Chrome Pointer

Maya Dew har flyttat in

   Ni som läst serietidningen Moln över Silverglade vet att Alex där hittade en ny vän i form av Maya Dew. Maya Dew har nu också flyttat in i SSO - inte nog med att vår gamla May nu är ersatt av denna tjej, hon har även tagit över stallhjälpens hårda jobb! Troligtvis för att hjälpa sin familj att tjäna ihop pengar för att köpa tillbaka gamla gården...?
   Nya Maya är så otroligt fin, hon är verkligen vacker och jag älskar att hon alltid har med sig en nallebjörn i stallet! Med tanke på hur allt utvecklas i spelet - visst måste det komma en dag då våra karaktärer uppdateras lite? Åtminstone så de kan blinka? Hoppas verkligen det! Sen hoppas jag också på att vi får lära känna Maya bättre i SSO genom uppdrag.
 
   Maya har tyvärr alltid solen i ryggen under dagtid, så färgerna är rätt mörka. Men vilken galen skillnad det är sedan tidigare!
 
   Jag sprang in och ut ur hemstallet säkert trettio gånger för att trigga igång hennes olika animationer för att se hur de ser ut. Den sönderbuggade stallhjälpen är long gone, det ser så bra ut nu! Här är alla animationer jag har hittat - vet ni om jag har missat någon?
 
  Den här animationen är lite skum, hon står typ och pillar med ett finger i hötussen? x)
 
  Tur att Maya inte är höjdrädd! Undrar om hon läser samma bok som vår förra stallhjälp gjorde?
 
  Även Maya tar sig en tupplur...
 
   ...och jag hoppas att hon inte arbetar ihjäl sig, för hon ser trött ut även här! Jag tycker det är en så sjukt söt detalj att hon har med sig sin nallebjörn överallt!
 
   Den sista animationen jag hittade var på Maya som "kastar ut" en hink med vatten rakt ner i Glòins bädd. Lite konstigt det med x)
Nya topplistor

    Ny video ute på min engelska YouTube! Det kommer bli så framöver att jag kommer posta två topplistor åt gången - en engelsk och en svensk. Man kommer alltså kunna välja vilket språk man vill se på, vilket lär passa de flesta rätt bra.
   Den här videon är lite kortare än sin svenska variant, men jag har också testat lite nya tekniker med den. Då jag får igång min nya dator kommer jag gå från Sony Vegas PRO 13 till Vegas Pro Edit 15, och jag misstänker att det kommer bli lite annorlunda att redigera dels för att jag hoppat över en version av programmet och dels för att det inte är samma utgivare. Det kommer bli spännande! Då kommer det bli lite mindre ändringar i alla mina videor eftersom jag startar på ny kula, men det ska bli riktigt skönt. Lite av en nystart med nytt material, passar utmärkt nu då jag faktiskt VET vad jag håller på med!
 
   Redan idag ska jag börja med nästa videoprojekt, men till dess...
 
 
Så mycket vilja, så lite tid

   Jag vill göra ett tjugotal videor jag har idéer till, vill skapa bilder som jag gjort förr (redigeringar av mina hästar t ex då), vill uppdatera min bloggdesign och spela en herrans massa spel. Hur bra kommer det gå? Svindåligt rent ut sagt, haha. Just idag är det fredag och jag mår inte så bra, så jag jobbar hemifrån och positivt med det är att jag kan sprida ut arbete över dagen och varva det med korta stunder av annat roligt. Nästa helg åker jag itll gården där jag sommarjobbar och ska jobba lite med deras hemsida (och förhoppningsvis rida lite) så jag känner inte att det är någon stor vits att dra igång de största projekten. Tänk om varje dygn var typ dubbelt så långt, vad mycket man skulle hinna med x)
 
   Den här veckan har jag bott ensam, men till min stora sorg kommer resten av familjen hem i natt. Medan de har varit borta har jag hunnit med att göra grejer som att avsluta min videoserie genom Harry Potter & Fenixordern (de sista två avsnitten kommer upp på YouTube inom en inte allt för lång framtid) och nu börjar det bli läge att boka in en dag för att bygga min nya dator. Det enda jag inte har köpt än är operativsystem... Samtidigt har jag blivit inbjuden till ett par olika stall runt Stockholm (ett bara för att hänga och ett för att rida på en ponny mina chefer äger men som är uthyrd på vintrarna) och då ska man boka in såna grejer också. Hur hinner folk med att göra saker på kvällstid? Det finns så himla mycket att göra men så sjukt lite tid!
 
   Jag kan avsluta med att nämna att jag har nått över 480 prenumeranter på min nya engelska YouTube samtidigt som min svenska har uppnått 17.000. Och det ska firas! Jag kommer tillbaka med mer info snart, men det kommer bli någon slags tävling... ^^
 
   Esme och d'Artagnan
Någon blev lite äldre

   Jag gillade verkligen Leonardo som karaktär redan i Star Academy - jag vet inte riktigt varför, för han gjorde inte särskilt mycket, men han när nog en sån där karaktär som man bara gillar!
 
   Brittany och Leonardo i Star Academy
 
   Sen kom han slutligen till SSO, och man ser ju tydligt att det gått några år sedan SA! Han har gått från blond till gråhårig, men annars ser han rätt fräsch ut och jag älskar hans animationer x)
 
   Leonardo som han ser ut idag
 
   Det här gör ju återigen att man undrar lite över tidslinjen mellan SSL, SA, Star Stable och SSO. Som om man inte var förvirrad nog över syskonen Summers som alla ger olika dödsdatum för sin far (som enligt Courtney lever och mår alldeles utmärkt)...
Den fantastiska ekorren

   BÄSTA. PRESENTEN. EVER! Herregud vilken cool grej, att få ett husdjur som kan springa bredvid oss! Jag älskar den redan och tycker det är helt undebart att den har kollisioner så att den kan sitta på bilar, bänkar, brunnar etc. Hoppas verkligen det här är startskottet för Husdjur 2.0 och att alla (levande) djur vi får i framtiden (med udantag för typ sälar och djur som faktiskt inte kan hänga med sådär, haha) kommer kunna springa med oss!
 
   Ekorren går att hämta ut genom värdekoden STARSTABLE6 som är giltig fram till 11 oktober 2017!
 
  Officiell bild från SSO
 
  För er som behöver en recap:
 • För att låta ekorren springa bredvid din häst, öppna karaktärsbladet ("C") då ekorren sitter i din sadelväska.
 • Klicka sedan på knappen med tassen och pilen bredvid ekorren
 • TADAAA
Det hanns med!

