Chrome Pointer

Nya lärdomar och kunskaper

   Helgerna går så himla fort! Jag hade tänkt spela in en drös videor men har bara hunnit med att ladda upp och schemalägga de som jag redan hade redigerat. Det är inte så illa ändå, de är många nog för att täcka upp första två veckorna i augusti. Känns skönt att börja komma in i en rytm med videor igen.
 
   Det jag gjort istället för att spela in videor är - hör och häpna - texturering av 3D-modeller. Jag fick en snabbkurs på jobbet för typ hundra år sedan och har sedan lekt lite till och från på egen hand, men i veckan fick jag en liten snabbkurs på grejerna jag hunnit glömma bort så jag spenderade större delen av gårdagen med att måla/färga om texturer. Inte alltid superenkelt men så himla kul! Med det här har jag också lärt mig arbeta litegrann med gråskala och gradient mapping, vilket är superkul. Har haft en massa olika koncept i huvudet länge och det är lite befriande att äntligen kunna göra verklighet av dem, haha.
   Längtar efter jobbet i morgon faktiskt! Just nu håller jag på med jätteroliga projekt och även fast jag har många bollar i luften är allt under kontroll och jag räknar med att avsluta åtminstone två projekt under den kommande veckan. Plus att Shirehästen kommer på onsdag! Är så extremt taggad för den, trots att jag annars är väldigt nöjd med andra stora hästar som t ex Clydesdalen i spelet.
 
   I brist på en Shirebild så blir det en på Old Blaze, en Nordsvensk!
 
   De senaste veckorna har jag haft en extra hund hemma och nu går vi in på sista veckan tillsammans eftersom hans familj kommer tillbaka mot slutet av den kommande veckan. Jag antar att de saknar honom massor (det hade jag gjort om han var min hund) så jag räknar med att lämna honom så fort som de kommer hem trots att det troligen blir rätt sent på kvällen. Vi bor ändå bara fem minuters gångväg från varandra! Kommer nog kännas lite tomt hemma med "bara" min egen hund igen, men också skönt att ha våra egna rutiner igen. Längtar dock efter att utöka familjen med ännu en hund, och i den här ekonomin undrar jag om det kanske får ske tidigare än jag från början tänkt. Vi får väl se hur det slutar...




Videofix och bloggstrul

   Min bloggportal har börjat bråka lite. Det är mycket nätverksfel och trassel som man tycker borde lösas snabbare. Aja.
 
   I helgen spelade jag in en herrans massa videor och nu ligger nästan 10 videor och bara väntar på att släppas. Skönt att vara så effektiv och jag kommer släppa videor nästan varje dag den här veckan, eftersom strandfestivalen dessutom erbjuder mer content på onsdag. Det har alltså blivit mycket SSO-spelande och det har varit kul att ha mycket att göra i spelet.
 
   Förra onsdagen var jag iväg på äventyr - jag red för första gången i mitt liv på en reiningriden westernhäst. En trevlig Quarterhäst, dessutom, också det första gången. Det var sjukt kul och nu är jag lite biten och googlar mig tokig på reining för att försöka förstå mig på sporten. Kan inte påstå att jag lärt mig hemskt mycket än, men lektionen jag fick var nog för att jag skulle begripa några delar av sporten som jag tidigare undrat över. Min tanke är att jag ska rida några fler lektioner, och jobba på gården åtminstone över en helg. Min bonussyster som just nu jobbar helger på gården har nämligen sålt in mig som helgarbetare, så jag tänkte testa någon gång i höst och om det funkar försöka jobba kanske någon gång i månaden. Det senaste året har jag knappt sett en häst IRL och så vill jag inte ha det!
 
   Panda
 
   Just nu börjar min höst lite extra tidigt på jobbet. Under de kommande månaderna jobbar jag med många korta småprojekt, det jag trivs bäst med, och jag har haft riktigt kul med projekten av smygstartat. Är riktigt taggad på att fortsätta med dagens arbete i morgon! Ska bli jättekul att se hur några av projekten tas emot.
 
   Ser mig alltid om efter nya äventyr som kan växa fram på Jorvik!




En liten sporthäst

   Visst ser hästarna himla sportiga ut med remonttränsen? Gaaah vad jag längtar efter att äldre hästar ska uppdateras så de också kan ha på sig de nya tränsen, för att inte tala om dressyrsadeln.
 
