättesent varje kväll på grund av undulatvaktande, men förhoppningsvis kan jag vrida lite på dygnet nu då jag mår bättre och komma hem tidigare så jag kan spela spel!! Jag är bland annat sjukt taggad på att fortsätta spela Super Mario Odyssey. Jag vet, ingen trodde väl någonsin att jag skulle säga det? Det är ändå så pass enkelt att till och med jag klarar mig lite halvt igenom nivåerna, haha. Jag måste hänga hos min mamma i helgen och tvätta lite, får väl helt enkelt ta med mig mitt Switch medan jag inväntar tvättmaskinerna...
 
   Bild från favoriten ABZÛ för att sätta lite färg på tillvaron!
Inget nytt område!

   Det är alltså nu officiellt bekräftat att det INTE kommer ett nytt område till Star Stable Online under 2018. Anledningen till detta är att det inte finns tid till att både skapa ett nytt område samt fokusera på att förbättra det som redan finns i spelet. Ni har säkert märkt att under det här året har det fram till nu legat stor fokus på att göra spelet mastigare medan man spelar genom t ex Samlingsboken och fotoläget. Att fylla ut spelet är viktigt för många spelare, inte minst de som spelat sedan start (som typ jag, hehe).
   Medan det är en fantastisk grej då nya områden släpps tycker jag personligen att det här är helt rätt beslut. I mina ögon blir det bara bättre och bättre i spelet och medan vi inte alltid har haft hemskt mycket att göra i SSO utöver uppdrag om man nu inte är intresserad av klubbaktiviteter så fylls det nu långsamt på med annat som behåller intresset.
 
   Om ni vill höra mer om saker som det här borde ni följa @Ylva.Potatoheart på Instagram - hon kör bland annat Mythbuster Monday nästan varje måndag där hon slår hål på myter som går runt i communityt!
 
   Jag älskar Mistfall så mycket och kan knappt vänta på ytterligare ett område i den här stilen, men samtidigt är jag väldigt glad över att spelet i sig uppdateras istället för att det enbart läggs in helt nya grejer!
Trasigt internet

   Tjo hörni! Det blev ett oplanerat avbrott eftersom mitt internet helt slutade fungera igår och jag hann inte med att skriva något i måndags. Det kom igång igen under dagen, så nu är allt som det ska!
 
   Igår åt jag middag med bästaste Genevieve Nightbard och idag plockade vi med oss Siri Moonbear på lunch. Vi är ju alla tre med i samma klubb på SSO (även fast jag tenderar att undvika Air Star numera) och då Gen är uppe i Stockholmstrakterna brukar vi försöka passa på att ses. Vi saknade vår kära Lottie Snowborn som gått och blitt sjuk, men vi får dra ihop hela gänget en annan gång! Ibland tar man lite för givet just då det kommer till faktumet att vi känner varandra - men vi lärde alla känna varandra genom just Star Stable. Gen och jag har känt till varandra sedan vi var typ tolv och började prata på allvar ungefär då SSO startade för snart sju år sedan, så det är en lång vänskap som startat tack vare ett litet hästspel!
 
   Sen i uppdateringsväg i SSO idag är det HUVUDSTORY! Och den fortsätter dessutom redan nästa vecka. Jag har inte hunnit spela igenom uppdragen än, så jag tänkte spara det till efter semestern om jag nu inte får möjlighet att spela någon gång under dagtid efter att del 2 har släppts. Eftersom delarna hänger ihop känns det dumt att börja på del 1 om jag inte hinner med del 2 innan jag åker på semester igen - jag åker dessutom ett par dagar tidigare än tänkt eftersom min chef gärna ville ha dit mig. (Eh ja det är väl mer workation än vacation...)
 
   Nu behöver jag hiva i mig middag innan jag fortsätter med diverse grejer som ska göras, men jag tycker ni ska kika på veckans Star Stable BREAKING News om ni inte redan gjort det - om inte annat bara för att se Ylvas skräck i slutet, haha!
 

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.