   Mitt stora problem med YouTube-kanal är att hinna spela in tillfälliga event. Igår skyndade jag järnet för att hinna med en massa tråkiga saker jag behövde göra för att sedan kunna spela in det här - annars hade det inte blivit något i år!
   Glad att ha kunnat göra det här :D
 
Woah!

   Det hände så otroligt mycket i spelet idag, men jag har fullspäckat schema så jag måste ta tillfället i akt och göra rätt mycket annat idag. Jag ska försöka skriva om det så snart jag kan, men så länge...
 
 
Allt jag fick hem från Comic Con

   Comic Con Stockholm var en grym upplevelse och jag fick med mig lite coola grejer därifrån!
 
 
   Baseballjacka med Hogwartstryck: SÅ NÖJD med det här köpet! Jackan kostade ca 400kr och är min första baseballjacka någonsin. Älskar kvalitén och den är såååå snygg! Det enda jag inte gillar med den är att den har trycket "HP" på framsidan (över vänster bröst), så nu letar jag efter en sån där dekal man kan stryka på ovanpå för att dölja det. Tänkte att jag ska ha något Harry Potter-relaterat om jag nu ska ha något sånt!
   Jag köpte jackan från ett franskt företag som heter Legend Icon - klicka HÄR för att komma till deras webbsida! Tror faktiskt att jag köpte den sista på mässan, så där hade jag tur!
 
   T-shirt med Toothless: I en monter precis runt hörnet från SSO's monter hittade jag den här! HTTYD är en fruktansvärt bra film (sen är både uppföljaren samt serien också förvånansvärt bra) och jag tycker att det enkla trycket är riktigt snyggt!
 
   T-shirt med Charizard: I samma monter som jag köpte tröjan ovan hittade jag den här snygga grå tröjan med Charizard på! Drakar OCH Pokémon i ett, vad kan gå fel?! Jag har för mig att tröjorna kostade 180kr styck...
 
   T-shirt med Herman Hedning: Okej kidz, story time. Min pappa har ett helt förråd i sitt hus fyllt med serietidningar och då jag fortfarande hade kontakt med honom satt jag i timmar varje vecka på golvet i förrådet och läste serier. En av serierna som ofta dök upp var Herman Hedning, och den läste jag massor av trots att det inte är en särskilt... barnvänlig serie, heh. Under en av dagarna i Star Stables monter kom det förbi en herre som jobbade på Egmont (alla som "tillhör" ett företag på mässan måste ha en namnlapp så att vakterna vet var de hör hemma så de inte blir utkastade efter stängning) oxh han var intresserad av att köpa Star Stables tidning tills att vi påpekade att eftersom han jobbar på Egmont kunde han med stor säkerhet plocka på sig en i sin egen monter. Då blev han väldigt glad och frågade om vi ville ha t-shirts och vem sjutton säger nej till gratis prylar? Han försvann iväg en stund och kom tillbaka med en t-shirt med Herman-tryck till var och en av oss som hängde där och sen snackade vi lite. Medan vi pratade blev jag lite fundersam, tittade en extra gång på min nya Herman-tröja, tittade upp på hans namnlapp igen - och begrep att vi snackade ju med Jonas Darnell, som skriver och ritar hela serien. Enter fan girl moment och det var riktigt kul att få prata lite kort om serien med honom. (Några minuter efter att han gått nämnde jag för GM Ylva "jösses, jag fattade ju inte att han hade Herman-tröjor för att det var HANS serie" på vilket hon tjuter "VAR DET HAN?!" och kutar efter honom för att få en autograf. Hon hinner precis komma tillbaka igen, helt överlycklig, innan GM Siri också kutar iväg för att få en egen autograf. Med en häst ritad av Jonas Darnell som svor att han aldrig förr ritat en häst i sitt liv. Så kan det gå!)
 
   Halsband med Pokéboll: Jag köpte det här i samma monter som draktröjorna. Tror det kostade typ 80 kr, men kedjan jag fick med berlocken var jättedålig och jag fick "låna" en kedja från ett av mina favorithalsband för att kunna använda det.
 
   Rosa/vitt gummiarmband med ESME skrivet på: Tilde och Daniela Beeside dök upp med fina armband till alla Game Masters + mig, och det var en så himla fin grej! De hade "vävt" in berlocker med bokstäver i mitt armband, så det står "Esme" på det. Hur gulligt som helst och de gav mig ett fint kort också! Har använt armbandet varje dag sedan dess (med undantag på kvällstid då jag var kattvakt - kattungen jag bodde med tyckte att det var liiite för roligt...)
 
   Fick också med mig två grejer som inte hamnade på bild - ett svettband från Razor (GM Siri är duktig på att bara snirkla sig in bland folk så de som jobbade i Razors monter kom traskandes med grejer som de bytte mot varsin goodie bag från SSO, haha) samt ett fint litet hästsmycke som jag inte riktigt vet vart det kom från. Gulligt iaf!
Det där med Jamie

  Esme och Gambit är redo att prata med Jamie efter att ha kämpat med rykten ett tag - nu har jag kommit över den punkten och har mer rykten!
 
   Jag håller fortfarande på och bygger rykte med Jamie Olivetree. Jag är inte jätteförtjust i New Hillcrest så jag hänger inte där om jag inte måste. Det är mest pga cafémusiken tror jag, jag tycker den är rätt störande... Sen tycker jag det är lite segt där nere i södra Epona, det händer liksom ingenting.
   Jag gillar ändå uppdragen med Jamie! De är lite charmiga och jag har saknat det här att ha något att jobba mot. Det var väldigt, väldigt länge sedan vi som är vid end game fick något att jobba mot med olika ryktesnivåer som inte bara tar slut direkt. Det enda jag har emot det hela är att man liksom inte tjänar särskilt mycket på att göra det... Man får inte ut så mycket av det hela.
 
   Hallå, kolla på Jamies mobil! Varför har vi en gammal typ Jokia från 1995 som meny medan NPC's får en jPhone?! Orättvist!
 
   Uppdragen är ändå nytänkande, och jag gillar verkligen då det är så. Riktigt nice då det händer lite olika saker istället för att spelet enbart går ut på att klicka på grejer! Jag gillar då man behöver fundera lite under uppdragen.
 
  Också kul med olika valalternativ i samtalen!
 
  Nu får jag börja ta mig i kragen och avsluta ryktet någon gång, så jag slipper rida till New Hillcrest och lyssna på den hemska cafémusiken ;)
   Hur går det med ert rykte hos Jamie?
Jösses!