   Domino
 
   Sadie
 
   Diana




Misty genom åren

   Jag brukar ju se till att "uppdatera" mina hästar då det är lämpligt. Typ "en ny generation av häst finns nu i spelet så den här hästen kan se bättre ut". Den här som än så länge gått igenom flest förändringar är min Painthäst Misty, som från början hette Morningmist. Hon startade som Paint Gen 1, uppdaterades automatiskt till Paint 1,5, byttes sedan ut mot Jorvikiskt Varmblod Gen 3 för att slutligen återvända till sina rötter och bli en Paint Gen 3. Sedan den senaste uppdateringen med nya namn fick hon även byta namn från Morningmist till hennes eviga smeknamn Misty, för enkelhetens skull.
 
   Throwback till ett gammalt grått Jorvik med Misty som hon såg ut från början
 
   Har tyvärr inte en enda bild från hennes dagar som en Gen 1.5-häst!
 
   Då de Jorvikiska Varmbloden anlände i den här formen fick sig Misty snabbt en ny look...
 
   ...men då Painthästarna till slut uppdaterades var det även dags för Misty.
 
   Så vad hände med det Jorvikiska Varmblodet Gen 3? Jo, det döptes om. Jag hade nämligen länge en Painthäst i Gen 2 som hette Strawberry Way, eller Sweetie. Då Misty upphöjdes till sin nuvarande form sålde jag Painthästen Gen 2 och döpte om det Jorvikiska Varmblodet till Sweetie. Jag vet, det är trassligt. Men i slutänden står jag med samma hästar i stallet, även fast de är sjukt mycket snyggare än innan!
 




Mitt bildbibliotek svämmar över

   Förr bloggade jag ju dagligen, oftast två-tre inlägg om dagen, och ibland fick jag slut på bilder att posta. Det händer inte numera, hehe. Jag fotar fortfarande extremt mycket för at ha till Instagram, men eftersom bloggen uppdateras så sällan (tyvärr) så blir många bilder liggandes. Tänkte att det här får bli ett litet bildspam då!
 
   Copper
 
   Aramis
 
   Goldeen
 
   Spellbook
 
   Molly




Sommaren är verkligen kort

   Tiden flyger förbi och vi är typ halvvägs genom sommaren. Jag har just nu två hundar hemma - min egen plus en cocker spaniel som jag ska ha i tre veckor medan hans familj är utomlands. Det är en äldre herre som är son till min chefs hund, så det här är första gången vi hänger mycket tillsammans sedan han var en rultig valp för snart åtta år sedan. Han är supersnäll och älskar att bli kramad, så vi har det supermysigt tillsammans.
 
   Jag har haft några lite tuffa veckor mentalt då jag har haft för mycket stress i vardagen. Jag har nu tagit bort många arbetsuppgifter på jobbet för att få det lite lugnare och kan ta extra många raster under dagen för att få ordning på min trötta hjärna. Några arbetsuppgifter är utbytta och det passar mig jättebra, så det är lättare att fokusera även fast huvudet är lite trött. Har haft riktig tur med några projekt nu och har haft superkul med grejer jag är riktigt passionerad över och har älskat att utveckla projekten.
 
   Nu med en extra hund försöker jag spendera lite extra tid med vovvarna utöver jobbet - min egen Eira behöver mycket uppmärksamhet för att inte känna sig utanför eftersom vovven vi lånat in är extremt kramgo och helst vill att jag ska klappa på honom 24/7. Inte så illa att ha en sommar med två fina hundar ändå, va?
 
   Sommaroutfit med Cassie Castleton och hästen Spellbook




Proteus

   I veckan släpptes Star Stables senaste magiska hästar och jag är SÅ KÄR i Proteus mugglarform, som vi brukar säga i mina streams. Kanske en av de vackraste färgerna i spelet just nu? Känns vild och fri. Det här blir verkligen en häst jag kommer trivas att rida runt på!
   (Sedna är också kanongullig, men den här är något extra!)
 
 
 





Jag är Esmeralda “Esme” Silverforce, 90-talist som alltid haft ett enormt intresse för hästdatorspel. Från att ha varit en spelare av MMORPG’t Star Stable Online sedan spelets start arbetar jag nu med spelet, men mitt enorma intresse för andra spel består - och det är just de spel jag spelar som ni kan ta del av här!

Utöver denna blogg delar jag aktivt med mig av spelbilder på min Instagram @GamingbyEsme och pratar även mycket om spel på YouTube. Jag är också grundare av Jorvikipedia, som är ett slags uppslagsverk om allt som handlar om Star Stable. Ni kan läsa mer om mig och vem jag är längre ner i menyn!

Kontakt: Hitta min kontaktinformation genom att klicka på brevikonen i menyn högst upp på sidan!

Disclaimer: Bloggen är privat driven och ingenting skrivet på den är betalt material om inte annat tydligt framgår i inläggen. All min egen text samt grafik får användas om länk ges tillbaka till mig.