Chrome Pointer

Magiska hästar

   Bokstavligen, alltså.
 
   Aldrach
 
   Tombhoof
 
   Petra
 
   Heidrun
 




Livsuppdatering

   Azone
 
   Hela mitt liv cirkulerar just nu kring min stundande flytt - knappt tre månader kvar. Har total dödsångsest eftersom ingenting är säkrat innan min nuvarande lägenhet är såld, men allt BORDE lösa sig. Kommer bara vandra runt minuter från en hjärtattack fram till slutet av februari.
 
   Jag har kommit igång litegrann med att fota i SSO igen, vilket är kul! Det leder dock till att jag är evigt frustrerad med spelets garderob. Trassligt att sortera, trassligt att hitta det man vill ha, trassligt att lägga tillbaka grejerna på rätt plats igen. Om jag fick drömma fritt hade jag velat ha:
  • Oändligt med garderobsutrymme
  • Sortering efter färg
  • Sortering efter mesh (3D-modell på kläd/utrustningsdelen)
   Det kanske är allt för den delen. Bara det hade gjort enorm skillnad för min del och gjort det SÅ mycket lättare att byta outfit i spelet. Lättare att köpa nytt också, kanske? Jag skulle gärna införskaffa precis allt nytt som kommer till spelet om det bara fanns plats att äga det och sen möjlighet att sortera det!
 
   För att wrappa upp - jag har alltså lite nya bilder på lager. Därmed lite kommande inlägg prydda av fräscha bilder framöver!




Landskapsbilder

   Det sker inte så mycket uppdateringar här numera, så jag tänkte dela med mig av lite bilder i landskapsformat för att ge lite färg till bloggen!
 
   Arwen
 
   Honey
 
   Momma Duck
 
   Moltres
 
   Trouble




Namnbyten

   Igår hade vi en namnbytarstream på YouTube, där vi bytte namn på flertalet av mina hästar i SSO och dessutom sålde två - Coralice och Coco. Den vita shiren blir nu den nya Coralice och Cocos namn tas upp av den vita belgaren. Vi spenderade också tid med att köpa grimmor till många av hästarna i stallet!
 
   Här följer bilder på några av hästarna som fick sig namn igår!
 
   Coralice i sin nya form
 
    Amadeus
 
    Nya Coco
 
   Antheia fick det officiella namnet Darkfall 
 
   Här är streamen om ni missade den!




Nystart

   Idag har jag varit på det lokala mäklarkontoret och skrivit på papper för min nya lägenhet. Yes folks, efter nästan två års desperat letande hittade jag DRÖMMEN! Lite småskavanker som jag säkert kommer klaga över då det väl kommer till kritan, men jag fick exakt vad jag ville ha och för ett pris som inte kommer ruinera mig helt även i de här tuffa tiderna. Är superlycklig och nästa grej på agendan är att sälja min egen lägenhet. Jag flyttar någonstans mellan december-mars beroende på när jag lyckas sälja min nuvarande lägenhet.
   Nu följer en massa packande och städande för att visa upp min älskade lilla pärla till lägenhet och hoppas att den blir såld utan knussel!
 
   Mr Horse




Det belgiska varmblodet är här!

   Jag hade tänkt köpa två, kanske max tre, blev fem ^^' 
 
   I Star Stables uppdatering med belgiska varmblod finns en specialhäst - H&M All In, Peder Fredricsons topphäst. Jag köpte självklart Allan, samt ytterligare fyra hästar. Har bara fotat två av dem och har inte namn till någon än dock... (förutom Allan, som fick namnet "Aland". Kreativt Esme, kreativt)
 
 
 




Vacay mode!

   Jag har vaknade i tron om att det var måndag - men tbh, samma sak hände igår. Skumt?! Jag har iaf nu semester i två veckor och jag vet inte HUR det här ska gå för jag kryper redan på väggarna. Jag har jättesvårt för att ta tag i saker just nu (troligen pga höstdepression) men ska försöka vara produktiv med videoinspelningar under de här veckorna för att hålla mig igång. En video om dagen är absolut inte orimligt att kräva av mig själv, så det gäller bara att jag ger mig själv en spark där bak och sätter igång.
 
   Jag hade planerat att dokumentera hela SSO's Halloweenfestival i videor men motivationen är obefintlig. Årets festival var förvirrande för mig och jag har svårt att planera hur jag ska lägga upp videorna - vilket snart blir onödigt att fundera över eftersom festivalen är slut på onsdag. Jag har knappt loggat in sedan den senaste uppdateringen och har fortfarande inte spelat uppdragen som släppts i år. Känns som att jag "måste" men har inte riktigt lust.
 
   Ett spel som jag varit rätt taggad på, Horse Tales: Emerald Valley Ranch, släpptes häromdagen och jag började spela direkt. Tyvärr känner jag att jag inte har något intresse av att fortsätta spela det efter ca 3 timmar i spelet. Obefintlig onboarding till hur man gör olika tasks som spelet säger åt en att göra (du får pop ups som säger "din häst är smutsig - gör ren hästen!", men VAR någonstans? Tog mig ytterligare en timmes spelande innan jag kunde bygga ett stall, och tydligen är det ENBART vid det stall jag precis byggde som jag kan borsta min häst - men oj, nu måste den duschas, och än verkar jag inte ha kunnat bygga något som kan erbjuda en spolspilta...), spelet sägs vara Open World men är linjärt i alla områden med stigar att följa som bara leder till återvändsgrändar, den enda fast travel som erbjuds är tillbaka till hembasen, NPCerna är ointressanta och mest ivägen, spelkameran är så illa att jag blir åksjuk och måste avbryta spelandet... Har sett många som säger att det är det bästa hästspelet på evigheter och att de har sååååå kul med det, och jag känner mig nästan taskig för att jag inte alls tycker om det. Kanske ändrar det sig? Det var inte alls den motivationsboost jag hade hoppats på och det känns synd. Om något kan jag säga att spelets miljöer är FANTASTISKA, och jag tycker systemet för hästarnas personligheter är kul. Det är dock inte nog för att väga upp inte bara det jag ogillar, men också de många buggarna.
   Här ser ni trailern för spelet - om jag bara sett trailern hade jag kunnat tro att en fantastisk upplevelse väntade mig, men jag är ärligt talat riktigt besviken över spelet.
 
 
   Jag ska ge det några till försök (sist gjorde jag en rage quit för kontrollerna är bland det värsta jag varit med om) och se om jag ändrar mig. Har ni testat spelet? Tycker ni kanske annorlunda?





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.