   I helgen tömde jag ur hela min Frapsmapp, som aldrig har haft färre än 100 bilder i sig sedan jag skaffade den här datorn för... tre, fyra år sedan, någonting. Nu är det helt tomt! Rätt mycket åkte rätt ner i papperskorgen men det mesta hade jag sparat för att föra in på Jorvikipedia så det har också gjorts. Gjorde nästan lite ont i själen då jag hittade en massa oredigerade bilder på Esme och sina hästar med den gamla spelkameran. Så fina bilder och nu är det omöjligt att ta sådana! Jag tycker nya spelkameran är grym då man springer till fots och svintråkig då man rider. Jag ser ingen vits med att ta bilder på bara Esme och hästarna längre så då de bilderna jag har på lager är slut blir det nog inga nya alls. Blir jobbigt på Instagram då, jag kommer inte ha något mer att posta då... Kommer enbart blir grejer från uppdrag.
   Åter till början, skönt att bli av med bilderna där nu till min nya dator, men synd att så många var "dåliga". Helt enkelt för att jag inte trivs med att skapa content med nya spelkamerna. Sad but true. För min del går det att spela, men inte att skapa. Tycker det är jättesvårt nu då jag börjat med lite mer kreativt på YouTube också, blir ju aldrig som man vill ha det då man har i bakhuvudet hur fint det var förr...
 
  Hur kan det vara så omöjligt att få hästen centrerad i bild utan att vara tre kilometer bort från den idag? Bilder som den här på Esme och Darcy går ju inte att ta länrge...
Inte kul att vara vuxen :(

   Chefen från mitt sommarjobb ringde mig tidigt i morse. Hon ville snacka jobb och bjuda in mig till att åka iväg och bo på hennes gård någon helg, jag försökte avbryta henne för att fråga om viktigare saker - typ som hennes nya hundvalp. VALP! Jag behöver mer hundar i mitt liv.
   Annars har det varit en sån där dag då man inte hunnit med hälften av det man tänkt och fått laga mat, handla, städa och massa annat och först nu kunnat hitta på saker man faktiskt vill göra, huehue...
 
   Idag hämtade jag ut de sista delarna till min nya dator. Den här datorn är en så sjukt dyr historia x) Känns så värt det though, nu då jag försökte sätta mig för att blogga hade jag lämnat min dator igång då jag åkte hemifrån i morse och jag var tvungen att starta om den för att den skulle responda alls. Gick att röra datormusen men inte att klicka på något alls. Stabilt!
 
   Vi avslutar med att prata om något skoj från SSO - denna bild släpptes tidigare idag, och det verkar som att vi kommer få något intressant i present på onsdag! SSO fyller ju år snart och de sätter igång sitt firande rätt tidigt i år. Ska bli skoj!
 
   Vad tror ni det är för något på bilden?
 
 

Next week we are celebrating our 6th anniversary, but the fun will begin on Wednesday! This year we are giving away something super cool - with a special ability! Can you guess what it is? 🤔

Ett inlägg delat av Star Stable (@starstableonline) Sep 25, 2017 kl. 5:12 PDT

Coolaste skorna på Jorvik

   För några veckor sedan kom det ett par stövlar till Bonusbutiken i Moorland (jo, LT-butiken är omdöpt, tycker fortfarande det känns lite skumt med nya namnet), men det var fel textur på fel mesh så jag hämtade inte ut dem. Efter att ha gått tillbaka vid senare skede är detta fixat, och jag tycker de här stövlarna är ett av de snyggaste paren på Jorvik!
 
  ÄLSKAR dem! Blir nog mina nya go-to stövlar!
 
   Jag är så svag för slimmade ridstövlar med snörning, men jag har faktiskt aldrig ägt ett par själv. Jag har haft tre par ridstövlar genom åren; par nummer ett hade jag tills de mystiskt försvann på ridskolan (där jag typ bodde så alla och deras faster visste att det var mina dojjor), efter ett par månader köpte jag ett par nya och tror ni inte att det gamla paret magiskt dyker upp i lådan med lånehjälmar två dagar senare?! Par nummer två användes tills jag slutade på ridskolan och då jag började rida igen på annat håll hade jag helt enkelt fått för feta vader så jag kunde inte få upp dragkedjan på skorna, helt omöjligt. I somras, efter att ha ridit runt i nästan tre år med stövlar som inte går att stänga, köpte jag därmed exakt likadana, men med normal benvidd istället för smal. Nästa par jag köper kanske får bli ett par med snörning?
Så mycket kvar!

  Spring, spring, spring!
 
  Jag har fortfarande så sjukt mycket ovisade bilder från Pandoria, och jag har massor med grejer att prata om från äldre uppdrag så som senaste grejen med Nightdust, alla uppdrag med Jamie Olivetree osv. Jag tappade jättemycket fokus under sommaren och sen glömde jag liksom bort hälfte av det tills jag hittade en massa bilder i min mapp med grejer jag inte använt än x)
   Målet den här veckan - komma ikapp med gamla prylar!
Nu blir det effektivt!

   Jag ska spendera resten av min dag med videoinspelningar, dels för att jag är lite orolig över min nuvarande dator så jag tänkte passa på att spela in grejer så jag har för ett tag framöver. Det gick inte jättebra att spela SSO i morse - datorn hänger sig typ hela tiden och kan absolut inte ha två program igång samtidigt, så jag får se om jag kan spela in något alls. Att fota bilder med Fraps var nästan omöjligt... (jag kommer dock prata om uppdragen jag spelade idag, måste bara prioritera annat först)
 
   Så medan jag försöker rädda det som räddas kan (typ) har jag två roliga saker att dela. Dels har min nya engelska YouTube-kanal idag nått 400 prenumeranter, vilket är en galen siffra på inte ens tre veckor. Så kul! Dels finns det nu ett nytt avsnitt av SSO Ride Through ute, så here you go!
 
 
Dags för Fashion Week!

   Det bara kliar i fingrarna, nu är det dags att spela SSO igen! Ska bli sjukt kul att se vad det är för nya modeuppdrag, och jag är grymt taggad på att se de nya kläderna :D
 
  Jag älskar ju Le Goon, så jag hoppas att han återvänder!
Ny video!

  Medan jag kutar runt och fixar en massa grejer idag kan jag bjuda på min senaste video! Det kändes inte mer än lämplitg att se till att spela in James skattjakt på film ytterligare en gång, särskilt på engelska, för att förhoppningsvis hjälap några av de som tycker att uppdragen är riktigt svåra. Den här videon ligger alltså på min engelska YouTube-kanal.
 
   Och, innan någon frågar, Esme är level 11 för att jag spelade in det här på mitt amerikanska konto!
 
Inte en dag försent, verkar det som!

   Det tog mig 20 minuter att starta igång min dator nu på morgonen. AAAAH vad jag längtar efter nya datorn! Jag ska skriva ihop en hel lista med ungefärligt pris osv då jag väl har allt. Jag tänkte kika lite på att byta ut tagnentbord och datormus också, men det ligger liiiite längre fram i tiden (pga de stora utgifterna). Allt jag har idag är svart, men nya datorcaset är vitt och lila så helst vill jag nu nu ha ett tagentbord och en datormus i vitt med lila backlight... vore så snyggt! Mina datorskärmar är dock svarta, men jag funderar på om man skulle kunna "slå in" dem på något sätt för att matcha resten, hehe... x)
 
   Jag har videoredigeringar och SSO-spelande på min agenda idag, men jag måste också ut och handla till mitt helt tomma kylskåp och dessutom ska jag iväg på middag långt ute i ingenstans. Aldrig en lugn stund!
 
  Esme och Remus
Spännande morgon

   I onsdags morse var jag på ett litet företag som heter Resolution Games och lyssnade på en mindre... föreläsning? Då jag fick tipset att traska dit var jag mer inne på "gratis frukost" än något annat, hehe, men sen tycker jag också det är ascoolt att få kika på spelstudior!
 
   Resolution Games utvecklar enbart spel för mobiler - i VR. Under morgonen fick man under tjugo minuter se en speldesigner bygga ett simpelt spel (en väldigt enkel version av Whack-a-mole) i spelmotorn Unity. Nu var det ju ett väldigt enkelt spel med enbart basfunktioner, men jag var förvånad över hur "lätt" det var; jag tappade bort mig på ett par ställen på vägen, men jag förstod ändå 95% av vad som hände och varför det hände. Coolt! Under våren funderade jag på om jag är var jag vill vara i livet och om jag skulle börja plugga igen för att kunna komma ut i arbetsbranchen med nya ögon, och då funderade jag på just speldesign. Känns som ett avancerat yrke där det krävs mycket kunskaper och fantasi, men jag tror också det är något jag skulle kunna trivas med om man bara hamnar på rätt spelstudio (*host* Star Stable *host host*)...
   Sen har jag inget intresse av VR själv, men det som byggdes under den morgonen var bara 2D och för att visa de absoluta grunderna. Jag har faktiskt aldrig ens provat VR, men jag är lite halvt skeptisk till det. Hur funkar det t ex för mig som är väldigt närsynt och knappt ser alls utan glasögon? Jag misstänker också att jag skulle bli galet illamående av det, haha, jag är nämligen väldigt känslig över vad som dyker upp i mitt synfält. Egentligen hade jag kunnat testa ett av spelen Resolution Games utvecklar under den där morgonen, men jag är rätt feg och vågade inte riktigt grabba tag i ett av VR-systemen för att prova, haha. Om jag får chansen igen borde jag väl försöka testa...
 
   Här nedan har ni en trailer för ett spel Resolution Games har utvecklat. Det finns enbart på Google Play just nu - typiskt, jag hade tänkt försöka ladda ner det på min iPhone för att kika lite x)
 
Jag vill spela!

   Jag åker hem i morgon och jag är svintaggad på att spela spel! Är så himla nyfiken på SSO's nya uppdrag från i onsdags... är jätteglad över nya kläder till spelet men jag MÅSTE få mer garderobsutrymme för att kunna använda dem. Sen har jag några videoprojekt på lut också, och jag har taggat hela veckan på att komma hem till min egen dator så jag kan börja jobba, haha.
 
   Igår beställde jag de tre sista delarna till min nya dator! Ska hämta ut dem på måndag. Nästan 13.000 kr gick notan på där, och jag har sedan innan lagt ut mer än det... Jag kommer återkomma med en lista på exakt vad jag köpt ^^ Behöver dock fortfarande hjälp med att sätta ihop den, så vi får se när kompisarna som lovat hjälpa till har tid. Kanske redan nästa helg om jag har tur? Vi får se, men innan oktober är slut bör hela datorn vara hemma hos mig! Jag har lyckats lägga vantarna på ytterligare en datorskärm också, så jag ska se hur jag ska sätta upp allting där hemma.
 
   Som tredje och sista grej kan jag hinta om ett inlägg som kommer här i morgon - jag var nämligen på ett spelföretag i veckan och morgoninlägget i morgon kommer handla om just det!
 
  Bild från Penny Girl-spelet
Långsamt tillbaka till verkligheten

   Comic Con var helgalet och underbart och först nu börjar jag bli människa igen. Hela helgen jobbade jag i Star Stables monter och det är en speciell grej att jobba på mässor från långt innan besökarna börjat röra sig i hallarna fram till att montrarna rivs ner. Tufft som bara den - hemskt roligt, men det är så mycket intryck och så mycket folk. Jag har älskat hela grejen från att sälja tidningar till att bära tunga kartonger med allt därimellan - inklusive att kuta iväg och spela MarioKart på lediga stunder. Har varit askul att träffa så många spelare också! Så häftigt att få ta del av såna här event!
   Jag köpte lite coola nördgrejer på mässan och tänkte att jag visar dem då jag flyttar hem mot helgen.
 
   Som jag nämnt tidigare bor jag borta den här veckan. Jag vaktar katter och det är... speciellt. Den äldre katten som jag har vaktat förut är förbannad för att hennes människor har övergett henne så hon protesterar genom att kissa i soffan (och jag får skrubba och städa efter henne hela tiden, tack då...). Kattungen å andra sidan kunde inte bry sig mindre om vem som är i lägenheten så länge som hon blir klappad på så hon och jag har slagit ihop oss mot soffkissaren.
  Med anledning av soffkissande katter och fluffiga kattungar kombinerat med att jag är superförkyld och allmänt trött har jag inte ens orkat öppna upp min dator sedan i fredags. Känns som att det inte händer så mycket i vårt community ändå - mitt Instagramflöde är typ dött och det händer inte så mycket annars heller vad jag kan komma på. Jag tänkte därmed att det kan hålla sig lugnt här tills jag flyttar hem igen på lördag - tänker att jag då har en ursäkt för att gå och lägga mig jättetidigt med en fluffig katt som gosedjur och få sova igen alla timmar jag missat under helgen ;)
 
   Jag finns på Instagram så länge och återkommer till helgen, tjo!
 
   Bild från Horsez: Ranch Rescue
Sista dagen!

   Sista dagen på Comic Con nu! :D
 
  Esme och Knightley
På språng!

   Tidigt som bara den åker jag iväg med resväska och grejer och efter dagens äventyr på Comic Con tar jag pick och pack och flyttar för en vecka framåt. Ser såååå mycket fram emot att lägga mig i soffan framför Netflix med en fluffig liten kattunge i famnen ikväll! (Ser det redan framför mig - snälla lilla kattungen som säger "tjoho, en människa att sova på!" medan hennes "storasyster" blänger på mig och undrar vart hennes vanliga människor har tagit vägen x) )
 
   Först och främst ska jag till SSO-kontoret för att hjälpa till att släpa lite packning över till Comic Con. Jag lär precis som igår visa typ allt vi gör på min Instagram och det är fullt möjligt att både Matilda och GM Ylva kommer livestreama på sina konton precis som igår också!
 
   Esme och Aramis
Medan jag är ute på upptåg...

   ...bjuder jag på min senaste video! Denna går i senare fall att hitta på min engelska kanal vid namn MONOKERUS.
 
Idag är det Comic Con!

   Den här dagen blir spännande! Star Stables monter ligger rätt nära Xbox-montern som är enorm, så det borde inte vara svårt att hitta ;)
 
  Esme och Artemis
Sen-sen-sent

   Jag lämnade jobbet vid halv nio, fastnade i köerna efter en trafikolycka och var hemma myyyyycket senare än tänkt. Oops.
 
   I morgon börjar Comic Con och det här ska bli en rolig helg! Det kommer dock bli lite stressigt också för mitt i det hela flyttar jag tvärs över stan för att vakta katter och där bor jag till nästa helg. Jag tänkte försöka passa på att spela in lite videomanus medan jag är borta, för då kan jag börja klippa videor då jag flyttar hem igen. Samtidigt har jag några kompisar som tjatar på mig om min nya dator (mest för att de vill att jag ska börja spela WoW), så jag måste börja beställa de sista delarna nu... blev bara så väldigt mycket utgifter på en gång, för jag måste betala en herrans massa skatt (det här med att sköta ekonomi då man tjänar pengar på olika sätt) och måste skatta nästan lika mycket pengar som jag betalar för datorn x) Fick lite panik och kände att jag inte kunde göra av med så mycket pengar på en vecka så nu inväntar jag nästa löning, haha. Jag ska berätta mer om datorn då jag har beställt alla delar! Det case jag ska ha anlände i veckan och trots att jag inte öppnar kartongen än kliar det lite i fingrarn - vill liksom bara peta på det, sååååå fint... x)
 
   Den här helgen är det alltså låg aktivitet här på bloggen, men jag kommer försöka vara desto mer aktiv på Instagram. Dessutom släpps en ny speed build från The Sims 4 på min nya YouTube-kanal tidigt i morgon bitti, så missa inte det!
 
  Esme och Ash ut på nya äventyr!
Ett "problem" som uppstod

   Jag är ju en sån där som hamstrar bilder i SSO för att kunna dela med mig av på blogg och Instagram för att fota nya så sällan som möjligt, men jag har några saker som gjort det hela svårare på sistone.
 1. Vi fick en ny spelkamera i spelet. Jag blir inte nöjd med någon av bilderna jag tar nu och struntar därmed i att fota om det inte är uppdragsrelaterat.
 2. Det är för svårt att hitta i min garderob. Under mina snart sex år i spelet har jag samlat på mig massor av föremål och det tar helt enkelt så lång tid att gå igenom garderoben eftersom man måste undersöka vartenda plagg för att hitta det man vill ha så jag orkar aldrig bry mig om att byta kläder längre.
 3. Jag kommer hem sent på kvällarna vilket leder till att jag bara kan spela i kvällsljuset, vilket jag tycker är så fult att jag hellre struntar i att spela alls.
 4. Starthästen gjordes om, vilket innebär att typ hälften av de bilder jag hade på lager nu är "värdelösa" eftersom de inte matchar alls med vad man ser i spelet.
   Där har ni mina anledningar till att jag i princip slutat fota nya bilder i SSO (förutom den sista punkten, det är mer en "typiskt, jag som förberett mig så väl" haha) - det är helt enkelt inte värt det om det inte är kopplat till något uppdrag man vill föreviga. Tråkigt, men nåväl...
 
   Gammal kamera och gammal häst - bättre förr? Hästmässigt nej, kameramässigt kanske. Ibland åtminstone!
Vet ni vad jag gjort?

   Jag spelade faktiskt veckans uppdatering idag! Jag tänkte gå igenom bilderna jag fotade, men sen fick jag dåligt samvete för jag har nära tusen bilder i min bildmapp som jag inte har redigerat än... så jag fastnade med det istället, det behövs verkligen. Så just idag lämnar jag er med en av bilderna som jag nu har redigerat! (och då märker ni ju hur långt tillbaka bilderna sträcker sig)
 
 
Onsdag, nu kör vi!

   Det här är en sån onsdag då jag inte har den blekaste om vad som kan tänkas dyka upp i SSO's uppdatering. Inga hästar, för det kom förra veckan, men... kläder? Uppdrag? Vad tror ni?
 
   Jag och en kompis pratade igår om att testa att streama tillsammans, om vi skulle köra något på typ twitch där man ser bådas skärmar samtidigt och vi försöker hjälpa varandra genom ett spel. Låter svinkul tycker jag, så det är något vi ska fundera vidare på och kanske experimentera lite med för att se om vi kan lösa det. Om det blir som vi planerat kommer det bli hysteriskt roligt - ja, åtminstone för oss som båda två är rätt kassa på spel med stressmoment. Hoppas det blir något av det hela!
 
  Bild från Abzû
Här går det som det går

   Idag kom jag hem sent och sen kom jag på att Apple skulle komma med sitt announcement om kommande produkter, så jag har hängt framför deras livesändning på YouTube ett tag. Är det dåligt att jag bara vill kasta iPhone X genom fönstret och istället hypar sönder över att vi kommer få en emoji med stjärnformade ögon?
 
   Jag har inte riktigt kommit in i att blogga efter sommaren, men det är nog rätt uppenbart, haha. Är så trött hela tiden så det blir liksom inget av, och helgen var tuff dels pga sjukdom och dels pågrund av tråkigt besked jag fick. Just nu lägger jag lite extra krut på att få igång min nya YouTube-kanal, och i helgen flyttar jag till en kompis för att ha hand om hennes katter i en vecka så då blir det segt pga det också. Sen blir det skärpning Esme, nu kan man inte ligga på latsidan längre! Bloggning är något jag älskar och skrivande är något jag behöver för att må bra, så nu börjar det bli dags att hoppa in i business mode igen.
 
   Som det är just nu är jag fortfarande inte 100% frisk, men det är Comic Con i helgen och jag har inte tid att vara sjuk! Nu satsar vi - det här blir en grym vecka!
 
   Bild från Horsez: Ranch Rescue
Sjukstuga

   Idag är jag feberfri, men jag har dragit på mig en öroninflammation (får det vartenda gång jag blir pyttelite förkyld) och halsen gör fortfarande ont så jag tog en sjukdag och ligger bara hemma och slöar. Jag tror jag tagit ut typ fem sjukdagar någonsin under de två år jag varit ute i arbetslivet?! Känns jättekonstigt, haha. I vanliga fall brukar jag jobba hemifrån då jag är sjuk, men idag pallade jag inte med det.
 
   Jag har inte riktigt haft ork att sitta vid datorn i helgen, men istället har jag spelat Nintendo 3DS för att underhålla mig. Jag hade faktiskt inte spelat ut Pokémon Sun trots att jag haft det sedan det lanserades förra hösten, så jag tog mig i kragen och gjorde det nu. Jag spelade dock ut Moon väldigt fort, så jag visste hur slutet skulle utspela sig och det var nog anledningen till att jag inte gjort klart det förut, haha. Pokémon Sun & Moon är riktigt bra spel, men jag tycker att det slog så otroligt fel med de scener som lades in för att man skulle känna sig som en del av världen genom att se så mycket av spelet som att det vore en film. Jättebra idé imo, men scenerna var ofta så långa att jag helt tappade tålamodet och slutade bry mig om vad som hände, jag ville bara komma vidare. Det absolut värsta tycker jag är då man ska fånga Tapu Koko efter att ha blivit League Champion för första gången, för först har du ingen chans att spara spelet efter vinsten, sen måste du sitta igenom en enormt låg scen, sen ska du fånga en freaking Legendary och sen ska du sitta igenom ännu en superlång scen - sen blir det ny dag, du sitter igenom ännu en jättelång scen, ser alla end credits och SEN sparas spelet till slut. Man hinner ju bli knäpp på den tiden! Det enda man vill är ju att spara spelet så man inte förlorar sina stora framgångar...
   Nu är iaf den persen över och jag ska se hur långt jag orkar komma genom end game idag.
 
   Btw, om ni är lite nyfikna på att se hur Sun & Moon ser ut (för jag vet att de flesta av er här inte har ett särskilt stort Pokémonintresse utan mest är här för Star Stable (tänka sig)) så har ni här nedan trailern som släpptes två månader innan spelet kom ut i november förra året!
 
Helgen gick inte som tänkt

   Gissa vem som lyckades gå och dra på sig en dunderförkylning? Halsont och feber alltså. Jag hade tänkt åka och rida idag och höll mig därför så stilla som bara möjligt igår för att se om det skulle passera, men vi får se nu om jag åker iväg eller bara kryper ner i sängen och är halvt döende resten av dagen.
 
   Hörs då vi hörs!
 
   Huvudstory tidigt 2017
Star Stable kommer till Comic Con!

   I torsdags gick SSO ut med att de kommer finnas på Comic Con Stockholm med en monter! Det blir alltså deras första event i Sverige sedan det på Tekniska Museet i våras. På Comic Con kommer det delas ut goodiebags och den nya serietidningen Moln över Silverglade komer säljas, men det "varnas" också om att det är i begränsad upplaga så man är inte garanterad att det finns grejer kvar hela helgen.
 
   Jag har alltid varit fascinerad av conceptet med Comic Con, men jag har aldrig besökt någon variant av det. Jag fick faktiskt en gratis biljett förra året, men den gällde bara för fredagen och jag hade så galet mycket att göra på jobbet så det var ju bara att glömma, haha... I år kommer jag å andra sidan vara där alla tre dagarna som planeringen ser ut nu! Ska bli riktigt spännande, känns som att det är en miljö som passar mig ^^
 
   Ni kan läsa mer om tider och biljetter genom att klicka HÄR!
 
   Bild från SSO's svenska Facebook-sida
Hallå där!

   Det går lite segt till här just nu, men det har varit en jobbig vecka. Jag fick ett väldigt tråkigt besked igår kväll och var väldigt nere över det, men tyvärr var det också något jag förväntat mig väldigt länge. Tur i otruren är att jag fått en chans att förbereda mig över det, så livet kommer gå vidare. Det är inget jag kan berätta något om, men det är väldigt tungt för mig och helgen kommer lagom för att jag ska kunna uppehålla mig med annat för att inte tänka så mycket på det.
 
   För att nämna något roligare har delarna till min nya dator börjat rulla in, och det är förstås jättekul. Jag tänkte beställa de sista tre delarna idag, och sen hoppas jag att jag hinner få alla delarna lagom till att de som hjälper mig bygga datorn har möjlighet till det. Inte långt kvar nu alltså! Jag kan ju inget om specifika delar, men de kompisar som hängt med mig medan jag plockat upp delarna har varit helt over the moon och försäkrar mig om att min nya dator kommer bli ett riktigt monster, så det känns lovande - är så himla taggad på att kunna spela lite tyngre spel än bara SSO! 
 
  Dinodalens portalnyckel
Lite bakslag

   Då jag åkte hem från jobbet igår kväll fick jag mig en riktig ångestattack (älskar då det händer mitt i kollektivtrafiken, suck) så blogg och spel hann prioriteras bort. Vet inte om jag hinner spela idag, men den bruna Hannoveranaren som kom igår är typ drömhäst och den ska jag absolut köpa! Jag som brukar tycka bruna hästar är rätt tråkiga tyckte den var så himla cool, haha. Måste bara fundera på namn...
 
   Just nu sitter jag vid "min" laptop (egentligen jobbdator) som jag inte har några SSO-bilder på alls, men däremot kan jag tipsa om att jag börjat lägga upp sidor för SSO's soundtrack på Jorvikipedia! Det enda som är "klart" är de soundtrack som finns i Silverglade, men fler ska tillkomma. Jag har lite annat intressant inspelat som jag inte hunnit klippa än, men det kanske blir något för helgen!
 
   Jag hoppas hinna kika in här senare då jag hunnit komma in i spelet och fått se de nya hästarna - tagg!
Onsdagmorgon!

   Och jag är taggad på att se hästarna som kommer idag! Skulle vilja ha en till Hannoveranare, så jag är taggad på att se den bruna hästen från sneakpeeken...
 
   Idag tänker jag börja dagen med två videor från min nya YouTube-kanal! Jag kommer nämligen lägga upp alla SSO's soundtrack i videoform där för att kunna spela up dem på Jorvikipedia (man ska alltså kunna söka på ett soundtrack på Jorvikipedia och kunna lyssna på det direkt på Wikin), och därmed började jag med två av mina favoriter - Aideens harpa och Pandorias musik! Vad jag vet har Pandoria inget "officiellt" ljudspår, utan det här är inspelat direkt från spelet. Vi får väl se om SSO släpper en officiell version framöver!
 
 
Jag bygger ut på YouTube!

   Jag har nu arbetat flitigt med videor på YouTube under tre års tid och det är dags att utöka mina vidder genom att bli global och börja med material på engelska!
 
 
   Min svenska YouTube-kanal kommer se ut precis som den alltid gjort med exakt samma material och innehåll som tidigare utan några som helst förändringar, men nu startar jag en till kanal som enbart kommer fokusera på material på engelska. Detta gör jag för att det ska bli lättare att sålla ut innehåll man inte vill följa - om ni bara vill se videor på svenska kommer alltså ingenting förändras för er samtidigt som de som vill se material på engelska kan välja det också.
 
  På min nya kanal kommer ni kunna se:
 • Kortare videor från SSO (samt möjligtvis även Star Stable Horses + framtida appar)
 • Speed builds från The Sims 4
 • Speed builds från Zoo Tycoon 2
 • Topp 5/Topp 10-listor i samma stuk som de jag började göra på min svenska kanal i början av sommaren.
   Det kommer komma minst en video i veckan, men jag vill inte lova mer än så just nu - för lite tid ska jag ju ha över till annat jag vill göra ^^ 
 
   Min svenska kanal heter som vanligt Esme Silverforce ~ Monokerus.se medan min engelska kanal heter MONOKERUS. Jag hoppas att ni vill följa mig på denna nya resa - som jag kickar igång här på bloggen genom att dela med mig av min allra första speed build från The Sims 4!
 
 
Vi vet vad som händer i morgon...

  Bild saxad från SSO's Facebook
 
   Igår bekräftade SSO på sina sociala medier att det kommer hästar i morgon! De flesta har gissat på att det höger till vänster är en Frieser/Sportfrieser, Hannoveranare och Mustang och jag håller med i den gissningen. Det finns ju en cremello/perlinofärgad Mustang men ingen skimmel, är det en sådan som kommer nu? Hästen i mitten ser ut att vara brun med sin mörka mule och mörka topp på huvudet (är säkert mörk pannlugg), och det ser ut att vara en snygg brun färg! Tycker jag, åtminstone. Vi har inte så jättemånga bruna hästar i spelet faktiskt, så det blir kul! Den sista hästen tycks ha ljusa fötter... så det känns som en Sportfrieser. Tänk om det är en remake på svarta Sportfriesern med strimbläs och vita kotor? Jag tror jag skriker om det är så!
 
  Håller ni med eller tror ni det är några andra hästar?
 
Underbara tanke...

   Vet ni hur mycket jag ser fram emot dagen jag bor ensam?! Jag bor ju fortfarande hemma med familjen och det är vidrigt. Jo jag älskar familjen, men jag är introvert och behöver eget space. Jag har så mycket problem med det här att klippa videor också, för så fort som det kommer minsta pip från mina högtalare ska man ge sig sjutton på att någon öppnar min dörr och frågar "vad gör duuuuu?" - man blir ju TOKIG!
 
   Det är alltså det jag gör just nu - klipper video. Eller ja, jag försöker. Det är ju som att alla Jupiters månar måste stå i linje för att det ska fungera och för att man ska kunna koncentrera sig. Mina hörlurar är trasiga och det går inte att stoppa in hörlurar i dem, så jag kan bara använda mig av hörlurar med USB-uttag, vilket gör att jag hatar att klippa videor med hörlurar på eftersom det blir klumpigt jag inte helt trivs med de jag har. De funkar bra för mina videoinspelningar, men att klippa med dem på... usch nej. Borde fundera på ett par andra... eller helt enkelt ett nytt högtalarsystem eftersom jag har ärvt det jag har idag och det är både uråldrigt och halvtrasigt.
   På tal om att kasta ur sig asmycket pengar, idag har jag beställt de första delarna till min nya dator. Paret som ska hjälpa mig att bygga ihop den ska dock åka bort snart, så det tar nog en månad innan jag har den hemma... Men det tar emot lite, jag har ju lagt undan pengar just för det här och hade en STOR budget men jag har inte köpt allt och är redan uppe i ca 14.000kr, vilket ändå är mycket pengar x) Har nog aldrig förr gjort av med så mycket pengar på en dag, haha...
 
  Eftersom jag inte har något mer intressant att komma med för stunden för ni en bild på Esme och Alomomola!
Det närmar sig!

   Jag har ju jobbat med ett hemligt projekt under sommaren och egentligen hade jag tänkt vänta med att fortsätta med det tills jag fått hem min nya dator, men jag kan inte riktigt vänta så länge... Och om jag har lite flyt kan det faktiskt hända att jag kan avslöja mitt projekt den här veckan! Är riktigt taggad på det här och det ska bli kul att se hur det slutar!
 
   Men så länge är det måndag. Jag tänkte se till att få ut ett nytt avsnitt av SSO Ride Through under dagen eftersom det var så länge sedan sist pga semester, så håll koll på min kanal om ni är intresserade!
 
   Esme och Aramis
Effektivt, javisst!

   Den här helgen har jag hunnit med att spela in åtta videor, vilket är väldigt skönt. Nu kan min kanal överleva även om jag inte hinner spela in på mer än en månad! Jag hoppas dock kunna fortsätta redan nästa helg och jag har två manus att spela in idag också innan familjen kommer hem igen och börjar hemsöka mig. Stressigt? Lite. Effektivt? Väldigt! Det är galet mycket jobb med allt det här, men i slutänden är det värt det. Utan det här skulle jag t ex inte kunna köpa en ny dator...
 
   I övrigt har jag inte så mycket att komma med. Jag spelade igenom de nya uppdragen i SSO igår och gillade dem verkligen! De var ju inte spektakulära, men rätt nytänkande och fulla av humor. Sen gick jag ju upp i level 21 också, men det är redan nämnt. Jag fotade lite under uppdragen så jag ska gå igenom bilderna då jag har tid för att se om det finns något spännande att ta upp som jag inte minns just nu.
 
  Esme och Athos
Mina The Sims-pack

   Här är en uppdaterad lista över de pack jag har till The Sims 4! Jag har nu lagt till alla pack, även Cats & Dogs som inte släpps förrän i november, men det bör vara rätt tydligt att se vilka pack jag inte har eftersom de är i gråskala. Jag har planer för att ändra på det, men man får vänta och se lite...
 
 
   Igår spelade jag iaf TS4 för första gången på jättelänge - sommaren har verkligen kommit i vägen. Superkul! Så länge som man har lite inspiration flyter bygget på så himla bra. Jag ska försöka hinna med att spela in några fler videor till SSO Ride Through idag innan min familj kommer hem, men om det hinns med spelar jag nog lite mer idag... ^^
Så nice!

   Min dag idag har spenderats med videoinspelningar för att börja bygga upp mitt videobibliotek igen. Sent igår upptäckte jag dock att jag hade ett ensamt avsnitt kvar som väntade på att få släppas, och det fick gå ut i morse. Känns jätteskönt att börja komma igång nu mot hösten igen!
 
   Här har ni dagens video!
 
Level 21!

   Aaaah, äntligen! Det är alltid en häftig känsla då man uppnår nya levlar. Jag hoppas att man får lite värt för mödan framöver though - om det fanns kläder man kunde köpa på högre nivåer skulle man ju bli mer taggad på att nå dit. Jag som inte tävlar championat t ex (nej, jag vet inte vilka poäng som går upp då man levlar upp) tjänar ju absolut ingenting på det här mer än att det är lite coolt. I en drömvärld skulle man alltid få någon belöning då man levlar upp, men sån tur har man ju inte åtminstone haft som det sett ut de senaste (snart) 6 åren ;)
 
  Nytillskottet Coco fick äran att vara dagens häst!
Bra grej!

   En jättebra grej med min framtida dator är att jag får en ny chans att bygga en struktur bland filerna på datorn! Jag har varit väldigt noggrann med sortering, men jag har haft en period där jag varit tvungen att göra väldigt mycket på väldigt kort tid och det har helt sabbat min sortering. Rätt ska vara rätt! Och det var min stora morgonfundering.
   Eller, jag har faktiskt en fundering till. Jag funderar på om jag skulle behålla min gamla dator, den jag använder nu, och ha den som renderingsdator. Jag tänker mig att jag skulle föra över alla typ-färdiga videoprojekt till den och rendera ut alla videor på den medan jag arbetar på nytt material på min nya speldator. Det här med att rendera ut videor tar alltid MINST två timmar (det betyder alltså att det tar två timmar att spara filmen från klippningsprogrammet för att det ska gå att ladda upp den på andra ställen), och då kan jag inte använda datorn under tiden. Jag har löst det genom att spara ut filmer medan jag går och lägger mig så att datorn får tugga över natten, men jag behöver fortfarande kunna spara ut videor snabbare och effektivare. Det går ju inte att jag har fyra färdiga videor på en gång men att jag ska behöva vänta i fyra dagar för att kunna spara ut var och en. Känns som att det här blir den bästa lösningen... jag har faktiskt en extra datorskärm också. På mitt jobb kastade de ut en massa gamla datorskärmar som skulle bytas ut av olika anledningar i veckan och vi fick plocka på oss allt vi ville ha innan det skulle slängas. Jag har alltså skärm, men inga sladdar till den. Det borde dock inte vara omöjligt att ordna...
 
   Nu ska jag sätta igång med allt skoj jag ska göra idag, tjoho! Bland annat tänkte jag spela igenom uppdragen från i onsdags...
 
   Esme diskuterar med Justin
ÄNTLIGEN HELG!

   Ni förstår inte min lycka över att ha två dagar utan NÅGONTING planerat! Inga tider att passa och jag får göra precis vad jag vill, och dessutom är jag ensam hemma. Jag höll på att börja grina i veckan då min mamma sa att hon kanske skulle stanna hemma i helgen, så mycket har jag sett fram emot det här, haha. Nu är jag lite senare hem än jag tänkt eftersom jag tog mig en sväng tvärs över stan och lämnade av ett par saker hos en kompis, men nu är helgen minminmin ♥
 
   Det innebär att jag nu ska sätta mig med lite arbetsuppgifter mitt extrajobb bad om hjälp med (som jag borde ha gjort redan i måndags men det hanns inte med i kaoset med att komma in i vardagen) så det är helt ur världen och förbereda inför i morgon då jag ska börja spela in nya videor till min stackars YouTube-kanal. Visste ni att det är NI som finansierat min nya dator, som kommer vara viktig för kanalen framöver? Alla pengar som går till den är nämligen pengar jag tjänat in på min kanal, vilket är en cool känsla. Man kan komma långt på att göra saker man tycker om, och man kan faktiskt tjäna pengar samtidigt som man har kul!
 
   Jag upprepar det som brukar sägas på SSO-kontoret - Work hard, Play hard! Nu ska jag jobba lite och sen ska jag ha kul! ^^
 
  Esme och Ash turistar runt utanför Pandoria
Moln över Silverglade

   I veckan släpptes SSO's första serietidning! Hela tidningen består av en enda serie och handlar om Alex under dagarna som leder upp till att man själv som spelare kommer till Moorland för första gången.
 
  Bild från spelets Instagram
 
   Jag har läst tidningen och tycker det är en fantastiskt fin serie! Blir lite glad i hjärtat över att hästarna ser bra ut på alla sätt också, det är väldigt ovanligt i serier med hästar. Det bygger upp jättefint till storyn som sedan fortsätter i spelet så denna prequel är verkligen läsvärd! I tidningens sista sidor avslöjas också våra Soul Riders nya utseenden - det har nämligen uppdaterats på nytt sedan Jorvik Gazette!
   Moln över Silverglade går att köpa runt om i Sverige nu (och enbart Sverige för stunden) och det bör gå att hitta den på de flesta ställen där man kan köpa serietidningar. Jag tror de kostar runt 99kr. Jag hoppas att så många som möjligt köper tidningen - ju fler som köper, desto större chans att vi får fler tidningar :D
 
    (Ni kan läsa en synopsis på Jorvikipedia, med jag råder er som sagt att stötta tidningen genom att köpa den!)

Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.